PDA

View Full Version : honda strea supra πρόβλημα με τα φώτα !

vabaszi
16/02/2025, 14:50
Καλησπέρα σας! Έχω ένα σούπρα ! Το μηχανάκι από το καλοκαίρι με κάνει το εξής . Μόλις ανάβω τα φώτα σβήνει επί τόπου και αν είμαι σε πορεία πχ κεντρικό ή κατηφόρα ξανά παίρνει ακαριαία . Παρατήρησα τώρα ότι ποια με το που ανάψω τα φώτα νεκρώνει τελείως δεν παίρνει καν μπρός . Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να είναι ; Ευχαριστώ προκαταβολικά !

Bowleno
16/02/2025, 18:21
Καλησπέρα, Σαλλονικιός να υποθέσω; :D
Μπαταρία πνέει τα λοίσθια, επίσης, ανορθωτής/πηνία θέλουν έλεγχο.....

vabaszi
16/02/2025, 19:04
Να πώ ότι το δουλεύω χωρίς μπαταρία ... λέτε να είναι αυτό το τόσο απλό ;

Bowleno
17/02/2025, 17:36
Να πώ ότι το δουλεύω χωρίς μπαταρία ... λέτε να είναι αυτό το τόσο απλό ;

Ένα ένα μας τα λες....και βέβαια! Η μπαταρία εκτός των άλλων, παίζει και τον ρόλο σταθεροποιητή τάσης, στα παπιά.
Πάρε την μπαταρία που λεει το μάνιουαλ σου και problem solved που λένε και στο χωριό μου.
Υποπτεύομαι όμως ότι πλέον θα έχει δημιουργηθεί και θέματάκι σε πηνία/ανορθωτή.... ένας έλεγχος σε ηλεκτρολόγο επιβάλλεται ΠΡΙΝ βάλεις την μπαταρία (για να μην την κάψουν τα προαναφερόμενα)

Και μια ερώτηση: λάμπες σου καίει;

(βαριέται και ο παλιόγερος να γράψει....)

vabaszi
17/02/2025, 19:42
Επειδή ήταν του θείου μου ψιλό παρατημένο τον έκαιγε με είχε πει , σε εμένα δεν έτυχε προς το παρόν απλός χειροτέρεψε το πρόβλημα , με το που ανάβω φώτα το μηχανάκι σβήνει κόβει τελείως το ρεύμα , σήμερα το έβαλα μια μπαταρία που είχα στην άκρη πολύ πιθανό να μην δουλεύει καλά, πάντως που το έκανα ένα τεστ πάλι τα ίδια . Ανορθωτή άλλαξα και ηλεκτρονική , αυτά τα είχα στο πρόγραμμα ούτος η άλλος για να το κάνω μια ανανέωση . Απλά ήλπιζα να φτιαχτεί και αυτό το θέμα.

geioann
17/02/2025, 19:43
Δεν ξέρω, μπορεί και να είναι θέμα μπαταρίας αλλά ένα Astrea Grand που έχω στο χωριό το δουλεύει ο πατέρας μου χωρίς μπαταρία εδώ και 15 χρόνια. Σβησιματα δεν του κάνει πάντως!!

Υ.γ. έχει μπαταρία επάνω αλλά είναι "τελειωμένη" εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια

vabaszi
17/02/2025, 19:57
Γι' αυτό και εγώ το δούλευα χωρίς . Λέω μήπως έσκασε καλώδιο από τίποτα βροχή του παρελθόντος ή ακουμπάνε τίποτα καλώδια μεταξύ τους . Το καλοκαίρι είχα φώτα κανονικά . Πιστεύω θα την βρω την λύση που θα πάει.

Υγ. Με χώρισε το κορίτσι και έχω πέσει με τα μούτρα ,κάνω καμία βόλτα και ξεχνιέμαι.

vabaszi
19/02/2025, 11:51
Θεσσαλονίκη γνωρίζεται αν υπάρχει κάποιος καλός μάστορας που να ασχολείτο εξολοκλήρου με παπιά ; Απλά έμπιστος να είναι να μπορώ να τον εμπιστευτώ.

OldMan
19/02/2025, 15:09
Για πε με ρε καρνταση..

Οταν αναβεις τα φωτα (και σβηνει το μηχανακι) τα φωτα αναβουν..??

Bowleno
19/02/2025, 15:28
Για πε με ρε καρνταση..

Οταν αναβεις τα φωτα (και σβηνει το μηχανακι) τα φωτα αναβουν..??

Αφού δεν έχει μπαταρία καρντιά μου, πως να μείνουν αναμμένα;

harris_x
19/02/2025, 15:33
Αφού δεν έχει μπαταρία καρντιά μου, πως να μείνουν αναμμένα;

Μη μιλάς εσύ :a38:

vabaszi
19/02/2025, 18:14
Καλησπέρα ! Όταν ανάβω τα φώτα τα φώτα δεν ανάβουν καθόλου και το μηχανάκι σβήνει αυτόματα !

borbos
19/02/2025, 18:23
στα αστρεα δεν αναβουν ετσι κι'αλλιως χωρις να δουλευει το κινητηρακι. μονο φλας και κορνα εχει σβηστο

OldMan
21/02/2025, 14:46
Καλησπέρα ! Όταν ανάβω τα φώτα τα φώτα δεν ανάβουν καθόλου και το μηχανάκι σβήνει αυτόματα !

Κατι σαν kill-switch ενα πραγμα, εεε..??

vabaszi
22/02/2025, 20:23
Έτσι ακριβώς!