View Full Version : Προτάσεις για μπουφάν μηχανής
Ότι λέει ο τίτλος.
Ψάχνω για ένα μπουφάν μηχανής (το πρώτο μου)
Οι κινήσεις μου είναι 98% εντός αστικού και περιαστικού ιστού σε μικρή επαρχιακή πόλη, και με καλό καιρό. Επίσης το διάστημα "τέλη Νοεμβρίου με τέλη Μαρτίου" δεν κινούμαι με την μηχανή.
Οπότε (υποθέτω) ψάχνω είτε για ένα καλοκαιρινό μπουφάν, είτε για ένα 4 εποχών.
Η αδιαβροχοποίηση δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Καλό θα ήταν να "αντέχει" μια μικρή μπόρα, αλλά δεν ψάχνω και μπουφάν με το οποίο θα κάνω 100 χιλιόμετρα υπό έντονη βροχόπτωση, καθώς όπως είπα την μοτοσικλέτα την χρησιμοποιώ κυρίως για βόλτες και με καλό καιρό.
Ο σωματότυπος μου δεν νομίζω οτι παίζει ρόλο στο να προτείνει κάποιος μπουφάν, αλλά whatever.. είμαι 1,75 και 105 κιλά.. Άρα θέλω μεγάλα νούμερα! :bawl::lol::bawl::lol::bawl:
Τέλος θα προτιμούσα να διαθέσω μέχρι 150 ευρώπουλα, αλλά είμαι ανοιχτός και στο λίγο παραπάνω αν είναι απoλύτως απαραίτητο (αλλά σίγουρα θα ήθελα να μείνω κάτω από τα 200€)
Ότι λέει ο τίτλος.
Οι κινήσεις μου είναι 98% εντός αστικού και περιαστικού ιστού σε μικρή επαρχιακή πόλη, και με καλό καιρό. Επίσης το διάστημα "τέλη Νοεμβρίου με τέλη Μαρτίου" δεν κινούμαι με την μηχανή.
Η αδιαβροχοποίηση δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Καλό θα ήταν να "αντέχει" μια μικρή μπόρα, αλλά δεν ψάχνω και μπουφάν με το οποίο θα κάνω 100 χιλιόμετρα υπό έντονη βροχόπτωση, καθώς όπως είπα την μοτοσικλέτα την χρησιμοποιώ κυρίως για βόλτες και με καλό καιρό.
Ο σωματότυπος μου δεν νομίζω οτι παίζει ρόλο στο να προτείνει κάποιος μπουφάν, αλλά whatever.. είμαι 1,75 και 105 κιλά.. Άρα θέλω μεγάλα νούμερα! :bawl::lol::bawl::lol::bawl:
Τέλος θα προτιμούσα να διαθέσω μέχρι 150 ευρώπουλα, αλλά είμαι ανοιχτός και στο λίγο παραπάνω αν είναι απoλύτως απαραίτητο (αλλά σίγουρα θα ήθελα να μείνω κάτω από τα 200€)
τα 2 μου σεντς
Λοιπόν έχω απο πέρσι το Dainese Air Frame D1 Tex (στο μπάτζετ σου ακριβώς :p )
Μέχρι να πάρω "χειμερινό"(3 εποχών πήρα) ήμουν με αυτό σε όλες τις συνθήκες. Στα πολλά κρύα φορούσα την επενδυσούλα του και φουτερ από μέσα.
Στα πάααρα πολλά κρύα πρόσθετα πουκάμισο και από μέσα ισοθερμικό.
Με έβγαλε αντάξιο από τα 40αρια τις νότιας ελλάδας μέχρι τα βουνά του λεκανοπεδίου της αττικής όλο το χειμώνα.
Καλή επιλογή; Θα πω ναι, το είχα πάρει σε προσφορά γύρω στα 150 και με τα άλλα 50 πήρα καλοκαιρινά γάντια που δεν είχα. Ότι και να βάλεις μέσα στην πόλη να έχεις υπόψη σου πως θα ζεσταθείς σε φανάρια και λοιπές στάσεις αλλά μακροπρόθεσμα θα έχεις εκτεθεί σε λιγότερη ακτινοβολία με ότι συνεπάγεται αυτό.
