Σύνδεση

View Full Version : Εξοπλισμός & μέθοδοι "ασφάλισης" μοτοσυκλέτας

verxus
07/11/2024, 00:25
Καλησπέρα σε όλους.

Ανοίγω αυτό το θέμα για να ρωτήσω πιο συγκεντρωτικά για εξοπλισμό αλλά και μεθόδους ασφάλισης της παρκαρισμένης σε δρόμο μοτοσυκλέτας.

Απ οτι καταλαβαίνω, υπάρχουν οι εξής επιλογές:
1) κλειδαριά δισκόφρενου
2) αλυσίδα/πέταλο (με 'συναγερμό΄ η χωρίς)
3) εγκατάστασης συναγερμού "εσωτερικά" στην μηχανή με ηλεκτρολόγο
4) κουκούλα

Από αυτά υπάρχει κάποια ιεραρχία ασφάλειας τύπου πέταλο>αλυσίδα>συναγερμός>δισκόφρενο; Προφανώς όσο περισσότερα τόσο καλύτερο αλλά είναι κάτι σημαντικότερο απο τα υπόλοιπα;
Τι θεωρείται καλό σταθερό σημείο; Ένα χοντρό δέντρο; Μια κολώνα ΔΕΗ; Τα κάγγελα της αυλής ή θα τα κόψουν κι αυτά;
Επίσης, αν οι υπόλοιπες μηχανές της γειτονιάς δεν φοράνε κουκούλα και εσύ φοράς δεν είναι λίγο ύποπτο;
Μια πιο χαζή ερώτηση, αν αγοράσεις έναν Χ aftermarket συναγερμό και τον εγκαταστήσεις στην μηχανή σου, έχει νόημα όταν την πουλήσεις να τον αφαιρέσεις και να τον βάλεις στην επόμενη;

Τέλος, έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένα καλά προϊόντα ή απλά ABUS και όσο πιο χοντρό τόσο πιο καλό;

kostaskk
07/11/2024, 00:55
Όλα μαζί, και πάλι αν θέλουν,θα το πάρουν, θα κόψουν τα πάντα με έναν τροχό, οξυγόνο,σιδεροπροιονο,κόφτη αλυσιδας η ότι άλλο και θα σου αφήσουν μια ρόδα δεμένη στο δέντρο η το πλαίσιο, το καλητερο είναι κλειστό δικό σου γκαράζ, + κάποια λουκέτα,, επίσης ξέχασες τον εντοπισμό με gps,, gps tracker,, αλλά όλα μπορούν να τα βγάλουν και να τα παρακάμψουν,, πχ βαν με αλουμινόχαρτο επένδυση από μέσα και ηχομόνωση,, την πετάνε μέσα και δεν παίρνει χαμπάρι κάνεις τίποτα,, όσο πάχος και να έχει η αλυσίδα όλα κόβονται, τους συναγερμούς ξέρουν απ' έξω να τους απενεργοποιούν,, μέχρι και αντικλειδι βγάζει άμα θέλει όταν το πας σε συνεργείο και στην παίρνει από δίπλα σου όταν κοιτάξεις άλλου..

Ilias_83
07/11/2024, 07:25
Πριν πάω να αγοράσω τη προηγούμενη μηχανή (Trident 660) αγόρασα ένα λουκέτο Abus 8008 που ήταν Set με την αλυσίδα του. Την επόμενη ημέρα έκανα ασφάλεια κλοπής. Παράλληλα η μηχανή έχει συναγερμό και παρκάρει σε parking. Το λουκέτο το πρώτο καιρό το χρησιμοποιούσα παντού κουβαλώντας το μαζί μου στην τσάντα και κλειδώνοντας τη όπου και αν πήγαινα.
Τελικά αποφάσισα πως απέκτησα μηχανή για να περνάω καλά με αυτή και έκανα ασφάλεια κλοπής (η οποία είναι παράλογα ακριβή) για να αφαιρέσω ένα άγχος, όχι για να κουβαλάω λουκέτα. Σταμάτησα να βάζω λουκέτο, την αφήνω, βάζω συναγερμό και τέλος. Όταν έδωσα την Trident, πήρα το Street Triple, πέρασα το συναγερμό σε αυτό (ήταν εργοστασιακός Triumph και έμπαινε) και δεν του έχω βάλει ποτέ λουκέτο. Αρνούμε να ζήσω με το άγχος της κλοπής. Αν το πάρουν ελπίζω να το πάρουν όλο και θα πάω να αγοράσω άλλο.

