View Full Version : Στη Σαρδηνία με το Er6-n
Είναι κάποιοι προορισμοί για ταξίδια οι οποίοι μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν αμιγώς μοτοσικλετιστικοί και τις περισσότερες φορές μετά από μία πρώτη χλιαρή ανάγνωση αρχίζουν να υφέρπουν υποσυνείδητα, να ελλοχεύουν συνειδητά και να καραδοκούν κάθε άνοιξη σαν κατακόκκινα διαβολάκια πάνω στον αριστερό σου ώμο, που με την πιρούνα τους σε τσιγκλάνε αδιάκοπα σαν μία σκλήθρα μέσα στο μυαλό σου :devil:
Η Σαρδηνία λοιπόν ήταν πάντα για εμένα ένας τέτοιος προορισμός κι έτσι ένα πρωί αποφάσισα να τινάξω τους ώμους και να σχεδιάσω ένα ταξίδι με σωστή κατανομή του χρόνου και των αποστάσεων, όμορφους προορισμούς και αντικειμενικό σκοπό φυσικά την οδηγική απόλαυση στους διάσημους φιδωτούς δρόμους του νησιού με την καλοκαιρία εξασφαλισμένη.
Με το πλάνο ήδη επί (νοητού) χάρτου λοιπόν εστίασα στην εβδομάδα μεταξύ των δύο αργιών, του Πάσχα των Καθολικών και της Πρωτομαγιάς, ώστε να αποφύγω τυχόν εκδρομικές εξάρσεις των Ιταλών αλλά και να εκμεταλλευτώ τις χαμηλότερες τιμές στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις πριν τη full season αλλά και τις επερχόμενες μεγάλες αυξήσεις.
Ο καιρός λοιπόν ήταν η μόνη εκκρεμότητα, με την κλασική ανοιξιάτικη αστάθεια να κάνει δύσκολες τις μακροχρόνιες προβλέψεις, αλλά το θαύμα έγινε και με τις πιθανότητες με το μέρος μου έκλεισα εισιτήριο και Τετάρτη μεσημέρι ξεκίνησα για Ηγουμενίτσα :)
Η μυρωδιά των κατακίτρινων μάηδων που στολίζουν περιοδικά την Εγνατία και εισβάλει λαχταριστή μέσα στο κράνος είναι πάντα το πρώτο σημάδι της απόδρασης που φέρνει αβίαστα το χαμόγελο αυτή την εποχή. Φύγαμε!
Ο καιρός ήταν ιδανικός για φουλ ενδιάμεσο εξοπλισμό και με τα καλοκαιρινά μου ισοθερμικά να με κρατούν στην τέλεια θερμοκρασία, έφτασα στο λιμάνι το απόγευμα μετά από μία μόνο στάση στο Strata έξω από τα Γρεβενά. Ο ήλιος που χάιδευε απαλά την πρόσοψη του ναού του Ευαγγελισμού και η χαρά του ταξιδιού αφαιρούσε ήδη τη χειμερινή σκουριά και διέλυε τον λήθαργο της ρουτίνας και των μονότονων ημερών που σύντομα θα αντικαθιστούνταν από οδήγηση, εξερεύνηση και απόλαυση στην επαρχία της Μπαζιλικάτα και το νησί της Σαρδηνίας!
461947
Μέσα στο λιμάνι οι μοτοσικλέτες λίγες και εκλεκτές και μετά το Harley show στο οποίο συμμετείχα κι εγώ άθελά μου την προηγούμενη φορά, ομολογώ ότι δεν μου κακοφάνηκε καθόλου που άκουσα ξανά το γνωστό ντάπα - ντούπα έστω και μεμονωμένα :D
461948
Για μια φορά το πλοίο έφτασε στην ώρα του στο Μπάρι το πρωί, αλλά με την πρότερη κακή εμπειρία των απαράδεκτων καθυστερήσεων ο πρώτος προορισμός που έθεσα επί ιταλικού εδάφους ήταν η κοντινή Ματέρα, την οποία προσέγγισα μέσω των ολάνθιστων επαρχιακών δρόμων ταχείας κυκλοφορίας, και μετά την εγκατάσταση στο δωμάτιο που είχα κλείσει ήταν ώρα να γνωρίσω το μοναδικό αυτό μέρος.
Η πανάρχαια πέτρινη πόλη που από τη ντροπή της Ιταλίας μεταμορφώθηκε σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και σκηνικό ταινιών είναι ένας ιστορικός προορισμός πέρα από το συνηθισμένα!
Το Σάσι, η παλιά πόλη της Ματέρα δηλαδή, πέρα από τα μνημεία και την κλασική καρτ ποστάλ…
461949
461950
461951
461952
461953
…είναι γεμάτη από απίστευτες γωνιές με το φως του ήλιου να μεταμορφώνει τα χρώματα και τις υφές των επιφανειών ανάλογα με την ώρα της ημέρας
461954
461955
461956
Υπάρχουν επίσης διάφορα σημεία παρατήρησης καθώς και εκπλήξεις σε κάθε σοκάκι και πλατεία...
461957
461958
461959
Η ευχάριστη δροσιά και η απουσία τουριστικών ορδών κάνει τη βόλτα απολαυστική και ανοίγει την όρεξη, και έτσι αφού δοκίμασα το τοπικό ψωμί…
461960
…κατέληξα στο εστιατόριο 19^buca δίπλα στο Palombaro lungo, τη μεγάλη στέρνα της Ματέρα, το οποίο μου σύστησε ο ιδιοκτήτης του ξενώνα!
Βρίσκεται πολύ ταιριαστά μέσα σε μία παραδοσιακή σπηλιά της Ματέρα…
461961
…και έχει και τη δική του εντυπωσιακή αρχαία κινστέρνα που έχει μετατραπεί σε χώρο εκδηλώσεων :cool:
461962
Μόλις είδα το ζυμωτήριο μπαίνοντας , ήξερα ότι δεν πρόκειται να λείψει ο Μάρτης απ’ τη Σαρακοστή μαζί με μία ξανθιά Bayreuther!
Εξαιρετική μαργαρίτα με τη χαρακτηριστική ελαφριά επίγευση του ελαιόλαδου και της ελαφρά καψαλισμένης τραγανής ζύμης…
461963
…και γευστικό τιραμισού με σωστή υφή και γλυκύτητα!
461964
Και η μαγεία συνεχίστηκε το βράδυ, με τη μοναδική γεωγραφία, τον φωτισμό και τις στιλπνές και ματ επιφάνειες να κάνουν τη νυχτερινή φωτογράφηση απολαυστική!
461974
461975
461976
461977
461978
461979
461980
461981
461982
461983
Το επόμενο πρωί κύλησε νωχελικά με καπουτσίνο και panino cioccolato που αγόρασα από το γειτονικό One lounge café μόλις με τρία ευρώ και απόλαυσα με την ησυχία μου στην κεντρική πλατεία του Σάσι πριν αποχαιρετήσω πολύ ευχαριστημένος από την όλη εμπειρία της Ματέρα :)
Το πρόγραμμα έλεγε άφιξη στη Νάπολη το μεσημέρι και αναχώρηση στις επτά το απόγευμα για Κάλιαρι, και αφού έχω ξαναέρθει και δει την πρωτεύουσα του ιταλικού νότου πολλές φορές, πήγα κατευθείαν στο λιμάνι για να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα που μου έκανε εντύπωση :hmm:
Στο τέρμιναλ λοιπόν ρώτησα για να βεβαιωθώ και έκλεισα καμπίνα exclusive, δηλαδή τετράκλινη όλη δική μου, μετ’ επιστροφής στη Νάπολη, για ταξίδι 13 +13 ωρών, με 170 ευρώ και με ίδιο πλοίο Superfast βαμμένο στα χρώματα της Grimaldi!
Για το Ηγουμενίτσα – Μπάρι για κρεβάτι σε καμπίνα με άλλα τρία άτομα και ταξίδι 10 ωρών, η τιμή είναι η ίδια ΜΟΝΟ για απλή μετάβαση, δηλαδή επί της ουσίας διπλή τιμή - τα συμπεράσματα δικά σας…
Κοιτώντας τα δρομολόγια των πλοίων και φυσικά τα χρήματα και τις ημέρες που είχα στη διάθεσή μου κατέληξα στον εξής σχεδιασμό ο οποίος, εκ των υστέρων, αποδείχθηκε ιδανικός - άφιξη στο Κάλιαρι το πρωί του Σαββάτου και αναχώρηση προς Νάπολη την Κυριακή τα μεσάνυχτα καθώς το επόμενο καράβι ήταν την Τρίτη το βράδυ.
Έτσι γλιτώνω μία διανυκτέρευση και κερδίζω μία ολόκληρη μέρα χωρίς το άγχος της επιστροφής στο λιμάνι από νωρίς, rant over λοιπόν, ξεκούραση και προσδοκία για δύο ημέρες γεμάτες οδήγηση και απόλαυση με τέλειο καιρό και διάθεση!
