PDA

View Full Version : Εξατμιση Ερωτηση

ALEXPN1
07/03/2025, 03:56
Καλησπέρα παιδιά.

Είμαι κάτοχος διπλώματος α2 και μοτοσυκλέτας 500 κυβικών nx500 ,που εχει 47 αλογα, 35 Kw ακριβώς στο οριο δηλαδη για να την οδηγας με α2.

Θελω να αλλαξω εξατμιση γιατι σαν δυκιλινδο εχει βαρετο θορυβο και να βαλω μια με σιγαστηρα και νομιμη μεν αλλα που θα κανει και λιγο μπασο ηχο δε.

Εχω καταληξει σε μερικες που λενε οτι δινουν μισο αλογο περιπου και 1 kW η κάτι τέτοιο (άρα θα υπερβώ το όριο ;;;) και η ερώτηση ειναι μπορώ να το κάνω η θα είμαι παράνομος σε

πιθανό έλεγχο της αστυνομίας ?

Panos760
07/03/2025, 05:59
Καλησπέρα παιδιά.

Είμαι κάτοχος διπλώματος α2 και μοτοσυκλέτας 500 κυβικών nx500 ,που εχει 47 αλογα, 35 Kw ακριβώς στο οριο δηλαδη για να την οδηγας με α2.

Θελω να αλλαξω εξατμιση γιατι σαν δυκιλινδο εχει βαρετο θορυβο και να βαλω μια με σιγαστηρα και νομιμη μεν αλλα που θα κανει και λιγο μπασο ηχο δε.

Εχω καταληξει σε μερικες που λενε οτι δινουν μισο αλογο περιπου και 1 kW η κάτι τέτοιο (άρα θα υπερβώ το όριο ;;;) και η ερώτηση ειναι μπορώ να το κάνω η θα είμαι παράνομος σε

Δεν μπορείς να ξέρεις αν θα είσαι παράνομος με την νέα εξάτμιση, αν δεν σου μετρήσουν την στάθμη θορύβου σε ένα ΚΤΕΟ.
Όλες οι after market λίγο πολύ, ακόμη και με σιγαστήρα, υπερβαίνουν το όριο.

harris_x
07/03/2025, 06:25
Καλησπέρα παιδιά.

Δε νομίζω να σε πάνε σε δυναμόμετρο :bawl:

Οποτε αν απο πλευράς θορύβου δεν είναι έντονη η διαφορά, δε θα έχεις πρόβλημα.

doctor_john
07/03/2025, 07:05
Μην μείνει η εντύπωση πως τα δικύλινδρα έχουν βαρετό ήχο όμως.. :rolleyes:

harris_x
07/03/2025, 07:33
Το θέμα του ανθρώπου βέβαια δεν είναι ο θόρυβος αλλα η όποια αλλαγή στην ιπποδύναμη...

THRESH
07/03/2025, 11:27
Καλησπέρα παιδιά.

συμφωνώ με τους προλαλήσαντες , δεν νομίζω οτι θα παραβιάσει κάτι στις ιπποδυνάμεις διπλώματος :p

βαρετό δεν θα τον έλεγα , το μπάσο όμως το καταλαβαίνω που λες.

Για βάλε ποιες σκέφτεσαι :a014:

ΥΓ για να αυξήσεις απόδοση , έστω κάποια άλογα, θα χρειαστείς Φίλτρο Πρόγραμμα Εξάτμιση , που ανεβάζει σημαντικά το κόστος και φυσικά είναι εκτίμηση ,
δεν εγγυάται εύκολα κανείς, τα άλογα που υπόσχεται ....

Tsber
07/03/2025, 12:17
Αλεξ υπάρχουν αφτερμαρκετ εξατμίσεις και εξατμίσεις!

Άλλες είναι μόνο για πίστα και άλλες έχουν ακόμα και καταλύτη και περνάνε και γερμανικό κτεο.

Αρχικά κοίταξε να βρεις μια επώνυμη και model specific για να μην έχεις θέματα με τη λειτουργία του κινητήρα και αν δεν θέλεις να σκέφτεσαι την αστυνομία να είναι και εντός ορίων.

Η αύξηση ισχύος είναι αμελητέα και να την παρατηρήσεις αν υπάρξει στην τρίτη βόλτα θα την έχεις συνηθίσει.

Bowleno
07/03/2025, 12:33
συμφωνώ με τους προλαλήσαντες , δεν νομίζω οτι θα παραβιάσει κάτι στις ιπποδυνάμεις διπλώματος :p

βαρετό δεν θα τον έλεγα , το μπάσο όμως το καταλαβαίνω που λες.

Για βάλε ποιες σκέφτεσαι :a014:

ΥΓ για να αυξήσεις απόδοση , έστω κάποια άλογα, θα χρειαστείς Φίλτρο Πρόγραμμα Εξάτμιση , που ανεβάζει σημαντικά το κόστος και φυσικά είναι εκτίμηση ,
δεν εγγυάται εύκολα κανείς, τα άλογα που υπόσχεται ....

Δεν διαβάζεις καλά και θα σε μαλώσω:p
Ο άνθρωπος ΔΕΝ θέλει να ανεβάσει ίππους, ίσα-ίσα, θέλει να διατηρήσει αυτά που έχει χωρίς να ανέβει.....

PSHLOUKOS
07/03/2025, 12:34
Πρόβλημα θα έχεις μόνο εαν κάνει υπερβολικό θόρυβο.
Εγώ είχα βάλει (την έβγαλα μετά την πρώτη γύρα στο τετράγωνο) πχ στο ninja 250r μια Danmoto η οποία ήταν απλά σωλήνας και έκανε σαν dragster.
Όσο αφορά τα νόμιμα όρια δύναμης της μοτοσυκλέτας, ο έλεγχος γίνεται στην εργοστασιακή ισχύ δηλαδή αυτό που αναγράφεται στην άδεια. Άρα δεν θα έχεις κάποιο τέτοιο θέμα.
Βάλτην βάλτην να κάνει βρουμ βρουμ να γουστάρεις

harris_x
07/03/2025, 13:04
Ο άνθρωπος ΔΕΝ θέλει να ανεβάσει ίππους, ίσα-ίσα, θέλει να διατηρήσει αυτά που έχει χωρίς να ανέβει.....
Κάτσε ρε μάστορα ναουμ, :a38: ο άνθρωπος δίνει και κάποιες επιπλέον πληροφορίες, πειράζει;;;

Bowleno
07/03/2025, 13:13
Κάτσε ρε μάστορα ναουμ, :a38: ο άνθρωπος δίνει και κάποιες επιπλέον πληροφορίες, πειράζει;;;

Τις οποίες δεν ζήτησε....:p

THRESH
07/03/2025, 13:15

το οποίο και απάντησα στο πρώτο σκέλος του μηνύματος :)

harris_x
07/03/2025, 14:14
το οποίο και απάντησα στο πρώτο σκέλος του μηνύματος :)
μη δινεις σημασία, θα τονε banάρω σύντομα.... :tooth:

THRESH
07/03/2025, 14:24
Δώσε τόπο στην οργή Χάρη, ας εστιάσουμε στην εξάτμιση :D

harris_x
07/03/2025, 14:36
Δώσε τόπο στην οργή Χάρη, ας εστιάσουμε στην εξάτμιση :D

όχι ρε, θα τονε μπανάρω τομπουστη :a52:

THRESH
07/03/2025, 17:08
άμα μπαίνουν και τα σεξουαλικά , ξεφεύγει το πράμα παιδιά :lol:

ΦΡΟΥΡΑ! ΦΡΟΥΡΑ !!

Αλεξ, θα πεις καμιά εξάτμιση ? :p

est
07/03/2025, 17:33

Αρχικά κοίταξε να βρεις μια επώνυμη και model specific...
Αυτή είναι και η δική μου σκέψη. Δεν μπορεί να πάει κάτι στραβά με αυτή την επιλογή. Απλά θα αλλάξει ο ήχος. (Και ίσως γλιτώσει κάνα κιλό στο παρεμπιπτόντως..)

Bowleno
07/03/2025, 18:02
μη δινεις σημασία, θα τονε banάρω σύντομα.... :tooth:

όχι ρε, θα τονε μπανάρω τομπουστη :a52:

Κι εγώ σ΄αγαπάω :moutza:

harris_x
07/03/2025, 19:44
Κι εγώ σ΄αγαπάω :moutza:

Ουστ μωρή :a43: