View Full Version : Cbf 600sa 2010
Καλημέρα σας το μηχανάκι δεν ανεβάζει πανω απο 6000 στροφές κομπιαζει μέχρι στις 6000 πάει καλά
Αν πατήσω γκάζι ακόμη και σταματημένο δεν ανεβάζει πάνω απο 6000 στροφές έχει κανένας ιδέα τι μπορεί να φταίει;
Tallyban
27/11/2024, 06:59
Φίλτρο βενζίνης και μετά αντλία βενζίνης θα κοίταγα.
o_gavros
27/11/2024, 07:00
αντλία βενζίνης; βρωμιά στο καύσιμο;
είναι σύνηθες το σύμπτωμα όταν η αντλία την ακούει.
μπορείς να λύσεις την αντλία και να δεις σε τι κατάσταση είναι το φίλτρο της;
αντλία βενζίνης; βρωμιά στο καύσιμο;
είναι σύνηθες το σύμπτωμα όταν η αντλία την ακούει.
μπορείς να λύσεις την αντλία και να δεις σε τι κατάσταση είναι το φίλτρο της;
Πριν 2 μήνες τα έβγαλα ολα τα έπλυνα τα καθάρισα τώρα αν είμαι άτυχος θα χαλασε η αντλία
Φίλτρο βενζίνης και μετά αντλία βενζίνης θα κοίταγα.
Το φίλτρο είναι μέσα στο ντεπόζιτο μαζι με την αντλία πριν λίγο καιρό επειδη άλλαξα μπουζί ειχα το ντεπόζιτο εξω και την άνοιξα για καθαρισμό δεν βρηκα κάτι ιδιαίτερο
doctor_john
27/11/2024, 07:35
Ζήτησε να μετρήσουν την πίεση που μπορεί να δώσει. Θα σου πεί ο μηχανικός την διαφορά που δείχνει την τρόμπα.
Ψάξε για τρόμπα βενζίνης εδώ, έχουμε θέμα που σε καλύπτει με λινκ ανταλλακτικών κ.λπ.
PortisHead
27/11/2024, 07:39
Χωρις να αποκλειεται η αντλια, πριν κανεις οτιδηποτε, βαλε σε ενα εταιρικο Shell βενζινη και προσθεσε και λίγο απο αυτό (6-7 ευρω εχει και κανει για 8-10 γεμισματα)
458473
κανε μια δοκιμή σε ανοιχτό δρομο και πες μας.
Ειχα παθει ακριβως το ιδιο απο κακια βενζινη.
Ζήτησε να μετρήσουν την πίεση που μπορεί να δώσει. Θα σου πεί ο μηχανικός την διαφορά που δείχνει την τρόμπα.
Ψάξε για τρόμπα βενζίνης εδώ, έχουμε θέμα που σε καλύπτει με λινκ ανταλλακτικών κ.λπ.
Μήπως μπορείς να μου πεις το λινκ γιατί δεν το βρίσκω ξέρω ότι η γνήσια είναι πανάκριβη
Χωρις να αποκλειεται η αντλια, πριν κανεις
οτιδηποτε, βαλε σε ενα εταιρικο Shell βενζινη και προσθεσε και λίγο απο αυτό (6-7 ευρω εχει και κανει για 8-10 γεμισματα)
458473
κανε μια δοκιμή σε ανοιχτό δρομο και πες μας.
Ειχα παθει ακριβως το ιδιο απο κακια βενζινη.
Θα το κοιτάξω το θέμα είναι ότι την Δευτέρα έχω ταξίδι απο βόρειο Ελλάδα στον Πειραιά
PortisHead
27/11/2024, 08:17
Θα το κοιτάξω το θέμα είναι ότι την Δευτέρα έχω ταξίδι απο βόρειο Ελλάδα στον Πειραιά
Στο λεω απλα για να το αποκλεισεις, γιατι οτι αφορα αντλια βενζινης...ξέρεις τα κόστη.
o_gavros
27/11/2024, 08:26
δεν θα ξεκιναγα ούτε μέχρι το φούρνο αν αντιμετώπιζα τέτοιο πρόβλημα στο μηχανάκι. Ξανασκεψου λίγο την προσέγγιση σου για να αποφύγεις ταλαιπωρία.
Kickstart
27/11/2024, 13:38
και πολλαπλασιαστές θα πρόσθετα να δεις
asxetost
27/11/2024, 16:00
ξέρω ότι η γνήσια είναι πανάκριβη
Τσέκαρε και μοτεράκι/φυσίγγιο, αν googlαρεις αντλία βενζίνης ή και στο car.gr για το μηχανάκι σου θα σου βγάλει αντλιάκια. Οταν άλλαξα και βρήκα και φιλτράκι μαζί μου βγήκε κανα 50αρικο, το assembly από kawasaki είχε 5-6 κατοστάρικα αν δεν κάνω λάθος!
Grafton 505
27/11/2024, 17:27
Υποθέτοντας ότι, πριν βάλεις χέρι και τα κάνεις μαντάρα, η μηχανή δούλευε κανονικά, ξεκίνα από τα μπουζί.
Βγάλτα, και τσέκαρε αν δείνουν σωστό και δυνατό σπινθήρα.
Μετά βγάλε το παλιο καύσιμο και βάλε καινούργιο,
και αν όλα αυτά είναι σωστά, δεν έχεις βάλει σωστά την αντλία στο φίλτρο.
Ξεκίνα λοιπόν και βλέπουμε...
o_gavros
27/11/2024, 17:59
αν υποθέσουμε ότι όλα όσα θίγεις όντως γίναν μαντάρα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τότε το μηχανάκι δε θα έφτανε ούτε στις 6Κ rpm.
Ανταυτου, η μη πλήρως λειτουργική αντλία έχει ως πολύ χαρακτηριστικό σύμπτωμα αυτήν ακριβώς τη συμπεριφορά .
Παθών.
Μέχρι που δεν ανέβαζε σχεδόν καθόλου από το φράξιμο.
Grafton 505
27/11/2024, 19:29
Σωστά, αλλά δεν πείραξε μόνο ένα πράγμα. Πείραξε δυο και ανέβασε το λέβελ της τηλεδιάγνωσης ...
doctoras
28/11/2024, 08:04
Εντυπωσιακό να κάνεις τέτοιας απόστασης ταξίδι αυτή την περίοδο! Πάει για πώληση;
3 επιλογές έχεις
α)Είτε να βρεις αρον αρον διαθέσιμο μάστορα να στο φτιάξει είτε με ανταλλακτικά(δύσκολα μιας και έχεις μια μόνο εργάσιμη μέχρι την Δευτέρα) είτε χωρίς για να προλάβεις αν ειναι εφικτό το ταξίδι
β) Να αναβάλεις ταξίδι, αλλά να ξεκινήσεις να βρεις έμπιστο μάστορα είτε εκεί που μένεις είτε Θεσσαλονίκη για να βρει από τι πάσχει και να επισκευαστεί ολοκληρωτικά
γ) (εφόσον κατέχεις απλές μηχανολογικές γνώσεις) Σε βάθος σχετικού χρόνου να ξεκινήσεις να αφαιρείς ένα ένα τα εξαρτήματα και το τι ακριβώς είχες κάνει πριν 2 μήνες να μετρηθούν όλες οι ανοχές βάση σέρβις μανιουαλ του μοντέλου να διαγνωστεί επακριβώς τι απέτυχε, να το επισκευάσεις γνωρίζοντας όλο το θέμα τι παίζει να συμβεί και τι όχι.