Σύνδεση

View Full Version : Στη διηθηση κουμάντο κάνει ο πρώτος. Οι υπόλοιποι νπνγ.

Σελίδες : [1] 2

SNORLAX2
28/12/2024, 08:02
σας ειδα ολους εσας τουσ "κ@βλογκαζουσ","γρηγορους",που εχετε την απαιτηση,σε μποτιλιαρισμενο κηφισο,η μποτιλιαρισμενη κηφισιας,να εχετε την απαιτηση
να παμε μαλιοκουβαρα αναμεσα απο τα αυτοκινητα,κ να κορναρετε,κ να μαρσαρετε,για να παω που???

κ μετα αναρωτιεστε/μαστε,γιατι πεφτουμε σαν τισ κατσαριδεσ
αηντε γιδια

harris_x
28/12/2024, 08:20
σας ειδα ολους εσας τουσ "κ@βλογκαζουσ","γρηγορους",που εχετε την απαιτηση,σε μποτιλιαρισμενο κηφισο,η μποτιλιαρισμενη κηφισιας,να εχετε την απαιτηση
να παμε μαλιοκουβαρα αναμεσα απο τα αυτοκινητα,κ να κορναρετε,κ να μαρσαρετε,για να παω που???

αηντε γιδια

Νταξ, καλό είναι όταν βρεθεί κάποιος πίσω μας, με την πρώτη ευκαιρία να κάνουμε λίγο άκρη ;)

o_gavros
28/12/2024, 10:28

αηντε γιδια

είναι ορισμένοι δίτροχοι που είτε από γαϊδουριά, είτε από αμπαλοσυνη, είτε από αφηρημαδα, είτε από ενισχυμένο υπερεγώ, είτε λόγω επιλογής μαουνας, είτε καμιά πενηνταρια είτε ακόμη, που νομίζουν ότι είναι οκ να σκέφτονται και να κινούνται σαν αυτοκίνητο.
και καλά όταν δεν επηρεάζουν άλλους, καπέλο τους να οδηγάνε όπως θενε.
Μην μου κάθεσαι όμως στην αριστερή λωρίδα και πας κοκονα ατσαλακωτη ενώ ταυτόχρονα πίσω σου έχεις 20 μηχανάκια.
Νιώσε είναι η λέξη που αρμόζει.
Αν αυτό δε βρίσκει εφαρμογή,που μεταξύ μας τώρα δεν βρίσκει, τότε έρχονται άλλα όμορφα.
Γενικά και ασχέτως οχήματος, είναι αμέτρητος ο κόσμος που οδηγεί σαν να είναι μόνοι στο δρόμο μη δίνοντας σημασία τριγύρω.
Don't be THAT guy και καλέσε γιορτέσε!

PaNick67
28/12/2024, 10:45
Ναι μονο που σε μποτιλιαρισμενο Κηφισο η ευκαιρια να κανεις ακρη να περασουν μπορει να ερθει μετα απο 2-3 χιλιομετρα ...
Επειδη δεν θελουν να περιμενουν ομως και χωνονται, μαρσαρουν, κορναρουν, βαζεις εσυ το κεφαλι σου στον ντορβα και προσπαθεις να χωθεις σε μια λωριδα αναμεσα στα αυτοκινητα να περασουν οι καυλογκαζοι

Οι οποιοι θεωρουν οτι επειδη στο μυαλο τους εχουν το νεα Φιλαδελφεια - Ρεντης σε 10 λεπτα, πρεπει να το κανουν καθε πρωι καθημερινης γιατι ετσι. Ρε δεν πα να εχει την διπλασα κινηση, αυτοι ειναι γληγοροι κι εσυ εμποδιο στην επιτευξη του χρονου ρεκορ

o_gavros
28/12/2024, 10:51
φίλε προφανώς δεν αναφέρομαι σε σπάστες που απλά θέλουν να είναι οι γκαζιαρηδες της γειτονιάς.Αυτοι σπάνε μπάλες ανεξαρτήτως κίνησης.
αναφέρομαι σε σένα και σε μένα,στο μέσο εργαζόμενο δηλαδή, που θέλει κι αυτός απλά να πάει στη δουλειά του κι έχει τον κάθε ανιωθο να μην έχει καμία αντίληψη του τι συμβαίνει γύρω και πίσω του!
Στο δρόμο,είναι ΠΟΛΥ διακριτό το ποιος είναι τι.

harris_x
28/12/2024, 10:54
Ναι μονο που σε μποτιλιαρισμενο Κηφισο η ευκαιρια να κανεις ακρη να περασουν μπορει να ερθει μετα απο 2-3 χιλιομετρα ...
Επειδη δεν θελουν να περιμενουν ομως και χωνονται, μαρσαρουν, κορναρουν, βαζεις εσυ το κεφαλι σου στον ντορβα και προσπαθεις να χωθεις σε μια λωριδα αναμεσα στα αυτοκινητα να περασουν οι καυλογκαζοι

Οι οποιοι θεωρουν οτι επειδη στο μυαλο τους εχουν το νεα Φιλαδελφεια - Ρεντης σε 10 λεπτα, πρεπει να το κανουν καθε πρωι καθημερινης γιατι ετσι. Ρε δεν πα να εχει την διπλασα κινηση, αυτοι ειναι γληγοροι κι εσυ εμποδιο στην επιτευξη του χρονου ρεκορ

Ας είμαστε ρεαλιστές.

Πάντα υπάρχει κενό να χωθεί αυτός που πάει πιο αργά.

Όπως πάντα υπάρχει κενό για να πιάσεις την διπλανή λωρίδα διήθησης και να προσπεράσεις ολους όσους θεωρείς σημαδούρες :tooth:

PaNick67
28/12/2024, 11:10
Ας είμαστε ρεαλιστές.

Όπως πάντα υπάρχει κενό για να πιάσεις την διπλανή λωρίδα διήθησης και να προσπεράσεις ολους όσους θεωρείς σημαδούρες :tooth:

Αν και δεν υπαρχει παντα, ας το δεχτω

Μπορεις να μου πεις γιατι πρεπει καποιοι να συμπεριφερονται λες και ειναι μονοι τους στον δρομο ενω γινεται ο κακος χαμος απο κινηση;

και δεν αφορα μονο το συγκεκριμενο παραδειγμα.

Πηγε ο αλλος στην Αραχωβα εν μεσω κακοκαιριας χωρις αλυσιδες, πηγε η οδικη βοηθεια να τον ξεκολλησει κι αυτη χωρις αλυσιδες, εμεινε κι ενας με ηλεκτρικο μετα και ηρθε κι εδεσε το γλυκο.

Που ειναι η κοινη λογικη; Που ειναι η προσαρμογη στις συνθηκες, η μεριμνα για αυτες;

o_gavros
28/12/2024, 11:20
είναι το επιστέγασμα της γαϊδουριάς που σου γράφω πιο πάνω.
σας γράφω όλους στα παπάρια μου και κανω το κομμάτι μου.
από τον χαβαλε στην Αράχωβα μέχρι τον αστείο στο Χαλάνδρι που πάρκαρε καταμεσής του δρόμου.
αυτή η κατάντια, δεν εμφανίστηκε ξαφνικά.

harris_x
28/12/2024, 11:26
Αν και δεν υπαρχει παντα, ας το δεχτω

Μπορεις να μου πεις γιατι πρεπει καποιοι να συμπεριφερονται λες και ειναι μονοι τους στον δρομο ενω γινεται ο κακος χαμος απο κινηση;

και δεν αφορα μονο το συγκεκριμενο παραδειγμα.

Πηγε ο αλλος στην Αραχωβα εν μεσω κακοκαιριας χωρις αλυσιδες, πηγε η οδικη βοηθεια να τον ξεκολλησει κι αυτη χωρις αλυσιδες, εμεινε κι ενας με ηλεκτρικο μετα και ηρθε κι εδεσε το γλυκο.

Που ειναι η κοινη λογικη; Που ειναι η προσαρμογη στις συνθηκες, η μεριμνα για αυτες;

Γιατί είναι ζώα και κοιτούν μονο τον εαυτό τους.

Ας προσπαθήσουμε εμεις τουλάχιστον να κάνουμε τη διαφορά ;)

AUFGEBRACHT
28/12/2024, 11:44
είναι το επιστέγασμα της γαϊδουριάς που σου γράφω πιο πάνω.
σας γράφω όλους στα παπάρια μου και κανω το κομμάτι μου.
από τον χαβαλε στην Αράχωβα μέχρι τον αστείο στο Χαλάνδρι που πάρκαρε καταμεσής του δρόμου.
αυτή η κατάντια, δεν εμφανίστηκε ξαφνικά.

Είναι το επιστέγασμα του νεοελληνισμού, "Νυν υπέρ πάντων η πάρτη μας"...

Πριν κάποια χρόνια έκανα ένα φεγγάρι παρέα με κάποιον, στηλίτευε τους πάντες και τα πάντα, αυτός τα έκανε όλα σωστά, καθόταν και ανέβαζε φωτογραφίες στο facebook όποιον πάρκαρε στραβά, ανάποδα, παράνομα...

Πάμε μια μέρα βόλτα Αθήνα και στον γυρισμό ήθελαν οι υπόλοιποι καφέ. Προπορευόταν αυτός, τον βλέπω ξαφνικά να ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο, και να παρκάρει σε όλο το πλάτος του πεζοδρομίου, ακριβώς δίπλα στην καφετέρια, και ΠΑΝΩ σε ράμπα για τυφλούς, ανάπηρους κτλ. Όταν του το είπα, η απάντησή του ήταν "έλα μωρέ, τέτοια ώρα ποιος ανάπηρος θα περάσει, μισή ωρίτσα θα κάτσουμε, σιγά..."

toyar
28/12/2024, 14:59
Με αυτούς που πάνε στη λωρίδα διήθησης με ταχύτητα ίση με τα αυτοκίνητα κολλημένοι δίπλα τους μπορεί να γίνει κάτι;

Vassilis
28/12/2024, 16:15

αηντε γιδια

Σε νιώθω 100%. Αν είσαι από αυτούς που όταν υπάρξει ένα λογικό κενό θα κανείς στην άκρη, μέχρι να γίνει αυτό απλα κοιτάς μπροστά και τους γράφεις. Θυμάμαι το βιβλιαράκι της Αττικής Οδού που μας έδωσαν μετά το 1ο Riding School να λεει οτι οι μηχανες πρεπει να κινουνται το πολυ με 20 χλμ/ω διαφορα απ οτι τα αυτοκινητα. Οποτε στους σταματημενους αν εσυ πηγαινεις με 20 (που αντικειμενικα ειναι πολυ ΟΚ) εισαι ενταξει, οι αλλοι εχουν το προβλημα.

Για να μην παρεξηγηθω, εχω υπαρξει και στις δυο πλευρες. Και στους φυσιολογικους που πηγαινα με 30 χλμ/ω διαφορα κιόλας και ειχα τον βλαμμενο πισω μου να περιμενει να παω να κολλησω πισω απο αυτοκινητο για να περασει (που προφανως δεν εγινε ποτε και απλα μανουριαζε μονος του) και απο τους λιγο βιαστικους που εβρισκε μπροστα του πιο αργους. Η διαφορα ειναι οτι αν στο κενο δεν εκαναν στην ακρη απλα περνουσα χωρις μανουρες και νευρα.

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι αυτό που κάνουμε είναι παράνομο και να μην έχουμε και υπερβολικές απαιτήσεις. Όπως και το άλλο που κάνουν πολλοί, που απαιτούν τα αυτοκίνητα να έχουν αφήσει χώρο για να περνάμε από ανάμεσα. Είναι καλό να το κάνουν προφανώς αλλά δεν μπορούμε να είμαστε παράνομοι και να το απαιτούμε και από πάνω.

Vassilis
28/12/2024, 16:19
Ας είμαστε ρεαλιστές.

Κενό υπάρχει από την στιγμή που μπορεί κάποιος να πάει εκεί με ασφάλεια, χωρίς δλδ τα αυτοκίνητα να είναι στα 5-10 μέτρα μπροστά και πίσω. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι κενό αλλά παράλογη απαίτηση.

Nostradamus
28/12/2024, 17:48
Δεν κατάλαβα πότε γιατί οι συγκεκριμένοι δεν "αράζουν" στην άλλη "λωρίδα διηθισης" αλλά είναι πάντα στην "αριστερή". Μιλάω για δρόμους 3πλης (ποτάμι, Κηφισίας, Μεσογείων και λοιπές ομορφιές ).

Δύο μήνες τώρα που "έστρωνα" το 125 της κυρίας μου, εκεί αραζα, ενώ έβλεπα την "αριστερή" να πήζει από κάτι δίκυκλα και τρίκυκλα με νέους, αχαμπαρους, φοβισμενους, αδιάφορους, οικολόγους και ότι άλλο κυκλοφορεί εκεί έξω..

Ότι είπε ο Γιάννης.. Νιώσ(τ)ε...

CorpseAlive
28/12/2024, 17:56
Κενό υπάρχει από την στιγμή που μπορεί κάποιος να πάει εκεί με ασφάλεια, χωρίς δλδ τα αυτοκίνητα να είναι στα 5-10 μέτρα μπροστά και πίσω. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι κενό αλλά παράλογη απαίτηση.

