View Full Version : Παγκοσμια ημερα του HEAVY METAL
thunder ace
13/02/2025, 10:40
Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους/ολες τους ΜΕΤΑΛΑΔΕΣ
Παγκοσμια ημερα του HEAVY METAL σημερα.
harris_x
13/02/2025, 10:42
:rockon::rockon::rockon::rockon::rockon:
harris_x
13/02/2025, 10:49
Για να δούμε, θα βρούμε κανα εισιτήριο;
459938
thunder ace
13/02/2025, 10:56
Τους εχω δει στην οριτζιναλ συνθεση τους(τους sabbath εννοω)
Τους εχω δει στην οριτζιναλ συνθεση τους(τους sabbath εννοω)
ΑΥΤΗ είναι η ορίτζιναλ σύνθεση.
harris_x
13/02/2025, 11:10
Αυτό...
Ο Μπιλ είχε κάτι θέματα υγείας κ απείχε τα τελευταία χρόνια, ο Όζι ζοριζεται να περπατήσει, περνάνε τα χρόνια γμωτο κ γερνατε
https://www.youtube.com/watch?v=MiY2JsGXrtM
ΥΓ Παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου είναι σήμερα
/σπαστικός mode off
harris_x
13/02/2025, 11:17
ΥΓ Παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου είναι σήμερα
/σπαστικός mode off
Ισχύει, του Heavy Metal είναι αύριο.
David Draiman και Tom Morello θα "μοιραστούν" την ίδια σκηνή. Καλά θα πάει αυτό :a014:
thunder ace
13/02/2025, 11:48
το ξερω νεε μου
thunder ace
13/02/2025, 11:55
''Στις 13 Φεβρουαρίου του 1970 κυκλοφορεί από τους Black Sabbath ο πρώτος ομώνυμος δίσκος, που θεωρείται από την πλειοψηφία των μεταλλάδων η πρώτη metal κυκλοφορία. Γι' αυτό η ημερομηνία κυκλοφορίας του θεωρείται και η ημερομηνία γέννησης του ιδιώματος.''
https://www.metalcity.gr/2025/02/heavy-metal.html
Interesting.
Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο και ακούω Sabbath εδώ και δεκαετίες.Δεν νομίζω να ισχύει αυτό που λέγεται, δεν ξέρω ποιος τα γράφει, αλλά νομίζω οτι
οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι οι Black Sabbath, Led Zeppelin, και Deep Purple είναι από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της εποχής που οδήγησαν το proto-metal στο heavy metal.
Οπότε ένας δίσκος δεν θα φέρει την άνοιξη όταν ξέρεις ότι πόσα συγκροτήματα εκείνη την περίοδο ασχολούνται με παρόμοιο ήχο πόσο δε μάλλον να θεωρήσεις μια ημέρα ως τότε γεννήθηκε
το heavy metal.
Οι Blue Cheer προηγήθηκαν, οι Steppenwolf με το "Born to be Wild", και οι Pink Floyd εκείνη την εποχή με τα "Ibiza Bar" και "The Nile Song" επικύρωναν ότι είχε έρθει η ώρα για πιο σκληρό ήχο, γενικώς.
Μια γενίκευση λέει ότι πάντα υπάρχουν πρωτοπόροι στον ήχο, αλλά δεν υπάρχει παρθενογένεση. Κάτι κάπου κάποιος έχει παίξει κάτι παρόμοιο, απλά δεν το ξέρουμε ακόμα.
Τα λέω με μεγάλη αγάπη για τους Sabbath. Έχω ακόμα δυο-τρία βινύλια και βλέπω την τεράστια συμβολή τους δεκαετίες αργότερα σε αναρίθμητα σχήματα, μακάρι να μπορούσα να παρεβρεθώ στην φαινομενικά τελευταία τους συναυλία
αλλά είμαι ικανοποιημένος μουσικά απο την τεράστια παρακαταθήκη που άφησαν.
thunder ace
13/02/2025, 13:42
Αν και στην δεκαετία των 70 οι αγαπημένοι μου ήταν οι deep purple,νομίζω ότι τον πραγματικό heavy metal ήχο τον είχαν οι Sabbath.
