Σύνδεση

View Full Version : Παιχνίδια του μυαλού..

ratamahatta
24/12/2024, 15:28
Γιατρέ μου δεν είμαι καλά
Μου περνάνε διάφορες σκέψεις από το μυαλό μου στα καλά καθούμενα
Εκεί που καθόμουν.. τσουπ.. είδηση ότι θα κυκλοφορήσει drz 400sm, γαμωτο λέω , μετά άλλη είδηση για κυκλοφορία smc r 390 και κάπου εκεί ξυπνάει το απωθημένο μου καθως δεν έχει περάσει από τα χέρια μου κάποιο ψευδομοταρντ
Βέβαια σχετικά με το drz sm απογοητεύτηκα λίγο από τα specs, 5αρι σασμάν , απόδοση στα χαρτιά 38hp,βάρος 150κατι κιλά αλλά …
Για το smc r 390 δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα λεπτομέρειες οπότε αναμονή
Ούτε τιμές βέβαια ακόμα για κανένα από τα 2 αλλά με πιθανό σενάριο +7Κ€
Και μετά σκέφτομαι αν είναι να αλλάξω μηχανή και να δώσω 7+χιλιαρικα , που είναι ταβάνι για τα δεδομένα, μήπως να κοιτάξω και τίποτα άλλο όπως ας πουμε
Aprilia touono 660 ή ίσως duke 690 gen4 ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο …
Ξεκάθαρα το SV το γουστάρω ακόμα σε φάση " Σπυρακο αστα και κράτα το εργαλείο και σκάλισε το αν θες" αλλά ο σπόρος έχει μπει

Nostradamus
24/12/2024, 16:12
Πάρε ότι θες και μπορεις ΣΗΜΕΡΑ (εφόσον δεν τα στερείς από αλλού κτλ κτλ). Αύριο δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει (own experience).

Γιατί ψευδομοταρντ? Μια χαρά καθαρα sm φαίνονται στα specs και τα δύο.

ratamahatta
24/12/2024, 16:49
Πάρε ότι θες και μπορεις ΣΗΜΕΡΑ (εφόσον δεν τα στερείς από αλλού κτλ κτλ). Αύριο δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει (own experience).

Γιατί ψευδομοταρντ? Μια χαρά καθαρα sm φαίνονται στα specs και τα δύο.
Δεν είναι όπως το 690 smc r ή husqvarna 701 , από αυτήν άποψη το λέω , αυτό που ψάχνω είναι κάτι να με εξιτάρει θα μπορούσα να πω αλλά και για την καθημερινή μετακίνηση για εργασία

husky21
24/12/2024, 16:59
Αν βρισκεις τουονο 660 με 7Κ(δεν ξερω που παιζουν οι τιμες)
το παιρνεις με κλειστα ματια
Ειναι μηχαναρα κ μ@@ναρα

RaGe_Raptor
24/12/2024, 17:05
ό,τι θες και μπορείς, σήμερα. δεν ξέρεις τί σου ξημερώνει.
having said that,ένα DR-Z4S ON-OFF το ζαχάρωνα για καθημερινό και για λίγο off εξερεύνηση στα τοπικά βουνά.

ratamahatta
24/12/2024, 17:34
Αν βρισκεις τουονο 660 με 7Κ(δεν ξερω που παιζουν οι τιμες)
το παιρνεις με κλειστα ματια
Ειναι μηχαναρα κ μ@@ναρα
Στο καρ παίζουν στα 7-7,5Κ μτχ, δυστυχώς δεν έχουν test ride τουλάχιστον στο site που κοίταξα, όντως πολύ όμορφο κ ελαφρύ , έκατσα σε ένα εκθεσιακό και κούμπωσα τέλεια, ειδικά το σχήμα του ρεζερβουάρ βγαλμένο από αγώνες

ratamahatta
24/12/2024, 17:39
ό,τι θες και μπορείς, σήμερα. δεν ξέρεις τί σου ξημερώνει.
having said that,ένα DR-Z4S ON-OFF το ζαχάρωνα για καθημερινό και για λίγο off εξερεύνηση στα τοπικά βουνά.

