PDA

View Full Version : Ηλεκτρολογικό πρόβλημα σε cbf600s

Nikoscbf600s
06/01/2025, 23:25
Τραβιεμαι με ένα CBF 600s του 2008 ( δε σπάει, δεν τρυπάει, δε σκουριάζει).
Μετά από μία τυπική βόλτα σε μία συναυλία, επέστρεψα και την αραξα στο γκαράζ μου.
Έπειτα από δύο μέρες, καβάλησα, μιζαρισα, τίποτα. Δεν έπαιρνε μπροστά. Ξανά και ξανά και ξανά, όσπου την προσπάθεια μου, διέκοψε μία έντονη μυρωδιά από καμμένο πλαστικό; Καμμένα λάστιχα; Κάτι καμμένο πάντως.
Τι γίνεται λέω. Βγάζω κράνος, κοιτάω το δρόμο,... Δεν βλέπω κάτι... Ρε! Από τη μηχανή μου έρχεται αυτή η καμμένη μυρωδιά!!
Τεσπα... Γκαντεμια... Τις επόμενες μέρες κανονίζω οδική και συνεργείο...
Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, μου λέει... Τα έχει κάψει όλα! Δεν το έχω ξαναδεί σε CBF αυτό... Θα πρέπει να παραγγείλω εγκέφαλο... Οκ λέω, πες μου τι θες να κάνω... Περνάω από συνεργείο, δίνω προκαταβολή ένα σημαντικό ποσό, και περιμένω... Μετά από πολλές μέρες, ξανατηλεφωνεί και μου λέει: έβαλα τον καινούριο εγκέφαλο, τον έκαψε κι αυτόν και έγιναν μεγαλύτερες ζημιές στο ηλεκτρολογικό σύστημα της μηχανής... Καλώδια, πλεξούδες κλπ...
Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τότε... Βγάλτε λίγες μέρες λόγω εορτών... Μπαίνω στο ίντερνετ, διαβάζω αυτό...
https://car-moto.info/archives/3875
Είμαι άσχετος, αλλά τώρα νιώθω και λίγο μ@&€ς...

telegonos
06/01/2025, 23:50
Τι συναυλία;

kostaskk
07/01/2025, 02:06
Άλλαξε μάστορα,
Όταν καίει ηλεκτρικά,πρώτα ψάχνεις να δεις που έχει το πρόβλημα και γιατί τα έκαψε,, αν το βρεις και βεβαιωθείς ότι ήταν αυτό τότε περνάς τα καινούρια ακριβά πράγματα,, η και κάνεις δοκιμές με φτηνά μεταχειρισμένα ποιο πριν..

Τώρα μάλλον απλά άλλαξε εγκέφαλο χωρίς να ελέγξει τίποτα,, και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να ξεμείνεις από 1000αρικα?

Και δεν ξέρουμε αν όντος παράγγειλε καινούριο εγκέφαλο.

Nikoscbf600s
07/01/2025, 14:19
Ε τώρα... Το τράβηξες από τα μαλλιά.... Εννοούνται όλα αυτά που είπες, αλλά το ερώτημα είναι: ελέγχουμε την αιτία του προβλήματος; Ή αντικαθιστούμε το πρόβλημα και όλα καλά;

geioann
07/01/2025, 16:54
Πόσο μπορεί να επηρεάσει την υγεία των ηλεκτρονικών/ηλεκτρολογικών ενός οχήματος η συντήρηση του? Τι σχέση έχει η κακομεταχείριση ή η κακή συντήρηση ενός οχήματος από τους πρώην ή νυν ιδιοκτήτες στο κάψιμο ηλεκτρολογικού εξοπλισμού?

bulmont
07/01/2025, 18:29
Πόσο μπορεί να επηρεάσει την υγεία των ηλεκτρονικών/ηλεκτρολογικών ενός οχήματος η συντήρηση του? Τι σχέση έχει η κακομεταχείριση ή η κακή συντήρηση ενός οχήματος από τους πρώην ή νυν ιδιοκτήτες στο κάψιμο ηλεκτρολογικού εξοπλισμού?

Aμα έχεις κόψε - ράψε στην πλεξούδα για συναγερμούς, προβολάκια, βολτόμετρα, πρίζες, θερμαινόμενα κλπ
με μονωτικές ταινίες και στριμένα καλώδια δεν θέλει και πολύ να γίνει πυροτέχνημα.....

asxetost
07/01/2025, 18:29

Επίμονο πλύσιμο στα λάθος σημεία με πιεστικό μηχάνημα, κακή επιλογή συνεργείου, οδήγηση συνεχώς στα κόκκινα δημιουργώντας μεγάλες θερμοκρασίες σε πηγμένο αστικό ιστό ειδικότερα που τα στοιχεία ευκολα βράζουν τους καλοκαιρινούς μήνες και η συσώρευση όλων των παραπάνω στα χρόνια είναι κάποια πράγματα που βρίσκω λογικά να σκεφτεί κάποιος σαν πιθανότητες.

Γενικά χωρίς πολλά πολλά, εχτές παραπάνω έγραψα ένα ανούσια μεγάλο σχόλιο το οποίο θεωρώ πολύ κουραστικό για διάφορους λόγους, κάποιοι εξ'αυτών είναι η μή ύπαρξη λεπτομερειών για τη μοτο από τον op και ανάπτυξη υποθέσεων επι υποθέσεων από μέρους μου, ένα μήνυμα του σε άλλο τμήμα εκφράζοντας παράπονο για το μοντέλο γενικότερα, όπως και ο συσχετισμός που ένιωσα διαβάζοντας τον καημό του- αν μου επιτρέπεται η έκφραση.
Ζητώ συγγνώμη και θα σβήσω την απάντηση μου, νομίζω δεν προσφέρει τίποτα στη συζήτηση.

Nikoscbf600s
07/01/2025, 18:47
Επίμονο πλύσιμο στα λάθος σημεία με πιεστικό μηχάνημα, κακή επιλογή συνεργείου, οδήγηση συνεχώς στα κόκκινα δημιουργώντας μεγάλες θερμοκρασίες σε πηγμένο αστικό ιστό ειδικότερα που τα στοιχεία ευκολα βράζουν τους καλοκαιρινούς μήνες και η συσώρευση όλων των παραπάνω στα χρόνια είναι κάποια πράγματα που βρίσκω λογικά να σκεφτεί κάποιος σαν πιθανότητες.

Γενικά χωρίς πολλά πολλά, εχτές παραπάνω έγραψα ένα ανούσια μεγάλο σχόλιο το οποίο θεωρώ πολύ κουραστικό για διάφορους λόγους, κάποιοι εξ'αυτών είναι η μή ύπαρξη λεπτομερειών για τη μοτο από τον op και ανάπτυξη υποθέσεων επι υποθέσεων από μέρους μου, ένα μήνυμα του σε άλλο τμήμα εκφράζοντας παράπονο για το μοντέλο γενικότερα, όπως και ο συσχετισμός που ένιωσα διαβάζοντας τον καημό του- αν μου επιτρέπεται η έκφραση.
Ζητώ συγγνώμη και θα σβήσω την απάντηση μου, νομίζω δεν προσφέρει τίποτα στη συζήτηση.

Εξακολουθείς να εστιάζεις λάθος.
Ναι είναι σωστά όλα αυτά που γράφεις.
Αλλού είναι το θέμα. Το έγραψα πρίν και δεν θα το επαναλάβω. Δεν είμαι τεχνικός. Είμαι παντελώς άσχετος με τα ηλεκτρολογικά. Δεν κατηγορώ τίποτα. Ούτε τη μηχανή - μοντέλο, ούτε το συνεργείο.
Μία ερώτηση καίρια μόνο.
Αλλάζεις το πρόβλημα;
Ή
Εξετάζεις τι προκαλεί το πρόβλημα;

Nikoscbf600s
07/01/2025, 18:51
Τι συναυλία;

Είσαι ο μόνος "μέσα " στο θέμα.

Nikoscbf600s
07/01/2025, 18:53
Άλλαξε μάστορα,
Όταν καίει ηλεκτρικά,πρώτα ψάχνεις να δεις που έχει το πρόβλημα και γιατί τα έκαψε,, αν το βρεις και βεβαιωθείς ότι ήταν αυτό τότε περνάς τα καινούρια ακριβά πράγματα,, η και κάνεις δοκιμές με φτηνά μεταχειρισμένα ποιο πριν..

Τώρα μάλλον απλά άλλαξε εγκέφαλο χωρίς να ελέγξει τίποτα,, και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να ξεμείνεις από 1000αρικα?

Και δεν ξέρουμε αν όντος παράγγειλε καινούριο εγκέφαλο.

Το σκέφτομαι... Ίσως είμαι λάθος.
Όπως ξαναειπα είμαι άσχετος.
Αλλά το σκεπτικό σου, μοιάζει με το δικό μου.

Nikoscbf600s
07/01/2025, 18:54
Aμα έχεις κόψε - ράψε στην πλεξούδα για συναγερμούς, προβολάκια, βολτόμετρα, πρίζες, θερμαινόμενα κλπ
με μονωτικές ταινίες και στριμένα καλώδια δεν θέλει και πολύ να γίνει πυροτέχνημα.....

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα πειράξει τίποτα, ούτε εγώ, αλλά ούτε ο προκάτοχος του, παρά έναν συναγερμό. Ούτε μονωτικές, ούτε τίποτα

telegonos
07/01/2025, 19:35
Είσαι ο μόνος "μέσα " στο θέμα.

Εχει απόλυτη σχέση με την βλάβη στο όχημά σου.

Αλλά δεν βλέπω να απαντάς, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Bowleno
07/01/2025, 19:51
Ε τώρα... Το τράβηξες από τα μαλλιά.... Εννοούνται όλα αυτά που είπες, αλλά το ερώτημα είναι: ελέγχουμε την αιτία του προβλήματος; Ή αντικαθιστούμε το πρόβλημα και όλα καλά;

Αν δεν βρεις πρώτα την αιτία που προκαλεί το πρόβλημα, όσα προβλήματα και να αντικαταστήσεις, θα γίνουν και αυτά προβλήματα (και πανάκριβα κιόλας) αυτό σου λένε τα παιδιά.
Πάντα ΠΡΩΤΑ βρίσκουμε την αιτία....
Π.χ. ξέρω ότι μου καίγεται η 20αρα ασφάλεια άρα είναι πρόβλημα, έτσι; όσες φορές και να αλλάξω το πρόβλημα, (ασφάλεια) θα ξαναγίνεται πρόβλημα αν δεν βρω ΤΙ την κάνει να καίγεται. πιο απλοικά δεν μπορώ να το πω.
Βρες έναν ΚΑΛΟ ηλεκτρολόγο μηχανών να το ψάξει ΟΛΟ, πλεξούδα, πηνία, ανορθωτή, τα πάντα όλα (δεν θα είναι φτηνό) και βλέπεις....

stefanos
07/01/2025, 19:55
Αλλάζεις το πρόβλημα;
Ή
Εξετάζεις τι προκαλεί το πρόβλημα;

Εμφανώς και ο πλέον άσχετος χρήστης αντιλαμβάνεται ότι πρώτα βρίσκουμε την πηγή του προβλήματος.
Πόσο μάλλον ένας μάστορας.
Εκτός εάν πάω στο μάστορα και του πω "αλλαξέ μου την αλυσίδα"
Οπότε θα αλλάξει φαντάζομαι την αλυσίδα θα μου προτείνει να αλλάξω μαζί και γρανάζια, αλλά δικαιολογημένα δεν θα κοιτάξει τα λάδια.
Βέβαια ενδεχομένως σε μια περίπτωση που πήρε φωτιά η Καλαμαριά να βρήκε και να επισκεύασε 2-3 πράγματα τα οποία θεώρησε ότι ήταν η πηγή του προβλήματος αλλά να μην βρήκε και κάποιο άλλο...
Καθόλου περίεργο με τα ηλεκτρικά - ηλεκτρονικά, χρόνια κυκλοφορώ με λαμπάκι στο αυτοκίνητο, έχουν αλλάξει εγκέφαλους πεταλούδες ..... μετά από λίγο πάλι τα ίδια.

Nikoscbf600s
07/01/2025, 20:57
Εχει απόλυτη σχέση με την βλάβη στο όχημά σου.

Αλλά δεν βλέπω να απαντάς, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Μαζου Εντ δε Ζου.
Αναβίωσαν το τηλεοπτικό τους πρόγραμμα σε ένα λαϊβ στο Καλλιμάρμαρο.

mp-giorgos
07/01/2025, 22:42
Χοντρες ζημιες γινονται απο προβληματικο ανορθωτη που ανεβαζει μεγαλη ταση και απο κομμενη καλωδιωση σε σημεια οπως το τιμονι που αναγκαστικα λυγιζει μια απο τη μια μερια μια απο την αλλη και πολλες φορες δεν φαινεται γιατι εχουν κοπει μεσα τα συρματα αλλα οχι η μονωση των καλωδιων.

dumutrus
08/01/2025, 00:16
Ο Σωκράτης έλεγε η ερώτηση του "Τι" πρέπει να προηγήται του "ΠΩΣ".

telegonos
08/01/2025, 20:59
Ο Σωκράτης έλεγε η ερώτηση του "Τι" πρέπει να προηγήται του "ΠΩΣ".

O Elliot Carver πάντως, έλεγε ότι από όλες τις άλλες ερωτήσεις, αυτή που έχει ενδιαφέρον και σημασία, είναι το ΓΙΑΤΙ.

sanctusan
08/01/2025, 21:19
Τα αποφθέγματα ενός καμμένου CB!!!

:whistle: :p