View Full Version : Βάψιμο
BaresaMpiela
08/05/2025, 09:30
Καλησπέρα παιδιά έχω ένα pegaso trail και έχεις σπάσει το αριστερό πλαστικό της μασκας μπροστά και ήρθε καιρός να πάρω καινούργιο κ να τα βάψω για να είναι όμορφα .
Το ένα είναι ήδη βαμμένο από αυτόν π θα το πάρω. Επειδή είμαι άπειρος από υλικά μπορείτε να Μ πείτε τι θα χρειαστώ?
Το χρώμα π θέλω είναι μαύρο Ματ
Ευχαριστώ προκαταβολικά
dumutrus
08/05/2025, 14:50
Στις ανακατασκευές έχει στα μόνιμα θέματα 2 μαργαριτάρια του ispirou σχετικά με φανοποιία ξεκίνα με αυτά να πάρεις μια ιδέα και μετά συζητάμε τις λεπτομέριες.
BaresaMpiela
08/05/2025, 15:22
Δεν τ ήξερα.
Ευχαριστώ!
Garfield
02/07/2025, 00:52
Αν θέλει κάποιος να κάνει την μηχανή του
από
463424
σε
463425
τι είναι καλύτερο και φθηνότερο; Βάψιμο ή wrapping;
doctor_john
02/07/2025, 06:56
Ανάλογα πόσο καιρό θέλει να διαρκέσει.
Για το καλοκαίρι το wrapping είναι οκ, ελπίζω κάτω από 100ε αλλά θα χαλάσει αργά ή γρήγορα και μετά
είναι λίγο ρίσκο για την βαφή απο κάτω.
Το βάψιμο είναι πιο ανθεκτικό στο χρόνο, σίγουρα κοντά στα 250ε και με λίγο καλύτερη αίσθηση αρχικά.
Έχε υπόψιν τους κανόνες που "προτείνει" το υπάρχον. Έχει ασημί με λεπτό μέταλλο και πλακάτο μαύρο.
Αν θα του προσθέσεις χρώμα, καλύτερα να ακολουθεί το ασημί που φαίνεται.
Λεπτό μέταλλο στο κόκκινο θα το "ρίξει" λίγο στον κορεσμό αλλά θα δείχνει πιο δικό του, πιο εργοστασιακό.
Επίσης για πιο απλό σχέδιο με ένα χρώμα σε όλα τα μη μαύρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε χρώμα με πέρλες
και μάτ βερνίκι που το κάνει λίγο πιο techno. Κοίταξε gs για παράδειγμα.
"ένα χρώμα" σε τέτοια εφαρμογή μπορεί να είναι και ο συνδυασμός δύο συγγενών χρωμάτων με πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ τους σβήνοντας το ένα στο άλλο.
Βοηθά να δώσεις ή να μειώσεις όγκο με το ματ να κρατάει σικ το σύνολο αφαιρώντας το πολύ λαμπρό που δίνει το γυαλιστερό βερνίκι.
Το ματ αν τρίβεται με ύφασμα γίνεται σατινέ και το συντηρείς αν θες εφέ καινούριου.
σε αμάξι που ρώτησα μου είπαν οτι το wrapping μπορεί να έχει σχεδόν διπλάσιο κόστος απο το βάψιμο
harris_x
02/07/2025, 08:58
σε αμάξι που ρώτησα μου είπαν οτι το wrapping μπορεί να έχει σχεδόν διπλάσιο κόστος απο το βάψιμο
ισχύει, αλλα ακόμα κι αν δεν είναι ακριβώς έτσι, σίγουρα δεν είναι φθηνότερο.
SeniorCanardo
02/07/2025, 09:27
Στους βαφείς παίζουν πολύ μεγάλες διαφορές στις τιμές (αλλά και στην ποιότητα, τόσο στην εφαρμογή όσο και στα υλικά).
Τα "καλά χέρια" σε νόμιμα βαφεία βαράνε στο ψαχνό!
Υπάρχουν και φθηνότεροι, αλλά παίζουν και ουκ ολίγοι που βάφουν "μαύρα".;)
Πρέπει να ξέρεις.
Εαν είσαι στην απεξω, το ν πουλοβιτς!
Αν θέλει κάποιος να κάνει την μηχανή του
από
463424
σε
463425
Να το ξανασκεφτει και να την αφησει ως εχει....ειναι πιο ομορφη
doctor_john
02/07/2025, 14:36
Ρε παιδιά το συζητάμε σοβαρά;
Έχει το ίδιο κόστος 150€ υλικό και 4 ώρες δουλειά με μια βαφή αυτοκινήτου;
Ούτε στη Βουλή δεν λένε τέτοια..
harris_x
02/07/2025, 14:47
Ρε παιδιά το συζητάμε σοβαρά;
Έχει το ίδιο κόστος 150€ υλικό και 4 ώρες δουλειά με μια βαφή αυτοκινήτου;
Ούτε στη Βουλή δεν λένε τέτοια..
Για ένα μικρό αυτοκίνητο πάντως, αν βρεις κατω απο 1500€ θα είναι θαύμα.
Δεν ξέρω απο πού βγάζεις το συμπέρασμα, αλλα οι τιμές δεν είναι χαμηλές.
harris_x
02/07/2025, 14:49
εδώ μεμβράνες στα τζάμια βάζεις και θες 200€ το λιγότερο, που δεν θέλει και καμια ιδιαίτερη εργασία.
Βάψιμο φουλ, τα πλαστικα και φτιαξιμο κάποια αυτοκόλλητα μου πήρε 520 περίπου, χωρίς την αμοιβή για το λύσιμο
Πίσω μπροστά φτερό, ντεπόζιτο φτεράκια ντεπόζιτου, και 2 ψευτοκαπακια
εδώ μεμβράνες στα τζάμια βάζεις και θες 200€ το λιγότερο, που δεν θέλει και καμια ιδιαίτερη εργασία.
Σωστός.
Τώρα, βλέποντας την μηχανή που θέλει να "ντύσει" ο γάτος, θεωρώ ότι έχει λ7 για πέταμα.....
Μια χαρά όμορφη είναι.
Garfield
02/07/2025, 22:27
Σωστός.
Τώρα, βλέποντας την μηχανή που θέλει να "ντύσει" ο γάτος, θεωρώ ότι έχει λ7 για πέταμα.....
Μια χαρά όμορφη είναι.
Δυστυχώς δεν έχω λεφτά για πέταμα γι αυτό και οι σκέψεις μου. Το συγκεκριμένο μοτό (αν καταλήξω) μου αρέσει σε κόκκινο ή μπλε. Επειδή όμως δύσκολα να πάω σε καινούριο, άρα να μπορώ να το παραγγείλω όπως θέλω, τα μεταχειρισμένα που βλέπω σε προσιτή τιμή είναι σε χρώμα που δεν θέλω. Και γι αυτό ρωτάω να δω κόστος αν αξίζει να πάρω κάποιο φτηνότερο και να του αλλάξω χρώμα από το να πάρω σε χρώμα που θέλω (και αν βρω) και ακριβότερο.
taisteal
02/07/2025, 22:54
Εδω επαρχία με 800 ευρώ έβαψα πικαντο.
Και σωστή δουλειά.
Αθήνα κλάφτα
Εδω επαρχία με 800 ευρώ έβαψα πικαντο.
Και σωστή δουλειά.
Αθήνα κλάφτα
Δεν εννοούσε το βάψιμο ο Χάρης, το ντύσιμο με μεμβράνες πάει τόσο......
motojojo
03/07/2025, 08:18
Αν μπαίνει ο παράγοντας κόστος, το χρώμα είναι το λιγότερο σημαντικό....
Εφόσον δεν έβρισκα το χρώμα που θα μου άρεσε, θα πήγαινα στο πιο οικονομικό. Σχετικά με το χρώμα θα έβαζα ειτε μεμβρανη (που ειναι κατι αναστρέψιμο) ή θα έψαχνα εν καιρώ τα συγκεκριμένα πλαστικα. Με βαψίματα θα έμπλεκα μονο για σοβαρό λόγο (πχ ζημιά από πτώση κλπ). Αλλιώς δεν θα χαλούσα την αψογη εργοστασιακη κατάσταση.
PaNick67
03/07/2025, 08:45
Δυστυχώς δεν έχω λεφτά για πέταμα γι αυτό και οι σκέψεις μου. Το συγκεκριμένο μοτό (αν καταλήξω) μου αρέσει σε κόκκινο ή μπλε. Επειδή όμως δύσκολα να πάω σε καινούριο, άρα να μπορώ να το παραγγείλω όπως θέλω, τα μεταχειρισμένα που βλέπω σε προσιτή τιμή είναι σε χρώμα που δεν θέλω. Και γι αυτό ρωτάω να δω κόστος αν αξίζει να πάρω κάποιο φτηνότερο και να του αλλάξω χρώμα από το να πάρω σε χρώμα που θέλω (και αν βρω) και ακριβότερο.
Αφου δεν εχεις λεφτα για πεταμα θα ψαξεις να βρεις καλο φανοποιο να στο βαψει στο εργοστασιακο χρωμα και θα αλλαξεις και την αδεια για να εισαι τυπικα ενταξει. Φτηνο δεν θα ειναι, φθηνοτερο απο την αγορα του καινουργιου ομως.
Η μεμβρανη θα ζησει λιγο εκει που υπαρχει τριβη, εχει εξτρα κοστος να την βγαλεις αν χαλασει.