PDA

View Full Version : 28/02/2023... δυο χρόνια μετά...

PaNick67
28/02/2025, 07:14
Καλημέρα!
Ημέρα μνήμης και διεκδίκησης σήμερα.

AUFGEBRACHT
28/02/2025, 08:51
Καλημέρα!
Ημέρα μνήμης και διεκδίκησης σήμερα.

Ημέρα μνήμης σήμερα, ημέρα αμνησίας αύριο, σήμερα όλοι (σχήμα λόγου...) θα είναι στις πλατείες για τα Τέμπη, αύριο όλοι θα είναι στις ίδιες πλατείες για τα καρναβάλια (κυριολεκτικά και μεταφορικά), σήμερα "Θέλω οξυγόνο και δικαιοσύνη", αύριο κε-τε-λα-μπόνγκο και ξεφάντωμα...

harris_x
28/02/2025, 09:30
Ημέρα μνήμης σήμερα, ημέρα αμνησίας αύριο, σήμερα όλοι (σχήμα λόγου...) θα είναι στις πλατείες για τα Τέμπη, αύριο όλοι θα είναι στις ίδιες πλατείες για τα καρναβάλια (κυριολεκτικά και μεταφορικά), σήμερα "Θέλω οξυγόνο και δικαιοσύνη", αύριο κε-τε-λα-μπόνγκο και ξεφάντωμα...
Ισχύει, κάπως έτσι θα είναι, αλλα that's life*.

*Edit: τη μία μέρα κλαις, κλαίει η ψυχή σου και την επόμενη ίσως γλεντάς με την καρδιά σου...

elenara31
28/02/2025, 09:46
https://www.youtube.com/shorts/lSRE4rw_VgQ

harris_x
28/02/2025, 11:56
Ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το επίπεδο που αρμόζει στην περίσταση.

harris_x
28/02/2025, 11:59
Προσωπικά είμαι σκασμένος γιατι δυστυχώς ένα γαμημένο call που δεν μπορούσε να αλλάξει ή απλά να το κάψω, με κράτησε στο γραφείο....

Έβλεπα τον κόσμο που δεν χωρούσε στο μετρό να περνά έξω απο το γραφείο για να πάει στο κέντρο περπατόντας και ανατρίχιαζα, ντρεπόμουν και θύμωνα που δεν ήμουν/είμαι μαζί τους

harris_x
28/02/2025, 12:21
460350

460351

460352

basilis_k6
28/02/2025, 13:02
Μεγαλη μερα, μεγαλη συγκέντρωση. Δυστυχως αυριο θα ειναι ενα ακόμα Σάββατο.

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή
Θέλει νεκροί χιλιάδες να 'ναι στους τροχούς
Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους.

harris_x
28/02/2025, 13:08
460353

Volpad
28/02/2025, 13:25
460353

Αυτή η φωτογραφία είναι φοβερή...

Δυστυχώς ούτε εγώ μπόρεσα να κατέβω...

motojojo
28/02/2025, 13:38
Το θέμα δεν είναι ότι αυριο θα είναι ένα ακόμα σάββατο. Δεν ειναι εκεί η ουσία. Η ουσία είναι ότι ενα μύνημα εστάλη. Ήταν δυνατό και θα ξανασταλει αν χρειαστεί.

Τώρα είναι σειρά της πολιτείας να δουμε πως θα το εκλάβει.

Μια μικρή εικόνα πήραμε και από την αστυνομία.

harris_x
28/02/2025, 13:39
Το θέμα δεν είναι ότι αυριο θα είναι ένα ακόμα σάββατο. Δεν ειναι εκεί η ουσία. Η ουσία είναι ότι ενα μύνημα εστάλη. Ήταν δυνατό και θα ξανασταλει αν χρειαστεί.

Αυτό έγραφα μόλις....

basilis_k6
28/02/2025, 13:42

η "πολιτεια" περιμενει απλως να τελειωσει και αυριο θα κανει σαν να μην εγινε ποτε. μπραβο που κανατε μια ειρηνικη διαδηλωση και δεν μας ξεβολεψατε πολυ, στο καλο τωρα πολυ ασχοληθηκαμε μαζι σας.

telegonos
28/02/2025, 13:45
Μεγαλειώδης η συγκέντρωση, ήταν τόσο πολύς ο κόσμος που μέχρι Ομόνοια, κάποια στιγμή, είχε μπλοκάρει ο κόσμος.
460354
Ελπίζω να το πάρει το μήνυμα η -όποια- κυβέρνηση, να αλλάξει ρυθμό και έργα, και αντί να πάει να βγάλει τον κόσμο τρελό, να προσπαθήσει να διορθώσει τα λάθη και τα στραβά.

sanctusan
28/02/2025, 13:45
Έχω να βρεθώ σε πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση από το 2012.
Σήμερα ήταν κάτι διαφορετικό.
Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο.

Το μέγεθος και το κλήμα ήταν κοινωνικό και καθόλου πολιτικό!

harris_x
28/02/2025, 13:59
Μεγαλειώδης η συγκέντρωση, ήταν τόσο πολύς ο κόσμος που μέχρι Ομόνοια, κάποια στιγμή, είχε μπλοκάρει ο κόσμος.
460354
Ελπίζω να το πάρει το μήνυμα η -όποια- κυβέρνηση, να αλλάξει ρυθμό και έργα, και αντί να πάει να βγάλει τον κόσμο τρελό, να προσπαθήσει να διορθώσει τα λάθη και τα στραβά.

Δύσκολο αλλα μακάρι...

harris_x
28/02/2025, 14:02
Λένε για 750.000 - 1.000.000 κόσμο...

460356

460357

460358

PaNick67
28/02/2025, 14:08
Δεν έχω ζήσει τέτοιο πράγμα στα 40+ χρόνια που πάω σε συλλαλητήρια, διαδηλώσεις.
Απίστευτα πολύς κόσμος.

Μύνημα εστάλη.

Αυτό που είναι απογοητευτικο είναι ότι δύο χρόνια μετά δεν έχει αλλάξει τίποτα στην ασφάλεια των τρένων και το πόρισμα αυτό λέει στην ουσία.
Ζούμε από τύχη.
Σε όλα τα επίπεδα.

harris_x
28/02/2025, 14:14
Αυτό που είναι απογοητευτικο είναι ότι δύο χρόνια μετά δεν έχει αλλάξει τίποτα στην ασφάλεια των τρένων και το πόρισμα αυτό λέει στην ουσία.

Αντι να φτιάξουν την τηλεματική την επόμενη μέρα, φρόντισαν για το μπάζωμα...

Ζούμε από τύχη.
Σε όλα τα επίπεδα.
Ξεκάθαρα...

Xlitos
28/02/2025, 14:52
Δεν έχω ζήσει τέτοιο πράγμα στα 40+ χρόνια που πάω σε συλλαλητήρια, διαδηλώσεις.
Απίστευτα πολύς κόσμος.

Μύνημα εστάλη.

Ζούμε από τύχη.
Σε όλα τα επίπεδα.

40 χρονια διαδηλωσεων τι ακριβως θετικα αποτελεσματα εχουν φερει?

karellen
28/02/2025, 15:00
Λαός πολύς και εδω Καλαμάτα
460360

Sorath
28/02/2025, 15:01
Πετάχτηκα κι εγώ ένα δυωράκι. Απίστευτη κοσμοσυρροη!!! Το κλίμα ήταν απίστευτο μέχρι την επίσημη λήξη.

Επειδή, διαβάζω αλλά έχω και δικούς μου, που λένε "so what?"... τι να πω. Εγώ ρε παιδιά, μέχρι εκεί μπορώ. Να βγώ και να φωνάξω για αυτά που συμβαίνουν για τώρα, και μετά στις εκλογές να συμμετάσχω πρωτίστος και να επιλέξω ότι καλύτερο θεωρώ για όλους και όχι για την βόλεψή μου.

Να κάτσω στον καναπέ άπραγος, δεν μου πάει, παρόλο που είναι το πιο εύκολο.
Απο την άλλη, να πάρω κανα όπλο και να καθαρίζω κόσμο, πάλι δεν μου πάει. Όποιος έχει τα κάκαλα, ας το κάνει.

harris_x
28/02/2025, 15:01

To πρώτο θετικό που ήρθε πριν τη διαδήλωση, προφανώς για να κατευνάσουν κάπως τα πνεύματα, ήταν η παραδοχή ότι υπήρχε εύφλεκτο υγρό.

PaNick67
28/02/2025, 15:05

Πόσο χειρότερα θα ήμασταν χωρίς αυτά

husky21
28/02/2025, 15:10
To πρώτο θετικό που ήρθε πριν τη διαδήλωση, προφανώς για να κατευνάσουν κάπως τα πνεύματα, ήταν η παραδοχή ότι υπήρχε εύφλεκτο υγρό.

το προβλημα οπως το βλεπω εγω με το φτωχο μου το μυαλο
ειναι οτι θα βρουν 2-3 αποδιοπομπαιους τραγους να τους
φορτωσουν την ευθυνη για την παρανομη μεταφορα αυτου του φορτιου και καπως ετσι θα ξεχαστουν οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ευθυνες ΟΛΩΝ τα τελευταια 30 χρονια για το πως φτασαμε να συγκρουστουν 2 τραινα.Το τι εγινε μετα ή το αν ειχε καποιο φορτιο που δεν επρεπε για μενα ειναι λιγοτερο εγκληματικο απο τα οσα ΔΕΝ εκαναν ωστε να μην φτασουμε μεχρι το ατυχημα

basilis_k6
28/02/2025, 15:44
το προβλημα οπως το βλεπω εγω με το φτωχο μου το μυαλο
ειναι οτι θα βρουν 2-3 αποδιοπομπαιους τραγους να τους
φορτωσουν την ευθυνη για την παρανομη μεταφορα αυτου του φορτιου και καπως ετσι θα ξεχαστουν οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ευθυνες ΟΛΩΝ τα τελευταια 30 χρονια για το πως φτασαμε να συγκρουστουν 2 τραινα.Το τι εγινε μετα ή το αν ειχε καποιο φορτιο που δεν επρεπε για μενα ειναι λιγοτερο εγκληματικο απο τα οσα ΔΕΝ εκαναν ωστε να μην φτασουμε μεχρι το ατυχημα

μοιρασμα πολιτικων ευθυνων ειναι σαν να μην φταιει κανενας. αυριο ολοι οσοι κυβερνησαν τα τελευταια 190 χρονια να φανε 2 χρονια με αναστολη δεν τους λεει τιποτα. να παει καποιος/καποιοι φυλακη πρεπει, να μαθουν οι υπόλοιποι οτι οταν εισαι υπευθυνος/υπουργος και πεθαινουν ανθρωποι με ξεκαθαρα δικη σου ευθυνη -γιατι δεν επρεπε να δουλευει ετσι ενας σιδηροδρομος το 2025- πας φυλακη. αν ηταν εταιρεια και δουλευε με παρανομες/παρατυπες συνθηκες και πεθαιναν ανθρωποι θα πηγαινες (ελπιζω δηλαδη γιατι και η δικαιοσυνη πατο εχει πιασει) φυλακη εστω 1-2 χρονια. η πολιτικοι γιατι δεν εχουν ευθυνη για τιποτα? δεν φταινε οι προηγουμενοι, αν στο αφησαν επικυνδινο μην το αναλαβεις η κλείστο. σε αλλα μια χαρα μας λενε δεν δουλευουν καλα τα κλεινουμε ή τα πουλαμε.