Αν το ζήτημα είναι η ασφάλεια τότε γιατί να κάνει διήθηση εξ αρχής ;

grinderx
28/12/2024, 18:59
Αν το ζήτημα είναι η ασφάλεια τότε γιατί να κάνει διήθηση εξ αρχής ;
Όταν όλοι είναι σταματημένοι κι εσύ ως δίτροχος μπορείς να ξεκολλήσεις, δε θα το κάνεις; Αυτό μου συνέβει τη βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα. Ανέβηκα όλη την Κηφισίας με διήθηση από το ύψος της Αλεξάνδρας μέχρι λίγο πριν τον Παράδεισο Αμαρουσίου. Όποτε μπορούσα άφηνα τους πιο γρήγορους να περνούν. Σε μια περίπτωση ένας σκουτεράς μανούριασε και μου την είπε προσπερνώντας με. Ωραία παράδειγμα έδωσε στον πιτσιρικά γιο του που είχε δικάβαλο :a06:

Συμπτωματικά είναι μια συζήτηση που κάναμε την τελευταία φορά στο Σκίτσο. Τα πράγματα είναι απλά είτε έχεις αυτοκίνητο, είτε μοτοσυκλέτα: Έχεις χώρο να αφήσεις τον πιο γρήγορο να περάσει; Τον αφήνεις. Δεν έχεις; Θα πρέπει ο άλλος να κάνει υπομονή μέχρι ο μπροστινός να βρει χώρο να κάνει άκρη. Τους βλέπω και μερικούς έξυπνους στην Αττική Οδό (τη χρησιμοποιώ συχνά) που έρχονται από πίσω με φόρα, κολλώντας σχεδόν προφυλακτήρα και έχοντας την απαίτηση να καβαλήσεις τους άλλους για να περάσουν αυτοί. Έλεος με τους κάθε λογής κάφρους ανεξαρτήτως οχήματος.:mad:

ΥΓ Το σε ποια λωρίδα είσαι κάνοντας διήθηση δεν έχει σημασία. Ο κάφρος παραμένει κάφρος.

grinderx
28/12/2024, 19:22
Σε νιώθω 100%. Αν είσαι από αυτούς που όταν υπάρξει ένα λογικό κενό θα κανείς στην άκρη, μέχρι να γίνει αυτό απλα κοιτάς μπροστά και τους γράφεις. Θυμάμαι το βιβλιαράκι της Αττικής Οδού που μας έδωσαν μετά το 1ο Riding School να λεει οτι οι μηχανες πρεπει να κινουνται το πολυ με 20 χλμ/ω διαφορα απ οτι τα αυτοκινητα. Οποτε στους σταματημενους αν εσυ πηγαινεις με 20 (που αντικειμενικα ειναι πολυ ΟΚ) εισαι ενταξει, οι αλλοι εχουν το προβλημα.

Για να μην παρεξηγηθω, εχω υπαρξει και στις δυο πλευρες. Και στους φυσιολογικους που πηγαινα με 30 χλμ/ω διαφορα κιόλας και ειχα τον βλαμμενο πισω μου να περιμενει να παω να κολλησω πισω απο αυτοκινητο για να περασει (που προφανως δεν εγινε ποτε και απλα μανουριαζε μονος του) και απο τους λιγο βιαστικους που εβρισκε μπροστα του πιο αργους. Η διαφορα ειναι οτι αν στο κενο δεν εκαναν στην ακρη απλα περνουσα χωρις μανουρες και νευρα.
Ακριβώς! Πόσο πιο γρήγορα σε σχέση με τα αυτοκίνητα πρέπει να πηγαίνουν μερικοί για να είναι ικανοποιημένοι δηλαδή; Από ένα σημείο κι έπειτα είναι και θέμα ασφάλειας. Κάποιος να πεταχτεί ανάμεσα από τα αυτοκίνητα ή κάποιο αυτοκίνητο να αλλάξει απροειδοποίητα λωρίδα, άντε να σταματήσεις έγκαιρα.

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι αυτό που κάνουμε είναι παράνομο και να μην έχουμε και υπερβολικές απαιτήσεις. Όπως και το άλλο που κάνουν πολλοί, που απαιτούν τα αυτοκίνητα να έχουν αφήσει χώρο για να περνάμε από ανάμεσα. Είναι καλό να το κάνουν προφανώς αλλά δεν μπορούμε να είμαστε παράνομοι και να το απαιτούμε και από πάνω.
Αυτό νομίζω άλλαξε πρόσφατα (1 (https://www.caranddriver.gr/eidiseis/arthro/diithisi_dikyklon_o_neos_kok_nomimopoiei_tis_sfines_anamesa_sta_aytokinita-7831121/), 2 (https://www.motomag.gr/news/afieromata-epikairotita/neos-kok-yper-tis-motosykletas-proti-apopeira-nomothetisis-tis), 3 (https://www.bikeit.gr/reportaz/item/40338-neos-k-o-k-diithisi-patinia-kai-prostima-se-pezoys-apo-ianouario-isos-kai-meta)) Εν τω μεταξύ στη Γαλλία πήγαν να κάνουν παράνομη τη διήθηση και αντέδρασαν όλοι (περίεργο για τη Γαλλία :p):

Οι διαμαρτυρίες έφεραν αποτέλεσμα: Νέα περίοδος χάριτος για τη διήθηση μοτοσυκλετών στη Γαλλία! (https://www.bikeit.gr/reportaz/item/27729-oi-diamartyries-eferan-apotelesma-nea-periodos-xaritos-gia-ti-diithisi-motosykleton-sti-gallia)

Μετά από ένα νομικό κενό τους προηγούμενους μήνες, σε ό,τι αφορά στην κίνηση των μοτοσυκλετιστών ανάμεσα στα αυτοκίνητα (διήθηση), η πρακτική αυτή επιτρέπεται και πάλι. Έστω και πειραματικά.

(πρέπει να υπάρχει και πιο πρόσφατη είδηση προ μερικών μηνών, κάπου το είχε πάρει το αυτί/μάτι μου, αλλά δε μπορώ να το βρω. μπορεί να κάνω και λάθος).

Γενικώς το θέμα διχάζει:

Διχάζει το ζήτημα της διήθησης μοτοσικλετών στην Ευρώπη (https://www.newsmoto.gr/dichazi-to-zitima-tis-diithisis-motosikleton-stin-evropi/)

Το Βέλγιο αποφάσισε να συστρατευθεί με τη Γερμανία και από το 2026 απαγορεύει τη διήθηση μοτοσικλετών υπό προϋποθέσεις. Γαλλία και Ισπανία αντιστέκονται.

o_gavros
28/12/2024, 20:29
αγαπάμε μοτό.γρ...
από τους γαϊδάρους των δρόμων, πηδησαμε στο αν ή όχι η διήθηση είναι σωστή ή/και νόμιμη.

εγώ προσωπικά ότι γράφω,δε το γράφω με προσήλωση στη νομιμότητα. Άλλωστε σε ένα κράτος μπορντελο, το να παραμένεις νόμιμος είναι άθλος κι εγώ αθλητής δεν δηλώνω (ευχαριστώ την κοακολα και την προβατίνα).
Τα γράφω πάντα ανθρωποκεντρικά.
Γιατί έχω σεβασμό (ακόμα) στον διπλανό μου κι ας είναι μαλάκας.
Δεν κινούμαι αποκλειστικά με μηχανάκι, οπότε το δείγμα μου δεν είναι μονοπαντο.
Είναι πάμπολλες οι φορές που έχω φάει απίστευτο, απίστευτο μπλέξιμο με το αμάξι.
Εννοείται ότι τρώω τα λυσσακα μου σε αυτή την περίπτωση.
Κάτι που δεν γίνομαι όμως, ακόμη και τότε που είμαι στα κάγκελα και βρίζω θεούς και δαιμονες, είναι ο μαλάκας που ΔΕΝ τον νοιάζει κανείς τριγύρω. και χώρο θα αφήσω και άκρη θα κάνω και γενικά θα κοιτάξω να σκεφτώ να βοηθήσω το σύνολο,όχι μόνο την παρταρα μου. Μακριά από μένα το να ευλογώ τα γένια μου,όσοι με έχουν γνωρίσει το ξέρουν. τα γράφω γιατί βλέπω ποστ που πάνε να δώσουν δίκιο εκεί που δεν υπάρχει, αναφέροντας περιπτώσεις που ΔΕΝ είναι η νόρμα.
Αν εύχομαι κάτι για το νέο έτος στους οδηγούς της ζούγκλας μας,είναι να νιώσουν.

STF
28/12/2024, 21:05
αγαπάμε μοτό.γρ...
από τους γαϊδάρους των δρόμων, πηδησαμε στο αν ή όχι η διήθηση είναι σωστή ή/και νόμιμη.

εγώ προσωπικά ότι γράφω,δε το γράφω με προσήλωση στη νομιμότητα. Άλλωστε σε ένα κράτος μπορντελο, το να παραμένεις νόμιμος είναι άθλος κι εγώ αθλητής δεν δηλώνω (ευχαριστώ την κοακολα και την προβατίνα).
Τα γράφω πάντα ανθρωποκεντρικά.
Γιατί έχω σεβασμό (ακόμα) στον διπλανό μου κι ας είναι μαλάκας.
Δεν κινούμαι αποκλειστικά με μηχανάκι, οπότε το δείγμα μου δεν είναι μονοπαντο.
Είναι πάμπολλες οι φορές που έχω φάει απίστευτο, απίστευτο μπλέξιμο με το αμάξι.
Εννοείται ότι τρώω τα λυσσακα μου σε αυτή την περίπτωση.
Κάτι που δεν γίνομαι όμως, ακόμη και τότε που είμαι στα κάγκελα και βρίζω θεούς και δαιμονες, είναι ο μαλάκας που ΔΕΝ τον νοιάζει κανείς τριγύρω. και χώρο θα αφήσω και άκρη θα κάνω και γενικά θα κοιτάξω να σκεφτώ να βοηθήσω το σύνολο,όχι μόνο την παρταρα μου. Μακριά από μένα το να ευλογώ τα γένια μου,όσοι με έχουν γνωρίσει το ξέρουν. τα γράφω γιατί βλέπω ποστ που πάνε να δώσουν δίκιο εκεί που δεν υπάρχει, αναφέροντας περιπτώσεις που ΔΕΝ είναι η νόρμα.
Αν εύχομαι κάτι για το νέο έτος στους οδηγούς της ζούγκλας μας,είναι να νιώσουν.

Αυτό!

Και από κάποια γραπτά διαπιστώνω ότι όντως υπάρχει ένα πρόβλημα στην αντίληψη του τι σημαίνει "νιώσε".

Όταν αρχίζω και διαβάζω αριθμούς σε τέτοιες συζητήσεις καταλαβαίνω πως το "νιώσε" έχει πάει περίπατο και μαζί με αυτό ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Αν θέλει κάποιος ασφάλεια με όρους αυτοκινήτου ας οδηγήσει και τη μοτοσυκλέτα του με τους κανόνες αυτοκινήτου και ας πάει να στηθεί από πίσω τους και όχι ανάμεσα τους. Αφήστε εμάς τους υπόλοιπους να πάμε στη δουλειά μας ανθρώπινα (με μοτοσυκλετιστικούς όρους).
Ο κάγκουρας που σας πιέζει όπως τον περιγράφεται δεν υπάρχει, αυτός που σας πιέζει είμαι εγώ φίλοι μου που πήρα τη μοτοσυκλέτα για να μην μπλοκάρω στη κίνηση με όρους μοτοσυκλέτας (και όχι με όρους αυτοκινήτου ξανά τονίζω). Ο κάγκουρας θα σας γράψει στα μέζεα του θα σας τραβήξει μια καρασφήνα με τέτοιο τρόπο που θα πάθετε ανακοπή, δεν πρόκειται να περιμένει να κάνετε εσείς άκρη, θα σας κάνει άκρη αυτός. Αυτός -ο κάγκουρας- δεν έχει πρόβλημα, εγώ έχω πρόβλημα.

grinderx
28/12/2024, 21:19
Αυτό!

Και από κάποια γραπτά διαπιστώνω ότι όντως υπάρχει ένα πρόβλημα στην αντίληψη του τι σημαίνει "νιώσε".

Όταν αρχίζω και διαβάζω αριθμούς σε τέτοιες συζητήσεις καταλαβαίνω πως το "νιώσε" έχει πάει περίπατο και μαζί με αυτό ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Αν θέλει κάποιος ασφάλεια με όρους αυτοκινήτου ας την οδηγήσει με τους κανόνες αυτοκινήτου και ας πάει να στηθεί από πίσω τους και όχι ανάμεσα τους. Αφήστε μας να πάμε στη δουλειά μας ανθρώπινα (με μοτοσυκλετιστικούς όρους). Ο κάγκουρας που σας πιέζει όπως τον περιγράφεται δεν υπάρχει, αυτός που σας πιέζει είμαι εγώ φίλοι μου που πήρα τη μοτοσυκλέτα για να μην μπλοκάρω στη κίνηση με όρους μοτοσυκλέτας (και όχι με όρους αυτοκινήτου ξανά τονίζω). Ο κάγκουρας θα σας γράψει στα μέζεα του θα σας τραβήξει μια καρασφήνα με τέτοιο τρόπο που θα πάθετε ανακοπή γιατί θα σας τρομάξει, δεν πρόκειται να περιμένει να κάνετε εσείς ακρή, θα σας κάνει άκρη αυτός.
Τα παραπάνω όμως ισχύουν, και το ξαναγράφω, ανεξαρτήτως οχήματος. Το να πάμε στη δουλειά μας ανθρώπινα και με ΑΣΦΑΛΕΙΑ δεν έχει να κάνει με τον αν είναι αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα, αλλά με το χρήστη. Φαίνεται και από όσα συναντάμε και γράφουμε στο παρών. Κι αυτός που δεν κάνει άκρη απαράδεκτος είναι, όπως και αυτός που κάνει τις καγκουριές. Πηγαίνουμε όπως μας επιτρέπουν οι εκάστοτε συνθήκες. Πάω αργά (εκνευριζοντας τους άλλους) δε σημαίνει πως πηγαίνω ασφαλώς, ούτε όμως πάω σαν το διάολο (επειδή μοτό ή δεν ξέρω τι άλλο). Στο τέλος της ημέρας θέλουμε να πάμε σπίτι μας στην οικογένειά μας. Πραγματικά δεν κατανοώ την ένταση που φαίνεται να βγαίνει από το μήνυμά σου. Αν κάτι καταλαβαίνω λάθος συγνώμη :)

Bowleno
28/12/2024, 21:42
Δεν κατάλαβα πότε γιατί οι συγκεκριμένοι δεν "αράζουν" στην άλλη "λωρίδα διηθισης" αλλά είναι πάντα στην "αριστερή". Μιλάω για δρόμους 3πλης (ποτάμι, Κηφισίας, Μεσογείων και λοιπές ομορφιές ).

Δύο μήνες τώρα που "έστρωνα" το 125 της κυρίας μου, εκεί αραζα, ενώ έβλεπα την "αριστερή" να πήζει από κάτι δίκυκλα και τρίκυκλα με νέους, αχαμπαρους, φοβισμενους, αδιάφορους, οικολόγους και ότι άλλο κυκλοφορεί εκεί έξω..

ΕπειδΗς ανεβοκατεβαίνω συχνά-πυκνα τον Κηφισό, θα σου πω εγώ: στις δεξιές λωρίδες διήθησης, απλά συνήθως δεν χωράς να περάσεις διότι εκεί στοιχίζονται λεωφορεία, φορτηγά και λοιπά κομψής εμφάνισης οχήματα. (Λογικά θα ισχύε ικαι για τους λοιπούς δρόμους που αναφέρεις)
Επιπλέον, όλοι πια οι οδηγοί (εξαιρώ τους επαρχιώτες που μόλις κατέβηκαν Αθήνα) "ξέρουν" ότι εκεί περνάνε όλα τα μοτοσακΑ και συνήθως οόσι είναι στην αριστερή λωρίδα αφήνουν περισσότερο χώρο να διηθήσουμε τον κώνωψ.....

STF
28/12/2024, 21:49
Τα παραπάνω όμως ισχύουν, και το ξαναγράφω, ανεξαρτήτως οχήματος. Το να πάμε στη δουλειά μας ανθρώπινα και με ΑΣΦΑΛΕΙΑ δεν έχει να κάνει με τον αν είναι αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα, αλλά με το χρήστη. Φαίνεται και από όσα συναντάμε και γράφουμε στο παρών. Κι αυτός που δεν κάνει άκρη απαράδεκτος είναι, όπως και αυτός που κάνει τις καγκουριές. Πηγαίνουμε όπως μας επιτρέπουν οι εκάστοτε συνθήκες. Πάω αργά (εκνευριζοντας τους άλλους) δε σημαίνει πως πηγαίνω ασφαλώς, ούτε όμως πάω σαν το διάολο (επειδή μοτό ή δεν ξέρω τι άλλο). Στο τέλος της ημέρας θέλουμε να πάμε σπίτι μας στην οικογένειά μας. Πραγματικά δεν κατανοώ την ένταση που φαίνεται να βγαίνει από το μήνυμά σου. Αν κάτι καταλαβαίνω λάθος συγνώμη :)

Ως προς την ένταση δεν καταλαβαίνεις λάθος. Τα γράφω με μια ένταση γιατί κάθε φορά που βγαίνω θα συναντήσω κάποιους που δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να κάνουν στην άκρη. Επίσης καταλαβαίνω ότι σε μεγάλο βαθμό δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνουν αλλά ότι δεν μπορούν και την αδυναμία τους αυτή την βαφτίζουν καγκουριά στους άλλους. Εγώ που πηγαίνω σχετικά νορμάλ βλέπω πολλές δεκάδες μέτρα πριν ότι έρχεται κάποιος πιο γρήγορος και του κάνω και νόημα να με περάσει όταν έρχεται η στιγμή. Αυτό σημαίνει να οδηγείς το δίκυκλο και να μην είσαι χρήστης δίκυκλου (δες παρακάτω). Αυτοί μπορεί να κολλήσεις πίσω τους και συμπεριφέρονται σαν να μην σε έχουν δει, γιατί; γιατί δεν μπορούν. Η ένταση προκύπτει λοιπόν με την ελπίδα κάποιοι να καταλάβουν ότι κάτι κάνουν λάθος. Δεν είναι έγκλημα ούτε ταπεινωτικό να μην μπορείς. Ας κάτσουν όμως είτε πίσω από τα αυτοκίνητα ή έστω ας πάνε μια λωρίδα πιο δεξιά.

Σε αυτά που γράφεις σε γενικές γραμμές συμφωνώ όμως θα αρπάξω την ευκαιρία από μια λέξη που έγραψες και θα σου πω πως σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτή η λέξη (γνωρίζοντας πως εσύ άλλο εννοούσες). Η λέξη που έγραψες είναι η λέξη "χρήστες". Έχουν γεμίσει οι δρόμοι από χρήστες ενώ ειδικά την μοτοσυκλέτα πρέπει να την οδηγείς. Μα και στα αυτοκίνητα το βλέπω, παιδιά 30 ετών που οδηγούν σαν παππούδες 80 ετών. Περιμένουν-περιμένουν-περιμένουν και όταν φτάσεις στα 10 μετρά πετάγονται αλλά.... βγαίνοντας αμέσως μετά πηγαίνουν σαν σαλίγκαροι χωρίς να σου δίνουν χώρο ούτε στα φρένα και γίνονται επικίνδυνοι.

Υ.Γ.: Οδηγώ μοτοσυκλέτα όσα χρόνια και αυτοκίνητο, δηλαδή 36.

katsar
28/12/2024, 21:55
Υπομονή.
Σε λίγο θα γεμίσει κάμερες και (σχεδόν) όλοι θα οδηγάτε με 50-60 .:wave2:

STF
28/12/2024, 22:05
Δεν κατάλαβες, με 50-60 οδηγάμε στο μπλοκαρισμένο ποτάμι. Το πρόβλημα είναι αυτοί που "χειρίζονται" τα δίκυκλα τους με 35 όταν τα αυτοκίνητα πηγαίνουν με 30.

katsar
28/12/2024, 22:10
Σπαμ αλλά για να καταλάβω,τόση ώρα νομίζω πως ο αργός οδηγάει με 50-60 ανάμεσα στα ΙΧ και ο κάγκουρας θέλει παραπάνω. :look:

asxetost
28/12/2024, 22:36
Είστε όλοι έτοιμοι να πυροβολήσετε σε καταστάσεις που ζούμε καθημερινά.

Κοίτα για όσους πάνε να σε ακουμπήσουν, πεζούς και μη που πετάγονται από κόκκινα κτλ, ότι και να λέμε δικαιολογειται μια πρώτη αντίδραση πιο πρωτόγονη. Ότι καλό είναι να δίνουμε τόπο στην οργή το έχουμε πει, όπως και ότι επιβάλλεται να μη μεγαλοποιούμε τα υπάρχοντα ήδη μεγάλα προβλήματα, αντ'αυτού να κοιτάξουμε αυτά που σίγουρα έχουμε και μεις να βελτιώσουμε.
Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα από ότι άκουσα να λένε κάπου στην ουρά.

grinderx
28/12/2024, 22:50
Ως προς την ένταση δεν καταλαβαίνεις λάθος. Τα γράφω με μια ένταση γιατί κάθε φορά που βγαίνω θα συναντήσω κάποιους που δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να κάνουν στην άκρη. Επίσης καταλαβαίνω ότι σε μεγάλο βαθμό δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνουν αλλά ότι δεν μπορούν και την αδυναμία τους αυτή την βαφτίζουν καγκουριά στους άλλους. Εγώ που πηγαίνω σχετικά νορμάλ βλέπω πολλές δεκάδες μέτρα πριν ότι έρχεται κάποιος πιο γρήγορος και του κάνω και νόημα να με περάσει όταν έρχεται η στιγμή. Αυτό σημαίνει να οδηγείς το δίκυκλο και να μην είσαι χρήστης δίκυκλου (δες παρακάτω). Αυτοί μπορεί να κολλήσεις πίσω τους και συμπεριφέρονται σαν να μην σε έχουν δει, γιατί; γιατί δεν μπορούν. Η ένταση προκύπτει λοιπόν με την ελπίδα κάποιοι να καταλάβουν ότι κάτι κάνουν λάθος. Δεν είναι έγκλημα ούτε ταπεινωτικό να μην μπορείς. Ας κάτσουν όμως είτε πίσω από τα αυτοκίνητα ή έστω ας πάνε μια λωρίδα πιο δεξιά.
Δε διαφωνώ. Χωρίς να θέλω να το γυρίσω στον εαυτό μου, σε ότι με αφορά κάνω ακριβώς αυτό που είπες: Ως νεούδι στα των δίτροχων, αν δε μπορώ κάθομαι πίσω από τα αυτοκίνητα (βέβαια ότι ανέβηκα όλη την Κηφισίας με διήθηση το λες και μια μικρή νίκη, βελτιώνομαι κάθε φορά που καβαλάω τη μηχανή :a54:) και ούτε ταπεινωτικά αισθάνομαι, ούτε τίποτα (βέβαια γενικά δε μου χρειάζεται να μπλέκω με την κίνηση, εκτός αν δεν έχω άλλη επιλογή). Διαγωνισμό δεν κάνω με κανέναν, ούτε έχω να αποδείξω τίποτα είτε στο αστικό περιβάλλον, είτε στις στροφές προς Βίλια πχ. Δες και παρακάτω.

Σε αυτά που γράφεις σε γενικές γραμμές συμφωνώ όμως θα αρπάξω την ευκαιρία από μια λέξη που έγραψες και θα σου πω πως σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτή η λέξη (γνωρίζοντας πως εσύ άλλο εννοούσες). Η λέξη που έγραψες είναι η λέξη "χρήστες". Έχουν γεμίσει οι δρόμοι από χρήστες ενώ ειδικά την μοτοσυκλέτα πρέπει να την οδηγείς. Μα και στα αυτοκίνητα το βλέπω, παιδιά 30 ετών που οδηγούν σαν παππούδες 80 ετών. Περιμένουν-περιμένουν-περιμένουν και όταν φτάσεις στα 10 μετρά πετάγονται αλλά.... βγαίνοντας αμέσως μετά πηγαίνουν σαν σαλίγκαροι χωρίς να σου δίνουν χώρο ούτε στα φρένα και γίνονται επικίνδυνοι.

Υ.Γ.: Οδηγώ μοτοσυκλέτα όσα χρόνια και αυτοκίνητο, δηλαδή 36.
Το τι λοιπόν καταλαβαίνει ο καθένας/καθεμιά στο τέλος της ημέρας για μένα έχει την αφετηρία του στο εξής: Πρέπει να υπάρξει αντίληψη ότι ζει μαζί με άλλους. Και φυσικά σε αυτό, αλλά και γενικότερα, παίζει ρόλο η παιδεία που έχει το κάθε άτομο, όπως και οι εμπειρίες του. Μπορεί εσύ ως Στέφανος λόγω των 36 χρόνων εμπειρία σου ή κάποιος καινούργιος στο χώρο λόγω ηλικίας και παιδείας να κατανοεί πως το δίτροχο είναι εντελώς διαφορετικό όχημα από το αυτοκίνητο. Καλώς ή κακώς όμως δεν είναι όλοι Στέφανος, ούτε οποιοσδήποτε συνειδητοποιημένος αναβάτης που (μπορεί να) γράφει εδώ μέσα. Δυστυχώς όποιος θέλει να καταλάβει/ακούσει πέντε πράγματα θα το κάνει, οποιος όχι, απλώς δεν.

Στέφανε καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου η οποία σε ένα βαθμό πιστεύω προέρχεται και από το γεγονός ότι είσαι κάθε μέρα στους δρόμους και βλέπεις διάφορα. Την ίδια αγανάκτηση νιώθουμε όλοι με κάθε οδηγό, αναβάτη και πεζό και όχι μόνο (βλέπε και το μήνυμά σου πιο πριν γι' αυτά που είδες στο νοσοκομείο). Θα θελα να γράψω αρκετά ακόμη, αλλά θα κουράσω βγαίνοντας εντελώς off-topic. Σε καμιά συνάντηση ;)

harris_x
29/12/2024, 00:00

Παράλογο είναι και το οτι επειδή πιστεύεις ότι εσύ πας καλα, να καθυστερείς κάποιον που μπορεί πραγματικά να βιάζεται.

Αφήστε τις "παράλογες απαιτήσεις" να τις κρίνουν αυτοι που πρέπει, όχι ο καθένας που "νομίζει" ότι κάνει το σωστό.

harris_x
29/12/2024, 00:04
Αυτό!

Αν θέλει κάποιος ασφάλεια με όρους αυτοκινήτου ας οδηγήσει και τη μοτοσυκλέτα του με τους κανόνες αυτοκινήτου και ας πάει να στηθεί από πίσω τους και όχι ανάμεσα τους. Αφήστε εμάς τους υπόλοιπους να πάμε στη δουλειά μας ανθρώπινα (με μοτοσυκλετιστικούς όρους).
Ο κάγκουρας που σας πιέζει όπως τον περιγράφεται δεν υπάρχει, αυτός που σας πιέζει είμαι εγώ φίλοι μου που πήρα τη μοτοσυκλέτα για να μην μπλοκάρω στη κίνηση με όρους μοτοσυκλέτας (και όχι με όρους αυτοκινήτου ξανά τονίζω). Ο κάγκουρας θα σας γράψει στα μέζεα του θα σας τραβήξει μια καρασφήνα με τέτοιο τρόπο που θα πάθετε ανακοπή, δεν πρόκειται να περιμένει να κάνετε εσείς άκρη, θα σας κάνει άκρη αυτός. Αυτός -ο κάγκουρας- δεν έχει πρόβλημα, εγώ έχω πρόβλημα.

