Σύνδεση

View Full Version : Γάτες...

patinias
29/11/2024, 19:24
Μπαίνω προχθές σε ένα petshop εδώ στα Εξάρχεια και της λέω:
- ''Ξέρετε πως φτιάχνουμε φολίτσα για γάτες; Έχετε κάτι έτοιμο;''
- ''Αν θέλετε σπιτάκι πλαστικό έχουμε''
- ''Φολίτσα με όμικρον!'' Της αποκρίνομαι ''που την πετάμε... καταλάβατε;''
- ''Θα συνεχίσω να κάνω ότι δεν καταλαβαίνω''

Για να μην τα πολυλογώ είναι μια δεκαριά γάτες στην γειτονία με ιδιοκτήτες, που απλά τις έχουν στο δρόμο και τις ταΐζουν, όχι στα σπίτια τους, και τα έχουν βάλει όλες με τη σέλα μου, μου έχουν σκίσει 3 καλύμματα ως τώρα και έχουν κάνει και ζημιά στη σέλα (καινούριο μηχανάκι)... Σκέφτηκα να αγοράσω ένα σπρέι από το petshop που τις διώχνει, αλλά έκανε 20 ευρώ ειδική τιμή για εμένα, το έχει δοκιμάσει κανείς; (Mάρκα?) Κάνει δουλειά; Εσείς τι κάνετε με τις γάτες όσοι παρκάρετε στο δρόμο;

o_gavros
29/11/2024, 19:44
δεν ξέρω τι θα κάνεις με τη σέλα σου,αλλά το χιούμορ σου θέλει δουλειά.
Δεν αντιδρούν όλοι ψύχραιμα όσο η κοπέλα στο πετσοπ σε τέτοιες χοντράδες.

karellen
29/11/2024, 19:48
Τελάρο ακουμπισμένο ανάποδα πάνω στη σέλα και αν μπορείς στερέωσε 5-6 αιχμηρά αντικείμενα (πχ ξύλινα ραβδιά)ώστε να μην κάθονται ούτε στο τελάρο.
Επίσης αυτό που βάζουν στα κτίρια για τα περιστέρια,μυτερές πλαστικές βελόνες.

patinias
29/11/2024, 19:49
Μαζί μου όλοι κρατάνε την ψυχραιμία τους, είναι παραδοσιακό

patinias
29/11/2024, 20:10
Τελάρο ακουμπισμένο ανάποδα πάνω στη σέλα και αν μπορείς στερέωσε 5-6 αιχμηρά αντικείμενα (πχ ξύλινα ραβδιά)ώστε να μην κάθονται ούτε στο τελάρο.
Επίσης αυτό που βάζουν στα κτίρια για τα περιστέρια,μυτερές πλαστικές βελόνες.

Είναι μια ιδιαίτερη περιοχή τα Εξαρχεια, αν φτιάξω αυτή τη κατασκευή που προτείνεις θα δηλώνει ότι κάνω προσπάθεια να προστατέψω το μηχανάκι από τις γάτες και για αυτό το λόγο θα μου το κάνουν καλοκαιρινό με κλειδαριές λοστούς και ότι κουβαλάνε, για να μην προσπαθώ... Είναι ψυχισμός, δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα, ευχαριστώ πάντως για την πρόταση αλλά δεν κάνει για εδώ

yes-u
29/11/2024, 20:16
Βάλε δυο μπουκαλάκια με νερό πάνω στη μοτό σου, το έχω δει στο Πυργί της Χίου, έξω από τις πόρτες, για να μην πηγαίνουν γάτες για τουαλέτα. Πες μας αν δουλεύει το κόλπο...

νεοσσός
29/11/2024, 20:29
Βλέπω έναν τύπο που βάζει στη μοτοσυκλέτα του κλωνάρια από πικροδάφνη. Τα στηρίζει με την κουλούρα που πιάνει τροχό με σέλα. Υποψιάζομαι ότι κάνουν δουλειά.

BLiTzER
29/11/2024, 20:30
Καλή δουλειά επίσης έχω ακούσει ότι κάνει ο μπόγιας.

Coyote.V
29/11/2024, 20:33
Είναι μια ιδιαίτερη περιοχή τα Εξαρχεια, αν φτιάξω αυτή τη κατασκευή που προτείνεις θα δηλώνει ότι κάνω προσπάθεια να προστατέψω το μηχανάκι από τις γάτες και για αυτό το λόγο θα μου το κάνουν καλοκαιρινό με κλειδαριές λοστούς και ότι κουβαλάνε, για να μην προσπαθώ... Είναι ψυχισμός, δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα, ευχαριστώ πάντως για την πρόταση αλλά δεν κάνει για εδώ

Μιά χαρά το εξηγείς και έτσι είναι.
Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις λίγο vicks-vaporub κάτω από την σέλα και να το ανανεώνεις ανά διαστήματα, έχει έντονη μυρωδιά και δεν την ανέχονται.

byron
29/11/2024, 20:53
Πάρε μια κουρελου από το jumbo, 3 με 5€ έχει. Βάζε το από πάνω, δεν θα πειράζουν το κάλυμμα της σελας και θα το παίξεις και φιλόζωος.

https://www.e-jumbo.gr/diakosmisi-spitiou/yfasma-diakosmisis-spitiou/diakosmitika-chalia/chalia-kourelou/

Coyote.V
29/11/2024, 21:06
Η κουρελού όμως χρειάζεται αποθήκευση, το μηχανάκι είναι στο δρόμο.

byron
29/11/2024, 21:14
Η κουρελού όμως χρειάζεται αποθήκευση, το μηχανάκι είναι στο δρόμο.

Στα Εξάρχεια μένει. Σίγουρα δεν το παρκάρει στο ΑΤ της περιοχής, αλλά κάπου μπροστά στο σπίτι;

Coyote.V
29/11/2024, 21:18
Στα Εξάρχεια μένει. Σίγουρα δεν το παρκάρει στο ΑΤ της περιοχής, αλλά κάπου μπροστά στο σπίτι;

Εγώ όταν έμενα εκεί κοντά ένα διάστημα την έβαζα στο απέναντι πεζοδρόμιο για να την βλέπω από το μπαλκόνι. Σκέψου τώρα να γυρίσεις 4-5 τα χαράματα και να ψάχνεις κουρελούδες στην είσοδο της πολυκατοικίας.

viper1
29/11/2024, 22:29
Εγώ όταν έμενα εκεί κοντά ένα διάστημα την έβαζα στο απέναντι πεζοδρόμιο για να την βλέπω από το μπαλκόνι. Σκέψου τώρα να γυρίσεις 4-5 τα χαράματα και να ψάχνεις κουρελούδες στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Μπορεί να βάλει το πατάκι της πολυκατοικίας

kordix
29/11/2024, 22:35
Έχω ακούσει πως το λάδι από ευκάλυπτο τις διώχνει.

George_M.
29/11/2024, 23:38
Δώσε το 20ρικο για το σπρέι κ θα είσαι μπαμ.
Κάνει δουλειά. Το χω δοκιμασει

motojojo
30/11/2024, 07:30
Μπορείς να καλύπτεις τη σελα με σακουλα απορριμάτων. Την οποία διπλώνεις εύκολα και αποθηκεύεις από κάτω όταν φεύγεις.

Δεν ξέρω αν θα κάνει δουλειά και η ναφθαλίνη. Σε εμένα κάνει αλλά ειναι σε κλειστό χώρο.

o teos
30/11/2024, 07:44
Στη θέση σου θα πρόσεχα τι λέω...δε συμμερίζεται όλος ο κόσμος την "αστεια" άποψη σου...στην τελική κράτα τη για τον εαυτό σου και ρώτα χωρίς πολλά πολλά αυτό που θες....ναι το σπρευ κάνει δουλειά και τελος....

billyka
30/11/2024, 07:49
Εσβησα αυτο που εγραψα..

o teos
30/11/2024, 08:31
Και κάπου εδώ μιας και πήρε την απάντηση του αυτό το θέμα έφτασε στο τέλος του..