View Full Version : Αγωνία και αγχος από το συγγενή...
sanctusan
26/01/2025, 22:50
Θέλω μόνο να μεταφέρω το άγχος και την αγωνία που έζησα σε μία βόλτα σήμερα... από έναν άνθρωπο που αγαπώ, από έναν ανθρωπο που αγαπάει τα μηχανάκια αλλά τα γμσ όλα σήμερα.
Μου γκρέμησε πολλά στάνταρ για έναν άνθρωπο, αν σκέφτεται σωστά και αγόρασε μοτοσυκλέτα μεγαλύτερος των 30 και με ελάχιστη εμπειρία.
Με έκανε να νιώσω άσχημα χωρίς να το θέλει...ίσως από τις χειρότερες μοτοσυκλετιστηκές εμπειρίες της ζωής μου από έναν άνθρωπο που πάντα ονειρευόταν να πάμε βόλτα παρέα.
Δεν έχει σημασία τι μηχανάκια ήταν, δεν έχει σημασία ποιοι ήταν οι οδηγοί, δεν έχει σημασία η διαδρομή. Σημασία έχει πόσο άσχημα βίωσα αυτή τη κατάσταση από έναν κατ'επιλογή συγγενή μου.
Παραθέτω το μνμ που έστειλα σε αυτόν τον άνθρωπο μετά τη σημερινή βόλτα μας. Με κόκκινο κάποιες επεξηγήσεις
''Λοιπόν πάμε
Η αλήθεια πονάει αλλά από μένα πρέπει να την ακούσεις.
Μπορεί να είναι φορτισμένη η κατάσταση αλλά τουλάχιστον στο 90% είναι αλήθεια.
Συνολική εμπειρία μαζί σου σήμερα;
Κακή (να μη σε αδικώ, την προηγούμενη φορά που ήμουν με το Hornet, ήταν καλή είχαμε πάει άλλη μία μικρή κάποτε)
Εντύπωση που θα μου έδινες;
25χρονος άμπαλος κάγκουρας
Αν δεν ήσουν κουμπάρος μου και σε γνώριζα πρώτη φορά, δεν ξανάβγαινα μαζί σου βόλτα, βέβαια δεν θα με ένοιαζε και τόσο.
Σας βρίσκω στο <<Τάδε Σημείο>>σημείο συνάντησης, αφού σου έχω πει ότι οι άλλοι έχουν όρεξη για γρήγορη βόλτα, ήταν σαν να μην το είπα ποτέ.
Από την αρχή έχεις κολλήσει ρόδα πίσω από το <<Τάδε Μηχανάκι>>, όπου ανοίξει μια ξερογκαζιά, εσύ ανοίγεις όλο το γκάζι, κολλημένος από πίσω και σε κάθε προσπέραση στο 1 μέτρο.
Που πας ρε Καραμήτρο;
Που αν πατήσει φρένο θα σκοτωθείτε και η 2.
Δείχνεις να θες να σταθείς δίπλα τους και να κάνεις ανοίγματα με ελάχιστη εμπειρία και με το χειρότερο μηχανάκι της παρέας.
Βγαίνεις για προσπέραση πίσω από το <<Τάδε Μηχανάκι>>, χωρίς να έχεις ορατότητα γιατί είσαι κολλημένος και χωρίς να έχεις το γκάζι ή το φρένο για κάτι τέτοιο.
Το βλέπω, σου λέω κράτα απόσταση (δεν είμαστε αγωνιζόμενοι ούτε είμαστε καγκουραίοι αλά Αμέρικα, ούτε κάνουμε κόντρες στη βουλιαγμένης), το άκουσες.
Κάπως σώθηκε εκεί λίγο η κατάσταση.
Στο ανέβασμα προς τη κορυφή που πηγαίναμε μας λες ότι δεν έχεις αίσθηση όπως είχες στο Μπράλλο.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΌΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΙΣΘΗΣΗ;
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΜΩΓΚΑΖΟ.
(Αναρωτήθηκα που έμαθες τι είναι η αίσθηση λίγο, αλλά λέω "δεν είναι τόσο άμπαλος, κάτι θα καταλαβαίνει")
Αντιθέτως
Αρχίζουν οι υγρασίες και τα χιόνια, να ακολουθείς 2 πολύ ανώτερα μηχανάκια με 2 άκρως ανώτερους οδηγούς, αντί να κάνεις την κότα κι να κάτσεις πίσω. Είσαι με το μπροστά group και εγώ με το <<Τάδε Μηχανάκι 2>> πιο πίσω.
Λέω "μάλλον ο άνθρωπος χαραμιζόταν τόσα χρόνια, ξέρει τι κάνει ή είναι άμπαλος και ακολουθεί χωρίς καμία αίσθηση της πραγματικότητας".μάλλον στο δεύτερο έπεσα μέσα
Νατη η τούμπα στο πάγο. Δικαιολογημένη, δεν λέω, δε φαινόταν για πάγος. Αλλά και υγρασία να ήταν, οι άλλοι 2 πιο έμπειροι πέρασαν από δίπλα. Όχι από πάνω και με ανοιχτό το γκάζι. (για να σε προσπέρασε το μηχανάκι είχες ανοιχτό γκάζι ).
Δεν γαμιέται, όλα καλά, μικρές ζημιές, σε βλέπω χεσμένο. Στο χώμα φοβισμένο, το κολλητάρι μου θα το βοηθήσω. Πάμε σαν τις κότες,κάθησα πίσω μαζί του να του δείξω βάζω τα γέλια μέσα από το κράνος και λέω "γαμώ, περνάμε ωραία", συμβαίνουν αυτά.
Κάνω λίγο τη φασούλα μου,ανοίχτηκα λίγο όταν βγήκαμε άσφαλτο βλέπω ότι έμεινες πίσω, σκέφτομαι "ωραία, έχει πάρει λίγο τα χαμπάρια του".
Σε βάζω επίτηδες πίσω μου να πάρεις γραμμές και να χαλαρώσεις.
Σαν να παραχαλάρωσες μάλλον.
Σε στροφή που φαίνεται αν έχεις εμπειρία (φαινόταν το ανάχωμα, αποκλείεται να είναι ευθεία) και σε σημείο που δεν έχεις ορατότητα (λόγω ανηφόρας-κατηφόρας), το γκάζι όλο, 2-3 αλλαγές και με προσπερνάς σε ένα σημείο που με πέρασε μόνο ο <<Τάδε Μηχανάκι 3>> (άτομο που έχει κοντά εκατομμύριο χιλιόμετρα στη πλάτη του, κλάσεις ανώτερο μηχανάκι και αφού του είχα κάνει νόημα). Η εμπειρία λέει άλλο τρόπο διαχείρισης σε κάτι τέτοιο αλλά δεν είναι της παρούσης.
Φεύγεις βουρ για το ανάχωμα, από τύχη δεν είχε κράσπεδο, μπαριέρα ή αμάξι να έρχεται από απέναντι. Από τη μία να βλέπω εσένα να χαροπαλευεις με την τούμπα και να κάνω εικόνα τι θα πω στη Γιωτούλα η γυναίκα του και τι θα μου λέει και πως θα τη κοιτάξω στα μάτια.
Τέλος καλό και εδώ.το έσωσε ο κωλόφαρδος
Και τώρα καλούμαι να κρύψω πράγματα από την κουμπάρα μου, κάτι που δεν θέλω.μου ζήτησε να μην της το πω γιατί θα τον αναγκάσει να το πουλήσει
Και να βρω τρόπο να σε ξαναπάρω σε μια παρέα που δεν έχω ιδέα αν θα θέλουν να σε ξαναπάρουν μαζί με τέτοια κατάσταση.''
RaGe_Raptor
26/01/2025, 23:19
τον δίνεις στεγνά στη Γιωτούλα και ζει.
DoctoR_k6
26/01/2025, 23:45
Πες του στα ίσα ότι δεν κάνεις για μοτο.
Σίγουρα μην βγεις βόλτες μαζί του γιατί θα είναι άσχημο να είσαι μαζί του αν γίνει και κακό.
Όταν παίζεται ζωή δεν έχει μεσοβέζικες λύσεις.
antoncbf
26/01/2025, 23:52
τον δίνεις στεγνά στη Γιωτούλα και ζει.
:beer:
taisteal
26/01/2025, 23:53
Βάλτον να κάνει σχολεία μπας και μάθει.
Δυστυχώς δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν ξέρει,έχει attitude γνώστη.
Γενικά πάντως γιανν μην πάτε σα μαλάκες
:lol:
basilis_k6
26/01/2025, 23:54
το μονο που θα βοηθησει/πονεσει ειναι να του πεις δεν θελω να ξαναπαμε βολτα μαζι. οταν τελικα πατε μετα απο καιρο, γιατι πρεπει να τον αφησεις λιγο να σκεφτει, να πατε μονοι σας. αν το ξανακανει πρεπει δυστυχως να παραδεχτεις οτι... ειναι πιο γρηγορος απο σενα.
οκ χιουμορ κανω... πρεπει να του πεις οτι οντως δεν θα ξαναπατε βολτα μαζι και αν θελει να σκοτωθει να το κανει μονος του.
Αδερφέ, με τον κολλητό μου (τέρμα κολλητό μου ομως) έχουμε πάει μόνο μια βόλτα.
Μια βόλτα στο stork.
Αφού φτάσαμε εκεί και κάνουμε να φύγουμε, τον βλέπω και βάζει το κράνος χωρίς να το δέσει.
Του λέω δεσε κράνος αλλιώς δεν ξεκινάμε.
Μου λέει έτσι κάνω εγώ.. έτσι και αλλιώς το φοράω για να μη με γράψουν.
Οκ, του λέω.
Γυρίσαμε, πήγα και το είπα στη γυναίκα του (που είναι φίλη με τη δικιά μου) και δεν του ξανά ανέφερα για βόλτα ποτέ.
Δεν θέλω να είμαι εκεί όταν σκοτωθεί...
τον δίνεις στεγνά στη Γιωτούλα και ζει.
Αυτό.
Πες του στα ίσα ότι δεν κάνεις για μοτο.
Σίγουρα μην βγεις βόλτες μαζί του γιατί θα είναι άσχημο να είσαι μαζί του αν γίνει και κακό.
Όταν παίζεται ζωή δεν έχει μεσοβέζικες λύσεις.
Και αυτό. ΜΟΝΟ!
Αδερφέ, με τον κολλητό μου (τέρμα κολλητό μου ομως) έχουμε πάει μόνο μια βόλτα.
Μια βόλτα στο stork.
Αφού φτάσαμε εκεί και κάνουμε να φύγουμε, τον βλέπω και βάζει το κράνος χωρίς να το δέσει.
Του λέω δεσε κράνος αλλιώς δεν ξεκινάμε.
Μου λέει έτσι κάνω εγώ.. έτσι και αλλιώς το φοράω για να μη με γράψουν.
Οκ, του λέω.
Γυρίσαμε, πήγα και το είπα στη γυναίκα του (που είναι φίλη με τη δικιά μου) και δεν του ξανά ανέφερα για βόλτα ποτέ.
Δεν θέλω να είμαι εκεί όταν σκοτωθεί...
Περιγράφεις τον γαμπρό μου....είναι ένας (από τους πολλούς) λόγος που δεν πάω βόλτες μαζί του.....
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τον κόψεις από τις βόλτες σου, εχει άλλες παρέες για να να παει μόνος του? Τώρα στην γυναίκα του και να το πεις δεν νομίζω να βγει και κάποιο νόημα μεγάλα παιδιά είναι και οι δύο φαντάζομαι κάτι θα έχει καταλάβει και εκείνη
boussias
27/01/2025, 07:45
Καλημέρα, απάντηση πήρες στο μνμ? Έχω απορία.
Βάλε τον να κάνει σχολείο και μετά δοκίμασε βόλτα οι 2 σας. Φυσικά τον δίνεις στεγνά στη Γιώτα αν πει το όχι.
bros400pgm
27/01/2025, 07:45
Είχα φίλο ετσι ακριβώς. Σε καθε βόλτα έτρωγε τούμπα. Μεχρι που παραλιγο να κόψει σπόνδυλο (στο λαιμό καπου εκεί). Χειρουργείο, αποκαταστάστη, δεν μπορούσε να στρίψει το κεφάλι του, καλά προς τα δεξιά.
Ηρέμησε, πήρε ενα αμάξι ακριβό, όλα καλά.
Μετά πήρε σκούτερ, του είπα θα το κάψω, δεν το εκανα. Αποφάσισα να απομακρυνθώ γιατί δεν άντεχα να τα βλέπω.
Δυστυχώς ορισμένες φορές ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις κατι και μεγαλώνοντας αποφασίζεις οτι μερικές φορες πρεπει να απομακρυνθεις απο αυτα.
doctor_john
27/01/2025, 08:07
Όπως τα λέει ο φίλος.
Έτσι όπως φαίνεται έχει πολλές ελλείψεις πέραν της μοτό..
Αν δεν έχεις ακούσει συγνώμη ακόμα , συγχωρα με άλλα μην έχεις πολλές ελπίδες.
Πολύ λυπηρό
SeniorCanardo
27/01/2025, 09:48
Ίσως να είσαι λίγο αυστηρός με τον κολλητό και έγραψες εν θερμώ στα καπάκια μετά την βόλτα.
Δίνω ένα άλλοθι στον φιλαράκο σου, μπορεί απλά να ήταν over excited (υπερβολικά ενθουσιασμένος, σαν τα σκυλάκια του καναπέ που όταν βγαίνουν βόλτα μετά από καιρό έχουν την εντύπωση ότι είναι λιοντάρια. Γαβγίζουν και κατουράνε τον κόσμο όλο).
Οι περισσότεροι από εμάς και οι φίλοι μας υπήρξαμε, "υπερβολικά" ενθουσιασμένοι και κάναμε κάποια χοντράδα, σε κάποια στιγμή της ζωής μας.
Στους φίλους είμαστε δίπλα κυρίως στις μαλακίες τους, στις σούρες, στις μανούρες, στους δρόμους, στα γήπεδα...you name it.
Στα εύκολα και στα ωραία, όλοι από δίπλα είναι.
Από την στιγμή που είναι φίλος, παλιός, καλός και όχι ένας random (τυχαίος) τύπος που γνώρισες σε μια βόλτα, κάθεσαι και το λύνεις!
Ο ένας απέναντι από τον άλλο με ένα μπουκάλι αλκοόλ, το "λιπαντικό των συζητήσεων", μιλάς από καρδιάς, τον κοιτάς στα μάτια και ή τα βρίσκεις ή τα σπάς και "άντε γειά".
Άσε τις "γκόμενες" (αρσενικές και θηλυκές) απ' εξώ!
Το πρόβλημα είναι δικό σου με το φίλο σου, δεν θα το λύσει άλλος για εσένα.
Αν νομίζεις στην τελική ότι ο φίλος από "γαμάτος" έγινε "μαλάκας"τον "μπουλάρεις με συνοπτικές" και πάμε παρακάτω.
Τίποτα δεν κρατάει για πάντα, δεν είναι ανάγκη να σέρνουμε "κουφάρια" σχέσεων πίσω μας.
Μπορεί όμως να παίζει βαθύτερο πρόβλημα που ούτε καν φαντάζεσαι και ξέσπασε εκεί.
Εσύ το κρίνεις.
Κατά τα άλλα με ποιόν πας βόλτα, με ποιον τα πίνεις, σε ποιον τα λες, μπαίνει φίλτρο και κόβεις την σκαρταδούρα.
CorpseAlive
27/01/2025, 10:11
Ίσως να είσαι λίγο αυστηρός με τον κολλητό και έγραψες εν θερμώ στα καπάκια μετά την βόλτα.
Δίνω ένα άλλοθι στον φιλαράκο σου, μπορεί απλά να ήταν over excited (υπερβολικά ενθουσιασμένος, σαν τα σκυλάκια του καναπέ που όταν βγαίνουν βόλτα μετά από καιρό έχουν την εντύπωση ότι είναι λιοντάρια. Γαβγίζουν και κατουράνε τον κόσμο όλο).
Οι περισσότεροι από εμάς και οι φίλοι μας υπήρξαμε, "υπερβολικά" ενθουσιασμένοι και κάναμε κάποια χοντράδα, σε κάποια στιγμή της ζωής μας.
Στους φίλους είμαστε δίπλα κυρίως στις μαλακίες τους, στις σούρες, στις μανούρες, στους δρόμους, στα γήπεδα...you name it.
Στα εύκολα και στα ωραία, όλοι από δίπλα είναι.
Από την στιγμή που είναι φίλος, παλιός, καλός και όχι ένας random (τυχαίος) τύπος που γνώρισες σε μια βόλτα, κάθεσαι και το λύνεις!
Ο ένας απέναντι από τον άλλο με ένα μπουκάλι αλκοόλ, το "λιπαντικό των συζητήσεων", μιλάς από καρδιάς, τον κοιτάς στα μάτια και ή τα βρίσκεις ή τα σπάς και "άντε γειά".
Άσε τις "γκόμενες" (αρσενικές και θηλυκές) απ' εξώ!
Το πρόβλημα είναι δικό σου με το φίλο σου, δεν θα το λύσει άλλος για εσένα.
Αν νομίζεις στην τελική ότι ο φίλος από "γαμάτος" έγινε "μαλάκας"τον "μπουλάρεις με συνοπτικές" και πάμε παρακάτω.
Τίποτα δεν κρατάει για πάντα, δεν είναι ανάγκη να σέρνουμε "κουφάρια" σχέσεων πίσω μας.
Μπορεί όμως να παίζει βαθύτερο πρόβλημα που ούτε καν φαντάζεσαι και ξέσπασε εκεί.
Εσύ το κρίνεις.
Κατά τα άλλα με ποιόν πας βόλτα, με ποιον τα πίνεις, σε ποιον τα λες, μπαίνει φίλτρο και κόβεις την σκαρταδούρα.
Ναι ρε φίλε , αυτό . :beer:
Τώρα στην γυναίκα του και να το πεις δεν νομίζω να βγει και κάποιο νόημα μεγάλα παιδιά είναι και οι δύο φαντάζομαι κάτι θα έχει καταλάβει και εκείνη
Μην είσαι τόσο σίγουρος....η αδελφή μου χρόνια με ρωτάει γιατί δεν πηγαίνω πλέον βόλτες με τον άντρα της όπως "παλιά".....
CHINARULEZ21
27/01/2025, 10:34
Καλημέρα κι από εμένα.
Θα πω κι εγώ την άποψή μου περί του ζητήματος.
Όντας 45 ετών έχω αλλάξει τρόπο σκέψης για καταστάσεις γενικά στη ζωή μου.
Το "πηγαίνω αργά,φτάνω πάντα" ακούγεται κλισέ αλλά και απολαμβάνεις την διαδρομή και νιώθεις πιό ασφαλής με νορμάλ ταχύτητες.Τωρα αν η παρέα θέλει να τρέξει εγώ θα προσπαθήσω να μην επηρρεαστώ διότι καί άμπαλος είμαι με το συγκεκριμένο άθλημα και δεν θέλω να μάθω τέτοιου είδους μπάλα.
Ο φίλος, που να είναι πάντα καλά και αυτός και όλοι μας, απλά ενθουσιάστηκε λόγω και του νεαρού της ηλικίας, όπως έλεγε και σε ένα στίχο του ο Παπακωνσταντίνου "έχεις τη ζωή στη σέλα σου γραμμένη".
Απλά αφού δεν το έχει όπως λές,καλό είναι να του το υπενθυμίζετε πότε πότε πηγαίνοντας σιγά σιγά και σε ερώτηση του "γιατί δεν τρέχετε" ή "ανοίξτε λίγο" να του απαντάτε " με εσένα κοντά μας όχι".
Θέλει καμιά φορά η προσγείωση να είναι απότομη στην λόξα του καθενός μας.
Σημασία πολλές φορές και ομορφιά, έχει η διαδρομή και όχι ο τερματισμός.
Καλή μας ημέρα με υγεία και χαρά!
grinderx
27/01/2025, 10:53
Ίσως να είσαι λίγο αυστηρός με τον κολλητό και έγραψες εν θερμώ στα καπάκια μετά την βόλτα.
Δίνω ένα άλλοθι στον φιλαράκο σου, μπορεί απλά να ήταν over excited (υπερβολικά ενθουσιασμένος, σαν τα σκυλάκια του καναπέ που όταν βγαίνουν βόλτα μετά από καιρό έχουν την εντύπωση ότι είναι λιοντάρια. Γαβγίζουν και κατουράνε τον κόσμο όλο).
Οι περισσότεροι από εμάς και οι φίλοι μας υπήρξαμε, "υπερβολικά" ενθουσιασμένοι και κάναμε κάποια χοντράδα, σε κάποια στιγμή της ζωής μας.
Στους φίλους είμαστε δίπλα κυρίως στις μαλακίες τους, στις σούρες, στις μανούρες, στους δρόμους, στα γήπεδα...you name it.
Στα εύκολα και στα ωραία, όλοι από δίπλα είναι.
Από την στιγμή που είναι φίλος, παλιός, καλός και όχι ένας random (τυχαίος) τύπος που γνώρισες σε μια βόλτα, κάθεσαι και το λύνεις!
Ο ένας απέναντι από τον άλλο με ένα μπουκάλι αλκοόλ, το "λιπαντικό των συζητήσεων", μιλάς από καρδιάς, τον κοιτάς στα μάτια και ή τα βρίσκεις ή τα σπάς και "άντε γειά".
Άσε τις "γκόμενες" (αρσενικές και θηλυκές) απ' εξώ!
Το πρόβλημα είναι δικό σου με το φίλο σου, δεν θα το λύσει άλλος για εσένα.
Αν νομίζεις στην τελική ότι ο φίλος από "γαμάτος" έγινε "μαλάκας"τον "μπουλάρεις με συνοπτικές" και πάμε παρακάτω.
Τίποτα δεν κρατάει για πάντα, δεν είναι ανάγκη να σέρνουμε "κουφάρια" σχέσεων πίσω μας.
Μπορεί όμως να παίζει βαθύτερο πρόβλημα που ούτε καν φαντάζεσαι και ξέσπασε εκεί.
Εσύ το κρίνεις.
Κατά τα άλλα με ποιόν πας βόλτα, με ποιον τα πίνεις, σε ποιον τα λες, μπαίνει φίλτρο και κόβεις την σκαρταδούρα.
Καλημέρα κι από εμένα.
Θα πω κι εγώ την άποψή μου περί του ζητήματος.
Όντας 45 ετών έχω αλλάξει τρόπο σκέψης για καταστάσεις γενικά στη ζωή μου.
Το "πηγαίνω αργά,φτάνω πάντα" ακούγεται κλισέ αλλά και απολαμβάνεις την διαδρομή και νιώθεις πιό ασφαλής με νορμάλ ταχύτητες.Τωρα αν η παρέα θέλει να τρέξει εγώ θα προσπαθήσω να μην επηρρεαστώ διότι καί άμπαλος είμαι με το συγκεκριμένο άθλημα και δεν θέλω να μάθω τέτοιου είδους μπάλα.
Ο φίλος, που να είναι πάντα καλά και αυτός και όλοι μας, απλά ενθουσιάστηκε λόγω και του νεαρού της ηλικίας, όπως έλεγε και σε ένα στίχο του ο Παπακωνσταντίνου "έχεις τη ζωή στη σέλα σου γραμμένη".
Απλά αφού δεν το έχει όπως λές,καλό είναι να του το υπενθυμίζετε πότε πότε πηγαίνοντας σιγά σιγά και σε ερώτηση του "γιατί δεν τρέχετε" ή "ανοίξτε λίγο" να του απαντάτε " με εσένα κοντά μας όχι".
Θέλει καμιά φορά η προσγείωση να είναι απότομη στην λόξα του καθενός μας.
Σημασία πολλές φορές και ομορφιά, έχει η διαδρομή και όχι ο τερματισμός.
Καλή μας ημέρα με υγεία και χαρά!
Ωραία τα γράφετε και οι δυο :a013:
Ίσως να είσαι λίγο αυστηρός με τον κολλητό και έγραψες εν θερμώ στα καπάκια μετά την βόλτα.
Δίνω ένα άλλοθι στον φιλαράκο σου, μπορεί απλά να ήταν over excited (υπερβολικά ενθουσιασμένος, σαν τα σκυλάκια του καναπέ που όταν βγαίνουν βόλτα μετά από καιρό έχουν την εντύπωση ότι είναι λιοντάρια. Γαβγίζουν και κατουράνε τον κόσμο όλο).
Οι περισσότεροι από εμάς και οι φίλοι μας υπήρξαμε, "υπερβολικά" ενθουσιασμένοι και κάναμε κάποια χοντράδα, σε κάποια στιγμή της ζωής μας.
Στους φίλους είμαστε δίπλα κυρίως στις μαλακίες τους, στις σούρες, στις μανούρες, στους δρόμους, στα γήπεδα...you name it.
Στα εύκολα και στα ωραία, όλοι από δίπλα είναι.
Ναι αλλά μέχρι τα 30 περίπου γίνονται αυτά,και ανάλογα τον χαρακτήρα του ανθρώπου άλλος θα κάνει ελάχιστα άλλος πολλά.Το θέμα είναι ότι μετά τα 30 πρέπει να καταλαβαίνεις ότι το άγνωστο είναι επικίνδυνο και θέλει προσοχή.Έχεις κάνει τόσα πράγματα μεχρι τα 30 που δεν γινεται να μην εχεις καταλαβει καποιους μηχανισμούς της ζωης.Τα μηχανακια που ηταν το βασικο μου χομπι λογω ηλικιας (16) τα ξεκινησα χαλαρα αλλα με τις γνωστες βλακειες,απο τυχη γλιτωσα μετωπικες κτλ και πολλα μπροστα σε αλλους μηχανοβιους.Μετα εμαθα οτι πρωτα μαθαινεις να κατεχεις και να καταλαβαινεις αυτο που κανεις,και μετα πιεζεις.Στα 30 μου κ@υλωμενος πηγα πρωτη φορα για snowboard με φιλους που ηταν εμπειροι,ελεγα θα κανω αυτο εκεινο το αλλο,ονειρευομουν αλματα :p ειχα δει και βιντεακια..Με το που ανεβηκα στην σανιδα επεσα 10 φορες δε μπορουσα να κανω ουτε μετρο,μετα καπως καλυτερα αλλα κατι δε μου πηγαινε καλα.Παρ ολο που ημουν ενθουσιασμενος.Τους ειπα μαγκες δεν ερχομαι απανω θα γινει μλκια,θα κατσω μονος μου εδω στα ευκολα και χαμηλα μεχρι να μαθω τα βασικα.Και μου λενε υπαρχει μια baby πιστα με δασκαλους.Πηγα στα ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ εσκασα 50 ευρω σε δασκαλο να με μαθει,εκει μαζι με τα 5χρονα χεστηκα.Προσοχη δεν φοβηθηκα μην χτυπησω.Αμα ημουν 20 θα πηγαινα κορυφη 100% οπως εβλεπα πιτσιρικαδες να κουτρουβαλανε και να υποφερουν..Απλα δεν ηθελα να παω εκει που πανε οι εμπειροι γιατι δεν το χω.Δεν ανηκω εκει ρε μαν.Οπως δεν ανηκει ο κουμπαρος του να κυνηγαει πιο εμπειρους.Δε το εχει ζησει στη ζωη του?Δεν εχει κινδυνευσει ή ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙ ποτε προσπαθωντας να κανει κατι αλλο ΖΟΡΙΚΟ στη ζωη του ενω δεν ηταν ετοιμος να το κανει?
μεγάλη προσοχή σε δημόσιο δρόμο , σε όλους μας
Ναι αλλά μέχρι τα 30 περίπου γίνονται αυτά,και ανάλογα τον χαρακτήρα του ανθρώπου άλλος θα κάνει ελάχιστα άλλος πολλά.Το θέμα είναι ότι μετά τα 30 πρέπει να καταλαβαίνεις ότι το άγνωστο είναι επικίνδυνο και θέλει προσοχή.Έχεις κάνει τόσα πράγματα μεχρι τα 30 που δεν γινεται να μην εχεις καταλαβει καποιους μηχανισμούς της ζωης.Τα μηχανακια που ηταν το βασικο μου χομπι λογω ηλικιας (16) τα ξεκινησα χαλαρα αλλα με τις γνωστες βλακειες,απο τυχη γλιτωσα μετωπικες κτλ και πολλα μπροστα σε αλλους μηχανοβιους.Μετα εμαθα οτι πρωτα μαθαινεις να κατεχεις και να καταλαβαινεις αυτο που κανεις,και μετα πιεζεις.Στα 30 μου κ@υλωμενος πηγα πρωτη φορα για snowboard με φιλους που ηταν εμπειροι,ελεγα θα κανω αυτο εκεινο το αλλο,ονειρευομουν αλματα :p ειχα δει και βιντεακια..Με το που ανεβηκα στην σανιδα επεσα 10 φορες δε μπορουσα να κανω ουτε μετρο,μετα καπως καλυτερα αλλα κατι δε μου πηγαινε καλα.Παρ ολο που ημουν ενθουσιασμενος.Τους ειπα μαγκες δεν ερχομαι απανω θα γινει μλκια,θα κατσω μονος μου εδω στα ευκολα και χαμηλα μεχρι να μαθω τα βασικα.Και μου λενε υπαρχει μια baby πιστα με δασκαλους.Πηγα στα ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ εσκασα 50 ευρω σε δασκαλο να με μαθει,εκει μαζι με τα 5χρονα χεστηκα.Προσοχη δεν φοβηθηκα μην χτυπησω.Αμα ημουν 20 θα πηγαινα κορυφη 100% οπως εβλεπα πιτσιρικαδες να κουτρουβαλανε και να υποφερουν..Απλα δεν ηθελα να παω εκει που πανε οι εμπειροι γιατι δεν το χω.Δεν ανηκω εκει ρε μαν.Οπως δεν ανηκει ο κουμπαρος του να κυνηγαει πιο εμπειρους.Δε το εχει ζησει στη ζωη του?Δεν εχει κινδυνευσει ή ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙ ποτε προσπαθωντας να κανει κατι αλλο ΖΟΡΙΚΟ στη ζωη του ενω δεν ηταν ετοιμος να το κανει?
Εχω ζησει την ιδια ιστορια με σκι αλλα τελικα δεν εδωσα το 50ρικο
στον δασκαλο αλλα στον μπαρμαν στο σαλέ:p
sanctusan
27/01/2025, 18:42
Η απάντηση που έλαβα ήταν κάπως ικανοποιητικήποιητική αν και δεν πιστεύω ότι τα κατάλαβε όλα όσα του είπα. Anyway, πάμε παρακάτω και βλέπουμε.
Σίγουρα είναι ο κουμπάρος μου και δεν θα τον καρφώσω (ακόμα), θα τον δω πάλι στο δρόμο. Θα του δώσω κιάλλη ευκαιρία μέχρι να ξανακερδίσει ή να χάσει 100% την αμπιστοσύνη μου
Έλαβα το παρακάτω μήνυμα.
''Όλα δίκιο όλα όμως!
Σήμερα με έπιασα πολλές φορές ότι πίεζα δίχως λόγο, σε κάποια σημεία κρατιομουν, μετά ξανά, όντως αρχάριος!
Όντως σαν καγκουρας!
Δεν έχω δικαιολογία για πουθενά, θα μου φανεί λογικό τα παιδιά να μην θέλουν πάλι να βγούμε στον δρόμο μαζί! Μάλλον στο φτωχό μου μυαλό ήθελα να δείξω κάτι σε όλους σας! Τρομερό λάθος! Δεν έχω την εμπειρία!
Αυτό που έγινε σήμερα δεν το έχω ξανακάνει εννοώ τόσο απρόσεκτος να ανοίξω σε έναν δρόμο που δεν γνωρίζω τόσο βάρκα στο γυαλο!
Τύχη βουνό!
Έκανα αυτά που κοροϊδεύω!
Όσο για το τελευταίο το ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά είναι αναγκαίο!
Λάθος τρόπος σκέψης κ λάθος διαχείριση θα πω!
Μεγάλο μάθημα η σημερινή βόλτα!
Θέλω να πεις στα παιδιά συγνώμη για την ηλίθια συμπεριφορά μου σήμερα!
Και μια τεράστια συγνώμη σε εσένα για όλα τα συναισθήματα που σου προκάλεσα!''
Δώστου ναι, γλυκούλης είναι :D
Ο κουμπάρος σου χρειάζεται ψυχοθεραπεία
Ο τρόπος οδήγησης δεν έχει να κάνει με την απειρία. Εχει να κάνει με το πως αντιμετωπίζει την καθημερινότητα και ξεσπάει στην οδήγηση
Κάντε μια πιο βαθειά κουβέντα γιατί πίσω κρύβονται πολλά και το λέω φιλικά
Ο κουμπάρος σου χρειάζεται ψυχοθεραπεία
Ο τρόπος οδήγησης δεν έχει να κάνει με την απειρία. Εχει να κάνει με το πως αντιμετωπίζει την καθημερινότητα και ξεσπάει στην οδήγηση
Κάντε μια πιο βαθειά κουβέντα γιατί πίσω κρύβονται πολλά και το λέω φιλικά
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έτσι ακριβώς...
Ειδικά σε ηλικίες που αγγίζουν τα πρώτα άντα ή φυσικά τα ξεπερνάνε
Γενικά είναι ένα θέμα που φαίνεται απλό, αλλά έχει ενδιαφέρουσες προεκτάσεις και σε όλους έχει τύχει να μας φέρει σε δύσκολη θέση κάποια στιγμή.
Πως να χειριστείς άραγε τέτοια κατάσταση, ειδικά με στενό φίλο ή δικό σου άνθρωπο, ενώ τα χιλίομετρα κυλάνε και βλέπεις τη μαλακία να έρχεται...
Σε παρόμοια περίπτωση δική μου, πάνω στη διαδρομή μας, αντέδρασα απότομα, έπραξα σαν περιπολικό, μπήκα μπροστά, έκοψα άκρη και άρχισα τις φωνές
Καλά ή κακά δε ξέρω ακόμα αν έπραξα. Ένιωσα άσχημα όμως
Αγαπητό μου μοτο-ημερολόγιο γειά σου :D :cool::smokin:
Ο κουμπάρος σου χρειάζεται ψυχοθεραπεία
Ο τρόπος οδήγησης δεν έχει να κάνει με την απειρία. Εχει να κάνει με το πως αντιμετωπίζει την καθημερινότητα και ξεσπάει στην οδήγηση
Κάντε μια πιο βαθειά κουβέντα γιατί πίσω κρύβονται πολλά και το λέω φιλικά
Μια αλλη αναγνωση ειναι η υπαρξη ανασφαλειας σε καποιους ανθρωπους που τους κανει να θελουν να δειχνουν σε ολους και σε καθε ευκαιρια ποσο πιο γαματοι, πιο δυνατοι, πιο πλουσιοι, κοκ ειναι. Ενα παραπανω στη μηχανη που εχει και προεκτασεις ανδρισμου κατα καποιον τροπο (ο πιο γρηγορος-πιο τολμηρος ειναι και πιο ανδρας). Τα βλεπουμε κι εδω μεσα καποιες φορες αυτα, κατι ατακες του στιλ παμε μια κοντρα να σου δειξω, κτλ. Γενικα το μικρο σκυλακι ειναι αυτο που γαβγιζει πιο πολυ συνηθως.
Τωρα θα μου πεις ψυχαναλυση του πλητρολογιου. Ναι, θα συμφωνησω. Απλα ισως βοηθησει να πιασετε απο καπου το κουβαρι.
grinderx
28/01/2025, 11:05
Μια αλλη αναγνωση ειναι η υπαρξη ανασφαλειας σε καποιους ανθρωπους που τους κανει να θελουν να δειχνουν σε ολους και σε καθε ευκαιρια ποσο πιο γαματοι, πιο δυνατοι, πιο πλουσιοι, κοκ ειναι. Ενα παραπανω στη μηχανη που εχει και προεκτασεις ανδρισμου κατα καποιον τροπο (ο πιο γρηγορος-πιο τολμηρος ειναι και πιο ανδρας). Τα βλεπουμε κι εδω μεσα καποιες φορες αυτα, κατι ατακες του στιλ παμε μια κοντρα να σου δειξω, κτλ. Γενικα το μικρο σκυλακι ειναι αυτο που γαβγιζει πιο πολυ συνηθως.
Τωρα θα μου πεις ψυχαναλυση του πλητρολογιου. Ναι, θα συμφωνησω. Απλα ισως βοηθησει να πιασετε απο καπου το κουβαρι.
Δεν είναι ψυχανάλυση του πληκτρολογίου. Είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες. Στο Riding School 1 που πήγα τον Οκτώβρη εξηγούσαν ακριβώς αυτή τη συμπεριφορά του ανθρώπινου εγκεφάλου και του παλαιότερου μέρους του (το ερπετοειδές) που κυβερνά και πως αυτό επηρεάζει τις αποφάσεις που παίρνουμε κατά τη διάρκεια της οδήγησης της μοτοσυκλέτας (αλλά και γενικότερα στη ζωή θα προσέθετα). Ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και προσωπικά μου άνοιξε τα μάτια :)
Powered by vBulletin® Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.