Δεν έχεις και άδικο, περιμένω μπας και από τον νέο χρόνο υπάρξουν δοκιμές των sm μοντέλων να δούμε τι γίνεται
Το smc r όπως έχουν πει πάει για Μάρτιο το drz καλοκαίρι

ptc
24/12/2024, 18:24
Άμα είναι να κάνεις τη μαλακία, κάν'την σωστά.

https://www.swm-motorcycles.gr/sm-500-r-vatm-supermoto

Btw, τι χρήση κάνεις στη μηχανή;

ratamahatta
24/12/2024, 19:05
Άμα είναι να κάνεις τη μαλακία, κάν'την σωστά.

https://www.swm-motorcycles.gr/sm-500-r-vatm-supermoto

Btw, τι χρήση κάνεις στη μηχανή;
Το έχω δει ,θέλω να το κάνω δοκιμή κατά πόσο μπορεί ως commuter , έχω διαβάσει αρνητικά και θετικά με μειονέκτημα για μένα τα 7+lt ντεπόζιτο
Καθημερινά εργασία,καμία βολτούλα εδώ γύρω και αν κάτσει κάποιο track day

ptc
24/12/2024, 21:44
Το έχω δει ,θέλω να το κάνω δοκιμή κατά πόσο μπορεί ως commuter , έχω διαβάσει αρνητικά και θετικά με μειονέκτημα για μένα τα 7+lt ντεπόζιτο
Καθημερινά εργασία,καμία βολτούλα εδώ γύρω και αν κάτσει κάποιο track day

Αν εχεις αρκετο commuting πιθανως δε θα βολεψει το SWM. Λογικα θα ειναι και λιγο ρουφηχτρα. Κατα τ'αλλα εχω την εντυπωση πως ειναι αυτο που ζητας και θα σου ξυσει τη φαγουρα.
Το 390 μπορεις ευκολα να το φανταστεις πώς θα ειναι. Δε νομιζω να ξεφευγει τοσο πολυ απο το δουκα που ειχες. Το suzuki καλο αλλα μαλλον θα λειψει το γκαζι. Συν πενταρι κιβωτιο στο 2025, γμσ με.
Για αλλο 600-700 γυμνο, δεν ξερω αν βλεπω το νοημα. Μενεις αρκετα κοντα σε αυτο που εχεις, συν τη μανουρα του να αλλαξεις μηχανη και να πας απο κατι που ξερεις και εχεις φερει σε καλο σημειο σε κατι αγνωστο.

Αν οντως θες σοβαρη αλλαγη σε αυτα τα λεφτα θα κοιτουσα ΜΤ-09 ΜΥ16. Ειναι στο μπατζετ σου, ειναι φοβερο παιχνιδι και εχει και το μοταρντ στοιχειο κι ας μην του φαινεται. Λεω 16αρι γιατι τα προηγουμενα δεν ειχαν TC που πιστευω στο συγκεκριμενο μηχανακι χρειαζεται (εμενα μου ελειψε τουλαχιστον στο 15αρι που ειχα).

ratamahatta
24/12/2024, 23:48
Η σειρά mt προσωπικά δεν μου αρέσει ιδιαίτερα αισθητικά και δεν βρίσκω νόημα να ανέβω σε κυβικά,και έξοδα σύντηρησης κλπ,για την χρήση που κανω.. ή έτσι νομίζω
Επίσης υπό σκέψη και 690 duke gen4 2016+ που δείχνει να καλύπτει αρκετά από αυτά που ζητάω με το χαμηλό βάρος του και το δυνατό μοτέρ

