PDA

View Full Version : Δεν λειτουργεί το πίσω φλας σε modenas kriss 125

calico
20/10/2024, 20:44
Καλησπέρα, λειτουργούν κανονικά τα τρία από τα 4 φλας. Δοκίμασα να αλλάξω λάμπα αλλά τίποτα. Άνοιξα πίσω το καπάκι και έβαλα στις ενώσεις wd40. Όπως φαίνονται στην φωτό το πράσινο και το γαλάζιο πάνε στο πίσω δεξί φλας που δουλεύει κανονικά. Σύνδεσα εκεί και το άλλο και δούλευε.

Όταν όμως το συνδέω στο 2ο πράσινο και κίτρινο που ήταν και συνδεδεμένο δεν ανάβει. Πολύμετρο έχω αλλά δεν ξέρω να το χρησιμοποιώ και πολύ για να δω αν φτάνει ρεύμα μέχρι εκεί.

telegonos
20/10/2024, 20:50
Και;

calico
20/10/2024, 21:02
Υπάρχει για το μηχανάκι διάγραμμα των καλωδιώσεων για να καταλάβω αν ήταν σωστά συνδεδεμένα; Ίσως σε service manual. Γενικά κάπου είχα δει ότι έβγαινε από το εργοστάσιο με περισσότερα φλας. Είχε και μέσα και έξω. Και έχει κάτι καλώδια που δεν καταλήγουν κάπου.

Και πως θα δω με το πολύμετρο αν έρχεται ρεύμα; Θα πρέπει να είναι αναμένο το αριστερό φλας και βάζω 2 καλώδια το πολύμετρο και μετράω τάση(V);

OldMan
21/10/2024, 10:55
Ο μαυρος ακροδεκτης του πολυμετρου στην γειωση (αν ξερεις ποια ειναι στην πλεξουδα, αλλιως σε ενα ΚΑΘΑΡΟ μεταλλικο μερος του σασί) και ο κοκκινος ακροδεκτης στο καλωδιο που (υποτιθεται οτι) φέρνει ρευμα..;)

calico
24/10/2024, 10:14
Ο μαυρος ακροδεκτης του πολυμετρου στην γειωση (αν ξερεις ποια ειναι στην πλεξουδα, αλλιως σε ενα ΚΑΘΑΡΟ μεταλλικο μερος του σασί) και ο κοκκινος ακροδεκτης στο καλωδιο που (υποτιθεται οτι) φέρνει ρευμα..;)

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Το πολύμετρο να το έχω στα Volts? πόσα πρέπει να δίνει περίπου αναμένο; Επίσης όταν αναβοσβήνει πρέπει να ανεβοκατεβαίνει φαντάζομαι

OldMan
24/10/2024, 12:02
Υποθετω οτι εχεις ψηφιακο πολυμετρο (DMM)..

Θα το βαλεις στα VOLTS DC..!!
(τάση συνεχούς ρευματος - βλ. παρακατω εικόνα)

Ιδανικά θα πρεπει να σου δινει την ταση του ανορθωτή αλλα εξαρταται και απο την αντισταση της καλωδίωσης, οπότε οτιδήποτε πανω από 11 Volts (give or take) θεωρείται ΟΚ..

Υ.Γ.
Για να σιγουρευτείς οτι κανεις σωστα την μετρηση, καντο πρωτα στο φλας που δουλεύει..;)

D3300
30/10/2024, 06:01
Μελέτη για την επίδραση της σκουριάς στα μεταλλικά μέρη αποτελεί το μηχανάκι σου, εκτός όλων των άλλων (ηλεκτρολογικών etc...).
Φαντάζομαι τι θα παίζει με την ''γείωση σε μεταλλικό μέρος του πλαισίου''...