View Full Version : Δοχείο νερου
BaresaMpiela
28/04/2025, 10:13
Καλησπέρα παιδιά έχω έναν Πήγασο που έχει σπαση το δοχείο διαστολής και δεν βρίσκω ανταλλακτικό οπότε σκέφτηκα για 3d printing αλλά οι περισσότεροι με λένε ότι δεν θα πολύ κρατήσει για πολύ καιρό οπότε σκέφτηκα για αλουμίνιο . Ξέρει κανένας κάποιον μάστορα στη. Θεσσαλονίκη που μπορώ να πάω για να γίνει η δουλειά
Δεν ξερω αν το εχεις κανει ηδη, αλλα θα κοιτουσα πρωτα σε αγγελιες για ολοκληρη μηχανη που δινεται για ανταλλακτικα. Αν παλι δε βρισκεις, εχει δοχεια universal. Ψαξε για universal expansion/overflow coolant tank σε κινεζικα site και θα βρεις στανταρ κατι που να σου κανει τη δουλεια σου. Ή και από αλλο μοντελο που να ειναι κοντα το σχημα του με το δικο σου. Σε μια βαση πιανει, δε θα γινει κατι κι αν ειναι λιγο διαφορετικο.
panos_zip
28/04/2025, 11:26
+1 για universal πλαστικο μπουκαλάκι/δοχειάκι.
Απλό, ευκολο στην τοποθέτηση, φθηνό και δεν μπλέκεις.
Tallyban
28/04/2025, 11:35
Αν δεν έχει γίνει θρυψαλα, παίρνεις πολυεστέρα, το καλύπτεις και είσαι οκ
BaresaMpiela
28/04/2025, 14:40
Έχεις σπάσει το κάτω τσουνι που κουμπώνει το σωληνάκι οπότε να τ μονταρω δύσκολα.
Αλήθεια είναι πως τ κόστος ανεβαίνει οπότε σε κανένα universal ,me blepw
kostaskk
28/04/2025, 15:18
Γυρνάς μάντρες ανταλλακτικών και συνεργεία να βρεις ένα παρόμοιο και τέλος, 10-20€ θα παει
filipp0s
28/04/2025, 17:40
Έχεις σπάσει το κάτω τσουνι που κουμπώνει το σωληνάκι οπότε να τ μονταρω δύσκολα.
Αλήθεια είναι πως τ κόστος ανεβαίνει οπότε σε κανένα universal ,me blepw
Το χασες ή το χεις ακόμα το τσούνι? :lol: Κι έμενα εκει έσπασε και το κόλλησα με εποξική πλαστελίνη, όλο, μαζί με το σωληνάκι. Αντέχει σε θερμοκρασίες, το έχω έτσι μήνες.
doctor_john
28/04/2025, 18:36
Ωραία φάση που δίνετε διάφορες λύσεις.
Γράφω για να ακυρώσω λίγο την γενίκευση "νερού".
Νερό δεν βάζουμε ποτέ στο κύκλωμα ψύξης.
Ακόμα και τα φθηνά παραφλου που έχουν ποσοστό απιονισμένου νερού κάνουν ζημιά.
telegonos
28/04/2025, 20:59
Ωραία φάση που δίνετε διάφορες λύσεις.
Γράφω για να ακυρώσω λίγο την γενίκευση "νερού".
Νερό δεν βάζουμε ποτέ στο κύκλωμα ψύξης.
Ακόμα και τα φθηνά παραφλου που έχουν ποσοστό απιονισμένου νερού κάνουν ζημιά.
Εγώ βάζω βενζίνη με κιτρικό οξύ.