View Full Version : Στη διηθηση κουμάντο κάνει ο πρώτος. Οι υπόλοιποι νπνγ.
Άντε να τύχει κανένας τέτοιος (https://youtu.be/B4KqJYDwxsk?t=42) από πίσω...
Οταν βλέπω τέτοιους τριμάλαξ στον καθρέφτη μου, μεριάζω και τους αφήνω να πάνε στην ευχή όποιου πιστεύουν....
Είχα βαρεθεί να βλέπω ΚΑΘΕ μέρα στις 8.30 το πρωί στην κάθοδο προς Πειραιά τέτοιους να πηγαίνουν έτσι ανάμεσα σε σταματημένα αμάξια.
ΜΙΑ πόρτα να ανοίξει από στιγμιαία απροσεξία, ΜΙΑ ένας να στρίψει το τιμόνι να κάνει πως αλλάζει λωρίδα, αρκεί....
Έχω πάψει να ασχολούμαι και με τέτοιους και με το άλλο άκρο, αυτούς που πάνε σερνάμενοι, βρίσκω πάντα τρόπο να τους περάσω χωρίς πολλά πολλά......
PaNick67
30/12/2024, 09:09
3) Υπάρχουν πολλοί όμως, που ξεκάθαρα θέλουν να πηγαίνουν αργά και ΔΕΝ αφήνουν εσκεμμένα να περάσει ο άλλος. Εδώ είναι το πρόβλημα για μένα. Για κάποιο λόγο έχουν την εντύπωση ότι είναι οι πεφωτισμένοι και ορίζουν την μέγιστη ταχύτητα διήθησης και όποιος θέλει να κινηθεί πιο γρήγορα είναι μαλάκας, κάγκουρας, παράνομος. Εκεί θα κολλήσω, θα πιέσω, θα τον κάνω να με αισθανθεί και να νοιώσει ότι με ενοχλεί. Αυτός θα νοιώσει μια υπέρμετρη ευχαρίστηση, ότι και καλά αυτός είναι που ορίζει τους κανόνες, μέχρι να τον περάσω από πάνω, από τα πλάγια, από παντού και μετά να κλαίγεται στην μαμά του ότι δεν υπάρχει παιδεία, ότι όλοι είναι κάφροι και δεν καταλαβαίνουν πως αυτοί προσπαθούσαν για το καλό μου, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε κανονικό κράτος γιατί υπάρχουν αυτοί οι αλήτες σαν κι εμένα.
Oπως το βλεπω εγω, περιγραφεις τις δυο οψεις του νομισματος.
Απο την μια αυτος που "ειμαστε παρανομοι ετσι κι αλλιως, ειμαι μπροστα σου, περιμενε μεχρι να σου αδειασω την γωνια" κι απο την αλλη ο "θα σε περασω απο πανω γιατι εγω θελω να κανω το Κηφισια - Αμπελοκηποι σε 20 λεπτα και μου χαλας την μουαγιεν".
Ας σκεφτουμε ολοι οτι ο δρομος δεν μας ανηκει, που σημαινει οτι οχι δεν θα κανεις καθε μερα 20 λεπτα την διαδρομη. Αν οντως βιαζεσαι, ξυπνα νωριτερα, ξεκινα νωριτερα να φτασεις με ανεση. Κι εσυ που μπηκες στο λουκι και καπαρωσες την πρωτη θεση, δεν θα πας μεχρι το τερμα του δρομου ετσι.
Αυτο παντως που μου κανει καθε φορα εντυπωση ειναι με ποση ανεση καποιοι εκχωρουν την μεριμνα για την δικης τους ασφαλειας στους αλλους. Παει ο αλλος με +60 κανοντας διηθηση κι αν συμβει κατι "θα με σκοτωσεις ρεεεεε", μπαινει αναποδα σε μονοδρομο κι αν του πεις τιποτα " και τι, θα με σκοτωσεις;"
Οχι παιδες, εσεις θα φατε το κεφαλι σας, δεν θα σας το παρω εγω. Εγω θα υποστω τις συνεπειες της δικης σας αδιαφοριας, της δικης σας αισθησης οτι ειστε ατρωτοι.
telegonos
30/12/2024, 09:20
Endo με taxi, όποιος ακούει ραδιόφωνο που κάθε τόσο αναφέρει την κίνηση, θα έχει προσέξει ότι είναι πολύ συχνή η φράση ''Σταματημένη η κίνηση στον Κηφισό στο τάδε σημείο-ρεύμα, διότι έχει συμβεί ατύχημα'' και μετά ακολουθεί ή ''με δίτροχο'' ή ''διπλωσε νταλίκα''.
Τι να πήγε στραβά στην πρώτη περίπτωση του δίτροχου άραγε...
Τρέχτε με +200 στην διήθηση, τρέχτε.
doctoras
30/12/2024, 09:24
Διάβασα το θέμα, τεντώθηκε λίγο…δε χρειάζονται ούτε κορώνες ουτε μη ασφαλη συμπεράσματα
Ένα θέμα νοοτροπίας που αντιμετωπίζουμε διαχρονικά όλοι οι οδηγοί εκτός από το σύνολο των οδηγών της κατηγορίας διπλωματών Ε (αν δε κανω λάθος τα μεγάλα φορτηγά και τράκτορες).
Είναι ότι δεν γουστάρουμε να μας προσπερνάνε, ανεξάρτητα από τον ρυθμό, το αν βρίσκεσαι στη σωστή ή στην λαθος γραμμή, την ταχύτητα, την ροή, την εθνική, αν είναι σε νόμιμα πλαίσια ή παραβατικά…δεν υπάρχει εξήγηση είναι ο κακός μας εαυτός
Φαινόμενο που στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχει ξεπεραστεί και έχει βελτιωθεί αισθητά η τάση παραχώρησης προτεραιότητας από ευγένεια.
Έχουμε πολύ δουλειά ο καθένας μας
Σας δίνω δίκιο στο λεκανοπέδιο για το κυκλοφοριακό που είναι σε άλλη διάσταση σε αυτή την χώρα, όμως αν οδηγείς οποιοδήποτε μηχανάκι από το γρήγορο mode στο αργό το πολύ να φτάσεις ‘15 αργότερα.
Αν βρεθείς πίσω από το επόμενο ανεκδιήγητα αργόσχολο δείτε το αλλιώς χτυπά έναν Μάρλεϊ κατά νου και πήγαινε πιο χαλαρά, από το να σου γυρίσουν τα μυαλά αρχίσεις τα καντήλια και στο επόμενο φανάρι να φανερωθεί μια επικίνδυνη κατάσταση που δεν ήσουν σε θέση να αντιμετωπίσεις..
Take it easy
harris_x
30/12/2024, 09:48
Και ο διαλογισμός είναι μια λύση :tooth:
Άσε που όταν φτάσεις σε επίπεδο αιώρησης, δε θα πηζεις και στην κίνηση :bawl:
SNORLAX2
30/12/2024, 10:02
Μπροστά σε κάτι σαύρες σαν και σένα ,μάλλον με τον Ροσσι μοιάζω.
αυτοσ πρεπει να εισαι εεεεεεε γρηγορε????πότε θα φασ το κεφαλι σου σκεψου
Άντε να τύχει κανένας τέτοιος (https://youtu.be/B4KqJYDwxsk?t=42) από πίσω...
SNORLAX2
30/12/2024, 10:06
Μια χαρά απαντάω. Είναι όμως η κλασική περίπτωση του παρακάτω:
459047
Για να τελειώνουμε, η όλη συζήτηση ξεκίνησε από αυτό το μήνυμα:
Δεν είπε κανείς μας (κανείς όμως) να μην κάνουν στην άκρη οι πιο αργοί. Αλλά σε περιπτώσεις όπως οι παραπάνω, πώς ακριβώς θα γίνει αυτό; Όταν το σύμπαν όλο είναι μποτιλιαρισμένο μαγικά θα γίνουν; Τις προάλλες που ανέφερα την Κηφισίας πήγε ο άλλος ο κάφρος (και ναι χαρακτηρίζω Χάρη, γιατί ακριβώς τέτοιος ήταν) που θεώρησε ότι επειδή έχει τη BMW την 7αρα πρέπει να παρακάμψει όλη την ουρά που είχε δημιουργηθεί στο φανάρι και με τη μαούνα του να με κόψει κι εμένα κι όσους έρχονταν με τα δίκυκλα από πίσω. Ήταν ο άλλος από πίσω με το σκούτερ και τον πιτσιρικά γιο του και τον άρχισε στα μπινελίκια. Καλός κάφρος κι ο ένας, καλός κάφρος κι ο άλλος :a06:
Αντίστοιχα σε δρόμους όπως η Αττική Οδός με το αυτοκίνητο, πας στην αριστερή λωρίδα με 100-120km/h γιατί τόσο επιτρέπουν οι συνθήκες κι έρχεται ο άλλος ο Βατάνεν με 160-200 ξέρω γω από 10χλμ πίσω να παίζει φώτα για να κάνεις στην άκρη. Πού ρε μάνα μου;; Όταν οι μπροστά κινούνται με συγκεκριμένο ρυθμό και στη μεσαία λωρίδα κινούνται με ακόμα αργότερο και έχει πυκνή ροή;; Δηλαδή για να περάσεις εσύ θα πρέπει να μπω σφήνα στους δεξιά μου και να διακινδυνέψουμε όλοι;
Όπως έχει ειπωθεί και από άλλους είναι θέμα συνεργασίας που πολλοί λίγοι δείχνουν ανεξαρτήτως οχήματος. Όσο κάφρος είναι αυτός που ενώ μπορεί δεν κάνει άκρη να περάσουν οι πιο γρήγοροι, τόσο κάφρος είναι και ο ανυπόμονος που πάει επιθετικά, μανουριάζει, κορνάρει, κάνει χειρονομίες και γενικά δεν έχει υπομονή, αλλά ούτε διάθεση για συνεργασία στο δρόμο.
