View Full Version : Τρύπα στο Crankcase της V-Strom 650 2008 - Χρειάζομαι τη γνώμη σας!
Vvstromkostas
23/04/2025, 14:40
Γεια σε όλους,
Νέος ιδιοκτήτης μιας V-Strom 650 του 2008 εδώ. Αγόρασα τη μηχανή και λίγες εβδομάδες μετά παρατήρησα μια τρύπα σε αυτό που νομίζω ότι είναι το crankcase. Η μοτοσυκλέτα λειτουργεί κανονικά, αλλά αυτή η τρύπα με ανησυχεί ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει δίνοντας τη γνώμη του ή οδηγίες για το πώς πρέπει να προχωρήσω; Η τρύπα βρίσκεται πίσω από αυτή τη βίδα (δείτε τις φωτογραφίες).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!461592461593461594461595
harris_x
23/04/2025, 14:43
Ανέβασα τις φωτό στο imgBB γιατί δεν ξέρω πως γίνεται αλλιώς να ανεβάσω φωτό εδώ
Εδώ είσαι: https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=129391
kostaskk
23/04/2025, 16:41
Φαίνεται σαν να έχουν βάλει εποξικη κόλλα,
Ίσως και αλουμινοκολληση, φαίνεται κάτι μέσα στην τρύπα? Γρανάζια,βολάν,πηνεια? Η βίδα που περνάει από εκεί? Αν δεν χάνει λάδι οκ, μπορεί να είναι καλό..
Για αλλαγή λογικά θα θέλει άλλο Κάρτερ, δλδ ολοκληρωτικό λύσιμο ολο το μοτέρ βίδες και ξανά δέσιμο, θα έπρεπε να το έβλεπες πριν την αγορά.
SeniorCanardo
23/04/2025, 16:55
Και εμένα για μπάλωμα με εποξική μου φαίνεται.
Θα περίμενα να πετάει λάδια από εκεί, αλλά δεν καταλαβαίνω αν είναι διαμπερής τρύπα ή απλώς εσοχή από τις φωτό.
Φέξε με ένα φακό να δεις τι γίνεται.
Λογικά καλός ηλεκτροσυγκολλητής και μηχανουργείο θα μπορούσε να την μπαλώσει σωστά.
Βέβαια, κατέβασμα, λύσιμο, δέσιμο κινητήρα δεν το γλυτώνεις.
Μοιάζει να έχει φύγει κομμάτι με το σπείρωμα που πιάνει η πάνω βίδα του βολάν,μικρή φαίνεται η τρύπα,με εποξική μια χαρά κλείνει!
kostaskk
23/04/2025, 17:22
Στα βολάν συνιθος περναει ελάχιστο λάδι η και καθόλου, οπότε μάλλον δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα
Vvstromkostas
23/04/2025, 18:44
Φαίνεται σαν να έχουν βάλει εποξικη κόλλα,
Ίσως και αλουμινοκολληση, φαίνεται κάτι μέσα στην τρύπα? Γρανάζια,βολάν,πηνεια? Η βίδα που περνάει από εκεί? Αν δεν χάνει λάδι οκ, μπορεί να είναι καλό..
Για αλλαγή λογικά θα θέλει άλλο Κάρτερ, δλδ ολοκληρωτικό λύσιμο ολο το μοτέρ βίδες και ξανά δέσιμο, θα έπρεπε να το έβλεπες πριν την αγορά.
δυστυχώς δεν το ειδα πριν την αγορα, το καλο ειναι πως δεν χανει λαδι και μεσα απο την τρυπα φαινεται απλα περισότερο μέταλλο οχι καποιο εξάρτημα η καποιο moving part.
Vvstromkostas
23/04/2025, 20:30
Μοιάζει να έχει φύγει κομμάτι με το σπείρωμα που πιάνει η πάνω βίδα του βολάν,μικρή φαίνεται η τρύπα,με εποξική μια χαρά κλείνει!
Κατι τετοιο φανταζομαι κ εγω, δεν ξέρω, παντως η τρυπα οντως ειναι μικρη και χρησιμοποίησα μια εποξική για να την καλύψω πριν απο λίγο. Ελπίζω να μην εχει θεμα.
stefanos
23/04/2025, 21:17
Η φωτογραφία δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Στο συνεργείο σου νομίζω είναι εύκολο να βγάλουν το καπάκι και να ρίξετε μια ματιά.
Δεν φαίνεται τραγικό στο σημείο που είναι αλλά τα σπασίματα και οι ρωγμές έχουν την τάση να "περπατάνε" με τους κραδασμούς του κινητήρα.
telegonos
23/04/2025, 21:44
Και σπασιματάκι να είναι, μην τρελαίνεσαι, ένας ειδικός στο κάνει να μην φαίνεται καν, ότι κάποτε είχε πάθει το μέταλλο κάτι εκεί.
Π.χ. ένα CBR400RR που είχα αναστήσει κάποτε, ήταν έτσι, πρόσεξε ότι έχει σπάσιμο στο σπείρωμα πάνω και κομμάτι να λείπει στην κάσα κάτω.
461599
Και μετά, ορίστε, βρες που ήταν το σπάσιμο. Και αυτό σε κομμάτι που έρχεται σε επαφή με καπάκι έτσι, και έχει σημασία να είναι τελείως επίπεδο στην άκρη, να μην υπάρχει διαρροή.
461600
Vvstromkostas
23/04/2025, 23:38
Και σπασιματάκι να είναι, μην τρελαίνεσαι, ένας ειδικός στο κάνει να μην φαίνεται καν, ότι κάποτε είχε πάθει το μέταλλο κάτι εκεί.
Π.χ. ένα CBR400RR που είχα αναστήσει κάποτε, ήταν έτσι, πρόσεξε ότι έχει σπάσιμο στο σπείρωμα πάνω και κομμάτι να λείπει στην κάσα κάτω.
461599
Και μετά, ορίστε, βρες που ήταν το σπάσιμο. Και αυτό σε κομμάτι που έρχεται σε επαφή με καπάκι έτσι, και έχει σημασία να είναι τελείως επίπεδο στην άκρη, να μην υπάρχει διαρροή.
461600
σε τι μαστορα το εφτιαξες?
Δεν έχει λάδια σε αυτό το καπάκι. Λύσε με ένα άλλεν τη μπροστινή τάπα και βάλε από κει το φακό να δεις τι γίνεται. Είναι το καπάκι του βολάν αυτό, το θέμα είναι πως έγινε. Μήπως έχει κουνηθεί κανένας μαγνήτης και γίνει μεγαλύτερη ζημιά.