View Full Version : Επειγόντως δισκους/τακάκια Yaris 2018 1.5 βενζινη. XP 13
nauagios
04/11/2024, 21:31
Καλησπέρα. Όπως βλέπετε στον τίτλο πρέπει να αλλάξω δίσκους τακάκια στο αμάξι μου. Βρίσκομαι Μόναχο Γερμανίας και αν πάω απλά έτσι σε συνεργειο θα με γδαρουν ζωντανο. Έκανα μεγάλο σέρβις σε αντιπροσωπεια, χωρίς μπουζί, στα 850 ευρώ και έκλαψα. Οπότε λέω να τα αγοράσω μόνο μου και να πάω σε ένα απλό συνεργείο να μου τα βάλουν. Πρέπει όμως να είμαι σίγουρος ότι αγόρασα τα σωστά. Είμαι με τους μαμα δισκους και έχω 112.000κμ. Ροή ταξιδιού σχεδόν όλα τα χιλιόμετρα. Δεν έχω ιδέα όμως ποιος δίσκους και ακόμα και για το δικό μου αμάξι βλέπω διάφορες διατομές και διαμέτρους. Βρήκα από amazon αυτούς και λεει οτι ταιριαζουν. Για πειτε καμια ιδεα. https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B00BHI5NLA/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1
RaGe_Raptor
04/11/2024, 21:35
δες σε κανα autodoc . ίσως βρεις άκρη πιο εύκολα
nauagios
04/11/2024, 21:45
Εκεί ακριβώς κοιτάω αλλά είναι χαοτικό στον αριθμό των αποτελεσμάτων. Αν έβρισκα ακριβώς τα μαμα αυτά θα έβαζα. Αλλά δεν άμα παω αντιπροσωπεία θα πληρώσω για porsche
motojojo
04/11/2024, 22:07
Ξέρεις σε ποιο συνεργειο θα πας;
Πολλά συνεργεία δεν δεχονται να πας με δικα σου ανταλλακτικά. Σε γερμανο ειδικά ξέχνα το. Ίσως σε κανα τουρκο/βαλκάνιο κλπ και πάλι δύσκολο το κόβω.
Συνεργεία γενικά υπάρχουν, δεν είναι μόνο οι αντιπροσωπείες.
Ρωτα τους Έλληνες εκεί που πάνε. Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος Έλληνας συνεργειάς ή έστω κανας Τούρκος που θα τον ξέρουν και θα πηγαινουν όλοι.
Κάπου στο τέλος του κορωνοιου σε έλληνα συνεργειατζη που πήγαινα είχα αλλάξει τακακια-δισκους με 400 ευρώ. Και αναφέρω τον κορωνοιο γιατι ηταν μετα τις καραντίνες και όλοι δάγκωναν. Οπότε και σήμερα καπου εκει θα υπολόγιζα.
nauagios
04/11/2024, 22:10
Συνεργείο έχω βρει. Και ναι, όντως είναι Τούρκος. Δουλεύω δίπλα σε περιοχή που έχει εταιρίες logistics και μου είπαν φέρτε και θα στα βάλω. Αλλά μην του πω να ψάξει κιόλας να μου τα βρει και να τα φέρει.
motojojo
04/11/2024, 22:30
Όπως ειπε, autodoc οπου αν δεν εισαι σιγουρος κάνεις αναζήτηση με βάση τον αριθμο σασι (το schlüsselnummer για την ακριβεια) οπότε και θα έχεις πιο σίγουρα αποτελέσματα.
Αρκετές φορές είχα ψωνίσει από qp24.de αλλά βλέπω δεν ανοιγει πλέον το site.
Εναλλακτικά αν τον έχεις θάρρος ρώτα τον να σου προτείνει καταστήματα με ανταλλακτικά. Σίγουρα θα υπάρχουν και οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) από αυτά ψωνίζουν. Δε νομίζω να έχουν μεγάλη απόκλιση στις τιμές.
112k χιλιόμετρα δεν είναι πολλά για δίσκους αυτοκινήτου. Είσαι σίγουρος ότι χρειάζεται?