Οι deep purple και οι zeppelin ήταν hard rock..
karellen
13/02/2025, 14:27
Αν και στην δεκαετία των 70 οι αγαπημένοι μου ήταν οι deep purple,νομίζω ότι τον πραγματικό heavy metal ήχο τον είχαν οι Sabbath.
:rockon:
doctoras
13/02/2025, 18:08
Χρόνια πολλά απανταχού σατανάδες, μεταλλαδες και λοιπούς σιδηρουργούς :beer: :beer:
Να προσθέσω ελάχιστα αργότερα τους: AC/DC (του μπον σκοτ) & Motörhead
Χωρίς αυτά τα ιερά τέρατα η μουσική όλων των κατηγοριών και των υποκατηγοριών τους θα ήταν φτωχότερη
o_gavros
13/02/2025, 20:53
γουι Αρ δε ροουντκρου...:rockon:
[/QUOTEΧρόνια πολλά απανταχού σατανάδες, μεταλλαδες και λοιπούς σιδηρουργούς
Να προσθέσω ελάχιστα αργότερα τους: AC/DC (του μπον σκοτ) & Motörhead
Χωρίς αυτά τα ιερά τέρατα η μουσική όλων των κατηγοριών και των υποκατηγοριών τους θα ήταν φτωχότερη..[/QUOTE
:rockon::rockon::rockon:
doctor_john
14/02/2025, 08:17
Οι Sabbath είναι σαν το σπίτι μας για πολλούς. Αυτό το παλικαρακι, αυτός ο σκατουλης που καρφώνει τα take του ολοϊδια το ένα πάνω σε άλλο..
Τι στοίχοι είναι αυτοί.. πόσο δύσκολη η θέση των δασκάλων που δεν μας είπαν ποτέ κάτι αντίστοιχο..
Σε αρπάζουν και σφουγγαριζουν το παραμύθι που μας πουλάνε.
SeniorCanardo
14/02/2025, 12:11
Φτάνει ρε με τα μνημόσυνα.:priest:
:bawl::bawl::bawl:
Μάγκες όσοι πρόλαβαν να το ζήσουν και όσο πρόλαβαν καλώς.
Αν είδες Lemmy στο Σπορτινγκ καλώς, αλλιώς ας πρόσεχες.:bawl:
Το πράγμα είναι "ΝΕΚΡΟ", μην ασελγείτε άλλο στα νιάτα σας, κρατήστε τις καλές αναμνήσεις και πάτε για άλλα.
Όσες φορές πήγα σε τέτοια live, (καλά πολύ νεότερες μπάντες από Sabbath και AC/DC) ήταν το λιγότερο καταθλιπτικά.
Κάτι γερασμένοι, αδιάφοροι, για αυτό που συνέβαινε τύποι πάνω στο stage, που προσποιούνταν εμφανώς ότι γουστάρουν "όπως την πρώτη μέρα" και κάτι μπαρμπάδες που κάθονταν αλλά muppet show στην κερκίδα και χαζεύαν, ενώ αν τολμούσαν να μπουν στο pit βγαίναν δαρμένοι και λαχανιασμένοι στα μισά του κομματιού.
Οι "σκίες" με τα στενά παντελόνια, τα ραφτά, και τα perfecto, (όσοι γλύτωσαν τελοσπάντων από τις "τζίνες", τα "στεντόνια", τα "αρντάν" και τις ρετσίνες), έγιναν κοιλαράδες καραφλοί, με κάνα δυο εξίσου υπέρβαρα παιδάκια ο καθένας, συζύγους με μαλλί αλά Βαλντεράμα ή Κουκουρέγια, οδηγούνε SUV και λένε τις ίδιες ιστορίες που κορόιδευαν μικροί.
Τις ιστορίες που ξεκινάνε με το... "Όταν εγώ είδα live..., όταν εμείς ακούγαμε..., όταν εμείς κάναμε..." και συνήθως παίρνουν την ίδια απάντηση που δίνανε και αυτοί, όταν ήταν πιτσιρικάδες ... "Δεν γαμιέσαι ρε μπάρμπα με τις ιστορίες σου, δες τα μούτρα στον καθρέφτη..."