Είναι διάτρητο από το στήθος μέχρι τον καβάλο και αντίστοιχα όλη η πλάτη και το εσωτερικό των χεριών. Έχει προστασίες (σκληρές) σε ώμους και αγκώνες και όπως όλα υποδοχή για πλάτη. Επίσης μια αντιανεμική επένδιση όπως προ είπα που κάνει δουλειά μέχρι ενός σημείου. Για commuting είναι μια χαρά για χειμερινό commuting με τίποτα, οδηγούσα και στο κεφάλι μου έπαιζε το "hello pneumonia my old friend" μετά τα χριστούγεννα που αγρίεψε ο καιρός.
basilis_k6
18/03/2025, 22:46
Ότι λέει ο τίτλος.
καλοκαιρινο μουφαν απριλη δεν φορας. ουτε μαιο/σεπτεβρη/οκτωβρη βραδυ πολλες μερες. θες ενα 4 εποχων που ομως παλι δεν φοριεται ιουλιο.. Οι μηνες που δεν φορας μπουφαν δεν αλλαζουν την αποφαση σου γιατι εχουμε αρκετα καλο καιρο για να φοράμε παλι το 4εποχων. αν θες να παρεις ενα μπουφαν τοτε ειτε πας σε 4ων και βραζεις λιγο το καλοκαιρι είτε πας σε καλοκαιρινο και ντυνεσαι καλα απο μεσα οταν εχει κρυο αλλα -πολυ σημαντικο- αγοράζεις και ενα αδιάβροχο να το βαζεις απο πανω οταν ειναι νυχτα η εχει κρυο γενικα. με 18 βαθμους εξω αλλα με 100χλμ στη μηχανη μια τυχαια ημερα εκτος καλοκαιριου ο κρυος αερας θα σε περασει σουβλακι. θελεις ενα αδιαβροχο μεγαλο νουμερο να το βαζεις πανω απο το μπουφαν σε περιπτωση αναγκης.
Για τα 3 εποχών η μικρή μου εμπειρία: Την πολύ ζεστή Κυριακή που μας πέρασε γυρνούσα από εκδρομή νωρίς το απόγευμα έχοντας βγάλει την επένδυση, φορώντας ένα κοντομάνικο από μέσα, και τσάντα πλάτης, στην πλάτη! και έχοντας ανοίξει κάθε αεραγωγό που είχε και πάλι ίδρωσα.
(η μηχανή στην εθνική έξω από την αττική έγραφε 26 βαθμούς, τώρα αν εμπιστευόμαστε το mandelo de lario και τους αισθητήρες του είναι άλλη κουβέντα :p )
Το μπουφανάκι αυτό είναι το avro 5 αν δε κάνω λάθος.
turogalos
19/03/2025, 01:07
Θα πρότεινα διάτρητο μουφάν καλοκαιρινό που έχει έξτρα αντιανεμική και αδιάβροχη αποσπούμενη μεμβράνη. Έχω το REVIT Torque και σε καλύπτει σε αυτό που ζητάς (νέο μοντέλο ονομάζεται REVIT Torque 2 H2O). Αν το σκεφτείς, πάρε το επόμενο μέγεθος μιας και είναι στενή η φόρμα τους. Εγώ είμαι Μ και, αν και μου μπαίνει, αγόρασα νέο L και έδωσα το Μ στον γιο μου. Εννοείται πως έχω πάρει και τις διάτρητες προστασίες πλάτης της Revit που προσθέτει πάχος.
Παρόμοια μπουφάν κάνουν αρκετές εταιρείες και τα ακριβότερα έχουν και τσέπες πίσω στην μέση για να βάζεις την μεμβράνη/επένδυση.
karellen
19/03/2025, 07:56
Ότι λέει ο τίτλος.
Δερμάτινο θέλεις.
Για τους μήνες που κυκλοφορείς στην πόλη και πέριξ είναι ιδανικό,δεν κρυώνεις και δεν ζεσταίνεσαι.Κι αν καμμιά φορά βγεις εθνική με μεγάλες ταχύτητες (που σηκώνουν περισσότερο κρύο) τότε φοράς μια επένδυση και είσαι οκ.Άσε που έχεις και καλύτερη προστασία.
ΥΓ Η έννοια 'μπουφάν 4 εποχών' ΔΕΝ υφίσταται στην Ελλάδα,η χειμωνιάτικη κορντούρα δεν παλεύεται το καλοκαίρι με όσους αεραγωγούς και εξωτικά υλικά να έχει.
Dimmanoukas
19/03/2025, 08:36
Υπάρχουν εισαγωγικά μοντέλα περί τα 100 ευρώ και για απόλυτα καλοκαιρινό και για χειμερινό.
Συνάδελφος με σφιχτο budget πήρε της 70 degrees και είναι απόλυτα ικανοποιημένος
Επίσης γνώμη μου είναι πάρε ένα καλοκαιρινό εκεί μέχρι τα 150 και αργότερα δώσε αλλά τόσα και πάρε και ένα χειμερινό και θα είσαι κομπλέ
Καλοκαιρινό έχω της revit το eclipse (που παιζει στα 100) και είναι άψογο, ότι πιο δροσερό υπάρχει (προσοχή όμως την προστασία πλάτης να πάρεις διάτρητη και είναι έξτρα κόστος)
Χειμερινό έχω ένα της dainese sheffield και είναι άψογο και αυτό και κάποια στιγμή έπαιζε στα 150 περίπου (το οποίο θα σε βολέψει και ως εφαρμογή καθώς έχει φαρδιά γραμμή)
Άποψη μου είναι δώσε κάτι παραπάνω τα αξίζουν και σαν προστασία αλλά και σαν αίσθηση (να νιώθεις άνετα και από θερμοκρασία)
grinderx
19/03/2025, 09:14
Θα πρότεινα διάτρητο μουφάν καλοκαιρινό που έχει έξτρα αντιανεμική και αδιάβροχη αποσπούμενη μεμβράνη. Έχω το REVIT Torque και σε καλύπτει σε αυτό που ζητάς (νέο μοντέλο ονομάζεται REVIT Torque 2 H2O). Αν το σκεφτείς, πάρε το επόμενο μέγεθος μιας και είναι στενή η φόρμα τους. Εγώ είμαι Μ και, αν και μου μπαίνει, αγόρασα νέο L και έδωσα το Μ στον γιο μου. Εννοείται πως έχω πάρει και τις διάτρητες προστασίες πλάτης της Revit που προσθέτει πάχος.
Παρόμοια μπουφάν κάνουν αρκετές εταιρείες και τα ακριβότερα έχουν και τσέπες πίσω στην μέση για να βάζεις την μεμβράνη/επένδυση.
Αυτό! Έχω Nordcode Fight Air Pro WP Black (https://www.nordcodegear.com/products/1815-fight-air-pro-wp-black). Με το έξτρα εσωτερικό αντιανεμικό είμαι μια χαρά τώρα το χειμώνα.
Θα σου προτείνω να δεις πρώτα τι νούμερο φοράς και μετα να κοιτάξεις στο marketplace όπου μπορείς να βρεις πολύ καλές ευκαιρίες σε καλό μπουφαν με πολύ λιγότερα χρήματα που να αξίζει
CorpseAlive
20/03/2025, 16:31
Ότι λέει ο τίτλος.
Έχω τρία μπουφάν.
2 χειμερινά και 1 καλοκαιρινό.
1 Revit
1 Dainese
1 Nordcode
Από τα τρία το καλύτερο είναι το Revit με απόσταση.
Revit (https://www.skroutz.gr/s/17396593/Rev-IT-Voltiac-2-CHeimerino-Andriko-Mpoufan-Michanis-Adiavrocho-Mayro-FJT257-1010.html)
Δες το , πάντως με ένα σίγουρα δεν θα κάνεις δουλειά για όλο τον χρόνο αλλά αυτό είναι ότι πιο κοντινό μπορείς να έχεις για να κάνεις.
Ευχαριστώ!
Πάντως να θυμίσω πως δεν ψάχνω κάτι για όλο το χρόνο, αλλά στην ουσία για το διάστημα Απρίλιο-Οκτώβριο.
Τώρα αν για αυτό το διάστημα χρειάζομαι 2 μπουφάν αντί για ένα.. μάλλον θα πρέπει να κάνω κάποιες εκπτώσεις.. :(
Σιγά σιγά, μην τρελαίνεσαι με τον εξοπλισμό. Προτείνω να πάρεις ένα διατρητο καλοκαιρινό και μια φτηνή μεμβράνη αν δεν έχει. Και από την νέα σεζόν το βλέπεις με κάτι πιο ζεστό.
Ευχαριστώ!
Πάντως να θυμίσω πως δεν ψάχνω κάτι για όλο το χρόνο, αλλά στην ουσία για το διάστημα Απρίλιο-Οκτώβριο.
Τώρα αν για αυτό το διάστημα χρειάζομαι 2 μπουφάν αντί για ένα.. μάλλον θα πρέπει να κάνω κάποιες εκπτώσεις.. :(
Το Revit που έχω, διαθέτει 3 προσθαφαιρούμενες επενδύσεις, (δεν θυμάμαι μοντέλο, γμτ) και λογικά κάνει όσα ζητάς.
Καλησπέρα.
Χρειάζεσαι δύο (2) μπουφάν . Ένα αμιγώς καλοκαιρινό και ένα πιο ζεστό για τους υπόλοιπους μήνες.
Τα περισσότερα ονομαζόμενα 4ρων εποχών έχουν απλά κάποιους έξτρα αεραγωγούς στο στήθος και σε αστικό περιβάλλον απλά δεν δουλεύει .
Και με το διάτρητο καλοκαιρινό θα θα ιδρώνεις αλλά κυρίως στατικά ,σε κάποιο φανάρι πχ που όμως θα στεγνώνεις σχεδόν μόλις ξεκινάς
ειδικά αν από μέσα φοράς κάποιο αθλητικό μπλουζάκι σαν και αυτά που φοράνε οι δρομείς.
Με ένα τέτοιο μπουφάν όμως είναι απαγορευτική η κίνηση τους μήνες που πεφτει η θερμοκρασία στους θα πω κουτουρού περίπου 25+- καθώς και τα βράδια μιας ζεστής κατά τα άλλα ανοιξιάτικης μέρας.
CorpseAlive
20/03/2025, 21:10
Καλησπέρα.
Χρειάζεσαι δύο (2) μπουφάν . Ένα αμιγώς καλοκαιρινό και ένα πιο ζεστό για τους υπόλοιπους μήνες.
Τα περισσότερα ονομαζόμενα 4ρων εποχών έχουν απλά κάποιους έξτρα αεραγωγούς στο στήθος και σε αστικό περιβάλλον απλά δεν δουλεύει .
Και με το διάτρητο καλοκαιρινό θα θα ιδρώνεις αλλά κυρίως στατικά ,σε κάποιο φανάρι πχ που όμως θα στεγνώνεις σχεδόν μόλις ξεκινάς
ειδικά αν από μέσα φοράς κάποιο αθλητικό μπλουζάκι σαν και αυτά που φοράνε οι δρομείς.
Με ένα τέτοιο μπουφάν όμως είναι απαγορευτική η κίνηση τους μήνες που πεφτει η θερμοκρασία στους θα πω κουτουρού περίπου 25+- καθώς και τα βράδια μιας ζεστής κατά τα άλλα ανοιξιάτικης μέρας.
Ειδικά επαρχία που αναγκαστικά κινείσαι για περισσότερη ώρα με ικανοποιητικά χιλιόμετρα σε επαρχιακές οδούς, εγώ θα είχα σίγουρα ένα σαν to Revit που ανέβασα και ίσως και ένα καλοκαιρινό.
Έτσι να την κουβέντα πάντως και προσωπική μου άποψη πάντα, το κατακαλόκαιρο για εμένα είναι η χειρότερη εποχή για μοτοσυκλετισμό ,
το κρύο παλεύεται ,ισοθερμικά, μπαλακλάβα,θερμαινόμενα για τους μερακλήδες , η ζέστη και ο καυτός αέρας άστα να πάνε.
Μάλιστα..
Οπότε "4 εποχών" τώρα και οικονομία ώστε κατά τον Ιούνιο να πάρουμε και "καλοκαιρινό", σωστά;
Καλά μην κοιτάς μόνο 4 εποχών βλέπε και 3 χειμωνιάτικα
Τα 4 εποχών δεν είναι πιο "ελαφριά" από τα καθαρά χειμωνιάτικα;
Επαναλαμβάνω, δεν έχω σκοπό να κινώ την μηχανή με άσχημο καιρό / πολύ κρύο κτλ.
Κατά βάθος είμαι κουτάκιας... χχαχαχα
Δεν είναι στάνταρ ο καθένας τα βαφτίζει όπως του καπνίσει. Εγώ τα χωρίζω σε 3 κατηγορίες και από την περιγραφη η από κοντά προσπαθώ να βγάλω άκρη χειμωνιάτικα, mid season και καλοκαιρινά. Συνήθως τα mid season και κάποια (λιγότερα; ) χειμωνιάτικα έχουν αεραγωγούς με φερμουάρ η Velcro.
harris_x
21/03/2025, 08:08
Σιγά σιγά, μην τρελαίνεσαι με τον εξοπλισμό. Προτείνω να πάρεις ένα διατρητο καλοκαιρινό και μια φτηνή μεμβράνη αν δεν έχει. Και από την νέα σεζόν το βλέπεις με κάτι πιο ζεστό.
δεδομένης της εποχής που διανύουμε, θα συμφωνήσω με το παραπάνω.
Επιπλέον, θα πω ότι θα πρέπει:
να προσέξεις το μήκος του μπουφάν,
να έχεις κατα νου ότι για μεγάλες αποστάσεις (ταξίδι) το καλοκαίρι δεν ενδείκνυται το διάτρητο/καλοκαιρινό γιατι θα αφυδατωθείς,
και ότι αναλόγως της περιοχής της ελλάδος που κινείσαι οι δικές μας συμβουλές ίσως να μη καλύπτουν και για τον χειμώνα να θέλεις κάτι πιο βαρύ/ελαφρύ.
Εδώ και μερικούς μήνες, πήρα το alpinestars bocota, το οποίο δοκιμάστηκε το φετινό χειμώνα και με κάλυψε (Αττική), και μετατρέπεται σε μεγάλο βαθμό σε καλοκαιρινό. Ανοίγει όλη η πλάτη, δύο ανοίγματα στο στήθος και στα μανίκια. Είναι ελαφρύ και μαλακό, άνετο γενικότερα. Στα μειονεκτήματα θα έλεγα ότι το είδος της cordura που χρησιμοποιείται μού δίνει την αίσθηση ότι θα φθαρεί γρήγορα. Στο αριστερό μανίκι έχει δημιουργηθεί ένα τρίψιμο, που πιθανόν να το προκάλεσα κι εγώ, αλλά κάτι αντίστοιχο δεν έχω δει στο προηγούμενο μπουφάν που έχει ξεπεράσει την 20ετία χρήσης..
Peterjackson
21/04/2025, 18:44
Να τους ακούς τους παλιούς, ξέρουν τι λένε :D
Κι εγώ τους άκουσα και πήρα ένα ελαφρύ για τις ζέστες, revit tornado 4 το οποίο φοράω μαζί με την επένδυση για να μην με διαπερνά ο αέρας και με αφυδατώνει και δεν το μετάνιωσα. Μόλις έρθει η ώρα θα πάρω κι ένα ζεστό για τον χειμώνα και τέλος.
Επισης, άλλο πράμα να βλέπεις βίντεο και φωτογραφίες κι άλλο να πας σε κάποιο κατάστημα. Τους έσπασα τις μπάλες, δοκιμάσαμε τα πάντα αλλά βρήκα το ιδανικό για το σουλούπι.
Lioulios
21/04/2025, 22:24
Γεια σου .
Οτιδηποτε παρεις , κοιτα να το δομιμασεις γιατι στον σωματοτυπο σου παιζει να μην κατσει καπου καλα .
Σε dainese εισαι ή 52 ή 54.
Αν αποφασισεις για καλοκαιρινο με αφαιρουμενη μεμβρανη απο μεσα ,να σου πω πως σε βολτα 200+ χλμ μονο με μπλουζα απο μεσα την παλευα και με 14-15 βαθμους εξω .
Καθε μηνας ομως εχει διαδορετικες θερμοκρασιες σε διαφορες πολεις της Ελλαδας , οποτε να ξερεις πως απο κει και κατω σε θερμοκρασιες ,δεν ειναι καταλληλο
PortisHead
22/04/2025, 08:23
Εισαι υποψηφιος για δερματινο οπως ειπε και φιλος παραπανω.
Οχι καποιο πανω κομματι απο racing φορμα αλλα εναιπιο casual με τις βασικές προστασίες, πλατη-αγκωνες-ωμους.
Εμενα μαρεσαν πολυ τοτε και πηρα κατι παρομοιο με αυτα :
Ενδεικτικά, για να παρεις μια ιδεα ---> https://www.motovinios.gr/p/mpoufan-nordcap-cafe-race-kafe-antik?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw2ZfABhDBARIsAHFTxGwbFPTpvurs0sj9Zfu6Yk6jP3x-_FizewjAwJiQky6MBmXvuz7Y6g4aAhuDEALw_wcB
Το λέτε όντως για το διάτρητο το καλοκαίρι; Εσείς το φοράτε με την μεμβράνη; Υπό ποια συνθήκη ταχύτητες εθνικής;
Peterjackson
22/04/2025, 18:00
Θα σου πω τι βίωσα χθες.
Ξεκίνησα νωρίς το πρωί με 12 βαθμούς. Φορούσα κοντομάνικο και το revit με την θερμική επένδυση, την μεμβράνη και εννοείται το απέξω συν προστασία πλάτης. Ούτε κρύωσα ούτε τίποτα.
Μέγιστη ταχύτητα κάπου στα 130.
Το μεσημέρι η θερμοκρασία ήταν στους 26. Έβγαλα την μεμβράνη και κράτησα την επένδυση. Άρχοντας. Μέγιστη ταχύτητα γύρω στα 100. Η μπαλακλάβα είχε αρχίσει να βρέχεται αλλά ο κορμός ήταν μια χαρά.
Επιστρέφοντας, είπα να ανέβω στο Μιτσικέλι. Η χαμηλότερη θερμοκρασία που είδα ήταν οι 14 βαθμοί, αλλά σαν αίσθηση αέρα όταν ξεπέζεψα ήταν πιο κρύα από το πρωί, γιατί μόλις είχε σταματήσει η βροχή και φυσούσε. Μόνο με την επένδυση δεν ένιωσα τίποτα μέχρι το σπίτι.
Επισης, θεωρώ ότι θα είναι πιο άνετο στις καθημερινές μετακινήσεις εντός του αστικού ιστού, όπου οι ταχύτητες πέφτουν αρκετά και ο αέρας που θα περνάει μέσα από τα ανοίγματα, θα με δροσίζει τόσο όσο.
Δεν ξέρω αν βοηθάει η σύγκριση, αλλά παντελόνι έχω το Offtrack 2 επίσης από την revit.Με την θερμική επένδυση, δεν έχω ζεσταθεί καθόλου. Σε σημείο που με βάζει σε σκέψεις για το αν το αντίστοιχο μπουφάν θα ήταν καλύτερη επιλογή σαν 4 season.
Το καλοκαίρι θες το καλοκαιρινό μπουφανακι με μεμβράνη για ταξίδι, βραδάκι και ήπιες μέρες.
Ζεστές μέρες τύπου καύσωνα και κέντρα πόλεων, μόνο το φουλ διάτρητο σώζει κάπως της κατάσταση.
Γενικά αν έχεις πάντως αμάξι με κλίμα, κοιτάς με συμπάθεια και κατανόηση τα δίτροχα σε εξτριμ καταστάσεις καιρού.
Είμαστε λίγο βιτσιοζοι οι μοτοσικλετιστές δηλαδή, δεν τίθεται αμφιβολία για αυτό :lol:
Αυτό ρωτάω στην ουσία να βγεις σε έναν αυτοκινητόδρομο, γιατί το καλοκαίρι που μας πέρασε σε επαρχιακό με μέση ταχύτητα 80χλμ χωρίς μεμβράνη ήμουν κομπλέ, εκτός από βαρύ καύσωνα μετά από 1.5 ώρα ταξίδι κατάλαβα πως είχα αφυδατωθεί μόλις έφτασα, πιστεύεις θα ήμουν καλύτερα με μεμβράνη. Μιλάω για 38° μεσημέρι Αυγούστου.
PortisHead
23/04/2025, 08:16
Τα καλοκαιρινα μπουφαν ειναι για τα καλοκαιρια της Νορβηγιας.Νομος.:lol:
Peterjackson
23/04/2025, 13:00
Δεν μου έχει τύχει ακόμη, αλλά με 38 βαθμούς, θα καθόμουν στα αυγά μου. Ακόμη και με το αυτοκίνητο είναι ταλαιπωρία.
Αυτό ρωτάω στην ουσία να βγεις σε έναν αυτοκινητόδρομο, γιατί το καλοκαίρι που μας πέρασε σε επαρχιακό με μέση ταχύτητα 80χλμ χωρίς μεμβράνη ήμουν κομπλέ, εκτός από βαρύ καύσωνα μετά από 1.5 ώρα ταξίδι κατάλαβα πως είχα αφυδατωθεί μόλις έφτασα, πιστεύεις θα ήμουν καλύτερα με μεμβράνη. Μιλάω για 38° μεσημέρι Αυγούστου.
Πέρυσι , 15Αυγουστο , ημερήσια , Πήλιο , περι τα 400χλμ πήγαινε-ελα.
Έξω απο τη Λάρισα, 40 βαθμούς, δεν κυκλοφορούσε ψυχή, όχι δίκυκλο :lol:
1.5 ώρα στο καταμεσήμερο, ήμουν με καλοκαιρινό παντελόνι μηχανής, διάτρητο μπουφάν,γάντια καλοκαιρινά ενισχυμένα , βαμβακερό μπλουζάκι μέσα, καλοκαιρινά μποτάκια αεριζόμενα
και το Shoei NXR2 με φουλ ανοιχτούς τους αεραγωγούς. Οπότε, φτάνω, αράζω με παρέα για
φαγητό, καφέ, νερό, γλυκάκι και το βραδάκι μετά τις 20.00 που επέστρεφα , έβαλα και ένα βαμβακερό πουκάμισο πάνω απο το διάτρητο , για ψιλοψύχρα.
Εντωμεταξύ , έξω απο τη Λάρισα έγραφε 32 βαθμούς στις 21.00 το βράδυ , επίδομα ζέστης πρέπει να παίρνουν οι Θεσσαλοί
Γενικότερα, ασχέτως μηχανής, σε μέρες καύσωνα, θέλει να είσαι κομπλέ απο ηλεκτρολύτες + νερό
ΥΓ μεμβράνη στους 40 βαθμούς πας για σάουνα ενισχυμένη , κατ'εμέ. Κινδυνεύεις με θερμοπληξία δηλαδή
@Peter ναι και μην σου τύχει να δουλεύεις στην Β. Αφρική καλοκαίρι μήνα
@Thresh αυτό μου φαίνεται και μένα λογικό
Το καλοκαίρι που μας πέρασε, έχω βίντεο από το θερμόμετρο του αυτοκινήτου στον περιφερειακό της Λάρισας.. 46 βαθμούς με το αυτοκίνητο να κινείται περίπου με 80 χ.α.ω (και όχι σταματημένο σε κάποιο φανάρι)
Τρόμαξα, το λέω και το ομολογώ...
Και μην νομίζεις.. 30 λεπτά αργότερα, στα Τρίκαλα που μένω.. 44 έλεγε..
Αλλά το 44 το είχα ξαναδεί! Το 46 όχι!
Δεν ξέρω για ποια μεμβράνη λέτε,
υποθέτω αντιανεμικη/αδιαβροχη,με 35c και τέτοιο
πράγμα από μέσα το πιο πιθανό είναι πως μετά
από 10 χλμ θα σταματήσεις και θα την βγάλεις, χωρίς τον αέρα να σε στεγνώνει θα γεμίσουν ιδρώτα μέχρι και οι μπότες.
Peterjackson
23/04/2025, 18:13
@Peter ναι και μην σου τύχει να δουλεύεις στην Β. Αφρική καλοκαίρι μήνα
@Thresh αυτό μου φαίνεται και μένα λογικό
Κι εγώ από την έρημο γύρισα. 40 βαθμοί, ολόσωμη στολή εργασίας και κλάμα γιατί δεν παλευόταν. Γενικα υπάρχουν τρόποι να προστατευτείς αλλά όπως και να το κάνουμε είναι αφύσικο για το ανθρώπινο σώμα.
Εγώ προσωπικά αναφέρομαι στην θερμική επένδυση του μπουφάν μου και όχι στην αδιάβροχη μεμβράνη. Η επένδυση σε πιάνει τόσο όσο ώστε να μην σε διαπερνά πλήρως ο αέρας ενώ παράλληλα διατηρείται δροσερή στον κορμό.
asxetost
23/04/2025, 18:42
Είμαστε λίγο βιτσιοζοι οι μοτοσικλετιστές δηλαδή, δεν τίθεται αμφιβολία για αυτό :lol:
Αερόψυκτοι λέγεται:smokin::D
grinderx
23/04/2025, 21:59
Αερόψυκτοι λέγεται:smokin::D
:lol:
υποθέτω αντιανεμικη/αδιαβροχη,με 35c και τέτοιο
πράγμα από μέσα το πιο πιθανό είναι πως μετά
από 10 χλμ θα σταματήσεις και θα την βγάλεις, χωρίς τον αέρα να σε στεγνώνει θα γεμίσουν ιδρώτα μέχρι και οι μπότες.
Στην αντιανεμικη αναφέρομουν