PortisHead
05/11/2024, 14:51
Για ρώτα κι εδω, θα σε καθοδηγησουν αναλογα.
https://ellindex.de/el_GR/anazitisi/autokinito-sugkoinonia/episkeui-autokinitou/index.php
nauagios
05/11/2024, 19:38
Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι πολλά? Από τα 60000κμ μου ζητούσαν να αλλάξω αλλά είχα δει ότι είχε πολύ ψωμί. Αλλά τώρα έχω σχεδόν τα διπλά και δεν θέλω να γίνω επικίνδυνος.
nauagios
05/11/2024, 19:39
Για ρώτα κι εδω, θα σε καθοδηγησουν αναλογα.
https://ellindex.de/el_GR/anazitisi/autokinito-sugkoinonia/episkeui-autokinitou/index.php
Να σαι καλά ρε φίλε.
Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι πολλά? Από τα 60000κμ μου ζητούσαν να αλλάξω αλλά είχα δει ότι είχε πολύ ψωμί. Αλλά τώρα έχω σχεδόν τα διπλά και δεν θέλω να γίνω επικίνδυνος.
Θες να αλλάξεις δίσκους ή τακάκια?
nauagios
05/11/2024, 19:58
Δισκους άρα απαραίτητα και τακακια
Δεν γνωρίζω τι αυτοκίνητο είναι και τι είδους χρήσης κάνεις αλλά για ένα νορμάλ αμάξι, για νορμάλ χρηση 112k δεν είναι πολλά για να αλλάξεις δίσκους. Τα 60k δε, είναι αστείο! Εγώ στα 45k και ακόμα δεν έχει χρειαστεί τακάκια, πόσο μάλλον δίσκους.
Ας μας πει και κάποιος πιο έμπειρος όμως.
RaGe_Raptor
05/11/2024, 21:19
Δεν γνωρίζω τι αυτοκίνητο είναι και τι είδους χρήσης κάνεις αλλά για ένα νορμάλ αμάξι, για νορμάλ χρηση 112k δεν είναι πολλά για να αλλάξεις δίσκους. Τα 60k δε, είναι αστείο! Εγώ στα 45k και ακόμα δεν έχει χρειαστεί τακάκια, πόσο μάλλον δίσκους.
Ας μας πει και κάποιος πιο έμπειρος όμως.
Υπάρχει service limit . Το minimum thickness αναγράφεται πανω στο δίσκο. Θα μπορούσε όμως να χρειάζονται αλλαγή για άλλους λογους οπως πχ παραμόρφωση.
DoctoR_k6
05/11/2024, 21:26
Στα σύγχρονα αυτοκίνητα 100Κ+ χλμ για να βγάλουν οι δίσκοι πρέπει να δουλεύει μόνο ΕΟ ή να κάνει διαδρομές χωρίς φρένα καθόλου(για πόλη γελάω).
Στα 60-70-80(βαριά) με κανονική χρήση οι δίσκοι έχουν χαιρετήσει.
TheRegulator
05/11/2024, 22:43
Λοιπον αμα θελεις κατι φθηνο κοιτας για ΑΤΕ ή FEBI, αμα θελεις κατι καλυτερο πας σε Textar. Σου εβαλα λινκ και με τις τρεις επιλογες.
https://www.autodoc.de/autoteile/bremsscheibe-10132/toyota/yaris/yaris-nhp13-nsp13-ncp13-ksp13-nlp13/126889-1-5-nsp131?supplier%5B%5D=3&supplier%5B%5D=101&supplier%5B%5D=39&criteria%5B100%5D%5B%5D=HA&criteria%5B100%5D%5B%5D=VA
Τακακια πας σε κατι αναλογο. Εγω θα πηγαινα σε Textar.
https://www.autodoc.de/autoteile/bremsbelag-10130/toyota/yaris/yaris-nhp13-nsp13-ncp13-ksp13-nlp13/126889-1-5-nsp131?supplier%5B%5D=39&criteria%5B100%5D%5B%5D=HA&criteria%5B100%5D%5B%5D=VA
Bεβαια αν ηθελες να δωσεις κατι παραπανω θα προτεινα zimmermann που ειναι ενα 10αρικο παραπανω..
Δες μηπως χρειαζεται και σενσορα abs. Η εμπειρια, μου εδειξε οτι καλο ειναι αν χρειαζεσαι να παρεις απ την αντιπροσωπεια (ΓΜΝ Μπεμβε).
Δεν εχω ιδεα απο (ας πουμε) πολιτικα τακακια και δισκους αλλα ειναι οι στανταρ επιλογες.
Τωρα τα χλμ ειναι σχετικα. Το μαμα τακακι εβγαλε 50κ χλμ με πιστα, το endless εβγαλε 15 γυρους στις Σερρες σε ρυθμο 1.3χ (χαμηλο) στους 35 βαθμους και ξυλο στην Ελλαδα για 5κ χλμ...
Ασχετο αλλα σε ποια περιοχη εισαι? Οχι τιποτα γιατι Αμβουργο εχω τον κολλητο που εχει συνεργειο και Βοννη τον αλλο κολλητο που μπορει να σε βοηθησει (οι Σαλονικιοι και οσοι διαβαζαν Burn out τον ξερουν)
nauagios
05/11/2024, 23:22
Μόναχο βρίσκομαι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω να πάρω τον καλύτερο δίσκο και να το πληρώσω επειδή είναι ο καλύτερος. Δεν δέχομαι όμως να πληρώσω 96 ευρώ εργατοώρα στην toyota για να αλλάξει δίσκους τακάκια. Για κάτι πιο χοντρό θα πήγαινα. Αλλά αν το καλοσκεφτείς, για μεγάλο σέρβις πλήρωσα κοντά στο 1 δέκατο της αξίας του αυτοκινήτου.
motojojo
05/11/2024, 23:34
Έτσι είναι στας Ευρώπας.
nauagios
06/11/2024, 09:33
Η αλήθεια είναι ότι τα 850 μεγάλο σέρβις σε αντιπροσωπεια, στην πιο ακριβή πόλη της Γερμανίας δεν συγκρίνονται τα 520, μεγάλο σέρβις σε αντιπροσωπεια στην Μυτιλήνη. Στας Ευρώπας λοιπόν αναλογικά είναι πολύ πιο φτηνό. 25% του μισθού και όχι 50%. Απλά είμαι φρέσκος και μου κάθεται στο λαιμό το νούμερο.
Στα σύγχρονα αυτοκίνητα 100Κ+ χλμ για να βγάλουν οι δίσκοι πρέπει να δουλεύει μόνο ΕΟ ή να κάνει διαδρομές χωρίς φρένα καθόλου(για πόλη γελάω).
Στα 60-70-80(βαριά) με κανονική χρήση οι δίσκοι έχουν χαιρετήσει.
Μάλιστα. Δεν ήξερα ότι βγάζουν τόσα λίγα χιλιόμετρα. Θα ορκιζομουν ότι πάνε να τον κοροϊδέψουν!
Η αλήθεια είναι ότι τα 850 μεγάλο σέρβις σε αντιπροσωπεια, στην πιο ακριβή πόλη της Γερμανίας δεν συγκρίνονται τα 520, μεγάλο σέρβις σε αντιπροσωπεια στην Μυτιλήνη. Στας Ευρώπας λοιπόν αναλογικά είναι πολύ πιο φτηνό. 25% του μισθού και όχι 50%. Απλά είμαι φρέσκος και μου κάθεται στο λαιμό το νούμερο.
Τα service πάντως τα κάνω και εγώ στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι που γυρνάω με το αμάξι. Είναι αισθητά πιο φθηνά. Στην αντιπροσωπεία εννοείται.
motojojo
06/11/2024, 11:08
Χωρις να ξερω τι έκανε ο γερμανός και τι ο μυτιληνιος, υποψιάζομαι ότι ο μυτιληνιος σε δάγκωσε κυριολεκτικά ενώ ο γερμανός χρέωσε τυπικά την ταρίφα.
Κανονικά η σύγκριση πρέπει να γίνει με βάση την εργασία που έγινε και όχι με βάση το τελικό ποσό.
TheRegulator
06/11/2024, 12:55
Τιμές αντιπροσωπείας BMW:
2800 το μεγάλο 1500μικρο
250 η εργατοώρα στην αντιπροσωπεία..
Τιμες αντιπροσωπείας Honda μηχανάκι:
200 η εργατοώρα..
nauagios
06/11/2024, 13:47
Ανέφερα πιο πάνω αλλά χάθηκε. Η διαφορά μεταξύ των σέρβις ήταν ότι ο Γερμανός δεν άλλαξε μπουζία. Άρα στο 1000αρικο μάλλον θα ήταν κανονικά. Ο Μυτιληνιος μην πω τί με έκανε.