Xlitos
28/02/2025, 15:45
Πόσο χειρότερα θα ήμασταν χωρίς αυτά

Κοιτα αν λες για διαδηλωσεις για να πεσει κανα φραγκο στους πολιτες ισως ναι.Ολες οι αλλες διαδηλωσεις για δικαιοσυνη/καθαρση/εθνικα θεματα κτλ ειναι παντελως ανουσιες(Μακεδονικο,Μνημονια).Και σε καποιες περιπτωσεις καθοδηγουμενες απο ξενα κεντρα(Γρηγοροπουλος).Τελος παντων προσωπικα μπηκα για λιγα λεπτα να δω τι γινεται,πετυχα τον παρακρατικο στρατο 200-300 κουκουλοφορων οπου σαν ταγματα εφοδου με στρατηγικη,εντολες,στοιχιση,οπλισμο μπηκαν στο πληθος και ακολουθησαν τα γνωστα και φυσικα το εκλεισα.40 χρονια διαδηλωσεις δεν θες να μαθεις τι ειναι αυτα τα ατομα?Δεν αισθανεσαι κοροιδο που σου χαλανε την διαδηλωση?Δεν σου την λεω προσπαθω να καταλαβω με πιο σκεπτικο συνεχιζεις/συνεχιζετε χωρις γνωσεις.

-4:02

https://www.youtube.com/watch?v=18kF3BuQ1iY&ab_channel=ProtoThema

svaboda
28/02/2025, 15:53
Κοιτα αν λες για διαδηλωσεις για να πεσει κανα φραγκο στους πολιτες ισως ναι.Ολες οι αλλες διαδηλωσεις για δικαιοσυνη/καθαρση/εθνικα θεματα κτλ ειναι παντελως ανουσιες(Μακεδονικο,Μνημονια).Και σε καποιες περιπτωσεις καθοδηγουμενες απο ξενα κεντρα(Γρηγοροπουλος).Τελος παντων προσωπικα μπηκα για λιγα λεπτα να δω τι γινεται,πετυχα τον παρακρατικο στρατο 200-300 κουκουλοφορων οπου σαν ταγματα εφοδου με στρατηγικη,εντολες,στοιχιση,οπλισμο μπηκαν στο πληθος και ακολουθησαν τα γνωστα και φυσικα το εκλεισα.40 χρονια διαδηλωσεις δεν θες να μαθεις τι ειναι αυτα τα ατομα?Δεν αισθανεσαι κοροιδο που σου χαλανε την διαδηλωση?Δεν σου την λεω προσπαθω να καταλαβω με πιο σκεπτικο συνεχιζεις/συνεχιζετε χωρις γνωσεις.
Μας ψεκάζουν και τα λοιπά. :facepalm:

Παιδιά τόσο κόσμο δεν είχε ούτε το 2012 είναι πραγματικά μεγαλειώδες.

Maira
28/02/2025, 15:54
Δεν μπόρεσα να πάω, δυστυχώς.

Με τρία μικρά παιδιά ήταν αδύνατο!

Αν ήταν 2-3 χρόνια μεγαλύτερα, θα μπορούσαμε να κατέβουμε όλοι μαζί.

Πραγματικά μπράβο στον κόσμο που πήγε, που έβγαλε, από ανάμεσά τους, στοιχεία που προκαλούσαν πρόβλημα, που άφησε τα ΥΑΤ να περάσουν χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα (σκέτη πρόκληση, αλλά δεν τσίμπησαν, πολλά μπράβο)

Το αύριο? Το αύριο είναι πως την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να γίνουν ένα οι πολίτες αυτής της χώρας, μπορούν να το κάνουν. Και πιστέψτε με, αυτό είναι το τρομακτικό. Ότι μπορούν ακόμα να ενωθούν κάτω από ένα σύνθημα για δικαιοσύνη και ένα καλύτερο ασφαλέστερο αύριο. Δεν τρομάζουν τα επεισόδια. Τρομάζουν οι ενωμένες φωνές κάτω από μία ιδέα..... Κάποτε ήταν "Ελευθερία" κάποτε "παιδεία", τώρα "Δικαιοσύνη".

Αυτοί είναι οι πολίτες αυτής της χώρας μέσα και έξω από αυτήν. Ευτυχώς δεν ξέχασαν να γίνονται ένα για να υπερασπιστούν αυτά τα ιδεώδη!!!

CorpseAlive
28/02/2025, 15:57

Που τα είδες αυτά ; Γιατί ήμουν στο μπλοκ δικηγόρων μπροστά στην μεγάλη Βρετανία και δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ τέτοιο .
Που ακριβώς ήσουν εσύ ;

Maira
28/02/2025, 16:00
.......πετυχα τον παρακρατικο στρατο 200-300 κουκουλοφορων οπου σαν ταγματα εφοδου με στρατηγικη,εντολες,στοιχιση,οπλισμο μπηκαν στο πληθος και ακολουθησαν τα γνωστα και φυσικα το εκλεισα.40 χρονια διαδηλωσεις δεν θες να μαθεις τι ειναι αυτα τα ατομα?Δεν αισθανεσαι κοροιδο που σου χαλανε την διαδηλωση?Δεν σου την λεω προσπαθω να καταλαβω με πιο σκεπτικο συνεχιζεις/συνεχιζετε χωρις γνωσεις.

Θα μείνω σε αυτό......

Ο καθένας κάνει αυτό που μπορεί. Και αν δεν είχαν νόημα οι διαδηλώσεις και οι πορείες, δεν θα υπήρχε και νόημα να τις διαλύουν! Θα τις άφηναν να υπάρχουν!

Άρα για να μπαίνουν στον κόπο να τις χαλάνε...... Κάπου τους χαλάει τη σούπα! Πόσο μάλλον αυτό που έγινε σήμερα! Αυτό που έγινε σήμερα είναι απλά πρωτοφανές!

Xlitos
28/02/2025, 16:02
Που τα είδες αυτά ; Γιατί ήμουν στο μπλοκ δικηγόρων μπροστά στην μεγάλη Βρετανία και δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ τέτοιο .
Που ακριβώς ήσουν εσύ ;

SeniorCanardo
28/02/2025, 16:17
Αν ρε @Xlitos περιμένεις να καταλάβεις τι γίνεται στην πραγματικότητα από βιντεάκια στο Tube και τα δελτία των ειδήσεων, κοιμάσαι "όρθιος και πληρώνεις ξενοδοχείο".

Άσε τα πουλ μουρ με τα SS και άνοιξε και κάνα βιβλίο, να διαβάσεις τουλάχιστον ιστορία αυτού του τόπου.(Όχι αυτή που σου έμαθαν στο σχολείο).

Και για να τελειώνουμε με την "πίπα" της "δήθεν" βίας.
Δεν σε χαλάει ή κρατική βία, ΝΑΙ αυτή που σκότωσε τους 57, τον Γρηγορόπουλο και άλλους τόσους, αλλά όταν "τσιτωμένοι" πιστσιρικάδες την πέφτουν στο μπατσοασφαλιτομάνι, βγαίνεις και κράζεις σαν την κιουρία που δεν τις πέτυχε η βαφή.

Άστο δες MotoGP, να περάσει η ώρα και να εύχεσαι να μην είναι το δικό σου παιδί το επόμενο.

CorpseAlive
28/02/2025, 16:21

Α καλά ..Ε αφού το είδες σε βίντεο ξέρεις καλύτερα από εμένα που έγινε μπροστά μου .

Xlitos
28/02/2025, 16:26
Α καλά ..Ε αφού το είδες σε βίντεο ξέρεις καλύτερα από εμένα που έγινε μπροστά μου .

τι εγινε μπορει να κανω λαθος

CorpseAlive
28/02/2025, 16:28
τι εγινε μπορει να κανω λαθος

Θα γράψω σε λίγο γιατί ακόμα δεν έχω επιστρέψει από την διαμαρτυρία .

AUFGEBRACHT
28/02/2025, 16:28
Ισχύει, κάπως έτσι θα είναι, αλλα that's life*.

*Edit: τη μία μέρα κλαις, κλαίει η ψυχή σου και την επόμενη ίσως γλεντάς με την καρδιά σου...

Φίλτατε, ειλικρινά καταλαβαίνω τι λες, και πως το λες, αλλά από την άλλη βρίσκω ότι είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ από τη μια μέρα στην άλλη αυτό έγραψα. Στα δικά μου μάτια φαντάζει από ιλαρό έως τραγελαφικό, άνθρωποι να ανεβάζουν εικόνες και στιγμιότυπα από τις πραγματικά μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (sic), και στο επόμενο ποστάρισμα να διαλαλούν τη συμμετοχή τους στο τάδε τοπικό καρναβάλι και τη συναυλία της τάδε τραγουδιάρας που άδει με το ντεκολτέ και το camel toe... θα ήθελα πραγματικά να ξέρω πόσοι από τους 20.000 (ολογράφως ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ) Σερραίους ψηφοφόρους, που επανεξέλεξαν τον Καραμανλή βουλευτή πανηγυρικά, πρώτο και με διαφορά, σήμερα κατέβηκαν σε πλατείες και διαμαρτυρήθηκαν για δικαιοσύνη, κι οξυγόνο, και δικαίωση. Δεν θα αναφέρω για 41%, να μην το πάω πολύ μακριά, επικεντρώνομαι μόνο στα του νομού Σερρών...

Όποιος θέλει δικαιοσύνη και διαφάνεια, ξεκινάει από το σπίτι του, μαθαίνει στο παιδί του τι σημαίνει αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και διαφάνεια, φυτεύει πρώτος τον σπόρο, δεν περιμένει ούτε να πέσουν από τον ουρανό, ούτε να τα απονείμουν οι ταγοί κι οι φορείς της εξουσίας...δεν θα επεκταθώ παραπάνω στο θέμα, θα ήθελα και θα μπορούσα να γράψω σεντόνι ολόκληρο. Θα πω μόνο ότι η (παρα)κρατική μηχανή
και σήμερα απέδειξε πως όταν θέλει, δρα συντονισμένα, αποφασιστικά, ακαριαία, και βεβαίως-βεβαίως ΔΡΑΣΤΙΚΑ κ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ! ΜΑΤ, ΥΑΤ, ΔΙ.ΑΣ, ΔΡΑΣΙΣ, "αναρχικοί" συνεργάστηκαν αγαστά για άλλη μια φορά...