Τέλος συμφωνώ ότι τα ξερά νούμερα από μόνα τους δε λένε κάτι. Ξαναλέω πάμε όσο μας επιτρέπουν οι συνθήκες. Αν μπορείς να κάνεις διήθηση με 20, θα πας με τόσο, αν μπορείς με 50, θα πας με τόσο. Από ένα σημείο κι έπειτα εκμηδενίζεται οποιαδήποτε έννοια ασφάλειας. Ένας με αυτοκίνητο να κάνει μια απότομη κίνηση και το χάσαμε το κορμί πατριώτη. Κι αντίστοιχα σε γειτονιες με μικρούς δρόμους που οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να γίνει η σαχλαμάρα είτε από πεζό, είτε από οδηγό άλλου οχήματος.
Επειδή τα έχω και πρόσφατα τα μαθήματα οδήγησης της μοτοσυκλέτας, μου αρέσει αυτό που μου έλεγε ο δάσκαλος: «Επιβιώνει όποιος οδηγά σα να πρόκειται να γίνει ατύχημα στο επόμενο μέτρο το επόμενο δευτερόλεπτο». Υπομονή παιδιά, υπομονή και συνεργασία για να φτάνουμε πάντα όλοι σπίτια μας σώοι και αβλαβείς.
ΥΓ Προβοκατόρικος ο τίτλος του νήματος παιδιά και δε χρειάζεται :)
σε ευχαριστω..τα ειπεσ ολα,κ καλυτερα ,αποτι το εθεσα εγω
οι τύποι που περιεγραψα στο πρωτο μνμα μου,ειναι οι ιδιοι που περιγραφεισ στην αττικη οδο
να φυγουν ολοι απο μπροστα τουσ,να εξαφανιστουν,για να περασουν αυτοι..
να ξυπνατε η να ξεκινατε νωριτερα ολοι οι γρηγοροι κ οι βιαστικουληδεσ
SNORLAX2
30/12/2024, 10:13
Και αυτό που ζητάμε είναι να μη το παίζετε τροχονόμοι και υπερασπιστές του ορίου ταχύτητας και του νόμου, αλλά απλώς να αφησετε στην ακρη τους εγωισμούς και να κάνετε άκρη με την πρώτη ευκαιρία.
εννοειται οτι πρεπει να παμε στην ακρη με την πρωτη ευκαιρια
αλλα μιλαμε για μποτιλιαρισμα
που στον κορακα να παω οταν σκασει πισω μου ο thunder ace ,κ εχει την απαιτηση να διακτινιστω να εξαφανιστω???
αυτο λεω απο την αρχη
harris_x
30/12/2024, 10:26
εννοειται οτι πρεπει να παμε στην ακρη με την πρωτη ευκαιρια
αλλα μιλαμε για μποτιλιαρισμα
που στον κορακα να παω οταν σκασει πισω μου ο thunder ace ,κ εχει την απαιτηση να διακτινιστω να εξαφανιστω???
αυτο λεω απο την αρχη
Πρέπει να υπάρχει και λίγη λογική εκατέρωθεν.
Αν δεν υπάρχει χώρος, απλά τον αφήνεις να κορναρει.
Ο πραγματικά γρήγορος πάντως, δε θα κορναρει.
Για την ακρίβεια δε θα ασχοληθεί καν, θα βρει τρόπο και θα περάσει χωρίς καν να ενοχλήσει.
Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, αυτοι που ενοχλούν, ειναι οι μικροτσουτσουνοι :tooth:
Παιδιά να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω καμία επαφή με τα μποτιλιαρίσματα στην πρωτεύουσα, έχω οδηγήσει καμιά 10αρια φορές ως περαστικός στο κέντρο αλλά δεν πέτυχα τρελή κίνηση, μάλλον λόγω ώρας ή/και συγκυριών. Στην Θεσσαλονίκη που κατοικώ, τις λίγες φορές που θα κινηθώ στην πόλη με το μηχανάκι δεν έχω παρατηρήσει τέτοια φαινόμενα. Όμως διάβασα κάποια πράγματα που προσωπικά δεν μου "κάθονται" καλά. Για να μην παρεξηγηθώ, ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα με το να παρακωλύει κάποιος την κίνηση λόγω εγωισμού με το σκεπτικό "δεν θα με περάσεις εσύ εμένα" κοκ. Όμως (θα προσπαθήσω να μην πλατειάσω):
Σε αρκετά σχόλια χρησιμοποιήθηκε το ρήμα "βιάζομαι". Να με συμπαθάτε αλλά όποιος δεν θέλει να αργήσει ξεκινάει εγκαίρως/νωρίτερα και δεν ριψοκινδυνεύει στον δρόμο, κάτι που ανέφεραν λίγα μέλη στα σχόλια τους. Δεν πιστεύω ότι προέκυψε κάτι επείγον σε όλους αυτούς που κάνουν τα διάφορα που θίγουμε. Όπως επίσης δεν πιστεύω ότι η μεγαλύτερη μερίδα των αναβατών που κινείται αργά (αλήθεια, πώς ορίζεται το αργά; ) στη διήθηση δεν αφήνει επίτηδες τους πιο γρήγορους/βιαστικούς να περάσουν μπροστά. Σίγουρα υπάρχουν, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι πολλοί.
Κατ' εμέ δεν πρέπει να κρίνουμε κάποιον που δεν οδηγεί όσο γρήγορα θα θέλαμε ή όσο γρήγορα μπορούμε να οδηγήσουμε εμείς. Μπορεί όντως να είναι μαλάκας και να οδηγεί επίτηδες με αυτόν τον τρόπο (απαράδεκτο), μπορεί όμως να είναι νέος οδηγός, αγχωμένος, να μην θέλει να περάσει από κενό που χωράει τσίμα τσίμα, ή απλά να μην αισθάνεται ασφαλής -δικαίως- όταν οδηγεί με 40-50 χλμ/ώρα μεταξύ σταματημένων ή σχεδόν σταματημένων αυτοκινήτων. Ακόμα και το θέμα αντίληψης του "κάνω στην άκρη για να φύγουν οι πιο γρήγοροι και να μην παρακωλύω την κυκλοφορία" πολλές φορές έρχεται με την εμπειρία. Η βέλτιστη λύση θαρρώ πως είναι η ψυχραιμία, υπομονή και προσπέρασμα με ασφάλεια στην πρώτη ευκαιρία, χωρίς χειρονομίες/σφήνες/άλλα τέτοια όμορφα. Εκνευρισμός και τιμόνι είναι κακός συνδυασμός.
Αυτά από εμένα! Καλή χρονιά να έχουμε με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα! :beer:
Τί μου θυμήσατε τώρα με τη διήθηση, πρέπει να το είχα γράψει κι εδώ. Πριν πολλά χρόνια ένα όμορφο πρωινό κατέβαινα την εθνική οδό προς Περιστέρι. Είχα μια ρομαντική διάθεση βλέποντας τον λαμπρό ήλιο, ακούγοντας τις μελωδικές εξατμίσεις και βλέποντας τη γραφική θάλασσα από λαμαρίνες γύρω μου. Τα αυτοκίνητα στο ύψος της Φιλαδέλφειας ακινητοποιοιημένα, ρούπι λέμε. Μπαριέρες αριστερά δεξιά, χωρίς φανάρια και διασταυρώσεις. Ήμουν στην κλασική διήθηση αριστερά, τα αμάξια στοιχισμένα, χώρος υπεραρκετός ανάμεσα, ευθεία με μεγάλη ορατότητα.
Εκείνη τη στιγμή μόνο εγώ κι ένας με σκούτερ μπροστά μου. Πηγαίναμε νορμάλ προς ψιλογρήγορα, υπήρχε παντού ορατότητα, χώρος και αμάξια που δεν αλλάζαν λωρίδες. Την ονειροπόλησή μου διέκοψε μια πόρτα που άνοιξε κάπου μπροστά μας. Πόρτα οδηγού από τη μεσαία λωρίδα. Στη μέση της εθνικής. Ο μπροστινός μου θύμισε το σπάσιμο μέσης του Γκάλη μέσα στη ρακέτα (μόνο για γνώστες). Κάπως απέφυγε την πόρτα χωρίς εγώ να καταλάβω πώς, παρόλο που τα έβλεπα όλα μπροστά μου. Σταμάτησε ενστικτωδώς ο άνθρωπος και γύρισε να δει από τί είχε γλυτώσει. Αν έβλεπε προσγείωση από UFO θα ήταν λιγότερο έκπληκτος. Πάνω από το κεφάλι του έβλεπα προβολή με στιγμές από τη ζωή του, τον είδα να πηγαίνει με το ποδήλατο στο δημοτικό σχολείο και να σουβλίζει αρνί στο χωριό του. Εγώ είχα χρόνο, είμαι και απίστευτος οδηγός και σταμάτησα σχετικά άνετα.
Από την πόρτα ξεπρόβαλλε το κεφάλι ενός συμπαθούς ηλικιωμένου που με τη διαύγεια ενός κατατονικού στα αστραποβόλα μάτια του έριξε μια ροχάλα, με κοίταξε σαν να έβλεπε από μέσα μου και έκλεισε ευγενικά την πόρτα. Δεν ήξερα τί να του πω, κοιταχτήκαμε με τον μπροστινό μέσα από το κράνη και φύγαμε να αλλάξουμε σώβρακο.
