View Full Version : Βοήθεια με την επιλογή μοτο για τον γιό μου…!!
1akindynos
17/11/2024, 16:55
Καλησπέρα, αν και παλιό μέλος δεν έχω ξαναγράψει (παρακολουθώ βέβαια), εγώ λίγο μεγάλος 53 ετών είχα μηχανάκι πάντα άλλες φορές μικρά άλλες φορές πιο μεγάλα (τώρα έχω ένα παλιό Africa) και χρησιμοποιώ πάντα μηχανάκι για τις μετακινήσεις μου. Ο γιος μου ετών 23 μόλις πήρε το Α2 δίπλωμα και ενώ νόμιζα ότι θα του πάρω ένα scooter μέχρι 3.000(εκεί φτάνω) για τις μετακινήσεις του στην πόλη, μέχρι να μεγαλώσει και να πάρει το μεγάλο δίπλωμα για να παίρνει το Africa, μου ανακοίνωσε οτι δεν θέλει scooter με τίποτα και ψάχνει μηχανάκι, μάλιστα έχουμε βρει ένα honda cbr300r του 2015 και θέλει αυτό. Για βοηθήστε με, γονείς και μη τι κάνω;
TheRegulator
17/11/2024, 17:02
Καλησπέρα, αν και παλιό μέλος δεν έχω ξαναγράψει (παρακολουθώ βέβαια), εγώ λίγο μεγάλος 53 ετών είχα μηχανάκι πάντα άλλες φορές μικρά άλλες φορές πιο μεγάλα (τώρα έχω ένα παλιό Africa) και χρησιμοποιώ πάντα μηχανάκι για τις μετακινήσεις μου. Ο γιος μου ετών 23 μόλις πήρε το Α2 δίπλωμα και ενώ νόμιζα ότι θα του πάρω ένα scooter μέχρι 3.000(εκεί φτάνω) για τις μετακινήσεις του στην πόλη, μέχρι να μεγαλώσει και να πάρει το μεγάλο δίπλωμα για να παίρνει το Africa, μου ανακοίνωσε οτι δεν θέλει scooter με τίποτα και ψάχνει μηχανάκι, μάλιστα έχουμε βρει ένα honda cbr300r του 2015 και θέλει αυτό. Για βοηθήστε με, γονείς και μη τι κάνω;
Καλύτερα μηχανάκι παρα σκούτερ. Επίσης κάτι με traction control και abs.
ABS οπωσδήποτε. Το traction control είναι δυσεύρετο στην κατηγορία Α2, ειδικά σε μεταχειρισμένα 9 ετών που κοιτάζει.
thunder ace
17/11/2024, 17:38
Δερματινα ...κρανος..μποτες..γαντια.
Αυτα .
harris_x
17/11/2024, 17:58
Δερματινα ...κρανος..μποτες..γαντια.
Αυτα .
και η κορντούρα μια χαρά είναι ;)
harris_x
17/11/2024, 18:02
Να πάρει/του πάρεις όποιο μηχανάκι θέλει και είναι ok βάσει του διπλώματός του, αλλα προτού βγει στο δρόμο να πάει να κάνει τουλάχιστον τα 2 πρώτα επίπεδα του Riding School (https://www.motorcycleridingacademy.com/).
Επίσης να μελετήσει τα παρακάτω:
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια (https://www.dropbox.com/scl/fi/ye7m1afb074zk8b1tgq96/.pdf?rlkey=uoqaws0t3p027s7wxxk8pxvmo&st=f6lqmvrp&dl=0)
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2 (https://www.dropbox.com/scl/fi/qv1mrq4ejt2u6xfygfofi/2.pdf?rlkey=g33fe5mn1jkpj0gzvx4win5jt&st=acuwexru&dl=0)
asxetost
17/11/2024, 18:04
Και μαθήματα ασφαλούς οδήγησης να συμπληρώσω εγώ, οτι και να πάρει..
Καλούς δρόμους να έχει!!:beer:
Πάντως κάτω από 3κ βλέπω υπάρχουν και ninja250, και γενικά πολλές επιλογές, θα βρει σίγουρα κάτι που θα του αρέσει!
basilis_k6
17/11/2024, 18:05
δεν καταλαβα τι ρωτας ακριβως. τι να αγορασει? μικρη σημασια εχει...
harris_x
17/11/2024, 18:06
Θα πάρεις τηλ την Ιωάννα Αρβανιτάκη στο: 694 163 3040, θα της πεις ότι είσαι μέλος στο moto.gr και θα λάβεις και κάποια έκπτωση.
Αφού ο τελικός στόχος ήταν να αποκτήσει εμπειρία μέχρι να πάρει την άφρικα καλύτερα που δεν θέλει σκούτερ
moto_Princess
17/11/2024, 18:26
εγω θα κανω μαθημα στην ARP Academy γιατι μου δινει την επιλογη να νοικιασω ενα δικο τους mini moto (απο αυτα που κανεις μαθημα) , στολη κομπλε , και μονο κρανος θα εχω.
Με βολευει ως καποια πιθανη πτωση στα αλλα μαθηματα, αν υπαρξει και δεν θα το ηθελα.
Δεν ειναι πολυ ακριβη κοστος ανα ωρα (η τιμη που μου ειπαν εμενα ειναι πολυ προσιτη για ολα δικα τους και παω μονο με το κρανος μου)
doctoras
17/11/2024, 18:28
Βρε παιδιά προσοχή λίγο με τον τίτλο που θέλετε να περιγράψετε στο θέμα..παραπέμπει σε πρόβλημα υγείας
Δες ενα φίλτρο παρακάτω για τις αναγκες σου
https://www.car.gr/classifieds/bikes/?category=15220&category=15223&category=15229&category=15230&category=15232&category=15423&category=15424&category=15426&category=15814&condition=used&engine_power-from=%3E20&engine_power-to=%3C50&engine_size-from=%3E150&engine_size-to=%3C550&hi=1&make=12527&make=12620&make=12733&make=12858&make=13161&make=13329&make=13687&make=32445&make=32493&offer_type=sale&onlyprice=1&pg=2&price-from=%3E1500&price-to=%3C3000&price=%3E50®istration-from=%3E2015&significant_damage=f
harris_x
17/11/2024, 18:39
εγω θα κανω μαθημα στην ARP Academy γιατι μου δινει την επιλογη να νοικιασω ενα δικο τους mini moto (απο αυτα που κανεις μαθημα) , στολη κομπλε , και μονο κρανος θα εχω.
Με βολευει ως καποια πιθανη πτωση στα αλλα μαθηματα, αν υπαρξει και δεν θα το ηθελα.
Δεν ειναι πολυ ακριβη κοστος ανα ωρα (η τιμη που μου ειπαν εμενα ειναι πολυ προσιτη για ολα δικα τους και παω μονο με το κρανος μου)
Αν δεν κάνω λάθος και βάσει της περιγραφής του ARP Academy, εκεί μπορείς να λάβεις μαθήματα για αγωνιστική οδήγηση, δηλαδή οδήγηση στην πίστα.
Το Riding School δεν κάνει το ίδιο, σου δίνει εφόδια για το δρόμο αλλά και για την πίστα (πιο πολύ στα παραπάνω επίπεδα).
Για έναν νέο οδηγό που αρχικά θα κινείται στους δρόμους, είναι καλύτερα να πάει στο Riding School.
Ενοικίαση μηχανής μπορείς να κάνεις και εκεί, αρκεί να το ζητήσεις κατά το κλείσιμο της θέσης σου.
moto_Princess
17/11/2024, 18:50
Αν δεν κάνω λάθος και βάσει της περιγραφής του ARP Academy, εκεί μπορείς να λάβεις μαθήματα για αγωνιστική οδήγηση, δηλαδή οδήγηση στην πίστα.
Το Riding School δεν κάνει το ίδιο, σου δίνει εφόδια για το δρόμο αλλά και για την πίστα (πιο πολύ στα παραπάνω επίπεδα).
Για έναν νέο οδηγό που αρχικά θα κινείται στους δρόμους, είναι καλύτερα να πάει στο Riding School.
Ενοικίαση μηχανής μπορείς να κάνεις και εκεί, αρκεί να το ζητήσεις κατά το κλείσιμο της θέσης σου.
Εγω που ρωτησα γενικες πληροφοριες και ολες τι λοιπες αποριες που ειχα, μου ειπαν οτι σε μαθαινουν να οδηγας ακομα και αν δεν ξερεις.
Δεν ειναι μονο αγωνηστικη οδηγηση.
ΔΕΝ προμοταρω τιποτα ουτε εχω οφελος, απλα υπαρχει και αυτη η επιλογη.
harris_x
17/11/2024, 19:01
Εγω που ρωτησα γενικες πληροφοριες και ολες τι λοιπες αποριες που ειχα, μου ειπαν οτι σε μαθαινουν να οδηγας ακομα και αν δεν ξερεις.
Δεν είπα ότι προμοτάρεις ή ότι έχεις όφελος.
Απλά η περιγραφή τους λέει άλλα:
458218
moto_Princess
17/11/2024, 20:07
Δεν είπα ότι προμοτάρεις ή ότι έχεις όφελος.