Το Κάλιαρι με υποδέχθηκε με υπέροχη λιακάδα καθώς έμπαινα σε ακόμα έναν λιμένα πρωτοειδωμένο που έγραψε και ο ποιητής στην Ιθάκη του...
461984
...και αφού εγκαταστάθηκα κατευθείαν στο δωμάτιο που είχα κλείσει στο κέντρο όπως είχα προσυμφωνήσει, πήρα πρωινό και ξεκίνησα άμεσα για έναν μίνι γύρο της ενδοχώρας της Σαρδηνίας :D
Το GPS είναι απαραίτητο για την έξοδο από την πόλη καθώς στα περισσότερα σημεία της θυμίζει λαβύρινθο όπως και η Μάλτα, αλλά μετά από λίγα μόνο χιλιόμετρα τα ακουστικά βγαίνουν από τα αυτιά καθώς ο δρόμος γίνεται ένας υπέροχος επαρχιακός με απολαυστικές καμπές που διασχίζει ένα βελούδινο χαλί απροσδιόριστου σχήματος, που ένας ιμπρεσιονιστής ζωγράφος έχει βουτήξει σε ένα δοχείο με όλες τις αποχρώσεις του πράσινου, του κόκκινου και του κίτρινου!
461985
461986
Η άσφαλτος είναι καταπληκτική και το τοπίο ειδυλλιακό, πανέμορφα ανοιξιάτικο και διάσπαρτο με διαβάσεις τραίνων και ράγες που ακολουθούν τους κυματιστούς λόφους…
461987
461988
461989
461990
Φυσικά μέσα σε αυτό το πανηγύρι αισθήσεων και στριψίματος συναντάς διαρκώς και συνάδελφους μοτοσικλετιστές...
461991
...αλλά θέλει προσοχή με τις χαιρετούρες γιατί σε αυτές τις δρομάρες όλοι πηγαίνουν τάπα ανεξαρτήτως μοτοσικλέτας :lol:
Σταδιακά και σχεδόν ανεπαίσθητα οι στροφές πληθαίνουν…
461992
…και το υπέροχο τοπίο εμπλουτίζεται με φουρκέτες με άψογη θετική κλίση και οδόστρωμα :)
461993
461994
461995
Η οδήγηση είναι φυσική, αβίαστη και άκρως απολαυστική, με τη μοτοσικλέτα να ζωντανεύει ανάμεσα στα πόδια σου σε σημείο που να μη θέλεις να σταματήσεις να οδηγείς ποτέ...
Με το υψόμετρο σιγά – σιγά να ανεβαίνει συνεχίζεις απλώς να απολαμβάνεις με την ψυχή σου την οδήγηση χωρίς κανένα απολύτως άγχος καθώς είναι πραγματικά απίστευτο το πώς όλοι αυτοί οι απίθανοι δρόμοι που δεν ισιώνουν ποτέ και πουθενά, επιπλέον ενώνονται και μεταξύ τους!
Κάποια στιγμή από το πολύ στρίψιμο ακόμα κι εγώ που αποφεύγω συστηματικά τον αυτοκινητόδρομο, ο χριστιανός κουράστηκα :lol: , και αφού σταμάτησα για σαρδέλες κάπου κοντά στη δυτική ακτή (το νησί πήρε το όνομά του από τα ψαράκια) και πήρα μία τοπική Birra Ichnusa για να την απολαύσω στο δωμάτιο...
461996
...το ίσιωσα και επέστρεψα στην πρωτεύουσα.
Μετά από ένα ντουσάκι έβαλα τα πολιτικά και πέρασα το camera bag χιαστί και πάλι, για μία γνωριμία με την πόλη. Ήταν Σάββατο απόγευμα, άνοιξη και το Κάλιαρι έσφυζε από ζωή και ενέργεια σε όλους τους μεγάλους εμπορικούς δρόμους. Το δωμάτιο που έκλεισα ήταν δίπλα στο ιστορικό κέντρο και έτσι κίνησα ευθύς αμέσως προς τον επιβλητικό Προμαχώνα του Σαν Ρεμύ…
461997
…ουσιαστικά είναι η αρχή της οχύρωσης του Κάστρου του Κάλιαρι και κεντρικό σημείο συνάντησης που ενώνεται επάνω με μία τεράστια πλατεία – τερράσα...
461998
461999
...με υπέροχη θέα προς την πόλη και όλες τις κατευθύνσεις!
462000
462001
Περνώντας την πύλη του Πύργου των Ελεφάντων...
462002
462006
462005
...η βόλτα συνεχίζεται μέσα από τα κλασικά σοκάκια και πιατσέτες που μαζί με τον Καθεδρικό γεμίζουν το μάτι αυθεντική Ιταλία!
462003
462010
462004
462007
462008
462009
Και κάπου εκεί βρήκα και τον σύγχρονο θυρεό της Σαρδηνίας με τους τέσσερις Μαυριτανούς χωρίς τα μάτια τους δεμένα...
462011
Ώσπου με τον ήλιο σιγά – σιγά να δύει, πήγα για φαγητό στο εστιατόριο Francis Drake/One Time, δίπλα στον ξενώνα μου, αφού έκανα μία περαντζάδα και είδα πολλούς Ιταλούς μέσα :lol:
Με το που ανοίγω το μενού, το μάτι πέφτει αυτόματα πάνω στη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, χειροποίητες παπαρδέλες με λευκό ραγού παρακαλώ :eek:
Εντάξει, σαν φανατικός των ζυμαρικών alla ragu δεν υπήρχε περίπτωση να μην τις δοκιμάσω παρέα με μια δροσερή Brooklyn Brewery και ήταν πραγματικά το καλύτερο πιάτο ζυμαρικών που δοκίμασα ποτέ - για να μη σκουπίσω το πιάτο άλειφα αυτή την απίστευτη κιμαδόσαλτσα με το μαχαίρι στα ψωμάκια, οπότε από εμένα το μαγαζί συστήνεται ανεπιφύλακτα :a013:
462012
Την επόμενη ημέρα κινήθηκα προς την ανατολική ακτή μέσω του καταπληκτικού SS125 με στόχο τη Μουραβέρα, το Φεστιβάλ Πορτοκαλιού και τη θάλασσα...
Στο πανηγύρι έφτασα την ώρα της παρέλασης και γινόταν ο κακός χαμός με πάρα πολύ κόσμο, τοπικές φορεσιές και κεράσματα, αλλά και κουδουνοφόρους που θυμίζουν έντονα δικά μας δρώμενα σε άλλη εποχή του χρόνου!
462013
462014
462015
Η ημέρα συνεχίστηκε απολαυστικά μοτοσικλετιστικά με ακόμα περισσότερο στρίψιμο και θέα την καταγάλανη θάλασσα…
462016
462017
…με την άνοιξη να ανταγωνίζεται με τα χρώματά της το απέραντο γαλάζιο - η μαγεία της ανοιξιάτικης Σαρδηνίας που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην καρδιά...
462018
462019
462020
…πριν την επιστροφή στο Κάλιαρι και την επιβίβαση στο πλοίο για τη Νάπολη!
Στο καράβι συνάντησα μία παρέα έμπειρων Ιταλών μοτοσικλετιστών που μου είπαν ότι όντως έκανα τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό καθώς οι δύο γεμάτες ημέρες είναι ιδανικές για τη Σαρδηνία καθώς το υπερβολικό στρίψιμο καταντά κουραστικό :lol:
Αυτοί να φανταστείτε βγήκαν στην Όλμπια στα βόρεια και κατέβηκαν στο Κάλιαρι αυθημερόν για το βραδινό πλοίο!
Ούτως ή άλλως εγώ ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος και καθώς το καράβι έδενε είχα ήδη στο μυαλό τον επόμενο προορισμό στα βουνά της Μπαζιλικάτα ;)
Βγαίνοντας από τη Νάπολη προς Σαλέρνο ήταν και η μοναδική φορά που πλήρωσα κάτι σαν διόδια καθώς είχε γκισέ όπου απαιτούσαν δυόμιση ευρώ για να σε αφήσουν να βγεις από την πόλη :confused:
Χαλάλι τους πάντως, γιατί αυτό ο δρόμος ταχείας είναι ωραίος και έχει υπέροχη θέα στον κόλπο του Σαλέρνο!
462021
Απολαυστικός και o SS847 πριν την στροφή για την κορδελίτσα προς τον τελικό προορισμό του ταξιδιού, το πανέμορφο Καστελμέτζανο, ένα επιβλητικό καστροχώρι γαντζωμένο στην πλαγιά και κάτω από εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς που θυμίζουν τα δικά μας Μετέωρα :eek:
462022
462023
462024
Στο εσωτερικό του υπάρχουν μόνο καλντερίμια και σοκάκια με μικρές πλατειούλες που το κάνουν απίστευτα γραφικό!
462025
462026
Πιο Ιταλία γίνεται;
462027
Και στην κεντρική πλατεία με την εκκλησία υπάρχει και ένα πανοραμικό σημείο παρατήρησης
462028
Το βράδυ με τους φωτισμένους βράχους γίνεται ακόμα πιο μαγευτικό αλλά φροντίστε να φάτε τίποτα νωρίς πριν κλείσουν τα μαγαζιά :lol:
462030
462029
462031
462032
Αν και κοντά στις αρχές του Μάη, τα ξύλα καλά κρατούν!
462033
462034
462035
462036
Το επόμενο υπέροχο πρωινό ένα εσπρεσάκι στο μπαλκόνι με αυτή τη θέα θα είναι και η τελευταία εικόνα ενός ακόμα υπέροχου ταξιδιού με μοτοσικλέτα πριν την επιστροφή στην Ελλάδα :beer:
462037
Με το μυαλό ακόμα να επεξεργάζεται τις νέες εικόνες και διαδρομές και με την καταπληκτική εμπειρία της Σαρδηνίας να έχει εκπληρωθεί, εύχομαι σε όλους να σχεδιάσουν και να τολμήσουν τα ταξίδια που έχουν στο μυαλό και προπαντός να μην σταματούν να ονειρεύονται γιατί από εκεί ξεκινούν όλα!
Καλά μας ταξίδια και καλό καλοκαίρι φίλοι μου :)
462038
Παντελής
navarxos
03/05/2025, 23:55
Φοβερό ταξίδι, υπέροχες φωτογραφίες.Κραταω μόνο την τελευταία παράγραφο του κειμένου σου........πόσο δίκιο έχεις........Να είσαι καλά και καλά ταξίδια.:beer:
Ωραιος...καλα για τις φωτο τι να πουμε
υπεροχες
Ωραίος Παντελή,βλέποντας τη φωτό με το πέταλο στο άλλο θέμα ,κάτι τέτοιο περίμενα,μας έχεις καλομάθει άλλωστε!
Καλιτεχνική αποτύπωση με φοβερές φωτό κι αυτό το Καστελμέτζανο πολύ μου άρεσε!
Καλή συνέχεια και πάντα όρθιος!:beer:
doctoras
04/05/2025, 07:52
αντικειμενικός δεν είμαι, λατρεύω την ιταλία και ήταν το πρώτο μηχανοκίνητο ταξίδι εκτός συνόρων που οργάνωσα, που στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλα σε αυτή την χώρα.
ο συνδυασμός: κεντρική - νότια ιταλία - νησί - βουνό - θάλασσα είναι για μένα είναι πιο ελκυστικός
Παντελή ζωγράφισες!
5 για τον προορισμό - 5 για τις φωτό - 5 για την περιγραφή - 5 για την εποχή του ταξιδιωτικού
filipp0s
04/05/2025, 07:59
Ωραίος Παντελή! Πάντα τέτοια! Τι μου θύμησες τώρα!
Είχαμε πάει Σαρδηνία το καλοκαίρι του 2007 ή του 2008 (δεν θυμάμαι! :lol:) με το funduro που είχα τότε και είχαμε μείνει 10 μέρες σχεδόν. Εμείς περάσαμε από ancona -> civitavecchia κι από εκεί στην olbia και είχαμε κάνει όλο το Βόρειο κομμάτι του νησιού. Μισές μέρες είχαμε μείνει στη cala gonone κα τις άλλες μισές στο alghero. Φανταστική η Σαρδηνία με ατελείωτο στροφιλίκι. Οδηγική απόλαυση όπως το είπες.
:beer::beer:
o_gavros
04/05/2025, 10:48
:rockon:
Φοβερές εικόνες για ακόμη μια φορά!!!
Ανεβάζω χθες το βράδυ το θέμα, μπαίνω σήμερα και βλέπω αυτό :eek:
462049
Αγριεύτηκα :lol:
Τι να πω, είστε φοβεροί και σας ευχαριστώ όλους ρε παιδιά :beer:
Φοβερό ταξίδι, υπέροχες φωτογραφίες.Κραταω μόνο την τελευταία παράγραφο του κειμένου σου........πόσο δίκιο έχεις........Να είσαι καλά και καλά ταξίδια.:beer:
Σε ευχαριστώ από καρδιάς για τα όμορφα λόγια φίλε μου, χαίρομαι πάντα πολύ που μοιραζόμαστε τόσα ωραία πράγματα στο moto.gr και νιώθουμε πραγματικά την αλληλεγγύη του μοτοσικλετισμού και τα όνειρα που γεννά, καλλιεργεί και πραγματώνει!
Ωραιος...καλα για τις φωτο τι να πουμε
υπεροχες
Να είσαι καλά φίλε μου :)
Ωραίος Παντελή,βλέποντας τη φωτό με το πέταλο στο άλλο θέμα ,κάτι τέτοιο περίμενα,μας έχεις καλομάθει άλλωστε!
Καλιτεχνική αποτύπωση με φοβερές φωτό κι αυτό το Καστελμέτζανο πολύ μου άρεσε!
Καλή συνέχεια και πάντα όρθιος!:beer:
Το κατά δύναμιν Πάρη, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος :D
Πολύ γοητευτικό όντως το καστροχώρι και αξίζει και διανυκτέρευση για την ηρεμία και τη γαλήνη του, αυτή την εποχή τουλάχιστον!
αντικειμενικός δεν είμαι, λατρεύω την ιταλία και ήταν το πρώτο μηχανοκίνητο ταξίδι εκτός συνόρων που οργάνωσα, που στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλα σε αυτή την χώρα.
ο συνδυασμός: κεντρική - νότια ιταλία - νησί - βουνό - θάλασσα είναι για μένα είναι πιο ελκυστικός
Παντελή ζωγράφισες!
5 για τον προορισμό - 5 για τις φωτό - 5 για την περιγραφή - 5 για την εποχή του ταξιδιωτικού
Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο μου, όπως τον έγραψες ακριβώς τον είχα στο μυαλό μου τον συνδυασμό και αναλογικά με το διαθέσιμο μπάτζετ και χρόνο έμεινα, ευτυχώς, απολύτως ικανοποιημένος και με το ταξίδι σαν σχέδιο και με τις συνθήκες γενικότερα :)
Ωραίος Παντελή! Πάντα τέτοια! Τι μου θύμησες τώρα!
Είχαμε πάει Σαρδηνία το καλοκαίρι του 2007 ή του 2008 (δεν θυμάμαι! :lol:) με το funduro που είχα τότε και είχαμε μείνει 10 μέρες σχεδόν. Εμείς περάσαμε από ancona -> civitavecchia κι από εκεί στην olbia και είχαμε κάνει όλο το Βόρειο κομμάτι του νησιού. Μισές μέρες είχαμε μείνει στη cala gonone κα τις άλλες μισές στο alghero. Φανταστική η Σαρδηνία με ατελείωτο στροφιλίκι. Οδηγική απόλαυση όπως το είπες.
Να είσαι καλά φίλε μου :beer:
Φοβερή εμπειρία θα πρέπει να ήταν το ταξίδι σου, με τόσες ημέρες διαθέσιμες είναι άλλη αίσθηση και ελπίζω να το συνδυάσατε και με διακοπές και μπάνια!
Εγώ έκανα γύρω στα 750χλμ μόνο στη Σαρδηνία και άγγιξα σχεδόν τη βόρεια ακτή, θα βάλω αργότερα και χάρτες με όλες τις λεπτομέρειες ως συνήθως :D
:rockon:
:beer:
:beer: :beer: :beer:
Φοβερές εικόνες για ακόμη μια φορά!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο :)
CorpseAlive
04/05/2025, 15:29
Μπράβο ρε Παντελή , όπως πάντα, μας ταξίδεψες και μας άνοιξες την όρεξη για χιλιόμετρα και εικόνες !
Σας ζηλεύω εσάς τους φωτογράφους!
Ανεβάζετε κατά πολύ το επίπεδο των ταξιδιωτικών!
Στα επόμενα !! :beer::beer:
George_M.
04/05/2025, 17:16
..ισως αυτο το ταξιδιωτικο να αποτελει το ιδανικο Motivation για να πατησουμε μιζα οσο ακομα ειναι νωρις πριν το φουλαρισμα της σεζον κ οχι μονο..
αυτα τα off seasson ταξιδια αποπνεουν μια ξεχωριστη αυρα κ ηρεμια,δικαιως κερδιζουν τοπο σιγα σιγα...
Παντελη εξαιρετικη επιλογη η Σαρδηνια που απεχει απο τους πολυφορεμενους προορισμους!!
σαφως το ιδιο ισχυει κ για την υπολοιπα μερη του ταξιδιου σου1
χαιρομαι που απολαυσες κ αυτο το ταξιδι οπως επισης χαιρομαι για οσες ομορφες εικονες κ λεξεις μοιραστηκες μαζι μας
κ στα επομενα ευχομαι!:beer:
Μπράβο Παντελή, ζήλεψα πολύ! :beer:
|
|
|
|
|
|
|
|
Είδες τι έκανα εδώ, ε;
Μπράβο ρε Παντελή , όπως πάντα, μας ταξίδεψες και μας άνοιξες την όρεξη για χιλιόμετρα και εικόνες !
Σας ζηλεύω εσάς τους φωτογράφους!
Ανεβάζετε κατά πολύ το επίπεδο των ταξιδιωτικών!
Στα επόμενα !! :beer::beer:
Να είσαι καλά φίλε μου, η φωτογραφία είναι το κερασάκι στην τούρτα του ταξιδιού και ένας πολύ ευχάριστος και σπάνιος συνδυασμός μέσα στην χρονιά, οπότε το εκμεταλλεύομαι αναλόγως :D
Χάρηκα πολύ που σε (σας) γνώρισα πέρσι τέτοια εποχή στην ετήσια όπως επίσης χάρηκα και με την ταξιδάρα σας στο ενδιάμεσο!
Καλά ταξίδια σε όλους μας πάντα με όρεξη για μοτοσικλέτα και περιπέτεια :)
..ισως αυτο το ταξιδιωτικο να αποτελει το ιδανικο Motivation για να πατησουμε μιζα οσο ακομα ειναι νωρις πριν το φουλαρισμα της σεζον κ οχι μονο..
αυτα τα off seasson ταξιδια αποπνεουν μια ξεχωριστη αυρα κ ηρεμια,δικαιως κερδιζουν τοπο σιγα σιγα...
Παντελη εξαιρετικη επιλογη η Σαρδηνια που απεχει απο τους πολυφορεμενους προορισμους!!
σαφως το ιδιο ισχυει κ για την υπολοιπα μερη του ταξιδιου σου1
χαιρομαι που απολαυσες κ αυτο το ταξιδι οπως επισης χαιρομαι για οσες ομορφες εικονες κ λεξεις μοιραστηκες μαζι μας
κ στα επομενα ευχομαι!:beer:
Γιατί όχι φίλε μου, δοκίμασέ το κι εσύ!
Πάντα προσπαθώ τα ταξιδιωτικά μου να είναι σεμνά και ταπεινά και να προβάλλουν με καλό τρόπο τους εκάστοτε προορισμούς αλλά και το πλάνο του ταξιδιού γενικότερα ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα πόσο απλή και ευχάριστη διαδικασία είναι η εφαρμογή του όταν καταλήξουμε στην τελική μορφή του.
Σε ευχαριστώ και εύχομαι τα επόμενα να έρθουν γρήγορα και να είναι όμορφα για όλους μας!
Μπράβο Παντελή, ζήλεψα πολύ! :beer:
|
|
|
|
|
|
|
|
Είδες τι έκανα εδώ, ε;
asxetost
04/05/2025, 22:54
Σε ευχαριστούμε άλλη μια φορα για αυτά που μοιράζεσαι, απίστευτο ταξίδι !!
Με υγεία και στα επόμενα εύχομαι :beer::beer:
taisteal
05/05/2025, 01:32
Μπράβο Παντελή!
Καλά φοβερές οι φωτογραφίες σου..
Δώσε πόνο και γύρνα οσο μπορείς!
harris_x
05/05/2025, 07:19
Παντελή :beer::beer::beer:
Kαι στα επόμενα! :beer:
DoctoR_k6
05/05/2025, 08:40
Πολυ ωραιος ο Παντελης!!! :beer:
Εκπληκτικες φωτο!!
Και στα επομενα!!
Σε ευχαριστούμε άλλη μια φορα για αυτά που μοιράζεσαι, απίστευτο ταξίδι !!
Με υγεία και στα επόμενα εύχομαι :beer::beer:
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου, χαρά μου είναι και ευχαρίστηση, καλούς δρόμους και σε εσένα :beer:
Μπράβο Παντελή!
Καλά φοβερές οι φωτογραφίες σου..
Δώσε πόνο και γύρνα οσο μπορείς!
Να είσαι καλά αδερφέ, όσο τσουλάμε θα γυρνάμε :lol:
Παντελή :beer::beer::beer:
Kαι στα επόμενα! :beer:
Και αν είναι δυνατόν και μαζί θα προσθέσω εγώ, εντός, εκτός ή επί τα αυτά :D
Πολυ ωραιος ο Παντελης!!! :beer:
Εκπληκτικες φωτο!!
Και στα επομενα!!
Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο, καλά χιλιόμετρα και σε εσένα :beer:
SeniorCanardo
05/05/2025, 10:19
No comment!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
No comment!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Να είσαι καλά Κώστα :beer:
Εδώ με κέρδισες φίλε :lol::bawl:
....με τη χαρακτηριστική ελαφριά επίγευση του ελαιόλαδου και της ελαφρά καψαλισμένης τραγανής ζύμης…
…και γευστικό τιραμισού με σωστή υφή και γλυκύτητα!
Υπέροχο ταξιδιωτικό Παντελή, δεν ξέρω ποιο από τα 2 είναι καλύτερο, η γραφή ή οι φωτογραφίες σου.
Πάντα να είσαι καλά και να (μας) ταξιδεύεις. :beer::beer:
462094
:a012: :a23: :beer:
Παντελή τα συγχαρητήρια μου, καθώς και από την σύζυγο μου, που
έκατσε και χάζευε για ώρα, τις άψογες φωτογραφίες σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dimmanoukas
05/05/2025, 22:08
Το level έχει ξεφύγει σε απειλητικο βαθμό.
Παντελή θα μπορούσες να το κάνεις επάγγελμα ανετότατα, είτε ως ταξιδευτής που μεταφέρει τις εμπειρίες του, είτε ως διοργανωτής τέτοιων ταξιδιών.
Έχεις αποδείξει περίτρανα πως με ότι καταπιανεσαι το κάνεις με πολύ αγάπη και μεράκι, αλλά αυτό που σε διαφοροποιεί από όλους τους άλλους, είναι η ασύλληπτη ικανότητα να μας το μεταφέρεις αυτούσιο, ανοθευτο.
Να είσαι πάντα καλά και εις τα επόμενα με υγεία.
Υ.γ. κοίτα τώρα μην ανοίξεις νέο thread πως να κάνεις τέλεια μπύρα στο μπαλκόνι σου και μας κάψεις όπως με τους καφέδες (χαχα).
Εδώ με κέρδισες φίλε :lol::bawl:
Υπέροχο ταξιδιωτικό Παντελή, δεν ξέρω ποιο από τα 2 είναι καλύτερο, η γραφή ή οι φωτογραφίες σου.
Πάντα να είσαι καλά και να (μας) ταξιδεύεις. :beer::beer:
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου :beer:
Παντελή τα συγχαρητήρια μου, καθώς και από την σύζυγο μου, που
έκατσε και χάζευε για ώρα, τις άψογες φωτογραφίες σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Να είστε καλά και τους χαιρετισμούς μου στη σύζυγο!
Πώς πέρασε ένας χρόνος από πέρσι στην ετήσια που γνωριστήκαμε!
Στα επόμενα και να τα ξαναπούμε από κοντά :)
Το level έχει ξεφύγει σε απειλητικο βαθμό.
Παντελή θα μπορούσες να το κάνεις επάγγελμα ανετότατα, είτε ως ταξιδευτής που μεταφέρει τις εμπειρίες του, είτε ως διοργανωτής τέτοιων ταξιδιών.
Έχεις αποδείξει περίτρανα πως με ότι καταπιανεσαι το κάνεις με πολύ αγάπη και μεράκι, αλλά αυτό που σε διαφοροποιεί από όλους τους άλλους, είναι η ασύλληπτη ικανότητα να μας το μεταφέρεις αυτούσιο, ανοθευτο.
Να είσαι πάντα καλά και εις τα επόμενα με υγεία.
Υ.γ. κοίτα τώρα μην ανοίξεις νέο thread πως να κάνεις τέλεια μπύρα στο μπαλκόνι σου και μας κάψεις όπως με τους καφέδες (χαχα).
Τα πιο ωραία, γνήσια και ανόθευτα μου τα εκφράζετε συστηματικά εσείς σε κάθε ευκαιρία, τα εκτιμώ πραγματικά αυτά που γράφεις και χαίρομαι που περνά η πληροφορία, οι εικόνες και οι εμπειρίες με αυτό τον τρόπο!
Alexis55
06/05/2025, 06:39
Και η μαγεία συνεχίστηκε το βράδυ, με τη μοναδική γεωγραφία, τον φωτισμό και τις στιλπνές και ματ επιφάνειες να κάνουν τη νυχτερινή φωτογράφηση απολαυστική!
461974
461975
461976
461977
461978
461979
461980
461981
461982
461983
Το επόμενο πρωί κύλησε νωχελικά με καπουτσίνο και panino cioccolato που αγόρασα από το γειτονικό One lounge café μόλις με τρία ευρώ και απόλαυσα με την ησυχία μου στην κεντρική πλατεία του Σάσι πριν αποχαιρετήσω πολύ ευχαριστημένος από την όλη εμπειρία της Ματέρα :)
3 ευρώ??!!!! Σε τουριστικό μέρος? Μα τι στο καλό, εδώ δεν σου έφταναν τα τριπλά.
ωραία βόλτα Παντελή.
εξαιρετικές φώτο.
το Κάλιαρι μου έκατσε καπως. με εβαλες στην διαδικασία να ανοίξω χάρτες και ας τρέχει η δουλεια.
να εισαι καλα να ταξιδεύεις και να ΄΄βολτάρεις ΄΄ και εμάς μαζί με το φακό σου.
PaNick67
06/05/2025, 08:19
Τρομερη βολτα Παντελη! Σαν να πηγα ενα πραγμα με την περιγραφη και τις φοβερες φωτο! να εισαι καλα να μας ταξιδευεις εστω και νοερα!
3 ευρώ??!!!! Σε τουριστικό μέρος? Μα τι στο καλό, εδώ δεν σου έφταναν τα τριπλά.
Βρε καλώς τον :beer:
Κι όμως, το καφέ αυτό είναι στα δύο λεπτά απόσταση από το Σάσι και πέρα από τον γνωστό πάγκο όπου πίνουν τον καφέ τους οι Ιταλοί στα γρήγορα και όρθιοι έχει και τραπεζάκια μέσα - έξω.
Η Ματέρα μού άρεσε πολύ από αυτή την άποψη, είχε μέχρι και περίπτερα με αυτόματους πωλητές για σνακ και νερό μέσα στη παλιά πόλη με 1,5 ευρώ πχ το μεσαίο μπουκαλάκι νερό.
Θα γράψω για όλα αυτά μαζί με πληροφορίες για τα ξενοδοχεία και τις διαδρομές το συντομότερο δυνατόν!
ωραία βόλτα Παντελή.
εξαιρετικές φώτο.
το Κάλιαρι μου έκατσε καπως. με εβαλες στην διαδικασία να ανοίξω χάρτες και ας τρέχει η δουλεια.
να εισαι καλα να ταξιδεύεις και να ΄΄βολτάρεις ΄΄ και εμάς μαζί με το φακό σου.
Να είσαι καλά Τάσο :beer:
Διάλεξα το Κάλιαρι σαν βάση περισσότερο λόγω γενικού σχεδιασμού του ταξιδιού αλλά ευτυχώς δεν με απογοήτευσε και εκπλήρωσε τον σκοπό του στο έπακρο!
Το μόνο εκνευριστικό είναι το καλντερίμι από πλάκες στον κεντρικότερο δρόμο μπροστά από το λιμάνι, τόσο σπαστήρι που δεν έχει σημασία πόσο αργά πηγαίνεις :lol:
Τρομερη βολτα Παντελη! Σαν να πηγα ενα πραγμα με την περιγραφη και τις φοβερες φωτο! να εισαι καλα να μας ταξιδευεις εστω και νοερα!
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου :beer:
Πάντα όταν διαβάζω αυτό που έγραψες χαίρομαι ιδιαιτέρως - αποστολή εξετελέσθη από όλες τις απόψεις!
Oneman1987
07/05/2025, 00:05
Επική φάση φωτο και περιγραφή χωρίς φερινγκ και ζελατίνες αλλα πάντα με τη δερματινια τη μεσατη και μερακι για οδηγηση και περιπέτεια :beer:
Επική φάση φωτο και περιγραφή χωρίς φερινγκ και ζελατίνες αλλα πάντα με τη δερματινια τη μεσατη και μερακι για οδηγηση και περιπέτεια :beer:
Καλή η μαγκιά και η δερματινιά η μεσάτη αλλά όταν βγήκα 6 τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα έπρεπε να βάλω την επένδυση και γενικά ό,τι άλλο είχα μέσα - έξω για να σφραγιστούν τα κενά μέχρι τα Γιάννενα :cry:
Με είδανε και κάτι Ιταλοί στο αμπάρι και αγριεύτηκαν, από εδώ μέχρι τα δεύτερα διόδια βάλτε φουλ χειμερινά τους λέω, και μόλις αρχίσει να κατηφορίζει τα πετάτε :lol:
Παντελή δεν ξέρω τι να γράψω πια, φωτογραφίες για σεμινάριο και η μοναδική σου αυθεντική αφήγηση που γεμίζει την ψυχή ευφορία και εικόνες και το μυαλό με σχέδιο, πληροφορίες και κίνητρο με τον πιο αβίαστο τρόπο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ πάνω από όλα για το ταξίδι!
Μπραβο Παντελη!! :beer::beer:
Πολυ ομορφες φωτογραφιες! :beer::beer::beer:
Παντελή δεν ξέρω τι να γράψω πια, φωτογραφίες για σεμινάριο και η μοναδική σου αυθεντική αφήγηση που γεμίζει την ψυχή ευφορία και εικόνες και το μυαλό με σχέδιο, πληροφορίες και κίνητρο με τον πιο αβίαστο τρόπο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ πάνω από όλα για το ταξίδι!
Εγώ ευχαριστώ Νίκο για το όμορφα λόγια και εύχομαι να τα πούμε και από κοντά σύντομα :beer:
Μπραβο Παντελη!! :beer::beer:
Πολυ ομορφες φωτογραφιες! :beer::beer::beer:
Να είσαι καλά φίλε μου :beer:
SAVVAS62
09/05/2025, 06:25
Και σε άλλα τέτοια ωραία με υγεία.:beer:
Και σε άλλα τέτοια ωραία με υγεία.:beer:
Σε ευχαριστώ πολύ Σάββα, καλά χιλιόμετρα σε όλους μας :beer:
karellen
10/05/2025, 08:23
Μόλις σήμερα αξιώθηκα να διαβάσω και να απολαύσω το ταξιδιωτικό σου Παντελή.
Ωραία αφήγηση και υπέροχες εικόνες από τη γείτονα νήσο που ταξίδεψαν και εμάς μαζί σου.
Να είσαι γερός και είθε η επόμενη εξόρμησή σου να είναι το ίδιο καλή και καλύτερη! :beer: :beer:
Μόλις σήμερα αξιώθηκα να διαβάσω και να απολαύσω το ταξιδιωτικό σου Παντελή.
Ωραία αφήγηση και υπέροχες εικόνες από τη γείτονα νήσο που ταξίδεψαν και εμάς μαζί σου.
Να είσαι γερός και είθε η επόμενη εξόρμησή σου να είναι το ίδιο καλή και καλύτερη! :beer: :beer:
Κάλλιο αργά, παρά ποτέ :D
Να είσαι πάντα καλά :beer:
Φωτογραφίες ανοιχτά παράθυρα σε αυτά που θέλουμε πολύ αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε Παντελή. Αν δεν γνώριζα τις άλλες σου γραφές θα χαρακτήριζα το αποτέλεσμα ποιητικό!
Φωτογραφίες ανοιχτά παράθυρα σε αυτά που θέλουμε πολύ αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε Παντελή. Αν δεν γνώριζα τις άλλες σου γραφές θα χαρακτήριζα το αποτέλεσμα ποιητικό!
Να και οι χάρτες με τις διαδρομές, απλώς ζουμάρετε με το ανθρωπάκι στο street view σχεδόν οπουδήποτε για να καταλάβετε για τι απόλαυση μιλάμε :D
462392
Εδώ είναι το γενικό πλάνο της πρώτης μέρας το οποίο ακολούθησα κατά 90% κάνοντας κατά τι λιγότερα χιλιόμετρα από τα αναγραφόμενα:
https://maps.app.goo.gl/fmx11XKSJMWPnGnL6
462393
Και εδώ η δεύτερη, πιο χαλαρή ημέρα, καθώς θα ξόδευα και δύο ώρες στο φεστιβάλ της Μουραβέρα:
https://maps.app.goo.gl/QWr5BR3ewqMBD1Vi6
462394
Και μερικές συμβουλές για τη Σαρδηνία :vroum:
Όπως προανέφερα η οδήγηση στο νησί μπορεί εύκολα να σε παρασύρει οπότε έχετέ το υπόψη εξαρχής και θυμίστε στον εαυτό σας να μαζευτεί ειδικά όταν ηρεμήσουν τα πράγματα σε πιο νορμάλ δρόμους, στην περίπτωσή μου πχ στα πρώτα roundabouts ακουμπούσαν κάτω μπότες και μαρσπιέ μέχρι να συνέλθω...
Μην πάτε στη Σαρδηνία με τελειωμένα λάστιχα! Πολλές φορές ένα ακόμα ταξίδι είναι μια ευκαιρία να πάρουμε κάτι τελευταίο από τα παλιά μας λάστιχα και να τα αλλάξουμε μόλις επιστρέψουμε – στη συγκεκριμένη περίπτωση μην το κάνετε αυτό ανεξαρτήτως μοτοσικλέτας γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην παρασυρθείτε από το ατέλειωτο στροφιλίκι και σταδιακά να πιέζετε όλο και περισσότερο τα ελαστικά σας. Ρυθμίστε και τις πιέσεις στα λάστιχα ανάλογα με το φορτίο σας και οδηγήστε ανάλογα!
Μην κυνηγιέστε – αν δεν είστε μόνοι αφήστε μία ικανή απόσταση ασφαλείας μεταξύ σας, αυτή την λανθασμένη προσέγγιση την είδα αρκετές φορές. Κάποια στιγμή για παράδειγμα είδα στο αντίθετο ρεύμα ένα γκρουπ με Άφρικες Τουήν να ξύνουν βαλίτσες με κάτι εκατοστά απόσταση που αν γινόταν κάποια στραβή θα τους έπαιρνε όλους η μπάλα σαν ποδηλάτες στον Γύρο της Γαλλίας :lol:
Μη χαιρετάτε! Όχι, δεν είμαι ξενέρωτος και συνήθως μου αρέσει ο κλασικός μοτοσικλετιστικός χαιρετισμός αλλά ούτως ή άλλως ο κανόνας λέει ότι δεν χαιρετάμε όταν στρίβουμε και στους συγκεκριμένους δρόμους μπορεί να γίνει εύκολα επικίνδυνο – κουνήστε το κεφάλι καλύτερα.
Σταματήστε και απολαύστε – μην περιμένετε να κουραστείτε να στρίβετε και μην αγχώνεστε ότι θα «χάσετε» ή δεν θα προλάβετε κάτι, η απόλαυση είναι εγγυημένη οπότε slow down συχνά - πυκνά και μη διστάσετε να χαθείτε με τη θέλησή σας! Είναι ένα από τα λίγα μέρη που σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα :)
Φουλάρετε από την προηγούμενη ημέρα ειδικά αν μεσολαβούν Κυριακές και αργίες και δεν συμπαθείτε τα self service πρατήρια, το νησί είναι σχετικά μεγάλο και τα χιλιόμετρα μαζεύονται σχετικά εύκολα.
Επιλέξτε αποφυγή χωματόδρομου όταν σχεδιάζετε διαδρομές για να αποφύγετε εκπλήξεις με street μοτοσικλέτες!
Στα λίγα χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου που επέλεξα όταν κουράστηκα να στρίβω δεν υπήρχαν οι κλασικές έξοδοι αλλά ένας παράλληλος παράδρομος στον οποίο έμπαινες από ένα άνοιγμα στις μπαριέρες κάτι που είναι λίγο παράξενο στην αρχή. Επίσης, το όριο ήταν 90 και όλοι μα όλοι πήγαιναν με 90 κοντερίσια που είναι πάντα κακό σημάδι, οπότε με τόσα πήγαινα κι εγώ.
Και τέλος εντυπώσεις από κάποια πράγματα που δοκίμασα στο ταξίδι:
Mπότες Revit Fuse H2O (θα προστεθούν και στο αντίστοιχο θέμα):
Ό,τι καλύτερο έχω ποδηθεί σε ταξίδι!
Άνεση και πρακτικότητα ακόμα και με ολοήμερη σχεδόν χρήση, δεν γλιστράνε, δεν μυρίζουν άσχημα και δεν ανυπομονείς να τις πετάξεις από τα πόδια σου. Απλώς δεν ασχολήθηκα με το κρύο ακόμα και στα βουνά πριν τα Γιάννενα ξημερώματα με 4 βαθμούς. Ήταν να δοκιμάσω και κάτι θερμαινόμενες κάλτσες αλλά δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος!Με νορμάλ προς ζεστές θερμοκρασίες προφανώς υπήρχαν κάποια σημάδια υγρασίας στις κάλτσες αλλά η διαπνοή τους ήταν υποδειγματική για χρήση από Οκτώβρη μέχρι Μάη. Γενικά η αίσθηση ποιότητας που σου δίνουν είναι εξαιρετική και μετά από επτά ημέρες στον δρόμο ήταν σαν καινούριες με ένα απλό καθάρισμα :a013:
Sygic
Έχω ξαναγράψει για το gps της επιλογής μου και πρέπει να πω ότι μου έκανε φοβερή εντύπωση ότι άκουσαν τις παρατηρήσεις που τους έστειλα από προηγούμενα ταξίδια!
Πλέον δεν κάνει redirect και δεν σου αλλάζει το πλάνο που προσεκτικά σχεδίασες με την πρώτη στραβή αλλά σε συμβουλεύει να κάνεις αναστροφή όπου είναι δυνατόν με ασφάλεια.
Πρόσθεσαν διαφορετικά προφίλ για αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα αλλά για αυτό πρέπει να πληρώσεις έξτρα στο Premium + (αλήτες :lol: )
Κόψανε σχεδόν τελείως τις αναγγελίες δρόμων σε αστικές περιοχές όπου ακούς μόνο ξεκάθαρες οδηγίες ενώ εκτός πόλεων σου υποδεικνύει μόνο τη γενική κατεύθυνση προς σαφείς προορισμούς, πχ in the direction of Cagliari.
Κάποια στιγμή έβαλα το Google Maps και σπάσανε τα νεύρα μου, έλεγε κάθε δρόμο και σοκάκι που είχε φυσικά ιταλικό όνομα με αγγλική ρομποτική προφορά, τι νόημα έχει αυτό γενικά και ειδικά σε μία ξένη χώρα και σε ένα άγνωστο μέρος;
Με έσωσε ακόμα και στο Καστελμέτζανο όπου δεν πτοήθηκε ακόμα και μέσα στα καλντερίμια όπου μετά βίας χωρούσε η μοτοσικλέτα και έτσι δεν χρειάστηκε να κουβαλήσω όλη μου την προίκα για μεγάλη απόσταση!
doctoras
14/05/2025, 20:26
Και μερικές συμβουλές για τη Σαρδηνία :vroum:
Όπως προανέφερα η οδήγηση στο νησί μπορεί εύκολα να σε παρασύρει οπότε έχετέ το υπόψη εξαρχής και θυμίστε στον εαυτό σας να μαζευτεί ειδικά όταν ηρεμήσουν τα πράγματα σε πιο νορμάλ δρόμους, στην περίπτωσή μου πχ στα πρώτα roundabouts ακουμπούσαν κάτω μπότες και μαρσπιέ μέχρι να συνέλθω...
Μην πάτε στη Σαρδηνία με τελειωμένα λάστιχα! Πολλές φορές ένα ακόμα ταξίδι είναι μια ευκαιρία να πάρουμε κάτι τελευταίο από τα παλιά μας λάστιχα και να τα αλλάξουμε μόλις επιστρέψουμε – στη συγκεκριμένη περίπτωση μην το κάνετε αυτό ανεξαρτήτως μοτοσικλέτας γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην παρασυρθείτε από το ατέλειωτο στροφιλίκι και σταδιακά να πιέζετε όλο και περισσότερο τα ελαστικά σας. Ρυθμίστε και τις πιέσεις στα λάστιχα ανάλογα με το φορτίο σας και οδηγήστε ανάλογα!
Μην κυνηγιέστε – αν δεν είστε μόνοι αφήστε μία ικανή απόσταση ασφαλείας μεταξύ σας, αυτή την λανθασμένη προσέγγιση την είδα αρκετές φορές. Κάποια στιγμή για παράδειγμα είδα στο αντίθετο ρεύμα ένα γκρουπ με Άφρικες Τουήν να ξύνουν βαλίτσες με κάτι εκατοστά απόσταση που αν γινόταν κάποια στραβή θα τους έπαιρνε όλους η μπάλα σαν ποδηλάτες στον Γύρο της Γαλλίας :lol:
Μη χαιρετάτε! Όχι, δεν είμαι ξενέρωτος και συνήθως μου αρέσει ο κλασικός μοτοσικλετιστικός χαιρετισμός αλλά ούτως ή άλλως ο κανόνας λέει ότι δεν χαιρετάμε όταν στρίβουμε και στους συγκεκριμένους δρόμους μπορεί να γίνει εύκολα επικίνδυνο – κουνήστε το κεφάλι καλύτερα.
Σταματήστε και απολαύστε – μην περιμένετε να κουραστείτε να στρίβετε και μην αγχώνεστε ότι θα «χάσετε» ή δεν θα προλάβετε κάτι, η απόλαυση είναι εγγυημένη οπότε slow down συχνά - πυκνά και μη διστάσετε να χαθείτε με τη θέλησή σας! Είναι ένα από τα λίγα μέρη που σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα :)
Φουλάρετε από την προηγούμενη ημέρα ειδικά αν μεσολαβούν Κυριακές και αργίες και δεν συμπαθείτε τα self service πρατήρια, το νησί είναι σχετικά μεγάλο και τα χιλιόμετρα μαζεύονται σχετικά εύκολα.
Επιλέξτε αποφυγή χωματόδρομου όταν σχεδιάζετε διαδρομές για να αποφύγετε εκπλήξεις με street μοτοσικλέτες!
Στα λίγα χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου που επέλεξα όταν κουράστηκα να στρίβω δεν υπήρχαν οι κλασικές έξοδοι αλλά ένας παράλληλος παράδρομος στον οποίο έμπαινες από ένα άνοιγμα στις μπαριέρες κάτι που είναι λίγο παράξενο στην αρχή. Επίσης, το όριο ήταν 90 και όλοι μα όλοι πήγαιναν με 90 κοντερίσια που είναι πάντα κακό σημάδι, οπότε με τόσα πήγαινα κι εγώ.