Όπως πολύ σωστά λέει και ένας φίλος που έχει κολλήσει πολλά "μεταλόσημα":
"HEAVY METAL, μουσική από γέρους, για γέρους".
Ας αφήσουμε τουλάχιστον, να γεννηθούν και να αναδειχθούν νέες μπάντες με νέο ήχο και με νεανική φρεσκάδα, να βγουν και οι παππούδες στη σύνταξη να κάτσουν στην πολυθρόνα να ρουφάνε το τσαγάκι τους και να λένε ιστορίες από τα παλία.
(Φτάνει με τα ξεφτιλίκια του μπάρμπα Όζι.)
thunder ace
14/02/2025, 12:28
Κάπου είσαι λάθος ,κάπου έχεις δίκιο.
Φυσικά σε συναυλία των maiden, Metallica, Sabbath κλπ ΔΕΝ πρόκειται να πάω πλέον,αλλά κατά ένα πουστη λόγο,αν θέλω να ακούσω κάτι να μου αρέσει,με φτιάξει,με ανεβάσει ,ε... μάλλον δεν θα βάλω κάτι σύγχρονο.
Δεν είμαι από τους παπάρες που λένε "σαν τα παλιά δεν έχει! " αλλά δέχομαι ότι ΚΑΙ στα χρόνια αυτά που διανύουμε,υπάρχουν αξιόλογα groups και ωραία τραγούδια.
Αλλά τι να κάνουμε....οι αναμνήσεις των νιάτων μας ήταν με αυτά τα συγκροτήματα και με αυτά τα τραγούδια.
Οι πιο νέες γενιές,ας βολεύουν με τους καινούριους.
SeniorCanardo
14/02/2025, 12:40
Κάπου είσαι λάθος ,κάπου έχεις δίκιο.
Φυσικά σε συναυλία των maiden, Metallica, Sabbath κλπ ΔΕΝ πρόκειται να πάω πλέον,αλλά κατά ένα πουστη λόγο,αν θέλω να ακούσω κάτι να μου αρέσει,με φτιάξει,με ανεβάσει ,ε... μάλλον δεν θα βάλω κάτι σύγχρονο.
Δεν είμαι από τους παπάρες που λένε "σαν τα παλιά δεν έχει! " αλλά δέχομαι ότι ΚΑΙ στα χρόνια αυτά που διανύουμε,υπάρχουν αξιόλογα groups και ωραία τραγούδια.
Αλλά τι να κάνουμε....οι αναμνήσεις των νιάτων μας ήταν με αυτά τα συγκροτήματα και με αυτά τα τραγούδια.
Οι πιο νέες γενιές,ας βολεύουν με τους καινούριους.
Το ίδιο λέμε, δεν διαφωνούμε και ο καθένας μπορεί να πάει και να γουστάρει όπου νομίζει.
Απλά εγώ προτιμώ να πάω να δω μια νέα μπάντα, ακόμα και με "παλιό" ήχο, που το ζει και το γουστάρει, πάρα τον "παππού που προσπαθεί".
Σε σπίτια, μάντρες και γραφεία και εμείς όταν μαζευόμαστε τα παλιά ακούμε.
Όπως την βρίσκει ο καθένας, την ίδια κουβέντα είχαμε με φίλους για το αν θα πάμε να δούμε Savatage στον Κορινό :bawl:(ή μήπως Blackie Lawless στο Terra).
Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε.
:beer:
o_gavros
14/02/2025, 12:45
ρε παίχτη, όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω είσαι...
Όποιος σήμερα χρησιμοποιεί τον όρο "χεβιμέταλ" ξέρεις ότι είναι ο γραφικός τύπος με τα 8 ίδια ακούσματα που έχει δει 400 φορές λάιβ τις ίδιες 10 μπάντες.
Υπάρχουν νέες μπαντάρες και μουσικάρες στον ευρύτερο μέταλ/ροκ χώρο.
Στο συγκεκριμένο live πας για Gojira, δεν πας για Sabbath. :D
grinderx
14/02/2025, 13:19
Ο σπαστικός της παρέας: Πάντως ο γούγλης λέει ότι η παγκόσμια μέρα heavy metal είναι στις 12 Δεκ :p
thunder ace
14/02/2025, 14:24
Ο σπαστικός της παρέας: Πάντως ο γούγλης λέει ότι η παγκόσμια μέρα heavy metal είναι στις 12 Δεκ :p
Για μένα είναι ΚΑΘΕ μέρα.
harris_x
14/02/2025, 14:47
Τελικά ως ώρας έχουμε βρεί 3 διαφορετικές ημερομηνίες....
Εγώ υποστιρίζω το παρακάτω :rockon::rockon::rockon:
grinderx
14/02/2025, 16:15
Έτερον εκάτερον :p
doctoras
14/02/2025, 16:22
καταλάβαμε τι θέλετε αν θίξατε αλλά κάπου το τσουβαλιάσατε λίγο ρε παλικάρια
το να βρεθείς σε ένα τέτοιο ονομα (αν το γουστάρεις - όχι απο ανάγκη) είναι και λίγο φόρος τιμής για τους ανθρώπους μουσικούς που υπηρετούν διαχρονικά και με συνέπεια τις παραγωγές τους. Κάποιοι το καταφέρνουν ακόμη καλά όπως πχ o χαλφορντ με τους judas επίσης παράλληλη πορεία με τους sabbath
οκ υπάρχουν κάποιοι που δεν μπορούν να σταθούν στην ίδια απόδοση και είναι λογικό, δεν περιμένεις ως ύψιστος μουσικός κριτής απο όλους top performance.
Και το βλέπουμε να συντελείται σε ενα κοινό ακροατών τριών γενεών που κάτι παει να πει για την εκτίμηση προς το έργο των ανθρώπων αυτών
Για τις ταμπέλες που αναφέρθηκαν είναι παλιά συζήτηση περισσότερο ταιριαστή όταν είσαι νεαρός που προσεγγίζεις τον χώρο όπου κάποιοι ομαδοποιούνται πίσω απο υποκατηγορίες του χώρου όπως death,black,core κλπ, το καλό είναι καλό όπως και να το λένε είτε παλιομοδίτικο είτε φρέσκο που σπαρταράει
σχετικά με τα φεστ που έβαλε ο χάρης.
Προσωπικά έπαψα να πηγαίνω σε φεστ, εκτός και αν πληρώσω το εισιτήριο και βρεθώ μονο για μια μπάντα στον χώρο είτε είναι αυτή η head είτε open. Θέλει χρόνο ατομικής προετοιμασίας για να "χωρέσεις" τι θα παίξουν. Συνήθως καίγεσαι φεύγοντας πίσω με ανάμικτα συναισθήματα.
Προτιμώ να πληρώσω παραπάνω για την παραγωγή και να δω ΜΙΑ μπάντα όπως πχ με τους inflames που τους είχα καψούρα χρόνια.
Κάποτε ο κόσμος (πιτσιρικάδες) άκουγε μέταλ γιατί το μέταλ ήταν ότι περίπου και η τραπ μουσική σήμερα σαν κοινωνικό φαινόμενο εννοώ και όχι σαν τέχνη .
Προκαλούσες με τα κολάν και τις μπλούζες με τους ανάποδους σταυρούς ,οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έβγαζαν σπυριά και όλοι σου έλεγαν ''μα καλά πως το ακούς αυτό το πράγμα''.
Ήταν μία μορφή αντίδρασης και το κυριότερο όχι μόδα.Σε έδειχναν με το δάχτυλο.Σε έδιωχναν από το λύκειο γιατί έχεις μαλλιά ή σκουλαρίκια.
Σήμερα ο κόσμος ακούει μέταλ για να διασκεδάσει και να θαυμάσει τους καλλιτέχνες ,γενικά για να περάσει καλά και καλά κάνει.
YΓ όπως έλεγε και ένας φίλος ''80-100ε για live στυλ acdc -που μας θυμήθηκαν μετά από 30 χρόνια ξέρω γω για πρώτη φορά- δεν δίνω που να σηκωθεί και ο συγχωρεμένος ο Χεντριξ για συναυλία '' .
ratamahatta
14/02/2025, 20:16
Χρόνια πολλά σε όλους κ όλες λοιπόν
https://youtu.be/9d4ui9q7eDM?si=09MlrWtriwZSeTUv
Manalishi
14/02/2025, 20:32
Για να δούμε, θα βρούμε κανα εισιτήριο;
459938
Tickets for Black Sabbath's final show at Villa Park sold out in just 16 minutes today, leaving thousands of fans disappointed and angry.
Σε 16 λεπτά εξαντλήθηκαν...
doctoras
14/02/2025, 21:29
Είχαμε μια τέτοια συζήτηση με γνωστούς
Η ροκ και όλα τα σκληρότερα παράγωγα της ως μήνυμα ηταν να σπάσουν τα στερεότυπα από τις καταπιεσμένες δεκαετίες ‘60 , ‘70 , ‘80 και να έρθουν ενάντια στο σύστημα που τα προκαλεί
Το παραγόμενο μήνυμα της τραπ διεθνώς είναι να καβαλήσει το σύστημα, ανατολή δύση θα το έλεγα
Lifestyle υπήρχε όμως αν δεις από εκατοντάδες βίντεο ήταν μια μικρή μειοψηφία ούτε κακό είναι ούτε λέει τίποτα ούτως η άλλως τα ράσα ποτέ δεν έκαναν τον παπά.
Για όσους ασχολούνται ή συναυλίες είναι η ανανέωση και ο τρόπος σύνδεσης με το μουσικό ταξίδι που μας συντροφεύει στις περισσότερες και πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας.
......Σε έδειχναν με το δάχτυλο.......
https://www.youtube.com/watch?v=KVTVVuFgL8I
o_gavros
15/02/2025, 10:10
δε θέλουμε...πλυμενους στη γιορτή μας
Peterjackson
15/02/2025, 20:55
Δεν υπάρχει πιο heavy metal μπάντα από τους Saxon.
Εδώ πέρα όμως έχουμε το απόλυτο πάντρεμα!
https://youtu.be/PLzsWa20YIo?si=Ylt3Ae2qjpSpV03r
κοιταΧτε, καθως μεγαλωνετε ειναι λογικο τα γουστα και τα ακουσματα να αλλαζουν
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
γιαΦτο και γω ειμαι χαρουμενος που λιγο πριν τα μπενηντα ακουω ακομα μεταλ και κοιταζω μονο Supersports :lol:
Περα απο τη πλακα, μπορει οταν ημουν πρωτευουσιανος να προλαβα να δω live Annihilator, Metallica (X2 με Νewsted) Napalm death, GnR, και πολλα αλλα, εφυγα ομως και μου εμειναν πολλα απωθημενα (Megadeth, Slayer, Wasp,μπορω να γραφω μεχρι αυριο)
Ενα απο αυτα εκπληρωθηκε. Ειδα προπερσυ Maiden για πρωτη φορα και οταν τους ειδα απο κοντα ψιλοαπογοητευτηκα γιατι αλλλιως τους θυμομουν, αλλιως τους ειδα. Ενας λογος που δε θα παω να δω Wasp ειναι αυτος (συν οτι ειναι πιο πολυ playback παρα live)
Ειδα ομως Helloween περισυ, και το βραδυ της 27 Απριλιου σκεφτομουν οτι αν δω και Gamma Ray εχω ολοκληρωθει σα μεταλλο. Και λιγη ωρα μετα βλεπω "οι Gamma Ray το Δεκεμβρη στην Ελλαδα" και κλεινω το εισητηριο εκεινη τη στιγμη, 8 μηνες νωριτερα.
Αν μου αρεσαν? Οσο δε παει. Αν το καταχαρηκα? Ναι. Αν αξιζε το 5ωρο αναμονης για να ειμαι απο τους πρωτους (λες και ειμαι κανα παιδακι). Σιγουρα. Αν θα ξαναπαω να τους δω? Εννοειται.
Κλεινοντας θα δανειστω ενα ρητο των αρχαιων ημας προγονων:
METAL UP YOUR ASS
Αυτα. Παρτε και μια φωτο ( μπορει και δυο)
459989
459990
taxydromos
17/02/2025, 17:25
Ας είναι ... Χρόνια Πολλά μάγκες!
Ο Ozzy Osbourne επιβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει μόνο με «μικρά κομμάτια» στους BLACK SABBATH κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συναυλίας.
Ο Ozzy ανακοίνωσε την τελευταία του εμφάνιση στις 5 Φεβρουαρίου, αποκαλύπτοντας ότι τα αρχικά μέλη των BLACK SABBATH επανενώνονται για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια για αυτή τη συναυλία. Θα εμφανιστούν μαζί στη συναυλία με τίτλο "Back To The Beginning", η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου στο Villa Park στο Μπέρμιγχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο. Μαζί τους θα βρίσκονται και αρκετές metal μπάντες που έχουν εμπνευστεί από τους SABBATH, όπως οι METALLICA, SLAYER, LAMB OF GOD, MASTODON, PANTERA και ANTHRAX.
Ο Ozzy — ο οποίος δεν έχει παίξει μια ολόκληρη συναυλία από το 2018 — δήλωσε στην εκπομπή του στο SiriusXM "Ozzy Speaks":
"Δεν σκοπεύω να παίξω ένα πλήρες σετ με τους BLACK SABBATH, αλλά θα συμμετάσχω με μικρά κομμάτια. Θα κάνω ό,τι μπορώ, όπου νιώθω άνετα."
Ο 76χρονος τραγουδιστής της heavy metal, ο οποίος αποκάλυψε το 2020 ότι έχει διαγνωστεί με τη νόσο του Πάρκινσον, πρόσθεσε ότι κάνει ό,τι μπορεί για να προετοιμαστεί για τη συναυλία στο Villa Park.
Αυτός ο Κύριος πάντως, με τη κιθάρα του ξεκίνησε το βαρύ μέταλλο!!
:rockon:
460092
Respect
https://www.jambase.com/show/dark-tranquillity-gagarin-205-20250427?utm_source=google&utm_medium=gac&source=ea
:eek:
sanctusan
25/04/2025, 14:12
https://www.jambase.com/show/dark-tranquillity-gagarin-205-20250427?utm_source=google&utm_medium=gac&source=ea
:eek:
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.....
Έχω πάρει εισιτήρια με τη σύζυγο εδώ και μήνες. Τα λέμε εκεί. :beer:
Και επειδή, έτσι, θυμήθηκα τα νιάτα μου και είμαι πολύ κουλ, εδώ είμαι εγώ (μέση) και ο Sundin (δεξιά - τότε κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος). Αριστερά, που με έχει πιάσει αγκαλιά, είναι ο Stanne, αλλά ο ηλίθιος συγκάτοικός μου αποφάσισε να βάλει το δάχτυλό του μπροστά στον φακό #$%%^#$^%$$%^&.
Λονδίνο. 2002.
461746
motojojo
22/05/2025, 14:26
Επειδή μόλις το άκουσα
Έρχονται οι Metallica (https://www.metallica.com/tour/2026-05-09-athens-greece.html)
doctoras
22/05/2025, 15:41
δεν ξέρω ποιοι έχουν πρόσβαση στη πλατφόρμα και με τι τρόπο, εικάζω οτι θα έχουμε ένα sold out τις πρώτες ώρες με δύσκολη πρόσβαση στην πλατφόρμα και στην συνέχεια όσοι θελήσουν αγορά απο την επίσημη μαύρη τύπου viagogo με τιμές Χ 3
προετοιμαζόμαστε για να μη πέσουμε απο τα σύννεφα
panavour
28/05/2025, 15:08
https://www.facebook.com/share/v/1G7wqjHfgR/