Σύνδεση

View Full Version : SOS - Κλειδι Givi Μπαγκαζιερα

PortisHead
08/04/2025, 09:58
Βγηκε το κλειδι απο την βαση και χαθηκε.
Ναι οπως το διαβασατε.
Δεν υπαρχει 2ο

Κλειδαρας (πολυ ικανος) δεν μπορεσε να την ανοιξει με νορμαλ τροπο, οποτε αναγκαστικά πρεπει να γινει διαρηξη και νεο αφαλο κλειδια.
Πριν σκασω την 30αρα εχει κανεις κανα τιπ ?

461290

toyar
08/04/2025, 12:41
30αρα για τη διάρρηξη η για τον καινούργιο αφαλό;
Ο αφαλός έχει σετ κάτω από 20
Η διάρρηξη γίνεται με ένα μεγάλο ίσιο κατσαβίδι σφυρι και λίγα νευρα

PortisHead
08/04/2025, 12:42
30αρα για τη διάρρηξη η για τον καινούργιο αφαλό;

Ολα μαζι

Phantom
08/04/2025, 13:03
Προσωπικά την διάρρηξη θα την έκανα με ηλεκτρικό δραπανοκατσάβιδο.

Από εκεί και πέρα, ο "αφαλός" πάει ανάλογα με το μοντέλο της βαλίτσας. Ξεκινάει από 12 ευρώ και φτάνει βαριά τα 20, ενώ αν χρειαστείς και γάντζο (γιατί έκανες ζημιά) πάει στα 30.

Οπότε θεωρώ την τιμή που σου ζήτησε τίμια.
20 ευρώ το ανταλλακτικό, και 10 ευρώ εργασία.

PortisHead
08/04/2025, 13:11
Προσωπικά την διάρρηξη θα την έκανα με ηλεκτρικό δραπανοκατσάβιδο.

Από εκεί και πέρα, ο "αφαλός" πάει ανάλογα με το μοντέλο της βαλίτσας. Ξεκινάει από 12 ευρώ και φτάνει βαριά τα 20, ενώ αν χρειαστείς και γάντζο (γιατί έκανες ζημιά) πάει στα 30.

Οπότε θεωρώ την τιμή που σου ζήτησε τίμια.
20 ευρώ το ανταλλακτικό, και 10 ευρώ εργασία.

Ναι, δεν την θεωρω παραλογη την τιμη.
Απλα μου εκανε εντυπωση οτι με διαφορα εργαλεια, και με κατι ειδος σαν πασπαρτου κλειδι (βασει ενος κωδικου που ειδε διπλα στην κλειδαρια 210)
προσπαθησε ποση ωρα και δεν καταφερε να την ανοιξει.
Για να μου εφτιαχνε απλα ενα κλειδι και να μην με χρεωσει.
Δλδ. τοσο φοβερης ασφαλειας ειναι οι κλειδαριες της Givi ?
Εγω πιστευα πως αν ζητουσα τα κλειδια μια αλλης Givi απο καναν συναδελφο, αν δεν την ανοιγε το πρωτο κλειδι, θα την ανοιγε το δευτερο :lol:

ΓιώργοςΤΤ
08/04/2025, 13:19
Αν έχεις τα χαρτιά της μπαγκαζιερας, κάπου γράφει τον κωδικό του κλειδιού. Με αυτόν μπορεί ένας κλειδαράς να σου φτιάξει ίδιο.

yes-u
08/04/2025, 13:28
Επίσης, όταν βγάλεις άκρη με νέα κλειδαριά, βγάλε ένα απλό αντικλείδι να έχεις στα κλειδιά σου για να γλιτώνεις και όγκο στο μπρελόκ και να μη συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο

PortisHead
08/04/2025, 13:29
Αν έχεις τα χαρτιά της μπαγκαζιερας, κάπου γράφει τον κωδικό του κλειδιού. Με αυτόν μπορεί ένας κλειδαράς να σου φτιάξει ίδιο.
Την ειχα παρει μεταχειρισμενη :(

Phantom
08/04/2025, 13:31
Οι απλές κλειδαριές της Givi έχουν 6 δακτύλιους επί 4 θέσεις ο καθένας. Οπότε χοντρικά οι πιθανοί συνδυασμοί είναι 4^6 = 4096 συνδυασμοί!

Λίγο δύσκολο με βάση το νόμο των πιθανοτήτων να την ανοίξει το "2ο/3ο" κλειδί..

Κάπου στο 3000 και κάτι το συζητάμε.. :p

Υ.Γ.: Αν ο κλειδαράς σου ανοίξει τον αφαλό χωρίς να τον καταστρέψει, τότε μπορεί (αφού τον αφαιρέσει από την βαλίτσα) να σου φτιάξει κλειδί.
Η διαδικασία όμως είναι λίγο μπελαλίδικη, οπότε πάλι τα 30 ευρώ τα θεωρώ λογικά.
Στην ουσία παίρνει ένα "άγραφο" κλειδί, και το τροχίζει ώστε κάθε θέση να φέρει τους δακτύλιους του αφαλού στη σωστή θέση.
Απλά αν ένα αντικλείδι θέλει 1 λεπτό για να γίνει, η παραπάνω διαδικασία θέλει κανένα δεκάλεπτο.
Εγώ αν ήμουν κλειδαράς, το 30άρι μια χαρά θα το χρέωνα.. :p

PortisHead
08/04/2025, 13:33
Θα ψαξω σε πρωτη φαση να βρω το 2ο κλειδι.
Συνηθως το δινω στις διακοπες στη δικια μου για να την ανοιγει ανεξαρτητα.
Τωρα ή το εχασε ή μου το εδωσε και το πεταξα σε ασχετο σημειο εγω.

Παντως μου εχει τυχει να σπασει κλειδι μεσα, να στραβωσει, να φαγωθει απο την πολυ χρήση, αλλα
να ξεκολησει το μεταλλικο μερος απο το πλαστικό μερος και να χαθει, θελει ιταλική τεχνογνωσια για να σου συμβεί :lol:

Phantom
08/04/2025, 13:40
Και όλα αυτά τα έμαθα πρόσφατα να φανταστείς γιατί κοιτούσα video στο YouTube πως να κάνεις repin κλειδαριές ώστε να έχουν το ίδιο κλειδί (σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξω μία από τις κλειδαριές στο Hornetάκι μου)
Είναι σχετικά εύκολη διαδικασία, αρκεί να έχεις υπομονή.

Phantom
08/04/2025, 13:42
αλλα να ξεκολησει το μεταλλικο μερος απο το πλαστικό μερος και να χαθει, θελει ιταλική τεχνογνωσια για να σου συμβεί :lol:
Δεν κοιτάς καλά μέσα σε τσέπες και όλα τα συναφή μήπως το κομμάτι που ξεκόλλησε είναι εκεί;
Με βάση το νόμο των πιθανοτήτων.. πρέπει να είναι μέσα σε κάποια τσέπη και να σου κάνει αστείες γκριμάτσες (σικ) :D

PortisHead
08/04/2025, 13:45
Δεν κοιτάς καλά μέσα σε τσέπες και όλα τα συναφή μήπως το κομμάτι που ξεκόλλησε είναι εκεί;
Με βάση το νόμο των πιθανοτήτων.. πρέπει να είναι μέσα σε κάποια τσέπη και να σου κάνει αστείες γκριμάτσες (σικ) :D

Εψαξα :(

Bowleno
08/04/2025, 17:34
Εψαξα :(

Δίνεις το 30αρι και πας παρακάτ΄ρε συ.....δεν λέει να σκας.
Έχω χάσει ολόκληρο μπρελόκ κλειδιών 2 φόρες με αυτόν τον τρόπο (τα ξέχασα πάνω στην μπαγκαζιέρα) δεν με ένοιαξε καθόλου για τα κλειδιά διότι πάντα έχω διπλά και τριπλά αντίγραφα όλων.
Με έτσουξε ΠΟΛΥ για τα μπρελόκ τα ίδια διότι ήταν 2 μιας θυγατρικής της Victorinox, που είχα αγοράσει το 2006 στην Ελβετία και δεν παράγονται πλέον.....:(

Phantom
08/04/2025, 18:20
Έχω χάσει ολόκληρο μπρελόκ κλειδιών 2 φόρες με αυτόν τον τρόπο (τα ξέχασα πάνω στην μπαγκαζιέρα)
Οι καινούργιες Givi δεν αφήνουν το κλειδί να βγει αν δεν "κλειδώσεις" την μπαγκαζιέρα.
Δηλαδή, αν κλείσεις την μπαγκαζιέρα και την ξεχάσεις ξεκλείδωτη με το κλειδί επάνω, το κλειδί ΔΕΝ βγαίνει.
Θα πρέπει να κλείσεις την μπαγκαζιέρα, να την κλειδώσεις, και την ώρα που κλειδώνεις να ξεχάσεις να βγάλεις το κλειδί, για να υπάρχει κίνδυνος να φύγει το κλειδί από πάνω..

McGyver
08/04/2025, 19:04
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=98940

Μου φαίνεται πολύ περίεργο να μην μπορεί να την ανοίξει ένας κλειδαράς, ο συγκεκριμένος αφαλός δεν είναι και πολύ σπουδαίος...

toyar
08/04/2025, 20:13
Της πλάκας είναι
Γι αυτό είναι και φθηνος

PortisHead
09/04/2025, 07:13
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=98940

Μου φαίνεται πολύ περίεργο να μην μπορεί να την ανοίξει ένας κλειδαράς, ο συγκεκριμένος αφαλός δεν είναι και πολύ σπουδαίος...

Ελα ντε.
Ο πρωτος, μεγαλο μαγαζι στον Πειραια με εξειδικευση σε κλειδια αυτοκινητου και κοντρολ κλπ κλπ τα παρατησε μετα απο μιση ωρα
Πηγα σε δευτερο στην περιοχη μου παλευε κανα μισαωρο κιαυτος, ΤΙΠΟΤΑ.
Μιλαμε παντα για να την ανοιξουν με σωστο τροπο.Με κατι ειδικα λαμακια και διαφορα αλλα εργαλεια.Παραβιαση δλδ.
Ε στο τελος του ειπα δεν εχει νοημα.....σπαστη.
Ε και την πηρα στο χερι.
Τωρα πρεπει να βρω αφαλο και κλειδια....εχει απο 15 με 20 ευρω

Καλα τις πανακριβες πορτες ασφαλειας στα σπιτια πως τις ανοιγουν σε 2 λεπτα με κατι ειδικα εργαλεια και μια μπαγκαζιερα τους παιδεψε τοσο πολυ ?

spyrval
09/04/2025, 09:35
Καλα τις πανακριβες πορτες ασφαλειας στα σπιτια πως τις ανοιγουν σε 2 λεπτα με κατι ειδικα εργαλεια και μια μπαγκαζιερα τους παιδεψε τοσο πολυ ?

"Διάρρηξαν την θωρακισμένη πόρτα, απενεργοποίησαν τον συναγερμό, ανοίξανε το χρηματοκιβώτιο αλλά ευτυχώς είχα βάλει τα κοσμήματα στην μπαγκαζιέρα του Crypton"

:lol:

Phantom
09/04/2025, 09:42
Κλειδαριές ασφαλείας ΔΕΝ τις παραβιάζουν. Τις καταστρέφουν, και σου τις αλλάζουν με καινούργιες.
Τώρα για την διάρρηξη απλής κλειδαριάς, ΧΩΡΙΣ να είμαι ειδικός, ίσως παίζει ρόλο οτι ο μύλος της κλειδαριάς βρίσκεται υπό πίεση.
Στις απλές κλειδαριές που έχουμε στις πόρτες, ο μύλος δεν βρίσκεται υπό πίεση όταν βάζεις το κλειδί και προσπαθείς να τον κουνήσεις. Ο μύλος ασκεί πίεση στον μηχανισμό της κλειδαριάς ΑΦΟΥ ξεκινήσει η περιστροφή του.
Αντίθετα στις μπαγκαζιέρες (και αλλού) ο μύλος είναι μόνιμα "υπό πίεση" αφού είναι μόνιμα "1 προς 1" συνδεδεμένος με τον μηχανισμό κλειδώματος.
Ξαναλέω, δεν είμαι ειδικός, αλλά είναι η μόνη διαφορά που έχει νόημα.

Υ.Γ.:
Έχω πληρώσει κλειδαρά 4 φορές στη ζωή μου, και ήδη από την τρίτη είχα ορκιστεί "ποτέ ξανά"
Χονδρικά: Αν η κλειδαριά είναι "ασφαλείας" και είναι κλειδωμένη, τότε όλοι πλέον απλά θα καταστρέψουν την κλειδαριά για να την ανοίξουν. Οπότε θα τους πληρώσεις το κόστος της καινούργιας, και 50+ ευρώ για να σου καταστρέψουν και "αλλάξουν" την παλιά.
Αν δεν βρίσκεσαι σε κατάσταση πανικού (όπως ήταν η γυναίκα μου την 4η φορά που πλήρωσα κλειδαρά), τότε σε συμφέρει να το κάνεις μόνος σου.

PortisHead
09/04/2025, 09:44
"Διάρρηξαν την θωρακισμένη πόρτα, απενεργοποίησαν τον συναγερμό, ανοίξανε το χρηματοκιβώτιο αλλά ευτυχώς είχα βάλει τα κοσμήματα στην μπαγκαζιέρα του Crypton"

:lol:
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Ρε φιλε ειλικρινα.
Και οι 2 ηρθαν με μια σειρα απο λαμακια περασμενα σε ενα δαχτυλιδι διαφορα μηκη, παχη και μεγεθη (κατι σαν τα φιλερ οταν ρυθμιζουμε τις βαλβιδες)
και πολεμουσαν να την ανοιξουν με καμμια επιτυχια.
Εν τω μεταξυ η κλειδαρια δεν ειχε καποιο θεμα να πεις ηταν φαγωμενη κλπ. ανοιγε πανευκολα με το κλειδακι της.

Απο αυριο ολα τα τιμαλφή στην GIVI για μαξιμουμ ασφάλεια.

PortisHead
09/04/2025, 09:47
Κλειδαριές ασφαλείας ΔΕΝ τις παραβιάζουν. Τις καταστρέφουν, και σου τις αλλάζουν με καινούργιες.
Τώρα για την διάρρηξη απλής κλειδαριάς, ΧΩΡΙΣ να είμαι ειδικός, ίσως παίζει ρόλο οτι ο μύλος της κλειδαριάς βρίσκεται υπό πίεση.
Στις απλές κλειδαριές που έχουμε στις πόρτες, ο μύλος δεν βρίσκεται υπό πίεση όταν βάζεις το κλειδί και προσπαθείς να τον κουνήσεις. Ο μύλος ασκεί πίεση στον μηχανισμό της κλειδαριάς ΑΦΟΥ ξεκινήσει η περιστροφή του.
Αντίθετα στις μπαγκαζιέρες (και αλλού) ο μύλος είναι μόνιμα "υπό πίεση" αφού είναι μόνιμα "1 προς 1" συνδεδεμένος με τον μηχανισμό κλειδώματος.
Ξαναλέω, δεν είμαι ειδικός, αλλά είναι η μόνη διαφορά που έχει νόημα.

Υ.Γ.:
Έχω πληρώσει κλειδαρά 4 φορές στη ζωή μου, και ήδη από την τρίτη είχα ορκιστεί "ποτέ ξανά"
Χονδρικά: Αν η κλειδαριά είναι "ασφαλείας" και είναι κλειδωμένη, τότε όλοι πλέον απλά θα καταστρέψουν την κλειδαριά για να την ανοίξουν. Οπότε θα τους πληρώσεις το κόστος της καινούργιας, και 50+ ευρώ για να σου καταστρέψουν και "αλλάξουν" την παλιά.
Αν δεν βρίσκεσαι σε κατάσταση πανικού (όπως ήταν η γυναίκα μου την 4η φορά που πλήρωσα κλειδαρά), τότε σε συμφέρει να το κάνεις μόνος σου.

Εχω πληρωσει Κυριακη πρωι (25.000 δραχμες) κλειδαρα να μου ανοιξει εσωτερικη πορτα απο το Σαλονι στο υπνοδωματιο.
Το επικο ηταν που μου ζητησε μια μεταλλικη κρεμαστρα αν εχω....την στραβωσε καπως και την ανοιξε.

Υ.Γ. Επίσης επειδη η πρωην ηταν σε πανικό :lol:

Bowleno
10/04/2025, 13:21
Οι καινούργιες Givi δεν αφήνουν το κλειδί να βγει αν δεν "κλειδώσεις" την μπαγκαζιέρα.
Δηλαδή, αν κλείσεις την μπαγκαζιέρα και την ξεχάσεις ξεκλείδωτη με το κλειδί επάνω, το κλειδί ΔΕΝ βγαίνει.
Θα πρέπει να κλείσεις την μπαγκαζιέρα, να την κλειδώσεις, και την ώρα που κλειδώνεις να ξεχάσεις να βγάλεις το κλειδί, για να υπάρχει κίνδυνος να φύγει το κλειδί από πάνω..

Αυτό ακριβώς, δις....:( (κράξτε ελεύθερα)
Πλέον απλώς δεν κλειδώνω την μπαγκαζιέρα, δεν βάζω και τίποα αξίας, άλλωστε.

motojojo
10/04/2025, 14:14
Τότε να βάλουμε και στο σπιτι κλειδαριες givi. Με 20 ευρώ τη μια μονο με τανκς θα συμφέρει το κλεφτη να μπει.