Απλά η περιγραφή τους λέει άλλα:
458218
Αν και δεν ανοίγει η σελίδα του, θυμάμαι ειχα διαβασει αναλυτικα “οτι δεν ειναι ΜΟΝΟ για αγωνηστικη οδηγηση” το οποιο μου το επιβεβαίωσε και στο τηλεφωνο και οτι μπορει ο καθενας να μαθει εκει παραπανω απο το απλο διπλωμα που δινει το Ελληνικο Κρατος ως καταλληλοτητα οδηγησης.
Αυτο το ρωτησα διοτι του ειπα δεν ειμαι αγωνιζομενη, απλα θελω να μαθω καλυτερα και δεν με ενδιαφερει το στυλ οδηγησης που κανουν στο Lorenzo School η KRTC τοτε.
Απλα καλυτερα απο οτι οδηγαω τωρα.
Μια χαρα το CBR300. Με το καλο ο,τι παρετε και να τον χαιρεσαι τον γιο.
Πολυ ενδιαφερουσα περιπτωση φαινεται, οταν πας γραψε αν γινεται καποια λογια. Ειμαι σιγουρος πως ενας εμπειρος εκπαιδευτης μπορει να προσαρμοσει το προγραμμα της ημερας με βαση το τι θελει ο μαθητης να πετυχει. Γενικα δεν ξερω κανεναν που να παρακολουθησε οποιοδηποτε μαθημα/σεμιναριο/ακαδημια και να ενιωσε οτι δεν αξιζαν τα λεφτα που ξοδεψε. Και σιγουρα ειναι προς οφελος του καταναλωτη να υπαρχουν πολλες επιλογες στον τομεα αυτο.
ΥΓ: Δεν εχω καποια εμπειρια απο το arp οποτε δεν μπορω να κανω καμια συγκριση με το Riding School. Οι εγκαταστασεις παντως φαινονται ωραιες.
moto_Princess
17/11/2024, 21:53
Μια χαρα το CBR300. Με το καλο ο,τι παρετε και να τον χαιρεσαι τον γιο.
Πολυ ενδιαφερουσα περιπτωση φαινεται, οταν πας γραψε αν γινεται καποια λογια. Ειμαι σιγουρος πως ενας εμπειρος εκπαιδευτης μπορει να προσαρμοσει το προγραμμα της ημερας με βαση το τι θελει ο μαθητης να πετυχει. Γενικα δεν ξερω κανεναν που να παρακολουθησε οποιοδηποτε μαθημα/σεμιναριο/ακαδημια και να ενιωσε οτι δεν αξιζαν τα λεφτα που ξοδεψε. Και σιγουρα ειναι προς οφελος του καταναλωτη να υπαρχουν πολλες επιλογες στον τομεα αυτο.
ΥΓ: Δεν εχω καποια εμπειρια απο το arp οποτε δεν μπορω να κανω καμια συγκριση με το Riding School. Οι εγκαταστασεις παντως φαινονται ωραιες.
ο αδερφός μου είχε κάνει πριν 20 χρόνια τα CSS από 1 - 3 Level και το τότε 0-300 School.
Από θέμα εξοπλισμού νομίζω κάποιες στολές είχαν προς ενοικίαση (δεν θυμάται αν είχαν κάτι άλλο) αλλά μοτοσυκλέτες δεν είχαν όπως είχαν στην Αγγλία που ήθελε να πάει.
Έμαθε πολλά και κατάλαβε ότι δεν ήξερε να οδηγάει καθόλου, άσχετα αν είχε ανεξάρτητο δίπλωμα οδήγησης και πήγαινε σε track day.
Εγώ δεν θα διαχωρίσω, ποιο είναι καλύτερο ή χειρότερο από τα διαθέσιμα εδώ Ελλάδα, αυτή την στιγμή.
Εμένα με βολεύει ή επιλογή της ευκολίας της ARP που έχει δικά της μικρά track bike και δεν χρειάζεται να έχω το δικό μου.
Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με την αγωνιστική δράση έχει την επιλογή αν έχει και το ταλέντο να
πάει ένα βήμα παραπάνω.
Εμένα δεν με ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι, ούτε η συμμετοχή μου σε track day.
sheanachai
18/11/2024, 11:25
Μπορείς να νοικιάσεις μοτοσυκλέτα και εξοπλισμό στο Riding School. Έκανα το Riding School level 1 με δικό τους Yamaha MT-03 και εξοπλισμό (κράνος, μπουφάν, γάντια, επιγονατίδες, μπότες).