Σύνδεση

View Full Version : Συμβουλη για αγορα Scooter 125-200cc

Steelshot
14/11/2024, 18:29
Γεια σας παιδια.Λοιπον να μπω στο ψητο.Λόγω Fly-over και πολλής ταλαιπωρίας με το αυτοκίνητο πήρα την απόφαση να αγοράσω Scooter (Το θέλω για μές στην πόλη, είμαι 1.77 και 70 κιλα).Δεν υπάρχει προηγούμενη οδηγική εμπειρία.Έχω δίπλωμα για απεριόριστο.Το μπάτζετ είναι 2500-3000 και τα δύο σκουτεράκια που κατέληξα είναι τα Daytona Orama 125 και SYM JET 14 200.Το Orama το έκανα test drive, ενώ το Jet μου είπε ότι δεν το κάνουνε test drive.Το Jet μου άρεσε περισσότερο εμφανισιακά και έιχε πολύ χώρο κάτω από το κάθισμα ενώ το Orama δεν με ξετρέλανε. Είναι κανένας κάτοχος οποιοδήποτε εκ των δυο να με κατατοπίσει?:)

Nikos77
14/11/2024, 19:08
Να βρεις αλλού να το κάνεις τεστ...δες και voge 125

Steelshot
14/11/2024, 19:11
Θα το ριξω μια ματια και αυτο.Για το SR1 μιλάς λογικά,ετσι?

panavour
14/11/2024, 19:20
Θα το ριξω μια ματια και αυτο.Για το SR1 μιλάς λογικά,ετσι?

ναι

Dimmanoukas
14/11/2024, 19:59
Αν δεις το sr1 δες καλύτερα το sr1 adv, όλα αυτά βέβαια εάν τα βρεις διαθέσιμα γιατί είναι σε έλλειψη.

Το adv έχει καλύτερες αναρτήσεις

Nomand
14/11/2024, 23:00
Αν μπορείς να ανέβεις ελάχιστα κοίτα το people s 200,δυνατό μοτέρ, ικανοποιητικόι χώροι καλύτερα πλαστικά που δεν τρίζουν και σίγουρα καλύτερος αντιπρόσωπος από sym daytona

kostaszx
30/12/2024, 22:12
Το θέμα ταιριάζει οπότε ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη στον νηματοθέτη γιατί θα το χρησιμοποιήσω και για τη δική μου απορία:

Επιστρέφοντας απο μια σύντομη θητεία στο εξωτερικό, βρίσκω τον εαυτό μου σε αναζήτηση σκούτερ για καθαρή μετακίνηση εντός Αθηνών, κυρίως κέντρο. Ο πιο γρήγορος δρόμος που υπολογίζω να δει το συγκεκριμένο μηχανάκι είναι καμία Συγγρού αλλά και αυτό αρκετά σπάνια. Η συχνή μετακίνηση για δουλειά θα είναι κέντρο-κάτω χαλάνδρι, λίγα χλμ είτε στη μεσογείων είτε στην κηφισίας. Θα προσπαθήσω επίσης να κάνω διάφορα ψώνια σουπερ μαρκετ με αυτό, αλλά δεν ξέρω πως θα κουβαλάω πχ τα ψώνια για 2 άτομα με το σκούτερ. Αρκουν η μπαγκαζιερα και μια σακούλα στα πόδια; Πως το κάνουν οι περισσότεροι;

Με τραβάνε στο vision το χαμηλό βάρος και η κατανάλωση, το SH είναι ομορφότερο αλλά και ακριβότερο, το Symphony 125 επίσης όμορφο αλλά σε καλύτερη τιμή χωρίς να ζηλεύει και πολλά σε αξιοπιστία (μάλλον). Το 200 απο την άλλη θα είναι λίγο πιο δυνατό αλλά μέχρι εκεί.

Όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες για έναν εντελώς άσχετο με τα σκούτερ!

Kickstart
31/12/2024, 09:11
Το Vision που κοιτάς και τα adress 125 τα σουζουκι. Εγώ αυτά θα κοίταγα...Παρεμπιπτόντως το αντρές το δίνει προσφορά 2 και κάτι ψιλά καινούργιο ο Σφακιανάκης. Οι αποστάσεις που κάνεις είναι μικρές, δεν θες κάτι παραπάνω. Έχουν πάτωμα και βολεύουν πολύ με τα ψώνια. Λίγο προσοχή όταν βγαίνεις σε λεωφόρους γιατί ειναι ψιλοψόφια (βέβαια χτυπάνε 70-80 άμεσα μπαμ) και είσαι αρχηγός. Κόστος χρήσης αστείο.

kostaszx
31/12/2024, 17:53
Και εγώ εκεί τείνω, στο ότι τα μικρά αυτά είναι κατάλληλα. Κοίταξα την προσφορά του Σφακιανάκη στο άντρες, με ανησυχούν οι εξαιρετικά μικρές ροδες στις κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων. Θα τον πάρω ένα τηλέφωνο σε λίγες μέρες αν ισχύει ακόμα, ίσως αφήνει ένα μικρό test drive για να το δω.

Lioulios
01/01/2025, 23:58
Το vision εχει ταμπουρο πισω ή κανω λαθος ;
Για το adress δεν ξερω

Nostradamus
02/01/2025, 07:31
Εδώ και 2 μήνες κυκλοφορώ ένα 125αρι με 12" τροχούς, κάνοντας το Αργυρούπολη-Μαρουσι σχεδόν καθημερινά. Κανένα θέμα με τους δρόμους λογω τροχων η και κινητηρα (αν ξέρεις τι ζητάς και τι να περιμενεις εννοειται).
Ίσα ίσα που είναι τόσο εύκολο και πρακτικό, που στα απολύτως καθημερινά, ψάχνω δικαιολογίες για να κυκλοφορώ και να παιρνω αυτο μονο.
Αγοραστηκε καθαρα με κριτιρια μεγεθους (ψαχναμε το μικροτερο δυνατο σε εξωτερικες διαστασεις). Αν όταν παιρναμε το συγκεκριμένο, έτρεχε η προσφορά του Suzuki , θα το είχαμε πάρει χθες.

Είχα Vision, είναι πολύ καλό επίσης, αν και προσωπικά δεν θα το αγόραζα ξανά, θα πήγαινα σε sh mode.

kostaszx
02/01/2025, 09:23
Καλημέρα και καλή χρονιά! Ο κινητήρας δε με προβληματίζει όσο οι μικρές ρόδες. 2 ερωτήσεις σε αυτά που είπες: ως προς μέγεθος σαν κριτήριο αγοράς, εννοείς το μικρό μεταξόνιο (10εκ μικρότερο από το sh)? Σε συνδυασμό με τις μικρές ρόδες φαντάζομαι ότι είναι ακόμα πιο ευέλικτο.

Κατά την κατοχή του vision, θα το άλλαζες με address η όχι? Είναι οι 2 βασικοί ανταγωνιστές αυτή τη στιγμή και δε βλέπω μεγάλη διαφορά πέρα από το μέγεθος ρόδας.

D3300
02/01/2025, 09:44
Θα προτιμούσα το Vision λόγω μεγαλύτερων τροχών.

Nostradamus
02/01/2025, 15:41
Δεν θα άλλαζα το vision με το address. Αν αγόραζα όμως τώρα , εξαρχής θα έπαιρνα το sh mode αντί του vision η του address, αυτό ήθελα να πω.

Για τους τροχούς η γενική παραδοχή στα σκουτερ είναι όντως the bigger the better αφου αλλαζουν εντελως το γενικοτερο handling (που λένε και στο χωριό μου). Ωστόσο όπως σου είπα με το μικροσκοπικό που έχουμε πάρει, μια χαρά την κάνω την δουλειά μου για τα γύρω γύρω και δεν λέει όχι και σε καθημερινό commuting 45χλμ.

Δεν ξέρω το budget σου αλλά γι αυτό που περιγράφεις, εγώ θα κοιτούσα nmax, pcx, sh mode (από το πάνω ραφι), kymco ή sym ή voge (με αυτή την σειρα στα περισσοτερα κυβικα που φτανω), address, vision.

Kickstart
04/01/2025, 08:33
Καλημέρα φίλε, έτσι τυχαία κοίταγα πάλι τώρα πρωι πρωί και είδα και το avenis 125 της σουζουκι ,ουσιαστικά το ίδιο με address αλλά πιο φουτουριστικο, λέντ φωτάκια οθόνη για κοντέρ κτλ, είναι λίγο πιο μπάνικο και το δίνει 2.300 κούτα. Πήγαινε οδήγησε τα αυτό και το vision. Το vision μπες στο promote.gr και κλείσε ηλεκτρονικό ραντεβού θα στο δώσει άνετα ο Γκινοσατης και το σουζουκι πάρε τηλ στο Σφακιανάκη και δεν θα χεις προβλημα. Αν τα κάνεις τεστ γράψε τίποτα εδώ με ενδιαφέρει κι εμένα η κατηγορία και τώρα τελευταία την εξετάζω.

kostaszx
19/02/2025, 22:55
Αρκετά καθυστερημένη απάντηση αφού πλέον η αρχή έγινε και δεν τρέχω όπως τον περασμένο μήνα: Το address το οδήγησα. Μου φάνηκε τίμιο, και πιστεύω οτι απο τον κάτοχο δε θα ζητήσει πολλά, είναι χαμηλών απαιτήσεων και επιδόσεων. Δε μπορώ να πω συγκεκριμένα πράγματα επειδή είμαι άσχετος με σκούτερ αλλά για τον συνειδητοποιημενο αναβάτη που θέλει εργάτη χωρις συγκινήσεις μέχρι τα 80χλμ/ω, ειδικά αν έχει λόγο πχ να θέλει το μικρότερο δυνατό σε μέγεθος όπως ο Nostradamus, μου φαίνεται μια καλή επιλογή.

Στην τιμή του, αν θες καινούργιο, ίσως το symphony SR 125 είναι καλύτερο αλλά δε το έχω οδηγήσει. Αν μπορείς να περιμένεις μέχρι Μάρτιο, η kymco λέει θα φέρει το micare 125 στα ~1950 πιθανώς με άτοκες το οποίο νομίζω θα είναι το απόλυτο VFM.

Το σάββατο θα πάω να δω SH 125 και symphony ST 125 απο το (πολύ) πάνω ράφι. Είναι και τα 2 σε δελεαστική τιμή, όποιο μου αρέσει καλύτερα πιθανό να αγοραστεί. Θα ενημερώσω ξανά

kostaszx
23/02/2025, 11:05
Λοιπόν το sh ήταν πολύ καλό, το st τελικά είχε προβλήματα που δεν ήταν εμφανή από τις φωτογραφίες. Οπότε προς το παρόν η επιλογή είναι sh η address, στα ίδια λεφτά το sh με 10.000 χλμ 6 μήνες ακόμα εγγύηση, το address κούτα με 4 χρόνια εγγύηση

Αυτό που με δυσκολεύει είναι ότι από τη μισή ώρα που οδήγησα το address με καλύπτει και αυτό μια χαρά... Αλλά έχω το μικρόβιο στα ίδια λεφτά να παίρνω το καλύτερο και ας μη το χρειάζομαι. Η μόνη διαφορά που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι με το address θα έχω μεγαλύτερη χασουρα by default αν το δώσω σε κάποια χρόνια

Nostradamus
23/02/2025, 11:53
Το καινούργιο από την στιγμή που δοκίμασες και τα δύο και δεν σε χάλασε κάπου το σουζουκι. Το στρωνεις, το έχεις εσύ from day one και έχεις και την τετραετή εγγύηση.

kostaszx
06/04/2025, 09:44
Τελικά αγοράστηκε Kymco Micare 125. Πολύ συνοπτικά είναι ο εργάτης που ζητούσα, αλλα προσοχή στο μέγεθος γιατί είναι μικρό και σε ύψος 1,80+ δε νομίζω οτι θα βολέψει.

461222

motojojo
06/04/2025, 10:33
Καλές διαδρομές!

harris_x
06/04/2025, 13:51
Καλοβολτο να είναι:beer: