View Full Version : Γνωμες και προβλημα συμπλεξης σε Astrea grand
Nikolas1971
28/01/2025, 12:28
Καλησπερα θελω να κανω μια ερωτηση και να παρω μερικες ιδεες περι τηνος προκειται . Εχω ενα Astrea Grand το οποιο εχω να το χρησιμοποιησω περιπου 3 μηνες .
Το μηχανακι ηταν μια χαρα , σημερα παρατηρησα οτι οι αλλαγες ταχυτητων ηταν καπως περιεργες .
Πηγα σε ενα παρκινγκ και εκανε καποιες "δοκιμες" ας πουμε , σε τελικη φαση συμφωνα με οσα ειδα ηταν τα εξης .
Το μηχανακι οταν εχεις εστω και λιγακι ανοιχτο το γκαζι δεν κατεβαινει ο λεβιες ταχυτητων με τιποτα . Ουτε να το συμπλεκταρεις δε μπορεις , ουτε να "καρφωσεις" ταχυτητα να πας στην επομενη , το ιδιο συμβαινει και στο κατεβασμα .
Τελευταια φορα που θυμαμαι το μηχανακι δεν ειχε καποιο παρομοιο προβλημα ωστοσο στη νορμαλ οδηγηση κανει τη δουλεια του αλλα αντιλαμβανομαι οτι κατι δε παει καλα.
Μπορει καποιος να μου πει επισης μια γνωμη στο τι μπορει να εχει παει στραβα?
Καποιο κοστος αν το εχει επισκευασει κανεις σε μαστορα ή καποια πληροφορια
Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων
Το πρώτο που μου έρχεται, κολλημένοι δίσκοι και φυγοκεντρικός... Πιθανώς λόγω της ακινησίας.
Περίμενε να το δουν και κάποιοι πιο γνώστες να σου πουν
Nikolas1971
29/01/2025, 16:21
Καλησπερα και ευχαριστω για το χρονο σου . Υπαρχει καποιος τροπος να επιβεβαιωσω οτι εχουν κολλησει η δισκοι ?
telegonos
29/01/2025, 17:41
Λάδι, έχει;
Nikolas1971
31/01/2025, 10:54
Λοιπον , οταν παρατηρησα τι συμβαινει και εκανα ο,τι εκανα να το επιβαιβεωσω οτι με ανοιχτο γκαζακι ο λεβιες δεν κουνιεται , ηταν το πρωτο πραγμα που εκανα .
Ωστοσο και με το καινουριο λαδι παλι τα ιδια .
Σκεφτηκα να πειραξω λιγο τη βιδα ρυθμισεις των δισκων αλλα περιμενω πρωτα και απο εδω τις ιδεες σας .
Λοιπον , οταν παρατηρησα τι συμβαινει και εκανα ο,τι εκανα να το επιβαιβεωσω οτι με ανοιχτο γκαζακι ο λεβιες δεν κουνιεται , ηταν το πρωτο πραγμα που εκανα .
Ωστοσο και με το καινουριο λαδι παλι τα ιδια .
Σκεφτηκα να πειραξω λιγο τη βιδα ρυθμισεις των δισκων αλλα περιμενω πρωτα και απο εδω τις ιδεες σας .
Να υποθέσω, προσπαθείς να κάνεις σουζίδια, έτσι; καλό είναι για πολλούς λόγους να μην έχεις ανοικτό το γκάζι όταν πατάς τον λεβιέ.....προκαλούνται ποικίλα θεματάκια τόσο μοτερικά όσο και οδηγικά.
Nikolas1971
31/01/2025, 11:24
Γενικα εκανα παλιοτερα με το συγκεκριμενο . Τωρα ειναι καθαρα για θεματα δουλειας , αλλα δε παυει να ειναι αντιληπτο οτι κατι δε παει καλα ακομα και σε κανονικη χρηση . Εξαλλου πανω σε κανονικη του χρηση το παρατηρησα
Να προσθεσω. Μπορω να μοιραστω αρχεια με το χομπιστικο μηχανακι που φτιαχνω και πως περναω το χρονο μου με αυτο. Σε μηχανικα θεματα επισης μπορω να βαλω το χερι μου , αρκει να ειμαι σιγουρος τι φταιει οποτε μη διστασετε να μου πειτε τι ελεγχο μπορω να κανω .
Mε απλα λογια , διαγνωση δε μπορω να κανω .
Για οποιαδιποτε απορεια , τι μπορω τι δε μπορω και γενικα ρωτηστε με . Αν δε ξερω θα πω πως δε ξερω για το καλο ολων
Γενικα εκανα παλιοτερα με το συγκεκριμενο . Τωρα ειναι καθαρα για θεματα δουλειας , αλλα δε παυει να ειναι αντιληπτο οτι κατι δε παει καλα ακομα και σε κανονικη χρηση . Εξαλλου πανω σε κανονικη του χρηση το παρατηρησα
Να προσθεσω. Μπορω να μοιραστω αρχεια με το χομπιστικο μηχανακι που φτιαχνω και πως περναω το χρονο μου με αυτο. Σε μηχανικα θεματα επισης μπορω να βαλω το χερι μου , αρκει να ειμαι σιγουρος τι φταιει οποτε μη διστασετε να μου πειτε τι ελεγχο μπορω να κανω .
Mε απλα λογια , διαγνωση δε μπορω να κανω .
Για οποιαδιποτε απορεια , τι μπορω τι δε μπορω και γενικα ρωτηστε με . Αν δε ξερω θα πω πως δε ξερω για το καλο ολων
Αφού, όπως λες, "πιάνουν" τα χέρια σου με αυτά, θα έπρεπε ΠΡΙΝ αλλάξεις τα λάδια να ανοίξεις το καπάκι του συμπλέκτη και να τσεκάρεις όλο το σύστημα (δίσκους, φυγοκεντρικό) εφόσον λες ότι το έκανες παλιότερα, υποπτεύομαι ότι οι δίσκοι είναι τελειωμένοι, μαζί και τα ελατήρια του συμπλέκτη.
Μπορείς να το κάνεις και τώρα, κόστος ένα επιπλέον λίτρο λάδι.
Nikolas1971
31/01/2025, 11:41
Δε γνωριζα οτι με χαλια δισκους προκειτε να γινει αυτο που επαθα . Θεωρω σωστο το να περνω γνωμες , ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν πολλοι καλυτεροι απο μενα να με διαφωτισουν . Ισως μπορει να ηταν οτιδιποτε αλλο .
Δε γνωριζα οτι με χαλια δισκους προκειτε να γινει αυτο που επαθα . Θεωρω σωστο το να περνω γνωμες , ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν πολλοι καλυτεροι απο μενα να με διαφωτισουν . Ισως μπορει να ηταν οτιδιποτε αλλο .
Αν δεν ανοίξεις καπάκι να δεις τι παίζει, αυτό εδώ δεν βοηθάει ιδιαίτερα....:lol:
459815