φίλε η διατύπωση σου είναι φοβερή! :a012:
θα διαφωνήσω μονο με τον χωματόδρομο:D είναι το αλατοπίπερο
πολύ ωραίο οδικό πλάνο το κάνει ακόμη πιο ελκυστικό
Καλορίζικο το πατούμενο !
Το μόνο που μείνε τώρα είναι να διοργανώσεις μια ομαδική βολτα και να μας ξεναγήσεις.:D
Έριξες ιδέα απίθανη πάντως.
φίλε η διατύπωση σου είναι φοβερή! :a012:
θα διαφωνήσω μονο με τον χωματόδρομο:D είναι το αλατοπίπερο
πολύ ωραίο οδικό πλάνο το κάνει ακόμη πιο ελκυστικό
Καλορίζικο το πατούμενο !
Να είσαι καλά Χρήστο, με τις συνθήκες που συνάντησα εγώ πραγματικά μόνο απολαμβάνεις το συγκεκριμένο πλάνο και η μέρα και τα χιλιόμετρα κυλούν υπέροχα, ανοίγει η καρδιά σου πραγματικά!
Να γράψω εδώ ότι αν κάποιος επιθυμεί έναν διαφορετικό σχεδιασμό μπορεί να προτιμήσει και το λιμάνι της Όλμπια στα βόρεια ή να κάνει συνδυασμό των δύο.
Το πήγαινε - έλα στην Όλμπια βέβαια γίνεται από πιο βόρειο λιμάνι (Τσιβιταβέκια ή Γένοβα) οπότε βολεύει καλύτερα η άφιξη στην Ιταλία μέσω Ανκόνας ή Βενετίας.
Τα πατούμενα είναι τα ίδια που φόρεσα πρώτη φορά στη βόλτα μας το φθινόπωρο απλώς αυτές είναι οι πρώτες αμιγώς ταξιδιωτικές εντυπώσεις - τις πρόσθεσα και στο αρχικό θέμα :beer:
Το μόνο που μείνε τώρα είναι να διοργανώσεις μια ομαδική βολτα και να μας ξεναγήσεις.:D
Έριξες ιδέα απίθανη πάντως.
Μην τα γράφεις δημοσίως αυτά, θα μας πιάσει η εφορία :lol:
Υπάρχουν και κοντινά μέρη από τα οποία μπορείς να περάσεις ή και να διανυκτερεύσεις και να κάνεις ακόμα καλύτερη ταξιδάρα πάντως, εγώ δεν τα έβαλα στο πρόγραμμα γιατί είχα περάσει παλαιότερα, για παράδειγμα Νάπολη - Πομπηία - Ακτή Αμάλφι...
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=157147
...ή και Αλμπερομπέλο...
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=160125
...πηγαίνοντας ή γυρίζοντας από Σαρδηνία :a01:
Και μερικές χρήσιμες πληροφορίες για διαμονή και φαγητό :)
Και οι τρεις ξενώνες που έμεινα ήταν μια χαρά και δεν έχω κάποιο παράπονο, έχοντας πάντα την πρακτικότητα και την χαμηλή τιμή σαν προτεραιότητες - υπάρχουν και τα αντίστοιχα reviews στο Booking.
Στη Ματέρα (PARKING included - καταπληκτικό όνομα :lol: ) το δωμάτιο ήταν σε κεντρικό δρόμο και το βρήκα πανεύκολα, είναι σε κτίριο τραπέζης BNP που σημαίνει κάμερες και έχει καλό ανοικτό παρκινγκ από την πίσω μεριά. Λιτό αλλά καθαρό και ο χοστ πολύ εντάξει και πρόθυμος να βοηθήσει και να μοιραστεί πληροφορίες.
Έχει δίπλα σούπερ μάρκετ, φούρνο με τέλειο παραδοσιακό παντσερότι και τον Τζιοβάνι που μιλάει ελληνικά :lol: και δυο βήματα πιο κάτω το εξαιρετικό One Lounge Cafe για οικονομικό πρωινό:
462575
Στο Κάλιαρι (Myrtus Guest House Cagliari) το ξενοδοχείο θέλει προφανώς GPS για να το βρεις και δεν έχει πινακίδα στην είσοδο, οπότε θα πρέπει να τηλεφωνήσετε ή να βρείτε το όνομα στο θυροτηλέφωνο. Έχει ασανσέρ και δημοτικό παρκινγκ στην άκρη της πλατείας καθώς και σούπερ μάρκετ, καφετέρια και το εστιατόριο όπου έφαγα τις παπαρδέλες και το δωρεάν πρωινό, που ήταν καφές και κρουασάν μόνο αλλά πολύ καλής ποιότητας!
462576
Στο Καστελμέτζανο (B&B Al Castello) δεν υπάρχουν δρόμοι μέσα στο χωριό αλλά μπορείτε να φτάσετε με τη μοτοσικλέτα μέχρι την πιατσέτα που επεσήμανα στον χάρτη και από εκεί το διαμέρισμα είναι δίπλα και είναι πεντακάθαρο, καινούριο και με εξαιρετική θέα από το μπαλκόνι :a013:
Λέει ότι υπάρχει και δωρεάν πρωινό αλλά ουσιαστικά δεν έχει καθώς υπάρχει μόνο μία εσπρεσιέρα με pods και κάτι κουλουράκια στην κουζίνα – προσέχετέ το αυτό αν θέλετε κανονικό πρωινό γιατί το κάνουν πλέον όλοι στο Booking!
Βέβαια μπορείτε να φάτε εύκολα και γρήγορα δυο βήματα πιο κάτω αλλά προσέξτε τα ιταλικά ωράρια :D
462577
Ένα πολύ ωραίο σποτ αν περιμένετε για πλοίο στο λιμάνι του Κάλιαρι και θέλετε να έχετε οπτική επαφή με τη μοτοσικλέτα σας είναι εδώ όπου φουρνίζουν διαρκώς αυθεντική, λαχταριστή φοκάτσια και φτιάχνουν τεράστια σάντουιτς, με 8 ευρώ απόλαυσα ένα και το άλλο το κράτησα για το καράβι!
Αν θέλετε δίπλα έχει και παγωτάκι και πιο πάνω άψογο εσπρεσάκι με ενάμιση ευρώ:
462578
Και τέλος αν περιμένετε στο λιμάνι του Μπάρι αυτό είναι ένα καταπληκτικό καφέ – εστιατόριο με χαμηλές τιμές και άψογη ποιότητα και κοντά σε σούπερ μάρκετ αλλά και στην παλιά πόλη του Μπάρι αν θέλετε να σεργιανίσετε λίγο :)
462579
Συγχαρητήρια Παντελή για την άψογη περιγραφή-ξενάγηση που μας έκανες.
Φανταστικό tour με υπέροχες εικόνες.
Ευχαριστούμε πολύ.
Με το καλό το επόμενο.
antoncbf
21/05/2025, 09:48
μπράβο φίλε ,αψογη διαδρομή και γενικά η περιγραφή σου . γράψε ομως και 2 λόγια για την μοτο σου ,τυχών προβλήματα -θετικά και αρνητικά που εχεις βγάλει σαν συμπέρασμα για το er6n οσο καιρό το εχεις κλπ
Συγχαρητήρια Παντελή για την άψογη περιγραφή-ξενάγηση που μας έκανες.
Φανταστικό tour με υπέροχες εικόνες.
Ευχαριστούμε πολύ.
Με το καλό το επόμενο.
Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο για τα καλά λόγια :beer:
Υγεία να έχουμε και όλα γίνονται!
ΥΓ: Εννοείται συμφωνώ για τα Μετέωρα, άλλο μέγεθος και γεωγραφία τα δικά μας!
μπράβο φίλε ,αψογη διαδρομή και γενικά η περιγραφή σου . γράψε ομως και 2 λόγια για την μοτο σου ,τυχών προβλήματα -θετικά και αρνητικά που εχεις βγάλει σαν συμπέρασμα για το er6n οσο καιρό το εχεις κλπ
Να είσαι καλά αδερφέ, κατ’ αρχάς εδώ θα βρεις μερικές προσθήκες/βελτιώσεις που έχω κάνει με τα χρόνια ώστε να φέρω το μηχανάκι στα μέτρα μου:
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=163683
Με το Erάκι πάμε να κλείσουμε εικοσαετία και συνήθως μετά από κάθε ταξίδι το παινεύω οπότε φέτος το απέφυγα για να μη γίνομαι κουραστικός, και μιας και το ίδιο το μηχανάκι έχει αλλάξει αρκετά με τα χρόνια θα προσπαθήσω να είμαι λακωνικός :heartpound:
Απεδείχθη ακριβώς αυτό που σημαίνει το Er του ονόματος, essential riding χωρίς φρου-φρου και αρώματα!
Πολύ απλά πίστα, σπορ οδήγηση, ταξίδια μικρά και μεγάλα και φυσικά χαλαρή καθημερινή μετακίνηση με επίκεντρο τη μοτοσικλετιστική απόλαυση για αυτόν που την αναζητά χωρίς περισπασμούς.
Ποιότητα μέχρι και την τελευταία βίδα, πιστός φίλος από το track day με 30+ βαθμούς κελσίου μέχρι και τους παγετώνες σχεδόν τρία χιλιόμετρα πάνω από τη γη και με 140 όλη μέρα στον αυτοκινητόδρομο σε πάει παντού, όχι ότι συνιστώ τις εθνικές, αλλά για άλλους λόγους :D
Θα ήθελα μόνο ελαφρώς λιγότερους κραδασμούς στο βαρετό αλλά αναπόφευκτο αυτό κομμάτι της εθνικής! Αυτοί οφείλονται βέβαια στο ότι στην πρώτη γενιά Er το πλαίσιο είναι απευθείας στερεωμένο στον κινητήρα χωρίς σινεμπλόκ, κάτι που όμως του δίνει εξαιρετική αίσθηση στο στρίψιμο και τον χειρισμό. Οπότε κάπου χάνεις, κάπου κερδίζεις όπως σχεδόν παντού στη ζωή…
Συνοπτικά αυτό το μηχανάκι μού έδωσε να καταλάβω ότι η απόλαυση της μοτοσικλέτας δεν έχει να κάνει με την τελειότητα, τα πολλά άλογα και τα τρελά χιλιόμετρα στο κοντέρ και το οδόμετρο αλλά με το τι μπορούμε να αποκομίσουμε εμείς από τη μοτοσικλέτα μας και την κάθε στιγμή που την καβαλάμε.
Τα μόνα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν από λάθη δικά μου ή άλλων!
Πριν κάποια χρόνια είχα βάλει ένα οργανικό τακάκι πίσω :rolleyes: και στο ταξίδι με βροχή και τη μοτοσικλέτα φορτωμένη κατέρρευσε και το κατάλαβα με το αυτί, ευτυχώς, στον γυρισμό από Βελιγράδι. Ο μηχανικός μου έτριψε τον δίσκο με σβουράκι, έβαλα το μεταλλικό τακάκι που βάζω συνήθως και δεν ασχολήθηκα ξανά.
Επίσης πριν πολλά χρόνια σε κάποιο σέρβις (ονόματα δεν λέω) μού σπάσανε την κάτω βάση του εμπρός πλαστικού καλύμματος – φαίρινγκ και από τότε είναι στερεωμένη με ζιπάκι γιατί τσιγκουνεύομαι να πάρω άλλο :lol:
Τέλος, σε κάποιο άλλο ταξίδι, από τον ενθουσιασμό μου να σταματήσω για να φωτογραφήσω, κατέβασα τον πλαγιοστάτη και πήδηξα απότομα από τη σέλα με τη μοτοσικλέτα φορτωμένη και σε επιφάνεια με ελαφριά κλίση με αποτέλεσμα το σταντ να μετακινηθεί προς τα εμπρός και η μοτοσικλέτα να στέκεται πλέον με κάποιες μοίρες κλίση παραπάνω. Στο ταξίδι το σταντ άντεξε μια χαρά και στον γυρισμό το πήγα για κόλληση στην κανονική του θέση και από τότε, όλα καλά :)
Πολύ χαίρομαι Παντελή που υπάρχουν άνθρωποι που σκαρώνουν όμορφα ταξίδια και τα τεκμηριώνουν ώστε να τα βρίσκουμε έτοιμα ταξιδιωτικά πακέτα εμείς οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας!..
antoncbf
21/05/2025, 13:17
Να είσαι καλά αδερφέ, κατ’ αρχάς εδώ θα βρεις μερικές προσθήκες/βελτιώσεις που έχω κάνει με τα χρόνια ώστε να φέρω το μηχανάκι στα μέτρα μου:
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=163683
Με το Erάκι πάμε να κλείσουμε εικοσαετία και συνήθως μετά από κάθε ταξίδι το παινεύω οπότε φέτος το απέφυγα για να μη γίνομαι κουραστικός, και μιας και το ίδιο το μηχανάκι έχει αλλάξει αρκετά με τα χρόνια θα προσπαθήσω να είμαι λακωνικός :heartpound:
Απεδείχθη ακριβώς αυτό που σημαίνει το Er του ονόματος, essential riding χωρίς φρου-φρου και αρώματα!
Πολύ απλά πίστα, σπορ οδήγηση, ταξίδια μικρά και μεγάλα και φυσικά χαλαρή καθημερινή μετακίνηση με επίκεντρο τη μοτοσικλετιστική απόλαυση για αυτόν που την αναζητά χωρίς περισπασμούς.
Ποιότητα μέχρι και την τελευταία βίδα, πιστός φίλος από το track day με 30+ βαθμούς κελσίου μέχρι και τους παγετώνες σχεδόν τρία χιλιόμετρα πάνω από τη γη και με 140 όλη μέρα στον αυτοκινητόδρομο σε πάει παντού, όχι ότι συνιστώ τις εθνικές, αλλά για άλλους λόγους :D
Θα ήθελα μόνο ελαφρώς λιγότερους κραδασμούς στο βαρετό αλλά αναπόφευκτο αυτό κομμάτι της εθνικής! Αυτοί οφείλονται βέβαια στο ότι στην πρώτη γενιά Er το πλαίσιο είναι απευθείας στερεωμένο στον κινητήρα χωρίς σινεμπλόκ, κάτι που όμως του δίνει εξαιρετική αίσθηση στο στρίψιμο και τον χειρισμό. Οπότε κάπου χάνεις, κάπου κερδίζεις όπως σχεδόν παντού στη ζωή…
Συνοπτικά αυτό το μηχανάκι μού έδωσε να καταλάβω ότι η απόλαυση της μοτοσικλέτας δεν έχει να κάνει με την τελειότητα, τα πολλά άλογα και τα τρελά χιλιόμετρα στο κοντέρ και το οδόμετρο αλλά με το τι μπορούμε να αποκομίσουμε εμείς από τη μοτοσικλέτα μας και την κάθε στιγμή που την καβαλάμε.
Τα μόνα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν από λάθη δικά μου ή άλλων!
Πριν κάποια χρόνια είχα βάλει ένα οργανικό τακάκι πίσω :rolleyes: και στο ταξίδι με βροχή και τη μοτοσικλέτα φορτωμένη κατέρρευσε και το κατάλαβα με το αυτί, ευτυχώς, στον γυρισμό από Βελιγράδι. Ο μηχανικός μου έτριψε τον δίσκο με σβουράκι, έβαλα το μεταλλικό τακάκι που βάζω συνήθως και δεν ασχολήθηκα ξανά.
Επίσης πριν πολλά χρόνια σε κάποιο σέρβις (ονόματα δεν λέω) μού σπάσανε την κάτω βάση του εμπρός πλαστικού καλύμματος – φαίρινγκ και από τότε είναι στερεωμένη με ζιπάκι γιατί τσιγκουνεύομαι να πάρω άλλο :lol:
Τέλος, σε κάποιο άλλο ταξίδι, από τον ενθουσιασμό μου να σταματήσω για να φωτογραφήσω, κατέβασα τον πλαγιοστάτη και πήδηξα απότομα από τη σέλα με τη μοτοσικλέτα φορτωμένη και σε επιφάνεια με ελαφριά κλίση με αποτέλεσμα το σταντ να μετακινηθεί προς τα εμπρός και η μοτοσικλέτα να στέκεται πλέον με κάποιες μοίρες κλίση παραπάνω. Στο ταξίδι το σταντ άντεξε μια χαρά και στον γυρισμό το πήγα για κόλληση στην κανονική του θέση και από τότε, όλα καλά :)
:beer::beer:αμεση απάντηση ωραίος ,πάντα ορθιος
Λευκάδιος
21/05/2025, 13:20
Παντελή τα είπαν όλα οι προλαλήσαντες.
Ευχαριστώ για το ταξίδι και καλή συνέχεια στις περιπέτειες σου!
Πολύ χαίρομαι Παντελή που υπάρχουν άνθρωποι που σκαρώνουν όμορφα ταξίδια και τα τεκμηριώνουν ώστε να τα βρίσκουμε έτοιμα ταξιδιωτικά πακέτα εμείς οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας!..
Ευχαρίστησή μου αγαπητέ, αν και μου παίρνει κάποιες μέρες να τα γράψω όλα μετά την επιστροφή στην πραγματικότητα :beer:
:beer::beer:αμεση απάντηση ωραίος ,πάντα ορθιος
Όλοι μας!
Παντελή τα είπαν όλα οι προλαλήσαντες.
Ευχαριστώ για το ταξίδι και καλή συνέχεια στις περιπέτειες σου!
Εγώ σε ευχαριστώ φίλε μου, καλή συνέχεια και στις δικές σου off road εξερευνήσεις :beer:
πυξιδας990
22/05/2025, 11:58
Ωραιος,πολυ ωραιος,με το καλο και κορσικη τωρα!!:beer:
Ωραιος,πολυ ωραιος,με το καλο και κορσικη τωρα!!:beer:
Να είσαι καλά φίλε και να είμαστε όλοι καλά να καβαλήσουμε και στην πατρίδα του Ναπολέοντα και του ράλι των δέκα χιλιάδων στροφών :beer:
:a10: