PDA

View Full Version : Mv Agusta Turismo Veloce 800

NikosBu
04/04/2025, 15:24
Καλησπέρα στην ομάδα,

Χαζεύοντας τα sport turing μοντέλα έπεσε το μάτι μου στη συγκεκριμένη μηχανή και αμέσως (οπτικα και μόνο) ξέχασα το Tracer :bawl:.
Όντας κάτοχος του tracer 7 μοντέο του 2019 θα με ενδιέφερε μια αλλαγή χωρίς απαραίτητα να είναι η συγκεκριμένη μηχανή του θέματος αυτή. Παρ ολα αυτά έψαχνα γενικότερα πληροφορίες για το συγκεκριμένο κόσμημα αλλα δεν βρήκα πολλά πράγματα εκτός απο μόνο εναν ιδιοκτήτη ο οποίος το είχε αγοράσει πριν 4 με 5 χρόνια. Οπότε είπα να δοκιμάσω να ρωτήσω κι εδώ μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά με την μηχανή συγκεκριμένα αλλα και με την εταιρεία γενικότερα. Ο ιδιοκτήτης που την αγόρασε ανέφερε 3,4 προβληματάκια αλλα και ενα μεγάλο το οποίο αφορούσε ενα γρανάζι του σασμάν και αντικαταστήθηκε εν μέσω εγγύησης γύρω στα 3.500 χιλιόμετρα. Τα αλλά μικρά προβλήματα αφορούσαν 2 καμμένα φλάς και η διακοπή λειτουργίας του quickshifter η οποία μάλλον δεν είναι τόσο μικρό πρόβλημα:eyepop: . Βέβαια στην οδήγηση , τη σχεδίαση και γενικότερα σαν σύνολο η μηχανή είναι απίστευτη και παρα πολύ ποιοτική. Κάθε γνώμη και γνώση ευπρόσδεκτη!

ΓιώργοςΤΤ
04/04/2025, 15:32
Όμορφη μηχανή, δυστυχώς δεν κυκλοφόρησε πολύ για να γνωρίσουμε αν οι βλάβες που διάβασες ρολά έτυχαν ή είναι συχνές. Την οδήγησες;

NikosBu
04/04/2025, 15:51
Διαβασα ιδιες περιπτωσεις με φλας αλλα δεν βρηκα κατι σχετικα με βαριες ζημιες οπως quickshifter και γραναζι. Για τεστ πολυ δυσκολο να βρεις εκτος απο μια που πωλείται στην Αθήνα αλλα μας πεφτει λιγο μακριά.

πυξιδας990
05/04/2025, 08:12
θα στα πω εγω,που εχουμε εδω κατω και το εχω βολταρει πολυ,παρα πολυ...
κοιτα με μαυρο μοτερ και 0 προβληματα,με το γκρι μοτερ ηταν τα πρωτα και βγαλαν θεματα που τα αντιμετωπισε η αντιπροσωπεια..
ποια κοιτας?

doctor_john
05/04/2025, 09:00
Για εμένα το να 'χεις μια mv πάει λίγο πιο "μακριά".
Είναι μια μπουτίκ μοτοσυκλέτα που θεωρώ πως έχει διαφορετικό κοινό όσον αφορά την οπτική που έχει ο καθένας μας .
Ο μοτοσικλετιστής που λέει: θέλω η μοτό να καλύπτει το ότι εγώ δεν θέλω να ασχολούμαι τεχνικά μαζί της, θέλω αξιοπιστία στο μέγιστο και υποστήριξη εύκολα και άμεσα, είναι πιο μακριά από μία μπουτίκ μοτοσυκλέτα.
Ο μοτοσικλετιστής που λέει: την επιλέγω και αν τύχει οτιδήποτε έχω διάθεση να ασχοληθώ, να την στερηθω και να πληρώσω. Θα κάνω πράγματα με αυτήν όπως και να έχει.. είναι πιο κοντά σε αυτή.

Δεν έχουμε διάφορες αν ο Σπύρος γουστάρει να ανοίξει την τρόμπα και εγώ όχι. Είναι διαφορετική η οπτική μας και ο τρόπος με τον οποίο φχαριστι μαστε:)

Με το ενθαρρυντικό μνμ του πυξίδα, έτσι όπως τα βλέπω εγώ που ασχολούμαι λίγο, μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον μηχανικό που την συντηρεί, να σου πει την γνώμη του και αν έχει κάποιον που θα πήγαινε την δική του κοντά σε εσένα.

Πολύ ωραία μοτό, σε νιώθω :beer:

BLiTzER
05/04/2025, 10:53
Αν θες να το βλέπεις, καλό είναι. Αν θες να το κινείς κιόλας, μακριά.

NikosBu
05/04/2025, 22:22
Σίγουρα από το Tracer 7 να πάω σε κάτι όπως είναι το MV είναι μεγάλο ρίσκο και θα αλλάξει όλη τη κοσμοθεωρία μου κατά πάσα πιθανότητα. Κυρίως για κουβέντα αναφέρθηκε σε αυτή τη μηχανή μιας και δεν έχω δει να κυκλοφορούν σχεδόν καθόλου και θα ήθελα να μάθω όσες λεπτομέρειες μπορώ.

NikosBu
05/04/2025, 22:23
Γενικά κοιτάω από το 2020 και μετά με το μαύρο μοτέρ και παρατηρώ πως πέφτει και αρκετά η αξία τους ως μεταχειρισμένα εκτός κι αν έχω συνηθίσει από τα Tracer 9 που ως μεταχειρισμένα η αξία τους ανεβαίνει λ

NikosBu
05/04/2025, 22:24
Εχω πολύ καλό μηχανικό εδώ πέρα μου μένω ο οποίος πριν λίγο καιρό μάλιστα έφτιαχνε ένα MV το οποίο είχε μοτέρ σε συνεργασία με τη Ferrari και έμεινα μ@λκς. Μου εξηγούσε πως είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μηχανάκι και πως λίγα άτομα γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του.

NikosBu
05/04/2025, 22:25
Αν βαρύνει το πορτοφόλι μου με κάποιο μαγικό τρόπο δε θα έλεγα όχι πάντως χαχαχα

πυξιδας990
06/04/2025, 08:20
Γενικά κοιτάω από το 2020 και μετά με το μαύρο μοτέρ και παρατηρώ πως πέφτει και αρκετά η αξία τους ως μεταχειρισμένα εκτός κι αν έχω συνηθίσει από τα Tracer 9 που ως μεταχειρισμένα η αξία τους ανεβαίνει λ ������
Υπάρχει μια έκδοση με το μαύρο μοτέρ που είναι σχετικά φθηνή για mv ,η ροσσο..
Οι άλλες με τις ημιενεργητικες,το ρεκλους κτλπ είναι πιο ψηλά...
Είναι φοβερό εργαλείο φίλε...απίθανες λεπτομέρειες

svaboda
06/04/2025, 14:59
Νίκο φίλε πάρτο το μηχανάκι

Και δώστου μου για βόλτα!

STF
06/04/2025, 16:53
Πάρτο γιατί σε όλους μας αρέσει να μάθουμε πως είναι να συμβιώνεις με αυτήν :D

NikosBu
06/04/2025, 21:07
Υπάρχει μια έκδοση με το μαύρο μοτέρ που είναι σχετικά φθηνή για mv ,η ροσσο..
Οι άλλες με τις ημιενεργητικες,το ρεκλους κτλπ είναι πιο ψηλά...
Είναι φοβερό εργαλείο φίλε...απίθανες λεπτομέρειες

Αυτη κοιταω γενικά και η τιμούλα ειναι 18.900 ενω σαν μτχ εχω βρει του 2020 μαυρο μοτερ στα 13.500 με ελαχιστα χιολιόμετρα οποτε γενικά η αξία της έπεσε αρκετα σε οτι αφορά το after sale χωρις να έχω καταλάβει τον λόγο.

NikosBu
06/04/2025, 21:08
Νίκο φίλε πάρτο το μηχανάκι

Και δώστου μου για βόλτα!

Αν γίνει αυτή η αγορά ζωής πρώτα ο θεός θα μπώ κατευθείαν στο παρόν θέμα για τις λεπτομέρειες της κυρίας.:D

NikosBu
06/04/2025, 21:10
Πάρτο γιατί σε όλους μας αρέσει να μάθουμε πως είναι να συμβιώνεις με αυτήν :D

Είπα μήπως έβρισκα κάποιον τολμηρό πρίν απο εμένα και την γλίτωνα αλλά δύσκολα τα πράγματα.:nono:

basilis_k6
06/04/2025, 21:35
εχει πουλησει ελαχιστα γιατι αυτο που πουλαει ειναι κυριως το αδιανόητα ομορφο σχεδιο. η καλη της εκδοση κανει μια περιουσια και δυσκολα θα την κοιταξει καποιος, απλα θα παρει ενα tracer. αλλωστε οταν χτυπας τετοια νουμερα τιμης η ducati ειναι πιο σοφη επιλογη. εχει κατσει σε μια πολυ περιεργη θεση στην αγορα το μοντελο. πιστευω οτι οι πολλες εκδοσεις και η φτωχη -αλλα ακριβη- βασικη εκδοση δεν βοηθησαν. προβληματα εχει γενικα αλλα οπως ειπες το μαυρο μοτερ θεωρειτε αξιοπιστο και τα χοντρα θεματα του ψεκασμου τα εχουν λυσει. η ερωτηση ειναι γιατι να μην παρεις μια multi v2s. ναι ειναι οριακα ασχημη ενω η mv ειναι οριακα οτι πιο ομορφο σε ψηλο στριτ εχει βγει ποτε αλλα στο τελος τελος αυτο μονο του δεν ειναι αρκετο.

NikosBu
06/04/2025, 22:33
εχει πουλησει ελαχιστα γιατι αυτο που πουλαει ειναι κυριως το αδιανόητα ομορφο σχεδιο. η καλη της εκδοση κανει μια περιουσια και δυσκολα θα την κοιταξει καποιος, απλα θα παρει ενα tracer. αλλωστε οταν χτυπας τετοια νουμερα τιμης η ducati ειναι πιο σοφη επιλογη. εχει κατσει σε μια πολυ περιεργη θεση στην αγορα το μοντελο. πιστευω οτι οι πολλες εκδοσεις και η φτωχη -αλλα ακριβη- βασικη εκδοση δεν βοηθησαν. προβληματα εχει γενικα αλλα οπως ειπες το μαυρο μοτερ θεωρειτε αξιοπιστο και τα χοντρα θεματα του ψεκασμου τα εχουν λυσει. η ερωτηση ειναι γιατι να μην παρεις μια multi v2s. ναι ειναι οριακα ασχημη ενω η mv ειναι οριακα οτι πιο ομορφο σε ψηλο στριτ εχει βγει ποτε αλλα στο τελος τελος αυτο μονο του δεν ειναι αρκετο.

Υπάρχει και αλλη μια βασική διαφορά ανάμεσα η οποία σχτίζεται με το μοτέρ το ενα ειναι v2 το αλλο ειναι v3. Υπάρχουν αρκετά μεγάλες διαφορες ως προς το δούλεμα τους. Βέβαια σε φινίρισμα και ποιότητα δε θα έχουν μεγάλες διαφορές. Δε θεωρώ άσχημη μοτο το Μούλτι ισα ισα που το θεωρώ απο τα πιο όμορφα , οχι σαν το Mv αλλα θα το έβαζα σχετικά κοντά του ειδικα με το φετινό tracer το οποίο είναι ακόμη άξιο απορίας το desing του.

Volpad
06/04/2025, 22:38
Ι3, όχι v3

πυξιδας990
06/04/2025, 22:51
Αυτη κοιταω γενικά και η τιμούλα ειναι 18.900 ενω σαν μτχ εχω βρει του 2020 μαυρο μοτερ στα 13.500 με ελαχιστα χιολιόμετρα οποτε γενικά η αξία της έπεσε αρκετα σε οτι αφορά το after sale χωρις να έχω καταλάβει τον λόγο.

Όταν βγήκε στην αγορά η ροσσο έκανε 17000
Οπότε λογικά τα 13500

NikosBu
06/04/2025, 23:08
Ι3, όχι v3

Ωραιο θα ηταν να υπηρχαν δυο κυλινδροι μπροστα ενας πισω :D

NikosBu
06/04/2025, 23:18
Όταν βγήκε στην αγορά η ροσσο έκανε 17000
Οπότε λογικά τα 13500

Η συγκεκριμένη τιμή για μια τέτοια μηχανή δε μπορώ να πω οτι είναι εξωφρενική. Σίγουρα δεν ειναι για πολλα πορτοφόλια αλλα στις μηχανές πολλές φορές δεν παίρνεις αυτό που πληρώνεις και θεωρώ πως στη περίπτωση της Mv veloce θα πάρεις κάτι αντάξιο για τα χρήματα σου. Εννοείται οτι μετά έρχονται οι τιμές των σέρβις , η συμπεριφορά της εταιρείας σε περιόδους κρίσεων κλπ.

πυξιδας990
07/04/2025, 08:03
Η συγκεκριμένη τιμή για μια τέτοια μηχανή δε μπορώ να πω οτι είναι εξωφρενική. Σίγουρα δεν ειναι για πολλα πορτοφόλια αλλα στις μηχανές πολλές φορές δεν παίρνεις αυτό που πληρώνεις και θεωρώ πως στη περίπτωση της Mv veloce θα πάρεις κάτι αντάξιο για τα χρήματα σου. Εννοείται οτι μετά έρχονται οι τιμές των σέρβις , η συμπεριφορά της εταιρείας σε περιόδους κρίσεων κλπ.
Κοίτα,μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί κάτι, συμφωνώ ότι το εξεζητημένο θα έχει κάποιο κόστος περισσότερο, πάντως δεν έχει περίεργα πράγματα να προσέχεις..
Επειδή έχουμε στην ομάδα τρεισερ και πάρα πολλές βόλτες παρέα,η οδική του συμπεριφορά ειναι πολύ πιο πάνω απ' το γιαμαχα.. Πάντως όπου αράζουμε,δεν υπάρχει τίποτα άλλο δίπλα,όλοι αυτό χαζεύουν,μα όλοι..
Το φοβερό είναι όσο το χαζεύεις βλέπεις απίθανες λεπτομέρειες στη σχεδίαση που μόνο το μάτι τις βλέπει και καμία φωτό δεν μπορεί να τα δείξει..
Το σίγουρο είναι ότι μιλάμε για δεκαετή σχεδιασμό και σε 10 χρόνια απ τώρα πάλι κούκλα θα είναι και πάλι θα σου φτιάχνει τη μέρα..
Πιστεύω ότι φέτος θα δούμε το μεγαλύτερο μοτέρ σε νέα έκδοση που φοράει το ψηλό της εταιρίας.
Κλείνοντας η έκδοση ροσο στο εξωτερικό πούλησε καλά διότι είχε πολύ ανταγωνιστική τιμή,αρκετά κάτω απ' τη δικιά μας, άλλωστε ήταν στόχευση της MV

NikosBu
07/04/2025, 14:20
Κοίτα,μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί κάτι, συμφωνώ ότι το εξεζητημένο θα έχει κάποιο κόστος περισσότερο, πάντως δεν έχει περίεργα πράγματα να προσέχεις..
Επειδή έχουμε στην ομάδα τρεισερ και πάρα πολλές βόλτες παρέα,η οδική του συμπεριφορά ειναι πολύ πιο πάνω απ' το γιαμαχα.. Πάντως όπου αράζουμε,δεν υπάρχει τίποτα άλλο δίπλα,όλοι αυτό χαζεύουν,μα όλοι..
Το φοβερό είναι όσο το χαζεύεις βλέπεις απίθανες λεπτομέρειες στη σχεδίαση που μόνο το μάτι τις βλέπει και καμία φωτό δεν μπορεί να τα δείξει..
Το σίγουρο είναι ότι μιλάμε για δεκαετή σχεδιασμό και σε 10 χρόνια απ τώρα πάλι κούκλα θα είναι και πάλι θα σου φτιάχνει τη μέρα..
Πιστεύω ότι φέτος θα δούμε το μεγαλύτερο μοτέρ σε νέα έκδοση που φοράει το ψηλό της εταιρίας.
Κλείνοντας η έκδοση ροσο στο εξωτερικό πούλησε καλά διότι είχε πολύ ανταγωνιστική τιμή,αρκετά κάτω απ' τη δικιά μας, άλλωστε ήταν στόχευση της MV

Σίγουρα η μεταπήδηση απο το Tracer πόσο μάλλον το 700 θα είναι τουλαχιστον τρομακτική :cry:. Βέβαια είναι απλα μια σκέψη κάτι σαν όνειρο αλλα υπάρχει μέσα στα πλάνα μου για κάποια στιγμή στο όχι πολύ μακρινό μέλλον. Το γεγονός οτι έχω και δικό μου άνθρωπο που ασχολείται και ξέρει τα συγκεκριμένα μηχανάκια μου δίνει και μια επιπλέον ώθηση στο να προχωρήσω σε κάτι τέτοιο. Σχετικά με το desing δυστυχώς δεν είχα την τύχη να δώ κάποιο απο κοντά παρα μόνο σε βίντεο και φωτογραφίες είμαι σίγουρος όμως πως δεν θα χάζευα κάποιο άλλο μηχανάκι πέρα απο το συγκεκριμένο όπως είχα πάθει και με το Ducati οταν είχε παρκάρει σχεδόν δίπλα απο το Tracer.

doctor_john
08/04/2025, 08:10
Χε, τώρα θα σας πρήξω, περιγράφεις την ελευθερία των σχεδιαστών κατά την διαδικασία.
Ο αρχικά 2d σχεδιασμός κρύβει πολλές όψεις που διαχειρίζεται ο σχεδιαστής στην φάση του πηλού και βλέπουμε συχνά στο τελικό αποτέλεσμα (έχοντας και εμείς πλέον αντίστοιχη θέση -οπτικη με τον σχεδιαστή ).