PDA

View Full Version : Την γεωργίαν των άλλων τεχνών μητέρα και τροφόν είναι. (διαχωρίστηκε)

billyka
01/03/2025, 14:56
Ας ποσταρω και γω καποια εργαλειακια.Οχι αυτα που ειναι σκορπια κατω,συγχωρατε με.
Ηλεκτρικο αλυσοπριονο Makita,μου το δωσανε τζαμπα,δεν δουλευε.Ηθελε αλλαγη εναν πυκνωτη και τον μηχανισμο της σκανδαλης.Αν ηταν να αγορασω,δεν θα επερνα ηλεκτρικο.Και οντως,επειδη το δουλεψα,δεν ειναι για πολλα.Το χω για να κοβω καυσοξυλα.Ασε που θελει να τραβαω μπαλαντεζα
460385
Θαμνοκοπτικο Echo 520 ES.Πολυ ευχαριστημενος απο τον ιαπωνα.Παλευω με βατα 2μιση μετρα,με καταστροφεα τυπου Π μπροστα,τα κανει ολα αλοιφη
460386
Και οι τελευταιες μου αγορες,κεντρικο lift/σταντ για το Gsxr
460387
Πριονι χειρος japan ARS cam24-pro με την θηκη του.Τα κοψιματα που κανει ειναι παρα πολυ καθαρα
460388
460389

o_gavros
01/03/2025, 18:31
Μπίλυ ο καταστροφέας που λες είναι κάτι τέτοιο (https://www.skroutz.gr/s/14244903/Oregon-295504-0-Katastrofeas-300mm.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share);
έχω ένα ηλεκτρικό Stihl, νομίζω το fse 81, το οποίο εκτός από μισινεζα παίρνει και πλαστικά μαχαίρια για πιο ψωμομενα αγριόχορτα.την περασμένη βδομάδα πέρασα δύο παρτέρια που είχαν γίνει δέντρα πλέον και στο τέλος της δουλειάς τα μαχαίρια είχαν φαγωθεί πλήρως. ανταλλακτικά είναι βέβαια αλλά σκέφτομαι οτι ίσως για αυτά τα πολύ αναπτυγμένα που έχουν κάνει κορμό,κάτι σιδερένιο να είναι πιο ενδεδειγμένο .θα μπορώ άραγε να του προσαρτησω κάτι τέτοιο;

επίσης, για τα καυσόξυλα και μικροκλαδεματα έχω βρει ένα βολικοτατο σωτήριο μηχανάκι μπαταρίας (https://www.skroutz.gr/s/45280668/Kladeytiko-Alysopriono-Mpatarias-2x4Ah-20V-0-99kg-me-Lama-16-5cm-POWFIT-20V.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share)
από τα βάθη της επαρχίας Σεν Ζεν, με μικρη αλυσίδα και υπεραρκετή δύναμη για τα πάντα

και επειδή ρωτήθηκα, να πω ότι τα καβαλέτα της Στάνλεϊ ήδη μπήκαν στη δουλειά.
έπρεπε να κουρεψω ένα πόντο από το κάτω άκρο σε 4 μεγάλες λαμαρινενιες πόρτες που ζυγίζουν σίγουρα πάνω από 50κιλα εκάστη. Με εξυπηρέτησαν όπως έπρεπε. Ίσως να τα ήθελα λίγο ψηλότερα αλλά Κλάιν, για ούτε 30€ που κόστισε το ζεύγος τα θεωρώ vfm

billyka
01/03/2025, 19:22
Αναλογα φιλε μου τι δυναμη εχει το χορτοκοπτικο σου.Για να εχει πλαστικα μαχαιρια μαλλον δεν εχει πολυ δυναμη.Λογικα θα το ζορισει ο δισκος και μπορει να μην ανεβαζει καν τις στροφες που πρεπει.Μην το κανεις καλυτερα.Στο δικο μου εχω τον ποιο μεγαλο καταστροφεα Π που βρηκα,αλλα εχει πολυ δυναμη το μηχανακι.Κοβει μεχρι και κορμο 3-4 ποντους διαμετρο,δεν πρεπει ομως.Το επελεξα εφοσον δουλεψα μια μερα με ενα δανεικο μικρο Husqvarna.Εκει καταλαβα οτι πρεπει να παρω δυνατο μηχανημα.Εχει και αντικραδασμικο.Τελευταια εχω λιωσει να ψαχνω τι να παρω για τα κλαδεματα,εκτος το πριονι που ποσταρα το οποιο ειναι φοβερο.Δεν εχω αποφασισει ακομα,αλλα δεν εχω και τα χρηματα ετσι κι αλλιως.Μαλλον θα καταληξω σε βενζινοκινητο.Πηγα και ειδα απο κοντα κλαδευτικα αλυσοπριονα,συγκεκριμενα ειδα Visco(αξιοπιστο κινεζικο με καρμπυρατερ walbro) και Echo.Με τα λεφτα που κοστιζει το Echo περνω ενα κλαδευτικο και ενα κανονικο αλυσοπριονο Visco.Θελω να παρω το Echo γιατι απο το θαμνοκοπτικο ειμαι πραγματικα υπερευχαριστημενος.Αν δεις τι εχω καθαρισει θα παθεις πλακα.Το κτημα ηταν παρατημενο 7 χρονια.Ζουγκλα κανονικη.Ολοι μου λεγανε να βαλω JCB.:lol:
460390

