Σύνδεση

View Full Version : Voge SR4

Dimmanoukas
22/10/2024, 11:48
Καλησπέρα από εμένα,

Σήμερα πήγα για το test ride
Έχω ένα καλό νέο, ένα κακό νέο και μια πληροφορία

Ας ξεκινήσω με την πληροφορία

Ρώτησα για την δυνατότητα ταξινόμησης μηχανής euro 5 από 01/01/2025 και μου είπαν ότι για συγκεκριμένα τεμάχια μπορούν ως μια άτυπη παράταση.

Τώρα το κακό νέο είναι ότι δεν είχαν έτοιμο το 900αρι για να το κάνω test ride (καλό για εμένα γιατί δεν είναι να μπαίνω σε μπελάδες και πραγματικά δεν το χρειάζομαι)

Το καλό είναι ότι οδήγησα το sr4 και όλα είναι σε υπερθετικό βαθμό θετικά, εκτός από την ροπή του που θα ήθελα λίγη ακόμη (πχ 10 άλογα παραπάνω)

Αυτό ίσως λόγω συνήθειας πλέον από τα 6 κιλά ροπής του cf που έχω.
Μου πήρε μόνο πεντακόσια μέτρα να συνηθίσω την αίσθηση καθώς είχα να οδηγήσω σκούτερ ενάμιση χρόνο.

Η διαδρομή ήταν εθνική έως λίγο πάνω από τη βαρυπομπη στο βουνό και μέχρι τα 120 ήταν ακλόνητο παρά τον πολύ αέρα που έχει.

Φρένα υποδειγματικά και ειδικά το πίσω δαγκώνει πολύ, ζύγισμα πολύ καλό και δεν δείχνει τα κιλά του καθόλου (στο πίσω σταντ ανεβαίνει με το ένα χέρι) ενώ είναι πολύ ευέλικτο παρά τον όγκο του. Η προστασία από αέρα υποδειγματική.

Το κερασάκι στην τούρτα, φυσικά η άνεση της σέλας και των αναρτήσεων.
Στα 1,87 και 105 κιλών που είμαι, δεν κοπάνησε πουθενά και πόσο μάλλον σε κάτι εγκάρσιες ανωμαλίες του δρόμου.

Κοινώς έχω μπριζωθει πολύ και θα δώσω λίγο χρόνο να ωριμάσει η αίσθηση, μπας και δεν υπερισχύσει η λογική αλλά το συναίσθημα και παραμείνω σε μηχανή (χαχα) αλλά το cf έχει μπει δειλά σε αγγελία πώλησης.

Θέλω να οδηγήσω και το 650dsx συναδέλφου καθώς είναι η μεσοβεζικη λύση ανάμεσα στο σκούτερ και στο δικό μου γυμνό (θα έχω κάλυψη που θέλω και δεν θα μου λείψει η ροπή καθώς έχει τα ίδια με το clx μου)

Υ.γ. η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει topic για το sr4 και καταχραζομαστε αυτό του dsx900, οπότε δεν ξέρω εάν πρέπει να μεταφερθούν όλα αυτά σε ένα νέο

giorgosb
22/10/2024, 12:10
Η κουβέντα για το SR4 συνεχίζει εδώ.

panavour
22/10/2024, 13:49
Θέλω να οδηγήσω και το 650dsx συναδέλφου καθώς είναι η μεσοβεζικη λύση ανάμεσα στο σκούτερ και στο δικό μου γυμνό (θα έχω κάλυψη που θέλω και δεν θα μου λείψει η ροπή καθώς έχει τα ίδια με το clx μου

Αν εννοείς το voge 650dsx,άστο καλύτερα.Το 500ds η dsx, είναι καλύτερο σαν μηχανάκι.Ιδια σε αίσθηση ροπή,και μεγαλύτερη επιτάχυνση και τελική.Παρε το σκούτερ και δεν θα μετανιώσεις σε τίποτα και την δουλειά σου θα κάνεις.Το συναίσθημα φεύγει γρήγορα,όταν οι ανάγκες το σφαλιαρωνουν αλύπητα.ΝΟΜΟΣ.