ratamahatta
07/01/2025, 19:07
Ψάχνω και χαζεύω ταυτόχρονα στο car για την επόμενη αν όλα πάνε καλά
Βλέπω υπάρχουν 2 690 smcr και τα 2 στα 8,5Κ , και καλά το ένα είναι 19’ μοντέλο , το άλλο του 15;;
Κρατάνε τόσο την τιμή τους ή επειδή είναι ελάχιστα βαράνε;
Βέβαια ο καθένας ζητάει ότι θέλει
Να φτάνω με ύψος 1,75 το smc r ή μπα;just asking
Υπάρχει και ένα duke r gen 4 που ίσως είναι καλή περίπτωση https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/41650277-ktm-690-duke

ptc
07/01/2025, 19:20
Ο συγκεκριμένος δούκας είναι ο λιγότερο "αλήτικος" που έχει βγει. Αρκετά μακριά απ τα αντίστοιχα sm παρά το τι θα έλεγε η λογική. Έχει καθαρά street χαρακτήρα.

Οι τιμές που αναφέρεις για τα smcr είναι απλά εξωφρενικές. Κανένα απ'τα δύο δεν είναι καλό ντιλ για μένα. Από πλευράς ύψους είσαι πολύ οριακά για το sm αν το υπολογίζω σωστά. Είμαι 1,90 και μου είχε φανεί σχετικά ψηλό.

Οδήγησε ένα ΜΤ09. Επιμένω...

doctor_john
07/01/2025, 23:16
Aν είναι να βασανίζεσαι κάντο σωστά (https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/314920889-ducati-hypermotard-796);)

kostaskk
08/01/2025, 01:07
Αν είναι του 2017 (συνήθος τα βαφτίζουν ποιο νέα γράφοντας το έτος που έβγαλε πρώτη άδεια Ελλάδα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αυτής τις χρονολογίας γιατί μπορεί να καθόταν 10 χρόνια απουλητο μέσα στην αντιπροσωπεία)

Τότε έχουν περάσει 7-8 χρόνια,
Καινούριο από όσο είδα με ένα γρήγορο goοgleαρισμα είχε κάπου στα 10.000..
Γράφει ότι θέλει λάστιχα, μπαταρία (400€) και ότι κάθεται ακίνητο καιρό(ίσως και άλλα να θέλει)
Ατρακαριστο αλλά άλλαξε ψυγείο και σίτα γιατί του τα τρύπησε πετραδάκι, (μάλλον μετεωρίτης) εγώ θα έλεγα μετοπικη με αγριογούρουνο, και κάτι για αλλαγμένα πλαστικά, όχι παζάρια, έχει και άλλα τετεια 2-3 με κοντά 5.000€.

είναι και κακάσχημο
Ειδικά σε σύγκριση με τον παλιό 2008 Δούκα,, ίσως για αυτό αν και ποιο καινούρια κάποιες φορές τα βαζουν ποιο κάτω από τον παλιό Δούκα.

ratamahatta
08/01/2025, 06:32
Ο συγκεκριμένος δούκας είναι ο λιγότερο "αλήτικος" που έχει βγει. Αρκετά μακριά απ τα αντίστοιχα sm παρά το τι θα έλεγε η λογική. Έχει καθαρά street χαρακτήρα.

Οι τιμές που αναφέρεις για τα smcr είναι απλά εξωφρενικές. Κανένα απ'τα δύο δεν είναι καλό ντιλ για μένα. Από πλευράς ύψους είσαι πολύ οριακά για το sm αν το υπολογίζω σωστά. Είμαι 1,90 και μου είχε φανεί σχετικά ψηλό.

Οδήγησε ένα ΜΤ09. Επιμένω...

Το mt 09 δεν είναι η μηχανή που θα την βλέπω στο γκαράζ και θα λιώνω , δεν…μόνο για αυτό δεν το τσεκάρω

ratamahatta
08/01/2025, 06:35
Aν είναι να βασανίζεσαι κάντο σωστά (https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/314920889-ducati-hypermotard-796);)
Στο μυαλό μου είσαι, κοιτάω το πιο καινούργιο 821, αλλά για καθημερινό πήγαινε έλα υπερβολικό μου φαίνεται;;;

ratamahatta
08/01/2025, 06:39
Αν είναι του 2017 (συνήθος τα βαφτίζουν ποιο νέα γράφοντας το έτος που έβγαλε πρώτη άδεια Ελλάδα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αυτής τις χρονολογίας γιατί μπορεί να καθόταν 10 χρόνια απουλητο μέσα στην αντιπροσωπεία)