Bowleno
01/03/2025, 19:38
Μπίλυ ο καταστροφέας που λες είναι κάτι τέτοιο (https://www.skroutz.gr/s/14244903/Oregon-295504-0-Katastrofeas-300mm.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share);
έχω ένα ηλεκτρικό Stihl, νομίζω το fse 81, το οποίο εκτός από μισινεζα παίρνει και πλαστικά μαχαίρια για πιο ψωμομενα αγριόχορτα.την περασμένη βδομάδα πέρασα δύο παρτέρια που είχαν γίνει δέντρα πλέον και στο τέλος της δουλειάς τα μαχαίρια είχαν φαγωθεί πλήρως. ανταλλακτικά είναι βέβαια αλλά σκέφτομαι οτι ίσως για αυτά τα πολύ αναπτυγμένα που έχουν κάνει κορμό,κάτι σιδερένιο να είναι πιο ενδεδειγμένο .θα μπορώ άραγε να του προσαρτησω κάτι τέτοιο;

επίσης, για τα καυσόξυλα και μικροκλαδεματα έχω βρει ένα βολικοτατο σωτήριο μηχανάκι μπαταρίας (https://www.skroutz.gr/s/45280668/Kladeytiko-Alysopriono-Mpatarias-2x4Ah-20V-0-99kg-me-Lama-16-5cm-POWFIT-20V.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share)
από τα βάθη της επαρχίας Σεν Ζεν, με μικρη αλυσίδα και υπεραρκετή δύναμη για τα πάντα

και επειδή ρωτήθηκα, να πω ότι τα καβαλέτα της Στάνλεϊ ήδη μπήκαν στη δουλειά.
έπρεπε να κουρεψω ένα πόντο από το κάτω άκρο σε 4 μεγάλες λαμαρινενιες πόρτες που ζυγίζουν σίγουρα πάνω από 50κιλα εκάστη. Με εξυπηρέτησαν όπως έπρεπε. Ίσως να τα ήθελα λίγο ψηλότερα αλλά Κλάιν, για ούτε 30€ που κόστισε το ζεύγος τα θεωρώ vfm

Αντί μισινέζας δοκίμασε ψιλή αλυσίδα, μου έχει πει φίλος ότι κόβει τα πάντα στο πέρασμά του.

billyka
01/03/2025, 19:42
Επικινδυνη η αλυσιδα.Και με τον δισκο βεβαια θελει προσοχη.Να μην βρει σε πετρα η σε χελωνα,κριμα ειναι το ζωακι.Μου εχει ερθει πετρα στο κεφαλι,ευτυχως φοραω παντα εξοπλισμο.Μια που με πετυχε στο ποδι πονεσε αρκετα

JNP
02/03/2025, 07:30
Ας ποσταρω και γω καποια εργαλειακια.Οχι αυτα που ειναι σκορπια κατω,συγχωρατε με.
Ηλεκτρικο αλυσοπριονο Makita,μου το δωσανε τζαμπα,δεν δουλευε.Ηθελε αλλαγη εναν πυκνωτη και τον μηχανισμο της σκανδαλης.Αν ηταν να αγορασω,δεν θα επερνα ηλεκτρικο.Και οντως,επειδη το δουλεψα,δεν ειναι για πολλα.Το χω για να κοβω καυσοξυλα.Ασε που θελει να τραβαω μπαλαντεζα
460385
Θαμνοκοπτικο Echo 520 ES.Πολυ ευχαριστημενος απο τον ιαπωνα.Παλευω με βατα 2μιση μετρα,με καταστροφεα τυπου Π μπροστα,τα κανει ολα αλοιφη
460386
Και οι τελευταιες μου αγορες,κεντρικο lift/σταντ για το Gsxr
460387
Πριονι χειρος japan ARS cam24-pro με την θηκη του.Τα κοψιματα που κανει ειναι παρα πολυ καθαρα
460388
460389

Τα Echo είναι κορυφαίας ποιότητας. Πάρε ίδιο δίκιλο κλαδευτικο,θα σε αποζημιώσει σε βάθος χρόνου. Το ίδιο και το πριόνι της ARS είναι εξαιρετικό,το έχω σε 32αρι με καμπύλη λάμα.*. Έχω και το κλαδευτικο ψαλίδι χειρός της ΑRS 20 χρονια ,άψογο. Και τα BAHCO πολύ καλά και βρίσκεις και ανταλλακτικά.
*Και τα πριόνια της Samurai πολύ καλά. Δοκίμασε τέτοια πριόνια 27-33εκ με καμπύλη,κόβουν καλύτερα.

billyka
02/03/2025, 09:09
Bacho και ARS κοιτουσα,τελικα επελεξα το ARS,με τραβηξε το οτι ειναι Japan.Επισης επαθα πλακα με το κοψιμο που κανει,πεντακαθαρη και λεια κοπη.Ασχετος ειμαι,εχει 2 χρονια που ασχολουμαι με αγροτικες δουλειες να το πω ετσι,οποτε κανω πολυ ερευνα πρωτου παρω κατι.Εχω δουλεψει φθηνο πριονι χειρος και δεν κανει,στο τελος καταληγεις να παρεις κατι ακριβο ,στο τελος γλυτωνεις τα λεφτα που θα εδινες για το φθηνο.Bahco κοιταω και ισως παρω το αναδιπλουμενο,αν και λιγο με χαλαει οτι ειναι με μηχανισμο κουμπι,ενω το αντιστοιχο της ARS με ασφαλεια

billyka
02/03/2025, 09:13
Γαβρος το τσεκαρα το κλαδευτικο μπαταριας,ενδιαφερον,ελαφρυ και φθηνο.Θα το εχω στα υποψιν αν και θελω το echo

o_gavros
02/03/2025, 11:01
το μίνι αλυσοπριονακι που σου πρότεινα, το έχουμε πάρει τρία σπίτια στη γειτονιά στην εξοχή και όλοι έχουν δέντρα για περιποίηση/κλάδεμα.
εγώ με τουτο έχω κόψει κορμό νεκρού πεύκου (νταξει είναι μαλακό ξύλο) διαμέτρου 20-25 πόντους!
ρίζα ελιά ξεραμένη που είναι σκληρή, την τεμαχισα.
το μόνο που κάνει αν βρει σκληρή αντίσταση είναι να τρώει τη μπαταρία πιο γρήγορα.
και οι τρεις που το πήραμε πίνουμε νερό στο όνομα του!
ναι προφανώς έχει και καλύτερα.
εχει άλλος φίλος εδώ ένα τέτοιο της Stihl το οποίο όμως έχει πάνω από 200€. ναι οκ εκείνο είναι μπιστολι,ο ιδιοκτήτης του όμως ασχολείται με αγροτικές εργασίες στην Κρήτη και έχει πολύ γη, δικαιολογείται δηλαδή σαν κτήση.
το κρίμα είναι η τιμή του που ανέβηκε πολύ.εγω το χα πάρει το 2023 με 38€!

billyka
02/03/2025, 11:28
Και παλι στα 50κατι ευρω δεν το λες ακριβο με 2 4αρες που το δινουν

stefanos
02/03/2025, 11:38
Τελευταια εχω λιωσει να ψαχνω τι να παρω για τα κλαδεματα,εκτος το πριονι που ποσταρα το οποιο ειναι φοβερο.Δεν εχω αποφασισει ακομα,αλλα δεν εχω και τα χρηματα ετσι κι αλλιως.Μαλλον θα καταληξω σε βενζινοκινητο.Πηγα και ειδα απο κοντα κλαδευτικα αλυσοπριονα,συγκεκριμενα ειδα Visco(αξιοπιστο κινεζικο με καρμπυρατερ walbro) και Echo.

Στα κλαδευτικά για μένα το βάρος είναι το Νο1 κριτήριο, όποιο Κινέζικο έχω κοιτάξει είναι σημαντικά βαρύτερο από αντίστοιχα επώνυμα.
Τα Walbro μου φαίνονται πιο δύσκολα στη ρύθμιση και έχω την εντύπωση ότι είναι ακριβότερα από τα zama.

