Σύνδεση

View Full Version : Κεντρική Ευρώπη και Δαλματικές Ακτές

Bladerunner
16/01/2025, 13:59
Ντρέπομαι λιγάκι που θα ρωτήσω, αλλά... θα το κάνω.:lol:

Φέτος τον Αύγουστο, το 1ο ή το 2ο δεκαπενθήμερο, σκεφτόμαστε να κάνουμε την εξής βόλτα:
459517
https://maps.app.goo.gl/YEXhKySY8GsaufRv8 (https://maps.app.goo.gl/YEXhKySY8GsaufRv8)

Το ερώτημα είναι, (εξού και η ντροπή), επειδή η βόλτα θα γίνει με αυτοκίνητο αναρωτιέμαι από ποια σύνορα να περάσω και πότε ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία λόγω κίνησης.
Να ξεκινήσω από Γευγελή και να πάω Σερβία, Αυστρία κ.λπ. ή να ξεκινήσω από Καστοριά και να πάω Αλβανία Μαυροβούνιο κ.λπ.

Κάθε πρόταση θα εκτιμηθεί εκτός της "τράβα με το μηχανάκι". (Τρικάβαλο δεν λέει. Τουλάχιστον για τόσα χιλιόμετρα :) )

CorpseAlive
16/01/2025, 14:02
Ντρέπομαι λιγάκι που θα ρωτήσω, αλλά... θα το κάνω.:lol:

Φέτος τον Αύγουστο, το 1ο ή το 2ο δεκαπενθήμερο, σκεφτόμαστε να κάνουμε την εξής βόλτα:
459517
https://maps.app.goo.gl/YEXhKySY8GsaufRv8 (https://maps.app.goo.gl/YEXhKySY8GsaufRv8)

Το ερώτημα είναι, (εξού και η ντροπή), επειδή η βόλτα θα γίνει με αυτοκίνητο αναρωτιέμαι από ποια σύνορα να περάσω και πότε ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία λόγω κίνησης.
Να ξεκινήσω από Γευγελή και να πάω Σερβία, Αυστρία κ.λπ. ή να ξεκινήσω από Καστοριά και να πάω Αλβανία Μαυροβούνιο κ.λπ.

Κάθε πρόταση θα εκτιμηθεί εκτός της "τράβα με το μηχανάκι". (Τρικάβαλο δεν λέει. Τουλάχιστον για τόσα χιλιόμετρα :) )

Έκανα ακριβώς αυτό το ταξίδι τον προηγούμενο Αύγουστο.

Τα σύνορα μεταξύ Αλβανίας-Μαυροβουνίου και Μαυροβουνίου-Κροατίας και Σερβίας-Ουγγαρίας, Σερβίας-Φυρομ , ήταν εφιαλτικά . Γενικά με αμάξι θα σου έλεγα να αποφύγεις το Μαυροβούνιο, γιατί είχε ΑΠΕΙΡΗ κίνηση σε όλο τον ''παραλιακό'' του δρόμο.

Όσον αφορά τα μέρη που έβαλες, θα προσέθετα σίγουρα :

1. Λίμνη Μπλεντ (Σλοβενία)
2. Πούλα και Ροβίνι ( Κροατία)
3. Γκρατς (Αυστρία)

Bladerunner
16/01/2025, 14:11
Γενικά με αμάξι θα σου έλεγα να αποφύγεις το Μαυροβούνιο

Αφού θα ήμαστε που θα ήμαστε στη γειτονιά δεν είναι κρίμα να μη πάμε; Η μικρή έχει ερωτευτεί το Κότορ μόνο από τις φωτογραφίες.
Η λίμνη Μπλεντ σαφώς και είναι στο πρόγραμμα!
(Το διάβασα το ταξιδιωτικό σου. Νομίζω πως "χρωστάς" τη συνέχεια)

sanctusan
16/01/2025, 14:14
Δυστυχώς, όποιο σίνορο και να περάσεις τον Αύγουστο.....θα φας τρελή κίνηση.

Δε φαίνεται καλά στο χάρτη, αλλά μάλλον έτσι το έχεις χαράξει. Να πας από την καινούργια γέφυρα (μερικά χρόνια) της Κροατίας, τουλάχιστον θα γλυτώσεις τα σίνορα της Βοσνίας.

Κίτρινο βελάκι=γέφυρα
Πράσινο κυκλάκι=σίνορο

459518

CorpseAlive
16/01/2025, 14:23
Αφού θα ήμαστε που θα ήμαστε στη γειτονιά δεν είναι κρίμα να μη πάμε; Η μικρή έχει ερωτευτεί το Κότορ μόνο από τις φωτογραφίες.
Η λίμνη Μπλεντ σαφώς και είναι στο πρόγραμμα!
(Το διάβασα το ταξιδιωτικό σου. Νομίζω πως "χρωστάς" τη συνέχεια)

Θα ανέβει η συνέχεια, απλά δεν έχω ''ψυχολογία'' να γράψω .

Θα μαρτυρήσετε στο Μαυροβούνιο. Όταν είχα πάει εγώ όλος ο δρόμος από Κοτόρ για Ντουμπρόβνικ , ήταν οριακά σταματημένα οχήματα περιμένοντας να περάσουν τα σύνορα.

Αν πάτε όμως, να επισκεφτείτε και το Κοτόρ (1 μέρα το γυρίζεις όλο το κάστρο) και την Περάστ (https://www.google.com/maps/place/%CE%A0%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84,+%CE%9C%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B9%C E%BF/@42.4880041,18.6965531,1259m/data=!3m1!1e3!4m28!1m21!4m20!1m11!1m2!1s0x134c33063d70c91b:0x7a73f15e212e9306!2zzprPjM-Ezr_PgQ!2m2!1d18.771234!2d42.424662!3m4!1m2!1d18.5529199!2d42.4553128!3s0x134c3b09cf7a5e67:0xa251c50 bae1c8b46!1m6!1m2!1s0x134b8ba20835e87d:0x400ad50862bd500!2zzp3PhM6_z4XOvM-Az4HPjM6yzr3Ouc66LCDOms-Bzr_Osc-Ezq_OsQ!2m2!1d18.0944238!2d42.6506606!3e0!3m5!1s0x134c36999058117f:0x72ea5e23bcf8d5a9!8m2!3d42.48602 53!4d18.698297!16zL20vMDV0X2x2?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDExMC4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D).
Σβέτι Στεφάν πολύ τουριστικό , δεν λέει κάτι ιδιαίτερο.

nic mor
16/01/2025, 16:43
Είχα γράψει και παλαιότερα σε κάποιον..
Τις ακτές τις έχω κάνει αρχές Οκτώβρη με μηχανή και
δεν θέλω να φανταστώ τι θα γινόταν καλοκαίρι και ειδικά με αμάξι.
Τώρα εάν υπάρχει η δέουσα υπομονή,με το καλό και καλό δρόμο!
Είναι πολύ ωραία όλα τα παράλια.

πυξιδας990
16/01/2025, 18:40
Εκανα τελος αυγουστου με αυτοκινητο και οικογενεια.Μπηκα απ Νικη που δεν ειχε κινηση,ευζωνους εχει αρκετη.ο δρομος απ τη μπιτολα μεχρι να βγεις στην εθνικη που ερχεται απ ευζωνους αδιαφορος,κακο οδοστρωμα,εργα κτλπ...Μπασιμο σερβια 40 λεπτα...Μπασιμο κροατια,εφιαλτης 1.30 ωρα και βαλε...100% θα εχει τον ιδιο εφιαλτη η ουγγαρια στο μπασιμο.Απ κει και περα αυστρια-σλοβενια αεροπορια οπως και σλοβενια-κροατια..Στην μπλεντ να μεινεις και να κανεις και μπανιο,φοβερο μερος....εγω εμεινα σε ενα πανδοχειο και τη δευτερη μερα στο μπαρμπεκιου επειδη εβαλα κατι μυρωδικα,κατεβηκε ολο το πανδοχειο και εψησα για 30 ατομα....φερνανε και φερνανε...Η λιουμπιανα ειναι γαματη πολη,ευκολη,φθηνη και αστερι πραγματικο..Οπως εχεις βαλει το χαρτη καλα κανεις και μπαινεις κροατια απ κει,διοτι αν πας προς τεργεστη και πιασεις τις δαλματικες απο ψηλα,εχει παει χοντρο πακετο απο κινηση...Για τη σλοβενια στα λεω ημουν 5 μερες εκει...μεχρι και πασα ανεβηκα που δεν τα λες και δημοφιλη,αλλα γινοταν χαμος απ ντοπιους με sm naked,δουκακια κτλπ
Ντουβρονικ και κοτορ ημουν το 23 σε κατι αντιστοιχο παλι με οικογενεια και αμαξι,πανακριβο παρκινγκ η κροατικη πολη,αν μεινεις σε σπιτι,βαλε το ψαχτηρι με παρκινγκ,συνηθως οι ντοπιοι σου κρατανε μια θεση καβατζα και βαζεις εκει το δικο σου..Στο κοτορ τα παρκινγκ ειναι φθηνα..Σαφως πας παρα πολυ αργα ...Παντως να ξερεις οτι ντουβρονικ -γιαννενα μου πηρε 12 ωρες!!!!