Τότε έχουν περάσει 7-8 χρόνια,
Καινούριο από όσο είδα με ένα γρήγορο goοgleαρισμα είχε κάπου στα 10.000..
Γράφει ότι θέλει λάστιχα, μπαταρία (400€) και ότι κάθεται ακίνητο καιρό(ίσως και άλλα να θέλει)
Ατρακαριστο αλλά άλλαξε ψυγείο και σίτα γιατί του τα τρύπησε πετραδάκι, (μάλλον μετεωρίτης) εγώ θα έλεγα μετοπικη με αγριογούρουνο, και κάτι για αλλαγμένα πλαστικά, όχι παζάρια, έχει και άλλα τετεια 2-3 με κοντά 5.000€.

είναι και κακάσχημο
Ειδικά σε σύγκριση με τον παλιό 2008 Δούκα,, ίσως για αυτό αν και ποιο καινούρια κάποιες φορές τα βαζουν ποιο κάτω από τον παλιό Δούκα.
Δεν έχεις και άδικο, duke 3 είναι το απωθημένο μου και κρατάνε τιμή αρκετά χωρίς να ξέρεις τι μπορεί να έχουν τραβήξει
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/42139988-ktm

doctor_john
08/01/2025, 10:46
Το 821 είναι μπόλικο, αυτό είναι λογικό δεδομένου του επίπεδου μοτοσικλετιστή που έχεις

BLiTzER
08/01/2025, 11:46
6 χιλιάρικα για μεταχειρισμένο ντουκάτι ή ΚΤΜ 15ετίας. :lol:

Πάρε ένα ΜΤ07 να πιάσουν τόπο τα λεφτά σου και να είσαι με μόνιμο χαμόγελο. Τα 3κύλινδρα και πάνω δεν έχουν το δούλεμα που ψάχνεις.

Α τώρα είδα ότι έχεις το νέο SV. Ε κράτα το. Δεν υπάρχει κανένα SM σήμερα που να αξίζει τα λεφτά του, οπότε άραξε.

Nostradamus
08/01/2025, 12:27
Απορια εχω για τα ΜΤ-07 απο ποια χρονια και πανω αξιζει να τα δει κανεις. περαν του αισθητικου τι ουσιαστικες αλλαγες εχουν απο το '14 μεχρι του '21+.

Το SV σου (το οποιο και βρισκω εξαιρετικα ομορφη εκτελεση σαν cafe racer) θα ηταν αλλο μηχανακι με ενα fatbar τιμονι. Γενικα αυτο το μοτερ δεν θα το αλλαζα για ενα ΜΤ-07.

Τα SM λειπουν παντως ρε γαμωτο ( ή ειναι αδικαιολογητα ακριβα) για καθημερινο stress relief παιχνιδι..

zephyr1
08/01/2025, 12:32
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/344471858-aprilia-tuono-660

BLiTzER
08/01/2025, 12:35
Απορια εχω για τα ΜΤ-07 απο ποια χρονια και πανω αξιζει να τα δει κανεις. περαν του αισθητικου τι ουσιαστικες αλλαγες εχουν απο το '14 μεχρι του '21+.

Το 07 το αγοράζεις για το εκπληκτικό, παιχνιδιάρικο μοτέρ του, που δεν έχει αλλάξει. Τα υπόλοιπα είναι μπόνους.

Μεταξύ SV και MT, πάλι το ΜΤ θα αγόραζα, αλλά αν έχεις ήδη το πρώτο δεν αξίζει η μετάβαση (το ΜΤ motard-ίζει βέβαια, το SV όχι :p).