Προσωπικά, βρήκα μια υπέροχη ευκαιρία να κάνω στον μικρό μου θησαυρό που πάει Πέμπτη Δημοτικού μαθήματα νεοελληνικής ιστορίας, όταν απόρησε γιατί γίνονται επεισόδια και γιατί οι αστυνομία δεν τους πιάνει...της είπα με απλά λόγια τι σημαίνει προβοκάτορας, πως μπορείς να υπονομεύσεις κάτι όταν το φοβάσαι, πως συνεννοούνται κουκουλοφόροι, κρανοφόροι, ασπιδοφόροι και δορυφόροι, γιατί δεν τους πιάνουν, γιατί τους ξεφεύγουν σαν τα χέλια μέσα από τα χέρια, τι είναι η αύρα εκτός από αεράκι και γιατί πετάει νερό σε φοιτητές που είναι με σηκωμένα χέρια, με κιθάρες στα χέρια και πόσο επικίνδυνο για την εξουσία είναι το σπινθηροβόρο βλέμμα της νεολαίας με τα σηκωμένα χέρια, τις κιθάρες στα χέρια και το χαμόγελο στα χείλη...

Xlitos
28/02/2025, 16:44
εγω θελω να ζητησω συγνωμη,σε τετοια θεματα ειμαι παντελως πεσιμιστης,μακαρι να βγει κατι απ ολο αυτο

svaboda
28/02/2025, 16:45
Φοράτε μάσκες γιατί όντως σας ψεκάζουν δεν εξηγείται :ufo:

Xlitos
28/02/2025, 16:52
Φοράτε μάσκες γιατί όντως σας ψεκάζουν δεν εξηγείται :ufo:

καλά με κάνεις τ αξίζω :lol:

harris_x
28/02/2025, 17:16
Φίλτατε, ειλικρινά καταλαβαίνω τι λες, και πως το λες, αλλά από την άλλη βρίσκω ότι είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ από τη μια μέρα στην άλλη αυτό έγραψα. Στα δικά μου μάτια φαντάζει από ιλαρό έως τραγελαφικό, άνθρωποι να ανεβάζουν εικόνες και στιγμιότυπα από τις πραγματικά μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (sic), και στο επόμενο ποστάρισμα να διαλαλούν τη συμμετοχή τους στο τάδε τοπικό καρναβάλι και τη συναυλία της τάδε τραγουδιάρας που άδει με το ντεκολτέ και το camel toe... θα ήθελα πραγματικά να ξέρω πόσοι από τους 20.000 (ολογράφως ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ) Σερραίους ψηφοφόρους, που επανεξέλεξαν τον Καραμανλή βουλευτή πανηγυρικά, πρώτο και με διαφορά, σήμερα κατέβηκαν σε πλατείες και διαμαρτυρήθηκαν για δικαιοσύνη, κι οξυγόνο, και δικαίωση. Δεν θα αναφέρω για 41%, να μην το πάω πολύ μακριά, επικεντρώνομαι μόνο στα του νομού Σερρών...

Όποιος θέλει δικαιοσύνη και διαφάνεια, ξεκινάει από το σπίτι του, μαθαίνει στο παιδί του τι σημαίνει αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και διαφάνεια, φυτεύει πρώτος τον σπόρο, δεν περιμένει ούτε να πέσουν από τον ουρανό, ούτε να τα απονείμουν οι ταγοί κι οι φορείς της εξουσίας...δεν θα επεκταθώ παραπάνω στο θέμα, θα ήθελα και θα μπορούσα να γράψω σεντόνι ολόκληρο. Θα πω μόνο ότι η (παρα)κρατική μηχανή
και σήμερα απέδειξε πως όταν θέλει, δρα συντονισμένα, αποφασιστικά, ακαριαία, και βεβαίως-βεβαίως ΔΡΑΣΤΙΚΑ κ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ! ΜΑΤ, ΥΑΤ, ΔΙ.ΑΣ, ΔΡΑΣΙΣ, "αναρχικοί" συνεργάστηκαν αγαστά για άλλη μια φορά...

Προσωπικά, βρήκα μια υπέροχη ευκαιρία να κάνω στον μικρό μου θησαυρό που πάει Πέμπτη Δημοτικού μαθήματα νεοελληνικής ιστορίας, όταν απόρησε γιατί γίνονται επεισόδια και γιατί οι αστυνομία δεν τους πιάνει...της είπα με απλά λόγια τι σημαίνει προβοκάτορας, πως μπορείς να υπονομεύσεις κάτι όταν το φοβάσαι, πως συνεννοούνται κουκουλοφόροι, κρανοφόροι, ασπιδοφόροι και δορυφόροι, γιατί δεν τους πιάνουν, γιατί τους ξεφεύγουν σαν τα χέλια μέσα από τα χέρια, τι είναι η αύρα εκτός από αεράκι και γιατί πετάει νερό σε φοιτητές που είναι με σηκωμένα χέρια, με κιθάρες στα χέρια και πόσο επικίνδυνο για την εξουσία είναι το σπινθηροβόρο βλέμμα της νεολαίας με τα σηκωμένα χέρια, τις κιθάρες στα χέρια και το χαμόγελο στα χείλη...

Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

basilis_k6
28/02/2025, 17:32
πόσο επικίνδυνο για την εξουσία είναι το σπινθηροβόρο βλέμμα της νεολαίας

καθολου, οι μισοι δεν σκεφτονται καν να πανε να ψηφισουν και αυτο η εξουσια το ξερει.

granazi
28/02/2025, 17:35
Η σημερινή συγκέντρωση ελπίζω να σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής. Σήμερα μίλησε μια κοινωνία με ενσυναίσθηση στον πόνο του διπλανού.
Δεν έχει υπάρξει τέτοια συμμετοχή σε απεργία ξανά. Δεν έχω δει τόσο κόσμο στο Σύνταγμα ξανά (και συνολικά σε τόσα μέρη)
Είδα οικογένειες με μικρά παιδιά, ανθρώπους κάθε ηλικίας, ένα τεράστιο ετερόκλητο πλήθος με ένα κοινό σημείο, το ΑΡΚΕΤΑ.
Ξέραμε πως θα γίνουν επεισόδιά? ΝΑΙ, δεν είμαστε αφελείς, ούτε χτεσινοί.
Ξέρουμε πως οι "επαγγελματίες" κάθε είδους ΔΕΝ θέλουν να μας έχουν μέσα στα πόδια τους. Μας θέλουν μονάδες ελεγχόμενες χαμένες στον ατομικισμό μας τα ψευτοδιλήμματα και θεατές από τον καναπέ μας.
Έφυγα με το παιδί μου νωρίς, μαζί με τους περισσότερους, αλλά το σημερινό μήνυμα δόθηκε πιστεύω.

stefanos
28/02/2025, 17:52
Αντι να φτιάξουν την τηλεματική την επόμενη μέρα, φρόντισαν για το μπάζωμα...

Είναι πολύ απλούστερο να πάρει χαμπάρι ο λαός ότι δεν μπορούμε να έχουμε τηλεματικές κλπ fancy συστήματα,
και να πάμε παραδοσιακά όπως πηγαίναμε παραδοσιακά τόσες δεκαετίες, με λίγο μεγαλύτερο κόστος.

karellen
28/02/2025, 18:31
εγω θελω να ζητησω συγνωμη,σε τετοια θεματα ειμαι παντελως πεσιμιστης,μακαρι να βγει κατι απ ολο αυτο

:beer:

Bowleno
28/02/2025, 19:02

Και από εδώ μια :beer:

BLiTzER
28/02/2025, 19:38
Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει τίποτα στον Τρίτο Κόσμο της Ευρώπης, σε κανέναν τομέα, ωστόσο κατέβηκα διότι θέλησα να δώσω μια - τελευταία ίσως - ευκαιρία στην ελπίδα, στους ανθρώπους που έχασαν τα παιδιά τους, τους γονείς τους, τους συγγενείς τους, τους φίλους τους, σε αυτούς που ακόμα πιστεύουν ότι υπάρχει ουράνιο τόξο σε αυτήν τη χώρα. Ειλικρινά δεν ξέρω πλέον αν είναι πιο πρόβατα αυτοί που δεν κάνουν τίποτα επειδή δεν πιστεύουν κανέναν και τίποτα ή αυτοί που προσπαθούν μονίμως επειδή πιστεύουν ότι η αλλαγή θα έρθει με πλήθη, συνθήματα και πλακάτ. Συνήθως κλίνω προς το τελευταίο.

Ωστόσο κατέβηκα.

SONone
28/02/2025, 19:40
Δεν μπόρεσα να πάω, δυστυχώς.

Με τρία μικρά παιδιά ήταν αδύνατο!

Αν ήταν 2-3 χρόνια μεγαλύτερα, θα μπορούσαμε να κατέβουμε όλοι μαζί.

Πραγματικά μπράβο στον κόσμο που πήγε, που έβγαλε, από ανάμεσά τους, στοιχεία που προκαλούσαν πρόβλημα, που άφησε τα ΥΑΤ να περάσουν χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα (σκέτη πρόκληση, αλλά δεν τσίμπησαν, πολλά μπράβο)

Το αύριο? Το αύριο είναι πως την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να γίνουν ένα οι πολίτες αυτής της χώρας, μπορούν να το κάνουν. Και πιστέψτε με, αυτό είναι το τρομακτικό. Ότι μπορούν ακόμα να ενωθούν κάτω από ένα σύνθημα για δικαιοσύνη και ένα καλύτερο ασφαλέστερο αύριο. Δεν τρομάζουν τα επεισόδια. Τρομάζουν οι ενωμένες φωνές κάτω από μία ιδέα..... Κάποτε ήταν "Ελευθερία" κάποτε "παιδεία", τώρα "Δικαιοσύνη".

Αυτοί είναι οι πολίτες αυτής της χώρας μέσα και έξω από αυτήν. Ευτυχώς δεν ξέχασαν να γίνονται ένα για να υπερασπιστούν αυτά τα ιδεώδη!!!

παντα υπάρχει λύση. η μητερα μου με παρα πολλά προβλήματα υγείας δεν ήθελε να κάτσει μέσα. αλλα δεν θα την επέτρεπα να παμε στο σύνταγμα γιατι ούτε θα μπορούσε να περπατήσει ουτε να σταθει. ειδα οτι γινετε συγκέντρωση και σε αλλες περιοχες, και πηγαμε στην αγια Μαρίνα Κορωπί , πλακα πλακα και μαζεύτηκαν 500 - 600 άτομα. ουτε μια σημαία κόμματος. κατσαμε περίπου μεχρι τις 13:30 ολοι ακίνητοι και δεν έφευγε κανείς.

το μήνυμα στάλθηκε. ο κόσμος ηταν εξω και δεν κοίταζε μονο την παρτυ του. ενώθηκε .

motojojo
28/02/2025, 19:49
Είναι κρίμα να απαξιώνεται μια τόσο πρωτοφανής διαδήλωση επειδή αύριο ειναι....σάββατο. Ε και; Και σημερα ηταν παρασκευή, όπως και καρναβάλι, παρόλα αυτά όλα έκλεισαν.

Η αποτίμηση της διαδήλωσης δεν φανεί το σάββατο. Για μένα θα φανεί στην κάλπη, όταν και όποτε έρθει η ώρα της. Εκεί θα ξεκαθαρίσουν τα πρόβατα. Για την ώρα όλα φαίνονται θολά.

gior-gos
28/02/2025, 20:50
Ειλικρινά δεν ξέρω πλέον αν είναι πιο πρόβατα αυτοί που δεν κάνουν τίποτα επειδή δεν πιστεύουν κανέναν και τίποτα ή αυτοί που προσπαθούν μονίμως επειδή πιστεύουν ότι η αλλαγή θα έρθει με πλήθη, συνθήματα και πλακάτ. Συνήθως κλίνω προς το τελευταίο.

:beer:

AUFGEBRACHT
28/02/2025, 21:23
Είναι κρίμα να απαξιώνεται μια τόσο πρωτοφανής διαδήλωση επειδή αύριο ειναι....σάββατο. Ε και; Και σημερα ηταν παρασκευή, όπως και καρναβάλι, παρόλα αυτά όλα έκλεισαν.

Η αποτίμηση της διαδήλωσης δεν φανεί το σάββατο. Για μένα θα φανεί στην κάλπη, όταν και όποτε έρθει η ώρα της. Εκεί θα ξεκαθαρίσουν τα πρόβατα. Για την ώρα όλα φαίνονται θολά.

Ειλικρινά, εσύ αυτό κατάλαβες;...

Δεν απαξίωσα τίποτα επειδή αύριο είναι Σάββατο και καρναβάλι...να το πω πολύ απλά, επειδή ο λαός έχει κοντή μνήμη, αύριο που θα περάσει ο συναισθηματισμός της ημέρας και θα ξεχυθούν όλοι για το τριήμερο και τα καρναβάλια, όλα θα έχουν ξεχαστεί.

doctoras
28/02/2025, 22:54
ή αυτοί που προσπαθούν μονίμως επειδή πιστεύουν ότι η αλλαγή θα έρθει με πλήθη, συνθήματα και πλακάτ. Συνήθως κλίνω προς το τελευταίο.

Ωστόσο κατέβηκα.

Η αλλαγή θα έρθει με την αλλαγή νοοτροπίας. Αν αντί του παρτακισμου, της αδιαφορίας για τα κοινά, της άπολιτικ προσέγγισης, γίνει αλληλεγγύη, ενσυναίσθηση, ευαισθησία, μέσα από οργανωμένη πάλη με ενεργή συμμετοχή και στάση σε όλα τα κοινωνικά θέματα.

Και μη ξεχνάς ότι έχουμε καταφέρει ιστορικά στην εξέλιξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι όταν ενώθηκαν αυτά τα συστατικά

Nomand
28/02/2025, 23:05

Χωρις να είμαι πολιτικοποιημενος, έχω 20 χρόνια να πάω να ψηφίσω (κακώς) αυτό που βλέπω είναι πως η χώρα πλέον δεν έχει μια επιλογή για κάτι διαφορετικό να την κυβερνήσει, και να βγουν αύριο να μας λένε ηλιθιους νομίζω πάλι αυτοί θα κυβερνούν πραγματικά είναι λυπηρό αυτο το έθνος να μην έχει άξιους πολιτικούς

motojojo
01/03/2025, 08:29
Χωρις να είμαι πολιτικοποιημενος, έχω 20 χρόνια να πάω να ψηφίσω (κακώς) αυτό που βλέπω είναι πως η χώρα πλέον δεν έχει μια επιλογή για κάτι διαφορετικό να την κυβερνήσει, και να βγουν αύριο να μας λένε ηλιθιους νομίζω πάλι αυτοί θα κυβερνούν πραγματικά είναι λυπηρό αυτο το έθνος να μην έχει άξιους πολιτικούς

Αναφέρω την ψήφο γιατί είναι το ύστατο όπλο που έχει ο καθένας μας. Λίγο καιρό μετά το ατυχημα είχαμε πάλι διαδηλώσεις, αρκετά μαζικές θα έλεγα (όχι σε αυτό το βαθμό προφανέστατα) αλλά περισσότερες. Παρόλα αυτά κανείς δεν περιμενε να πάρει τέτοια ποσοστα η παρουσα κυβέρνηση (ουτε καν η ίδια) και προσωπικά το βρήκα απογοητευτικό. Από εκει και πέρα καμια έκπληξη.
Έχει ενδιαφέρον να δουμε τι θα γίνει τώρα. Αρκετοί προσμένανε σε παραίτηση, τι επηροή θα είχε το συλλαλητήριο αυτο στο εκλογικό αποτέλεσμα; Εδώ είμαι λίγο απαισιόδοξος....
Αλλά πέρα από αυτό φαίνεται να πήραν άλλη τροπή τα πράγματα.

Γενικά, η κατάσταση που ζούμε έχει πολλά κοινα στοιχεία με μια κακοποιητική σχέση. Φαντάσου λοιπόν να είσαι σε μια σχεση που σε κακοποιεί ο συντροφός σου και όλοι σου λένε φύγε. Εσυ τι απαντάς; Περιμένετε να βρω έναν καλύτερο συντροφο και θα φύγω; Από την άλλη, έχεις τον κακοποιητικο συντροφο να σου κάνει πλύση εγκεφάλου με το να σου λέει δεν θα πας πουθενα γιατι δεν θα τα καταφέρεις, είναι δύσκολα εκεί έξω, μείνε εδώ γιατί εγω σου παρέχω ασφάλεια ενώ εκει είναι χάος κλπ. Δίλλημα.

Δυστηχως πολλές φορές πρέπει να περάσεις μέσα από τα σκατά για να πετύχεις κάτι καλύτερο. Αλλά πρέπει να κάνεις το βήμα. Σαν τον κακοποιημένο σύντροφο που παίρνει την απόφαση να αλλάξει το δεδομένο αλλά τέρμα άσχημο περιβάλλον που ζει χωρις να ξέρει τι τον περιμένει. Βρες έναν τέτοιο άνθρωπο που το έκανε και το μετάνοιωσε.

doctoras
01/03/2025, 08:48
ένα ακόμη σχόλιο
παραδοσιακά και εντέχνως έχουν μπερδέψει τις έννοιες, πολιτική (και οχι κομματική) συνείδηση απαιτείται.

Το μήνυμα των συγκεντρώσεων είναι δικαιοσύνη για το έγκλημα προς πάσα κατεύθυνση.
Η εξέλιξη που ήδη συντελείται απο την αξιωματική αντιπολίτευση (και τις 2 παρατάξεις και όσους ακόμη κολλήσουν μαζί) είναι παραίτηση και όχι νέα έρευνα για την δίκη εμπλεκομένων πολιτικών. Αυτό ως πρώτη ανάγνωση κουκούλωμα το λες..

o_gavros
01/03/2025, 09:14
οι χθεσινές συγκεντρώσεις ήταν ότι μαζικοτερο έχει δει αυτή η ερμη χώρα ever!
και ο λόγος για τη μαζικότητα, αφενός δεν επαφίεται στην πολιτική απόχρωση των συμμετεχόντων (όλο το φάσμα των ψηφοφόρων συμμετείχε) και αφετέρου το ανελέητο, αδίστακτο και παντελώς ανήθικο gaslighting που μας κερνάει η συμμορία των αρίστων 6 χρόνια τώρα, δεν γινόταν να συνεχίσει χωρίς κάποια αντίδραση!
Το χθεσινό μνημόσυνο, ήταν η ευκαιρία αυτή!
να δείξουμε ότι φτάνει.
ότι το φοβόντουσαν δεν υπάρχει αμφιβολία.
δεν έχουν κάτι άλλο να φοβούνται από το να αφήσουμε τον καναπέ και να συσπειρωθούμε.
Δεν πετάμε στα σύννεφα για το αύριο.
Ελπίζουμε όμως.
και αυτό είναι απο μόνο του σπουδαίο γιατί αυτή την ελπίδα παλεύουν λυσσαλέα να μας τη στερούν.

την αλητεία των σκυλιών τους,την γνωρίζουμε και δεν πέφτει κανείς πια από τα σύννεφα. ούτε καν αυτοί που δεν συμμετέχουν,πλέον πείθονται για τους "κακούς κουκουλοφόρους".

PaNick67
01/03/2025, 09:43
Δεν απαξίωσα τίποτα επειδή αύριο είναι Σάββατο και καρναβάλι...να το πω πολύ απλά, επειδή ο λαός έχει κοντή μνήμη, αύριο που θα περάσει ο συναισθηματισμός της ημέρας και θα ξεχυθούν όλοι για το τριήμερο και τα καρναβάλια, όλα θα έχουν ξεχαστεί.

Λεει ο λαος, "δεν υπαρχει γαμος χωρις κλαμα και κηδεια χωρις γελιο"

Μεσα στην ζωη ειναι ολα και αυτο ειναι που κανει τον ανθρωπο να πηγαινει μπροστα. Παντα βρισκει μια νοτα αισιοδοξιας να προχωρησει ο,τι κι αν συνεβη.

Αλλωστε δεν χασαμε ανθρωπους στο τρενο, δεν σταματησε η ζωη μας στις 28/2/23.

Απο οργη κατεβηκαμε, απο θυμο για ολα τα λαθη, τις αβλεψιες, την προσπαθεια συγκαλυψης, το "παμε κι οπου βγει" που χαρακτηριζει αυτη τη χωρα σε καθε επιπεδο

stefanos
01/03/2025, 09:47
Αναφέρω την ψήφο γιατί είναι το ύστατο όπλο που έχει ο καθένας μας. Λίγο καιρό μετά το ατυχημα είχαμε πάλι διαδηλώσεις, αρκετά μαζικές θα έλεγα (όχι σε αυτό το βαθμό προφανέστατα) αλλά περισσότερες. Παρόλα αυτά κανείς δεν περιμενε να πάρει τέτοια ποσοστα η παρουσα κυβέρνηση (ουτε καν η ίδια) και προσωπικά το βρήκα απογοητευτικό. Από εκει και πέρα καμια έκπληξη.
Έχει ενδιαφέρον να δουμε τι θα γίνει τώρα. Αρκετοί προσμένανε σε παραίτηση, τι επηροή θα είχε το συλλαλητήριο αυτο στο εκλογικό αποτέλεσμα; Εδώ είμαι λίγο απαισιόδοξος....
Αλλά πέρα από αυτό φαίνεται να πήραν άλλη τροπή τα πράγματα.

Γενικά, η κατάσταση που ζούμε έχει πολλά κοινα στοιχεία με μια κακοποιητική σχέση. Φαντάσου λοιπόν να είσαι σε μια σχεση που σε κακοποιεί ο συντροφός σου και όλοι σου λένε φύγε. Εσυ τι απαντάς; Περιμένετε να βρω έναν καλύτερο συντροφο και θα φύγω; Από την άλλη, έχεις τον κακοποιητικο συντροφο να σου κάνει πλύση εγκεφάλου με το να σου λέει δεν θα πας πουθενα γιατι δεν θα τα καταφέρεις, είναι δύσκολα εκεί έξω, μείνε εδώ γιατί εγω σου παρέχω ασφάλεια ενώ εκει είναι χάος κλπ. Δίλλημα.

Δυστηχως πολλές φορές πρέπει να περάσεις μέσα από τα σκατά για να πετύχεις κάτι καλύτερο. Αλλά πρέπει να κάνεις το βήμα. Σαν τον κακοποιημένο σύντροφο που παίρνει την απόφαση να αλλάξει το δεδομένο αλλά τέρμα άσχημο περιβάλλον που ζει χωρις να ξέρει τι τον περιμένει. Βρες έναν τέτοιο άνθρωπο που το έκανε και το μετάνοιωσε.

Γιατί υπάρχει καμιά πρόταση βελτίωσης του συστήματος από κάποιο κόμμα και μου ξέφυγε?
Γιατί εγώ το μόνο που βλέπω είναι ευχολόγια κατηγορίες και τη μπάλα στη εξέδρα.
Αξιοκρατία, διαφάνεια κλπ παπαριές.
Ο καθένας από τα εκατομμύρια που βγήκαν στο δρόμο έχει και τα δικά του προσωπικά αιτήματα από τους πολιτικούς,
που κατά κανόνα είναι σε βάρος της κοινωνίας.
Φταίει η κυβέρνηση φυσικά δεν φταίει ο γείτονας.
Και θα φταίει και η επόμενη κυβέρνηση γιατί οι ψηφοφόροι θα απαιτούν τα ίδια και από αυτή.
Γιατί και αυτή τα ίδια θα κάνει.
Πάλι θα πέφτουν τηλέφωνα για τη θέση, πάλι τα σωματεία θα συγκυβερνούν, πάλι θα ψηφίσουμε για να
μας βολέψει ο "Γκόρτσος".
Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο τα "βύσματα" στο Δημόσιο να φεύγουν από την βολή τους
και να κυνηγάνε τις βάρδιες τα νυχτερινά και τις υπερωρίες για να βγεί το μεροκάματο.
Και μετά για να έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη θα ρίξουμε και μια διαδήλωση.
Ανθρώπινα πράγματα.

doctoras
01/03/2025, 10:11
Γιατί υπάρχει καμιά πρόταση βελτίωσης του συστήματος από κάποιο κόμμα και μου ξέφυγε?
Γιατί εγώ το μόνο που βλέπω είναι ευχολόγια κατηγορίες και τη μπάλα στη εξέδρα.
Αξιοκρατία, διαφάνεια κλπ παπαριές.
Ο καθένας από τα εκατομμύρια που βγήκαν στο δρόμο έχει και τα δικά του προσωπικά αιτήματα από τους πολιτικούς,
που κατά κανόνα είναι σε βάρος της κοινωνίας.
Φταίει η κυβέρνηση φυσικά δεν φταίει ο γείτονας.
Και θα φταίει και η επόμενη κυβέρνηση γιατί οι ψηφοφόροι θα απαιτούν τα ίδια και από αυτή.
Γιατί και αυτή τα ίδια θα κάνει.
Πάλι θα πέφτουν τηλέφωνα για τη θέση, πάλι τα σωματεία θα συγκυβερνούν, πάλι θα ψηφίσουμε για να
μας βολέψει ο "Γκόρτσος".
Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο τα "βύσματα" στο Δημόσιο να φεύγουν από την βολή τους
και να κυνηγάνε τις βάρδιες τα νυχτερινά και τις υπερωρίες για να βγεί το μεροκάματο.
Και μετά για να έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη θα ρίξουμε και μια διαδήλωση.
Ανθρώπινα πράγματα.

παρεξηγημένη άποψη έχεις για όσους αντιδρούν Στέφανε.
Η αλήθεια βρίσκεται στους δρόμους, δώσε μια ευκαιρία στην προσωπική σου οπτική μέσα από την εμπειρία του δρόμου και όχι έτσι όπως θέλουν να παρουσιάζονται από τα κέντρα διακυβερνησης

AUFGEBRACHT
01/03/2025, 11:01
Λεει ο λαος, "δεν υπαρχει γαμος χωρις κλαμα και κηδεια χωρις γελιο"

Μεσα στην ζωη ειναι ολα και αυτο ειναι που κανει τον ανθρωπο να πηγαινει μπροστα. Παντα βρισκει μια νοτα αισιοδοξιας να προχωρησει ο,τι κι αν συνεβη.

Αλλωστε δεν χασαμε ανθρωπους στο τρενο, δεν σταματησε η ζωη μας στις 28/2/23.

Απο οργη κατεβηκαμε, απο θυμο για ολα τα λαθη, τις αβλεψιες, την προσπαθεια συγκαλυψης, το "παμε κι οπου βγει" που χαρακτηριζει αυτη τη χωρα σε καθε επιπεδο

Αυτό που χαρακτηρίζει την κάθε χώρα, και σε κάθε επίπεδο, είναι πολύ απλά ο χαρακτήρας των κατοίκων αυτής της χώρας, σε κάθε επίπεδο... γι' αυτό και δεν έχω καμία ελπίδα για το αύριο, γι' αυτό και δεν θρέφω αυταπάτες για το αύριο, γι' αυτό είμαι πεσιμιστής και απαισιόδοξος, γιατί αυτή η χώρα κατοικείται από Νεοέλληνες, σε αυτή τη χώρα ψηφίζουν Νεοέλληνες. Από τους 1.000.000 (λέω ένα στρογγυλό νούμερο τυπικό για το παράδειγμα...) που κατέβηκαν στις πλατείες, και απέργησαν, και διαδήλωσαν, οι 950.000 -μην πω και παραπάνω- δεν πρόκειται να αλλάξουν ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ στον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν. Γιατί για να αλλάξει η χώρα νοοτροπία, πρέπει να αλλάξω νοοτροπία εγώ, η γυναίκα μου, το παιδί μου, εσύ, η οικογένειά σου, ο Γιώργος, ο Μήτσος, ο Τάκης, η Μαρία, η Ελένη...

Ο Νεοέλληνας έχει την απαίτηση να αλλάξουν ΟΛΑ από ΜΟΝΑ τους, να αλλάξει νοοτροπία ο βουλευτής που ψηφίζει, να αλλάξει νοοτροπία το κράτος και το δημόσιο που ο ίδιος θρέφει και λαδώνει, να αλλάξει ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ άλλος, εκτός από τον ίδιο, γιατί εννοείται πως ο ίδιος τα κάνει όλα καλά, και οι άλλοι τα κάνουν στραβά. Ξέρεις πόσους από αυτούς που κατέβηκαν χτες στην πλατεία να διαμαρτυρηθούν για το "πάμε κι όπου βγει" ξέρω, οι οποίοι είναι "πάμε κι όπου βγει" και "στα παπάρια μου"; Ξέρεις πόσους ξέρω που διαμαρτυρήθηκαν για την κακή κατάσταση των σιδηροδρόμων, που χάθηκαν τα παιδιά του κόσμου άδικα, αλλά την ΙΔΙΑ ώρα, οι ΙΔΙΟΙ, έχουν λαδώσει στο ΚΤΕΟ να τους βγάλει το σαράβαλο ικανό προς κυκλοφορία, με βγαλμένους καταλύτες, με βγαλμένα φίλτρα DPF, με λάστιχα γυαλί, που πάνε σε συγκεκριμένο βουλκανιζατέρ και τους προμηθεύει λάστιχα για να περάσουν ΚΤΕΟ, και μετά από μισή ώρα είναι πάλι με τα χρέπια τους...κι αυτός που χτες ωρυόταν γιατί δεν πάει άλλο, και θέλει οξυγόνο, αύριο δυνητικά θα κόψει το οξυγόνο σε κάποιο άλλο παιδί, που το χει κάποιος άλλος γονιός, όταν θα φύγει σε καμιά στροφή, που θα είναι καρμανιόλα γιατί δεν έχουμε δρόμους μωρέ...ξέρεις πόσους ξέρω που χτες διαμαρτύρονταν για καλύτερες συνθήκες ζωής, που ποστάρουν στο facebook και λοιδωρούν όσους παρκάρουν παράνομα, αλλά όταν οι ίδιοι παρκάρουν ΠΑΝΩ στη ράμπα αναπήρων γιατί η καφετέρια είναι απέναντι, λέει το νεοελληνικό "5 λεπτά θα κάτσω, τέτοια ώρα δεν περνάνε ανάπηροι από εδώ"...

Ξέρεις πόσους ξέρω που διαμαρτυρήθηκαν χτες για ατιμωρησία, και για μη τήρηση των νόμων, που μόλις τους γράψουν από την τροχαία για ταχύτητα, ή ζώνη, ή κράνος, ή αντικανονική προσπέραση, ψάχνει το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο τρόπο και μέσο να του σβήσει την κλήση, και το πετυχαίνει, γιατί είναι δικαίωμά του να μην φοράει ζώνη και κράνος, κι είναι φασισμός να αποφασίζουν άλλοι για εσένα, και σιγά την ταχύτητα που είχα, και σιγά την παράνομη προσπέραση, αφού δεν ερχόταν κανένας μωρέ από απέναντι, κι οι μπάτσοι κόβουν κλήσεις μόνο για πρόστιμο...αλλά ψάχνει να βρει μέσο που να ξέρω μπάτσο, κι ο μπάτσος γίνεται αυτόματα κάποιος που κάνει σωστά τη δουλειά του, γτ του έσβησε την κλήση...

Μακάρι να βγω ψεύτης, τίποτα δεν θα αλλάξει, απολύτως τίποτα, μια αναλαμπή ήταν, ένας επιθανάτιος ρόγχος, μια συναισθηματική έκρηξη, όταν έγραφε ο ποιητής "για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή", κάτι παραπάνω ήξερε...

Καλό μήνα σε όλους!

stefanos
01/03/2025, 11:54
παρεξηγημένη άποψη έχεις για όσους αντιδρούν Στέφανε.
Η αλήθεια βρίσκεται στους δρόμους, δώσε μια ευκαιρία στην προσωπική σου οπτική μέσα από την εμπειρία του δρόμου και όχι έτσι όπως θέλουν να παρουσιάζονται από τα κέντρα διακυβερνησης

Ωραίος doctor, μακάρι να μπορούσα αλλά τα προσωπικά μου βιώματα ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν το επιτρέπουν.

PaNick67
01/03/2025, 12:05
Αυτό που χαρακτηρίζει την κάθε χώρα, και σε κάθε επίπεδο, είναι πολύ απλά ο χαρακτήρας των κατοίκων αυτής της χώρας, σε κάθε επίπεδο... γι' αυτό και δεν έχω καμία ελπίδα για το αύριο, γι' αυτό και δεν θρέφω αυταπάτες για το αύριο, γι' αυτό είμαι πεσιμιστής και απαισιόδοξος, γιατί αυτή η χώρα κατοικείται από Νεοέλληνες, σε αυτή τη χώρα ψηφίζουν Νεοέλληνες. Από τους 1.000.000 (λέω ένα στρογγυλό νούμερο τυπικό για το παράδειγμα...) που κατέβηκαν στις πλατείες, και απέργησαν, και διαδήλωσαν, οι 950.000 -μην πω και παραπάνω- δεν πρόκειται να αλλάξουν ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ στον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν. Γιατί για να αλλάξει η χώρα νοοτροπία, πρέπει να αλλάξω νοοτροπία εγώ, η γυναίκα μου, το παιδί μου, εσύ, η οικογένειά σου, ο Γιώργος, ο Μήτσος, ο Τάκης, η Μαρία, η Ελένη...

Ο Νεοέλληνας έχει την απαίτηση να αλλάξουν ΟΛΑ από ΜΟΝΑ τους, να αλλάξει νοοτροπία ο βουλευτής που ψηφίζει, να αλλάξει νοοτροπία το κράτος και το δημόσιο που ο ίδιος θρέφει και λαδώνει, να αλλάξει ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ άλλος, εκτός από τον ίδιο, γιατί εννοείται πως ο ίδιος τα κάνει όλα καλά, και οι άλλοι τα κάνουν στραβά. Ξέρεις πόσους από αυτούς που κατέβηκαν χτες στην πλατεία να διαμαρτυρηθούν για το "πάμε κι όπου βγει" ξέρω, οι οποίοι είναι "πάμε κι όπου βγει" και "στα παπάρια μου"; Ξέρεις πόσους ξέρω που διαμαρτυρήθηκαν για την κακή κατάσταση των σιδηροδρόμων, που χάθηκαν τα παιδιά του κόσμου άδικα, αλλά την ΙΔΙΑ ώρα, οι ΙΔΙΟΙ, έχουν λαδώσει στο ΚΤΕΟ να τους βγάλει το σαράβαλο ικανό προς κυκλοφορία, με βγαλμένους καταλύτες, με βγαλμένα φίλτρα DPF, με λάστιχα γυαλί, που πάνε σε συγκεκριμένο βουλκανιζατέρ και τους προμηθεύει λάστιχα για να περάσουν ΚΤΕΟ, και μετά από μισή ώρα είναι πάλι με τα χρέπια τους...κι αυτός που χτες ωρυόταν γιατί δεν πάει άλλο, και θέλει οξυγόνο, αύριο δυνητικά θα κόψει το οξυγόνο σε κάποιο άλλο παιδί, που το χει κάποιος άλλος γονιός, όταν θα φύγει σε καμιά στροφή, που θα είναι καρμανιόλα γιατί δεν έχουμε δρόμους μωρέ...ξέρεις πόσους ξέρω που χτες διαμαρτύρονταν για καλύτερες συνθήκες ζωής, που ποστάρουν στο facebook και λοιδωρούν όσους παρκάρουν παράνομα, αλλά όταν οι ίδιοι παρκάρουν ΠΑΝΩ στη ράμπα αναπήρων γιατί η καφετέρια είναι απέναντι, λέει το νεοελληνικό "5 λεπτά θα κάτσω, τέτοια ώρα δεν περνάνε ανάπηροι από εδώ"...

Ξέρεις πόσους ξέρω που διαμαρτυρήθηκαν χτες για ατιμωρησία, και για μη τήρηση των νόμων, που μόλις τους γράψουν από την τροχαία για ταχύτητα, ή ζώνη, ή κράνος, ή αντικανονική προσπέραση, ψάχνει το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο τρόπο και μέσο να του σβήσει την κλήση, και το πετυχαίνει, γιατί είναι δικαίωμά του να μην φοράει ζώνη και κράνος, κι είναι φασισμός να αποφασίζουν άλλοι για εσένα, και σιγά την ταχύτητα που είχα, και σιγά την παράνομη προσπέραση, αφού δεν ερχόταν κανένας μωρέ από απέναντι, κι οι μπάτσοι κόβουν κλήσεις μόνο για πρόστιμο...αλλά ψάχνει να βρει μέσο που να ξέρω μπάτσο, κι ο μπάτσος γίνεται αυτόματα κάποιος που κάνει σωστά τη δουλειά του, γτ του έσβησε την κλήση...

Μακάρι να βγω ψεύτης, τίποτα δεν θα αλλάξει, απολύτως τίποτα, μια αναλαμπή ήταν, ένας επιθανάτιος ρόγχος, μια συναισθηματική έκρηξη, όταν έγραφε ο ποιητής "για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή", κάτι παραπάνω ήξερε...

Καλό μήνα σε όλους!

Δικιο εχεις. Καπως ετσι σκεφτομαι κι εγω. Νεοελληνες παρτακηδες πιστοι στην εφαρμογη των νομων οταν αυτοι αφορουν αλλους, οταν αφορουν εμας, μια εγκυκλοπαιδια δικαιολογιες.

Αλλα.

Αυτο δεν με σταματα απο το να ελπιζω οτι αυτο που κανω εγω, εσυ ο αλλος, θα αγκαλιαστει καποια στιγμη απο τους πολλους που θα καταλαβουν οτι δεν ειναι τροπος να ζουμε αυτος.

Αιθεροβαμων; Οχι. Απλα θελω να ελπιζω πως αν ξεκινησουμε απο τα απλα, τα καθημερινα, οπως πχ να μην παρκαρουμε σε ραμπες, σε πεζοδρομια, να μην πεταμε τα σκουπιδα λυτα σε καδους ή στον δρομο, θα μας αρεσει η βελτιωση στην ζωη μας και θα ζητησουμε να αλλαξουν κι αλλα πιο σημαντικα και πιο σοβαρα.

Καλο μηνα!

stefanos
01/03/2025, 12:26
Απλα θελω να ελπιζω πως αν ξεκινησουμε απο τα απλα, τα καθημερινα, οπως πχ να μην παρκαρουμε σε ραμπες, σε πεζοδρομια, να μην πεταμε τα σκουπιδα λυτα σε καδους ή στον δρομο, θα μας αρεσει η βελτιωση στην ζωη μας και θα ζητησουμε να αλλαξουν κι αλλα πιο σημαντικα και πιο σοβαρα.

Καλο μηνα!

Φαντάσου λοιπόν πόσα εκατομμύρια χρόνια χρειάζεται για να φτάσουμε να αντιληφθούμε τα βασικά προβλήματα στην λειτουργία και συντήρηση σιδηροδρομικών δικτύων από δημόσιους οργανισμούς σύμφωνα με τη σχετική Νομοθεσία για τα Δημόσια έργα και τις προμήθειες.

CorpseAlive
01/03/2025, 12:28
Τα πράγματα έγιναν ως εξής χθες.

Σχετικά με το πλήθος.
Εγώ περπάτησα από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα με πάρα πολύ μεγάλη ΔΥΣΚΟΛΙΑ , δεν έπεφτε καρφίτσα. Στις 11:00 , από ΟΜΟΝΟΙΑ για Σύνταγμα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ να περάσεις.
Σχετικά με τα επεισόδια, οι περισσότεροι από αυτούς είχαν στρατιωτική εκπαίδευση. Δεν ήταν ασύντακτοι, φορούσαν τσαντάκια ποδιού τύπου Tactical και γάντια. Αυτά τα είδα ο ΊΔΙΟΣ προσωπικά, ούτε βίντεο, ούτε φίλος φίλου κλπ.
Όσο αυτοί έκαναν ότι είδατε, ΚΑΝΕΙΣ δεν κουνήθηκε πέραν των παιδιών που περιφρουρούσαν την διαδήλωση , για να τους σταματήσει, οριακά λες και ήταν συνεννοημένοι θα έλεγε κάποιος πιο πονηρός από εμένα.
Επίσης το Timing ήταν τέτοιο ίσα ίσα να μιλήσουν οι συγγενείς .
Τα συμπεράσματα δικά σας ποιος έχει το κίνητρο να διαλυθεί μία τέτοια συγκέντρωση.
Σαν αριθμός δεν ήταν πάνω από 50 άτομα. Δεν ξέρω τι έγινε αλλού .

harris_x
01/03/2025, 13:58
Οποτε ρε παιδιά, αφού τίποτα δεν αλλάζει, να μη προσπαθήσουμε ξανά για τίποτα.

Αλήθεια τι αποψη είναι αυτή;
Α ναι, sorry, είναι ακριβώς αυτή που θέλουν να εχουμε ώστε να κάνουμε ακριβώς αυτό που θέλουν. Να μη προσπαθούμε για ΤΙΠΟΤΑ.

basilis_k6
01/03/2025, 14:02
Τα συμπεράσματα δικά σας ποιος έχει το κίνητρο να διαλυθεί μία τέτοια συγκέντρωση.

Κλασσικα πραγματα. Εγω δεν εχω επαφη με αστυνομια και ειχε φτασει στα αυτια μου απο τις 26 του μηνα οτι εχουν εντολη να διαλυσουν την πορεια νωρις. Δεν ειναι κατι που δεν περιμενα προφανως. Οπως και σημερα που η κυβερνηση λεει "το μηνυμα της κοινωνιας προς την κυβερνηση ειναι να δουλεψει για εναν ασφαλη σιδηροδρομο" δεν εξεπλάγην. Αυτη ειναι προπαγανδα τους, αυτο "ακουσαν" και καλα. Αυτα λενε και στα καναλια τους. Το εγραψα και στην αρχη, σαββατο σημερα... Δευτερα θα κανουν σαν να μην συνεβη ποτε και καλα θα κάνουν, δουλευει καλα.

Επειδη καποιοι λετε οτι φταιμε και εμεις που ενω κραζουμε μετα συντηρουμε την διαφθορα και ειμαστε οι πρωτοι που θα την εκμεταλλευτούμε, καλα κανουμε θα πω εγω. Εμεις παιρνουμε μονο μια σταγονα απο τα οφελη μιας σαπιας κοινωνιας. Οι αλλαγες πρεπει να γινουν απο πάνω. Πρώτα θα αλλαξει η ηγεσια τις μεθοδους τις και μετα θα ακολουθησει ο λαος. Λες και αν αυριο εμεις γινουμε ολοι σωστοι,οι φιλοι της κυβερνησης δεν θα τρεξουν να ληστεψουν το κρατος οπως κανουν παντα, θα μας λυπηθούνε.

AUFGEBRACHT
01/03/2025, 14:35
Οποτε ρε παιδιά, αφού τίποτα δεν αλλάζει, να μη προσπαθήσουμε ξανά για τίποτα.

Αλήθεια τι αποψη είναι αυτή;
Α ναι, sorry, είναι ακριβώς αυτή που θέλουν να εχουμε ώστε να κάνουμε ακριβώς αυτό που θέλουν. Να μη προσπαθούμε για ΤΙΠΟΤΑ.

Επειδή ο γραπτός λόγος παρεξηγείται, όσον αφορά εμένα προσωπικά, δεν έγραψα αυτό που συμπέρανες, ότι δηλ αφού δεν αλλάζει τίποτα, να μην προσπαθήσουμε ξανά για τίποτα...

Αν ήταν έτσι, δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να απεργήσω και να χάσω χτες το μεροκάματο, εάν είχα τέτοια συλλογιστική. Το ότι δεν πιστεύω προσωπικά ότι ο καθένας μας έχει διάθεση να αλλάξει, τόσο δραστικά, και σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αλλάξει δραστικά και η κοινωνία -και κατ' επέκτασιν- και η χώρα, και το κράτος, δεν αναιρεί ότι δεν πρέπει να προσπαθήσεις για τίποτα. Ξεκάθαρα!

harris_x
01/03/2025, 14:48
Επειδή ο γραπτός λόγος παρεξηγείται, όσον αφορά εμένα προσωπικά, δεν έγραψα αυτό που συμπέρανες, ότι δηλ αφού δεν αλλάζει τίποτα, να μην προσπαθήσουμε ξανά για τίποτα...

Αν ήταν έτσι, δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να απεργήσω και να χάσω χτες το μεροκάματο, εάν είχα τέτοια συλλογιστική. Το ότι δεν πιστεύω προσωπικά ότι ο καθένας μας έχει διάθεση να αλλάξει, τόσο δραστικά, και σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αλλάξει δραστικά και η κοινωνία -και κατ' επέκτασιν- και η χώρα, και το κράτος, δεν αναιρεί ότι δεν πρέπει να προσπαθήσεις για τίποτα. Ξεκάθαρα!

Δεν απευθύνομαι προσωπικά σε κάποιον.

Αλλά πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η κάθε προσπάθεια είναι αξιοσέβαστη και επιθυμητή, άσχετα με το τι πιστεύει ο καθένας για το αποτέλεσμα που θα φέρει, ειδικά όταν γίνεται μαζικά από όλη την Ελλάδα.

Μη σου πω ότι ακριβως λογω του ότι η προσπάθεια γίνεται από όλη την Ελλάδα, όσοι δεν πιστεύουν, θα έπρεπε να σεβαστούν τους υπόλοιπους και να σιωπούν.

maniatiakos
01/03/2025, 15:06

Καλό μήνα σε όλους!

Συμφωνώ σε όλα.

Απεργίες, πορείες κλπ απαρχαιωμένα μέσα δράσης...

Προσφέρουν απλόχερα εκτόνωση, τη χειραγώγηση και τη βολή (μακροπρόθεσμα) των υποκινητών..

Ήταν πορεία διαμαρτυρίας για τα Τέμπη? Ναι

Ήταν αντικυβερνητική? Ναι

Αντισυστημική? Όχι

Ακούστηκε τίποτα για την καρτελοποίηση στα πάντα?

Για την αποδόμηση της παιδείας?

Για την τραγική κατάσταση της υγείας?

Το μόνο που μας νοιάζει είναι να πάει φυλακή ο Καραμανλής, η πρόεδρος της ΡΑΣ, ο σταθμάρχης κλπ κλπ

Και μετά? Τίποτα...

Άκουγα ανθρώπους που πίστευαν ότι ο Μητσοτάκης στις 28/2 θα "έπεφτε"...και λέω δε μπορεί, μάλλον φταίει το εμβόλιο.

Πριν 15 χρόνια άκουγα τύπους που πίστευαν τον υιό Παπανδρέου ότι θα φέρει Σουηδούς οικονομολόγους και θα βγούμε από την κρίση...

Έστω λοιπόν ότι αυτή η κυβέρνηση μας αφήσει, τι υπάρχει?

Κυνικά μιλώντας, μια από τα ίδια θα έχουμε...ένα "διαχειριστή" που τα ίδια καρτέλ θα εκπροσωπεί και θα μας επιτρέπει να (ψευτο) ζούμε..

Το πολιτικό μας σύστημα έχει ένα όραμα για τα επόμενα 25 χρόνια για τη χώρα?

Αμφιβάλλω...

Οι πολίτες της χώρας έχουν κάποιο όραμα για τη χώρα?

Μάλλον όχι...οι περισσότεροι ιδανικά θα ήθελαν να γυρίσουμε στις εποχές ΠΑΣΟΚ.

Δηλαδή να καταβάλουμε ελάχιστη προσπάθεια για οτιδήποτε και να απολαμβάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προνόμια.

Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας μας..

harris_x
01/03/2025, 16:08
Συμφωνώ σε όλα.

Απεργίες, πορείες κλπ απαρχαιωμένα μέσα δράσης...

Προσφέρουν απλόχερα εκτόνωση, τη χειραγώγηση και τη βολή (μακροπρόθεσμα) των υποκινητών..

Ήταν πορεία διαμαρτυρίας για τα Τέμπη? Ναι

Ήταν αντικυβερνητική? Ναι

Αντισυστημική? Όχι

Ακούστηκε τίποτα για την καρτελοποίηση στα πάντα?

Για την αποδόμηση της παιδείας?

Για την τραγική κατάσταση της υγείας?

Το μόνο που μας νοιάζει είναι να πάει φυλακή ο Καραμανλής, η πρόεδρος της ΡΑΣ, ο σταθμάρχης κλπ κλπ

Και μετά? Τίποτα...

Άκουγα ανθρώπους που πίστευαν ότι ο Μητσοτάκης στις 28/2 θα "έπεφτε"...και λέω δε μπορεί, μάλλον φταίει το εμβόλιο.

Πριν 15 χρόνια άκουγα τύπους που πίστευαν τον υιό Παπανδρέου ότι θα φέρει Σουηδούς οικονομολόγους και θα βγούμε από την κρίση...

Έστω λοιπόν ότι αυτή η κυβέρνηση μας αφήσει, τι υπάρχει?

Κυνικά μιλώντας, μια από τα ίδια θα έχουμε...ένα "διαχειριστή" που τα ίδια καρτέλ θα εκπροσωπεί και θα μας επιτρέπει να (ψευτο) ζούμε..

Το πολιτικό μας σύστημα έχει ένα όραμα για τα επόμενα 25 χρόνια για τη χώρα?

Αμφιβάλλω...

Οι πολίτες της χώρας έχουν κάποιο όραμα για τη χώρα?

Μάλλον όχι...οι περισσότεροι ιδανικά θα ήθελαν να γυρίσουμε στις εποχές ΠΑΣΟΚ.

Δηλαδή να καταβάλουμε ελάχιστη προσπάθεια για οτιδήποτε και να απολαμβάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προνόμια.

Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας μας..

O σκοπος ήταν να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα Τέμπη.

Όλα τα υπόλοιπα είναι άσχετα με το θεμα και θα ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσουν στο παραπάνω post.

Xlitos
01/03/2025, 17:49
Τα πράγματα έγιναν ως εξής χθες.

Σχετικά με το πλήθος.
Εγώ περπάτησα από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα με πάρα πολύ μεγάλη ΔΥΣΚΟΛΙΑ , δεν έπεφτε καρφίτσα. Στις 11:00 , από ΟΜΟΝΟΙΑ για Σύνταγμα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ να περάσεις.
Σχετικά με τα επεισόδια, οι περισσότεροι από αυτούς είχαν στρατιωτική εκπαίδευση. Δεν ήταν ασύντακτοι, φορούσαν τσαντάκια ποδιού τύπου Tactical και γάντια. Αυτά τα είδα ο ΊΔΙΟΣ προσωπικά, ούτε βίντεο, ούτε φίλος φίλου κλπ.
Όσο αυτοί έκαναν ότι είδατε, ΚΑΝΕΙΣ δεν κουνήθηκε πέραν των παιδιών που περιφρουρούσαν την διαδήλωση , για να τους σταματήσει, οριακά λες και ήταν συνεννοημένοι θα έλεγε κάποιος πιο πονηρός από εμένα.
Επίσης το Timing ήταν τέτοιο ίσα ίσα να μιλήσουν οι συγγενείς .

Χαρη τα ιδια εγραψα,τα ειδε πεντακαθαρα ολος ο κοσμος απο πανοραμικη καμερα αφου ηταν ολοι ντυμενοι στα μαυρα,οργανωμενοι με κρανη ενω ολο το αλλο πληθος ηταν με πολυχρωμα και ανοργανωτοι 1000 σχολια στα σοσιαλ γραφουν για παρακρατικους αγνωστης προελευσεως,το ιδιο γραφεις κι εσυ που τους ειδες απο κοντα στα λιγα μετρα.Σα τα σκατα μεσ το γαλα ξεχωριζαν,σταματαγαν ξεκιναγαν ολοι μαζι.

billyka
01/03/2025, 18:45
Μπορω να γραψω ολοκληρο σεντονι αλλα θα προσπαθησω να κανω μια περιληψη.Εδω και εικοσι λεπτα γραφω και σβηνω,προσπαθω να κανω μια σουμα και να μπορεσω να περασω την σκεψη μου στο γραπτο.Πολυ πιθανον να μην τα καταφερω,γιατι δεν ειναι ευκολο να γραψω ολα αυτα που σκεφτομαι και κυριως ολα οσα εχω ζησει και δει με τα ματια μου απο κοντα ολα αυτα τα χρονια σε πορειες και διαδηλωσεις,οχι απο youtube και τηλεοραση.Δεν θελω επισης να πω ολα οσα εχω ζησει εδω δημοσια στο ιντερνετ.Επισης οτι γραψω ειναι λιγο πολυ γνωστα σε οποιον εχει λιωσει σολες σε πορειες,διαδηλωσεις,γηπεδα κτλ.Παμε παρακατω.Σε μια συγκεντρωση μπορει να παει ο καθενας.Στην συγκεκριμενη συγκεντρωση που δεν ειχε πολιτικο χαρακτηρα ειχε καθε λογης ανθρωπους.Ειχε ανθρωπους ολων των ηλικιων και ολου του πολιτικου φασματος.Απο παιδια εως γριες,απο αναρχικους εως εθνικιστες.Απο φιλησυχους που δεν εχουν καμια διαθεση να συγκρουστουν εως οργισμενους που θελουν να συγκρουστουν.Απο αστυνομικους που ηταν αναμεσα στον κοσμο για να κοζαρουν και να κανουν συλληψεις,αστυνομικους που οντως κατεβηκαν να διαμαρτυρηθουν μεχρι και αστυνομικους οι οποιοι ειχαν σκοπο να προβοκαρουν,να προκαλεσουν δλδ επεισοδια αλλα συνηθως ζημιες ωστε να γυρισουν το κοινο αισθημα εναντια σε αυτους που διαδηλωνουν.Μιλαω παντα για αστυνομικους με πολιτικα.Τους αλλους και ειδικα τα ΜΑΤ, ΥΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ τους αφηνω απ'εξω,αυτοι ξερουμε πολυ καλα τι υπανθρωποι και σιχαματα ειναι.Αστυνομικοι με πολιτικα να προβοκαρουν δεν ειναι πρωτη φορα που συμβαινει.Χρονια τωρα ακουμε οτι ''αναρχικοι καινε τα αυτοκινητα του κοσμακη και σπανε τα μαγαζια''.Κανενας αναρχικος που ξερει τι θελει και εχει αναρχικη ιδεολογια(οχι ατομα που νομιζουν οτι ειναι αναρχικοι) δεν εχει λογο να καψει αυτοκινητο πολιτη η μαγαζι πολιτη.Μπατσικο η ασφαλιτικο ναι το καιει.Τραπεζα και μαγαζι πολυεθνικης ναι το σπαει.Στα επεισοδια τωρα.Και εκει ειχε καθε λογης ανθρωπους.Απο αναρχικους που θελουν να συγκρουστουν(δεν θελουν ολοι),χουλιγκανια που θελουν να συγκρουστουν,καυλωμενοι πιτσιρικαδες χωρις καμια πολιτικη ταυτοτητα που θελουν να συγκρουστουν,φασιστες που θελουν να συγκρουστουν(συγκεκριμενα Θεσσαλονικη ειχε πολλους Παοκτσηδες φασιστες,τα τελευταια χρονια ο Παοκ τους εχει μαζεψει ολους στις κερκιδες του),αστυνομικους που συμμετεχουν στα επεισοδια ειτε για προβοκατσια ειτε για να τσιμπησουν καποιον που απομακρυνεται απο τους δικους του και να κανουν συλληψη.Εχω κι αλλα να πω αλλα αστο.Δεν ειναι ολοι αυτοι που συμμετειχαν στα επεισοδια,ουτε αναρχικοι,ουτε φασιστες,ουτε μπατσοι,ουτε χουλιγκανς,ουτε καυλωμενοι πιτσιρικαδες.Ειναι απ ολα.Ετσι ειναι οι διαδηλωσεις και η μαζα.Δεν ειναι ενα πραγμα.Δεν χρειαζεται να φτανουμε στα ακρα και να βαφτιζουμε ολους αυτους που κανανε επεισοδια ειτε αναρχικους,ειτε ''μπατσους με πολιτικα που χαλανε την διαδηλωση''.Ειναι ισοπεδωμα.Φυσικα ομως και εχει τετοιους.Αλλα εχει μια ταση ο κοσμος να του αρεσει να πιστευει θεωριες συνομωσιας.Φτασαμε απο το ''οι αναρχικοι καινε και σπανε'' στο ''αυτοι που καινε και σπανε ειναι μπατσοι''.Παντα ακραιες θεωριες.Το μονο θετικο που βλεπω σε αυτο,ειναι οτι εστω,ο κοσμος,αρχισε να αμφισβητει την αστυνομια.Του φευγει απο το μυαλο οτι η αστυνομια ειναι για την προστασια του πολιτη.Ε,κατι ειναι κι αυτο.Εννοειται εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας.Οι αλλαγες ερχονται σιγα σιγα,οχι απ τη μια μερα στην αλλη.Τοσο σιγα που οι περισσοτεροι δεν θα ζουμε για να τις δουμε.Τοσο σιγα που ισως και να μην τις αντιλαμβανομαστε.Κι ομως,αν δειτε την ιστορια της ανθρωποτητας,εχουμε κανει βηματα.Ναι,ακομα σκατα ειναι τα πραγματα,σιγουρα.Αυτα απο εναν απαισιοδοξο,που,μια στο τοσο,βλεπει λιγο φως ελπιδας καπου,μεχρι που κατι θα ξανασυμβει και ερχεται το σκοταδι της απαισιοδοξιας του

motojojo
01/03/2025, 19:16
Ξέρεις, ακόμα και αυτά αλλάζουν σιγά σιγά... αργά μεν αλλά αλλάζουν! Και η φοροδιαφυγη έχει περιοριστεί και οι κλήσεις πλέον γινεται ολοένα και δυσκολότερο να σβηστουν και τα κτεο γινονται αυστηρότερα κοκ.

Αν καποιος σε θεωρει ακραιο που τα πιστευεις αυτά, το ίδιο ακραίο ειναι να πιστεύεις ότι και η (όποια) αλλαγή θα έρθει σε μια νυχτα. Ο ποιητής ήξερε πόση δουλεια θέλει για να γυρίσει ο ήλιος αλλά αυτο που αγνοουμε όλοι μας είναι ότι για να γίνει αυτή η δουλειά πρέπει πρώτα να ξεκινήσει.

Road Pirat
01/03/2025, 19:18
Έφτασα κατά τις 11, ήμουνα δίπλα στην βουλή και έμεινα μέχρι τις 2, είχε τόσο κόσμο που δεν μπορούσες να πας πουθενά. Όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια από το ύψος του δρόμου δεν έβλεπα τι γίνεται αλλά μόνο μαύρο καπνό και δακρυγόνα. Τα οποία δεν έπεφταν μόνο στους κουκουλοφόρους αλλά και σε στενά μέσα στο Κολωνάκι σε απλούς ανθρώπους. Αργότερα συνάδερφος της αδερφής μου την έπαιρνε τηλέφωνο να την ρωτήσει που είναι το αμάξι γιατί η Δίας πέρναγε σε στενό στο Κολωνάκι και έσπαγε τους καθρέφτες από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, το δικό μας για λίγο την γλύτωσε. Κατά τα άλλα τους έχουμε για να προστατεύουν τον κόσμο.

billyka
01/03/2025, 19:38
Δεν τρεφουμε αυταπατες για την αστυνομια σαν θεσμο.Προσωπικα τους σιχαινομαι.Υπαρχουν και απειροελαχιστες εξαιρεσεις μεσα σε αυτους βεβαια.Πριν μερικα χρονια δεν υπηρχε περιπτωση να πω κατι τετοιο.

antoncbf
01/03/2025, 21:52
ειμαι σίγουρος οτι αν ειχαν internet και το χρησιμοποιούσαν οι ανω των 60+χρόνων ,και διάβαζαν τα κατωτέρω για τον χρήστο παπαδημητρίου προεδρο του ΕΟΔΑΣΣΑΜ ,ο οποίος στην συνέντευξη μια μέρα πριν τα ογκώδη συλλαλητήρια σε ολη την ελλάδα ,να ισχυρίζετε πολλές φορές, για να το εμπεδώσουμε οτι ΔΕΝ δόθηκε καμιά πολιτική απόφαση για μπάζωμα του χώρου ,οπότε αθώα η πολιτική ηγεσία ...θα ηταν ακόμα περισσότερος ο κόσμος .ο τύπος λοιπόν αυτος ειναι προσωπικός και πολιτικός φίλος της ντόρας μπακογιάννη ? ειναι δικηγόρος και επαγγελματικός συνεργάτης του πρώην προέδρου του ΟΣΕ ?? το δικηγορικό του γραφείο παρείχε νομικές συμβουλές στην hellenic train ??? ειναι νομικός σύμβουλος της ρυθμιστικής αρχής σιδηροδρόμων ΡΑΣ ???? και δεν ξέρω που αλλού ειναι χωμένος ... πως το ελεγε το τραγούδι ο γιάννης μηλιώκας ...να δείς που κάποτε θα μας πούν και μαλάκες ...τώρα μας το λένε κατάμουτρα ...οπότε και μας θεωρούν μαλάκες απλό ειναι ... ελλάδα 2025

Peterjackson
02/03/2025, 06:31
Ακούσαμε την ίδια παρουσίαση; Μπορεί να μην ειπώθηκε ευθέως ότι έγινε εσκεμμένα ό,τι έγινε, αλλά τονίστηκε πολλές φορές ο λάθος χειρισμός, η αμεσότητα εξαφάνισης στοιχείων καθώς και η σύγκριση με παρόμοια περιστατικά, όπως αυτό του αεροσκάφους της Ηλιος. Οπως αναφέρθηκαν και οι ίδιοι, δεν μπορούν να βάλουν κατά κανενός για πολιτικές σκοπιμότητες, όσον αφορά τα του μετά του ατυχήματος, καθώς το αντικείμενο μελέτης τους τελειώνει στο συμβάν της σύγκρουσης.
Σκεπτόμενος δε ότι ήταν ουσιαστικά κυβερνητικοί, όχι μόνο δεν περίμενα ένα τέτοιο πόρισμα, αλλά εξεπλάγην και που αναφέρθηκαν στην καταστροφή των στοιχείων, τόσες φορές.

Μόνο αρνητικό που τους καταλογίζω ήταν που είπαν και μόνοι τους σε κάποια στιγμή ότι δεν έψαξαν για κάμερες στο εκεί ή άλλα παρακείμενα τούνελ. Επισκέφθηκαν βεβαια τον χώρο με καθυστέρηση και όχι άμεσα, αλλά και γι αυτό καταλόγισαν τις ευθύνες εκεί που έπρεπε.

Σημείωση, δεν πρόλαβα να διαβάσω το πόρισμα, οπότε τα παραπάνω βασίζονται στην μετάδοση που έκανε το πρώτο πρόγραμμα και η οποία προς το τέλος των ερωτήσεων διακόπηκε.

stefanos
02/03/2025, 11:25
ΔΕΝ δόθηκε καμιά πολιτική απόφαση για μπάζωμα του χώρου ,οπότε αθώα η πολιτική ηγεσία ...

:confused: Αυτό θεωρεί το intenet "πολιτική ευθύνη"?
Γιατί είμαι σίγουρος ότι τα εργατάκια που κάναν την δουλειά στο σημείο ,ούτε τον τμηματάρχη τους δεν βρίσκαν στο τηλέφωνο για να πάρουν οδηγίες ...
Τους έχετε για χαζούς τους πολιτικούς.