Dimmanoukas
07/11/2024, 08:25
Συμφωνώ με τον από πάνω αλλά αρκεί να μην σου τύχει.
Και εγώ όταν την πρωτοπήρα έκανα ασφάλεια κλοπής κλπ.
Η ανανέωση ήταν ληστρική ως προς το ποσό οπότε δεν προχώρησα.

Βέβαια για εμένα, επειδή είναι εκτεθειμένη, έπαιξε μεγάλο ρόλο η επιλογή ενός μη εμπορικού μοντέλου, προκείμενου να μην είναι θελκτική στην κλοπή της (μοντέλου όμως που άρεσε προφανώς σε εμένα).

Ωστόσο αυτό που λένε όλοι είναι εάν τη βάλουν στο μάτι, τότε δεν μπορούν να γίνουν και πολλά.

PortisHead
07/11/2024, 12:00
Το οργανωμενο εγκλημα δεν μπορεις να το αντιμετωπισεις ποτέ, μονο περιστασιακά κλεφτρονια.
Η καλυτερη ασφάλεια είναι να ΜΗΝ έχεις εμπορικό μηχανάκι.

Nomand
07/11/2024, 13:11
Πλέον οποιοδήποτε mt, x max, t max, forza, gs κτλ θέλει κλειστό γκαράζ και κλείδωμα ότι κλειδαριές και να βάλεις θα το κλαις , οπότε η λύση είναι η άλλο μη εμπορικό μηχανάκι η ασφάλεια ολικής κλοπής και να παρακαλάς να μη σου κλέψουν κάνα όργανο η fairing όπως γινόταν παλαιότερα στα xt και tdm και το πληρώνεις μόνος σου.

kostaskk
07/11/2024, 15:59
Πλέων κλέβουν και χρεπιασμενα-διαλυμενα κινέζικα πάπια 20ετιας. Το fb έχει ομάδες με κλεμμένα μπες να δεις,, μόνο αν αρχίσουν να την στήνουν σε μηχανάκια δολώματα και τους πιάνουν επί τόπου η αμα κανας τρελός βάλει χειροβομβίδα κάτω από την σελα και μηχανισμο

Dr.Monty
07/11/2024, 19:40
Θα συμφωνήσω με τον Ilias απο πάνω.

Επειδη και εγω βαριέμαι εύκολα τις διαδικασίες (κουκούλες αλυσίδες) εκεί που κατέληξα ειναι:

--Ενα καλο συναγερμο με gps. Οχι γιατι δεν θα το κλεψουν, αλλα για δική μου ηρεμία μεσα στη νύχτα οτι ειναι εκει που το άφησα.
--Μια κλειδαρια δισκόφρενου καλή (και εγω εχω την Abus 8008). Αν εχεις βαλιτσάκι το εχεις παντα μαζί σου. Για να αποτρέψεις κανενα ραντομά να στην τσουλίσει.
--Ασφάλεια κλοπής.

Είναι φορές που βγαίνω πίνω και αφήνω την μηχανη και γυρνάω με ταξί σπιτι. Οπότε πρακτικά την αφήνω όπου να ναι. Το παραπάνω setting ειναι αυτο που κατέληξα και δεν ανησυχώ.

verxus
08/11/2024, 15:40
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά. Είμαι και εγώ σε φάση που βαριέμαι τις διαδικασίες και ο βασικότερος λόγος που πάω σε μηχανή είναι η ευκολία που παρέχει. Με βλέπω και εμένα για ασφάλεια, δισκόφρενο στα καθημερινά και αλυσίδα στο σπίτι. Μια διευκρίνηση, το συγκεκριμένο abus 8008 (https://www.skroutz.gr/s/12390418/Abus-Granit-Detecto-X-Plus-8008-Antikleptiki-Alysida-Motosykletas-me-Kleidaria-kai-Synagermo-120ek-800812KS120.html#reviews) είναι είναι και κλειδαριά δισκόφρενου και λουκέτο αλυσίδα ή μόνο αλυσίδας;

Dr.Monty
08/11/2024, 15:44
Αυτο που λεω εγω ειναι μονο η κλειδαρια. Το λινκ που εβαλες μαλλον ειναι μαζι με την αλυσιδα. Σκετη ειναι πιο φτηνη

https://www.skroutz.gr/s/9013690/Abus-Granit-Detecto-X-Plus-8008-Kleidaria-Diskofrenou-Motosykletas-me-Synagermo-Peiro-16mm-Gri-CHroma.html

grinderx
08/11/2024, 16:00
Ποιες είναι οι διαστάσεις της Abus 8008; Στο datasheet μόνο βάρος έχει.

RaGe_Raptor
08/11/2024, 18:27

έχει καλή προσφορά στο μοτοκαρντ , παρεμπιπτόντως

Saboteur
09/11/2024, 20:05
Καλησπέρα. Βρίσκομαι ακριβώς στην ίδια φάση με τον verxus που άνοιξε το τοπικ. Παίρνω το πρώτο μου μηχανάκι, ένα σκούτερ, piaggio medley 125. Έχω πυλωτή με κάμερες, που "κλείνει" με δύο γκαράζ πόρτες (κάγκελα) και έχει πορτάκι για πεζούς φυσικά. Προφανώς και κάποιος μπορεί να μπει μέσα με κουκούλα και να το φορτώσει. Μέσα δεν έχει σταθερο για να βάλω αλυσίδα. Το ερώτημα είναι το αφήνω μέσα στη πυλωτή με τις κάμερες με μια κλειδαρια δισκοφρενου (και πιο λάιτ κουλούρα; ) ή το δένω σε σταθερό σημείο απέναντι στον δρόμο;

Ευχαριστώ παιδιά :)

έχει καλή προσφορά στο μοτοκαρντ , παρεμπιπτόντως

Μπορείς φίλε να δώσεις ένα λινκ γιατί δεν το βρίσκω;

rex4539
09/11/2024, 20:31
Το ερώτημα είναι το αφήνω μέσα στη πυλωτή με τις κάμερες με μια κλειδαρια δισκοφρενου (και πιο λάιτ κουλούρα; ) ή το δένω σε σταθερό σημείο απέναντι στον δρόμο;

Στην πυλωτή εννοείται.

Panos760
10/11/2024, 00:12
Ο γαμπρός μου που έχει πάρει καινούριο tmax έκανε μια καλή αντικλεπτικη πατέντα.
Παρκάρει σε πιλωτη κ όσο νά'ναι το μηχανάκι είναι εκτεθειμένο.
Βρήκε κάποιον που φτιάχνει γκαραζοπορτες κ σιδεριές ασφαλείας για το μπαλκόνι ο έκανε το εξής.
Έφτιαξε ένα σιδερένιο Π το οποίο έσκαψε κ ενίσχυσε με τσιμέντο στο έδαφος της πιλωτης.
Το πάνω μέρος του σιδερένιου Π σηκώνεται και πέφτει, κάτι σαν ανακλινόμενη θαλάσσια γέφυρα κ ασφαλίζει με λουκέτο.
Το μηχανάκι λοιπόν τοποθετείται ανάμεσα στο Π κ το πάνω μέρος πέφτει ανάμεσα κ κάτω από το τιμόνι κ το μπροστινό μέρος της σέλας κ αποτρέπει την μετακίνηση τού .
Οι κλέφτες θα πρέπει να κόψουν με ειδικό τροχό τα σίδερα ασφάλεια, κάνοντας θόρυβο ή να κόψουν το λουκέτο, το οποίο είναι πλακέ.
Συμφωνώ πως δεν υπάρχει ο απόλυτος τρόπος προφύλαξης.

Phantom
10/11/2024, 12:29
Αυτό προϋποθέτει συναίνεση των υπολοίπων ιδιοκτητών της οικοδομής. Που άλλες φορές είναι εύκολο, και άλλες αδύνατο..

Saboteur
10/11/2024, 22:04
Ποια είναι η πιο ασφαλής αλυσίδα που είναι και φορητή για σκουτεράκι, δηλαδή να μπορεί να μπει στη σέλα του Medley και να μην είναι θεόβαρο;

motojojo
11/11/2024, 08:08
Ποια είναι η πιο ασφαλής αλυσίδα που είναι και φορητή για σκουτεράκι, δηλαδή να μπορεί να μπει στη σέλα του Medley και να μην είναι θεόβαρο;

Αυτή με ένα σκύλο στην άκρη.

rex4539
11/11/2024, 09:16
Χα, ότι καλύτερο! Φαντάζομαι την προσφορά στο κατάστημα. Αλυσίδα στα €100, δώρο ο σκύλος.

STF
11/11/2024, 19:46
Κλειστό πάρκινγκ με κλειδαριά δισκοφρενου και στις βολτες πάντα την παρκαρω σε σημείο που εχω οπτική επαφή μαζι της. Δεν με αγχωνει, χαιρομαι να την βλεπω ετσι και αλλιως. Απο εκει και περα εύχομαι να μην ειμαι στα αρνητικα στστιστικά. Μου εχει συμβει μια φορα με παπί.

Billymuse
11/11/2024, 20:45
Ασφάλεια κλοπής σε κάποια από Interamerican,Allianz και Generalli.
Όταν ''μπεί'' στο μάτι ενα μηχανάκι και στο σαλόνι να το έχεις θα στο σηκώσουν.

Υ.Γ Υπάρχει και αλλη μία λύση να βάλεις κουκούλα που να γράφει απέξω KAWASAKI, δεν θα ασχοληθεί κανείς :lol:

Saboteur
12/11/2024, 00:42

Εχεις δικό προφανώς. Εύχομαι το ταπεινό medley να μην είναι στην κατηγορία αυτή.

Αλυσίδα έως 4 κιλά θεωρείται φορητή; Επαναλαμβάνω είμαι ημιγερόντι αλλά αρχάριος αναβάτης

Bowleno
12/11/2024, 02:02

Υ.Γ Υπάρχει και αλλη μία λύση να βάλεις κουκούλα που να γράφει απέξω KAWASAKI, δεν θα ασχοληθεί κανείς :lol:

Ακόμα καλύτερα, να γράφει VOGE, όλο και κάτι θα δώσουν....:cry:

:lol:

CorpseAlive
12/11/2024, 09:59
Ακόμα καλύτερα, να γράφει VOGE, όλο και κάτι θα δώσουν....:cry:

:lol:

Στα ΚΤΜ , θα αφήσουν και σημείωμα παρηγοριάς ''μην αγχώνεσαι όλα φτιάχνονται'' .

harris_x
12/11/2024, 10:22
Στα ΚΤΜ , θα αφήσουν και σημείωμα παρηγοριάς ''μην αγχώνεσαι όλα φτιάχνονται'' .

"σίδερα είναι, φτιάχνονται"

CorpseAlive
12/11/2024, 10:26
"σίδερα είναι, φτιάχνονται"

Πέφτει και η μετοχή της τώρα... άστα να πάνε Χάρη. Και πολλά κυβικά και 0 κέρδος από παράγωγα ...σου λέει φύγε πάρε Κινέζικο 500ρι

Sorath
12/11/2024, 11:43

Και AIG να συμπληρώσω, που είναι σημαντικά ποιο φθηνή, επειδή καλύπτει το 75% της αξίας.

Dr.Monty
12/11/2024, 12:07

1200γρ

10Χ7Χ4 εκ

Μόλις τα μέτρησα

grinderx
12/11/2024, 12:28
1200γρ

10Χ7Χ4 εκ

Μόλις τα μέτρησα
Στα βίντεο και τις φωτό φαίνεται μεγαλύτερη. Άρα μάλλον θα χωράει κάτω από τη σέλα (μπαγκαζιέρα δεν έχω, ούτε και θέλω αν και έχω σχάρα από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη που την έχω βγάλει όμως). Ευχαριστώ πολύ :a013:

THRESH
12/11/2024, 13:51
Κλειστό πάρκινγκ με κλειδαριά δισκοφρενου και στις βολτες πάντα την παρκαρω σε σημείο που εχω οπτική επαφή μαζι της. Δεν με αγχωνει, χαιρομαι να την βλεπω ετσι και αλλιως. Απο εκει και περα εύχομαι να μην ειμαι στα αρνητικα στστιστικά. Μου εχει συμβει μια φορα με παπί.

Στο κλειδαριά δισκόφρενου, να συνεισφέρω εμπειρία χρήσης (ως κλειδαριά, κάποιοι μπορεί να σκεφτούν κ άλλες χρήσεις :smokin: )

https://www.skroutz.gr/s/6871171/Abus-Granit-Victory-X-Plus-68-Kleidaria-Diskofrenou-Motosykletas-me-Diametro-Peirou-14mm-Kitrino-CHroma-56564.html

Πρακτική, μαζεμένη, πολύ δύσκολη στη παραβίαση σε δοκιμή γνωστού δοκιμαστή στο Youtube.
Αυτό για όταν πάω σε μια νέα περιοχή κ την αφήνω κλειδωμένη χωρίς οπτική επαφή για λίγες ώρες.

Αλλιώς ψηφίζω κλειστό γκαράζ

KostasRS
12/11/2024, 17:02
Συμφωνώ με τον THRESH, η abus αυτή είναι πολύ καλή.
Εγώ όταν θα παρκάρω κάπου έξω για λίγο έχω την παρακάτω abus και μια κινεζια που κάνει όμως πολύ φασαρία
458063
458064
Το κλειστό πάρκινγκ είναι το καλύτερο να ξέρεις

motojojo
12/11/2024, 18:42
Την ίδια κινεζιά που κάνει φασαρία έχω κι εγω. Φοβάμαι όμως ότι θα σπάει εύκολα. Και γενικά όλα τα παρόμοια λουκέτα σπάνε σχετικά εύκολα με το κατάλληλο χτύπημα.
Έχω και την πράσσινη abus (granit) αλλα για κάποιο λόγο δεν την χρησιμοποιώ, κάπου δεν με βόλευε.

KostasRS
12/11/2024, 19:55
Το κινέζικο το έχω μόνο για την φασαρία, πάντα βάζω και το abus όταν η μότο είναι εκτός πάρκινκ.
Όλα αυτά σπάνε, και για όσα δεν σπάνε υπάρχει και η λύση της καταστροφής της δισκόπλακας

grinderx
12/11/2024, 21:05
Εκτός από την Abus (8008) και μέχρι 100-110€ τί προτείνετε;

motojojo
12/11/2024, 22:26
H abus δεν εχει μονο την 8008, έχει κι άλλα στην γκαμα της που φτάνουν τα λεφτά που θες.

grinderx
12/11/2024, 22:45
H abus δεν εχει μονο την 8008, έχει κι άλλα στην γκαμα της που φτάνουν τα λεφτά που θες.
Σαφώς, αλλά αν είναι να πάρω Abus μαλλον σε αυτό το μοντέλο θα πάω. Απλώς ψάχνω για εμπειρίες από άλλες μάρκες. Πχ, Xena XX14/15 ή Oxford, κτλ

Saboteur
05/12/2024, 01:10
Ευχαριστώ κι εγώ όλους για τις απαντήσεις. Εν τέλει, πήρα το οκ για την πυλωτή. Μετά από πολλές δοκιμές πήρα μια μικρή κλειδαριά δισκόφρενου που μπορείς να τη χώσεις σε δυσπρόσιτο σημείο στον πίσω τροχό και έχει τρομακτικά δυνατό συναγερμό (σε σημείο που δεν το πιστεύεις) . Είναι η Oxford Scoot XA5. Μπαίνει και στην τσέπη, ούτε ενεργοποιείται από μόνη της.

Πήρα όμως και αλυσίδα με δεύτερο u lock (Oxford Chain 8, έχει και Sold Secure rating αν λέει κάτι αυτό) για όταν αφήνω το medleyaki αρκετή ώρα εξω. Τώρα θα βάλουμε και μια βάση στην πυλωτή για να μπορώ να το δένω και μέσα (έχει και κάμερες η πυλωτή, όχι ότι θα πετάνε λέιζερ, αλλά μπορεί να αποτρέψει κάποιους η εικόνα).
Τέλος πάντων, θέλω να πιστεύω ότι ο συναγερμός που έχει πάνω, η κλειδαριά δισκόφρενου με τον συναγερμό και η αλυσίδα με δεύτερη κλειδαριά δισκόφρενου κάτι μπορούν να κάνουν.