OldMan
22/10/2024, 14:18
εκτός από την ροπή του που θα ήθελα λίγη ακόμη (πχ 10 άλογα παραπάνω)

Ροπή θέλεις ή ιπποδύναμη..??

Dimmanoukas
22/10/2024, 14:22
Θα ήθελα και τα δύο ιδανικά, αλλά και όπως το διατύπωσα δεν βγάζει νόημα.

Ροπή θα ήθελα πράγμα το οποίο μερικώς το πετυχαίνουν (τεχνικά) αλλάζοντας κάπως το γραναζωμα (μπίλιες) και γίνεται πιο νευρικό αλλά μειώνεται σαφώς η τελική του

telegonos
22/10/2024, 18:26
Ροπή θα ήθελα πράγμα το οποίο μερικώς το πετυχαίνουν (τεχνικά) αλλάζοντας κάπως το γραναζωμα (μπίλιες) και γίνεται πιο νευρικό αλλά μειώνεται σαφώς η τελική του

Με τις μπίλιες δεν αλλάζει η αρχική και η τελική σχέση μετάδοσης του CVT. Με τις μπίλιες αλλάζει το πόσο αργά ή γρήγορα ως προς την κλίμακα του στροφόμετρου του κινητήρα, αυξάνει-μειώνει την σχέση. Το από που θα ξεκινήσει, και που θα καταλήξει όμως, είναι το ίδιο.

Για να αλλάξει η σχέση μετάδοσης, θα έπρεπε να αλλάξει ΟΛΟ το σύστημα, με άλλο βαριατόρ με διαφορετικές διαμέτρους και αντίστοιχα το πίσω.

tracerr900
22/10/2024, 18:30
Πολύ καλό μηχανάκι.VFM.Με DNA (https://www.motokouskouris.gr/katastima/filtro-dna-stage-2-voge-ds-mont-2023-2024/)φιλτράκι λύνονται όλα τα προβλήματα.

Dimmanoukas
22/10/2024, 19:06
@telegonos
Δεν είμαι τόσο γνωστής στα τεχνικά και συγχωρέστε με εάν λέω και καμιά κοτσανα

@tracerr900
Noted εάν καταφέρω να το αποκτήσω

Dimmanoukas
15/11/2024, 17:25
Τελικά το πήρα.
Κατά δήλωση των αντιπροσώπων το τελευταίο sr4 διαθέσιμο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής (καινούργιο εννοώ)

Τα επόμενα νέα παραλαβή απο τέλη Φεβρουαρίου.

Το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι σε νορμάλ βροχή, όσο ήμουν εν κινήσει μέχρι τα 70 χαω (ένεκα στρωσιματος) το παντελόνι ήταν στεγνό και εννοώ σε διαδρομή πάνω από ένα τέταρτο.

Όταν μπήκα Αττική οδό όπου άνοιξαν οι ουρανοί, ε τότε τον ήπιαμε.

Αυτό που μένει είναι να στρωθεί σωστά, να πάρω μια κάρτα sd για την κάμερα και να συνδέσω το τηλέφωνο με το Bluetooth του.

Και κάποιες πρώτες πρόχειρες φωτό

karellen
15/11/2024, 17:29
Καλοτάξιδο και άπεφτο! :beer:

harris_x
15/11/2024, 17:31
Καλόβολτο να είναι και πάντα όρθιο :beer::beer::beer:

Tsber
15/11/2024, 17:33
Άλλη μία από εμένα :beer:

STF
15/11/2024, 17:51
Καλές βόλτες!

Volpad
15/11/2024, 18:26
Καλοτάξιδο!!

thunder ace
15/11/2024, 19:07
Καλοτάξιδο.

motojojo
15/11/2024, 21:51
Καλοτάξιδο!

bulmont
15/11/2024, 23:54
Kαλοτάξιδο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

grinderx
16/11/2024, 01:05
Καλοτάξιδο :)

Dimos35
16/11/2024, 09:16
Καλορίζικο. Καλά χιλιόμετρα. :beer::beer:

Dimmanoukas
16/11/2024, 09:22
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές.

Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα σε όλους μας.

Όσο περνάει ο καιρός θα γράφω κάποια πράγματα και για το μηχανάκι το ίδιο, όσο και για την αίσθηση μετάβασης από μηχανή πάλι σε σκούτερ (θετικά και αρνητικά).

Υ.γ. στην πίσω άκρη του μυαλού μου είναι και η αγορά μιας μηχανής σε μελλοντικό χρόνο, εάν όλα τα σχέδια πάνε κατ' ευχή, αγορά που θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες και το budget (πχ κάνα light adv ή κάνα royal Enfield classic για χαλαρή βόλτα για ελληνικό και λουκουμακι να κολλάει στη μασέλα... χαχα)

katsar
16/11/2024, 09:37
Όπα τι έχουμε εδώ, έγινες σκουτεράκιας Κύριος;;;
Καλές βόλτες, ωραίο,χρήσιμο όχημα ,πας όπου θες και με αυτό!

AUFGEBRACHT
16/11/2024, 10:55
Καλορίζικο και καλόβολτο!!!

Καθαρά ενημερωτικά, ανέφεραν τίποτα για ανάκληση που υπάρχει μέσω Ισπανίας και αφορά την λειτουργία του traction control;

Dimmanoukas
16/11/2024, 11:34
@katsar
Η χρήση της μηχανής αναγκαστικά θα έπρεπε να γίνει all season (και τον χειμώνα) και έπειτα από την περσινή χρονιά, άρχισαν οι ενοχλήσεις σε καρπούς και ειδικά στα γόνατα από το κρύο.

Στα 1,87 οι γωνίες στα πόδια στο cf μου ήταν δύσκολες οπότε υπήρχε και από εκεί μεγάλη επιβάρυνση και με βάση αυτό το γνώμονα πήγα στο sr4 γιατί είναι πολύ άνετο και εργονομικά καλό για εμένα.

Η χρήση δε που θα γίνει είναι αστική μετακίνηση σε σύντομες αλλά και λίγο μεγαλύτερες αποστάσεις από Μεταμόρφωση πχ Ζωγράφου.

For now ξέρω ότι θα μου λείψει η αίσθηση ροπής - γκαζιού και το εξαιρετικό ζύγισμα του cf, αλλά και η άνεση να πεταχτώ να πάρω ένα δύο άμεσα πράγματα από σούπερ μάρκετ ή αύριο μεθαύριο να πηγαίνω στις δραστηριότητες του παιδιού σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων θα το αντισταθμίσει πιστεύω.

@AUFGEBRACHT
Δεν μου ανέφεραν κάτι από εκεί που το πήρα, ωστόσο θα κάνω μια κλήση στην moto trend και πολύ περισσότερο θα επανέλθω στο service των 1000 χιλιομέτρων.

Η ανάκληση τι αφορά? Εννοώ πως δυσλειτουργεί?

AUFGEBRACHT
16/11/2024, 12:13
Η ανάκληση τι αφορά? Εννοώ πως δυσλειτουργεί?

https://www.motomag.gr/news/epikairotita/anaklisi-voge-sr4-gia-dysleitoyrgia-toy-traction-control

Nostradamus
16/11/2024, 13:11
Η πίσω ανάρτηση είναι μαγικό χαλί για την κατηγορια του. Δεν ξέρω πως το έκαναν αυτό αλλά για τους άθλιους δρόμους μας, ειδικα εντός Αττικής, είναι καταπληκτικη. Και σαν σύνολο και αίσθηση μου έβγαλε κάτι ποιοτικό σε δοκιμή του.

Να το χαρείς με υγεία! Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα εύχομαι!

katsar
16/11/2024, 13:26
@katsar
Η χρήση της μηχανής αναγκαστικά θα έπρεπε να γίνει all season (και τον χειμώνα) και έπειτα από την περσινή χρονιά, άρχισαν οι ενοχλήσεις σε καρπούς και ειδικά στα γόνατα από το κρύο.

Στα 1,87 οι γωνίες στα πόδια στο cf μου ήταν δύσκολες οπότε υπήρχε και από εκεί μεγάλη επιβάρυνση και με βάση αυτό το γνώμονα πήγα στο sr4 γιατί είναι πολύ άνετο και εργονομικά καλό για εμένα.

Η χρήση δε που θα γίνει είναι αστική μετακίνηση σε σύντομες αλλά και λίγο μεγαλύτερες αποστάσεις από Μεταμόρφωση πχ Ζωγράφου.

Και πολύ καλά έκανες φίλος, όταν η χρήση είναι τέτοια που χρειάζεσαι ουσιαστικά όχημα-εργαλείο πάει περίπατο το θεαθήναι και βλέπεις πως θα κάνεις πιο εύκολη την ζωή σου.
Από εκεί και πέρα πας όπου θέλεις μια χαρά, δεν νομίζω πως υπάρχει βόλτα-ταξίδι που έχω κάνει και δεν θα πήγαινα άνετα και με ένα τέτοιο σκούτερ.

Dimmanoukas
05/12/2024, 05:39
Το στρώσιμο του σκούτερ προχωρά, ήδη βρίσκομαι στα 650 χλμ και εικάζω τις επόμενες ημέρες να πάμε για το service των 1000 χλμ.

Εκεί θα γίνει υποθέτω και ο έλεγχος για την ανάκληση του TCS καθώς έχει έρθει οδηγία και για την Ελλάδα και έχουν αρχίσει να ειδοποιούνται οι κάτοχοι.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο του περιοδικού moto:

Η συγκεκριμένη καμπάνια ανάκλησης περιλαμβάνει 314 οχήματα και αφορά σε μοντέλα SR4 με αριθμούς πλαισίου μεταξύ LLCVTP5A#PS000141 και LLCVTP5A#PS004064 (όπου “#” ψηφίο ελέγχου με διάφορες τιμές) και ημερομηνία παραγωγής από 14/09/2022 ως 23/08/2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα.

Σχετικό άρθρο

https://www.motomag.gr/news/epikairotita/anaklisi-voge-sr4-kai-stin-ellada-afora-314-scooter

Εμένα στην φάση στρωσίματος προφανώς δεν έχει μπει ποτέ το traction control, η κατανάλωση δείχνει από 3,2 έως 3,7 και η άνεση των αναρτήσεων για επίπεδα σκούτερ είναι παροιμιώδης.

Αυτά τα ολίγα και θα επανέλθω με νεότερα μετά τα 1000 χλμ.

Bowleno
06/12/2024, 11:06
Ένας ακόμα που αλλαξοπίστησε....:(

:p

Καλόβολτο και να το χαρείς! (τώρα πήρα χαμπάρι το θρεντ....):beer:

Dimmanoukas
06/12/2024, 14:50
Ευχαριστώ πολύ γείτονα για τις ευχές.

Η αλήθεια είναι ότι αλλαξοπίστησα, αλλά με βλέπω σε κανένα χρόνο να κρατάω και το σκούτερ και να παίρνω και μια μηχανή για τα όνειρα θερινής νυκτός.

Ήδη κοιτάω βίντεο κλπ σχετικά για το interceptor* της royal, καθώς αυτά τα αναλογικά όργανα μου μιλάνε μέσα στην καρδιά. (Αναλογικά όργανα έχει και το kawasaki rs αλλά εμείς δεν έχουμε τόσα να φτάσουμε μέχρι εκεί).

Ωστόσο η άνεση και ο χώρος του voge για να είμαστε εντός θέματος, είναι πρωτόγνωρο πράγμα για εμένα, καθώς σήμερα πήρα τα δώρα του μικρού και της γυναίκας (έχουν αμφότεροι γιορτή) και μια σακούλα σούπερ μάρκετ και χωρούσε και άλλα.

*αλήθεια μιας και ορεγεσαι την Bonnie το έχεις τσεκάρει το interceptor? Κάποιοι λένε ότι ο κινητήρας του είναι πιο fun από αυτόν της triumph παρόλο που είναι πιο αδύναμος

pektis
06/12/2024, 15:25
Καλα χιλιομετρα!
(τωρα το ειδα και εγω)

Creeper
11/12/2024, 23:29
Καλά χιλιόμετρα και από εμένα, 2 μήνες μετά :bawl:
Πάντα όρθιοι και συ και αυτό!!