View Full Version : YAMAHA TRACER 900 Ρουλεμαν Τιμονιού
platanos
28/11/2024, 19:13
Καλησπέρα παιδιά!!
Ύστερα από 50.000 χλμ με το Tracer ήρθε η ώρα για αλλαγή ρουλεμαν τιμονιου( έχω αρχίσει να το καταλαβαίνω στα λίγα χιλιόμετρα εντός πόλης)
Όλοι μου προτείνουν τα κονικα ρουλεμαν έναντι των εργοστασιακων
Ερωτηση:
1) Είναι όντως καλύτερα;
2) Θα γίνει το τιμονι του πιο βαρυ;(δεν θα το ήθελα αυτο)
3) 150 € με 160€ για τοποθέτηση είναι καλα;;
*Λίγο που κοίταξα δεν βρήκα παρόμοιο θέμα στο moto.gr αν κάνω λάθος μου το λετε
doctor_john
28/11/2024, 19:30
Καλησπέρα φίλε, είναι πιο ανθεκτικά, δεν θα βαρύνει το τιμόνι και έχουν ~75ε οπότε αν είναι ένα δίωρο η εργασία είναι λογικό.
telegonos
28/11/2024, 19:33
3-Οχι. Με επώνυμα εξαρτήματα aftermarket, σε αυτά τα λεφτά ή εκεί κοντά, αλλάζεις ρουλεμάν τιμονιού ΚΑΙ τσιμούχες-λάδι στο πηρούνι.
Στα λεφτά αυτά, ΜΟΝΟ ρουλεμάν τιμονιού, κάτι μου λέει πως, το μαγαζί είναι από αυτά με τις δερμάτινες πολυθρόνες, που σου φέρνει και καφέ όσο περιμένεις την μηχανή σου.
sapila racing
29/11/2024, 08:23
Καλησπέρα παιδιά!!
Ύστερα από 50.000 χλμ με το Tracer ήρθε η ώρα για αλλαγή ρουλεμαν τιμονιου( έχω αρχίσει να το καταλαβαίνω στα λίγα χιλιόμετρα εντός πόλης)
Όλοι μου προτείνουν τα κονικα ρουλεμαν έναντι των εργοστασιακων
Ερωτηση:
1) Είναι όντως καλύτερα;
2) Θα γίνει το τιμονι του πιο βαρυ;(δεν θα το ήθελα αυτο)
3) 150 € με 160€ για τοποθέτηση είναι καλα;;
*Λίγο που κοίταξα δεν βρήκα παρόμοιο θέμα στο moto.gr αν κάνω λάθος μου το λετε
1) Ναι, θα αντέξουν πολλα παραπανω χιλιόμετρα.
2) Ναι θα βαρυνει λιγο το τιμονι. Θα το αισθανθείς στην αρχη αλλα θα το συνηθισεις γρήγορα
Πως καταλαβαίνεις ότι ήρθε η ώρα για ρουλεμάν τιμονιού?
karellen
29/11/2024, 10:29
Δεν δουλεύει ομαλά το τιμόνι και ενδέχεται κιόλας να σκαλώνει στην περιστροφή του.
basilis_k6
29/11/2024, 11:14
3-Οχι. Με επώνυμα εξαρτήματα aftermarket, σε αυτά τα λεφτά ή εκεί κοντά, αλλάζεις ρουλεμάν τιμονιού ΚΑΙ τσιμούχες-λάδι στο πηρούνι.
Στα λεφτά αυτά, ΜΟΝΟ ρουλεμάν τιμονιού, κάτι μου λέει πως, το μαγαζί είναι από αυτά με τις δερμάτινες πολυθρόνες, που σου φέρνει και καφέ όσο περιμένεις την μηχανή σου.
Ποιος τα κάνει όλα αυτά με 150€???
Ούτε εγώ έχω ακούσει ποτέ τετοια τιμή σε συνεργείο για όλες αυτές τις δουλειές...
SeniorCanardo
29/11/2024, 11:25
Πως καταλαβαίνεις ότι ήρθε η ώρα για ρουλεμάν τιμονιού?
Σηκώνεις μπροστινό τροχό στον αέρα, στρίβεις τιμόνι δεξιά αριστερά.
- Δεν πρέπει να υπάρχει "δόντι", μάγκωμα, σκάλωμα.
- Το τιμόνι θα πρέπει να γυρνάει ελεύθερα με μια μικρή ώθηση.
Σηκώνεις μπροστινό τροχό στον αέρα, στέκεσαι μπροστά στη μοτό, πιάνεις τα πιρούνια και τα τραβάς προς το μέρος σου.
- Αν έχεις αισθητό τζόγο, πας για αλλαγή.
Κατά τα άλλα στην οδήγηση αισθάνεσαι μια αστάθεια στο "μπροστίνο", αν και δεν σημαίνει ότι μπορεί να ευθύνονται αποκλειστικά τα ρουλεμάν τιμονιού.
SeniorCanardo
29/11/2024, 11:26
Ούτε εγώ έχω ακούσει ποτέ τετοια τιμή σε συνεργείο για όλες αυτές τις δουλειές...
Είναι τιμές Black Friday αυτές. :bawl:
grinderx
29/11/2024, 12:35
Σηκώνεις μπροστινό τροχό στον αέρα, στρίβεις τιμόνι δεξιά αριστερά.
- Δεν πρέπει να υπάρχει "δόντι", μάγκωμα, σκάλωμα.
- Το τιμόνι θα πρέπει να γυρνάει ελεύθερα με μια μικρή ώθηση.
Σηκώνεις μπροστινό τροχό στον αέρα, στέκεσαι μπροστά στη μοτό, πιάνεις τα πιρούνια και τα τραβάς προς το μέρος σου.
- Αν έχεις αισθητό τζόγο, πας για αλλαγή.
Κατά τα άλλα στην οδήγηση αισθάνεσαι μια αστάθεια στο "μπροστίνο", αν και δεν σημαίνει ότι μπορεί να ευθύνονται αποκλειστικά τα ρουλεμάν τιμονιού.
Δεν ξέρουμε να κάνουμε σούζες (ακόμα) :tomates: :p
μάλιστα, θα τα έχω υπόψιν όταν και όποτε
thanks moto.gr
https://cdn3.emoji.gg/emojis/7783_blobthumbsup.png
telegonos
29/11/2024, 12:52
Ξερω τουλάχιστον ένα νόμιμο συνεργείο μοτοσυκλετών, 150 ή εκεί κοντά.
platanos
29/11/2024, 12:58
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις ήταν κατατοπιστικές!!
Στα 150€ εννοώ και τα ρουλεμαν μέσα και την εργασία του μάστορα ( δεν το διευκρινησα)
Μάλλον με βλέπω για κονικα 100% με καινούριες έδρες (ποτηρια) και τσιμουχες!
telegonos
29/11/2024, 12:58
Πως καταλαβαίνεις ότι ήρθε η ώρα για ρουλεμάν τιμονιού;
Το τιμονι τείνει να σκαλώνει σε συγκεκριμένες θέσεις, σαν να έχει σκαλοπάτια. Στην πραγματικότητα άμα δεις το ρουλεμάν, οντως κάνει σκαλοπάτια.
Σε πιο προχωρημένο στάδιο, αρχίζει να θέλει δύναμη, να πάει εκεί που το θες, τείνει είτε να μην ξεκολάει από την θέση που του αρέσει, είτε να προχωράει στο επόμενο σκαλοπάτι λίγο πιο μετά από εκεί που ήθελες.
Στην ευθεία αρχίζει και κάνει περίεργα, μη-συνεπή, τραβήγματα.
Στις αλλαγές κλίσης, σε ένα εσάκι, αρχικά αντιστέκεται στην αλλαγή, και μετά του δίνει μόνο του περισσότερο απόσο ήθελες.
Σε πολύ προχωρημένο στάδιο, νοιώθεις όλο το μπροστινό σύστημα να κινείται προς τα πίσω στο φρενάρισμα και μπορεί να ακούγεται και το ΤΑΚ της μετακίνσης.
Δες κα το βίντεο εδώ, στο οποίο έχει αφαιρεθεί ο τροχός και το τιμόνι είναι στον αέρα, για να φαίνεται πιο πολύ το φαινόμενο
https://www.youtube.com/watch?v=Bk7NQsTv6rw
platanos
29/11/2024, 13:00
Εμενα κάνει κάτι μικρά μαγκωματα στην περιστροφή του τιμονιου και πιο εντονα οταν βρίσκεται στην ευθεια το τιμονι! Τζόγο μπρος πίσω δεν έχω γιατί είναι ακόμα στο αρχικό τους στάδιο να χαλάσουν
telegonos
29/11/2024, 13:10
Εμενα κάνει κάτι μικρά μαγκωματα στην περιστροφή του τιμονιου και πιο εντονα οταν βρίσκεται στην ευθεια το τιμονι! Τζόγο μπρος πίσω δεν έχω γιατί είναι ακόμα στο αρχικό τους στάδιο να χαλάσουν
Αν πιάνουν τα χέρια σου, και έχεις τα τρία Χ , μπορείς να το κάνεις και μόνος σου, το πως, το έχω γράψει εδώ
https://forcev4.blogspot.com/2017/04/blog-post.html
harris_x
29/11/2024, 13:28
Ούστ μπρουκληδες με τις δερμάτινες πολυθρόνες και τους καφέδες...
telegonos
29/11/2024, 14:39
Τα σκαλοπάτια που έγραψα πριν. Προφανές ποιό είναι το καινούριο και ποιό το παλιό.
458551
Αυτό είναι σε πολύ αρχικό στάδιο, σε πιο προχωρημένο, τα νοιώθεις με τν αφή.
platanos
29/11/2024, 18:02
Τα σκαλοπάτια που έγραψα πριν. Προφανές ποιό είναι το καινούριο και ποιό το παλιό.
458551
Ευχαριστώ πολύ! Πιάνουν τα χέρια μου είναι η αλήθεια!
Βλέπω σε βίντεο που κάποιοι ζορίζονται στο κάτω ρουλεμαν του σταυρού και με κρατάει από το να το κάνω βίδες όλο
platanos
29/11/2024, 18:04
458551
Αν πιάνουν τα χέρια σου, και έχεις τα τρία Χ , μπορείς να το κάνεις και μόνος σου, το πως, το έχω γράψει εδώ
https://forcev4.blogspot.com/2017/04/blog-post.html
Πολύ δυνατό ποστ