billyka
02/03/2025, 11:51
Συμφωνω μαζι σου Στεφανε.Το βαρος ειναι επισης ενας λογος που επελεξα το echo το θαμνοκοπτικο.Ε φαντασου στα κλαδευτικα που το βαρος που ανακοινωνουν ειναι στεγνο χωρις λαμα αλυσιδα.Θα κανω υπομονη να μαζεψω λεφτα για το κλαδευτικο.Για την ωρα κιολας εχω πολλα ανοιχτα οικονομικα μετωπα(gsxr και το ανεκδοτο ανακατασκευη που λεγεται Χτ 600)

daz
02/03/2025, 18:15
Bacho και ARS κοιτουσα,τελικα επελεξα το ARS,με τραβηξε το οτι ειναι Japan.Επισης επαθα πλακα με το κοψιμο που κανει,πεντακαθαρη και λεια κοπη.Ασχετος ειμαι,εχει 2 χρονια που ασχολουμαι με αγροτικες δουλειες να το πω ετσι,οποτε κανω πολυ ερευνα πρωτου παρω κατι.Εχω δουλεψει φθηνο πριονι χειρος και δεν κανει,στο τελος καταληγεις να παρεις κατι ακριβο ,στο τελος γλυτωνεις τα λεφτα που θα εδινες για το φθηνο.Bahco κοιταω και ισως παρω το αναδιπλουμενο,αν και λιγο με χαλαει οτι ειναι με μηχανισμο κουμπι,ενω το αντιστοιχο της ARS με ασφαλεια

Εγώ έχω bahco αλλά τα Ιαπωνικά μ' αρέσουν περισσότερο. Ειδικά σε κλάδεμα μ' αρέσει που κόβουν μόνο στο τράβηγμα, το οποίο είναι δυο φορές πιο αποτελεσματικό απ΄ όσα κόβουν μπρος πίσω.

JNP
03/03/2025, 07:43
Εγώ έχω bahco αλλά τα Ιαπωνικά μ' αρέσουν περισσότερο. Ειδικά σε κλάδεμα μ' αρέσει που κόβουν μόνο στο τράβηγμα, το οποίο είναι δυο φορές πιο αποτελεσματικό απ΄ όσα κόβουν μπρος πίσω.

Γι'αυτό Αποστόλη πρότεινα την ημικυκλική λάμα η οποία κόβει πιο αποτελεσματικά στο τράβηγμα και γι'αυτό τον λόγο έφτιαξαν και τις πιστολοειδεις αντιολισθητικες λαβές. Τέτοιες λάμες έχουν τα πριόνια ARS TURBOCUT CT 32-E.
460418
Οι ίσιες λάμες είναι καλύτερες για τομές καθαρές και ακρίβειας,όπως για όταν θέλουμε να κάνουμε μπολιασμα. Οι ίσιες μπορούν να κόβουν και στις δύο κατευθύνσεις.
Άλλες εκδοχές περιλαμβάνουν τα αναδιπλούμενα με ισιες λάμες 12-20 εκ, και αυτά που μπαίνουν και σε κοντάρι για τα ψηλά κλαδιά και έχουν ημικυκλική λάμα.
460419
460420

katsar
03/03/2025, 07:55
Καλημέρα, με κυρτό 30ρι samurai έχω κάνει και εγώ πολλά κοψίματα,το είχα αγοράσει τυχαία μετά από προτροπή του πωλητή, πήρα ένα δώρο και στον πατέρα μου και ενθουσιάστηκε σε σχέση με κάτι κινέζικα πριονακια της πλάκας που είχε :wave2:

JNP
03/03/2025, 08:19
Κι εγώ με κινέζικα των 2,5 ευρώ ξεκίνησα , αλλά όταν είδα τα ARS,SAMURAI,BAHCO σοβαρευτηκα και αγόρασα τα σωστά.
Στα ψαλίδια κλαδέματος όμως ξεκίνησα σωστά πριν 40 χρόνια και ποτέ δεν το μετάνιωσα.

daz
03/03/2025, 11:35
Γι'αυτό Αποστόλη πρότεινα την ημικυκλική λάμα η οποία κόβει πιο αποτελεσματικά στο τράβηγμα και γι'αυτό τον λόγο έφτιαξαν και τις πιστολοειδεις αντιολισθητικες λαβές. Τέτοιες λάμες έχουν τα πριόνια ARS TURBOCUT CT 32-E.
460418
Οι ίσιες λάμες είναι καλύτερες για τομές καθαρές και ακρίβειας,όπως για όταν θέλουμε να κάνουμε μπολιασμα. Οι ίσιες μπορούν να κόβουν και στις δύο κατευθύνσεις.
Άλλες εκδοχές περιλαμβάνουν τα αναδιπλούμενα με ισιες λάμες 12-20 εκ, και αυτά που μπαίνουν και σε κοντάρι για τα ψηλά κλαδιά και έχουν ημικυκλική λάμα.
460419
460420

Με κουρμπαριστή λάμα με βολεύουν περισσότερο με κοντάρι και κλάδεμα από κάτω σε μικρά και μεγάλα κλαριά. Στο χέρι προτιμώ κάτι μικρότερο με ίσια λάμα.
Τα Ιαπωνικά συνήθως δεν κόβουν και στις δυο κατευθύνσεις ότι λάμα και να έχουν. Βασικά αυτός είναι ο κανόνας στους Ιάπωνες.