ΥΓ: Είχα και MT07, και 690 Duke III, και 640 SM, και DRZ SM.

ratamahatta
08/01/2025, 12:46
Η μια επιλογή πάντως είναι το tuono 660, από εκεί και πέρα ψάχνω γενικά επιλογές που πρώτα θα μου αρέσουν τουλάχιστον στο μάτι

Nostradamus
08/01/2025, 12:47
Το 07 το αγοράζεις για το εκπληκτικό, παιχνιδιάρικο μοτέρ του, που δεν έχει αλλάξει. Τα υπόλοιπα είναι μπόνους.

Μεταξύ SV και MT, πάλι το ΜΤ θα αγόραζα, αλλά αν έχεις ήδη το πρώτο δεν αξίζει η μετάβαση (το ΜΤ motard-ίζει βέβαια, το SV όχι :p).

ΥΓ: Είχα και MT07, και 690 Duke III, και 640 SM, και DRZ SM.

Ναι βρε σατανα, θυμαμαι οτι ειχες και το το ΜΤ και καποια SM. Γι αυτο ειπα αν ειχα SV δεν θα το αλλαζα για ΜΤ.

ratamahatta
08/01/2025, 12:47
Το 821 είναι μπόλικο, αυτό είναι λογικό δεδομένου του επίπεδου μοτοσικλετιστή που έχεις
Δεν έχεις και άδικο , τι να πουν άλλοι που γυρνάνε στην Αθήνα με gs

ratamahatta
08/01/2025, 12:50
Και αυτό το 790 duke είναι σαν λαχείο με αυτά που έχουν ακουστεί γαμωτο αλλιώς θα το σκεφτόμουν

BLiTzER
08/01/2025, 12:58
Και αυτό το 790 duke είναι σαν λαχείο με αυτά που έχουν ακουστεί γαμωτο αλλιώς θα το σκεφτόμουν

Κανένα νέο ΚΤΜ για κανένα λόγο. Ναι, το 790 ακουγόταν (και φαινόταν) ονειρικό όταν πρωτοκυκλοφόρησε, αλλά μακριά.

Τα μόνα που ίσως σκεφτόμουν σήμερα είναι κάποιο 390 Duke ή νεότερο 690 (λόγω vfm σε σχέση με τα παλαιότερα), αλλά θεωρώ ότι κανένα δε θα σε υπερενθουσιάσει σε σχέση με αυτό που έχεις.

Το Aprilia είναι καλή περίπτωση αν θέλεις να αναλάβεις το ρίσκο ενός ιταλικού, αλλά έτσι όπως το'χει κάνει ο βοσκός στην αγγελία από πάνω βγάζω εμετό από τα μάτια. Προσωπικά, 7 χιλιάρικα για μεταχειρισμένο ιταλικό δεν τα έδινα. Ούτε για καινούριο, βέβαια. :lol:

THRESH
08/01/2025, 13:00
σε γενικές γραμμές συμφωνώ με Πλίτζερ, μεταξύ 2014 -2021 , έχουν μικρές διαφορές.

Με 7 χιλ κακά τα ψέμματα , μηχανή που να βλέπεις στο γκαράζ και να λιώνεις , δύσκολα
εκτός αν είναι εκτός καθημερινής λειτουργικής σκοπιάς.

Οπότε μάλλον κράτα αυτό που έχεις. Εναλλακτικά,για λίγο παραπάνω excitement, τσέκαρε κάποιο Duke 690 , MT-07 ή σαν τροφή για σκέψη γιατί δεν τα γνωρίζω καλά
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/337156384-aprilia-dorsoduro-750
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/42125480-cfmoto-800-nk
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/344471858-aprilia-tuono-660
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/41560561-honda-cb-650

Μοτοσυκλέτα που κάθεσαι να χαζεύεις αλλά δεν έχει καμιά σχέση με την καθημερινότητα ή την ευκολία ή την λογική γενικότερα :lol:

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/334492890-mv-agusta-brutale-750

BLiTzER
08/01/2025, 13:10
Σκέψου, πάντως, σοβαρά και το ΜΤ07. Δεν το ανέφερα τυχαία. Είναι πιο δυνατό και πιο ροπάτο από το SV παντού (έως τις ~8.000 rpm), 15 κιλά ελαφρύτερο, πιο παιχνιδιάρικο, πιο "motard", τα οποία νομίζω ότι είναι αυτά ακριβώς που ψάχνεις. Αλλά, σε αντίθεση με τις περισσότερες επιλογές σου, δε θα χάσεις σε αξιοπιστία ή μεταπώληση, ούτε θα σκέφτεσαι κάθε πρωί αν θα πάρει μπρος ή όχι. Παραμένει οικονομικότατο και εξαιρετικό, ελαφρύ, ευέλικτο commuter. Στα μείον οι - μάλλον - λίγο χειρότερες αναρτήσεις (που αλλάζουν εύκολα) και ότι νιώθει λίγο πιο φθηνιάρικο από το SV σε πλαστικά κτλ, αλλά για μένα αυτό είναι πταίσμα.

ΟΚΤΑΝΙΟ
08/01/2025, 15:56
Με 7 χιλ κακά τα ψέμματα , μηχανή που να βλέπεις στο γκαράζ και να λιώνεις , δύσκολα

Παμπολες, και με πολυ λιγοτερα λ7 ;)

Να μια www.car.gr/classifieds/bikes/view/328672843-yamaha-yzf-750
:D

BLiTzER
08/01/2025, 16:04
Λιώνεις από συγκίνηση για το τι οδηγούσε ο προπάππους σου.

THRESH
08/01/2025, 19:48
Επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι είναι υποκειμενικό τελείως το θέμα "όμορφο και ξεχωριστό" :D

Κ εγώ τα συμπαθώ πολύ πάντως τα classy γιαπωνέζικα sbk αλλά κατάλαβα ότι ο φίλος θελει κάτι που να ιταλοαυστριοφερνει λίγο

ratamahatta
08/01/2025, 20:15
Κάτι πιο παιχνιδιάρικο ψάχνω βασικά, αυτό
Τα mt γενικά δεν μου αρέσουν για αυτό δεν τα κοιτάω
Ναι νομίζω ότι ευρωπαϊκό θα είναι… με το ρίσκο να πηγαίνω κάποιες μέρες με μετρό lol

ratamahatta
16/01/2025, 18:53
Πέρασα να δω και το νέο κεντρικό κατάστημα της ΚΤΜ:whistle:,είδα το 790 που από κοντά φαίνεται πιο όμορφο και θα του κάνω test ride , έχει ωραία θέση οδήγησης που σε φέρνει σε θέση που πλησιάζει σε Supermoto
Έχω μιλήσει και με τον μηχανικό μου σχετικά με προβλήματα που ακούγονται
Η τιμή για μτχ ξεφεύγει από το budget αλλά το θέμα είναι τι θα πει το ΔΝΤ(γυναίκα)
Σε αναμονή βέβαια πώλησης πρώτα της μηχανής μου

ratamahatta
08/02/2025, 16:06
Ευκαιρία λόγο άδειας να κάνω κάνα test ride έλεγα αλλά δεν
Είχα κανονίσει για τα duke ,390 κ 790.
Το 390 για να δω την λειτουργία του νέου κινητήρα που θα φοράει και το smc r , το 790 μιας και είναι υποψήφιο και αυτό
Δυστυχώς ο καιρός μας τα χάλασε, θα δοκιμάσω την πέμπτη ξανά μήπως είναι ελεύθερα.
Πέρασα και είδα και το swm 500sm μιας και είναι στην γειτονιά μου, όμορφο pure sm καθαρά για διασκέδαση
Λάδια ανά 2Κ, service ανά 5Κ
Δεν έχει ανανεωθεί ακόμα η πινακίδα δοκιμών της μηχανής οπότε ούτε αυτή την έκανα βόλτα
Τυχερούλης lol

nidok
08/02/2025, 17:24
Επειδή γράφονται διάφορα, τα smc μέχρι και σήμερα μπορείς να τα πάρεις με 12000.
Στα λεφτά του και στη κατηγορία του είναι τα καλητερα, με στήσιμο που αισθάνεσαι ασφάλεια και απόλυτη πληροφορία του οδοστρώματος.
Το 790 επίσης στα λεφτά του έχει ωραίο στήσιμο. Με πολύ οικονομικό κινητήρα με καταναλώσει ακόμα και πολύ κάτω από 4λ/χ αν δε σε τρώει το χέρι σου.
Δικαβαλο δε βολεύει σε κανένα από τα παραπάνω.

basilis_k6
08/02/2025, 20:02
Για δευτερο μιλαμε η για βασικη μηχανη;

ptc
08/02/2025, 20:08
Ευκαιρία λόγο άδειας να κάνω κάνα test ride έλεγα αλλά δεν
Είχα κανονίσει για τα duke ,390 κ 790.
Το 390 για να δω την λειτουργία του νέου κινητήρα που θα φοράει και το smc r , το 790 μιας και είναι υποψήφιο και αυτό
Δυστυχώς ο καιρός μας τα χάλασε, θα δοκιμάσω την πέμπτη ξανά μήπως είναι ελεύθερα.
Πέρασα και είδα και το swm 500sm μιας και είναι στην γειτονιά μου, όμορφο pure sm καθαρά για διασκέδαση
Λάδια ανά 2Κ, service ανά 5Κ
Δεν έχει ανανεωθεί ακόμα η πινακίδα δοκιμών της μηχανής οπότε ούτε αυτή την έκανα βόλτα
Τυχερούλης lol

Πες μας κανένα νούμερο για το τζόκερ ρε συ. :lol:

Στα 790 έχει λυθεί το πρόβλημα με τον εκκεντροφόρο;

ratamahatta
08/02/2025, 22:42
Πες μας κανένα νούμερο για το τζόκερ ρε συ. :lol:

Στα 790 έχει λυθεί το πρόβλημα με τον εκκεντροφόρο;
Αστα να πάνε :lol:
Με τον μηχανικό στο εξουσιοδοτημένο που πήγαινα, και τον εμπιστεύομαι μου είπε ότι το πρόβλημα που αφορούσε πολύ μικρό ποσοστό μοτοσικλετών δεν ήταν στους εκκεντροφορους αλλά σε o ring στεγανοποίησης αντλίας, αν θυμάμαι καλά , με αποτέλεσμα ελλιπή λίπανση των εκκεντροφόρων + ότι πέρναγε λόγο διαρροής ψυκτικό στα λάδια και αν δεν το πάρεις χαμπάρι παπαλα
Πλεον από την στιγμή που κάνεις σέρβις σε εξουσιοδοτημένο καλύπτουν την βλάβη ανεξαρτήτως εγγύησης

ratamahatta
08/02/2025, 22:48
Για δευτερο μιλαμε η για βασικη μηχανη;
Για βασική ψάχνω και φαίνεται να καταλήγω είτε 390 smcr είτε σε 790 κάνοντας , γυναίκα θέλοντος, υπέρβαση budget
Άσχετα μεταξύ τους βέβαια και σε κυβικά και σε κατηγορία

basilis_k6
09/02/2025, 01:47
Αστα να πάνε :lol:
Με τον μηχανικό στο εξουσιοδοτημένο που πήγαινα, και τον εμπιστεύομαι μου είπε ότι το πρόβλημα που αφορούσε πολύ μικρό ποσοστό μοτοσικλετών δεν ήταν στους εκκεντροφορους αλλά σε o ring στεγανοποίησης αντλίας, αν θυμάμαι καλά , με αποτέλεσμα ελλιπή λίπανση των εκκεντροφόρων + ότι πέρναγε λόγο διαρροής ψυκτικό στα λάδια και αν δεν το πάρεις χαμπάρι παπαλα
Πλεον από την στιγμή που κάνεις σέρβις σε εξουσιοδοτημένο καλύπτουν την βλάβη ανεξαρτήτως εγγύησης

λογια του αερα... αν δεν το δω γραμμενο απο την κτμ δεν πιστευω τιποτα και εννοειτε δεν θα εδινα λεφτα για κανενα 790-890 μοτερ.

ratamahatta
09/02/2025, 07:57
λογια του αερα... αν δεν το δω γραμμενο απο την κτμ δεν πιστευω τιποτα και εννοειτε δεν θα εδινα λεφτα για κανενα 790-890 μοτερ.
Ακριβως το ίδιο εχει αναφέρει επίσημα κα η ΚΤΜ σχετικά με το πρόβλημα

basilis_k6
09/02/2025, 09:03
Ακριβως το ίδιο εχει αναφέρει επίσημα κα η ΚΤΜ σχετικά με το πρόβλημα
Ανακοινωση; Λινκ;

ratamahatta
13/02/2025, 15:55
Ανακοινωση; Λινκ;

https://www.autotypos.gr/mototypos/ktm-epitelous-lysi-gia-ta-provlimata-ekkentroforon/
Εδώ αναγραφεί τι ισχύει πλέον, το ίδιο που μου είπαν και στην αντιπροσωπεία.
Δεν έχει γίνει ανάκληση λόγο του πολύ μικρού ποσοστού που αφορά , 0,5% όπως λένε

ratamahatta
18/02/2025, 14:51
Σήμερα βοήθησε το πρωί ο καιρός να κάνω test ride,οι πρώτες εντυπώσεις

-KTM duke 390 2024
Η δοκιμή έγινε για να δω την λειτουργία του νέου κινητήρα μιας και μου περνάει από το μυαλό το 390 smcr
Για τα κυβικά του έχει ψυχή ειδικά μετά της 5Κ ανεβάζει δυνατά μέχρι κόφτη.
Υπάρχει ένα σημείο κοντά στις 4Κ όπου νιώθεις στο τιμόνι έντονο τρέμουλο , λόγο μονοκύλινδρου,ζητώντας στην ουσία να χουφτώσεις το γκάζι και να ηρεμήσει, τα είχα ξεχάσει αυτά με το sv.
Επίσης ένα νεκρό σημείο στο αρχικό άνοιγμα του γκαζιού
Αν και μικρή βόλτα φάνηκε ο ψεκασμός να δουλεύει πολύ καλά πάντως
Ελαφριά αίσθηση και δυνατά φρένα που σταματάνε αμέσως το duke , στο οποίο από την θέση οδήγησης βλέπεις τον μπροστινό τροχό.
Πιστεύω ότι αυτό το μοτέρ στο smc r θα έχει πολύ fun.

KTM Duke 790
Ελαφριά αίσθηση σε συνδυασμό με ένα μοτέρ που πάει όπως το πας , χαλαρά σε κίνηση ελίσσεται με ευκολία με άψογο ψεκασμό, ανοίγεις γκάζι και φορτώνει άμεσα χωρίς δισταγμό, πραγματικά πολύ καλή δουλειά από την ΚΤΜ.
Δυνατά φρένα με αρκετά καλη αίσθηση
Ωραία θέση οδήγησης που δεν κουράζει και μπορείς ταυτόχρονα να ορμήσεις στις στροφές
Αν ήθελα να βρω αρνητικό θα ήταν ότι δεν μπορούσα να γαντζωθώ πάνω του στο χούφτωμα του γκαζιού με αποτέλεσμα να γλυστραω ελάχιστα πίσω και να βάζω περισσότερη δύναμη στο τιμόνι, στα φρένα κανένα πρόβλημα
Με τα ηλεκτρονικά δεν ασχολήθηκα, ήταν στο street,αλλά 2-3 φορές με 2α που ήθελα να κάνω καμία πάντα ή να σηκώσει τροχό δεννν,με κόβαν πριν ξεκινήσουν οπότε εικάζω ότι ήταν στο full
Γενικά στο 20’ που έκανα την βόλτα επιασα τον εαυτό μου να βρίσκω αυτό που μου έλειπε….