View Full Version : Τι μηχανή να πάρω .
Καλησπέρα ήμουν έτοιμος για αγορά ενός Strom 800 re αλλά την οδήγησα με 25 βαθμούς η ζέστη στο δεξί πόδι με σταμάτησε . Δυστηχως έμεινα χωρίς μοτοσυκλέτα γιατί την πούλησα για να πάρω το strom 800 . Για πείτε μου άλλες μοτοσυκλετες εξίσου διασκεδαστικές που μπορώ να κοιτάξω σε παρόμοιο μπατζετ. Μοντέλα 21-22 και μετά .
Τελος με ενδιαφέρει και το ταξίδι . Αλλά και η καθημερινότητα .
Σας ευχαριστώ .
Αμα πάρω στρομ ή τρανσαλπ θα είναι μόνο αν βρω ευκαιρία μεταχειρισμένη ωστε αν μαζέψω πιθανών για κάτι μεγαλύτερο που θα είναι καλύτερο να το διώξω καθώς νιώθω ότι το τρανσαλπ δεν έχει ταυτότητα και το στρομ ενώ είναι ένα υπέροχο μηχανάκι και το re και το de φοβάμαι αυτό με την ζέστη σε μόνιμη συμβίωση .
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά .
ΓιώργοςΤΤ
17/03/2025, 19:44
Έχεις σκοπό να μπαίνεις χώμα στα ταξίδια σου; Για να το θέσω αλλιώς: έχεις πραγματικό λόγο να ψάχνεις 19" μπροστινό τροχό;
Ξανακανε ένα test ride το V-Strom , θα πρότεινα :)
Σε gsx-8s που πήρα κατακαλοκαιρο, δε με προβλημάτισε ζέστη σε κανένα πόδι. Τώρα το διασκεδαστικό σε μηχανή 230 κιλών, περί ορέξεως αλλά κρίμα να σε σταματήσει μια ζεστή στο δεξί πόδι που μπορεί να ήταν τυχαίο γεγονός.
Ξανακανε ένα test ride το V-Strom , θα πρότεινα :)
Σε gsx-8s που πήρα κατακαλοκαιρο, δε με προβλημάτισε ζέστη σε κανένα πόδι. Τώρα το διασκεδαστικό σε μηχανή 230 κιλών, περί ορέξεως αλλά κρίμα να σε σταματήσει μια ζεστή στο δεξί πόδι που μπορεί να ήταν τυχαίο γεγονός.
Καλησπέρα απ όσο διαβάζω τα παράπονα τα έχουν στο στρομ .
Πιθανών λόγο λάθος τοποθέτησης πλαστικών καθώς νιώθεις ότι ο αέρας που ψύχει την μοτοσυκλέτα περνάει και βγάζει όλη την ζέστη στο πόδι σου . Την έχω κάνει 4 τεστ ραιντ .
Έχεις σκοπό να μπαίνεις χώμα στα ταξίδια σου; Για να το θέσω αλλιώς: έχεις πραγματικό λόγο να ψάχνεις 19" μπροστινό τροχό;
Οχι αλλά η Ελλάδα ο 19 είναι λουκούμι . Αμα
Κάτσει θα κάνω μια διέλευση για να πάω να δω ένα αξιοθέατο μια παραλία ή ακόμα και ένα πέρασμα άμα χρειαστεί
basilis_k6
17/03/2025, 21:12
tuareg
CorpseAlive
17/03/2025, 21:55
Στο ίδιο πλαίσιο πήρα το F850GS Adv.
Στο Budget σου και για αυτό που θες θα σου πρότεινα το F750GS για πιο all around ή το 850 αν το θες πιο χωμάτινο ή το 850 GSA αν θες περισσότερο ταξίδι .
Γενικά αν δεν ψάχνεσαι να κυνηγιέσαι στον δρόμο , είναι ωραίο μηχανάκι και στα Service του δεν είναι και τόσο ακριβά.
Γενικά έλεγα να στραφώ προς Ιαπωνία μεριά καθώς θέλω όταν πατάω την μίζα να παίρνει
Στο ίδιο πλαίσιο πήρα το F850GS Adv.
Στο Budget σου και για αυτό που θες θα σου πρότεινα το F750GS για πιο all around ή το 850 αν το θες πιο χωμάτινο ή το 850 GSA αν θες περισσότερο ταξίδι .
Γενικά αν δεν ψάχνεσαι να κυνηγιέσαι στον δρόμο , είναι ωραίο μηχανάκι και στα Service του δεν είναι και τόσο ακριβά.
Γενικά έλεγα να κοιτάξω και για μεταχειρισμένα άμα βρω κανένα αφρικα απλό.
Δεν έχω σταθερά ότι θέλω μια κατηγορία . Θέλω απλά να μπορεί να ταξιδέψει δικαβαλο γιατί είμαι 1 μήνα χωρίς μηχανή έχασα και μια ευκαιρία από ένα τρεισερ 9 και είμαι να βάλω τα κλάματα
Καλησπέρα απ όσο διαβάζω τα παράπονα τα έχουν στο στρομ .
Πιθανών λόγο λάθος τοποθέτησης πλαστικών καθώς νιώθεις ότι ο αέρας που ψύχει την μοτοσυκλέτα περνάει και βγάζει όλη την ζέστη στο πόδι σου . Την έχω κάνει 4 τεστ ραιντ .
Είχε κάποια από αυτές, αφτερ εξάτμιση? Μήπως συνδυάζεται το τερπνόν μετα ωφέλιμου δηλαδή :p
Γιατί κάποιοι έτσι το έλυσαν, έριξα μια ματιά
Αλλιώς και το Tracer 9 είναι πολύ διασκεδαστική πρόταση, θα βρεις ευκαιρίες
Παντως εχθες στην βόλτα ήταν ένας φίλος με ένα tenerre 700 που το πήγαινε και τάπα και ειχε και το διπλό τεποζιτο πολύ τον ζήλεψα, και είδα και ένα σε κόκκινο λευκό σήμερα στο Σπύρο που το γυάλιζε πολύ μου άρεσε
Παντως εχθες στην βόλτα ήταν ένας φίλος με ένα tenerre 700 που το πήγαινε και τάπα και ειχε και το διπλό τεποζιτο πολύ τον ζήλεψα, και είδα και ένα σε κόκκινο λευκό σήμερα στο Σπύρο που το γυάλιζε πολύ μου άρεσε
Το τενερε μαρεσει πολύ αλλά δεν το φτάνω Δυστηχως
Είμαι κοντός
Είχε κάποια από αυτές, αφτερ εξάτμιση? Μήπως συνδυάζεται το τερπνόν μετα ωφέλιμου δηλαδή :p
Γιατί κάποιοι έτσι το έλυσαν, έριξα μια ματιά
Αλλιώς και το Tracer 9 είναι πολύ διασκεδαστική πρόταση, θα βρεις ευκαιρίες
Γενικά λένε όλοι ότι είναι το euro 5 αλλά δεν ισχύει γιατί θα έβγαζε και το τρεισερ
Η εξάτμιση δεν έχει σχέση στο εξωτερικό κάπου έχουν βάλει κάτι σαν πλαστικά για να σταματήσουν τον αέρα στο πόδι .
Η ζέστη βγαίνει μόνο εν κίνηση .
Καθώς είναι η ροή του αέρα . Δυστηχως γιατί πολύ το γούσταρα αυτό το μηχανάκι
Γενικά τρεισερ κοιτάω αλλά τα μισά είναι καγκουρεμενα. Έχασα μια καλή ευκαιρία γενικά .
Γενικά βλέπω να πηγαίνω στο σενάριο τρανσαλπ αλλιώς θα πρέπει να ανέβω κατηγορία . Ή να δεχτώ την ζέστη στο δεξί πόδι
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/44919097-triumph-tiger-sport
Για δες λίγο και εδώ αφού κοιτάς το tracer
grinderx
18/03/2025, 13:19
Από το στόμα μου το πήρες. Για TIger θα έλεγα κι εγώ.
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/44468683-moto-guzzi-v-100
Και ο απόλυτος έρωτας που το έχουν ρίξει 1500 ευρώ πλέον, βέβαια είπες για Ιάπωνα αλλά αξίζει να το δεις είναι έργο τέχνης
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/44919097-triumph-tiger-sport
Για δες λίγο και εδώ αφού κοιτάς το tracer
Αποφεύγω ότι δεν είναι Ιάπωνας .
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/44468683-moto-guzzi-v-100
Και ο απόλυτος έρωτας που το έχουν ρίξει 1500 ευρώ πλέον, βέβαια είπες για Ιάπωνα αλλά αξίζει να το δεις είναι έργο τέχνης
απιθανο απο ολες τις αποψεις
Αποφεύγω ότι δεν είναι Ιάπωνας .
και πολυ ΚΑΚΑ κανεις....
και πολυ ΚΑΚΑ κανεις....
Χαχαχα θέλω να κοιμάμαι ήρεμος
Πήγα και από την γιαμαχα και είδα και το τρεισερ το 9 το απλό το καινούριο . Μπορώ να πω ότι μαρεσε και πολύ ωραία θέση οδήγηση είχε .
Και το σκέφτομαι πολύ περιμένω να το οδηγήσω .
Τέλος ανέβηκα και στο τενερε το explore . Διαφορετικές κατηγορίες .
Η αλήθεια είναι ότι το τρεισερ το 9 θα μείνει πολύ παραπάνω και θα πάρω και μηχανή αρκετά κυβικά. Να κάνω και ένα ωραίο δικαβαλο ταξιδάκι .
Το explore από την άλλη είναι ένα μηχανάκι ωραίο επίσης εμφανισιακά όπου κάνει για κάθε μέρα και είναι σπαρτιάτικο χωρίς πολλά ηλεκτρονικά
.Χωματοδρομους δεν μπαίνω η αλήθεια είναι αλλά αν το πάρω θα αρχίσω
Καλησπέρα σας και πάλι ,
Ενώ πέρασε λίγο ο καιρός και το άφησα μέσα μου να οριμασει , λέω να πάω προς τις 3 επιλογές με τα στραβά τους .
Τρανσαλπ που μου φενεται ότι αυτή η μηχανή έχει κρίση ταυτότητας ,
V strom 800 re ή μηχανή αυτή όταν την οδήγησα την καραγουσταρα μέχρι να περάσει τους 90 βαθμούς και να μου βγάζει την ζέστη στο πόδι δεξιά εν κίνηση.Δεν γνωρίζω πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι σε συμβίωση εν κίνηση λένε πάει μέχρι 87 βαθμούς γενικά το μοτεράκι.
Και τέλος το nx500 . Μιας και είχα το cb είναι ένα μηχανάκι άσπαστο. Και δεν ζητάει και τίποτα . Με σκοπό αν βγει κάτι ποιο πολύ στα γούστα μου να το δώσω μιας και πουλιέται εύκολα να πάω στο επόμενο.
Εχετε να προτείνεται κάποιο άλλο αξιόπιστο μοντέλο στην κατηγορία 700-800; Ένα μηχανάκι που θα σε πάει την βόλτα του Σαββάτου αλλά και στην πόλη .
Γενικά κάνω κάθε Σάββατο τουλάχιστον μια 200αρα χιλιόμετρα
Tiger 800 φρεσκο φρεσκο
γ@μει
Tiger 800 φρεσκο φρεσκο
γ@μει
Η αλήθεια είναι ότι ψιλό φοβάμαι τις μη ιαπωνικές εταιρίες . Καθώς κάνω πολλά χιλιόμετρα .
Σκέψου το cb500x σε 3 χρόνια εκανα 90 χιλιάδες χιλιόμετρα
Από το στόμα μου το πήρες. Για TIger θα έλεγα κι εγώ.
Πήγα και το δοκίμασα . Πολύ ωραίο όχημα αν και πολύ μαζεμένο .
Η συνεπιβατης μου λέει το δικαβαλο είναι χειρότερο και από το cb500x που είχα
harris_x
05/04/2025, 20:00
.
Σκέψου το cb500x σε 3 χρόνια εκανα 90 χιλιάδες χιλιόμετρα
Πώς πρόλαβες;
Τελικιασμενο θα το πήγαινες :tooth:
Πώς πρόλαβες;
Τελικιασμενο θα το πήγαινες :tooth:
Ε κάθε Σάββατο είχε εκδρομή .
Υποχρεώσεις δεν υπάρχουν ιδιαίτερες λόγο ηλικίας .
Επίσης το 24 με πήγε και Ρουμανία αλλά 4000 χιλιόμετρα
harris_x
05/04/2025, 20:17
Ε κάθε Σάββατο είχε εκδρομή .
Υποχρεώσεις δεν υπάρχουν ιδιαίτερες λόγο ηλικίας .
Επίσης το 24 με πήγε και Ρουμανία αλλά 4000 χιλιόμετρα
Αν είσαι τόσο ικανοποιημένος, γιατι δε παίρνεις κάτι αντίστοιχο;
Ή το ίδιο πιο καινούριο;
Αν είσαι τόσο ικανοποιημένος, γιατι δε παίρνεις κάτι αντίστοιχο;
Ή το ίδιο πιο καινούριο;
Σε γενικές γραμμές ήμουν .
Αυτό που δεν μαρεσε είναι η σέλα .
Γενικά είχα στο μυαλό μου να πάρω κάτι ποιο άνετο και πιο μεγάλο .
Σαν διαφορετική εμπειρία
TheRegulator
07/04/2025, 10:14
Η απάντηση ήταν, είναι και θα είναι πάντα GS.
CorpseAlive
07/04/2025, 10:20
Η απάντηση ήταν, είναι και θα είναι πάντα GS.
ΩΧ , shots fired.
TheRegulator
07/04/2025, 10:25
Δεν θα το έλεγα shots fired αλλά απάντηση στο ίδιο ύφος.
Δεν μπορεί ο κάθε Μητσος απ τον Κολινδρό να κάνει dismiss σοβαρά μηχανάκια που γυρίζουν την γη απ την προηγούμενη χιλιετία γιατί λέει δεν τα έχει εμπιστοσύνη επειδή ΔΕΝ είναι ευρωπαϊκά…
Δεν έχουν κ internet στον Κολινδρό, τα αυτοκίνητα τώρα έφτασαν
ΓιώργοςΤΤ
07/04/2025, 11:23
Πάντως και στο Mission impossible, η μηχανή που δεν παίρνει μπρος BMW είναι.
TheRegulator
07/04/2025, 11:31
Δάκτυλος Ντομενικαλι ήταν!
harris_x
07/04/2025, 11:46
Μονο τζαπαν ρε :bawl:
TheRegulator
07/04/2025, 12:15
Μόνο Τζαπαν και λίγο Κίνα!
SeniorCanardo
07/04/2025, 12:26
Πάντως και στο Mission impossible, η μηχανή που δεν παίρνει μπρος BMW είναι.
Ε ναι στο Mission Impossible μαθαίνεις αλήθειες. :bawl:
CorpseAlive
07/04/2025, 13:04
Άρα η απάντηση είναι , δες λίγο Mission Impossible ρε μυρωδιά , να μάθεις από μηχανές .
...
:bawl:
TheRegulator
07/04/2025, 14:20
Ε ναι στο Mission Impossible μαθαίνεις αλήθειες. :bawl:
Όχι SeniorCanardo. Η αλήθεια βρίσκεται στους sex pistols.
SeniorCanardo
07/04/2025, 15:35
Άρα η απάντηση είναι , δες λίγο Mission Impossible ρε μυρωδιά , να μάθεις από μηχανές .
...
:bawl:
Και άμα θες να μπεις στα "βαθιά" δες και James Bond.
:roflmao:
CorpseAlive
07/04/2025, 15:39
Και άμα θες να μπεις στα "βαθιά" δες και James Bond.
:roflmao:
Μυρωδιάς και εσύ, όταν θέλω να μάθω πραγματικά πως λειτουργεί η μοτοσυκλέτα, βλέπω 2 φορές (γιατί είναι δυσνόητη) το 1ο Ghost Rider και μετά ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ.
DoctoR_k6
07/04/2025, 18:26
Μυρωδιάς και εσύ, όταν θέλω να μάθω πραγματικά πως λειτουργεί η μοτοσυκλέτα, βλέπω 2 φορές (γιατί είναι δυσνόητη) το 1ο Ghost Rider και μετά ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ.
Torque και Biker Boyz μόνο…
Να μάθετε 2-3 πραγματάκια. :D
TheRegulator
07/04/2025, 18:30
Torque και Biker Boyz μόνο…
Να μάθετε 2-3 πραγματάκια. :D
Τι μας θύμισες τώρα!
Το είχα λιώσει το Biker boyz.. τρελή χορηγία είχε κάνει η σουτζούκι! Μέχρι και θλιμμένο σκουμπρί σαν του Thaslowmf είχε! προσπάθησα να το ξαναδώ τώρα πρόσφατα και ήταν τρελή κριντζια!
RaGe_Raptor
08/04/2025, 18:18
τα εξηγεί ο Κέυσης:D
https://youtu.be/cgOITABvj5g?si=09w0_FY8YCFWmf4G
RaGe_Raptor
08/04/2025, 18:20
αυτά τα "μονο Τάδε,μόνο Δείνα" τα λέμε για χαβαλέ ρε μλκες, μην ζείτε με αυτά....