View Full Version : Freewind πρόβλημα με ηλεκτρονικα (?)
Καλημέρα! Χθες το βράδυ μετα απο την βροχή που εφαγε η Freewind μου, ξεκίνησα να επιστρέψω σπίτι και πάνα στην εθνική (μετα απο κανενα 5λεπτο λειτουργίας) ξεκίνησε να αναβοσβήνει σαν τρελό το καδραν (σαν να ανοιγοκλεινε η μιζα) μέχρι που μου έσβησε η μηχανή εν κίνηση και μετα όσες προσπάθειες και να έκανα δεν έπαιρνε μπρος... Καποια στιγμη έσβησαν και εντελώς τα ηλεκτρικά και στο παίξιμο λίγο της μίζας, μια αναβαν και μια εσβηναν... Μηχανικό είμαι σχεδόν σίγουρος οτι δεν ειναι το προβλημα, οποτε υποθέτω ότι κατα 99% είναι ηλεκτρικό - ηλεκτρονικό το πρόβλημα!
Έχετε ιδέα τι μπορεί να έγινε?
doctoras
16/11/2024, 08:44
Καλημέρα! Χθες το βράδυ μετα απο την βροχή που εφαγε η Freewind μου, ξεκίνησα να επιστρέψω σπίτι και πάνα στην εθνική (μετα απο κανενα 5λεπτο λειτουργίας) ξεκίνησε να αναβοσβήνει σαν τρελό το καδραν (σαν να ανοιγοκλεινε η μιζα) μέχρι που μου έσβησε η μηχανή εν κίνηση και μετα όσες προσπάθειες και να έκανα δεν έπαιρνε μπρος... Καποια στιγμη έσβησαν και εντελώς τα ηλεκτρικά και στο παίξιμο λίγο της μίζας, μια αναβαν και μια εσβηναν... Μηχανικό είμαι σχεδόν σίγουρος οτι δεν ειναι το προβλημα, οποτε υποθέτω ότι κατα 99% είναι ηλεκτρικό - ηλεκτρονικό το πρόβλημα!
Έχετε ιδέα τι μπορεί να έγινε?
υπάρχει ηλεκτρικό κύκλωμα με πολλα υποψιαζόμενα τμήματα μέσα, έχεις γνωσεις και εξοπλισμό(ας πουμε βολτομετρο) για να κάνεις διάγνωση?
Αν όχι, ψάξε να εντοπίσεις εναν έμπιστο μάστορα στην περιοχή σου να σου το φτιάξει
*Μου ακούγεται κλασμένη μπαταρία και κύκλωμα φόρτισης
grharris
16/11/2024, 09:30
Τσέκαρε πρώτα μήπως έχει λασκάρει κάποιος πόλος της μπαταρίας από τους κραδασμούς
Σήμερα-αύριο που θα είναι στεγνό ;
lykourgi
16/11/2024, 13:31
Όταν το βάλεις μπροστά, κούνα λίγο το κλειδί μέσα στην κλειδαριά, μήπως και κάνει διακοπές.
Όταν το βάλεις μπροστά, κούνα λίγο το κλειδί μέσα στην κλειδαριά, μήπως και κάνει διακοπές.
Βασικα αυτο ακριβως ειναι το θεμα... Σημερα που εκατσα και το σκάλισα (και το ειδε στα γρηγορα ενας μηχανικός που ηρθε για αλλον λογο) το πρόβλημα είναι 99% στην κλειδαριά... Σαν να έχει ξεβιδωθει φαίνεται και οταν κουνάω το κλειδί αναβοσβηνουν τα ηλεκτρικά... Μπαταρία τσέκαρα τους πόλους είναι μια χαρά... Ειναι 2-3 χρόνια που την έχω βέβαια οπότε δεν ξερω αν εχει παραδώσει και αυτή
Καλησπερα! Η κλειδαρια ειναι τελικα το θεμα, σημερα εκανα μια πατεντα και την σφινωσα με εναν τροπο να μην κουνιεται και δουλεψε μεχρι να την παω στον μαστορα! Η γνησια ειναι γυρω στα 130 ευρω και πρεπει να την παραγγειλουμε για να ερθει μεσα στον μηνα... Δεν με παιρνει για τοσο ομως! Ξερει καποιος κανεναν καλο μαγαζι με μεταχειρισμενα ανταλλακτικα που μπορω να βρω?
Θα το δει ο μηχανικος αυτο σαν πρωτη λυση
Καλησπερα! Η κλειδαρια ειναι τελικα το θεμα, σημερα εκανα μια πατεντα και την σφινωσα με εναν τροπο να μην κουνιεται και δουλεψε μεχρι να την παω στον μαστορα! Η γνησια ειναι γυρω στα 130 ευρω και πρεπει να την παραγγειλουμε για να ερθει μεσα στον μηνα... Δεν με παιρνει για τοσο ομως! Ξερει καποιος κανεναν καλο μαγαζι με μεταχειρισμενα ανταλλακτικα που μπορω να βρω?
Λογικά δεν πατάει καλά για να δουλεύει η γείωση της.
Βγάλτην από πάνω, λύστην αν λύνεται και κυρίως στήριξε την καλά για να κάνει σώμα με το πλαίσιο.
Την εφτιαξε ο μηχανικος τελικα, ειχε λασκαρει ολη η κλειδαρια γιατι ειχαν σπασει οι βιδες ασφαλειας που εχει! Εβαλε αλλες και ολα καλα
Μιας και ήρθε η ωρα του μεγάλου σερβις και θα λείπω στο εξωτερικό για λίγο οπότε δεν θα έχω χρονο, θέλω να παω την freewind για ολικό τσεκ απ και σερβις (μεχρι και βαλβιδες)! Ξερει κάποιος κάποιον καλο μάστορα με λογικές τιμές να του το αφήσω να την δει όλη να κανει τα δικα του μέχρι να γυρίσω? Στην Αττική μεσα μιλάμε πάντα!
Μιας και ήρθε η ωρα του μεγάλου σερβις και θα λείπω στο εξωτερικό για λίγο οπότε δεν θα έχω χρονο, θέλω να παω την freewind για ολικό τσεκ απ και σερβις (μεχρι και βαλβιδες)! Ξερει κάποιος κάποιον καλο μάστορα με λογικές τιμές να του το αφήσω να την δει όλη να κανει τα δικα του μέχρι να γυρίσω? Στην Αττική μεσα μιλάμε πάντα!
Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που θα δεχθεί να το κρατήσει στο μαγαζί του "μέχρι να γυρίσεις"....παίζουν πολλά θέματα, από χώρο που θα του τρώει, τον χρόνο βγάλε έξω βάλε μέσα, τυχόν "ψείρισμα", ζημιές κ.λ.π.
Καταλαβαίνεις, νομίζω.....
Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που θα δεχθεί να το κρατήσει στο μαγαζί του "μέχρι να γυρίσεις"....παίζουν πολλά θέματα, από χώρο που θα του τρώει, τον χρόνο βγάλε έξω βάλε μέσα, τυχόν "ψείρισμα", ζημιές κ.λ.π.
Καταλαβαίνεις, νομίζω.....
Οχι δεν ειναι εκει το πρόβλημα, αν χρειαστεί υπάρχει ατομο που μπορεί να την παρει και νωρίτερα! Το ειπα πιο πολυ υπο την άποψη ότι θα έχει τον χρόνο του ο μάστορας να κανει τα δικα του χωρις να την βιάζομαι!
panavour
14/06/2025, 21:20
Που μένεις Αττική;
Προς Φιλαδέλφεια κοντά αλλά δεν με περιορίζει τοσο (εκτος αν ειναι απο την αλλη πλευρά της Αττικής πχ Ηλιούπολη, Γλυφαδες κλπ)
panavour
15/06/2025, 07:01
https://www.vrisko.gr/details/4c2g0g2d_134_e_d46_34f5a5c6g7h14
Πρώην μηχανικός στην αντιπροσωπεία της ΣουΖουκι.Γνωστης και καλό παιδί.Και κοντά σου.
Τέλεια ευχαριστώ, θα τον τσεκαρω