PDA

View Full Version : Αγορά Yamaha xt660x εν έτει 2025

hliaskmg
21/04/2025, 09:36
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum.Έχοντας αποκτήσει το δίπλωμα Α2 δρομολογώ να κάνω την πρώτη μου αγορά και κοιτάζω το μοντέλο στον τίτλο.Κοντά στην περιοχή μου υπάρχουν 2 τα οποία έχουν 60χλμ και 4100€/4200€.Μου φαίνονται εξωφρενικά ποσά για μηχανακι 20ετίας.Πως μου προτείνετε να δράσω;Να κοιτάξω πιο μακριά από την περιοχή μου;Έως ποσα χλμ και με ποια τιμή;

telegonos
21/04/2025, 09:40
Να κοιτάξεις κάποια άλλη μηχανή, γιατί το XTX είναι εκτός ορίου Α2.

Peterjackson
21/04/2025, 10:01
Ασχέτως κατηγορίας, επειδή πέρασα πρόσφατα από τον βραχνά της πρώτης μηχανής, όταν τα δεις από κοντά αυτά τα γερόντια, θα θες να τους κάνεις μήνυση με αυτά που ζητάνε. Αν ήταν πάρω xtx, θα τα έδινα προκαταβολή τα 4κ για να πάρω καινούργιο tenere.

Επισης κάτι που εκτίμησα ως νέος οδηγός ήταν το abs όταν μου πετάχτηκε αυτοκίνητο σε stop και πλακώθηκα στα φρένα. Ευγνωμονώ την κοινότητα εδώ που με απέτρεψε από το να πάρω παλιό μηχανάκι.

ptc
21/04/2025, 10:13
Κοίτα για το αντίστοιχο ΜΤ03. Είναι ουσιαστικά η ίδια μηχανή και λόγω μικρότερης εμπορικότητας οι τιμές είναι πολύ πιο λογικές.

harris_x
21/04/2025, 10:22
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum.Έχοντας αποκτήσει το δίπλωμα Α2 δρομολογώ να κάνω την πρώτη μου αγορά και κοιτάζω το μοντέλο στον τίτλο.Κοντά στην περιοχή μου υπάρχουν 2 τα οποία έχουν 60χλμ και 4100€/4200€.Μου φαίνονται εξωφρενικά ποσά για μηχανακι 20ετίας.Πως μου προτείνετε να δράσω;Να κοιτάξω πιο μακριά από την περιοχή μου;Έως ποσα χλμ και με ποια τιμή;

Μακρυά από τις σαπιογριες...

Κοίτα για το αντίστοιχο ΜΤ03. Είναι ουσιαστικά η ίδια μηχανή και λόγω μικρότερης εμπορικότητας οι τιμές είναι πολύ πιο λογικές.

Πολύ καλό το MT03

Tallyban
21/04/2025, 14:06
Εδώ κρατάει τιμή το 600,δε θα κρατάει το 660;
Αν όντως τα χλμ είναι αληθινά και είναι σε εργοστασιακή γνησια κατάσταση είναι λογική τιμή.
Αυτά τα μηχανακια βγάζουν άνετα πάνω από 200000χλμ χωρίς βαρια βλάβη.

taisteal
21/04/2025, 14:52
Καλά μοτέρ και άσπαστα αλλά δύσκολα θα βρεις καλό+ αυτό που είπε ο τελεγονος.
Στη θέση σου θα κοιτούσα κατι με abs.

kostaskk
21/04/2025, 16:23
Σε κάποια πρώτα είχε βγει ανάκληση για το tps,
Μπορεί να άλλαζαν βελτίωσαν και ηλεκτρονική
Έσβηνε εν κινήσει. Αν δεν έχουν αλλαχτεί μπορεί να είναι πολύ ακριβά

Όλα είναι ανεβασμένα 1000-2000€ σε σχέση με πριν 2-3-4 χρόνια..

αυτά έχουν και ζήτηση τα ψάχνουν οπότε παραπάνω αύξηση

hliaskmg
22/04/2025, 10:04
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.

Όσον αφορά το δίπλωμα έχω την εντύπωση πως μερικά μοντέλα αναγράφουν στην άδεια 35kw ακριβώς.

Ένα πλεονέκτημα του Xtx είναι η μεταπωλητική του αξία,έτσι και αλλιώς για πάνω από 2 χρόνια δεν θα το κρατήσω.Τα Mt03,Duke 390 κτλ. να πω την αλήθεια δεν μου αρέσουν εξωτερικά.

Όπως και να έχει,είμαι ανοιχτός σε κάθε άποψη και δεν βιάζομαι για την αγορά της πρώτης μου μηχανής.

strokt up
22/04/2025, 10:09
Μόνο xt660 δεύτερης γενιάς μπορείς να πάρεις για να σε καλύπτει το Α2 δίπλωμα. Καλό μηχανάκι, πολύ αξιόπιστο αλλά συνήθως με κακούς ιδιοκτήτες.

hliaskmg
22/04/2025, 10:15
Ναι μάλλον θα χρειαστεί αρκετή έρευνα για να βρω κανένα μη-σακατεμένο.

Bowleno
22/04/2025, 13:28
Ναι μάλλον θα χρειαστεί αρκετή έρευνα για να βρω κανένα μη-σακατεμένο.

Πιο εύκολα θα πιάσεις το τζόκερ παρά αυτό...
Θα σου έλεγα να κοιτάξεις για pegaso strada, ίδιο μοτέρ, καλύτερα Περιφερειακά και πολύ πιο προσγειωμένη τιμή αλλά σε περιορίζει το Α2... (Είναι 50 ίππους)

hliaskmg
22/04/2025, 15:04
Το κοίταζα και αυτό αλλά όπως είπες δεν με καλύπτει το Α2 δυστυχώς

Peterjackson
22/04/2025, 17:46
Έχεις δει το trk 502x?

hliaskmg
22/04/2025, 21:34
Έχεις δει το trk 502x?
Η αλήθεια είναι πως όχι,θα το κοιτάξω!

telegonos
23/04/2025, 08:19

Ειναι ενα γενικότερο ΓΙΑΤΙ, θέλεις να πάρεις ΧΤΧ. Οχι εν έτη 2025, γενικώς, γιατί ο κόσμος αγοράζει αυτήν την μηχανή.

Δυνατή δεν είναι. 40 κάτι άλογα τροχό, από 660 κυβικά.
Ελαφριά δεν είναι. Σπρώχνεις στο γκαράζ π.χ. ZX636 του 2005 και το νοιώθεις σαν να σπρώχνεις παιδικό ποδήλατο. Σπρώχνεις ΧΤΧ και είναι σαν να παλεύεις με Λύκο.
Κατανομή μαζών, άθλια, το κέντρο βάρους στο ντεπόζιτο.
Ιταλικός κινητήρας. Δεν είναι της Yamaha ο κινητήρας αυτός, είναι της Minareli. Η παναγιά μαζί μας.
Αισθηση ταξιδιού, κραδασμοί λόγω μονοκύλινδρου, αεροπροστασία μηδέν, σαν να ταξιδεύεις με τρακτέρ.

Πάρε κάτι άλλο άνθρωπέ μου, πιο σύχρονο, με περισσότερους κυλίνδρους, να είναι Α2, να είναι πιο σχεδιασμένο για ανθρώπους, να μην ζυγίζει 2.5 τόνους, να μην πληρώνεις 660 κυβικά για επιδόσεις δικύλινδρου 400.

dela
23/04/2025, 09:57
Πριν 2 χρόνια περίπου αγόρασα ένα XT 660 R gen2 για τρίτο μηχανάκι (έχω ένα μηχανάκι βόλτας και ένα xmax 250 δεκαπενταετίας ).
Το βρήκα σε πάρα πολύ καλή κατάσταση η αλήθεια είναι και τιμή λογική . Αυτό που έψαχνα τότε ήταν, να σταματήσω να πηγαίνω στην δουλειά με το xmax και να πάρω κάτι άλλο, όχι σκούτερ , με λίγα χρήματα (<=3000).

Το Χ δεν θα το έπαιρνα για πολλούς και διαφόρους λόγους

Το πήρα λοιπόν για να πηγαίνω στην δουλειά μου και βρήκα την υγειά μου μιας και είναι αλλά και συμπεριφέρεται σαν μεγάλο παπί.
Δεν καίει πάνω από 5,5 λίτρα , για μένα είναι αρκετά ελαφρύ , δεν σπάει δεν χαλάει και κάνω και τον Γαρδέλη ενίοτε πατώντας και λίγο χώμα.

Τίμιο μηχανάκι, που υπό συγκεκριμένες συνθήκες φαντάζει εργαλείο (τουλάχιστον στα δικά μου μάτια).

Τέλος , για πρώτο μηχανάκι δεν θα το έπαιρνα αλλά θα έκανα υπομονή να μαζέψω χρήματα για κάτι πιο σύγχρονο που κακά τα ψέματα , άλλο πράγμα να οδηγίας σύγχρονο μηχανάκι!!!

Tallyban
23/04/2025, 10:56
Μη παραμυθιαζόμαστε ότι το 660 δεν έχει γκάζι,σε σχέση με δικυλινδρο 450αρι,κινέζικο ή μη.
Με συνεπιβάτη καταλαβαίνεις τη διαφορά..

Kickstart
23/04/2025, 11:07
επίσης κάτι που δεν αναφέρθηκε...

το συγκεκριμένο παρά τα χρονάκια του παραμένει αγαπημένο πάσης φύσεως τσογλανιών-κλεφτρονιών που ψειρίζουν τα πλαστικά του και με μεγάλη συχνότητα το πάνελ των οργάνων.

καλά για τα ποσά που ζητάνε στα μεταχειρισμένα δεν το συζητώ, κωμωδία.

Bowleno
23/04/2025, 11:16
Ειναι ενα γενικότερο ΓΙΑΤΙ, θέλεις να πάρεις ΧΤΧ. Οχι εν έτη 2025, γενικώς, γιατί ο κόσμος αγοράζει αυτήν την μηχανή.

Ελαφριά δεν είναι. Σπρώχνεις στο γκαράζ π.χ. ZX636 του 2005 και το νοιώθεις σαν να σπρώχνεις παιδικό ποδήλατο. Σπρώχνεις ΧΤΧ και είναι σαν να παλεύεις με Λύκο.
Ιταλικός κινητήρας. Δεν είναι της Yamaha ο κινητήρας αυτός, είναι της Minareli. Η παναγιά μαζί μας.
Αισθηση ταξιδιού, κραδασμοί λόγω μονοκύλινδρου, αεροπροστασία μηδέν, σαν να ταξιδεύεις με τρακτέρ.

Πάρε κάτι άλλο άνθρωπέ μου, πιο σύχρονο, με περισσότερους κυλίνδρους, να είναι Α2, να είναι πιο σχεδιασμένο για ανθρώπους, να μην ζυγίζει 2.5 τόνους, να μην πληρώνεις 660 κυβικά για επιδόσεις δικύλινδρου 400.

+όσα θες εκτός του μοτέρ, επειδή το είχα. Σκυλί μαύρο, 11 χρόνια δεν ζήτησε το παραμικρό, δύναμη τόσο όσο για μονοκύλινδρο 20ετίας πλέον.....

zephyr1
23/04/2025, 11:30
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/45707754-honda-cb-500

Tallyban
23/04/2025, 13:29
Η εργοστασιακή εξάτμιση που είναι;

THRESH
23/04/2025, 13:43
Εχμ, στο εργοστάσιο :p

Άλλες επιλογές εκτός απο το ΧΤ δεν θέλει ο φίλος ? Σα να πέρασαν τα χρόνια, μήπως υπάρχει κάτι πιο εκλεκτό στα ...4000 ? !!!

Κάπου εκεί μπορεί να βρεις μέχρι και ΜΤ σιγά σιγά

katsar
23/04/2025, 16:44
Ενώ με το zx636 κάνεις ταξιδάρες βρε telegonos τόσο
άνετο που είναι καθώς και οικονομικό αν ταξιδεύεις με..120.
Πλήρωνε 4δες μπουζιά, βαλβίδες :a021: ,ακριβά λάδια
και μακρυά από πεζοδρόμια και χαλικόδρομους γιατί οκ είναι αγωνιστικό πως θα γίνει.

Θέλω να καταλήξω πως αν σκεφτείς έτσι θα βρεις και
θα βγάλεις σκάρτο οτιδήποτε από ΧΤ μέχρι πιστόλι
των 1390 cc.
Τα ίδια ακούω και γ:wave2:
ια το δικό μου, "αυτό δεν στρίβει" π.χ
και όντως έχουν δίκιο,το οδηγάω μόνο σε ευθείες και στις στροφές κατεβαίνω το σπρώχνω :wave2:

Στα του θέματος με 4 χιλιάρικα κοίτα κάτι άλλο,δεν προσφέρει κάτι που να δικαιολογεί τέτοιες τιμές μετά
από 20 χρόνια.Δες κανένα ΚΤΜ duke 390 π.χ,οκ μπ@@ρδ#λο θα πάρεις αλλά τουλάχιστον θα ευχαριστηθείς οδήγηση.

kostaskk
23/04/2025, 17:36
Xt παίρνουν γιατί έχει την φήμη του ασπαστου,σκυλιού, μηδέν συντήρηση και πάει για πάντα.
Και γιατί πούλησε πολύ, το έχουν σαν μεγάλο παπί, πάνε περίπτερο,στη δουλειά,,στα πρόβατα στο χωράφι, κάνα ταξίδι και αλλάζουν λάδια κάθε 3χρονια..

με τα μισά, δλδ κάτω από 2000 έχει πάρα πολλά στο car το xt600E όμως, δλδ ποιο παλιό,ποιο αργό, αερόψυκτο,ποιο αξιόπιστο. Ίσως ποιο βαρύ,,
Μέτριο μηχανάκι σε όλα αλλά τα κάνει όλα μέτρια.
Κρατάνε και τιμή,, σε 2 χρόνια πάλι στα ίδια λεφτά που το πήρες θα το δώσεις,ίσως και ποιο πάνω,,,
Μη περιμένεις καλές αναρτήσεις η καλά φρένα η γκάζι η οτιδήποτε καλό πάνω σε αυτό το μηχανάκι.
Το βάρος του ίσως είναι και κουραστικό κάποιες φορές.

Το 660 έχει παραπάνω τιμή γιατί είναι ποιο καινούριο,το προτιμάνε και οι καγκουρες, με λιγο φτιαξιμο(εξάτμιση φίλτρο) παίρνει λίγη δύναμη.
Έχει καλύτερες αναρτήσεις φρένα από το παλιο

toyar
23/04/2025, 19:11
το 80% του κοσμου δεν καταλαβαινει αν το xt ειναι αργο βαρυ χωρις φρενα αναρτησεις κλπ
καταλαβαινει ομως οτι θα κανει οτι του ζητησει για παντα μονο με βενζινη

hliaskmg
23/04/2025, 21:52

Λαμβάνω υπόψη όλα τα μειονέκτηματα που ανάφερες,όμως θεωρώ πως δεν θα με επηρεάσουν σημαντικά (πέρα από το abs).

Όπως είπαν τα παιδιά πιο κάτω:
1.Αξιοπιστία,αν και όχι Ιάπωνας
2.Τίμια κατανάλωση βενζίνης
3.Κανει για όλα,είναι σαν ένα μεγάλο παπί.Για εμένα λόγω του χαρακτήρα του είναι ό,τι πρέπει για πόλη,καθώς είναι παιχνιδιάρικο και έχει ροπή στα χαμηλά
4.Εξαιρετική μεταπωλητική άξια
5.Κατ'εμέ,το πιο όμορφο στην κατηγορία του

Είμαι ανάμεσα σε αυτό και το Honda cb500.

hliaskmg
23/04/2025, 21:54
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/45707754-honda-cb-500

Είναι στην λίστα μου το cb500!

moto_Princess
23/04/2025, 22:33
Xt παίρνουν γιατί έχει την φήμη του ασπαστου,σκυλιού, μηδέν συντήρηση και πάει για πάντα.
Και γιατί πούλησε πολύ, το έχουν σαν μεγάλο παπί, πάνε περίπτερο,στη δουλειά,,στα πρόβατα στο χωράφι, κάνα ταξίδι και αλλάζουν λάδια κάθε 3χρονια..

με τα μισά, δλδ κάτω από 2000 έχει πάρα πολλά στο car το xt600E όμως, δλδ ποιο παλιό,ποιο αργό, αερόψυκτο,ποιο αξιόπιστο. Ίσως ποιο βαρύ,,
Μέτριο μηχανάκι σε όλα αλλά τα κάνει όλα μέτρια.
Κρατάνε και τιμή,, σε 2 χρόνια πάλι στα ίδια λεφτά που το πήρες θα το δώσεις,ίσως και ποιο πάνω,,,
Μη περιμένεις καλές αναρτήσεις η καλά φρένα η γκάζι η οτιδήποτε καλό πάνω σε αυτό το μηχανάκι.
Το βάρος του ίσως είναι και κουραστικό κάποιες φορές.

Το 660 έχει παραπάνω τιμή γιατί είναι ποιο καινούριο,το προτιμάνε και οι καγκουρες, με λιγο φτιαξιμο(εξάτμιση φίλτρο) παίρνει λίγη δύναμη.
Έχει καλύτερες αναρτήσεις φρένα από το παλιο

ΧΤ600Ε τα χλμ στις αγγελίες είναι απλά τι λέει το κοντέρ εκείνη την στιγμή,κινητηρες που γυρνάνε το κοντέρ μια φορά για πλάκα.
Δεν χαλάει αλλά δεν προσφέρει και τίποτα ιδιαίτερο, παπί με λίγα λόγια, όπως λες.
Σε αυτά μόνο λάδια / τακάκια / λάστιχα αλλάζεις

ΧΤ660 R/X τιμές που ζητάνε είναι πάνω από το 50% από τότε που βγήκε καινούργιο.

Γενικά επενδύσεις σε τέτοιες μηχανές δεν αξίζει, γιατί τα συνεργεία έχουν χρυσούς πάγκους.

svaboda
24/04/2025, 01:56
Αν είσαι ανάμεσα σε αυτά τα 2 πήγαινε για cb, πιο σύγχρονο μηχανάκι, πιο ελαφρύ, abs, μάλλον καλύτερο στήσιμο, (μόνο xtx έχω οδηγήσει και όντως δεν με τρέλανε το στήσιμο του(πέρα ότι μου ήταν και ψηλό για μένα :P ))