Σύνδεση

View Full Version : Ασφαλιστική - συνεργείο - πραγματογνώμονας

SACHRYSA12HRY
17/12/2024, 11:08
Παιδιά χρειάζομαι την βοήθεια σας σε ένα ανάμεσα σε αυτούς τους 3!

Η ασφαλιστική ενέκρινε ότι θα αποζημίωση ολόκληρη την ζημιά μετά από τροχαίο. Μου λέει όμως να πω στο συνεργείο μου να μιλήσει με τον πραγματογνώμονα ( δεν ξέρω τι θα κανονίσουν)

Ο πραγματογνώμονας λέει ότι δεν χρειάζεται να μιλήσει το συνεργείο μαζί μου . Εμείς θα δούμε το όχημα όταν θα είναι κομπλέ για την αποζημίωση.

Το συνεργείο λέει ότι δεν χρειάζεται να μιλήσει με κάποιον, απλά να πάω από το συνεργείο ώστε να δουν τους κωδικούς για να παραγγείλουν τα ανταλλακτικά

Η πρώτη επαφή συνεργείου, οχήματος, πραγματογνώμονα έχει ήδη γίνει ώστε να βγάλει το πόρισμα της η ασφαλιστική, άρα το συνεργείο αν μιλήσει με τον πραγματογνώμονα μπορεί να ζητήσει το τι εγκρίνεται ως αποζημίωση και να παραγγείλει τα ανάλογα ανταλλακτικά, σωστά ;

Εγώ γιατί πρέπει να πάω δεύτερη φορά στο συνεργείο ( συν την τρίτη της επισκευής ) ;
Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία;
Μετά από όλο αυτό θα χρειαστεί να πληρώσω κάτι ή θα αποζημιωθεί το συνεργείο απευθείας από την εταιρεία;

mikes
17/12/2024, 13:19
Εγώ γιατί πρέπει να πάω δεύτερη φορά στο συνεργείο ( συν την τρίτη της επισκευής ) ;

αυτο, το απαντησες μονος σου εδω:

.....Το συνεργείο λέει ότι δεν χρειάζεται να μιλήσει με κάποιον, απλά να πάω από το συνεργείο ώστε να δουν τους κωδικούς για να παραγγείλουν τα ανταλλακτικά..

οσο γι αυτο το ερωτημα:

Μετά από όλο αυτό θα χρειαστεί να πληρώσω κάτι ή θα αποζημιωθεί το συνεργείο απευθείας από την εταιρεία;
αν το συνεργειο σου αναλαμβανει τη διαδικασια της αποζημιωσης και ειναι συνεργαζομενο με την ασφαλιστικη σου, τοτε εσυ πας
το μηχανακι, στο επισκευαζει, το παραλαμβανεις ετοιμο και δε δινεις φραγκο...

αν ομως δεν αναλαμβανει τετοια διαδικασια, τοτε πας μηχανακι, επισκευαζεται ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΠ'ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ και μετα καταθετεις
ο ιδιος τα παραστατικα στην ασφαλιστικη ωστε να εισπραξεις εσυ την αποζημιωση

CorpseAlive
17/12/2024, 13:49
αυτο, το απαντησες μονος σου εδω:

οσο γι αυτο το ερωτημα:

αν το συνεργειο σου αναλαμβανει τη διαδικασια της αποζημιωσης και ειναι συνεργαζομενο με την ασφαλιστικη σου, τοτε εσυ πας
το μηχανακι, στο επισκευαζει, το παραλαμβανεις ετοιμο και δε δινεις φραγκο...

αν ομως δεν αναλαμβανει τετοια διαδικασια, τοτε πας μηχανακι, επισκευαζεται ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΠ'ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ και μετα καταθετεις
ο ιδιος τα παραστατικα στην ασφαλιστικη ωστε να εισπραξεις εσυ την αποζημιωση

ή υπογράφει εκχώρηση προς το συνεργείο και ασχολείται με όλα το συνεργείο και τελειώνει.
Ανάλογα το συνεργείο πάει αυτό.
Επίσης δεν πληρώνει για τίποτα από την στιγμή που συμφωνεί και ο πραγματογνώμονας για όλα τα εξαρτήματα/ανταλλακτικά που θα βάλουν.

DoctoR_k6
17/12/2024, 14:14
Αφου τα εχουν βρει ολες οι πλευερες προς τι το αγχος και η βοηθεια?
Να παραγγειλει το συνεργειο οτι ειναι να αλλαξει, αστο εκει και γυρνα να το παρεις ετοιμο.
Τα περισσοτερα συνεργεια κανουν τις διαδικασεις απευθειας με τις ασφαλιστικες.
Δεν ειναι κατι καινουριο.

SACHRYSA12HRY
17/12/2024, 17:39
Το άγχος και η βοήθεια είναι γιατί η κάθε πλευρά μου λέει διαφορετική διαδικασία

Επίσης το τι ανταλλακτικά χρειάζονται δεν μπορούν να το δουν από το έγγραφο του πραγματογνώμονα που λέει τι πρέπει να αλλαχτεί;

Το όχημα μπορεί να κινηθεί, δηλαδή όταν το πάω να δουν τους κωδικούς θα το πάρω και θα το ξανά πάω για την τοποθέτηση τους . Δεν βρίσκετε σε ακινησία

telegonos
17/12/2024, 18:47
Το άγχος και η βοήθεια είναι γιατί η κάθε πλευρά μου λέει διαφορετική διαδικασία

Επίσης το τι ανταλλακτικά χρειάζονται δεν μπορούν να το δουν από το έγγραφο του πραγματογνώμονα που λέει τι πρέπει να αλλαχτεί;

Το όχημα μπορεί να κινηθεί, δηλαδή όταν το πάω να δουν τους κωδικούς θα το πάρω και θα το ξανά πάω για την τοποθέτηση τους . Δεν βρίσκετε σε ακινησία

Ο πραγματογνώμονας γράφει μια έκθεση που λέει π.χ. ''χρειάζεται εμπρόσθιο φτερό''. Δεν θα γράψει ούτε κωδικό ανταλλακτικού, ούτε περιγραφή, ούτε κάποιο προσδιορισμό συγκεκριμένο.

Το συνεργείο που θα παραγγείλει όμως συγκεκριμένα ανταλλακτικά σε αντιπροσωπεία ή άλλο προμηθευτή, θα παραγγείλει π.χ. το ''61100-MR8-000ZB'' ή ονομαστικά με τον αριθμό πλαισίου σου.

Αλλο πράγμα η δουλειά του ενός, άλλο πράγμα η δουλειά του άλλου.

SACHRYSA12HRY
18/12/2024, 08:30
Ο πραγματογνώμονας γράφει μια έκθεση που λέει π.χ. ''χρειάζεται εμπρόσθιο φτερό''. Δεν θα γράψει ούτε κωδικό ανταλλακτικού, ούτε περιγραφή, ούτε κάποιο προσδιορισμό συγκεκριμένο.

Το συνεργείο που θα παραγγείλει όμως συγκεκριμένα ανταλλακτικά σε αντιπροσωπεία ή άλλο προμηθευτή, θα παραγγείλει π.χ. το ''61100-MR8-000ZB'' ή ονομαστικά με τον αριθμό πλαισίου σου.

Αλλο πράγμα η δουλειά του ενός, άλλο πράγμα η δουλειά του άλλου.

Οπότε για αυτό θέλει το συνεργείο να πάω από εκεί

Το φαντάζομαι ότι δεν γράφει κωδικό φτερού οχήματος αλλά όταν λέει φτερό συγκεκριμένου οχήματος, το συνεργείο δεν καταλαβαίνει ότι ο κωδικός είναι μοναδικός ;