View Full Version : KTM 1390 Super Duke R EVO
harris_x
11/03/2025, 18:49
O κατασκευαστής λέει 190Hp & 145Nm σε 201kg μηχανάκι.
Δεν είναι κακό :D
460619
Το μηχανάκι το πήρα Παρασκευή 14/02 :pink: το απόγευμα.
Πήγα σπίτι (10km απόσταση) και το κλείδωσα ως την επόμενη ημέρα το πρωί που το πήρα για να πάμε με τα παιδιά στο Λουτράκι (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=164530).
Το πρωί πήρε μπρος κάπως τεμπέλικα καθώς η μπαταρία του είχε τάση αν θυμάμαι καλά 12,3V.
Πήγα στο βενζινάδικο, έβαλα βενζίνη, πατάω τη μίζα και ακούω έναν περίεργο ήχο σαν σκούξιμο και κατ’ ευθείαν πήρε μπρος.
Μου έκανε λίγο εντύπωση αλλά δεν έδωσα σημασία.
Στο Λουτράκι μου έκανε ξανά κάτι νάζια αφού ήταν ανοικτός ο διακόπτης για κάμποση ώρα όσο ο Μπάμπης έπαιζε με το μενού και η τάση της μπαταρίας είχε πέσει ξανά κάτω από 12,5V.
Την επόμενη εβδομάδα το πήγα στο συνεργείο να το δουν, έκαναν μια φόρτιση στη μπαταρία και από τότε δεν έχει επαναληφθεί.
Οι πρώτες εντυπώσεις:
Εχει πιο ομαλή λειτουργία αλλά και 1000 στροφές λιγότερες από το 1290, εκείνο κοκκίνιζε στις 11000rpm ενώ αυτό στις 10000rpm.
Έχει διαφορετικές σχέσεις στο σασμάν, στις 6000rpm το 1290 είχε 200km/h αυτό έχει 185km/h.
Η Brembo τρόμπα του συμπλέκτη σου δίνει πιο σκληρή αίσθηση από τη Magura που είχε το 1290.
Τα φρένα του άγκυρες όπως άλλωστε και του 1290.
Το σκορτσάρισμα που εμφάνιζε το 1290 στα περίπου 140km/h με 6η εδώ δεν υπάρχει.
Η διαφορά στη ροπή είναι εμφανής. Σηκώνεται ακόμα πιο εύκολα από το 1290! :D
To QuickShifter δουλεύει πολύ ωραία, με έχει βάλει σε σκέψεις να το αγοράσω.
Έχω μια αίσθηση ότι μάλλον ο αέρας βαράει λίγο παραπάνω, αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμα.
Αυτό που μου έκανε άσχημη εντύπωση ήταν ότι σε βόλτα που βγήκα, γύρισα το γκάζι ως το στοπ του. Αυτό δεν μου είχε συμβεί ποτέ με το 1290, τι να πω…
Όταν κάνω την αλλαγή λαδιών μετά το στρώσιμο θα το δω ξανά και θα επανέλθω. :vroum:
Κατά τα άλλα και για την ώρα, δεν έχω δει κάποια ιδιαίτερη διαφορά από το 1290.
To ελαστικό του, Michelin Power GP, δείχνει πολύ καλό αλλα ένα γλιστρηματάκι το έκανε.
Το S22 δεν έκανε τίποτα ποτέ και στα 9725km που το δούλεψα :tooth:
PaNick67
11/03/2025, 19:42
Ωραίος! Θα μακραίνει χέρια λογικά ε;
Κοίτα σκέψη τώρα.
Όταν γίνει 1690 θα έχει κόφτη πιο χαμηλά από το corolla μου. :lol::bawl:
peterTHErider
11/03/2025, 21:07
Τα Michelin gp ή gp2 φοράει?
Τι εννοείς γύρισε η γκαζιερα στο στοπ?
Νομίζω αυτό έχει όντως πιο κοντή γκαζιερα επίτηδες για να περνεις όλο το γκάζι πιο εύκολα.αν δεν κάνω λάθος το είχα διαβάσει κάπου.
Καλοτάξιδο!
harris_x
11/03/2025, 21:29
Ωραίος! Θα μακραίνει χέρια λογικά ε;
Κοίτα σκέψη τώρα.
Όταν γίνει 1690 θα έχει κόφτη πιο χαμηλά από το corolla μου. :lol::bawl:
:lol:
harris_x
11/03/2025, 21:30
Νομίζω αυτό έχει όντως πιο κοντή γκαζιερα επίτηδες για να περνεις όλο το γκάζι πιο εύκολα.αν δεν κάνω λάθος το είχα διαβάσει κάπου.
Καλοτάξιδο!
Άμα σου πω ότι δε θυμάμαι :bawl:
Θα το δω και θα επανέλθω
harris_x
12/03/2025, 07:28
Φακ! Με ρίξανε! Τα GP φοράει, οχι τα GP2 :sad:
Νομίζω αυτό έχει όντως πιο κοντή γκαζιερα επίτηδες για να περνεις όλο το γκάζι πιο εύκολα.αν δεν κάνω λάθος το είχα
Ότι σε ένα άνοιγμα έφτασε στο τέρμα, δεν άνοιγε άλλο...
karellen
12/03/2025, 07:40
O κατασκευαστής λέει 190Hp & 145Nm σε 201kg μηχανάκι.
Δεν είναι κακό :D
460619
Το μηχανάκι το πήρα Παρασκευή 14/02 :pink: το απόγευμα.
Πήγα σπίτι (10km απόσταση) και το κλείδωσα ως την επόμενη ημέρα το πρωί που το πήρα για να πάμε με τα παιδιά στο Λουτράκι.
Καλορίζικο και επισήμως Χάρη! :ber: :beer:
peterTHErider
12/03/2025, 07:48
Φακ! Με ρίξανε! Τα GP φοράει, οχι τα GP2 :sad:
Ότι σε ένα άνοιγμα έφτασε στο τέρμα, δεν άνοιγε άλλο...
Σε ρωτάω για τα λάστιχα γιατί τα gp2 τα κοίταζα να τα φορέσω.
Μήπως έχει κανέναν περιορισμό λόγο στρωσιματος?
ratamahatta
12/03/2025, 07:48
Εγω νόμιζα ότι πήρες το 990,καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο το θηρίο σου
harris_x
12/03/2025, 08:36
Καλορίζικο και επισήμως Χάρη! :ber: :beer:
Εγω νόμιζα ότι πήρες το 990,καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο το θηρίο σου
Thank you :D
harris_x
12/03/2025, 08:42
Μήπως έχει κανέναν περιορισμό λόγο στρωσιματος?
Τι να σου πω, αν ήταν κάτι τέτοιο θα ήταν ηλεκτρονικό.
Αυτο ήταν μηχανικό, stop, δεν άνοιγε άλλο...
Προτού όμως βγουν συμπεράσματα θέλω να το ξαναδώ, γιατι δεν ασχολήθηκα, μου έκανε εντύπωση αλλα δεν ήθελα να το ξαναζορίσω γιατι υποτίθεται ότι στρώνω :look:
Ήταν μια έξαρση της στιγμής, και με 950km στο οδόμετρο.
Βέβαια ολο το στρώσιμο έγινε ευλαβικά μέχρι τις 6000rpm :a05:
panos_zip
12/03/2025, 08:43
460631
Τώρα ο ανθρωπος ανοίγει θρεντ, να παρουσιάσει το καινούριο του μηχανάκι και βάζει πρώτη φωτό ανάμεσα σε 2 Ducati.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ξεκινάει με πρώτο πόστ ότι παραλίγο να μην πάρει μπρός!
Καλοτάξιδο Χάρη!
peterTHErider
12/03/2025, 08:45
Τι να σου πω, αν ήταν κάτι τέτοιο θα ήταν ηλεκτρονικό.
Αυτο ήταν μηχανικό, stop, δεν άνοιγε άλλο...
Προτού όμως βγουν συμπεράσματα θέλω να το ξαναδώ, γιατι δεν ασχολήθηκα, μου έκανε εντύπωση αλλα δεν ήθελα να το ξαναζορίσω γιατι υποτίθεται ότι στρώνω :look:
Ναι μπορεί να έφτασε στο στοπ αλλά να μην άνοιγαν 100% οι πεταλούδες.ρωτα και πες μας!
Άλλαξε λάδια και είσαι έτοιμος!έτοιμο είναι!
Καλοτάξιδο Χάρη! Να το απολαύσεις στο μέγιστο το μοτόρι!
Ε μια χαρά είσαι, αφού ήδη έχεις γράψει και σχεδόν 1000Km. Με ενα άνοιγμα, δεν παθαίνει τίποτα.
harris_x
12/03/2025, 08:49
Τώρα ο ανθρωπος ανοίγει θρεντ, να παρουσιάσει το καινούριο του μηχανάκι και βάζει πρώτη φωτό ανάμεσα σε 2 Ducati.
Αυτη είναι η σωστή παρέα :cool:
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ξεκινάει με πρώτο πόστ ότι παραλίγο να μην πάρει μπρός!
Το σωστό θα ήταν να πλέξω εγκόμιο, δεν έχεις κι άδικο :tooth:
Καλοτάξιδο Χάρη!
Ευχαριστώ Παναγιώτη :D
harris_x
12/03/2025, 08:52
Ναι μπορεί να έφτασε στο στοπ αλλά να μην άνοιγαν 100% οι πεταλούδες.ρωτα και πες μας!
Άλλαξε λάδια και είσαι έτοιμος!έτοιμο είναι!
Α ναι σωστός, δε το είχα σκεφτεί έτσι...
Οπότε θα προσπαθήσω να του κάνω άλλη μια δοκιμή πριν την αλλαγή για να έχω καλύτερη εικόνα :evil:
harris_x
12/03/2025, 08:54
Καλοτάξιδο Χάρη! Να το απολαύσεις στο μέγιστο το μοτόρι!
Ευχαριστώ πολύ Νίκο :beer:
Ε μια χαρά είσαι, αφού ήδη έχεις γράψει και σχεδόν 1000Km. Με ενα άνοιγμα, δεν παθαίνει τίποτα.
Ναι μωρε, για κάτι περίεργους το γράφω :tooth:
DoctoR_k6
12/03/2025, 09:28
Είπαμε κρατήσου λίγο ακόμα με το στρώσιμο. :D
Τουλάχιστον άνοιγε 3η και πάνω. Άστο λίγο ακόμα να πάρει καλάμια 500αρα χλμ.
Πολύ ωραίο το κτήνος. Μου έκανε εντύπωση που το κοντύνανε.
Λες και του λείπουν τα κυβικά/ροπη/αλογα. :lol:
harris_x
12/03/2025, 09:31
Είπαμε κρατήσου λίγο ακόμα με το στρώσιμο. :D
Τουλάχιστον άνοιγε 3η και πάνω. Άστο λίγο ακόμα να πάρει καλάμια 500αρα χλμ.
Εντάξει θα κρατηθώ λίγο ακόμα.
Λάδια να αλλάξω;
Πολύ ωραίο το κτήνος. Μου έκανε εντύπωση που το κοντύνανε.
Λες και του λείπουν τα κυβικά/ροπη/αλογα. :lol:
Έλα ντε....
DoctoR_k6
12/03/2025, 09:38
Ε ναι λαδια τωρα που 1000αρισες αλλαξε τα.
Να ειναι φρεσκαδουρα και στην βολτα. :D
harris_x
12/03/2025, 10:32
Ε ναι λαδια τωρα που 1000αρισες αλλαξε τα.
Να ειναι φρεσκαδουρα και στην βολτα. :D
Κοίτα φιλαράκι;
Ο κατασκευαστής λέει 1000km στρώσιμο.
Μετά, όλα τα υπόλοιπα έχουν π@υτσ@ :smokin:
harris_x
28/03/2025, 08:10
Χθες έγινε το service με περίπου 1500km στο κοντέρ.
Εννοείται ότι είχα μιλήσει με το συνεργείο και μου είπε ότι θα μπορούσα να το αφήσω λίγο παραπάνω αρκεί να μη το σκίζω.
Αυτό που μένει τώρα είναι να το πάω μια βόλτα να δω τι έχει αλλάξει.
Αυτό που έχει αλλάξει σίγουρα και άλλαξε πριν το service ήταν ότι τελείωσε η demo period.
Από όλα τα καλούδια που προσφέρουν, δε δοκίμασα τίποτα :tooth:
Τίποτα, εκτός βέβαια του quickshifter το οποίο λειτουργεί υποδειγματικά τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω.
461048
To be continued…
harris_x
17/04/2025, 12:08
Το μωρό μου το πανέμορφο, η καύλα η ατελείωτη, το μηχάνημα της απόλυτης μοτοσυκλετιστικής ηδονής ήταν μακριά μου για καμία εβδομάδα στα χέρια συναδέλφου.
Λόγω αυτού αναγκάστηκα να κυκλοφορώ με το Dragster που περιγράφω σε άλλο θέμα... (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=164729)
Στα ξένα χέρια λοιπόν πάτησε μια βίδα και το παρακάτω σκούξιμο έγινε κάπως πιο έντονο...
[...] πατάω τη μίζα και ακούω έναν περίεργο ήχο σαν σκούξιμο και κατ’ ευθείαν πήρε μπρος.
Μου έκανε λίγο εντύπωση αλλά δεν έδωσα σημασία.
Στο Λουτράκι μου έκανε ξανά κάτι νάζια αφού ήταν ανοικτός ο διακόπτης για κάμποση ώρα όσο ο Μπάμπης έπαιζε με το μενού και η τάση της μπαταρίας είχε πέσει ξανά κάτω από 12,5V.
Την επόμενη εβδομάδα το πήγα στο συνεργείο να το δουν, έκαναν μια φόρτιση στη μπαταρία και από τότε δεν έχει επαναληφθεί.
[...]
To πήγα λοιπόν στο συνεργείο για αλλαγή του torque limiter.
461511
Το ανταλλακτικό ήταν άμεσα διαθέσιμο οπότε το μεσημεράκι το μηχανάκι ήταν ξανά κοντά μου :heartpound:
Για να το γλυκάνω λίγο, του έκανα και δώρο το quick shifter :vroum:
Για όσους δεν γνωρίζουν:
Το torque limiter της μίζας είναι ένα εξάρτημα που βρίσκεται σε σύνδεση με το μοτέρ της μίζας.
Η κύρια λειτουργία του είναι να προστατεύει τη μίζα και τα σχετικά γρανάζια από υπερβολική ροπή και πιθανή ζημιά.
Γιατί είναι απαραίτητο:
Αποφυγή ζημιάς σε περίπτωση μπλοκαρίσματος του κινητήρα: Αν για κάποιο λόγο ο κινητήρας μπλοκάρει (π.χ. λόγω εσωτερικής βλάβης), η μίζα θα συνεχίσει να προσπαθεί να τον περιστρέψει, ασκώντας τεράστια πίεση στα γρανάζια της και στο ίδιο το μοτέρ. Το torque limiter θα "γλιστρήσει" ή θα αποσυνδέσει την κίνηση, αποτρέποντας έτσι την θραύση των γραναζιών ή την καταστροφή του μοτέρ της μίζας.
Προστασία από "κλωτσιά" ανάστροφης περιστροφής (kickback): Σε κάποιες περιπτώσεις, κατά την εκκίνηση, ο κινητήρας μπορεί να κάνει μια απότομη ανάστροφη περιστροφή. Αυτό μπορεί να μεταδώσει ένα ισχυρό σοκ στην μίζα. Το torque limiter απορροφά αυτό το σοκ, προστατεύοντας τα ευαίσθητα μέρη της μίζας.
Μακροζωία της μίζας: Περιορίζοντας τις ακραίες καταπονήσεις, το torque limiter συμβάλλει στην αύξηση της διάρκειας ζωής του μοτέρ της μίζας και των εξαρτημάτων του.
asxetost
17/04/2025, 13:24
Το μωρό μου το πανέμορφο, η καύλα η ατελείωτη, το μηχάνημα της απόλυτης μοτοσυκλετιστικής ηδονής ......
Ώπα σορρυ, έπρεπε να έχω χτυπήσει πόρτα μάλλον!
461514
Μην ενοχλείστε παιδια, βγαίνω, βγαίνω... Βγήκα!:lol:
harris_x
17/04/2025, 13:28
Ώπα σορρυ, έπρεπε να έχω χτυπήσει πόρτα μάλλον!
461514
Μην ενοχλείστε παιδια, βγαίνω, βγαίνω... Βγήκα!:lol:
Αμα είναι αδιάκριτος ο άνθρωπος... :mad:
:bawl::bawl::bawl::bawl::bawl:
asxetost
17/04/2025, 13:34
Χαχαχα, καλό μήνα του μέλιτος!!:beer:
harris_x
17/04/2025, 13:35
Χαχαχα, καλό μήνα του μέλιτος!!:beer:
μερσί, μερσί :D