View Full Version : To DRL or not to DRL and Signature DRL (???)
harris_x
07/11/2024, 12:37
συμφωνω αλλα χωρις το γελιο. για τη χρηση αυτη (εφοσον φωτιζει επαρκως) ειναι τελειο. το φαναρι πρεπει να ειναι μεσα στη μασκα να μην σπαει στην πρωτη πτωση. μπραβο τους που δεν εβαλαν και DRL, αυτη την &%^*$ μαστιγα στις μοτοσυκλέτες που δεν εχει καμια απολύτως χρησιμότητα.
δεν έχουν χρησιμότητα τα DRL;
Αλήθεια τώρα; :eek:
ξέρουμε στα σίγουρα τι είναι τα DRL, σωστά;
basilis_k6
07/11/2024, 12:44
δεν έχουν χρησιμότητα τα DRL;
Αλήθεια τώρα; :eek:
ξέρουμε στα σίγουρα τι είναι τα DRL, σωστά;
καμια απολυτως. τι ακριβως τα θες τα drl?
harris_x
07/11/2024, 12:54
καμια απολυτως. τι ακριβως τα θες τα drl?
τι είναι τα DRL Βασίλη;
google it, it's ok
basilis_k6
07/11/2024, 12:56
τι είναι τα DRL Βασίλη;
google it, it's ok
βρε ασε τις εξυπναδες και πες μου τι θες τα drl
harris_x
07/11/2024, 12:58
βρε ασε τις εξυπναδες και πες μου τι θες τα drl
αν δε μου πεις τι είναι, δε σου γράφω τίποτα.
harris_x
07/11/2024, 12:58
αν ήξερες, δε θα έκανες τέτοιες ερωτήσεις.
RaGe_Raptor
07/11/2024, 13:01
Διαλεχτε
457858
RaGe_Raptor
07/11/2024, 13:02
Προφανώς και είναι αναμενο το φανάρι όλη την ώρα. Άρα drl
harris_x
07/11/2024, 13:05
Διαλεχτε
457858
εσένα ρώτησα αγαπητέ;
:(
harris_x
07/11/2024, 13:07
Προφανώς και είναι αναμενο το φανάρι όλη την ώρα. Άρα drl
αρα συμφωνείς ότι ο Βασίλης δεν έχει ιδέα τι είναι :whistle:
RaGe_Raptor
07/11/2024, 13:11
εσένα ρώτησα αγαπητέ;
:(
Εγώ δεν το googlαρα, εκανα bing search :cool:
PaNick67
07/11/2024, 13:11
αρα συμφωνείς ότι ο Βασίλης δεν έχει ιδέα τι είναι :whistle:
Ισως να θελει να πει οτι αφου στις μοτο το φαναρι ειναι παντα αναμμενο η υπαρξη εξτρα drl σωματων ειναι αχρηστη.
harris_x
07/11/2024, 13:15
σας βαρέθηκα, δεν έχει πλάκα πια
απλά προσπαθήστε να ξεχωρήσετε τα DRL απο τα Signature DRL.
DRL έχουν όλα τα νέα μηχανάκια.
Signature DRL, δεν έχουν όλα.
basilis_k6
07/11/2024, 13:20
αυτο ηταν το προβλημα?:rolleyes:
harris_x
07/11/2024, 13:23
αυτο ηταν το προβλημα?:rolleyes:
μάθε μπαλίτσα, και μετα έλα ξανά ;)
basilis_k6
07/11/2024, 13:28
μάθε μπαλίτσα, και μετα έλα ξανά ;)
εχεις ορεξεις? ολοι εκτος απο σενα καταλαβαν τι γραφω και ολοι ξερουμε τι ειναι τα drl. τελικα τα θες για καποιο λογο αναμμενα η απλα θες να γραψεις την φανταστικη σου γνωση οτι εχουν διαφορετικη ονομασια?
harris_x
07/11/2024, 14:30
εχεις ορεξεις? ολοι εκτος απο σενα καταλαβαν τι γραφω και ολοι ξερουμε τι ειναι τα drl. τελικα τα θες για καποιο λογο αναμμενα η απλα θες να γραψεις την φανταστικη σου γνωση οτι εχουν διαφορετικη ονομασια?
H αλήθεια είναι ότι έχω, σήμερα τους έχω πεθάνει όλους στο τρολάρισμα (και στη δουλειά) :lol:
Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι DRL έχουν όλα τα νέα μηχανάκια (και τα αυτοκίνητα πλέον) γιατι απαιτούνται βάσει προδιαγραφών.
Το Signature DRL που βάζει πχ η ΚΤΜ, η BMW κ.λπ, που δε σου αρέσουν, εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό αλλα δίνουν και διαφορετική ταυτότητα στο όχημα.
π.χ. moto guzzi signature DRL
457879
basilis_k6
07/11/2024, 14:58
H αλήθεια είναι ότι έχω, σήμερα τους έχω πεθάνει όλους στο τρολάρισμα (και στη δουλειά) :lol:
Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι DRL έχουν όλα τα νέα μηχανάκια (και τα αυτοκίνητα πλέον) γιατι απαιτούνται βάσει προδιαγραφών.
Το Signature DRL που βάζει πχ η ΚΤΜ, η BMW κ.λπ, που δε σου αρέσουν, εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό αλλα δίνουν και διαφορετική ταυτότητα στο όχημα.
στις μοτο ειναι σχεδον 20 χρονια που ειναι αναγκαστικα αναμμένα τα φωτα. άλλαξε κατι? μπορεις να κυκλοφορεις μονο με τα drl? δεν νομιζω. αλλο τα αμαξια, αλλο τα μηχανακια. αρα τα drl δεν εχουν στις μοτοσυκλέτες καμια πρακτικη αξια. ομορφιες και σχεδια ειναι κατι αλλο (και μενα μου αρεσουν αλλα οχι σε εντουρο) και στο drz το μονο που θα προσθεταν ειναι ενα ακριβο κομματι που θα σπασει σε πτωση.
harris_x
07/11/2024, 14:59
στις μοτο ειναι σχεδον 20 χρονια που ειναι αναγκαστικα αναμμένα τα φωτα. άλλαξε κατι? μπορεις να κυκλοφορεις μονο με τα drl? δεν νομιζω. αλλο τα αμαξια, αλλο τα μηχανακια. αρα τα signature drl δεν εχουν στις μοτοσυκλέτες καμια πρακτικη αξια. ομορφιες και σχεδια ειναι κατι αλλο (και μενα μου αρεσουν αλλα οχι σε εντουρο) και στο drz το μονο που θα προσθεταν ειναι ενα ακριβο κομματι που θα σπασει σε πτωση.
Ναι μπορείς, την ημέρα.
οπότε τα signature DRL έχουν αξία αρκεί να πληρούν κάποιες προδιαγραφές φωτεινότητας.
basilis_k6
07/11/2024, 15:02
Ναι μπορείς, την ημέρα.
οπότε τα signature DRL έχουν αξία αρκεί να πληρούν κάποιες προδιαγραφές φωτεινότητας.
σε ποιο μηχανακι μπορεις να εχεις εν κινηση σβηστα τα φωτα σου?
harris_x
07/11/2024, 15:03
δε θα συνεννοηθούμε, παραιτούμαι :cry:
DoctoR_k6
07/11/2024, 15:15
Σιγουρα στα Beverly που καινε τις λαμπες με το κιλο!! :lol:
PaNick67
07/11/2024, 15:17
στις μοτο ειναι σχεδον 20 χρονια που ειναι αναγκαστικα αναμμένα τα φωτα. άλλαξε κατι? μπορεις να κυκλοφορεις μονο με τα drl? δεν νομιζω. αλλο τα αμαξια, αλλο τα μηχανακια. αρα τα drl δεν εχουν στις μοτοσυκλέτες καμια πρακτικη αξια. ομορφιες και σχεδια ειναι κατι αλλο (και μενα μου αρεσουν αλλα οχι σε εντουρο) και στο drz το μονο που θα προσθεταν ειναι ενα ακριβο κομματι που θα σπασει σε πτωση.
Τα signature drl χδεν μπαινουν για να εισαι ορατος γενικα αλλα για να αναγνωριζεται η μαρκα της μοτο, ειναι σαν υπογραφη εξ ου και το ονομα . Δεν εχουν πρακτικη χρηση ειναι στολιδια και φυσικα οδηγουν το κοστος αντικαταστασηε του φαναριου στην στρατοσφαιρα αφου ειναι συνδυασμος φωτιστικων
basilis_k6
07/11/2024, 15:25
Σιγουρα στα Beverly που καινε τις λαμπες με το κιλο!! :lol:
κατι μου θυμιζει αυτο το ονομα αλλα τωρα δεν... :lol:
RaGe_Raptor
07/11/2024, 15:51
Εδώ είναι το θρεντ για τα drz οχι για τα drl :bawl:
harris_x
07/11/2024, 16:08
Εδώ είναι το θρεντ για τα drz οχι για τα drl :bawl:
nope :smokin:
RaGe_Raptor
07/11/2024, 16:29
nope :smokin:
Ηταν. :cry:
Όμορφα τα signature drl αλλα δεν έχουν θέση σε on-offακι .
Μπορούσαν να κάνουν κανα νευρο στη μάσκα, σε αρμονία με το υπόλοιπα πλαστικά, όμως δεν το είδαμε από κοντά, πολλές φορές η τρισδιάστατη live εικόνα ξεκλειδώνει ακόμα μια ... διάσταση :p
harris_x
07/11/2024, 16:35
Όμορφα τα signature drl αλλα δεν έχουν θέση σε on-offακι .
+1301 (είναι πολλά τα κ.εκ.)
Μπορούσαν να κάνουν κανα νευρο στη μάσκα, σε αρμονία με το υπόλοιπα πλαστικά, όμως δεν το είδαμε από κοντά, πολλές φορές η τρισδιάστατη live εικόνα ξεκλειδώνει ακόμα μια ... διάσταση :p
+1301 (μάλλον είναι πάρα πολλά και περιττά τα κ.εκ.)
Στο δικο μου ετσι κυκλοφορω την μερα
μονο με DRL
υπαρχει επιλογη αν θελω να εχω αναμενα τα φωτα ή μονο τα DRL
Αν εχω μονο τα DRL μολις σκοτεινιασει ή μπω σε κανενα τουνελ π.χ. αναβουν και τα φωτα
Τα DRL σε αρκετές περιπτώσεις είναι πιο φωτεινά και από τα κανονικά φωτιστικά σώματα. Απλά τα DRL δεν έχουν συγκεντρωμένη δέσμη. Κάνουν διάχυση το φως και σκοπός τους είναι να φαίνεται το όχημα σε "κακές συνθήκες ορατότητας"*.
Τα αναμμένα κύρια φώτα δεν καλύπτουν τις περισσότερες φορές τις προδιαγραφές DRL. Ο λόγος είναι ακριβώς επειδή τα κύρια φώτα βγάζουν δέσμη και έτσι είναι ορατά υπό πολύ μικρότερη γωνία. Αυτό τουλάχιστον στα αυτοκίνητα. Στις μοτοσικλέτες μπορεί να διαφέρει, δεν ξέρω.
Πάντως οι προδιαγραφές απ' όσο γνωρίζω απαιτούν πλέον ξεχωριστά/ειδικά φώτα DRL και στις μοτοσικλέτες.
Οπότε το αν θα είναι "signature" DRL (με κάποιο fancy σχέδιο) ή "σκέτα" (δύο απλά φώτα με έντονο φως και μεγάλη διάχυση) μικρή σημασία έχει πέρα από το πως θα το πουλήσουν οι εταιρείες (marketing) και πόσο θα το χρεώσουν..
Σημείωση: Οι "κακές συνθήκες ορατότητας" δεν αναφέρονται απαραίτητα σε χαμηλές συνθήκες ορατότητας.
Κακή συνθήκη ορατότητας είναι η οδήγηση υπό βροχή, ή υπό ομίχλη. Αλλά κακή συνθήκη ορατότητας θεωρείται και η οδήγηση με τον ήλιο χαμηλά είτε μπροστά μας (οπότε θαμπώνει ότι έρχεται προς εμάς) είτε πίσω μας (οπότε θαμπώνει οτι είναι πίσω μας)
Γι αυτό και πριν από χρόνια όταν κάνανε μελέτες για τα DRL (και οι μπάτσοι σε έγραφαν αν είχες τα κύρια φώτα ανοιχτά το μεσημέρι.. :p) υπολογίσανε οτι για να έχουν αποτέλεσμα η φωτεινότητα τους πρέπει να ξεπερνάει ένα νούμερο (που δεν θυμάμαι,) αλλά ήταν μεγαλύτερο από τη μέγιστη επιτρεπόμενη ένταση της "μεγάλης σκάλας" (εκείνη την εποχή κάπου στις αρχές του 2000)
Υ.Γ.:
Η μοναδική κλήση που έχω σαν οδηγός (εκτός από παρκάρισμα σε ελεγχόμενη στάθμευση χωρίς κάρτα :p) είναι το καλοκαίρι του 2002 γυρίζοντας από Χαλκιδική - Θεσσαλονίκη, όπου ο μπάτσος με έγραψε γιατί είχα τα φώτα μου αναμμένα ενώ δεν ήταν ακόμα "μία ώρα πριν τη δύση του ηλίου" παραφράζοντας προφανώς το νόμο..
Η πλάκα είναι οτι εκείνο το καλοκαίρι θυμάμαι την έντονη η συζήτηση που υπήρχε γύρω από τα DRL καθώς είχε οριστικοποιηθεί η οδηγία της Ε.Ε. για αυτά..
Anyway..
basilis_k6
07/11/2024, 17:07
Πάντως οι προδιαγραφές απ' όσο γνωρίζω απαιτούν πλέον ξεχωριστά/ειδικά φώτα DRL και στις μοτοσικλέτες.
αν και αλλαζουν συνεχως αυτα, η directive της εε δεν εγραφε κατι για ξεχωριστα φωτα. το πιο απλο ειναι να εχεις αναμμένη τη μεσαια σκαλα οπως γινοτανε και γινετε ακομα σε πολλες μοτο. αν εχεις ξεχωριστα drl που καλυπτουν αυτη τη δεσμευση μπορεις να πας με αυτα αλλα νομιζω οτι ειναι πολυ φρεσκο φρουτο αυτο και δουλευει μονο με τα αυτοματα φωτα. παλαιοτερα ηταν υποχρεωτικο το μικρο λαμπακι για να φαινεσαι τη νυχτα αν υπαρχει καποιο προβλημα και δεν παιρνει μπρος το μοτερ. τωρα που εχουμε τα led μπορουν να ενοποιήσουν το λαμπακι και τα drl να καλυπτει και τις δυο περιπτωσεις.
Εγώ θα ήθελα DRS αλλά προς το παρόν μόνο η F1 έχει
doctor_john
07/11/2024, 19:12
Δεν το ήξερα το drl, φώτα ημέρας τα έλεγα.
Το ότι βγάλατε ένταση με αντικείμενο την απλοποίηση λογότυπου - σχεδιασμού για εφαρμογή σε φώτα ημέρας
με τρυπάρισε λίγο σαν γραφίστα.. νομίζω γουστάρω. :hmm:
doctoras
07/11/2024, 21:47
Το DRL είναι η συντομογραφία του ΝΤιΡΛα ; :D
αν και αλλαζουν συνεχως αυτα, η directive της εε δεν εγραφε κατι για ξεχωριστα φωτα. το πιο απλο ειναι να εχεις αναμμένη τη μεσαια σκαλα οπως γινοτανε και γινετε ακομα σε πολλες μοτο. αν εχεις ξεχωριστα drl που καλυπτουν αυτη τη δεσμευση μπορεις να πας με αυτα αλλα νομιζω οτι ειναι πολυ φρεσκο φρουτο αυτο και δουλευει μονο με τα αυτοματα φωτα. παλαιοτερα ηταν υποχρεωτικο το μικρο λαμπακι για να φαινεσαι τη νυχτα αν υπαρχει καποιο προβλημα και δεν παιρνει μπρος το μοτερ. τωρα που εχουμε τα led μπορουν να ενοποιήσουν το λαμπακι και τα drl να καλυπτει και τις δυο περιπτωσεις.
Ένα καλό τέτοιων προδιαγραφών είναι οτι δεν έχουν ισχύ προς τα πίσω.
Με απλά λόγια, αν είχες αγοράσει μια μοτοσικλέτα το 2010 χωρίς DRL και το 2011 έγιναν υποχρεωτικά τα DRL στις μοτοσικλέτες*, τότε εσύ δεν ήσουν υποχρεωμένος ούτε να εγκαταστήσεις φώτα DRL ούτε να ανάβεις την μεσαία ή μεγάλη σκάλα. Την μεσαία/μεγάλη σκάλα την μέρα όταν δεν έχεις DRL την ανάβεις για την δική σου ασφάλεια.
Οι ντιρεκτίβες της Ε.Ε. όταν τίθενται σε ισχύ αφορούν στις περισσότερες περιπτώσεις τα νέα μοντέλα που θα κατασκευάζονται / βγάζουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά από μια συγκεκριμένη χρονολογία.
Ξέρω οτι για τα αυτοκίνητα υπήρχε "έντονη σύσταση" στις εταιρείες να βάζουν DRL ήδη από το 2003, ενώ από το 2011 τα DRL έγιναν υποχρεωτικά.
Οι ημερομηνίες μπορεί να διαφέρουν στις μοτοσικλέτες.
Το DRL είναι η συντομογραφία του ΝΤιΡΛα ; :D
Μετά τα όσα διάβασα, προφανώς.....:lol:
PortisHead
08/11/2024, 07:36
.....Το Signature DRL που βάζει πχ η ΚΤΜ, η BMW κ.λπ,
Ε πες έτσι.
:lol:
CorpseAlive
08/11/2024, 13:10
Ε πες έτσι.
Έμμισθο τρολ της ΚΤΜ , 0.60 ευρώ του δίνουν για κάθε Post υπέρ της .
Αν μετρήσεις τα ποστ του , θα δεις στο βάθος να αχνοφαίνεται ένα 1290 SuperDuke.
ΚΑΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΝΑ , ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΔΩ
PortisHead
08/11/2024, 13:11
Αν μετρήσεις τα ποστ του , θα δεις στο βάθος να αχνοφαίνεται ένα 1290 SuperDuke.
harris_x
08/11/2024, 13:23
1390 please