View Full Version : Dominator 650 Xr 600
arisrodolivos
05/03/2025, 21:48
Γεια και χαρά σε όλους
Θέλω να μάθω το ιξώδες και την ποσότητα λαδιού για τις μπουκάλες
των δύο παραπάνω μοτό αντίστοιχα
Αν ξέρει κάποιος να με φωτίσει θα το εκτιμούσα
Καλό βράδυ
stefanos
06/03/2025, 00:20
To xr
Με το καλάμι όρθιο, χωρίς το ελατήριο μέσα, τέρμα συμπιεσμένο η στάθμη λαδιού 11 εκ κάτω από το χείλος κανονικά.
Παίζουμε από 10 -13 εκ ανάλογα με τα γούστα μας.
Ίδια στάθμη και στα δυο καλάμια
Για λάδι το βιβλίο λέει ATF.
Λευκάδιος
06/03/2025, 07:20
NX650
592cc σε κάθε καλάμι (χωρίς ελατήριο ) και στάθμη 120mm,λάδι ATF
arisrodolivos
06/03/2025, 08:33
592 δηλαδή τι εννοείς φίλε μου;
592 κυβικά εκατοστά στο καθένα,άρα το λίτρο δεν φθάνει για τα δύο!
Λευκάδιος
06/03/2025, 09:12
592 δηλαδή τι εννοείς φίλε μου;
592cc ή ml σε κάθε καλάμι.Παντως μεγαλυτερη σημασία έχει η στάθμη .
592 κυβικά εκατοστά στο καθένα,άρα το λίτρο δεν φθάνει για τα δύο! Η Motorex (ίσως και άλλες εταιρείες) έχει και δοχείο των 250ml
arisrodolivos
06/03/2025, 13:13
Καταρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά
Να ρωτήσω κάτι ακόμα,το xr λόγω cartridge αναρτήσεων έχει κάποια ιδιαιτερότητα
στο βγάλσιμο του ελατηρίου,η τέλος πάντων στην όλη διαδικασία για αλλαγή λαδιών;
Πρέπει να συμμαζέψω τις παλιόγριες και δεν έχω ασχοληθεί μ αυτό το κομμάτι των αναρτήσεων
Ευχαριστώ και πάλι.
Λευκάδιος
06/03/2025, 21:56
Τα πρώτα XR600 δεν είχαν cartridge,αν θυμάμαι καλά αυτό έγινε γύρω στο 1990-1991.
Στο YouTube θα βρεις αρκετά βίντεο με την διαδικασία,ένα τυχαίο
https://youtu.be/UL-b7GDjsjA?feature=shared
Βάλε και καμιά φωτογραφία από τον Δεινόσαυρο να γουστάρουμε :)
telegonos
07/03/2025, 09:06
Καταρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά
Να ρωτήσω κάτι ακόμα,το xr λόγω cartridge αναρτήσεων έχει κάποια ιδιαιτερότητα
στο βγάλσιμο του ελατηρίου,η τέλος πάντων στην όλη διαδικασία για αλλαγή λαδιών;
Πρέπει να συμμαζέψω τις παλιόγριες και δεν έχω ασχοληθεί μ αυτό το κομμάτι των αναρτήσεων
Ευχαριστώ και πάλι.
Στα πηρούνια με Cartridge , πρέπει αφού βγάλεις το cartridge απο το πηρούνι (βιδα κάτω, τάπα πάνω), να το ζουλήξεις μερικές φορές, για να βγει το παλιό λάδι από μέσα του. Προσοχή, όταν το ζουλάς, το λάδι βγαίνει στο πάνω μέρος (στις περισσότερες σχεδιάσεις).
Για να μετρήσεις στάθμη*, πρέπει ενώ έχει δεθεί κάτω το cartridge στην μπότα του πηρουνιού, να αφαιρέσεις πάνω την τάπα, ώστε με το cartridge μέσα, να βγει το ελατήριο, και με το πηρούνι συμπιεσμένο (συνήθως με το πηρούνι συμπιεσμένο σου λέει το manual να μετρήσεις), να μετρήσεις στάθμη* λαδιού.
*Για την ακρίβεια της έννοιας, δεν μετράμε στάθμη ακριβώς, αλλά απόσταση από την άνω επιφάνεια του λαδιού μέχρι το άνω μέρος στο καλάμι.
Συχνά αυτό, δεν είναι εύκολο μια και το παξιμάδι που κρατάει την τάπα στο στέλεχος του Cartridge είναι ΜΕΣΑ από τον αποστάτη του ελατηρίου, και αιντε πιάστο να το λύσεις. Γενικά η μέτρηση στάθμης σε πηρούνια με cartridge είναι μπελάς, πρέπει να γίνεις Τιραμόλας να το λύσεις-μετρήσεις-δέσεις, και κατά την γνώμη μου χωρίς ιδιαίτερο νόημα, απλά βάλε την ποσότητα που πρέπει, και μην ασχοληθείς με στάθμη.
stefanos
07/03/2025, 09:58
απλά βάλε την ποσότητα που πρέπει, και μην ασχοληθείς με στάθμη.
Σε αυτή την περίπτωση το xr 643 ml στο κάθε καλάμι.
arisrodolivos
07/03/2025, 15:04
Να είστε καλά παίδες
Αν καταφέρω να τα φτιάξω καλά θα ναι
Επίσης αν καταφέρω να ανεβάσω φωτο γιατί από κινητό γράφω
καλά θα ναι
Καλή συνέχεια σ όλους σας