+1301 (πολλά αααααααχ κυβικά ρε φίλε... :tooth: )

ptc
29/12/2024, 00:22
Παράλογο είναι και το οτι επειδή πιστεύεις ότι εσύ πας καλα, να καθυστερείς κάποιον που μπορεί πραγματικά να βιάζεται.

Αφήστε τις "παράλογες απαιτήσεις" να τις κρίνουν αυτοι που πρέπει, όχι ο καθένας που "νομίζει" ότι κάνει το σωστό.

Δεν περιμενα οτι οι τυποι που βριζω οταν κανω διηθηση ηταν κι εδω μεσα. Το θεμα ειναι οτι μολις αποφασισουν να κανουν για λιγο στην ακρη και τους περασω δεν τους ξαναβλεπω στον καθρεφτη ποτε ξανα οποτε δεν ξερω πού ειναι το θεμα τους. Αυτοι δε χασαν ουτε δευτερολεπτο με το να κανουν για λιγο στην ακρη, θα κολλησουν ετσι κι αλλιως λιγα μετρα πιο κατω αναμεσα σε δυο αμαξια που χωραει να περασει και ΒΜW boxer.

Οπως ειπε κι ο γαβρος, απλα νιωστε - και αφηστε τον εγωσιμο στην ακρη. Ολοι δεν εχουν τις ιδιες οδηγικες ικανοτητες, τις ιδιες μηχανες και την ιδια ανοχη ρισκου. Ακομα κι αν ειμαστε ιδιας ικανοτητας αναβατες, πολυ απλα εκει που περναω εγω με το 390 δεν περνας εσυ με τη μαουνα σου, οποτε κανε στην ακρη Χριστιανε μου.

Τωρα να διαβαζω για 20χαω στη διηθηση ειναι σα να μου λες οτι αν πηγαινεις με το οριο ταχυτητας πρεπει αυτοματα να εισαι τερμα αριστερη λωριδα. :whiteflag:

giorgosb
29/12/2024, 00:44
Άρα ρε παίδες το +20χ.α.ω. σε διήθηση από την ταχύτητα των αυτοκινήτων δίπλα σου, που έλεγε το βιβλιαράκι του Χούντρα είναι παπάτζα;

Αν είμαι δηλαδή στον x y Κηφισό/Μεσογείων κλπ σε διήθηση, και κινούμαι με 50χαω ενώ τα αυτοκίνητα δίπλα μου πάνε με 30χαω, είμαι αργός και εκνευρίζω τους γρήγορους;

Στηρίζεται η θεωρία του +20χαω σε κάτι αντικειμενικό ή όχι; Έχει να κάνει με τον χρόνο αντίδρασης ή όχι; Είναι ειλικρινής ή απορία μου.

Στην διήθηση αν κάποιος θέλει να πάει γρήγορα, με την πρώτη ευκαιρία κάνω χώρο και τον αφήνω να περάσει. Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει μετά.

Απλά λίγο να καταλάβω, παίζει ο νόμος της ζούγκλας; Όποιος πάει πιο πολύ μαλλιοκούβαρα έχει και δίκιο; Μάλλον ναι, απλά να μην ασχολούμαστε μαζί του. Και ότι λένε τα σχολεία περί αμυντικής οδήγησης και πρόληψης, ντάξει κλάιν, δεν ισχύει στην καθημερινότητα.

Nik0s_Dk
29/12/2024, 00:59
Σας βλέπω εκτός του θέματος του νήματος! για να επέλθει η τάξη! και οταν βλέπεται ασπρο ΝC κηφισσό ή κηφισίας να πηγαίνει μαλλιοκούβαρα με εναν ταρζάν απάνω, να κάνετε στην άκρη, βιάζομαι! :bawl::beer:

ptc
29/12/2024, 01:00
Άρα ρε παίδες το +20χ.α.ω. σε διήθηση από την ταχύτητα των αυτοκινήτων δίπλα σου, που έλεγε το βιβλιαράκι του Χούντρα είναι παπάτζα;

Αν είμαι δηλαδή στον x y Κηφισό/Μεσογείων κλπ σε διήθηση, και κινούμαι με 50χαω ενώ τα αυτοκίνητα δίπλα μου πάνε με 30χαω, είμαι αργός και εκνευρίζω τους γρήγορους;

Στηρίζεται η θεωρία του +20χαω σε κάτι αντικειμενικό ή όχι; Έχει να κάνει με τον χρόνο αντίδρασης ή όχι; Είναι ειλικρινής ή απορία μου.

Στην διήθηση αν κάποιος θέλει να πάει γρήγορα, με την πρώτη ευκαιρία κάνω χώρο και τον αφήνω να περάσει. Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει μετά.

Απλά λίγο να καταλάβω, παίζει ο νόμος της ζούγκλας; Όποιος πάει πιο πολύ μαλλιοκούβαρα έχει και δίκιο; Μάλλον ναι, απλά να μην ασχολούμαστε μαζί του. Και ότι λένε τα σχολεία περί αμυντικής οδήγησης και πρόληψης, ντάξει κλάιν, δεν ισχύει στην καθημερινότητα.

Αν ισχυει το bold ειμαστε ΟΚ και δε χρειαζεται να συζητησουμε τπτ αλλο. Τα υπολοιπα αφορουν οσους μανουριαζουν που καποιοι αλλοι θελουν & μπορουν να πανε πιο γρηγορα και αρνουνται να κανουν για ενα δευτερολεπτο στην ακρη.

Το επιχειρημα "¨το λεει ο ΧοΥντΡας" δε νομιζω πως χρειαζεται να το αναλυσουμε πολυ. Ο κυριος Χουντρας ειναι ενας ιδιωτης που κανει καποια σεμιναρια επι πληρωμη, κανενας δεν τον εβαλε υπευθυνο για το τι συμβαινει στο δρομο και ουτε νομοθετει. Ξερω πως εχει μια παραπανω αξια -ειδικα στο συγκεκριμενο φορουμ- αλλα δεν παυει να ειναι ενα argumentum ad verecundiam σε τετοιες συζητησεις.

Για να παμε στην ουσια του πραγματος, σε δρομο με τρεις λωριδες και οριο ταχυτητας τα 90 χαω, αν πηγαινεις με 90 καθεσαι τερμα αριστερα; Φανταζομαι πως οχι. Και αν ναι, κανε λιγο ακρη να περασουμε κι εμεις οι αλητες. :p

giorgosb
29/12/2024, 01:22
Αν ισχυει το bold ειμαστε ΟΚ και δε χρειαζεται να συζητησουμε τπτ αλλο.

Να σαι καλά, περνάω δηλαδή την έγκριση..

Τα υπολοιπα αφορουν οσους μανουριαζουν που καποιοι αλλοι θελουν & μπορουν να πανε πιο γρηγορα και αρνουνται να κανουν για ενα δευτερολεπτο στην ακρη.

Όσοι θέλουν, ξεκινάνε νωρίτερα απ το σπίτι. Όσοι μπορούν, πάνε σε πίστα να ξεκαυλώσουν. Δεν βγάζουν τις καταπιεσμένες τους ανάγκες σε δημόσιο δρόμο με χιλιάδες άλλους χρήστες.

Το επιχειρημα "¨το λεει ο ΧοΥντΡας" δε νομιζω πως χρειαζεται να το αναλυσουμε πολυ. Ο κυριος Χουντρας ειναι ενας ιδιωτης που κανει καποια σεμιναρια επι πληρωμη, κανενας δεν τον εβαλε υπευθυνο για το τι συμβαινει στο δρομο και ουτε νομοθετει.

Δεν ήταν επιχείρημα, ήταν απορία. Τι στο καλό υποστήριζε όταν τα έλεγε, βασιζόταν κάπου ή όχι;

grinderx
29/12/2024, 02:15

Ποιοι είναι αυτοί που πρέπει;;

Ναι, ακριβώς αυτό είναι (κυρίως στις μεγαλουπόλεις όπως η Αθήνα). Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο επιθετικότητα στο συγκεκριμένο ζήτημα; Όποιος θέλει να πάει γρήγορα και μπορεί μπράβο του. Προσπερνάει με ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΤΑΝ μπορέσει και πάει στο καλό. Όποιος δε μπορεί κάνει στην άκρη ΌΤΑΝ κι αυτός μπορέσει και τελειώνει το ζήτημα (αν δεν το κάνει είναι κι αυτός σαχλαμάρας).

Αυτή την ανταγωνιστικότητα στους δρόμους ποτέ μου δεν την κατάλαβα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα με το που ανάβει πράσινο πάει ο άλλος να με προσπεράσει πάνω στη στροφή από την εσωτερική που πραγματικά δεν είχε χώρο στο φανάρι της γέφυρας στα Σίδερα Χαλανδρίου προς Χαλάνδρι για να σταματήσει στο επόμενο φανάρι 200-300μ πιο πάνω (και οι δύο με μηχανή). Ε, δεν είναι μαλάκας με πατέντα; Τί κέρδισε; Πέντε δευτερόλεπτα; Δε μπορούσε να περιμένει να στρίψουμε και μετά να με προσπεράσει; Πού τον καθυστέρησα; Αφού ήταν πίσω μου ανάμεσα σε αυτοκίνητα περιμένοντας να ανάψει πράσινο (τον είχα ήδη δει από τους καθρέφτες). Αλλά όχι εγώ ο μάγκας πρέπει να περάσω πρώτος. Επιθετική οδήγηση για πιο λόγο;

Γι' αυτό κάπως μου χτυπάει άσχημα όταν με απόλυτο τρόπο εκφράζεται η άποψη σχετικά με τη διήθηση και τους πιο γρήγορους που ετσιθελικά πρέπει όλοι οι άλλοι να κάνουν στην άκρη. Και αυτό δεν έχει να κάνει με οδηγικές ικανότητες ή οτιδήποτε άλλο. Στο τέλος της ημέρας το ζητούμενο είναι μόνο ένα: Να γυρίσουμε όλοι σπίτια μας. ΟΛΟΙ όμως!

o_gavros
29/12/2024, 07:05

ρε συ φίλε, αυτό το μελενεριζοκιοπωςθελωταγυριζω είναι ενοχλητικό. Ξαναδες λίγο τι γράφεις στην τελευταία σου παράγραφο και ίσως καταλάβεις ότι μας ψιλοχεζεις όλους.
Μίλησε κανείς για μαλλιοκουβαρα; μίλησε κανείς για τον γουαναμπη γρήγορο;
Ή απλά για να βολεψουμε το αφήγημα;
εγώ ο μαύρος με ένα παπί κυκλοφορώ, εντελώς μαμά, τι και πόσο μαλλιοκουβαρα να πάω;
Χάνεις το νόημα των όσων γράφτηκαν απλά και μόνο γιατί κλειδώνεις τη σκέψη στο όποιος θέλει να ΜΗΝ καθυστερεί, είναι sony και ντε γκαζιαρης.

Ναι, ακριβώς αυτό είναι (κυρίως στις μεγαλουπόλεις όπως η Αθήνα). Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο επιθετικότητα στο συγκεκριμένο ζήτημα; Όποιος θέλει να πάει γρήγορα και μπορεί μπράβο του. Προσπερνάει με ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΤΑΝ μπορέσει και πάει στο καλό. Όποιος δε μπορεί κάνει στην άκρη ΌΤΑΝ κι αυτός μπορέσει και τελειώνει το ζήτημα (αν δεν το κάνει είναι κι αυτός σαχλαμάρας).

Γι' αυτό κάπως μου χτυπάει άσχημα όταν με απόλυτο τρόπο εκφράζεται η άποψη σχετικά με τη διήθηση και τους πιο γρήγορους που ετσιθελικά πρέπει όλοι οι άλλοι να κάνουν στην άκρη. Και αυτό δεν έχει να κάνει με οδηγικές ικανότητες ή οτιδήποτε άλλο. Στο τέλος της ημέρας το ζητούμενο είναι μόνο ένα: Να γυρίσουμε όλοι σπίτια μας. ΟΛΟΙ όμως!
παραδέχεσαι λοιπόν ότι δεν απαντάς επί της ουσίας στο τι γράφεται εδώ, αλλά στο τι σκέφτεσαι εσύ προβολικά για το ζήτημα. Μόνο που έτσι διάλογος δεν γίνεται.
αυτό που σου έκανα bold στην παρένθεση, ΕΙΝΑΙ η συνήθης συμπεριφορά,αυτό λέμε με χίλιους δυο τρόπους.
από εμένα κάπου εδώ φτάνει, είπα,μου είπαν, καλή δύναμη σε όλους μας.

Volpad
29/12/2024, 09:22
Μ'αρεσει που συζητάτε τόσες σελίδες...

Λες και δεν υπάρχουν αυτοί με το αμάξι που πάνε με 100 στην αριστερή και δεν αλλάζουν λωρίδα ούτε με σφαίρες....

Και να σας πω κάτι ρε παιδιά? Δεν είναι ότι δεν σε έχουν δει.
Όταν είμαι με το matiz, δεν κάνει στην άκρη κάνεις να περάσω. Κανένας όμως.
Όταν είμαι με την μερσεντες, ελάχιστοι δεν με αφήνουν να περάσω.

Άρα με έχουν δει και με το ματιζ, και απλά είναι γάιδαροι...

Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και με τις μοτοσυκλέτες?
Και ξέρετε ποιοι είναι οι χειρότεροι? Αυτοί που πηγαίνουν με την ταχύτητα των αυτοκινήτων, δεν σε αφήνουν να περάσεις ποτέ, βρίσκεις εσύ ένα άνοιγμα κάποια στιγμή και τους περνάς, και στο επόμενο φανάρι, χωνονται μπροστά σου ξανά, πάνω στη διάβαση των πεζών (γιατί στα @@ μας οι πεζοι) και τους έχεις ξανά μπροστά σου μετά...

Μια μέρα θα ακούσετε στις ειδήσεις "οδηγός μηχανής μικρού κυβισμού, κλώτσησε εν κίνηση μοτοσυκλετα στο Χαλάνδρι."

Εγώ θα είμαι...

McGyver
29/12/2024, 09:32
... ΝC ... πηγαίνει μαλλιοκούβαρα ... ταρζάν ...

:bawl::bawl::bawl::bawl::bawl:

Κάποιος πρέπει να σοβαρευτεί Νίκο, είτε εσύ είτε το μηχανάκι σου!

:bawl::bawl::bawl::bawl::bawl:

harris_x
29/12/2024, 09:38

Το +20 ισχύει μια χαρά και για να είναι κάποιος ασφαλής θα πρέπει να το τηρεί.
Αν τωρα είσαι σε διήθηση και πηγαίνεις όπως γράφεις παραπάνω, άσε όποιον βρεθεί πίσω σου να πάει όπως θέλει.

Κάνε άκρη.

Βέβαια αν βρεθώ εγώ πίσω σου, δε θα καταλάβεις καν απο πού και πότε σε πέρασα :tooth:

harris_x
29/12/2024, 09:44
Εντωμεταξύ όλοι σας χαρακτηρίζετε με διαφορά επίθετα κάποιον που κινείται ή θέλει να κινηθεί πιο γρήγορα από εσάς.
Κάγκουρας, γΛήγορος κ.λπ. μήπως απλά εσείς είστε σαύρες; :tooth:

rex4539
29/12/2024, 10:01
Δεν υπάρχει αργός και γρήγορος.

Υπάρχει σύννομος και παράνομος.

Αυτά.

harris_x
29/12/2024, 10:07
Δεν υπάρχει αργός και γρήγορος.

Υπάρχει σύννομος και παράνομος.

Αυτά.

Σωστό.

Όταν εγώ που είμαι παράνομος βρεθώ πίσω απο τον σύννομο και βιάζομαι ή θέλω να πάω πιο γρήγορα, τι πρέπει να κάνει ο σύννομος;

rex4539
29/12/2024, 10:17
Σωστό.

Όταν εγώ που είμαι παράνομος βρεθώ πίσω απο τον σύννομο και βιάζομαι ή θέλω να πάω πιο γρήγορα, τι πρέπει να κάνει ο σύννομος;

Θα σου απαντήσω τι πρέπει να κάνει ο παράνομος.

Να συμμορφωθεί με το νόμο :)

harris_x
29/12/2024, 10:26
Θα σου απαντήσω τι πρέπει να κάνει ο παράνομος.

Να συμμορφωθεί με το νόμο :)

Δεν απαντάς σε αυτό που σε ρωτάω.

Επιπλέον, δεν είναι ο συννομος αυτός που θα το επιβάλει αυτό.

Θα απαντήσεις;

parkaris
29/12/2024, 10:34
Απλά
Κάντε
Στην,άκρη.
Δεν είναι ντροπή ,είναι το ποιο ασφαλές πράγμα που μπορείτε να κάνετε , αυτός που θέλει να σε περάσει δεν είναι διατεθειμένος να τον διδάξεις εσύ με την στρεβλωμενη αίσθηση ορθότητας ,κανεις ήδη διήθηση είσαι ήδη παράνομος ή τουλάχιστον σε γκρίζα κατάσταση του νόμου,οι μαλιοκουβαρα τόσο καιρό στον Κηφισό άντε να ήταν -3-5 .άκρη κάνε μην προσπαθείς να πας πιο γρήγορα αν δεν το νιώθεις ασφαλές και όχι η δικαιολογία "θα με κάνουν σάντουιτς" ήδη πάει στα σκουπίδια ,κάνεις ήδη διήθηση είσαι ήδη σάντουιτς
Κάποιες φορές με καθυστερούν,άλλες καθηστερω εγώ,το αναγνωρίζω και κάνω στην μπάντα,όλοι ευχαριστημένοι όλοι χωρίς άγχος χωρίς θυμό.
Κάντε σα.περαααααααα

stefanos
29/12/2024, 10:35
Σωστό.

Θα βγεις στην αριστερή λωρίδα και θα προσπεράσεις.
Ο σύννομος κινείται στη δεξιά λωρίδα όπως λέει ο ΚΟΚ.

harris_x
29/12/2024, 10:42
Εντωμεταξύ αν κινείστε με +20 ανάμεσα σε αυτοκίνητα που κινούνται κι εσεις οι "σύννομοι", παράνομοι είστε.

Οπότε μπείτε πίσω απο τα αυτοκίνητα γιατι ο νόμος λέει ότι η διήθηση επιτρέπεται μονο όταν τα αυτοκίνητα δεν κινούνται.

harris_x
29/12/2024, 10:43
Θα βγεις στην αριστερή λωρίδα και θα προσπεράσεις.
Ο σύννομος κινείται στη δεξιά λωρίδα όπως λέει ο ΚΟΚ.

και όχι ανάμεσα στα αυτοκίνητα. :beer:

stefanos
29/12/2024, 10:44
Εντωμεταξύ αν κινείστε με +20 ανάμεσα σε αυτοκίνητα που κινούνται κι εσεις οι "σύννομοι", παράνομοι είστε.

Οπότε μπείτε πίσω απο τα αυτοκίνητα γιατι ο νόμος λέει ότι η διήθηση επιτρέπεται μονο όταν τα αυτοκίνητα δεν κινούνται.

Δεν κάνουμε διήθηση κύριε, προσπέραση κάνουμε.:D

harris_x
29/12/2024, 10:45
Δεν κάνουμε διήθηση κύριε, προσπέραση κάνουμε.:D
τότε δεν έχουμε πρόβλημα, θα σε περάσω απο πάνω κι όλα πένα :tooth:

stefanos
29/12/2024, 10:52
τότε δεν έχουμε πρόβλημα, θα σε περάσω απο πάνω κι όλα πένα :tooth:

Να υποθέσω ότι δεν κινείσαι Ποσειδώνος σε ώρες αιχμής για να τα λες αυτά...:evil:

harris_x
29/12/2024, 10:54
Να υποθέσω ότι δεν κινείσαι Ποσειδώνος σε ώρες αιχμής για να τα λες αυτά...:evil:
Δεν κινούμαι με μηχανάκι πια :tooth:

stefanos
29/12/2024, 10:59
Δεν κινούμαι με μηχανάκι πια :tooth:

Τώρα με αποστόμωσες:lipssealed:

harris_x
29/12/2024, 11:01
Τώρα με αποστόμωσες:lipssealed:

:a25::a25::a25:

telegonos
29/12/2024, 11:06
Με αυτούς που πάνε στη λωρίδα διήθησης με ταχύτητα ίση με τα αυτοκίνητα κολλημένοι δίπλα τους μπορεί να γίνει κάτι;

''Ι've got a few option extras installed''

https://youtu.be/h9RqM2fXssY?si=tmTE4yIyruL4Ir50&t=94

harris_x
29/12/2024, 11:13
Κύριοι πάρτε το χαμπάρι, αν τα αυτοκίνητα κινούνται και βρίσκεστε να κινείστε “σύννομοι” με +20 ανάμεσα στα αυτοκίνητα, είστε το ίδιο παράνομοι με αυτόν που βρέθηκε πίσω σας και θέλει να σας προσπεράσει.

Αφήστε λοιπόν τον εγωισμό σας στην άκρη και προσπαθήστε να διευκολύνετε τον πίσω να περάσει γιατι μπορεί όντως να βιάζεται.

Αν αυτό μαζί με την κίνηση στην πιο δεξιά λωρίδα, το έκαναν όλοι (και τα αυτοκίνητα) η κίνηση στους δρόμους θα ήταν πολύ πιο ομαλή.

giorgosb
29/12/2024, 11:22
Ξαναδες λίγο τι γράφεις στην τελευταία σου παράγραφο και ίσως καταλάβεις ότι μας ψιλοχεζεις όλους.
Μίλησε κανείς για μαλλιοκουβαρα; μίλησε κανείς για τον γουαναμπη γρήγορο;

Έχεις δίκιο Γιάννη, μπήκα λίγο γκαζωμένος. Ούτε οσία το πάιζω, ούτε με τον ΚΟΚ παραμάσχαλα κυκλοφορώ. Στην διήθηση κινούμαι με παραπάνω από τα +20χαω που λέμε. Όταν είμαι μόνος μου θα χω τον νου μου και πίσω και όταν μπορώ κανω άκρη να περάσει ο πίσω που πάει πιο γρήγορα. Μάλιστα όταν βλέπω να ξεκινάει μποτιλιάρισμα μπροστά, θα κάνω νόημα να περάσουν τα παπιά πρώτα για να μην τους καθυστερήσω.

Στην καθημερινότητα όμως δεν είμαστε μόνοι στην διήθηση. Τρώμε πολλή κίνηση. Όταν όλα είναι κολλημένα και έχω 10 νοματαίους μπροστά και ο πρώτος είναι αργός, δεν θα κάτσω να κορνάρω ούτε να τραβάω ξερόγκαζα. Απλά θα περιμένω. Κανείς δεν θέλει να καθυστερεί, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Το +20 ισχύει μια χαρά και για να είναι κάποιος ασφαλής θα πρέπει να το τηρεί.

Ωραία.

Αν τωρα είσαι σε διήθηση και πηγαίνεις όπως γράφεις παραπάνω, άσε όποιον βρεθεί πίσω σου να πάει όπως θέλει.

Κάνε άκρη.

Και όπως έγραψα ήδη και σε άλλο ποστ, κάνω άκρη.

harris_x
29/12/2024, 11:33
Έχεις δίκιο Γιάννη, μπήκα λίγο γκαζωμένος. Ούτε οσία το πάιζω, ούτε με τον ΚΟΚ παραμάσχαλα κυκλοφορώ. Στην διήθηση κινούμαι με παραπάνω από τα +20χαω που λέμε. Όταν είμαι μόνος μου θα χω τον νου μου και πίσω και όταν μπορώ κανω άκρη να περάσει ο πίσω που πάει πιο γρήγορα. Μάλιστα όταν βλέπω να ξεκινάει μποτιλιάρισμα μπροστά, θα κάνω νόημα να περάσουν τα παπιά πρώτα για να μην τους καθυστερήσω.

Στην καθημερινότητα όμως δεν είμαστε μόνοι στην διήθηση. Τρώμε πολλή κίνηση. Όταν όλα είναι κολλημένα και έχω 10 νοματαίους μπροστά και ο πρώτος είναι αργός, δεν θα κάτσω να κορνάρω ούτε να τραβάω ξερόγκαζα. Απλά θα περιμένω. Κανείς δεν θέλει να καθυστερεί, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Ωραία.

Και όπως έγραψα ήδη και σε άλλο ποστ, κάνω άκρη.

Σωστά.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για κάτι τέτοιο.
Ούτε προς το μηχανάκι που αργεί, ούτε προς τα αυτοκίνητα που εχουν μπλοκάρει τη διηθηση.

Όπως έγραψα παραπάνω, στην καθημερινότητα κινούμαι με αυτοκίνητο.
Αυτά που βλέπω από τους συναδέλφους μοτοσυκλετηστες (my ass) δικαιολογούν απολύτως την κακή συμπεριφορά που εισπραττουμε από τους κουτάκιδες.

CorpseAlive
29/12/2024, 12:42
ΕΧΕΙΣ δίκιο ( ξέρεις ποιος είσαι )

Vassilis
29/12/2024, 12:50

Γιατί η αριστερή ειναι πιο ασφαλής.

telegonos
29/12/2024, 12:50
Εγώ νομίζω ότι η πιο ταιριαστή απάντηση είναι το:

Βοηθάτεεεε Χριστιανοιιιιιι!!!!

Και εξηγούμαι, πριν μου κολλήσουν καμιά ταμπέλα ακόμα: Στην οδήγηση, ότι κάνουμε πρέπει να βοηθάει τους άλλους. Οσο βοηθάμε τους άλλους, τόσο και οι άλλοι βοηθάνε εμάς.

Πας με ένα ρυθμό και κάποιος είναι πιο γρήγορος; Αστον να περάσει, βόηθα τον να περάσει. Η βοήθεια που θα κάνεις είναι καλή πρώτα από όλα ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ, γιατί αφήνοντάς τον να περάσει, φεύγει από ΕΣΕΝΑ ένας παράγοντας πολυπλοκότητας και πιθανότητας ατυχήματος.

Πας με ένα ρυθμό και είσαι εσύ ο πιο γρήγορος; Βόηθα, ή πέρνα σε μια καθαρή ευκαιρία και εξαφανίσου ή πάρε απόφαση κάτσε πιο πίσω. Το να κολλάς σε απόσταση νετρονίου, δεν βοηθάει κανέναν, και αυξάνει την πολυπλοκότητα και άρα την πιθανότητα ατυχήματος. ΒΟΗΘΑ με το να έχεις υπομονή.

Γενικά, ΒΟΗΘΑΜΕ για να μας ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.

ΔΕΝ το παίζουμε γρήγοροι, δεν το παίζουμε τροχονόμοι, δεν το παίζουμε ρυθμιστές, δεν παριστάνουμε τον τιμωρό των δρόμων.

Vassilis
29/12/2024, 12:58
Ακριβώς! Πόσο πιο γρήγορα σε σχέση με τα αυτοκίνητα πρέπει να πηγαίνουν μερικοί για να είναι ικανοποιημένοι δηλαδή; Από ένα σημείο κι έπειτα είναι και θέμα ασφάλειας. Κάποιος να πεταχτεί ανάμεσα από τα αυτοκίνητα ή κάποιο αυτοκίνητο να αλλάξει απροειδοποίητα λωρίδα, άντε να σταματήσεις έγκαιρα.

Αυτό νομίζω άλλαξε πρόσφατα (1 (https://www.caranddriver.gr/eidiseis/arthro/diithisi_dikyklon_o_neos_kok_nomimopoiei_tis_sfines_anamesa_sta_aytokinita-7831121/), 2 (https://www.motomag.gr/news/afieromata-epikairotita/neos-kok-yper-tis-motosykletas-proti-apopeira-nomothetisis-tis), 3 (https://www.bikeit.gr/reportaz/item/40338-neos-k-o-k-diithisi-patinia-kai-prostima-se-pezoys-apo-ianouario-isos-kai-meta)) Εν τω μεταξύ στη Γαλλία πήγαν να κάνουν παράνομη τη διήθηση και αντέδρασαν όλοι (περίεργο για τη Γαλλία :p):

Οι διαμαρτυρίες έφεραν αποτέλεσμα: Νέα περίοδος χάριτος για τη διήθηση μοτοσυκλετών στη Γαλλία! (https://www.bikeit.gr/reportaz/item/27729-oi-diamartyries-eferan-apotelesma-nea-periodos-xaritos-gia-ti-diithisi-motosykleton-sti-gallia)

Μετά από ένα νομικό κενό τους προηγούμενους μήνες, σε ό,τι αφορά στην κίνηση των μοτοσυκλετιστών ανάμεσα στα αυτοκίνητα (διήθηση), η πρακτική αυτή επιτρέπεται και πάλι. Έστω και πειραματικά.

(πρέπει να υπάρχει και πιο πρόσφατη είδηση προ μερικών μηνών, κάπου το είχε πάρει το αυτί/μάτι μου, αλλά δε μπορώ να το βρω. μπορεί να κάνω και λάθος).

Γενικώς το θέμα διχάζει:

Διχάζει το ζήτημα της διήθησης μοτοσικλετών στην Ευρώπη (https://www.newsmoto.gr/dichazi-to-zitima-tis-diithisis-motosikleton-stin-evropi/)

Το Βέλγιο αποφάσισε να συστρατευθεί με τη Γερμανία και από το 2026 απαγορεύει τη διήθηση μοτοσικλετών υπό προϋποθέσεις. Γαλλία και Ισπανία αντιστέκονται.

Απ ότι έχω καταλάβει σ εμάς θα επιτραπεί όταν είναι σταματημένα στο φανάρι τα αυτοκίνητα να περάσεις να φτάσεις μπροστά. Λογικά αυτό καλύπτει και το αν είναι κολλημένα στην κίνηση. Αν όμως κινούνται έστω και με 5 παραμένει τυπικά παράνομη η διήθηση.

Vassilis
29/12/2024, 13:08
Αυτό!

Για να καταλάβω, το ανθρώπινα είναι να πηγαίνεις τάπα ανάμεσα σε σταματημένα αυτοκίνητα; Για να μην πω νούμερα που σ ενοχλούν τόσο πολύ. Και με φυσιολογική ταχύτητα να πας δεν θα μπλοκάρεις στην κίνηση με όρους μοτοσυκλετας.

thunder ace
29/12/2024, 13:09

Α: το καλυτερο που αυτοι μπορουν να κανουν ειναι να πανε με αμαξι την αλλη φορα.
B: να κανουν στην ακρη (δεν ειναι δυσκολο)
Γ: αφου πανε με την ιδια ταχυτητα με τα αμαξια,γιατι δεν πανε στην κανονικη λωριδα πισω απο ενα αμαξι;
Οταν εμενα Αθηνα (δλδ καμμια 45αρια χρονια)και ανεβαινα Κηφισιας,αν ηταν μπροστα μου κανενας αχρηστος και εμποδιζε να παω λιγο πιο γρηγορα ,του εσπαγα τα αρχ...α με την κορνα.
Αφου εισαι που εισαι αχρηστος ,κανε ρε τσολι παραπερα να περασω ΕΓΩ που ΔΕΝ φοβαμαι να παω λιγο πιο γρηγορα απο σενα....

Vassilis
29/12/2024, 13:14

Προφανώς, γι αυτό και μπαίνουν και κάποια νούμερα που μπορούν να βοηθήσουν στην αντίληψη του τι είναι πάω καλά και τι είναι παω υπερβολικά γρήγορα για τις συνθήκες. Διαφωνείς όμως μ αυτό που έγραψα ότι είναι παράλογο ο "γρήγορος" να απαιτεί να χωθείς σ ένα κενό 5-10 μέτρων ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα για να περάσει;

Vassilis
29/12/2024, 13:30
Κύριοι πάρτε το χαμπάρι, αν τα αυτοκίνητα κινούνται και βρίσκεστε να κινείστε “σύννομοι” με +20 ανάμεσα στα αυτοκίνητα, είστε το ίδιο παράνομοι με αυτόν που βρέθηκε πίσω σας και θέλει να σας προσπεράσει.

Αφήστε λοιπόν τον εγωισμό σας στην άκρη και προσπαθήστε να διευκολύνετε τον πίσω να περάσει γιατι μπορεί όντως να βιάζεται.

Αν αυτό μαζί με την κίνηση στην πιο δεξιά λωρίδα, το έκαναν όλοι (και τα αυτοκίνητα) η κίνηση στους δρόμους θα ήταν πολύ πιο ομαλή.

Σ αυτό δεν διαφωνεί κανείς. Δες το πρώτο post του θέματος. Από αυτό ξεκίνησε η κουβεντα και αυτό κατακρίνουμε.

harris_x
29/12/2024, 13:39
Εγώ νομίζω ότι η πιο ταιριαστή απάντηση είναι το:

Βοηθάτεεεε Χριστιανοιιιιιι!!!!

Και εξηγούμαι, πριν μου κολλήσουν καμιά ταμπέλα ακόμα: Στην οδήγηση, ότι κάνουμε πρέπει να βοηθάει τους άλλους. Οσο βοηθάμε τους άλλους, τόσο και οι άλλοι βοηθάνε εμάς.

Πας με ένα ρυθμό και κάποιος είναι πιο γρήγορος; Αστον να περάσει, βόηθα τον να περάσει. Η βοήθεια που θα κάνεις είναι καλή πρώτα από όλα ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ, γιατί αφήνοντάς τον να περάσει, φεύγει από ΕΣΕΝΑ ένας παράγοντας πολυπλοκότητας και πιθανότητας ατυχήματος.

Πας με ένα ρυθμό και είσαι εσύ ο πιο γρήγορος; Βόηθα, ή πέρνα σε μια καθαρή ευκαιρία και εξαφανίσου ή πάρε απόφαση κάτσε πιο πίσω. Το να κολλάς σε απόσταση νετρονίου, δεν βοηθάει κανέναν, και αυξάνει την πολυπλοκότητα και άρα την πιθανότητα ατυχήματος. ΒΟΗΘΑ με το να έχεις υπομονή.

Γενικά, ΒΟΗΘΑΜΕ για να μας ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.

ΔΕΝ το παίζουμε γρήγοροι, δεν το παίζουμε τροχονόμοι, δεν το παίζουμε ρυθμιστές, δεν παριστάνουμε τον τιμωρό των δρόμων.

ΑΥΤΟ

SNORLAX2
29/12/2024, 13:40

διοτι,αν εχεισ προσεξει ,μονο στην αριστερη λωριδα διηθησησ,υπαρχει συνεχομενο κενο για να κανεισ διηθηση

SNORLAX2
29/12/2024, 13:43
Α: το καλυτερο που αυτοι μπορουν να κανουν ειναι να πανε με αμαξι την αλλη φορα.
B: να κανουν στην ακρη (δεν ειναι δυσκολο)
Γ: αφου πανε με την ιδια ταχυτητα με τα αμαξια,γιατι δεν πανε στην κανονικη λωριδα πισω απο ενα αμαξι;
Οταν εμενα Αθηνα (δλδ καμμια 45αρια χρονια)και ανεβαινα Κηφισιας,αν ηταν μπροστα μου κανενας αχρηστος και εμποδιζε να παω λιγο πιο γρηγορα ,του εσπαγα τα αρχ...α με την κορνα.
Αφου εισαι που εισαι αχρηστος ,κανε ρε τσολι παραπερα να περασω ΕΓΩ που ΔΕΝ φοβαμαι να παω λιγο πιο γρηγορα απο σενα....

για σου ρε ροσι....ετοιμοσ για motogp...

harris_x
29/12/2024, 13:45
Σ αυτό δεν διαφωνεί κανείς. Δες το πρώτο post του θέματος. Από αυτό ξεκίνησε η κουβεντα και αυτό κατακρίνουμε.

Αυτό που κατακρινουμε είναι το παρακάτω με bold

αηντε γιδια

Και αυτό που ζητάμε είναι να μη το παίζετε τροχονόμοι και υπερασπιστές του ορίου ταχύτητας και του νόμου, αλλά απλώς να αφησετε στην ακρη τους εγωισμούς και να κάνετε άκρη με την πρώτη ευκαιρία.

BLiTzER
29/12/2024, 13:57
Συζήτηση περί σωστής οδήγησης με Έλληνα οδηγό. :a014:

Vassilis
29/12/2024, 14:18
Αυτό που κατακρινουμε είναι το παρακάτω με bold

Και αυτό που ζητάμε είναι να μη το παίζετε τροχονόμοι και υπερασπιστές του ορίου ταχύτητας και του νόμου, αλλά απλώς να αφησετε στην ακρη τους εγωισμούς και να κάνετε άκρη με την πρώτη ευκαιρία.

Όχι μόνο το bold, και τα υπόλοιπα. Κατα τ' αλλά επαναλαμβανόμαστε γιατί κανείς δεν γράφει ότι δεν κάνει στην άκρη με την πρώτη ευκαιρία.

Sorath
29/12/2024, 14:44
Διαβάζω για νούμερα ταχύτητας για την διήθηση. Διαβάζω αν είναι παράνομο και άλλα...

Ρε παίδες, δεν έχει καμία σημασία. Κάνεις διήθηση και πας με την Χ ταχύτητα, αν δεις άλλον απο πίσω σου που έχει πιο γρήγορο ρυθμό, ε κάνε στην άκρη με την 1η ευκαιρία να περάσει. Το γιατί, το εξήγησε εξαιρετικά ο telegonos πιο πάνω. Αφήστε τους εγωισμούς και το αίσθημα του τροχονόμου, δεν χρειάζονται!

Ειδικά, αυτοί, που δημιουργούνε μια τεράστια ουρά απο κολλημένα δίτροχα πίσω τους, τους βλέπεις οτι τσεκάρουν τους καθρέφτες συνεχώς, άρα έχουν γνώση του τι έχουν προκαλέσει, και δεν κάνουν ποτέ στην άκρη, είναι για καρπαζιές! Και ευκαιρία για να αφήσουν τους άλλους να περάσουν, ΠΑΝΤΑ υπάρχει. Μην διαβάζω χαζομάρες. Όπως εύκολα θα βρουν ευκαιρία, για να πάνε τέρμα δεξιά όταν θελήσουν να αλλάξουν δρόμο πχ.

Προσωπικά, όσο μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι με αυτούς που δεν κάνουν στην άκρη, άλλο τόσο εκτιμώ την κίνηση του να με αφήσουν να περάσω, που πάντα τους κάνω νόημα οτι "ευχαριστώ"

Και μια και που το αναφέραμε... :D

https://www.youtube.com/watch?v=yVmNAvHKmjY&ab_channel=MotoStreetVideos

Bowleno
29/12/2024, 15:02
Σας βλέπω εκτός του θέματος του νήματος! για να επέλθει η τάξη! και οταν βλέπεται ασπρο ΝC κηφισσό ή κηφισίας να πηγαίνει μαλλιοκούβαρα με εναν ταρζάν απάνω, να κάνετε στην άκρη, βιάζομαι! :bawl::beer:

Ρε κιορατά, δεν θα σε πετύχω στον καθρέφτη μου; Θα σε βάλω να σέρνεσαι πίσω μου ωσάν καροτσάκι...:D

:bawl:

Nostradamus
29/12/2024, 15:24
Στο καθημερινό Κατεχακη - Κηφισίας και σε συχνό Μεσογείων μια χαρά χώρο έχει και στην "δεξια" διηθιση".

Απλά θεωρώ ότι η αριστερή προσφέρει "χώρο και ασφάλεια " στους χρήστες (μου άρεσε ο όρος και θα τον χρησιμοποιώ). Εκεί πηγαίνουν όλοι, εκεί θα πάω και εγώ και δεν πάει να τιναχτει το σύμπαν. Ψυχολογία οχλου.

Δεν είναι κακό να μην μπορεί κάποιος γενικα ή γιατι δεν εχει την εμπειρια ακομη. Κακό είναι να υπερεκτιμα τις δυνατότητες του βλεποντας τους αλλους, που σε συνδυασμό με τον φοβο, κανει το τελικο αποτελεσμα ανικανοτητας να απογειώνεται.

Διαφωνώ επίσης με τα νούμερα. +20, +30, +50 δεν λέει τίποτα. Δεν αμφισβητώ τις στατιστικές, αλλά δεν λένε πάντα, όλη την αλήθεια.

STF
29/12/2024, 15:37
Διαβάζω για νούμερα ταχύτητας για την διήθηση. Διαβάζω αν είναι παράνομο και άλλα...

Ρε παίδες, δεν έχει καμία σημασία. Κάνεις διήθηση και πας με την Χ ταχύτητα, αν δεις άλλον απο πίσω σου που έχει πιο γρήγορο ρυθμό, ε κάνε στην άκρη με την 1η ευκαιρία να περάσει. Το γιατί, το εξήγησε εξαιρετικά ο telegonos πιο πάνω. Αφήστε τους εγωισμούς και το αίσθημα του τροχονόμου, δεν χρειάζονται!

Ειδικά, αυτοί, που δημιουργούνε μια τεράστια ουρά απο κολλημένα δίτροχα πίσω τους, τους βλέπεις οτι τσεκάρουν τους καθρέφτες συνεχώς, άρα έχουν γνώση του τι έχουν προκαλέσει, και δεν κάνουν ποτέ στην άκρη, είναι για καρπαζιές! Και ευκαιρία για να αφήσουν τους άλλους να περάσουν, ΠΑΝΤΑ υπάρχει. Μην διαβάζω χαζομάρες. Όπως εύκολα θα βρουν ευκαιρία, για να πάνε τέρμα δεξιά όταν θελήσουν να αλλάξουν δρόμο πχ.

Προσωπικά, όσο μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι με αυτούς που δεν κάνουν στην άκρη, άλλο τόσο εκτιμώ την κίνηση του να με αφήσουν να περάσω, που πάντα τους κάνω νόημα οτι "ευχαριστώ"

Και μια και που το αναφέραμε... :D

https://www.youtube.com/watch?v=yVmNAvHKmjY&ab_channel=MotoStreetVideos

Η απάντηση στο σχόλιο σου είναι αυτό που έγραψα νωρίτερα χθες, δεν είναι οδηγοί είναι ΧΡΗΣΤΕΣ και ως χρήστες δεν ενδιαφέρονται ούτε να βελτιωθούν ούτε έχουν το αίσθημα της συνύπαρξης με τους άλλους. Το ότι κάποιοι δείχνουν να μην θέλουν να καταλάβουν τι λέμε και κρέμονται από νόμους, από τα +20χλμ ή όχι και οτιδήποτε "άλλο"... για μένα δείχνει κάτι.

Έχω γράψει ξέρω'γω 5 σχόλια και ο άλλος πιάνει το ένα κάνει ένα άλμα σκέψης με βάση αυτό και με ακυρώνει συνολικά.

Θα κλείσω λέγοντας πως με κάλυψε απόλυτα ο telegonos, εχω την τάση να πλατιάζω ενώ ο telegonos τα είπε σε στυλ 1+1=2. Και μια παράκληση, προσπαθήστε να γίνεται οδηγοί και ενδιαφερθείτε για τους άλλους, πάψτε να είστε χρήστες, ειδικά με μοτοσυκλέτα.

ratamahatta
29/12/2024, 15:40
Γνωστό θέμα ειδικά εθνική οδό που κινούμαι, συχνά βλέπω τρενάκι από αχαμπαρο που ενώ ξέρει τι πανικό έχει δημιουργήσει πίσω του , στα ριπαπα του(κλασικός μαλακας νεοέλληνας),εγώ προσωπικά έχω συγκεκριμένη ταχύτητα που κινούμαι ανάμεσα σε σταματημένα αμάξια και σε αμάξια που κινούνται με χαμηλές ταχύτητες
Όταν κάποιος θέλει να κινηθεί πάνω από τα δικά μου όρια κάνω άκρη , το ίδιο περιμένω και από τους υπόλοιπους βέβαια
Στην αριστερή λωρίδα το κενό για διήθηση είναι μεγάλο σε σχέση με τις άλλες λωρίδες και έχουν τον νου τους και οι οδηγοί περισσότερο σε αντίθεση με τις άλλες λωρίδες

thunder ace
29/12/2024, 15:47
για σου ρε ροσι....ετοιμοσ για motogp...

Μπροστά σε κάτι σαύρες σαν και σένα ,μάλλον με τον Ροσσι μοιάζω.

grinderx
29/12/2024, 16:22
παραδέχεσαι λοιπόν ότι δεν απαντάς επί της ουσίας στο τι γράφεται εδώ, αλλά στο τι σκέφτεσαι εσύ προβολικά για το ζήτημα. Μόνο που έτσι διάλογος δεν γίνεται.
αυτό που σου έκανα bold στην παρένθεση, ΕΙΝΑΙ η συνήθης συμπεριφορά,αυτό λέμε με χίλιους δυο τρόπους.
από εμένα κάπου εδώ φτάνει, είπα,μου είπαν, καλή δύναμη σε όλους μας.
Μια χαρά απαντάω. Είναι όμως η κλασική περίπτωση του παρακάτω:

459047

Για να τελειώνουμε, η όλη συζήτηση ξεκίνησε από αυτό το μήνυμα:

αηντε γιδια
Δεν είπε κανείς μας (κανείς όμως) να μην κάνουν στην άκρη οι πιο αργοί. Αλλά σε περιπτώσεις όπως οι παραπάνω, πώς ακριβώς θα γίνει αυτό; Όταν το σύμπαν όλο είναι μποτιλιαρισμένο μαγικά θα γίνουν; Τις προάλλες που ανέφερα την Κηφισίας πήγε ο άλλος ο κάφρος (και ναι χαρακτηρίζω Χάρη, γιατί ακριβώς τέτοιος ήταν) που θεώρησε ότι επειδή έχει τη BMW την 7αρα πρέπει να παρακάμψει όλη την ουρά που είχε δημιουργηθεί στο φανάρι και με τη μαούνα του να με κόψει κι εμένα κι όσους έρχονταν με τα δίκυκλα από πίσω. Ήταν ο άλλος από πίσω με το σκούτερ και τον πιτσιρικά γιο του και τον άρχισε στα μπινελίκια. Καλός κάφρος κι ο ένας, καλός κάφρος κι ο άλλος :a06:

Αντίστοιχα σε δρόμους όπως η Αττική Οδός με το αυτοκίνητο, πας στην αριστερή λωρίδα με 100-120km/h γιατί τόσο επιτρέπουν οι συνθήκες κι έρχεται ο άλλος ο Βατάνεν με 160-200 ξέρω γω από 10χλμ πίσω να παίζει φώτα για να κάνεις στην άκρη. Πού ρε μάνα μου;; Όταν οι μπροστά κινούνται με συγκεκριμένο ρυθμό και στη μεσαία λωρίδα κινούνται με ακόμα αργότερο και έχει πυκνή ροή;; Δηλαδή για να περάσεις εσύ θα πρέπει να μπω σφήνα στους δεξιά μου και να διακινδυνέψουμε όλοι;

Όπως έχει ειπωθεί και από άλλους είναι θέμα συνεργασίας που πολλοί λίγοι δείχνουν ανεξαρτήτως οχήματος. Όσο κάφρος είναι αυτός που ενώ μπορεί δεν κάνει άκρη να περάσουν οι πιο γρήγοροι, τόσο κάφρος είναι και ο ανυπόμονος που πάει επιθετικά, μανουριάζει, κορνάρει, κάνει χειρονομίες και γενικά δεν έχει υπομονή, αλλά ούτε διάθεση για συνεργασία στο δρόμο.

Τέλος συμφωνώ ότι τα ξερά νούμερα από μόνα τους δε λένε κάτι. Ξαναλέω πάμε όσο μας επιτρέπουν οι συνθήκες. Αν μπορείς να κάνεις διήθηση με 20, θα πας με τόσο, αν μπορείς με 50, θα πας με τόσο. Από ένα σημείο κι έπειτα εκμηδενίζεται οποιαδήποτε έννοια ασφάλειας. Ένας με αυτοκίνητο να κάνει μια απότομη κίνηση και το χάσαμε το κορμί πατριώτη. Κι αντίστοιχα σε γειτονιες με μικρούς δρόμους που οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να γίνει η σαχλαμάρα είτε από πεζό, είτε από οδηγό άλλου οχήματος.

Επειδή τα έχω και πρόσφατα τα μαθήματα οδήγησης της μοτοσυκλέτας, μου αρέσει αυτό που μου έλεγε ο δάσκαλος: «Επιβιώνει όποιος οδηγά σα να πρόκειται να γίνει ατύχημα στο επόμενο μέτρο το επόμενο δευτερόλεπτο». Υπομονή παιδιά, υπομονή και συνεργασία για να φτάνουμε πάντα όλοι σπίτια μας σώοι και αβλαβείς.

ΥΓ Προβοκατόρικος ο τίτλος του νήματος παιδιά και δε χρειάζεται :)

harris_x
29/12/2024, 16:33

Η αστυνομία.

harris_x
29/12/2024, 16:38

Γιατι ρε;

Στις "Αντιπαραθεσεις" είμαστε, οφείλει να είναι προβοκατορικος :winka:

BLiTzER
29/12/2024, 16:39
Απλά θεωρώ ότι η αριστερή προσφέρει "χώρο και ασφάλεια " στους χρήστες (μου άρεσε ο όρος και θα τον χρησιμοποιώ). Εκεί πηγαίνουν όλοι, εκεί θα πάω και εγώ και δεν πάει να τιναχτει το σύμπαν. Ψυχολογία οχλου.

Γενικά στην Ελλάδα η αριστερή λωρίδα (κανονική και διήθησης) είναι μονίμως γεμάτη αφού όλοι είναι γρήγοροι, και στην άδεια δεξιά μπορείς να κινηθείς με +50.

Επίσης, οι οδηγοί που πιστεύουν ότι επειδή πηγαίνουν εντός ορίων, έχουν το δικαίωμα βάσει νόμου να μην αφήνουν κανέναν να τους προσπερνάει, είναι πολύ περισσότεροι απ' όσους νομίζετε.

harris_x
29/12/2024, 16:40
Γενικά στην Ελλάδα η αριστερή λωρίδα (κανονική και διήθησης) είναι μονίμως γεμάτη αφού όλοι είναι γρήγοροι, και στην άδεια δεξιά μπορείς να κινηθείς με +50.

Επίσης, οι οδηγοί που πιστεύουν ότι επειδή πηγαίνουν εντός ορίων, έχουν το δικαίωμα βάσει νόμου να μην αφήνουν κανέναν να τους προσπερνάει, είναι πολύ περισσότεροι απ' όσοι νομίζετε.

Και πάντα σαύρες :tooth:

grinderx
29/12/2024, 16:45
Η αστυνομία.
Σωθήκαμε :p

Γιατι ρε;

Στις "Αντιπαραθεσεις" είμαστε, οφείλει να είναι προβοκατορικος :winka:
Συγγνώμη δεν το πρόσεξα. Πάσο τότε ;)

o_gavros
29/12/2024, 16:53
Μια χαρά απαντάω. Είναι όμως η κλασική περίπτωση του παρακάτω:

459047

Για να τελειώνουμε, η όλη συζήτηση ξεκίνησε από αυτό το μήνυμα:

Δεν είπε κανείς μας (κανείς όμως) να μην κάνουν στην άκρη οι πιο αργοί. Αλλά σε περιπτώσεις όπως οι παραπάνω, πώς ακριβώς θα γίνει αυτό; Όταν το σύμπαν όλο είναι μποτιλιαρισμένο μαγικά θα γίνουν; Τις προάλλες που ανέφερα την Κηφισίας πήγε ο άλλος ο κάφρος (και ναι χαρακτηρίζω Χάρη, γιατί ακριβώς τέτοιος ήταν) που θεώρησε ότι επειδή έχει τη BMW την 7αρα πρέπει να παρακάμψει όλη την ουρά που είχε δημιουργηθεί στο φανάρι και με τη μαούνα του να με κόψει κι εμένα κι όσους έρχονταν με τα δίκυκλα από πίσω. Ήταν ο άλλος από πίσω με το σκούτερ και τον πιτσιρικά γιο του και τον άρχισε στα μπινελίκια. Καλός κάφρος κι ο ένας, καλός κάφρος κι ο άλλος :a06:

Αντίστοιχα σε δρόμους όπως η Αττική Οδός με το αυτοκίνητο, πας στην αριστερή λωρίδα με 100-120km/h γιατί τόσο επιτρέπουν οι συνθήκες κι έρχεται ο άλλος ο Βατάνεν με 160-200 ξέρω γω από 10χλμ πίσω να παίζει φώτα για να κάνεις στην άκρη. Πού ρε μάνα μου;; Όταν οι μπροστά κινούνται με συγκεκριμένο ρυθμό και στη μεσαία λωρίδα κινούνται με ακόμα αργότερο και έχει πυκνή ροή;; Δηλαδή για να περάσεις εσύ θα πρέπει να μπω σφήνα στους δεξιά μου και να διακινδυνέψουμε όλοι;

Όπως έχει ειπωθεί και από άλλους είναι θέμα συνεργασίας που πολλοί λίγοι δείχνουν ανεξαρτήτως οχήματος. Όσο κάφρος είναι αυτός που ενώ μπορεί δεν κάνει άκρη να περάσουν οι πιο γρήγοροι, τόσο κάφρος είναι και ο ανυπόμονος που πάει επιθετικά, μανουριάζει, κορνάρει, κάνει χειρονομίες και γενικά δεν έχει υπομονή, αλλά ούτε διάθεση για συνεργασία στο δρόμο.

Τέλος συμφωνώ ότι τα ξερά νούμερα από μόνα τους δε λένε κάτι. Ξαναλέω πάμε όσο μας επιτρέπουν οι συνθήκες. Αν μπορείς να κάνεις διήθηση με 20, θα πας με τόσο, αν μπορείς με 50, θα πας με τόσο. Από ένα σημείο κι έπειτα εκμηδενίζεται οποιαδήποτε έννοια ασφάλειας. Ένας με αυτοκίνητο να κάνει μια απότομη κίνηση και το χάσαμε το κορμί πατριώτη. Κι αντίστοιχα σε γειτονιες με μικρούς δρόμους που οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να γίνει η σαχλαμάρα είτε από πεζό, είτε από οδηγό άλλου οχήματος.

Επειδή τα έχω και πρόσφατα τα μαθήματα οδήγησης της μοτοσυκλέτας, μου αρέσει αυτό που μου έλεγε ο δάσκαλος: «Επιβιώνει όποιος οδηγά σα να πρόκειται να γίνει ατύχημα στο επόμενο μέτρο το επόμενο δευτερόλεπτο». Υπομονή παιδιά, υπομονή και συνεργασία για να φτάνουμε πάντα όλοι σπίτια μας σώοι και αβλαβείς.

για τη φωτό και μόνο κλίνω ευλαβικά το γονυ

grinderx
29/12/2024, 17:03
για τη φωτό και μόνο κλίνω ευλαβικά το γονυ
:lol: :beer:

Bladerunner
29/12/2024, 17:25
Πρέπει να υπάρχει κάποιος αρχέτυπος λόγος πίσω από όλο αυτόν το σταρχιδισμό. Χτες αναρωτιόμουν, καθώς εξάντλησα όλα μου τα κανονάκια σε μια διαδρομή 10 λεπτών, ότι δεν μπορεί, κάτι υπάρχει εκεί. Ούτε η εκτεταμένη χρήση λαδώματος για την έκδοση διπλώματος, ούτε η αύξηση των υπέργηρων οδηγών, ούτε κάτι άλλο εύκολα αντιληπτό μπορεί να εξηγήσει την ανικανότητα κίνησης στην κυκλοφορία στη βάση "μοιράζομαι τον δρόμο". Προσπαθώντας δε να μιλήσω, στο τσακίρ κέφι, με νέους ανθρώπους, πέφτω πάνω σε σπασίκλες απουσιολόγους.
Μάλλον πρέπει να δεχθώ με τη σειρά μου ότι έτσι έχουν τα πράγματα και, ή να προσαρμοστώ ή να μπω στη σπηλιά μου. Ή και όχι...

o_gavros
29/12/2024, 17:31
αρχέγονος δεν είναι άλλα πάει πίσω καμιά σαρανταρια χρονάκια.
ΠΑΣΟΚ λέω και κλαίω

Dimos35
29/12/2024, 20:36
Στις αντιπαραθέσεις είμαστε;
Η δική μου οπτική γωνία.
Ερ. Με τι ταχύτητα πηγαίνω στην διήθηση; Απ. Με αυτή που νοιώθω ασφαλής. Αυτή η ταχύτητα έχει να κάνει με την ημέρα, την ώρα, τον δρόμο και πόσο τον ξέρω, την κούραση μου, την διάθεσή μου.

Ερ. Τι κάνω όταν έρχεται κάποιος από πίσω μου; Απ. Τότε κάνω στην άκρη να περάσει και μπαίνω από πίσω του εγώ (αν δεν πηγαίνει αεροπορία). Αυτό μου επιτρέπει να πηγαίνω πιο γρήγορα γιατί έχω μια έννοια λιγότερη γιατί ότι μαλακία γίνει, αυτός θα κινδυνέψει.

Ερ. Τι κάνω όταν φτάσω κάποιον που πηγαίνει πιο αργά. Απ. Εδώ η απάντηση έχει 3 σκέλη.

1) Αν είναι άπειρος δεν κολλάω πίσω του, αφήνω μια απόσταση, συνήθως σύντομα και με την πρώτη ευκαιρία περνάω, είτε με αφήσει, είτε όχι.

2) Αν είναι έμπειρος, χωρίς να είναι κομπλεξικός, θα κάνει στην άκρη.

3) Υπάρχουν πολλοί όμως, που ξεκάθαρα θέλουν να πηγαίνουν αργά και ΔΕΝ αφήνουν εσκεμμένα να περάσει ο άλλος. Εδώ είναι το πρόβλημα για μένα. Για κάποιο λόγο έχουν την εντύπωση ότι είναι οι πεφωτισμένοι και ορίζουν την μέγιστη ταχύτητα διήθησης και όποιος θέλει να κινηθεί πιο γρήγορα είναι μαλάκας, κάγκουρας, παράνομος. Εκεί θα κολλήσω, θα πιέσω, θα τον κάνω να με αισθανθεί και να νοιώσει ότι με ενοχλεί. Αυτός θα νοιώσει μια υπέρμετρη ευχαρίστηση, ότι και καλά αυτός είναι που ορίζει τους κανόνες, μέχρι να τον περάσω από πάνω, από τα πλάγια, από παντού και μετά να κλαίγεται στην μαμά του ότι δεν υπάρχει παιδεία, ότι όλοι είναι κάφροι και δεν καταλαβαίνουν πως αυτοί προσπαθούσαν για το καλό μου, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε κανονικό κράτος γιατί υπάρχουν αυτοί οι αλήτες σαν κι εμένα.

harris_x
29/12/2024, 20:49
Η δική μου οπτική γωνία.
Ερ. Με τι ταχύτητα πηγαίνω στην διήθηση; Απ. Με αυτή που νοιώθω ασφαλής. Αυτή η ταχύτητα έχει να κάνει με την ημέρα, την ώρα, τον δρόμο και πόσο τον ξέρω, την κούραση μου, την διάθεσή μου.

Ερ. Τι κάνω όταν έρχεται κάποιος από πίσω μου; Απ. Τότε κάνω στην άκρη να περάσει και μπαίνω από πίσω του εγώ (αν δεν πηγαίνει αεροπορία). Αυτό μου επιτρέπει να πηγαίνω πιο γρήγορα γιατί έχω μια έννοια λιγότερη γιατί ότι μαλακία γίνει, αυτός θα κινδυνέψει.

Ερ. Τι κάνω όταν φτάσω κάποιον που πηγαίνει πιο αργά. Απ. Εδώ η απάντηση έχει 3 σκέλη.

1) Αν είναι άπειρος δεν κολλάω πίσω του, αφήνω μια απόσταση, συνήθως σύντομα και με την πρώτη ευκαιρία περνάω, είτε με αφήσει, είτε όχι.

3) Υπάρχουν πολλοί όμως, που ξεκάθαρα θέλουν να πηγαίνουν αργά και ΔΕΝ αφήνουν εσκεμμένα να περάσει ο άλλος. Εδώ είναι το πρόβλημα για μένα. Για κάποιο λόγο έχουν την εντύπωση ότι είναι οι πεφωτισμένοι και ορίζουν την μέγιστη ταχύτητα διήθησης και όποιος θέλει να κινηθεί πιο γρήγορα είναι μαλάκας, κάγκουρας, παράνομος. Εκεί θα κολλήσω, θα πιέσω, θα τον κάνω να με αισθανθεί και να νοιώσει ότι με ενοχλεί. Αυτός θα νοιώσει μια υπέρμετρη ευχαρίστηση, ότι και καλά αυτός είναι που ορίζει τους κανόνες, μέχρι να τον περάσω από πάνω, από τα πλάγια, από παντού και μετά να κλαίγεται στην μαμά του ότι δεν υπάρχει παιδεία, ότι όλοι είναι κάφροι και δεν καταλαβαίνουν πως αυτοί προσπαθούσαν για το καλό μου, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε κανονικό κράτος γιατί υπάρχουν αυτοί οι αλήτες σαν κι εμένα.

Είshτε αλήτης κύριε :tooth:

grinderx
29/12/2024, 21:08
Η δική μου οπτική γωνία.

Όλα ωραία και καλά τα γράφεις, αλλά μου τα χαλάς στο τονισμένο ρε Δήμο (και σε είχα για καλό παιδί :p). Γνώμη μου: Δε χρειάζεται αυτό που γράφεις. Για δύο λόγους: Πρώτον ο αχάμπαρος, αχάμπαρος θα παραμείνει ότι και να του πεις, όπως και να του το δείξεις/εξηγήσεις. Δεύτερον και ίσως κυριότερο, τσάμπα χαλάς την ψυχική σου διάθεση. Προσπερνάς όποτε μπορείς και συνεχίζεις την πορεία/μέρα σου και άντε γεια, γιατί έχεις και καλύτερα πράγματα να κάνεις από το να ασχολείσαι με τον κάθε άνιωθο ;)

Dimos35
29/12/2024, 21:31
Όλα ωραία και καλά τα γράφεις, αλλά μου τα χαλάς στο τονισμένο ρε Δήμο (και σε είχα για καλό παιδί :p). Γνώμη μου: Δε χρειάζεται αυτό που γράφεις. Για δύο λόγους: Πρώτον ο αχάμπαρος, αχάμπαρος θα παραμείνει ότι και να του πεις, όπως και να του το δείξεις/εξηγήσεις. Δεύτερον και ίσως κυριότερο, τσάμπα χαλάς την ψυχική σου διάθεση. Προσπερνάς όποτε μπορείς και συνεχίζεις την πορεία/μέρα σου και άντε γεια, γιατί έχεις και καλύτερα πράγματα να κάνεις από το να ασχολείσαι με τον κάθε άνιωθο ;)

:beer:
Καταλαβαίνω καλά αυτά που λες, αλλά φίλε, την ψυχική μου διάθεση την χαλάω όταν υπομένω τέτοιες συμπεριφορές στον δρόμο.
Προτεραιότητες όταν οδηγώ:
1) να γυρίσω ασφαλής στο σπίτι (ή να πάω ασφαλής στην δουλειά)
2) να ευχαριστηθώ (στο μέτρο του δυνατού) την επιστροφή στο σπίτι, ή την προσέλευση στην δουλειά.
3) να καταστήσω σαφές σε όποιον θέλει να μου στερήσει το 1 και το 2, ότι με ενοχλούν αυτές οι συμπεριφορές, άσχετα αν καταλάβει ή όχι. Έχω υπάρξει γεσμαν σε πολλές φάσεις της ζωής μου. Τώρα μπορώ να λέω "φτάνει".

νεοσσός
29/12/2024, 21:40
Άντε να τύχει κανένας τέτοιος (https://youtu.be/B4KqJYDwxsk?t=42) από πίσω...

katsar
29/12/2024, 21:49
Αυτός καλά είναι.
Κανένας Mirko Filipovic Cro-Cop αν σου τύχει μπροστά και πάει με 30 με το τσόπερ κ τον αρχίσεις στα μπινελίκια και τις κόρνες τι γίνεται με λες ;;;
:lol:

νεοσσός
29/12/2024, 22:20
Σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι ισχύει πως "στη διήθηση κουμάντο κάνει ο πιο γυμνασμένος". :p

grinderx
30/12/2024, 02:17
:beer:
Καταλαβαίνω καλά αυτά που λες, αλλά φίλε, την ψυχική μου διάθεση την χαλάω όταν υπομένω τέτοιες συμπεριφορές στον δρόμο.
Προτεραιότητες όταν οδηγώ:
1) να γυρίσω ασφαλής στο σπίτι (ή να πάω ασφαλής στην δουλειά)
2) να ευχαριστηθώ (στο μέτρο του δυνατού) την επιστροφή στο σπίτι, ή την προσέλευση στην δουλειά.
3) να καταστήσω σαφές σε όποιον θέλει να μου στερήσει το 1 και το 2, ότι με ενοχλούν αυτές οι συμπεριφορές, άσχετα αν καταλάβει ή όχι. Έχω υπάρξει γεσμαν σε πολλές φάσεις της ζωής μου. Τώρα μπορώ να λέω "φτάνει".
Δεν το πάω εκεί όμως. Το να μην ασχολείσαι με τους άνιωθους δε σημαίνει ότι είσαι yesman. Τεσπά ο καθένας όπως το βλέπει :)

bulmont
30/12/2024, 07:37
Ερ. Τι κάνω όταν έρχεται κάποιος από πίσω μου; Απ. Τότε κάνω στην άκρη να περάσει και μπαίνω από πίσω του εγώ (αν δεν πηγαίνει αεροπορία). Αυτό μου επιτρέπει να πηγαίνω πιο γρήγορα γιατί έχω μια έννοια λιγότερη γιατί ότι μαλακία γίνει, αυτός θα κινδυνέψει....

Ο γνωστός ως ''λαγός''..........

RaGe_Raptor
30/12/2024, 07:56
αυτά είναι θέματα!!!! :cool:
(αν και δεν έχω επαφή με το θέμα:bawl:)

Nostradamus
30/12/2024, 08:04
Ο γνωστός ως ''λαγός''..........

Χρειαζόμαστε περισσότερους τέτοιους.. ανεβάζουν κατακόρυφα τον ρυθμό και ελάχιστοποιουν το χρόνο από και προς την ημερήσια παρουσία στο εκάστοτε κατεργο του καθενός μας. :lol:

sapila racing
30/12/2024, 08:41
Ταιριαζει κι εδω :D
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=149483&page=57&p=2835923&viewfull=1#post2835923