Σύνδεση

View Full Version : Aγορα πρωτης μηχανης και τι πρεπει να προσεξω

Simok
20/02/2025, 16:14
Καλησπέρα στην ομάδα.

Νέος εδώ και ψάχνω να αγοράσω την πρώτη μου μηχανή. Έχω βρει ένα Kawasaki KLE που βρίσκεται στο Αλιβέρι, Εύβοια.

Επειδή δεν έχω καμία εμπειρία στο τι πρέπει να ελέγξω και πού να το πάω, θα ήθελα προτάσεις. Αν κάποιος γνωρίζει και μπορεί να το δει από κοντά στην Εύβοια (εννοείται με το αντίστοιχο αντίτιμο), θα με βοηθούσε πολύ.:)

Επίσης, από την αγγελία έχω δύο απορίες:

Η μηχανή φαίνεται βαμμένη. Ο ιδιοκτήτης ανέφερε ότι έτσι την πήρε από τον προηγούμενο και ότι την έχει ελέγξει για τρακάρισμα, χωρίς να έχει βρει κάτι ύποπτο. Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που μπορώ να κοιτάξω για να το επιβεβαιώσω;
Τα χιλιόμετρα μου φαίνονται πολύ λίγα για μηχανή αυτής της ηλικίας. Υπάρχει τρόπος να καταλάβω αν είναι τα πραγματικά και δεν έχουν γυριστεί;

Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/43994814-kawasaki-kle-500

kostaskk
20/02/2025, 17:33
Το χαρτί του ΚΤΕΟ θα λέει τα χιλιόμετρα προηγούμενς μέτρησης, ίσως φαίνεται κάποια αλλαγή κοντέρ,, άλλοις κοίταγμα σε δισκοπλακες για νύχι-φθορα, στα πατάκια λαστιχακια,χερούλια αν είναι μαμά και χωρίς φθορά, και γενική κατάσταση παντού,, στα 15.000 πρέπει να είναι σαν καινούριο με όλα τα μαμά πράγματα,, ούτε καν έπρεπε να είχε βαφτεί πχ..

Ελέγχεις για σκουριά στο ντεπόζιτο στο κάτω μέρος κάνει τρύπα,, και το βολάν αν έχει αλλαχτεί και με τι,, τα μαμά ξεκολλούσαν οι μαγνήτες και ήταν πολύ συχνή βλάβη,,, η τιμή βέβαια είναι σαν μεταχειρισμένου παπιου

στην οδήγηση αν πάει ίσια αν αφήσεις το τιμόνι

Nomand
20/02/2025, 18:20
Καλησπέρα στην ομάδα.

Νέος εδώ και ψάχνω να αγοράσω την πρώτη μου μηχανή. Έχω βρει ένα Kawasaki KLE που βρίσκεται στο Αλιβέρι, Εύβοια.

Επειδή δεν έχω καμία εμπειρία στο τι πρέπει να ελέγξω και πού να το πάω, θα ήθελα προτάσεις. Αν κάποιος γνωρίζει και μπορεί να το δει από κοντά στην Εύβοια (εννοείται με το αντίστοιχο αντίτιμο), θα με βοηθούσε πολύ.:)

Επίσης, από την αγγελία έχω δύο απορίες:

Η μηχανή φαίνεται βαμμένη. Ο ιδιοκτήτης ανέφερε ότι έτσι την πήρε από τον προηγούμενο και ότι την έχει ελέγξει για τρακάρισμα, χωρίς να έχει βρει κάτι ύποπτο. Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που μπορώ να κοιτάξω για να το επιβεβαιώσω;
Τα χιλιόμετρα μου φαίνονται πολύ λίγα για μηχανή αυτής της ηλικίας. Υπάρχει τρόπος να καταλάβω αν είναι τα πραγματικά και δεν έχουν γυριστεί;

Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/43994814-kawasaki-kle-500

Φίλε μου καλησπέρα η μηχανή έχει άλλη εξάτμιση, τροποποιήσεις στο κουστούμι, τροποποιήσεις στην σέλα της με περισσότερο υλικό από moto k, ούτε τα 140 χιλ χλμ μπορεί να είναι τα πραγματικά της, εαν θες να δώσεις 1000 ευρώ να την πάρεις και.μετα να δώσεις αλλά τόσα τουλάχιστον για να την επαναφέρεις μερικώς πήγαινε, αλλιώς μην πληρώνεις τζάμπα βενζίνες για να πας
Δυστυχώς με 1200 ευρώ την σημερινή εποχή δεν περνεις λειτουργική μοτοσυκλέτα παρα κάποιο μτχ παπί
Έτσι πιστεύω εγώ μπορεί να κάνω και λάθος

Peterjackson
20/02/2025, 19:17
Επειδή πέρασα πρόσφατα από αυτή την διαδικασία, αυτό που μπορώ να σου πω είναι να πάρεις όσα περισσότερα τηλέφωνα μπορείς, ακόμη και σε μακρινά μέρη. Από ένα σημείο κι έπειτα αρχίζεις να καταλαβαίνεις από την φωνή του άλλου αν σου λέει την αλήθεια ή απλώς ψάχνει να διώξει το όχημά του.

Επισης, μην δεις μόνο μια δυο μηχανές.
Δεν ξέρω τι οδηγική εμπειρία έχεις, αλλά κάθε μηχανή που καβαλούσα έστω και στατικά μου άνοιγε τα μάτια για όλες τις προηγούμενες. Μεταχειρισμένες και καινούργιες, τις δοκίμασα όλες. Βοήθησε που έπεσα πάνω και σε μια μοτομάζωξη οπότε μπόρεσα να δω ακόμη περισσότερα μοντέλα και να μιλήσω με τους ιδιοκτήτες του.

ptc
20/02/2025, 21:01
Σχετικά με τα χιλιόμετρα, η λογική λέει πως έχει μηδενίσει το οδόμετρο (βλέπω πέντε ψηφία). 114000 χλμ μου φαίνεται πολύ λογικό νούμερο για μηχανή 25 χρονών.

Πάντως γενικά νοικοκυρεμένο μου φαίνεται (για τα λεφτά του πάντα). Οκ, έχει βαφτεί στο χέρι αλλά ο ιδιοκτήτης φαίνεται πως προσπαθεί να το κρατήσει σε αξιοπρεπή κατάσταση. Προσωπικά θα του έριχνα μια ματιά από κοντά.