Σε κοντάρι είχα ένα shogun (https://www.mantzouranis.gr/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1/ergaleia-khpou/prionia/prioni-kladou-me-kurth-lama-xeiros-kontariou-made-in-japan-shogun-862020) για να κανα δυο σεζόν, το οποίο χάλασε ο αδελφός μου κόβοντας ξέρα σκληρά ξύλα και το αντικατέστησα με ένα ίδιο samurai σαν αυτό που έβαλες. Το shogun είχε καλύτερη λαβή για χρήση με το χέρι αλλά και τα δύο είναι κυρίως για κοντάρι.
Για το χέρι έχω ένα μικρότερο samurai αναδιπλούμενο και το bahco το οποίο έχει μεγαλύτερο tpi για μικτά (ξερά χλωρά).

billyka
03/03/2025, 11:48
Ισχυει αυτο για τα ιαπωνικα Daz,εχει και βελος με την φορα που κοβει και δειχνει οτι ειναι pull.Επισης η λαμα του ARS που εχω τουλαχιστον,δεν ακονιζεται.

JNP
03/03/2025, 11:53
Αποστολή ποιο σπαστό Bahco έχεις, ένα πράσινο σκούρο laplander? Εγώ το έχω μαζί στο σακίδιο στο βουνό, έχει εξαιρετική αντοχή.
Πολύ καλό έχει βγει και το παρακάτω κυρτό Samurai, μάλιστα ο Ιάπωνας το γράφει επάνω στην λάμα ότι ειναι για τραβήχτη χρήση. Εργαλείο που κόβει μέχρι 15 εκ κλαδιά. 460425460426460427

JNP
03/03/2025, 11:55
Ισχυει αυτο για τα ιαπωνικα Daz,εχει και βελος με την φορα που κοβει και δειχνει οτι ειναι pull.Επισης η λαμα του ARS που εχω τουλαχιστον,δεν ακονιζεται.

Καμμια τέτοια λάμα δεν ακονιζεται, υπάρχουν ανταλλακτικες λάμες σε κάποια.
Η παλιά λάμα γίνεται μαχαίρι αν θες να ασχοληθείς...

daz
03/03/2025, 12:18
Με τα λεφτα που κοστιζει το Echo περνω ενα κλαδευτικο και ενα κανονικο αλυσοπριονο Visco.Θελω να παρω το Echo γιατι απο το θαμνοκοπτικο ειμαι πραγματικα υπερευχαριστημενος.

Τα τελευταία χρόνια κλαδεύω με το 2511 (το οποίο δεν είναι δικό μου). Είναι απίστευτο μηχανάκι!
Εχω και ένα stihl λίγο μεγαλύτερο και βαρύτερο (πάλι κλαδευτικό) το οποίο επίσης είναι φοβερό.
Αν θέλεις το απολύτως ελαφρύτερο το echo δεν έχει αντίπαλο. Αν δε σε νοιάζει να είναι λίγο βαρύτερο και θέλεις λίγο περισσότερη δύναμη τα stihl είναι εξίσου άριστη επιλογή.

billyka
03/03/2025, 12:24
Αυτο κοιταω Daz το 2511.Το επιασα και στα χερια μου να δω το βαρος αλλα δεν το εχω δουλεψει

JNP
03/03/2025, 12:53
Το echo το είδα σε φίλο με 60 στρέμματα ελιές. Βγάζει απίστευτη δουλειά.

daz
03/03/2025, 14:27
Αυτο κοιταω Daz το 2511.Το επιασα και στα χερια μου να δω το βαρος αλλα δεν το εχω δουλεψει

Το δουλεύω 3 χρόνια σε κλαδεμα ελιάς με λάμα carving. Το μηχανάκι δεν υπάρχει! Πολύ άνετο με το ένα χέρι και αρκετή δύναμη για οτιδήποτε αφορά την περιποίηση του δέντρου. Θα χρειαστεί λίγο περισσότερα τραβήγματα σε κρύα εκκίνηση (σε σχέση με το stihl) αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στο συγκεκριμένο μηχανάκι σε κάποια ρύθμιση. Αν έχεις δουλειά να βγάλεις και το χρησιμοποιείς τακτικά αξίζει τα λεφτά του γιατί πέρα απ' τα χαρακτηριστικά του, είναι μηχανάκι για μια ζωή. Το συγκεκριμένο είναι αρκετά παλιό και πολύ δουλεμένο, κακοσυντηρημένο, πεσίματα κτλ. Δε καταλαβαίνει τίποτα.

daz
03/03/2025, 15:56
Αποστολή ποιο σπαστό Bahco έχεις, ένα πράσινο σκούρο laplander? Εγώ το έχω μαζί στο σακίδιο στο βουνό, έχει εξαιρετική αντοχή.
Πολύ καλό έχει βγει και το παρακάτω κυρτό Samurai, μάλιστα ο Ιάπωνας το γράφει επάνω στην λάμα ότι ειναι για τραβήχτη χρήση. Εργαλείο που κόβει μέχρι 15 εκ κλαδιά. 460425460426460427

Ναι το laplander έχω με τη μαυρη λάμα πολλά χρόνια τώρα. Βουνό, κλαδεματάκια στο σπίτι, ξερά χλωρά, λίγο απ' όλα. Το samurai το πήρα για το μικρότερο tpi αποκλειστικά για κλάδεμα,καθάρισμα σε μουρελάκια.
Το bahco είναι όντως πολύ καλό αλλά έχοντας χρησιμοποιήσει και πολλά Ιαπωνικά (silky κ.α) θεωρώ οτι είναι ανώτερα στον τρόπο που κόβουν. Κοβοντας μόνο με τράβηγμα νομίζω είναι πιο ξεκούραστο και ενώ αρχικά νομίζεις οτι χρειάζεσαι διπλάσιο χρόνο κόβουν το ίδιο γρήγορα αν όχι και γρηγορότερα.

daz
03/03/2025, 17:48
Καμμια τέτοια λάμα δεν ακονιζεται, υπάρχουν ανταλλακτικες λάμες σε κάποια.
Η παλιά λάμα γίνεται μαχαίρι αν θες να ασχοληθείς...

To ξέρω οτι υπάρχουν ανταλλακτικές λάμες οι οποίες μπορεί ναείναι μόνο λίγο φθηνότερες από το πριόνι ολόκληρο, αλλά Οκ μια χαρά είναι αν συνυπολογίσεις τη δουλειά που βγάζει μέχρι να χρειαστεί οτιδήποτε.
Αλλά έχω απορία όσο αφορά κάτι τέτοιο.
Νομίζω δεν έχουν όλα ανταλλακτικές λάμες.

https://eshop.tilkis-alevras.gr/%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%82/2628-%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%89%CE%BD-ars-f-10-a.html

Peterjackson
03/03/2025, 19:18
Φοβερό το αναδιπλούμενο, ειδικά για εμάς που κλαδεύουμε πάντα σκαρφαλωμένοι.
Την samurai την ψώνισα από χαβαλέ, επειδή μου έχει αφήσει ο παππούς μου ένα samurai χορτοκοπτικό με μηχανή Kawasaki, το οποίο 30 χρόνια τώρα δίνει πόνο.
Ηταν κι ένας λόγος που μου άρεσε το Versys δηλαδή, επειδή μου θύμιζε τον παππού μου.
Παντως όπως ειπώθηκε, δεν κάνουν τα εργαλεία τον αγρότη, αλλά του δίνουν περισσότερο χρόνο να πιει σπαστό καφέ κάτω από τον ίσκιο του δέντρο του πιο ξεκούραστος.

Για μηχανοκίνητο, είχα δοκιμάσει το P5 της Husqvarna , αλλά τελικά σαν την μπετζίνα δεν έχει και έμεινα στο 25αρι της ίδια εταιρείας.

JNP
04/03/2025, 09:41
Αυτά τα stanley τα είχε βγάλει σε προσφορά το praktiker όταν ξεφορτωνοτανε την εταιρεία. Στα 14 ευρώ , είχα πάρει δύο κομματια. Ίσια λάμα ,πυκνά δόντια,πολύ καθαρή κοπή,δουλεύει τραβηχτα. Αποδείχθηκε καλή αγορά.460442

SeniorCanardo
04/03/2025, 11:06

Έχω το FS 55, στο manual αναφέρει τα παρακάτω:
Non-metal grass cutting blades are not approved.

460446
460447

silkman
04/03/2025, 14:24
Σπαθοσεγα μπαταριας δεν κανει για κλαδεμα;

o_gavros
04/03/2025, 17:13
Έχω το FS 55, στο manual αναφέρει τα παρακάτω:
Non-metal grass cutting blades are not approved.

460446
460447

θενξ για το τιπ.
δε θα έβαζα κάτι μεταλλικό ούτως ή άλλως καθώς μου φάνηκε και ως ιδέα ακόμα, πολύ επικίνδυνο
εμένα παίρνει το polycut 6-2,btw

JNP
05/03/2025, 08:03
Σπαθοσεγα μπαταριας δεν κανει για κλαδεμα;

Φυσικά κάνει.

JNP
06/03/2025, 16:35
Πήρα σήμερα από το λιντλ την μεγάλη ψαλίδα με γρανάζι για κλαδιά.
Κόβει άνετα μέχρι διάμετρο 4εκ και αντε και 5εκ, βάζοντας την μισή δύναμη, κάνεις βέβαια την διπλάσια διαδρομή στο ανοιγοκλεισιμο. Πολύ καλή ποιότητα performance στα 15 ευρώ. Αξίζει.

Bowleno
07/03/2025, 00:41
όσοι κουρεύετε χορτάρια, παίζει έντονα και αυτή η λύση:

460521:D

stefanos
07/03/2025, 09:59

Αυτό είναι κούρεμα και όργωμα.

Bowleno
07/03/2025, 12:34
Αυτό είναι κούρεμα και όργωμα.

Ακόμα καλύτερα, 2 σε 1 :lol:

daz
07/03/2025, 12:42

460521:D

Δε κάνει δουλειά, δοκιμασμένο!

Αφήνει μεγάλα κενά!

JNP
04/04/2025, 08:07
Για όποιον έχει σπαθοσεγα βρήκα στο temu αυτές τις λάμες 38εκ που κόβουν κορμό 30εκ.3 τεμάχια στα 18 ευρώ.
https://www.temu.com/gr/-3pcs-15-japanese-teeth-reciprocating-saw-blades-6tpi-arc-edge-for-smooth--pruning-chrome-vanadium-steel-ideal-for-woodworkers-and--g-601099687922716.html
461183

o_gavros
07/04/2025, 11:51
δεν νομίζω ότι άξιζε νέο θρεντ οπότε τη ρίχνω εδώ.
έχω το χουσκβαρνα 135 x-torq,κάνα εξαρι χρόνια τώρα. αυτό έχει λάμα 40 πόντους μήκος με βήμα 3/8, πλάτος αυλάκωσης 1,3mm και για οδηγούς αναφέρει 56 συνδέσμους.
κάπου είχε πάρει το μάτι μου, δε θυμάμαι που δυστυχώς, ότι οι λάμες της Όρεγκον απογειώνουν την απόδοση.
επίσης από κριτικές χρηστών έχω δει να προτείνουν μια αλυσίδα καστομ κοπής της Stihl.
ξέρει κανείς να με διαφωτίσει λίγο ως προς αυτές τις αλλαγές καθότι εγώ δεν είμαι στα "αγροτικά" φουλ χωμένος και δεν κατεω όλα τα περκς όπως λέμε :p

JNP
07/04/2025, 13:30
Οι λάμες της oregon και οι αλυσίδες της stihl είναι στα κορυφαία προϊόντα του κλάδου.
Εγώ μόνο τέτοια χρησιμοποιώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

azar41
07/04/2025, 14:00
Χαίρε Ιωάννη! Έχω το ίδιο και το χρησιμοποιώ επικουρικά για υλοτομία μαζί με ένα παλιό 55άρι.Είμαι στην τρίτη λάμα πλέον,δύο μαμίσιες και μια όρεγκον ενδιάμεσα,οι μαμά έχουν την διπλάσια δειάρκεια ζωής.

Η αλυσίδα της στίλ είναι μόνο για τις δικές της λάμες(1,1 χιλ αυλάκι),εγώ δουλεύω μαμίσια με κανά 20εύρο και είμαι ευχαριστημένος!
https://www.husqvarna.com/gr/alysides/x-cut-s93g/

o_gavros
07/04/2025, 19:30
Θενξ παίδες.
Πάρη αυτή την αλυσίδα παίρνω κι εγώ.
και μαλλον θα πρέπει να κάτσω να κόψω δίπλα με κανέναν που ξέρει γιατί έχω την αίσθηση ότι τις χαλάω γρήγορα.
άρα Όρεγκον όχι και τόσο ουαου,για το μηχανάκι αυτό;
να μείνω στη μαμά;
εκοβα κάτι κορμούς για τεμμαχισμα και ενώ ξεκίναγα κάθετα, στο τέλος η τομή έβγαινε σαν την υποτεινουσα τριγώνου

azar41
07/04/2025, 19:42
Αυτό γίνεται όταν ξεχειλώνει η λάμα και πλαγιάζει η αλυσίδα,υποθέτω έχεις γυρίσει το πάνω-κάτω,μπορείς και να την κατεβάσεις λίγο με τον τροχό,έχει βάθος το αυλάκι.
Πάντως η λάμα θέλει τακτικό καθάρισμα και λίπανση.

https://www.youtube.com/watch?v=oxUHKDq9OeU

lykourgi
07/04/2025, 19:47
Εγώ από την άλλη, αγοράζω αλυσίδες 'με το μέτρο'. Αυτές που τις φτιάχνουν τα σχετικά μαγαζιά, κόβοντας από καρούλι.
Δεν είχα ποτέ πρόβλημα, απλά τις λιμάρω που και που.
Το πρόβλημα που αναφέρεις με το 'τράβηγμα' της κοπής μονόπαντα, συνήθως προέρχεται από ασύμετρο λιμάρισμα αριστερών και δεξιών δοντιών. Σε καινούργια αλυσίδα, δεν καταλαβαίνω πως γίνεται.

o_gavros
07/04/2025, 20:00
όχι δεν έχω αλλάξει φορά τη λάμα. δε το σκέφτηκα ποτέ.
λιμαρω εννοείται ενίοτε τις αλυσίδες
προχθές που εκοβα, βάζω την καινούρια γιατί βλέπω ότι έχει αρχίσει και μου βγάζει σκόνη αντί τρίμματα.
και ενώ κόβει κάργα,η φορά βγήκε λες και έκοβε τυφλός.

o_gavros
07/04/2025, 20:02
Αυτό γίνεται όταν ξεχειλώνει η λάμα και πλαγιάζει η αλυσίδα,υποθέτω έχεις γυρίσει το πάνω-κάτω,μπορείς και να την κατεβάσεις λίγο με τον τροχό,έχει βάθος το αυλάκι.
Πάντως η λάμα θέλει τακτικό καθάρισμα και λίπανση.

https://www.youtube.com/watch?v=oxUHKDq9OeU

τον χαζεύω πότε πότε αυτόν τον τύπο, ωραίος

lykourgi
07/04/2025, 20:37
όχι δεν έχω αλλάξει φορά τη λάμα. δε το σκέφτηκα ποτέ.
προχθές που εκοβα, βάζω την καινούρια γιατί βλέπω ότι έχει αρχίσει και μου βγάζει σκόνη αντί τρίμματα.
και ενώ κόβει κάργα,η φορά βγήκε λες και έκοβε τυφλός.

Και η καινούργια αλυσίδα μπορεί να θέλει λιμάρισμα.

o_gavros
07/04/2025, 21:38
με το που βγει από το κουτί; :uplate:

lykourgi
07/04/2025, 21:45
Ναι, συμβαίνει.
Ξαναλέω, δεν έχω αγοράσει ποτέ κάποια σπέσιαλ ακριβή αλυσίδα.

stefanos
07/04/2025, 23:36

Τον οδηγό μπροστά από το δόντι?

yes-u
08/04/2025, 13:45
Τον οδηγό μπροστά από το δόντι?

Ακριβώς, θέλει λίγο κατέβασμα όταν τροχίζεται το δόντι, για να είναι λίγο πιο χαμηλά από αυτό. Δες το σε μια καινούρια για να καταλάβεις..

JNP
22/05/2025, 07:16
Κατά την διάρκεια χοντρού κλαδεματος χάλασε ανεπανορθωτα το ηλεκτρικό αλυσοπριονο της Makita που με εξυπηρετούσε 35 χρόνια δοσμένο από τον αδελφό μου στην Ολλανδία. Ήρθε μεταχειρισμένο με ράγισμα στο σώμα από λάθος τεντωματα της αλυσίδας και βαριά επαγγελματική χρήση.
Έτσι πήρα ένα επίσης ηλεκτρικό Stihl με 35αρα λάμα στα 150ευρω. Φαίνεται ψεύτικο μπροστά στο παλιό Makita, αλλά την δουλειά την τελείωσε εύκολα. Για δουλίτσες γύρω από το σπίτι φαίνεται μια χαρά.
Προχθές πήρα μια τσουγκράνα της ισπανικης Belota η οποία έχει πολύ καλά εργαλεία χειρός, τσαπες, φτυάρια κλπ και ότι έχω πάρει αξίζει τα λεφτά του.
Δεν άντεξα και πήρα ένα ψαλίδι κλαδεματος ιαπωνικό ARS VS-9XZ εξαιρετικης ποιότητας στα 38 ευρω, 20-30% φθηνότερα από αντίστοιχο FELCO.
Εξαιρετικά ψαλίδια που έχω και με ανταλλακτικά, τα Bahco.
FELCO, ARS, BAHCO οι μόνες αντιπροσωπείες με κάλυψη ανταλλακτικών.
462601