View Full Version : "Όχι βενζίνη, αν δεν φοράς κράνος"
Με κοινή απόφαση τα υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης και η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος προτρέπουν τους ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων της χώρας να μην προμηθεύουν με βενζίνη τους οδηγούς δικύκλων που δεν φορούν κράνος
https://www.kathimerini.gr/society/563372257/ochi-venzini-an-den-foras-kranos/
harris_x
13/12/2024, 16:06
Οτι τι δλδ;
Τη δουλειά που δεν μπορεί/θέλει να κάνει η αστυνομία θα την κάνουν οι βενζινοπώλες;
Μια απόφαση της αστυνομίας "όποιον δείτε ξεκωλι@στε τον" θα την άκουγα με θετικότερη στάση.
motojojo
13/12/2024, 16:28
Ότι δεν υπάρχει άλλο βενζιναδικο να φουλάρεις δηλαδή! :bawl:
Να βλέπαμε αν έχει ο βενζινας την ίδια ευαισθησία και για τη βενζίνη που πουλάει...
CorpseAlive
13/12/2024, 16:38
Με κοινή απόφαση τα υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης και η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος προτρέπουν τους ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων της χώρας να μην προμηθεύουν με βενζίνη τους οδηγούς δικύκλων που δεν φορούν κράνος
Με κοινή απόφαση τα υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης και η Ομοσπονδία Κρεοπωλών Ελλάδος προτρέπουν τους ιδιοκτήτες κρεοπωλείων να μην προμηθεύουν με λιπαρό κρέας όσους έχουν BMI πάνω από 30.
Panos760
13/12/2024, 16:59
Καλή η κίνηση, περνάει μηνύματα.
Για να το πάμε λίγο πιο μακριά όμως κ αν βάλουμε λίγο την φαντασία να δουλέψει, ίσως δεν πρέπει να βάζουν καύσιμα κ στα αυτοκίνητα που φορούν λάστιχα 10 ετών με 100.000 χλμ, με κλασμένες αναρτήσεις, αυτοκίνητα χωρίς φώτα κ καθρέφτες, χωρίς φρένα κ με φθαρμένους κινητήρες που βγάζουν ντουμάνι καπνό.
Αυτοί κ αν είναι δημόσιος κίνδυνος κ αν σκοτώνουν κόσμο....
Επίσης, να μην βάζουν καύσιμο στα ανασφάλιστα οχήματα, γενικώς κ στους οδηγούς όλων των οχημάτων που δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης.
Είπαμε, μιλάμε για υποθετικό κ φανταστικό σενάριο
Οτι τι δλδ;
Τη δουλειά που δεν μπορεί/θέλει να κάνει η αστυνομία θα την κάνουν οι βενζινοπώλες;
Μια απόφαση της αστυνομίας "όποιον δείτε ξεκωλι@στε τον" θα την άκουγα με θετικότερη στάση.
Αυτό. Μόνο.
Με κοινή απόφαση τα υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης και η Ομοσπονδία Κρεοπωλών Ελλάδος προτρέπουν τους ιδιοκτήτες κρεοπωλείων να μην προμηθεύουν με λιπαρό κρέας όσους έχουν BMI πάνω από 30.
Ασε που τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, άμα πέσεις από την οικοδομή και δεν φοράς κράνος και παπούτσια
ασφαλείας, θα σε παρατάνε και θα φεύγουν επιτόπου......
Πιασαρικη επικοινωνία by Αδωνεος, που θα πάει άπατη σε 1-2 μήνες και θα μείνουν οι εντυπώσεις για την πρωτοβουλία.
Αν στην Αθήνα αφορά το 20% των αναβατών, στην επαρχία είναι το 90%.
Και εκεί λόγω εντοπιότητας, δεν υπάρχει πιθανότητα να λειτουργήσει ούτε η λύση του Χάρη.
Αυτή η χώρα -που ποτέ δεν είχε κράτος παρά μόνο κυβερνήσεις- βρίσκει πάντα ένα τρόπο να με εκπλήσσει. Δε θυμάμαι πόσες φορές έχω πει "ε αφού το είδα και αυτό τα έχω δει όλα...". Και όμως.... θα το πω πολλές φορές ακόμη!
basilis_k6
13/12/2024, 17:39
ουτε τσιγαρα να τους πουλανε τα περιπτερα. και οι λουλουδουδες να μην περνανε απο το τραπεζι τους. να κανουμε τα παντα εκτος απο το να βαλουμε τους αστυνομικους να δουλευουν, αυτο θα ηταν πρωτοφανες για την ελλαδα αλλωστε.
πάτο φιλε STF πιάσαμε εδω με δαυτους, αυτο θα αργησει να ξεπεραστει https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/gunaikoktonia-apisteuto---o-frouros-edine-to-paron-sto-at-iliou-kai-meta-ekane-bardies-stous-agious-anargurous/
RaGe_Raptor
13/12/2024, 18:25
Π.....ς μπλε
lykourgi
13/12/2024, 19:48
Ακούγεται ωραίο, αλλά συνιστά άρνηση πώλησης και νομίζω ότι είναι παράνομο.
Η αστυνόμευση μπορεί να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα και πιο άμεσα.
Οτι τι δλδ;
Αυτό θα μπορούσε να γίνει αν τραβάγανε τα 2/3 της αστυνομίας που είναι σε επίσημα πρόσωπα και σε φυλάξεις στόχων.....
Κάτι που δεν έχει αλλάξει ποτέ τα τελευταία 50 χρόνια!
Τα τμήματα της τροχαίας είναι άδεια, τα τοπικά τμηματα επίσης......
Και όσο για την εντοπιότητα της επαρχίας ....... πελατειακές σχέσεις από το 1821......!
Coyote.V
13/12/2024, 20:59
Και η τροχαία με την σειρά της βασίζεται στην Δημοτική αστυνομία.
Για τον Θεό, δεν είναι ζήτημα τιμωρητικό, δεν είναι το να αυξήσουμε το πρόστιμο ή να πάρουμε το μηχανάκι. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα,
Κάνουμε έκκληση, εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε και κοιτάζω τους δημάρχους και ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο που από μικρά παιδιά παίρνουν αυτοκίνητα, τρακτέρ, μηχανάκια. Βάλτε πλάτη παρακαλώ, για τον Θεό, δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας ως κεντρική εξουσία».
δήλωσε ο πρωθυπουργός προχτές.
458839
doctor_john
13/12/2024, 22:23
Ακούγεται ωραίο, αλλά συνιστά άρνηση πώλησης και νομίζω ότι είναι παράνομο.
Η αστυνόμευση μπορεί να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα και πιο άμεσα.
Nαι αλλα αν είσαι εσύ πρώτα παράνομος θα φωνάξεις αυτούς που ξέρεις ότι θα σε γράψουν;
Προφανώς και είναι μια γελοιότητα να αναθέτεις σε πολίτες ευθύνες της τροχαίας.
Καλό είναι να ακουστεί γενικά σαν απόφαση των βενζινοπωλών και να τους δώσει το σθένος να αρνούνται στα μλκστηρια και τους μπαρμπάδες, να μην χάνουμε τον κόσμο μας.
Nαι αλλα αν είσαι εσύ πρώτα παράνομος θα φωνάξεις αυτούς που ξέρεις ότι θα σε γράψουν;
Καλό είναι να ακουστεί γενικά σαν απόφαση των βενζινοπωλών και να τους δώσει το σθένος να αρνούνται στα μλκστηρια και τους μπαρμπάδες, να μην χάνουμε τον κόσμο μας.
Καλό θα ήταν σε κάθε φανάρι να προτρέπουμε εμείς (και όχι οι βενζινοπώλες) τους "συναδέλφους" μας να το φοράνε. Μου συνέβη στην Βαρκελώνη το 1993, μαντέψτε τι έγινε μετά από 3 φανάρια... το έβγαλα από φορεμένο στον αγκώνα και το έκανα φορεμένο στο κεφάλι.
Οι σωστοί βενζινοπώλες μπορούν να προτρέπουν τους συναδέλφους τους να μη πουλάνε νοθευμένα καύσιμα.
doctor_john
13/12/2024, 22:53
Νομίζω προσπαθούμε οι περισσότεροι, ειδικά από τη καραντίνα και μετά. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου σε κάθε ηλικία, με 3-4 διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης κ.λπ.
Δύο στους δεκαπέντε στα μεγάλα κρύα. Προτιμούν να φασκιωθούν, να κοντράρουν αέρα, να μην βλέπουν από το να φορέσουν κράνος..
Στην περίπτωση σου, μίλησαν σε μοτοσυκλετιστή που ταξίδεψε 3000χλμ, με παιδεία κ.λπ. Και σου πήρε τρία φανάρια! :lol:
Ο Πανούλης της γειτονιάς μου, 23χρ με tracer GT, "κυκλοφορεί" με επώνυμες πυτζάμες, μελανιασμένους αστραγάλους, τα φρύδια σενάζι, κρυωμένος, με ιγμορίτιδα και βρίζει τον καιρό.. είμαστε 4 στον δρόμο μας που καβαλάμε και μας φαίνεται αδιανόητο και του μιλάμε χρόνια.. χαμπάρι.. προτιμώ να του σπάνε τα νευρα οι βενζινάδες.
Θα φοράει κράνος όπως φοράει κάθε φορά που οι συνθήκες τον υποχρεώνουν.
taisteal
13/12/2024, 23:13
Βλακείες
Κράτος πανηγύρι και καραγκιοζιλικια.
Εδώ επαρχία ακρανοβιτς είναι το 90 τσεκατο,αν δεν νοιάζεται αυτός που καβαλάει θα νοιαστώ εγώ να του βάλω μυαλό ή να κάνω τον Ιαβέρη;
Nope
ratamahatta
14/12/2024, 06:21
Αν με αυτόν τον τρόπο καταφέρει να σωθεί έστω και ένας συνάνθρωπος μας , μπράβο του.
harris_x
14/12/2024, 06:56
Ούτε εγώ ασχολούμαι (όχι μόνο με το κράνος, ούτε με ξεφούσκωτα λάστιχα, ούτε με φανάρια/στοπ που δεν ανάβουν), παλιότερα που το εκανα, 9 στις 10 αντι για ευχαριστώ άκουγα μπινελίκια.
Τέλος. Αμα ο άλλος είναι στα @@ να πάει να γαμηθει και να τσκιστει, στα @@ μου.
harris_x
14/12/2024, 07:02
Εδω όταν ήταν στο δημοτικό ο γιος μου, είχαν έρθει 2 αστυνομικοί για να μοιράσουν φυλλάδια για την Οδική Ασφάλεια κ.λπ.
Σκάει λοιπόν μια μαλακισμενη με σκούτερ και με ένα παιδί εμπρός και το άλλο πίσω. Εννοείται ξεκρανωτοι και οι τρεις.
Σταματάει μπροστά από τους αστυνομικούς, αφήνει τα πιτσιρίκια και φεύγει.
Τι της είπαν οι αστυνομικοί;
ΤΙΠΟΤΑ.
Το ζήτημα δεν είναι διαθέσουν επιπλέον κόσμο.
Το ζήτημα είναι να ασχολούνται σε κάθε ευκαιρία.
Ακόμα και στο everest που αράζουν, αν σκάσει ξεκρανωτος, να του κάνουν μια σύσταση.
Όταν τον πετύχουν έξω, πρόστιμο.
Προχθές στην περιοχή της Καλιθέας πήραν το δίπλωμα ενός φίλου μου για 50 (Ναι ΠΕΝΗΝΤΑ ) μέρες
επειδή δεν φορούσε κράνος η συνεπιβάτης ( ο ίδιος φορούσε )...
Μιλάμε για παπάκι , και ηλικίες επιβενόντων 40 , ευγενεστάτων .
Η ένσταση που έκανε (γιατι έχει επαγγελματικό αυτοκίνητο ) απορίφτηκε λέγοντάς του ότι έτσι θα γίνεται απο δω και πέρα ...
Οπότε προσοχή ...
Εγω θελω να δω τον βενζινα που θα αρνηθεί την παροχή υπηρεσίας σε ντουλάπα ακρανωτη…….
Προχθές στην περιοχή της Καλιθέας πήραν το δίπλωμα ενός φίλου μου για 50 (Ναι ΠΕΝΗΝΤΑ ) μέρες
επειδή δεν φορούσε κράνος η συνεπιβάτης ( ο ίδιος φορούσε )...
Μιλάμε για παπάκι , και ηλικίες επιβενόντων 40 , ευγενεστάτων .
Η ένσταση που έκανε (γιατι έχει επαγγελματικό αυτοκίνητο ) απορίφτηκε λέγοντάς του ότι έτσι θα γίνεται απο δω και πέρα ...
Οπότε προσοχή ...
Πήραν κι ενός γνωστού μου το δίπλωμα για δύο μήνες. Επί χρόνια έλεγε ότι για βόλτα λίγων χιλιομέτρων κοντά στο σπίτι δεν χρειάζεται και με έλεγε υπερβολικό που φορούσα πλήρη εξοπλισμό για την παραμικρή διαδρομή. Πλέον υποψιάζομαι ότι φοράει το κράνος πριν βγει από το ασανσέρ.
Δυστυχώς μερικοί θέλουν φοβέρα.
Ως προς το θέμα των βενζινοπωλών, θεωρώ ότι είναι ένα επιπλέον μέτρο, που θα κάνει μερικούς να ξανασκεφτούν τις επιλογές τους. Προφανώς δεν θα τους πιάσει όλους, όπως γίνεται με όλα τα μέτρα, αλλά αυτό δεν ακυρώνει εξ ολοκλήρου την αξία του.
motojojo
14/12/2024, 11:25
Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι η τροχαία κάνει κάποιου είδους.....λευκή απεργία.
grinderx
14/12/2024, 14:53
Αυτό :a013:
https://www.thebest.gr/article/775243-neos-kok-meiosi-tou-oriou-tachutitas-stin-poli-oi-poines-gia-tous-pezous-kai-oi-psifiakes-kliseis-ti-ischuei-gia-ta-patinia
Διάβασα και αυτό τώρα και είπα να το ποσταρω...
Εν τω μεταξύ τις προάλλες αφήνει ο άλλος ένα βαν μπροστά από την γκαραζοπορτα(αριθμός αδείας,no parking πέραν από τα αυτονόητα νόμιμα τα πάντα όλα κτλπ...)και φεύγει...κόρνες ιστορίες τίποτα..τηλ την αστυνομία και μετά από 7-8 λεπτά εμφανίζεται ο πονηριδης...πήρατε την αστυνομία και με πήραν τηλ και μου κόπηκε το αίμα και τελικά ήθελαν να πάρω το αυτοκίνητο γιατί εμπόδιζε να μην έρθουν τζάμπα μου είπαν έλεος ρε παίδες δηλαδή...
:bawl::moutza:
διάβασα ότι το ξεκίνησε ένας βενζινοπώλης στην Κρήτη μετά τον θάνατο ενός πιτσιρικά με τον οποίο προφανώς συνδέονταν. Μάταιος κόπος θα πω εγώ
harris_x
14/12/2024, 19:24
διάβασα ότι το ξεκίνησε ένας βενζινοπώλης στην Κρήτη μετά τον θάνατο ενός πιτσιρικά με τον οποίο προφανώς συνδέονταν. Μάταιος κόπος θα πω εγώ
Σωστα: https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=163478&page=66&p=3234080&viewfull=1#post3234080
Εγώ πήγα σήμερα το πρωι να βάλω βενζίνη πάω να μπω μέσα να πληρώσω μου λέει ο ταμίας να βγάλω το κράνος . Βγάζω το κράνος με βλέπει ο πωλητής χωρίς κράνος μου λέει δεν μπορώ να σας βάλω βενζίνη αν δεν φοράτε κράνος . Βάζω το κράνος δεν μπορείτε να πληρώσετε με το κράνος μέσα στο ταμείο γιατί υπάρχει κάμερα ασφαλείας . Βγάζω το κράνος πάλι δεν μου βάζουν βενζίνη .
Ακόμα στο βενζινάδικο είμαι :bawl:
grinderx
15/12/2024, 22:41
:lol: :lol:
harris_x
15/12/2024, 23:06
Εγώ πήγα σήμερα το πρωι να βάλω βενζίνη πάω να μπω μέσα να πληρώσω μου λέει ο ταμίας να βγάλω το κράνος . Βγάζω το κράνος με βλέπει ο πωλητής χωρίς κράνος μου λέει δεν μπορώ να σας βάλω βενζίνη αν δεν φοράτε κράνος . Βάζω το κράνος δεν μπορείτε να πληρώσετε με το κράνος μέσα στο ταμείο γιατί υπάρχει κάμερα ασφαλείας . Βγάζω το κράνος πάλι δεν μου βάζουν βενζίνη .
:lol::lol::lol:
ThatSlowMF
16/12/2024, 08:05
Το γνωστό, στην επιστημονική κοινώτητα, Driver's Helmet Paradox.