Κανε ρεβολουτ..Η σερβια σε σχεση με τους αλλους ,εχει πιο ακριβη βενζινη και διοδια και μην σταματησεις στα εκο,παροτι ειναι ελληνικη επιχειρηση κοβουν κωλους στα σφολιατοειδη ,καφεδες κτλπ

sapila racing
17/01/2025, 08:22
To πρόβλημα στα σύνορα ειναι σημαντικό, ειδικα Ελλάδα Αλβανια, Αλβανια Μαυροβουνιο ( το χειρότερο απ όλα ), Β Μακεδονια - Σερβια.
Παίζει τεράστιο ρόλο η ημέρα και η ώρα, Σαββατο μεσημερι ας πουμε ειναι το χειρότερο.
Αν περάσεις όμως καθημερινή μετά τα μεσάνυχτα ειναι τελειως αλλο έργο.

Bladerunner
17/01/2025, 09:12
Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
Επειδή παντού διαβάζω (και μου επιβεβαιώνετε) για πολύ ταλαιπωρία λόγω κίνησης, έριξα την ιδέα για Ρουμανία. Δεν με δείρανε...
Η μικρή έχει ενθουσιαστεί με τα κάστρα, και η λιγότερο μικρή (σύζυγος και πρώην χρονομέτρης, βοηθός κ.λπ.) λόγω της ευκολίας κι επειδή της είπα ότι μπορούμε να πάμε μπαμ- μπαμ Μαυροβούνιο το Πάσχα π.χ
(Αν δεν έχεις "μάθει" στην κίνηση είναι πολύ δύσκολη η προσαρμογή. Μου φαίνεται αδιανόητο για μια απόσταση 600χλμ να θες 8 και 9 ώρες...)

πυξιδας990
17/01/2025, 09:23
Επειδή παντού διαβάζω (και μου επιβεβαιώνετε) για πολύ ταλαιπωρία λόγω κίνησης, έριξα την ιδέα για Ρουμανία. Δεν με δείρανε...
Η μικρή έχει ενθουσιαστεί με τα κάστρα, και η λιγότερο μικρή (σύζυγος και πρώην χρονομέτρης, βοηθός κ.λπ.) λόγω της ευκολίας κι επειδή της είπα ότι μπορούμε να πάμε μπαμ- μπαμ Μαυροβούνιο το Πάσχα π.χ
(Αν δεν έχεις "μάθει" στην κίνηση είναι πολύ δύσκολη η προσαρμογή. Μου φαίνεται αδιανόητο για μια απόσταση 600χλμ να θες 8 και 9 ώρες...)

Πιθανολογω λογγω τη σεγκεν που μπηκε βουλγαρια και ρουμανια,το να πας απο κει βουδαπεστη, παροτι ειναι 150 χλμ παραπανω να ειναι πιο ανετο

sek
17/01/2025, 09:39
13 Αυγούστου '22, Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι 13 ώρες (2 σε στάσεις) ...με μηχανή.

motojojo
17/01/2025, 10:20

Το '22, αρχες αυγουστου, εκεί λίγο μετά το κλείσιμο των σχολείων, περίμενα 8(!) ολόκληρες ώρες να μπω Σερβία από Ουγγαρία.

Η εθνική που διασχίζει Ουγγαρια και Σερβία χρησιμοποιείται κυρίως από τουρκους που κατεβαινουν από κεντρικη και βορεια ευρωπη για διακοπες στην τουρκια και γενικά τους μετανάστες που κατεβαινουν προς νοτιοανατολικα βαλκάνια (και Ελλήνων φυσικά). Τα μέσα αυγουστου ειναι λίγο νεκρή περίοδος γιατι το μεγάλο κύμα έχει ήδη μετακινηθεί. Αρχές αυγουστου ειναι η μεγάλη κάθοδος και αντιστοιχα τελη αυγουστου η μεγαλη άνοδος που γίνεται ο πανικός, ειδικά στο συνοριακο σταθμο Ουγγαρίας και Σερβίας.
Υπάρχουν όμως και εναλλακτικοί(μικρότεροι) σταθμοι κανοντας μια μικρή παράκαμψη που ενδεχομένως να έχουν λιγότερη κίνηση.

Παραδόξως Σερβία-Σκόπια και Σκόπια-Ελλάδα δεν είχα ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα, περνουσα σχετικά "αέρα".

CorpseAlive
17/01/2025, 11:44

Ρουμανία τώρα ειδικά , θα φτάσεις αεροπλάνο. Ανοιχτά σύνορα και Βουλγαρία και Ρουμανία.. .

Bladerunner
17/01/2025, 12:29

Το '22, αρχες αυγουστου, εκεί λίγο μετά το κλείσιμο των σχολείων, περίμενα 8(!) ολόκληρες ώρες να μπω Σερβία από Ουγγαρία.

:eek:

Η Ρουμανία, πλέον, με ελκύει ακόμα πιο πολύ!

Ρουμανία τώρα ειδικά , θα φτάσεις αεροπλάνο.

Εκεί ποντάρω.