Άσχετα με τις ευγένειες, τους εγωισμούς και τους νόμους, προσέχτε ρε!
doctoras
30/12/2024, 19:50
Στην Θεσσαλονίκη που κατοικώ, τις λίγες φορές που θα κινηθώ στην πόλη με το μηχανάκι δεν έχω παρατηρήσει τέτοια φαινόμενα.
Άρη εμείς εδω πάνω τέτοια θέματα με μηχανάκια δεν έχουμε, γιατί είναι μικρές αποστάσεις και όχι τόσα πολλα δίκυκλα όσο κάτω
Τέτοια θέματα έχουμε με τα κουτιά που όλοι ξέρουμε αν θες στη Θεσσαλονίκη να πας σε κανονικό τέμπο θα πρέπει να κίνησε στην τέρμα δεξιά λωρίδα, όπως στην Αγγλία.
Η αριστερή είναι για τους:
αργόσχολους,τους ψάχνω για πάρκινγκ, τους κάποια στιγμή θα στρίψω αριστερά και καβάτζωνω την αριστερή για πάντα μη τυχών και την χάσω, αυτούς που ψάχνονται για κάποιο από τα μαγαζιά της αγοράς αλλά δεν είναι σίγουροι ποιο από όλα και σε ποια περιοχή..και πολλά άλλα
Παλικάρια υπομονή και θελει να το ρίξεις λίγο στο σορολόπ
Ειδικά αυτές τις μέρες που είναι του αγίου μαλεα.
Γιορτάζουν όλοι και έτοιμοι για την υπέρπάντων μαλ@κια
[QUOTE=harris_x;3235718]
Για την ακρίβεια δε θα ασχοληθεί καν, θα βρει τρόπο και θα περάσει χωρίς καν να ενοχλήσει.
ΑΥΤΟ
Συνεχίζουμε :a014:
Ξερουμε ολοι ποιο Pokemon ειναι ο Snorlax;
Λογικο θα ελεγα. :p
Lioulios
30/12/2024, 20:39
Ρε τι περνατε και 'σεις εκει στο χαος !!!
Οποίος φοβάται πέφτει και κοιμάται...έχει πολύ πλάκα να γλεντάς με 300αρι σκουτερ busa,1000ss και βαρκες bmw1200 ανάμεσα σε αυτοκίνητα..:p:a15::a22:
thunder ace
31/12/2024, 01:37
αυτοσ πρεπει να εισαι εεεεεεε γρηγορε????πότε θα φασ το κεφαλι σου σκεψου
Μάλλον αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ,γιατί για μένα το θέμα που συζητάμε έχει τελειώσει για πάντα:
Μένω επαρχία πλέον αδερφέ.
Δεν ξέρω τι είναι το μποτιλιάρισμα πλέον.
SNORLAX2
31/12/2024, 07:30
Ξερουμε ολοι ποιο Pokemon ειναι ο Snorlax;
Λογικο θα ελεγα. :p
χαχα λογικοτατο:sun::sun:
RaGe_Raptor
31/12/2024, 07:48
το ζουμί του θέματος είναι το εξής:
"νιώστε" (ειδικά οι σαύρες:D ) και μη γίνεστε μαλάκες, εκατέρωθεν.
όχι ότι με αφορά ,για εσάς το λέω :bawl:
filipp0s
31/12/2024, 14:17
Πρέπει να υπάρχει και λίγη λογική εκατέρωθεν.
Αν δεν υπάρχει χώρος, απλά τον αφήνεις να κορναρει.
Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, αυτοι που ενοχλούν, ειναι οι μικροτσουτσουνοι :tooth:
Ωπα! Με λες αργό ή μικροτσουτσουνο? :uplate: Γιατί αν είναι είναι τελείως ανιωθος ο άλλος ενίοτε κορνάρω :a016:
harris_x
31/12/2024, 14:29
Ωπα! Με λες αργό ή μικροτσουτσουνο? :uplate: Γιατί αν είναι είναι τελείως ανιωθος ο άλλος ενίοτε κορνάρω :a016:
:eek:
Βρίσκονται κι ανάμεσά μας;;; :look:
filipp0s
31/12/2024, 14:34
:eek:
Βρίσκονται κι ανάμεσά μας;;; :look:
Ποιοι? Για πες :a014:
Ωπα! Με λες αργό ή μικροτσουτσουνο? :uplate:
Από πότε το ένα αποκλείει το άλλο; :confused:
:p
Πες τα ρε Μήτσε!!!
:bawl:
RaGe_Raptor
31/12/2024, 17:41
Και οι μικρές εχουν ψυχη :bawl:
filipp0s
31/12/2024, 19:18
Πες τα ρε Μήτσε!!!
:bawl:
Και οι μικρές εχουν ψυχη :bawl:
Entaxi re koufales, gia ton allon to moun@pan@ admin phgaine perissotero pou me prokalese :D
459086
harris_x
31/12/2024, 19:20
Entaxi re koufales, gia ton allon to moun@pan@ admin phgaine perissotero pou me prokalese :D
459086
:pink:
Να μη κορναρεις ρε δικέ μου
Διαβάζω τώρα
''Όσον αφορά τους οδηγούς μοτοσικλετών, η «νομιμοποίηση της διήθησης», προϋποθέτει ταχύτητα κίνησης έως τα 25 χλμ./ώρα για τους δικυκλιστές που περνούν ανάμεσα από τα ακινητοποιημένα λόγω κυκλοφοριακού φόρτου, αυτοκίνητα.''
Επίσης ''Το ανώτατο όριο οδήγησης από 50χλμ/ώρα θα περιοριστεί στα 30 χλμ./ώρα – ενώ κοντά σε σχολεία αλλά και σε περιοχές ανάλογου «ενδιαφέροντος» θα είναι ακόμα χαμηλότερη η ταχύτητα διέλευσης (π.χ. 20 χλμ./ώρα).''
Δηλαδή θα έχει κάμερες που θα σε γράφουν αν οδηγάς με 39 χλμ/ω πχ ;; :uplate:
Α, ο τίτλος του άρθρου ειναι ''Έρχεται ο νέος ΚΟΚ''
Σε πολλές χώρες έχει επιβληθεί όριο 30km/h μέσα στις πόλεις (ή 20mph). Προσωπικά προβληματίζομαι για τη διαδικασία της μετάβασης. Ήδη σε περιοχές που έχουν βάλει όριο 30Km/h με πινακίδες, προσπαθώντας να το τηρήσω τρώω bullying, κορνάρισμα, σε στριμώχνουν στο πεζοδρόμιο ή πάνω σε σταθμευμένα οχήματα για να προσπεράσουν σε σημείο που δεν χωράνε με ασφάλεια δύο αμάξια. Αναφέρομαι σε σημεία που έχουν πινακίδες ορίου και πινακίδες με προειδοποίηση για κάμερα και βλέπεις τον άλλον να πηγαίνει με 70km/h, ενώ το όριο είναι 30km/h.
Κατά τα άλλα, με την αυξημένη πυκνότητα κυκλοφορίας των οχημάτων, το γεγονός ότι οι δρόμοι έχουν εκατέρωθεν σταθμευμένα οχήματα, οπότε στενεύουν και μειώνουν την ορατότητα, θεωρώ ότι στους περισσότερους δρόμους εντός πόλεων είναι καλύτερο το όριο των 40km/h. Τα 30km/h είναι κάπως απότομη μετάβαση από τα 50km/h.
PaNick67
04/01/2025, 10:15
Στα στενα της πολης, σε δρομους με μια λωριδα ανα ρευμα, εχει νοημα το 30 χαω σαν οριο.
Σε δρομους οπως η Αλεξανδρας, η Βασ Σοφιας κλπ αν παει απο 50 στα 30, απλα θα κανει ολους τους χρηστες του δρομου να παρανομουν και θα δυσκολεψει την κυκλοφορια.
Μεχρι τωρα τα 30χαω ηταν εξω απο σχολεια, σε δρομους ηπιας κυκλοφοριας κλπ και ξαφνικα θα γινει και στην Γαλατσιου, την Βεικου, κλπ;
Δεν θα το τηρει κανεις
Δεν τους ενδιαφέρει να τηρείται. Τους ενδιαφέρει 1. να υπάρχει για να φαίνεται, και 2. να είναι παντελώς παράλογο ώστε ανά πάσα στιγμή να κόβουν χαρτζιλίκι για τα αφεντικά τους σε συγκεκριμένα σημεία.
thunder ace
04/01/2025, 11:18
Σε πολλές χώρες έχει επιβληθεί όριο 30km/h μέσα στις πόλεις (ή 20mph). Προσωπικά προβληματίζομαι για τη διαδικασία της μετάβασης. Ήδη σε περιοχές που έχουν βάλει όριο 30Km/h με πινακίδες, προσπαθώντας να το τηρήσω τρώω bullying, κορνάρισμα, σε στριμώχνουν στο πεζοδρόμιο ή πάνω σε σταθμευμένα οχήματα για να προσπεράσουν σε σημείο που δεν χωράνε με ασφάλεια δύο αμάξια. Αναφέρομαι σε σημεία που έχουν πινακίδες ορίου και πινακίδες με προειδοποίηση για κάμερα και βλέπεις τον άλλον να πηγαίνει με 70km/h, ενώ το όριο είναι 30km/h.
Κατά τα άλλα, με την αυξημένη πυκνότητα κυκλοφορίας των οχημάτων, το γεγονός ότι οι δρόμοι έχουν εκατέρωθεν σταθμευμένα οχήματα, οπότε στενεύουν και μειώνουν την ορατότητα, θεωρώ ότι στους περισσότερους δρόμους εντός πόλεων είναι καλύτερο το όριο των 40km/h. Τα 30km/h είναι κάπως απότομη μετάβαση από τα 50km/h.
δεν παμε περπατωντας καλητερα;;;;;;!!!!!!!
Nostradamus
04/01/2025, 16:46
Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.
Ότι είπε ο μπλιτσερ πιο πάνω.
Έχοντας ζήσει 20 χρόνια σχεδόν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, και πληρώνοντας πρόστιμα σε όλες(και μαθαίνοντας), στην Ελλάδα σε θεματα ΚΟΚ ήμουν και θα είμαι πάντα παράνομος γιατί δεν βγαίνει αλλιώς. Το κράτος με θέλει έτσι γιατί είναι ανίκανο να εφαρμόσει τους νόμους και τελικα μεταφέρει τις αποφάσεις στην ιδιωτική πρωτοβουλία οπότε καλή μας τύχη. Δεν (θέλω, μπορώ, επιτρεπεται) να κανω τον μπάτσο γι αυτούς.
Θα κρατάω τα προσχήματα, σε αυτά που μπορώ, νιώθω, καταλαβαίνω, και δεν καταλήγω να είμαι ένα ξεφτυλισμενο παρταλι της κοινωνίας για μένα και τους γύρω μου.
Manalishi
05/01/2025, 16:21
δεν παμε περπατωντας καλητερα;;;;;;!!!!!!!
https://www.huffingtonpost.es/virales/ponen-radar-pueblo-esto-jovenes.html?utm_source=chatgpt.com
Στη διηθηση κουμάντο κάνει ο πρώτος..!!
Γιατι...
α) Ειναι πρωτος..! Ετσι οτι παει στραβα θα την φαει αυτος...! Καθολου σπανιο το φαινομενο ο δευτερος ( ο γρηγορος της υποθεσης ) οταν περασει πρωτος... Να πηγαινει ακομα ποιο αργα.
β) Δεν κολλαμε στον πρωτο και δεν "εκβιαζουμε" καταστασεις...Ουτε ολα τα τιμονια εχουν ιδιο υψος.... Ουτε ξερεις η βλεπεις εαν θα κοκκαλωσει ο ψηλοτιμονος π.χ.
(Λογο οτι τελευταια στιγμη δεν χωραει το τιμονι του απο του καθρεφτες δυο ψηλων αυτοκινητων εν αντιθεση με εσενα.)
γ) Η κινηση στο μποτιλιαρισμα απαιτει σεβασμο ( τον οποιο δεν ειδα σε πολλους εδω μεσα..) Αλλιως χαμενοι ειναι ολοι... Ειτε ο πρωτος που θα εκβιαστει να παει ποιο γρηγορα απο οτι μπορει και θα την παθει... Ειτε ο δευτερος που στην περιπτωση στραβης... Θα πεσει απο πισω και θα τους πληρωνει ολους...!
Στη διηθηση κουμάντο κάνει ο πρώτος..!!
Κακομοίρογλου...!!!!
Ζεις ρε τομαρι..???
Κακομοίρογλου...!!!!
Ζεις ρε τομαρι..???
Ναι ακομα γαμω την κενωνια μου.......Φιλια...! :pink::pink:
taxydromos
07/02/2025, 07:50
Ποτέ στη ζωή μου δε κατηγόρησα κάποιον άλλο για αυτό που δεν μπόρεσα να κάνω.ΚΑΝΟΝΑΣ.
Αν δε μπορείς να πας γρήγορα στη κίνηση δε φταίει ο μπροστινός αλλά εσύ.
Κάνε διήθηση στη διήθηση,πρόλαβε τον αργό,άλλαξε λωρίδα τη κατάληλη στιγμή,κοίτα μακριά όχι στα 3 μέτρα.
Ακόμα θυμάμαι με ελαφρύ μυδίασμα το βλέμμα του tdm που με από πίσω του με είδε μπροστά του όταν άλλαξε λωρίδα..:D
Εκεί έξω είναι ζούγκλα.....δεν επιβιώνει ο πιο δυνατός αλλά ο πιο γρήγορος.ΚΑΝΟΝΑΣ.
:)
motojojo
07/02/2025, 08:19
Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει.
:beer:
Nostradamus
07/02/2025, 19:52
Μια χαρά φταίει ο μπροστινος. Ειδικά αν έχει ίδιο ή παραπάνω γκάζι και ανοίγει μόνο σε κάθε μικρό κενό που υπάρχει και δεν μπορείς να τον μαζέψεις. Αυτές είναι οι χειρότερες περιπτώσεις ανιωθων..
taxydromos
08/02/2025, 10:24
Συμβουλή από εμένα με 30 χρόνια στη διήθηση.
1. Οδήγα με ταχύτητα που εσύ νοιώθεις ασφαλής.
2. Όταν τα κάρα είναι σταματημένα τα 30-40 χλμ είναι
αρκετά να σε πάνε στο φανάρι.
3. Οδήγα με 1/2 ταχύτητα > από την ουρά. Δλδ στα 60χλμ ανέβασε στα 90χλμ.
4. Αν ακούσεις κάποιον γρήγορο πίσω σου άστον να περάσει, θα σε κουβαλήσει σα μουλάρι με ασφάλεια.
5. Να είσαι ευγενικός, μη μαρσάρεις, μη κορνάρεις δε θα πας πιο γρήγορα.
6. Να οδηγείς με το μυαλό όχι με το συναίσθημα.
7. Ένα δάκτυλο στο μπροστινό, ένα δύο στο συμπλέκτη.
8. Χρησιμοποίησε το μπροστινό για να σταματήσεις & να αλλάξεις λωρίδα. Γίνεται πιο γρήγορη η γεωμετρία της μοτό.
9. Μη ρισκάρεις αναίτια τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από τήν υγεία σου.
grinderx
08/02/2025, 13:10
Συμβουλή από εμένα με 30 χρόνια στη διήθηση.
1. Οδήγα με ταχύτητα που εσύ νοιώθεις ασφαλής.
2. Όταν τα κάρα είναι σταματημένα τα 30-40 χλμ είναι
αρκετά να σε πάνε στο φανάρι.
3. Οδήγα με 1/2 ταχύτητα > από την ουρά. Δλδ στα 60χλμ ανέβασε στα 90χλμ.
4. Αν ακούσεις κάποιον γρήγορο πίσω σου άστον να περάσει, θα σε κουβαλήσει σα μουλάρι με ασφάλεια.
5. Να είσαι ευγενικός, μη μαρσάρεις, μη κορνάρεις δε θα πας πιο γρήγορα.
6. Να οδηγείς με το μυαλό όχι με το συναίσθημα.
7. Ένα δάκτυλο στο μπροστινό, ένα δύο στο συμπλέκτη.
8. Χρησιμοποίησε το μπροστινό για να σταματήσεις & να αλλάξεις λωρίδα. Γίνεται πιο γρήγορη η γεωμετρία της μοτό.
9. Μη ρισκάρεις αναίτια τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από τήν υγεία σου.
Αυτό!!!
Nostradamus
08/02/2025, 14:46
Σε αυτό και σε όλα τα θέματα που εχουν ανοιξει η θα ανοιξουν στο μελλον για το ποιος κανει κουμαντο. .. Είμαστε έτσι γιατί το κράτος είναι @ρδελο, τα καλόπαιδα βρίσκουν ευκαιρια και κάνουν οτι γουσταρουν και όλοι οι υπόλοιποι λέμε με χαμηλωμένο το κεφάλι, νταξει μωρέ με τον μ@λακα, που να μπλέκω.. Τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε...
Peterjackson
08/02/2025, 15:17
Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.
Ότι είπε ο μπλιτσερ πιο πάνω.
Έχοντας ζήσει 20 χρόνια σχεδόν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, και πληρώνοντας πρόστιμα σε όλες(και μαθαίνοντας), στην Ελλάδα σε θεματα ΚΟΚ ήμουν και θα είμαι πάντα παράνομος γιατί δεν βγαίνει αλλιώς. Το κράτος με θέλει έτσι γιατί είναι ανίκανο να εφαρμόσει τους νόμους και τελικα μεταφέρει τις αποφάσεις στην ιδιωτική πρωτοβουλία οπότε καλή μας τύχη. Δεν (θέλω, μπορώ, επιτρεπεται) να κανω τον μπάτσο γι αυτούς.
Θα κρατάω τα προσχήματα, σε αυτά που μπορώ, νιώθω, καταλαβαίνω, και δεν καταλήγω να είμαι ένα ξεφτυλισμενο παρταλι της κοινωνίας για μένα και τους γύρω μου.
Δυστυχώς τα πράγματα στην Ελλάδα είναι έτσι ακριβώς. Αυτό έχει σαν πηγή την δημιουργία πόλεων χωρίς κανέναν γνώμονα. Ούτε για τα οχήματα αλλά ούτε και για τους πεζούς. Νομίζω ότι η μόνη πόλη που είχε το ελληνικό χάος, στην οδηγική συμπεριφορά και την κίνηση ήταν το Χιουστον.
Νομίζω ότι η μόνη πόλη που είχε το ελληνικό χάος, στην οδηγική συμπεριφορά και την κίνηση ήταν το Χιουστον.
Από εκεί προήλθε και το γνωστό "Χιούστον, έχουμε πρόβλημα". Η συνέχεια, που μας την κρύβουν, ήταν "Έχουμε φτάσει τόσο πάτο που γίναμε Ελλάδα".
Το μπ******λο το κράτος είμαστε εμείς.
Έχουμε το κράτος που μας αξίζει γιατί εμείς είμαστε έτσι. Εμείς το θρέφουμε. Εμείς το συντηρούμε. Κι αν δεν αλλάξουμε, δεν θα αλλάξει ούτε το κράτος, ούτε αυτό που θα αφήσουμε στα παιδιά μας.
Έχουμε γεμίσει 10 σελίδες με μια ανούσια "κόντρα" (ποιος πρέπει να αφήσει ποιον να κάνει τι) και μετά μας φταίει το μπ*****λο το κράτος.
Ας κοιταχτούμε πρώτα με ειλικρίνεια στον καθρέφτη..
Ελάχιστες λογικές φωνές ακούστηκαν. Οι άλλες.. να 'χαμε να λέγαμε, και να πετάμε την μπάλα στην εξέδρα..
Αν θέλουμε να αφήσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας, τότε δίπλα από το νήμα "Τι κάνατε σήμερα για την μηχανή σας" θα έπρεπε να υπάρχει και ένα ακόμα..
"Τι κάνατε σήμερα για να κάνετε καλύτερο το "κράτος" σας"
Και αν σε κάποιους δεν αρέσει η λέξη κράτος, τότε οκ:
"Τι κάνατε σήμερα για να αφήσετε ένα καλύτερο τόπο στα παιδιά σας"
Έχουμε το κράτος που μας αξίζει γιατί εμείς είμαστε έτσι. Εμείς το θρέφουμε. Εμείς το συντηρούμε. Κι αν δεν αλλάξουμε, δεν θα αλλάξει ούτε το κράτος, ούτε αυτό που θα αφήσουμε στα παιδιά μας.
Αναρωτιέμαι ώρες-ώρες αν άνθρωποι που το πιστεύουν αυτό είναι ΔΥ ή, τέλος πάντων, σε πολύ στενό δεσμό με το κράτος. Γιατί μόνο αυτό το σάπιο, διεφθαρμένο κράτος επωφελείται από νοοτροπίες τύπου "μαζί τα φάγαμε". Δεν μπορεί κάποιος ευφυής άνθρωπος πραγματικά να πιστεύει ότι ο πολίτης κάνει το κράτος κι όχι το ανάποδο. Εκτός αν όντως τα φάγανε μαζί, αλλά τότε ανήκει στις κατηγορίες της πρώτης πρότασης.
Δηλαδή ο Ιταλός, ο Γερμανός, ο Σουηδός είναι καλύτεροι άνθρωποι, αλλά μόνο στη χώρα τους. Όταν έρχονται Ελλάδα ξεχνιούνται. Και, αντίστοιχα, ο Έλληνας που θα πάει Νορβηγία, Ολλανδία, Δανία γίνεται ξαφνικά ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο. Αλλά δεν είναι θέμα κράτους. Είναι θέμα πολίτη.
459927
Προσωπικά δεν έχω καμία σχέση με το "δημόσιο τομέα" αν αυτό εννοείς ή πιστεύεις.
Απο εκεί και πέρα, εμείς οι πολίτες δεν εκλέγουμε αυτούς που κυβερνάνε αυτό το κράτος;
Εμείς οι πολίτες αντί να εκλέξουμε τους καλύτερους δεν εκλέγουμε αυτούς που μας υπόσχονται "μια θεσούλα" ή μας τάζουν πολύχρωμα καθρεφτάκια;
Εμείς οι πολίτες αντί να εκλέξουμε αυτούς που θεωρούμε πιο σωστούς, την ώρα των εκλογών αντί να πάμε να ψηφίσουμε δεν την βγάζουμε στην παραλία "γιατί όλοι ίδιοι είναι";
Εμείς οι πολίτες δεν τσουβαλιάζουμε τους πάντες και τα πάντα;
Εμείς οι πολίτες δεν γενικεύουμε;
Εμείς οι πολίτες δεν κράζουμε που το κράτος "δεν εφαρμόζει τους νόμους" και μόλις μας κόψουν μια κλίση τρέχουμε να βρούμε γνωστό να την σβήσουμε / να πάρουμε το δίπλωμα πίσω;
Στην Γερμανία αν πετάξεις σκουπίδι στο δρόμο, ο γείτονας σου θα καλέσει την αστυνομία και θα σου κάνει μύνηση. Αυτό το βλέπεις και το θεωρείς εντάξει/σωστό/πολιτισμένο.
Αλλά εδώ, "που να μπλέκουμε τώρα;" / "δεν είναι δουλειά του γείτονα να ελέγχει αν πετάς σκουπίδια στο δρόμο" / "το κράτος φορτώνει την δουλειά του στους πολίτες" / "είναι δουλειά της αστυνομίας και όχι του πολίτη" και πάει λέγοντας.
Ναι, σε ατομικό επίπεδο πολλοί διαφέρουμε. Αλλά συλλογικά (γιατί αυτό είναι το "κράτος", το σύνολο) ας είμαστε ειλικρινείς.. Στο ΣΥΝΟΛΟ είμαστε πολύ χειρότεροι απ' οτι ο καθένας χωριστά..
Και αν δεν προσπαθούμε να αλλάξουμε θα παραμείνουμε οι ίδιοι με τα ίδια χάλια
Αν οι "διαφορετικοί" και ευσυνείδητοι δεν προσπαθούν να "αλλάξουν" τους άλλους για να γίνουν περισσότεροι, τότε προκοπή δεν θα υπάρξει. Αν απλά ρίχνουμε την μπάλα στην εξέδρα δεν θα καλυτερεύσει κάτι.
Αν όμως καταφέρει ο καθένας να αλλάξει έστω και λίγο, και να συμπαρασύρει και κανέναν άλλο ακόμα στο δρόμο του, τότε το σύνολο ίσως αρχίσει αργά-αργά να αλλάζει.
Και ναι, για να αλλάξει το κράτος πρέπει οι πολίτες του να το πιέσουν να αλλάξει. Άρα οι πολίτες κάνουν το κράτος. Αλλιώς γιατί να αλλάξει;
Nostradamus
11/02/2025, 13:47
......... και να συμπαρασύρει και κανέναν άλλο ακόμα στο δρόμο του....
[/B]
Αυτο ρε φιλε !! καθε μερα το σκεφτομαι, να μπορουσα να συμπαρασύρω αυτους τους 5-10 που πετυχαινω, να τελειωνουμε.. :D
Προσωπικά δεν έχω καμία σχέση με το "δημόσιο τομέα" αν αυτό εννοείς ή πιστεύεις.
Απο εκεί και πέρα, εμείς οι πολίτες δεν εκλέγουμε αυτούς που κυβερνάνε αυτό το κράτος;
Εμείς οι πολίτες αντί να εκλέξουμε τους καλύτερους δεν εκλέγουμε αυτούς που μας υπόσχονται "μια θεσούλα" ή μας τάζουν πολύχρωμα καθρεφτάκια;
Εμείς οι πολίτες αντί να εκλέξουμε αυτούς που θεωρούμε πιο σωστούς, την ώρα των εκλογών αντί να πάμε να ψηφίσουμε δεν την βγάζουμε στην παραλία "γιατί όλοι ίδιοι είναι";
Εμείς οι πολίτες δεν τσουβαλιάζουμε τους πάντες και τα πάντα;
Εμείς οι πολίτες δεν γενικεύουμε;
Εμείς οι πολίτες δεν κράζουμε που το κράτος "δεν εφαρμόζει τους νόμους" και μόλις μας κόψουν μια κλίση τρέχουμε να βρούμε γνωστό να την σβήσουμε / να πάρουμε το δίπλωμα πίσω;
Στην Γερμανία αν πετάξεις σκουπίδι στο δρόμο, ο γείτονας σου θα καλέσει την αστυνομία και θα σου κάνει μύνηση. Αυτό το βλέπεις και το θεωρείς εντάξει/σωστό/πολιτισμένο.
Αλλά εδώ, "που να μπλέκουμε τώρα;" / "δεν είναι δουλειά του γείτονα να ελέγχει αν πετάς σκουπίδια στο δρόμο" / "το κράτος φορτώνει την δουλειά του στους πολίτες" / "είναι δουλειά της αστυνομίας και όχι του πολίτη" και πάει λέγοντας.
Ναι, σε ατομικό επίπεδο πολλοί διαφέρουμε. Αλλά συλλογικά (γιατί αυτό είναι το "κράτος", το σύνολο) ας είμαστε ειλικρινείς.. Στο ΣΥΝΟΛΟ είμαστε πολύ χειρότεροι απ' οτι ο καθένας χωριστά..
Και αν δεν προσπαθούμε να αλλάξουμε θα παραμείνουμε οι ίδιοι με τα ίδια χάλια
Αν οι "διαφορετικοί" και ευσυνείδητοι δεν προσπαθούν να "αλλάξουν" τους άλλους για να γίνουν περισσότεροι, τότε προκοπή δεν θα υπάρξει. Αν απλά ρίχνουμε την μπάλα στην εξέδρα δεν θα καλυτερεύσει κάτι.
Αν όμως καταφέρει ο καθένας να αλλάξει έστω και λίγο, και να συμπαρασύρει και κανέναν άλλο ακόμα στο δρόμο του, τότε το σύνολο ίσως αρχίσει αργά-αργά να αλλάζει.
Και ναι, για να αλλάξει το κράτος πρέπει οι πολίτες του να το πιέσουν να αλλάξει. Άρα οι πολίτες κάνουν το κράτος. Αλλιώς γιατί να αλλάξει;
Αυτή είναι η ψευδαίσθηση της Δημοκρατίας. Ότι έχεις επιλογή. Do you, really?
Ποιοι είναι οι καλύτεροι και σωστοί; Ξέρεις κάποιον; Γιατί εγώ δεν είδα κανέναν τέτοιον στο ψηφοδέλτιο.
Γιατί να μπορούν να εκλεχθούν τάζοντας θεσούλες; Πού είναι το κράτος να τους στείλει σπίτι τους; Ποιος θα το κάνει; Η κυρά-Κατίνα απέναντι με τα 450€ σύνταξη και τα 4 παιδιά;
Γιατί σβήνονται οι κλήσεις και δίνονται πίσω τα διπλώματα; Ποιος έμαθε τον πολίτη σε τέτοιες πρακτικές; Γιατί δεν επεμβαίνει το κράτος να τα ξεκόψει όλα αυτά; Ποιος θα το κάνει πάλι; Εγώ;
Ναι, αν ρωτάς εμένα, το θεωρώ σωστό αυτό που γίνεται στη Γερμανία. Αν ο άνθρωπος είναι ζώο και δεν έχει μάθει να σέβεται, θα τον κάνω να σέβεται. Εδώ ΔΕ συμβαίνει αυτό. Εδώ όντως το κράτος μεταθέτει τις δικές του ευθύνες στους πολίτες, γιατί είναι παντελώς ανίκανο να κάνει οτιδήποτε. Το να έχεις 100% λειτουργικό κράτος που, όμως, δεν μπορεί, προφανέστατα, να είναι παντού και πάντα παρόν και ζητάει ΚΑΙ τη βοήθεια των πολιτών για μικροθέματα (συνήθως της γειτονιάς) είναι φυσιολογικό και επόμενο και μέρος της εύρυθμης κοινωνικής ζωής. Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα; Είδες πουθενά σοβαρούς ελέγχους και περιπολίες και επιβολή του νόμου; Οπουδήποτε; Δώσε μου διεύθυνση!
Το ότι η αλλαγή στην Ελλάδα μπορεί να έρθει από τον πολίτη είναι εξαιρετικά ρομαντικό, και μακάρι να ήταν έτσι. Δε διαφωνώ ακριβώς με αυτά που λες στο τέλος, I see your point, αλλά είναι παντελώς ανέφικτα όταν η σαπίλα έχει φτάσει στο κόκκαλο και οι βολεμένοι αποτελούν τον μισό πληθυσμό της χώρας. Είναι λίγο "η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα" η φάση. Ποιος θέλει να αλλάξει το κράτος που του έχει μάθει ότι το έχει ανάγκη για να επιζήσει αυτός και η οικογένειά του; Δεν μπορείς να περιμένεις κάτι τέτοιο από τον μέσο πολίτη! Δηλαδή η δουλειά του κράτους ποια ακριβώς είναι;
ΟΛΟΙ στο σύνολο είναι χειρότεροι, γιατί, μάντεψε, ο περισσότερος κόσμος είναι χαζός και αμόρφωτος και απαίδευτος. ΕΚΕΙ ακριβώς βασίζεται αυτή η ελληνική Δημοκρατία. Αν ήταν όλοι ευφυείς και μορφωμένοι δε θα χρειάζονταν ούτε εκλογές, ούτε κράτη. ;)
PaNick67
11/02/2025, 14:06
Το ότι η αλλαγή στην Ελλάδα μπορεί να έρθει από τον πολίτη είναι εξαιρετικά ρομαντικό, και μακάρι να ήταν έτσι. Δε διαφωνώ ακριβώς με αυτά που λες στο τέλος, I see your point, αλλά είναι παντελώς ανέφικτα όταν η σαπίλα έχει φτάσει στο κόκκαλο και οι βολεμένοι αποτελούν τον μισό πληθυσμό της χώρας. Είναι λίγο "η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα" η φάση. Ποιος θέλει να αλλάξει το κράτος που του έχει μάθει ότι το έχει ανάγκη για να επιζήσει αυτός και η οικογένειά του; Δεν μπορείς να περιμένεις κάτι τέτοιο από τον μέσο πολίτη! Δηλαδή η δουλειά του κράτους ποια ακριβώς είναι;
ΟΛΟΙ στο σύνολο είναι χειρότεροι, γιατί, μάντεψε, ο περισσότερος κόσμος είναι χαζός και αμόρφωτος και απαίδευτος. ΕΚΕΙ ακριβώς βασίζεται αυτή η ελληνική Δημοκρατία. Αν ήταν όλοι ευφυείς και μορφωμένοι δε θα χρειάζονταν ούτε εκλογές, ούτε κράτη. ;)
Απο την αλλη αν δεν αλλαζει κατι με την σταση μας ή τις επιλογες μας, τοτε πως θα αλλαξει; Θα αποφασισουν ξαφνικα ολοι αυτοι να γινουν σωστοι; Αποκλειεται.
Το θεμα ειναι οτι αν στην Γερμανια παρω τηλεφωνο και πω ο Blitzer πεταει σκουπιδια στον δρομο, σε λιγο θα εχει ερθει δημοτικη αστυνομια αν βεβαιωσει παραβαση
Αν το κανω εδω ειτε θα μπλεξω με τις αρμοδιοτητες και τις υπηρεσιες, ειτε μεχρι να ερθουν θα τα εχει απρει ο αερας, η βροχη, ο οδοκαθαριστης κλπ
Επισης παιζει ο Blitzer να εχει κολλητους στο Δημο , να το μαθει και να μου σπασει το αμαξι, τα μουτρα, κλπ
Απο την αλλη αν δεν αλλαζει κατι με την σταση μας ή τις επιλογες μας, τοτε πως θα αλλαξει; Θα αποφασισουν ξαφνικα ολοι αυτοι να γινουν σωστοι; Αποκλειεται.
Το θεμα ειναι οτι αν στην Γερμανια παρω τηλεφωνο και πω ο Blitzer πεταει σκουπιδια στον δρομο, σε λιγο θα εχει ερθει δημοτικη αστυνομια αν βεβαιωσει παραβαση
Αν το κανω εδω ειτε θα μπλεξω με τις αρμοδιοτητες και τις υπηρεσιες, ειτε μεχρι να ερθουν θα τα εχει απρει ο αερας, η βροχη, ο οδοκαθαριστης κλπ
Επισης παιζει ο Blitzer να εχει κολλητους στο Δημο , να το μαθει και να μου σπασει το αμαξι, τα μουτρα, κλπ
Ακριβώς. Ποιος έχει ευθύνη για τη γραφειοκρατία και το βύσμα; Από τον πολίτη ξεκίνησαν;
Δεν υποστηρίζω ότι δεν έχουμε καμία ευθύνη ως πολίτες, σαφώς πρέπει να βάλουμε κι εμείς το χέρι μας, αλλά τα πάντα ξεκινούν από το κράτος. Ξανά, πάρτε ως παράδειγμα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Δεν είναι καλύτεροι άνθρωποι, δεν είναι πιο σωστοί, δε θέλουν να βολευτούν λιγότερο. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι. Το κράτος διαφέρει.
Ας συμφωνήσουμε στο οτι διαφωνούμε κάθετα. Δεν υπάρχει λόγος να εκτροχιάσουμε κι άλλο αυτό το νήμα.
Αλλά αντίλογος υπάρχει και μάλιστα αρκετός.
Σημ: Το κάθε "κακό" κράτος πραγματικά βολεύεται να έχει πολίτες με την δική σου οπτική. Δεν το νοιάζει που το βρίζεις ως σάπιο κάθε μέρα. Το νοιάζει που δεν το παλεύεις να το αλλάξεις.
Σκύλος που γαβγίζει..
Ας συμφωνήσουμε στο οτι διαφωνούμε κάθετα. Δεν υπάρχει λόγος να εκτροχιάσουμε κι άλλο αυτό το νήμα.
Αλλά αντίλογος υπάρχει και μάλιστα αρκετός.
Σημ: Το κάθε "κακό" κράτος πραγματικά βολεύεται να έχει πολίτες με την δική σου οπτική. Δεν το νοιάζει που το βρίζεις ως σάπιο κάθε μέρα. Το νοιάζει που δεν το παλεύεις να το αλλάξεις.
Σκύλος που γαβγίζει..
Ειλικρινά, δε με ενδιαφέρει να το αλλάξω πλέον. Με ενδιαφέρει μόνο να απομακρυνθώ όσο το δυνατόν περισσότερο.
..η σαπίλα έχει φτάσει στο κόκκαλο και οι βολεμένοι αποτελούν τον μισό πληθυσμό της χώρας. Είναι λίγο "η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα" η φάση. Ποιος θέλει να αλλάξει το κράτος που του έχει μάθει ότι το έχει ανάγκη για να επιζήσει αυτός και η οικογένειά του;
I agree, ρουσφέτι = ο λαός το θέλει, το κράτος μπορεί.
Αυτο ρε φιλε !! καθε μερα το σκεφτομαι, να μπορουσα να συμπαρασύρω αυτους τους 5-10 που πετυχαινω, να τελειωνουμε.. :D
Καλύτερα αν είσαι με νταλίκα
harris_x
11/02/2025, 15:15
Έχουμε γεμίσει 10 σελίδες με μια ανούσια "κόντρα" (ποιος πρέπει να αφήσει ποιον να κάνει τι) και μετά μας φταίει το μπ*****λο το κράτος.
Ας κοιταχτούμε πρώτα με ειλικρίνεια στον καθρέφτη..
Ελάχιστες λογικές φωνές ακούστηκαν. Οι άλλες.. να 'χαμε να λέγαμε, και να πετάμε την μπάλα στην εξέδρα..
Αν θέλουμε να αφήσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας, τότε δίπλα από το νήμα "Τι κάνατε σήμερα για την μηχανή σας" θα έπρεπε να υπάρχει και ένα ακόμα..
"Τι κάνατε σήμερα για να κάνετε καλύτερο το "κράτος" σας"
Και αν σε κάποιους δεν αρέσει η λέξη κράτος, τότε οκ:
"Τι κάνατε σήμερα για να αφήσετε ένα καλύτερο τόπο στα παιδιά σας"
Αναρωτιέμαι ώρες-ώρες αν άνθρωποι που το πιστεύουν αυτό είναι ΔΥ ή, τέλος πάντων, σε πολύ στενό δεσμό με το κράτος. Γιατί μόνο αυτό το σάπιο, διεφθαρμένο κράτος επωφελείται από νοοτροπίες τύπου "μαζί τα φάγαμε". Δεν μπορεί κάποιος ευφυής άνθρωπος πραγματικά να πιστεύει ότι ο πολίτης κάνει το κράτος κι όχι το ανάποδο. Εκτός αν όντως τα φάγανε μαζί, αλλά τότε ανήκει στις κατηγορίες της πρώτης πρότασης.
Δηλαδή ο Ιταλός, ο Γερμανός, ο Σουηδός είναι καλύτεροι άνθρωποι, αλλά μόνο στη χώρα τους. Όταν έρχονται Ελλάδα ξεχνιούνται. Και, αντίστοιχα, ο Έλληνας που θα πάει Νορβηγία, Ολλανδία, Δανία γίνεται ξαφνικά ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο. Αλλά δεν είναι θέμα κράτους. Είναι θέμα πολίτη.
459927
[...]
Ναι, σε ατομικό επίπεδο πολλοί διαφέρουμε. Αλλά συλλογικά (γιατί αυτό είναι το "κράτος", το σύνολο) ας είμαστε [...] τότε το σύνολο ίσως αρχίσει αργά-αργά να αλλάζει.
Αυτή είναι η ψευδαίσθηση της Δημοκρατίας. Ότι έχεις επιλογή. Do you, really?
Ποιοι είναι οι καλύτεροι και σωστοί; Ξέρεις κάποιον; Γιατί εγώ δεν είδα κανέναν τέτοιον στο ψηφοδέλτιο.
Γιατί να μπορούν να εκλεχθούν τάζοντας θεσούλες; Πού είναι το κράτος να τους στείλει σπίτι τους; Ποιος θα το κάνει; Η κυρά-Κατίνα απέναντι με τα 450€ σύνταξη και τα 4 παιδιά;
Γιατί σβήνονται οι κλήσεις και δίνονται πίσω τα διπλώματα; Ποιος έμαθε τον πολίτη σε τέτοιες πρακτικές; Γιατί δεν επεμβαίνει το κράτος να τα ξεκόψει όλα αυτά; Ποιος θα το κάνει πάλι; Εγώ;
Ναι, αν ρωτάς εμένα, το θεωρώ σωστό αυτό που γίνεται στη Γερμανία. Αν ο άνθρωπος είναι ζώο και δεν έχει μάθει να σέβεται, θα τον κάνω να σέβεται. Εδώ ΔΕ συμβαίνει αυτό. Εδώ όντως το κράτος μεταθέτει τις δικές του ευθύνες στους πολίτες, γιατί είναι παντελώς ανίκανο να κάνει οτιδήποτε. Το να έχεις 100% λειτουργικό κράτος που, όμως, δεν μπορεί, προφανέστατα, να είναι παντού και πάντα παρόν και ζητάει ΚΑΙ τη βοήθεια των πολιτών για μικροθέματα (συνήθως της γειτονιάς) είναι φυσιολογικό και επόμενο και μέρος της εύρυθμης κοινωνικής ζωής. Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα; Είδες πουθενά σοβαρούς ελέγχους και περιπολίες και επιβολή του νόμου; Οπουδήποτε; Δώσε μου διεύθυνση!
και μετά το παραπάνω ευχάριστο ( ; ) brake, ας επανέλθουμε στο θέμα μας, ναι;;;
Nostradamus
11/02/2025, 15:38
Καλύτερα αν είσαι με νταλίκα
Καλα ναι.. Αν και το βασικο μου προβλημα ειναι οτι δεν σηκωνει το κορμακι μου το ξυλο... Αν ημουν τιποτα ΝΤΑΗΣ, ολη μερα ξυλο θα επαιζα... :lol:
filipp0s
11/02/2025, 18:49
και μετά το παραπάνω ευχάριστο ( ; ) brake, ας επανέλθουμε στο θέμα μας, ναι;;;
Ναι. Πέτυχα σήμερα στον Κηφισό άνιωθο με bmw τριβάλιτσο. Δεν χώραγε πουθενά. Μπροστά μου 3-4 μηχανές όλοι κουνούσαν τα χέρια που μας πήγαινε καροτσάκι. Τον πλησίασα κάποια στιγμή από αριστερά και του κόρναρα :tooth:
Το ευχαριστήθηκα και μετά εξαφανίστηκα :a22:
Peterjackson
11/02/2025, 19:19
Μιλώντας για διήθηση…
Αν κάποιος δεν κάνει διήθηση στην Αθήνα αλλά πηγαίνει χαλαρά και σταθερά δεξιά, σαν ένα αυτοκίνητο, υπάρχει κίνδυνος να τον μαζέψουν;
Nostradamus
11/02/2025, 19:59
Στην Αθήνα όπως και να πηγαίνεις, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να σε μαζέψουν. Πρέπει να είσαι μόνιμα alert για το τι γίνεται γύρω σου, και τι φαεινή ιδέα μπορεί να κατεβάσει το κεφάλι του καθενός. Είναι μια εμπειρία από μόνη της η οδήγηση δικυκλου στην πρωτεύουσα.
harris_x
11/02/2025, 20:14
Ναι. Πέτυχα σήμερα στον Κηφισό άνιωθο με bmw τριβάλιτσο. Δεν χώραγε πουθενά. Μπροστά μου 3-4 μηχανές όλοι κουνούσαν τα χέρια που μας πήγαινε καροτσάκι. Τον πλησίασα κάποια στιγμή από αριστερά και του κόρναρα :tooth:
Το ευχαριστήθηκα και μετά εξαφανίστηκα :a22:
:lol::lol::lol:
motojojo
11/02/2025, 20:16
Μιλώντας για διήθηση…
Αν κάποιος δεν κάνει διήθηση στην Αθήνα αλλά πηγαίνει χαλαρά και σταθερά δεξιά, σαν ένα αυτοκίνητο, υπάρχει κίνδυνος να τον μαζέψουν;
Γενικά άμα πηγαίνεις με τη ροη της κινησης μειωνεις δραματικα τις πιθανοτητες να σε μαζέψουν. Αλλιώς είσαι ένα ακόμα κινητό εμπόδιο που κοιτάνε ολοι να σε περάσουν από οπουδήποτε.
Sotirisxt
11/02/2025, 23:54
Αν και παιδί της Επαρχίας όταν έρχομαι Αθήνα πάω μέ την ροή όπως έγραψαν πιο πάνω,σε βροχινες καταστάσεις που την βλέπω Rossi και αποκτώ γρήγορο Ρυθμό συνήθως βλέπω κάποιον ξαπλωμένο στον δρόμο (ισχυει και για το στεγνό)το βλέπω σαν σημάδι και επανέρχομαι στην πραγματικότητα,δεν έχει χρειαστεί να κορναρω γιατί κάνουν άκρη όταν βλέπουν ότι έχεις πιο γρήγορο Ρυθμό και με έχουν χαιρετήσει όταν ακούω από πίσω πιο γρήγορους και κάνω από μόνος μου στην άκρη..Μάλλον τα βλέπω πιο ρόδινα γιατί δεν ζω και οδηγω καθημερινά στην Αθήνα..
Μιλώντας για διήθηση…
ΠΑΝΤΑ υπάρχει πιθανότητα (μεγάλη κιόλας) να σε (μας) "μαζέψουν" σε οποιαδήποτε λωρίδα και να είσαι, με όσα και αν πηγαίνεις....εξαρτάται πάντα από το πόσοι μαλάκες θα βρεθούν στον δρόμο σου.
Σου το λέει ένας που κινείται σχεδόν καθημερινά τις (πολύ)μεταμεσονύχτιες ώρες στον Κηφισό, ώρς δηλαδή που η κίνηση είναι ανύπαρκτη, ουσιαστικά.
Ένα προχθεσινό πράδειγμα: επέστρεφα σπίτι κατά τις 3 ξημερώματα, (ναι, τον είχα δαγκώσει άγρια :cry:) μεσαία λωρίδα, 120 στο κοντέρ, ΑΔΕΙΟΣ ο δρόμος, με περνάει σαν σταματημένο αμάξι από ΔΕΞΙΑ και κόντεψε να χτυπήσει παπί που πήγαινε αμέριμνο δεξιά και αργά...
Και πριν λίγες μέρες είχα γράψει για ένα περιπολικό που πήγαινε του σκοτωμού παρόμοιες ώρες και ο οδηγός του ήταν φανερό ότι ΔΕΝ το "ειχε" με το τιμόνι.
Προσοχή λοιπόν και πάντα καθρέφτες στο εργαλείο που καβαλάμε....
Αν και παιδί της Επαρχίας όταν έρχομαι Αθήνα πάω μέ την ροή όπως έγραψαν πιο πάνω,σε βροχινες καταστάσεις που την βλέπω Rossi και αποκτώ γρήγορο Ρυθμό συνήθως βλέπω κάποιον ξαπλωμένο στον δρόμο (ισχυει και για το στεγνό)το βλέπω σαν σημάδι και επανέρχομαι στην πραγματικότητα,δεν έχει χρειαστεί να κορναρω γιατί κάνουν άκρη όταν βλέπουν ότι έχεις πιο γρήγορο Ρυθμό και με έχουν χαιρετήσει όταν ακούω από πίσω πιο γρήγορους και κάνω από μόνος μου στην άκρη..Μάλλον τα βλέπω πιο ρόδινα γιατί δεν ζω και οδηγω καθημερινά στην Αθήνα..
Στην επαρχία παίζουν άλλα κόλπα, εξίσου επικίνδυνα. Και ναι, ρόδινα ΔΕΝ είναι παντού, όχι μόνο στην Αθήνα.
Δυστυχώς στις εξετάσεις για δίπλωμα δεν υπάρχει "μαλακόμετρο" όπου από ένα όριο και πάνω δεν θα μπορεί κανείς να το αποκτά. :cry::lol:
harris_x
12/02/2025, 09:45
Μιλώντας για διήθηση…
Γενικά άμα πηγαίνεις με τη ροη της κινησης μειωνεις δραματικα τις πιθανοτητες να σε μαζέψουν. Αλλιώς είσαι ένα ακόμα κινητό εμπόδιο που κοιτάνε ολοι να σε περάσουν από οπουδήποτε.
Γενικώς, το πιο ασφαλές είναι να πηγαίνεις με +20km/h απο τη ροή της κίνησης και συνεχώς να προσπερνάς.
Αν μένεις με τη ροή ή ακόμα χειρότερα, αν πηγαίνεις πιο αργά απο τη ροή, θα σε μαζέψουν 100%.
Γενικώς, το πιο ασφαλές είναι να πηγαίνεις με +20km/h απο τη ροή της κίνησης και συνεχώς να προσπερνάς.
Αν μένεις με τη ροή ή ακόμα χειρότερα, αν πηγαίνεις πιο αργά απο τη ροή, θα σε μαζέψουν 100%.
+1.
PaNick67
12/02/2025, 11:57
Μιλώντας για διήθηση…
Στην Αθηνα αν θες να εισαι ασφαλης δεν καβαλας μηχανη, ποδηλατο, πατινι, κι οτιδηποτε δεν εχει μερικα τετραγωνικα μετρα λαμαρινας να σε προστατευουν.
Οσοι καβαλανε εχουν συμβιβαστει με το επικινδυνο του πραγματος, φορανε φουλ εξοπλισμο και προσεχουν δυο και τρεις φορες.
Οι ανιωθοι , ακρανωτοι, κλπ ειναι αλλη ιστορια.
Στην πραγματικοτητα ισχυει αυτο που λεει ο Χαρης. Κινεισαι λιγο πιο γρηγορα απο την ροη ωστε να ελεγχεις εσυ ποιον προσπερνας και ποτε και να μην σε περνουν αλλοι που μπορει να σε κλεισουν ή να κανουν κατι που θα θεσει σε κινδυνο εσενα.
o_gavros
12/02/2025, 12:05
άμαν είναι μηχανάκι και να παενει πιο αργά κι από τα αμαξα, γμστ...κάτσε σπίτι, ρίξε πασέτζα κι ας μας εμάς να μαλλιοτραβιομαστε
SNORLAX2
06/03/2025, 12:25
http://https://www.youtube.com/watch?v=UXC_iVYZm-0&t=14s (https://www.youtube.com/watch?v=UXC_iVYZm-0&t=14s)
ετσι θελετε να πηγαινουμε,εσεις οι γρηγοροι????
μελοθανατοι ειστε ,αν δεν το εχετε καταλαβει
Αυτό το συμπέρασμα έβγαλες απο τα γραφόμενα?
Οτι θέλουμε να περνάμε με 130 ανάμεσα απο σχεδόν σταματημένα αυτοκίνητα κάνοντας σλάλομ όπου δε χωράμε?
Όχι. Κανένας δεν μίλησε για κάτι τέτοιο...
Αυτό που λέμε είναι να πηγαίνεις με 20 άντε 30 χιλιόμετρα παραπάνω απο τα αυτοκίνητα περνώντας απο όπου χωράς...
DoctoR_k6
06/03/2025, 12:54
Μονο με σουζα αναμεσα απο τα αμαξια...τιποτα αλλο!! :D
harris_x
06/03/2025, 13:25
http://https://www.youtube.com/watch?v=UXC_iVYZm-0&t=14s (https://www.youtube.com/watch?v=UXC_iVYZm-0&t=14s)
όλοι μελλοθάνατοι είμαστε :a024:
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται..Όχι πάνω στο μηχανάκι του κατά προτίμηση όπως το 80% στον Κηφισό το πρωι..
Πάρτε κουτιά το ίδιο πάτε...θα στε ασφαλείς κιόλας...μας έχετε βγάλει το λάδι...:wave2:
filipp0s
06/03/2025, 14:16
Αργά πάει :zzz:
Κάτι τέτοιοι με κλείνουν καθημερινά με το πισιέξ και ακούνε τις παναγίες.
harris_x
06/03/2025, 14:17
ε ναι :zzz:
πες τα ρε Φίλιππε, μη τα λέω εγώ και με λένε επικίνδυνο... :sad:
CorpseAlive
06/03/2025, 14:17
https://www.youtube.com/watch?v=skAx3yXU2H4
460494
telegonos
07/03/2025, 22:56
Ειδα κι εγώ τίτλο dance with the devil (https://youtu.be/Ux_9iluYyqw?si=SmbcJdstTmmxM2sW&t=126), χαρηκα, λέω ωπα γνώστης, αλλά μπαααααα
mp-giorgos
08/03/2025, 10:49
Τον κυνηγουσαν τα στρουμφακια, τι να κανει ο ερμος.....
SNORLAX2
09/03/2025, 09:00
Τον κυνηγουσαν τα στρουμφακια, τι να κανει ο ερμος.....
λες???
κ εδω τους κυνηγανε,μαλλον,κ τους κακολογουμε ,βρε παιδι μου:)
SNORLAX2
09/03/2025, 09:04
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται..Όχι πάνω στο μηχανάκι του κατά προτίμηση όπως το 80% στον Κηφισό το πρωι..
Πάρτε κουτιά το ίδιο πάτε...θα στε ασφαλείς κιόλας...μας έχετε βγάλει το λάδι...:wave2:
κε εσεις να ξυπνατε,κ να ξεκινατε ποιο νωρις,κ οχι να μας πρηζετε...
κ μια αφιερωση
https://www.youtube.com/watch?v=saHuan4Hv1A
harris_x
09/03/2025, 12:20
κε εσεις να ξυπνατε,κ να ξεκινατε ποιο νωρις,κ οχι να μας πρηζετε...
κ μια αφιερωση
https://www.youtube.com/watch?v=saHuan4Hv1A
για να στα πρήζουν προφανώς πας αργά και δεν κάνεις άκρη.
πέραν του ότι αυτό είναι επικίνδυνο για εσένα, εκνευρίζεις και τον κόσμο χωρίς λόγο.
Δεν είναι κακό στην πρώτη ευκαιρία να κάνεις άκρη, όλοι κάνουμε.
harris_x
09/03/2025, 12:21
Αν πάντως θέλεις να είσαι ασφαλής, θα πρέπει να κάνεις το παρακάτω:
και όταν έρχεται κάποιος πιο γρήγορος, να κάνεις άκρη.
SNORLAX2
09/03/2025, 18:59
Αν πάντως θέλεις να είσαι ασφαλής, θα πρέπει να κάνεις το παρακάτω:
και όταν έρχεται κάποιος πιο γρήγορος, να κάνεις άκρη.
για να στα πρήζουν προφανώς πας αργά και δεν κάνεις άκρη.
πέραν του ότι αυτό είναι επικίνδυνο για εσένα, εκνευρίζεις και τον κόσμο χωρίς λόγο.
Δεν είναι κακό στην πρώτη ευκαιρία να κάνεις άκρη, όλοι κάνουμε.
εννοειται ,οτι με την πρωτη ευκαιρια κανεισ στην ακρη//
αλλα ειναι μερικοι "βιαστικοι" που θελουν να διακτινιστεισ,να εξαφανιστεισ απο μπροστα τουσ,επειδη αργησαν να ξυπνησουν ,μαλλον
Nostradamus
09/03/2025, 19:14
Όχι.. απλά πας αργά..
harris_x
09/03/2025, 19:52
αλλα ειναι μερικοι "βιαστικοι" που θελουν να διακτινιστεισ,να εξαφανιστεισ απο μπροστα τουσ,επειδη αργησαν να ξυπνησουν ,μαλλον
Αυτούς απλά τους γράφεις στα @@ σου και οταν είναι ασφαλές για εσένα κάνεις άκρη και τους στέλνεις στο αγύριστο.
mp-giorgos
09/03/2025, 20:19
λες???
κ εδω τους κυνηγανε,μαλλον,κ τους κακολογουμε ,βρε παιδι μου:)
Δλδ, ή παμε αργα οσο πανε τα αυτοκινητα, ή παμε με την ταυτοτητα στο στομα οπως αυτος στο βιντεο, ενδιαμεση κατασταση δεν υπαρχει.
Να ξυπνισω πιο νωρις για να παω αργα στο δρομο και αναμεσα σε αυτοκινητα και να κινουμαι με την ταχυτητα των αυτοκινητων, αυτο απλα δεν γινεται ουτε εχει λογικη.
Αν παει καποιος υπερβολικα γρηγορα, αυτο δεν μπορεις εσυ να το κρινεις και φυσικα ουτε εγω, αρα οταν θελουμε να παμε αργα ή τουλαχιστον πιο αργα απο καποιον αλλο, εχουμε το νου μας να μην γινομαστε εμποδιο. Αυτο μπορει να προκαλεσει εκνευρισμο και ατυχημα.Πολλες φορες στον Κηφισο που τον ανεβωκατεβαινω καμια εικοσαρια χρονια, πιανω τη δεξια λουριδα ή αναμεσα μεσαια με δεξια, δεν παω αναμεσα αριστερη με μεσαια λουριδα.Πολλοι μπορουν να το κανουν, λιγοι το κανουν και αρκετοι γινονται κινητα εμποδια....
Επικίνδυνοι και με την ταυτότητα στο στόμα είναι όσοι είναι πιο γρήγοροι από εμάς. Κανόνας. :lol: