View Full Version : HONDA CB 750 1994
CHRISTOF
13/05/2025, 13:38
Μετά από πολύ καιρό, αρχικά εύχομαι να είστε όλοι καλά.
Επειδή μόνο εσάς εμπιστεύομαι και γνωρίζω ότι εδώ μέσα υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρότατες γνώσεις, θα ήθελα τη γνώμη σας για αυτό:
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/46159790-honda-cb-750
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους ασχοληθούν :wave2:
Και στην πένα να είναι, δεν είναι πολλά 4500 χιλιάρικα για μηχάνημα 30 χρονών;
Εκτός κι αν είναι "συλλεκτικό" κομμάτι :P
thunder ace
13/05/2025, 14:16
Είχα το cbx750 που έχει το ίδιο κινητήρα με αυτό.
Απλά αυτό βγάζει λιγότερα άλογα.
Από θέμα αξιοπιστίας είναι αλεξίσφαιρο.
Φυσικά είναι μια μηχανή που οδηγείται ήρεμα χωρίς ακρότητες και για αυτό έχει φτιαχτεί.
Δεν υπάρχει κάτι που υστερεί αλλά και ούτε κάτι που ξεχωρίζει.
Πολύ ήσυχος κινητήρας αρκετά καλά φρένα για τα γκάζια του και αναρτήσεις που δεν θα σε βάλουν σε μπελάδες....αφού οποίος το αγοράσει σίγουρα δεν είναι Ινδιάνος.
Μηχανη για πολλά χρόνια και ήρεμη συνυπαρξη
PortisHead
13/05/2025, 15:07
Πραγματικό γιαπωνεζικο ατσάλι, 4-κυλινδρο, αεροΕΛΑΙΟψυκτο,καρμπυρατερατο μοτερ.
Αν δεν εχεις απαιτησεις moto.gr....εεεε....motoGP ηθελα να πω, θα σου βγαλει ισα με 100-120 απροβληματιστα χρονια.
grinderx
13/05/2025, 15:47
Πανέμορφο! :a8: :vroum:
moto_Princess
13/05/2025, 18:21
Είναι πολύ όμορφο, αλλά επειδή και ο μπαμπάς μου έχει μια CB250F του 1997
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Honda_CB250F
(φοράει το μοτέρ του CBR 250RR, 4κυλινδρο είναι για να μην το μπερδέψες με το CBF250)
Είναι Γολγοθάς στα ανταλλακτικά και οποία εύρεση αυτών, εκτός ότι πολλοί κωδικοί έχουν καταργηθεί , όσοι υπάρχουν είναι πάρα πολύ αναμονή.
Για μένα αν δεν το ψάξεις με ανταλλακτικά και οποία τιμή αυτων (σίγουρα θα βαρανε σε τιμή λόγο ότι δεν υπάρχουν) , να μην το πάρεις.
Από θέμα αξιοπιστίας δεν θα έχεις πρόβλημα, απλά δες το στα ανταλλακτικά.
doctoras
13/05/2025, 18:42
Εκτιμώ ότι θα έρχεται εισαγωγή από Γερμανία. Θεωρώ αδύνατο να κρατήσουμε σε τέτοια κατάσταση έλληνας κάτοχος.
Αν σου αρέσει και είναι πραγματικά προσεγμένο αξίζει λέω εγώ
Τι θα έκανα επειδή το μπατζετ ορίζεται όχι από την εμπορικότητα αλλά στο ότι διατηρήθηκε σε αυτή κατάσταση σήμερα και ότι βρέθηκε ενδιαφερόμενος (πράγμα που δεν είναι εύκολο, αντίστοιχα μοντέλα για διαφόρους λόγους που δεν είναι της παρούσης, δεν εκτιμούνται από το ελληνικό κοινό), θα έκανα ένα εξονυχιστικό έλεγχο ότι μπορείς να βρεις από χαρτιά και ιστορικό σέρβις και εκ των υστέρων με μηχανικό σπεσιαλίστα στο είδος να ξεψαχνίσει ότι το μηχανάκι είναι άρτιο ατρακάριστο και με λίγα χλμ (ως 100k) και εφόσον θα έπαιρνα τα διαπιστευτήρια θα το πλήρωνα και θα ήμουν ευτυχισμένος
Tallyban
13/05/2025, 19:44
Αερόψυκτο Ντόχα τετρακύλινδρο δεκαετίας 90 με καρμπυρατέρ ελάχιστη κατανάλωση >6λ/100χλμ.
telegonos
13/05/2025, 19:59
φοράει το μοτέρ του CBR 250RR, 4κυλινδρο είναι για να μην το μπερδέψες με το CBF250
Που να το λέγανε και Hornet 250, τον γενάρχη της σειράς Hornet δλδ
Αερόψυκτο Ντόχα τετρακύλινδρο δεκαετίας 90 με καρμπυρατέρ ελάχιστη κατανάλωση >6λ/100χλμ.
Δεκαετίας αρχών '80 είναι η σχεδίαση, εξέλιξη παλιότερης σχεδίασης δεκαετίας '70. Η κατανάλωση ουδεμία σχέση έχει με αυτό βέβαια.
moto_Princess
13/05/2025, 20:16
Που να το λέγανε και Hornet 250, τον γενάρχη της σειράς Hornet δλδ
Δεκαετίας αρχών '80 είναι η σχεδίαση, εξέλιξη παλιότερης σχεδίασης δεκαετίας '70. Η κατανάλωση ουδεμία σχέση έχει με αυτό βέβαια.
Το ίδιο μοτέρ φοράνε με μια μικρή μείωση στην ιπποδύναμη.
thunder ace
13/05/2025, 20:21
Είναι ακριβώς το μοτέρ τού Cbx750f.
Εκείνο είχε (θα ήθελε δλδ) 91 άλογα,αυτό δεν θυμάμαι.
Αυτορρυθμιζομενες βαλβίδες (και ναι..12 χρόνια το είχα το ρημαδι,όντως δούλευε το σύστημα.
Έξη ταχύτητες (αν θυμάμαι καλά το πρώτο 750 που είχε 6)..
filipp0s
13/05/2025, 20:24
Το χρώμα δεν είναι το αυθεντικό. Ή ξαναβαμμένο είναι ή αυτοκόλλητα έχει. Όχι ότι πειράζει, just saying.
thunder ace
13/05/2025, 21:19
Δεν είμαι σίγουρος ,αλλά αυτός ο χρωματισμός ερχόταν με χρυσές ζάντες.
Πιθανότατα του άρεσε αυτός ο χρωματισμός και το έβαψε έτσι.
Αλλά δεν έβαψε τις ζάντες.
Ποιος ξέρει.
thunder ace
13/05/2025, 21:23
Τώρα διάβασα ότι έχει 76 άλογα και πενταρι σασμάν.
doctor_john
13/05/2025, 21:37
Και ο κινητήρας του hrc ήταν μαύρος.
Είναι λίγο οφ τα κόκκινα, αν είναι σωστά βαμμένο επισκευάζονται.
Ότι πει ο μηχανικός.
doctoras
13/05/2025, 23:22
οντως έχουν δίκιο οι απο πάνω, είναι βαμμένο στα χρώματα του F2 seven fifty, ενώ είναι ασημί μοτέρ με μαύρα όργανα
Οχι ότι δεν θα είναι καλό, όμως είναι αρκετό για να γνωρίζεις και πως να το χειριστείς εφόσον μιλάμε για βαμμένο μηχανάκι
462360
462361
CHRISTOF
13/05/2025, 23:49
Σας ευχαριστώ όλους.
Προφανώς και με ενδιαφέρει να έχει το γνήσιο χρώμα, αλλά μάλλον δεν είναι.
Δεν ξέρω εάν είχε παραχθεί σε τέτοιο χρώμα χωρίς τις χρυσές ζάντες και τον μαύρο κινητήρα, ούτως ή άλλως αυτές ήταν και οι επιφυλάξεις μου.
Προφανώς επίσης το θέλω για ήρεμες βολτούλες.
Κινητήρας και πλαίσιο τουλάχιστον ταιριάζουν.
Αλήθεια, δεν ξέρω τί να κάνω.
turogalos
14/05/2025, 02:30
462390
Στραβοκολλημένη η ρίγα και χτυπάει πολύ στο μάτι.
Δεν γνωρίζω από τιμές αλλά αφού δεν είναι το επετειακό που λένε οι υπόλοιποι, τότε το βλέπεις με τις εξής ματιές:
- Αν το θες για απείραχτο κλασσικό, τότε δεν κάνει ούτε για το απλό (μιας και βάφτηκε μπλε) ούτε για επετειακό (μιας και δεν είναι). Πληρώνεις μόνο για καλοπεριποιημένο όχημα μιας και δεν αξίζει να το επαναφέρεις στην ορίτζιναλ κατάσταση.
- Το αγοράζεις γιατί το γουστάρεις και το απολαμβάνεις όπως είναι. Όμως ξέρεις πως δεν έχει ιδιαίτερη αξία πέρα του κλασσικού οχήματος όσο περνάει ο χρόνος.
- Βλέπεις πόσο έχουν στο εξωτερικό τα αυθεντικά seven fifty και κάνεις τα νούμερα να δεις αν συμφέρει να εισάγεις/πάρεις αυθεντίκό.
doctor_john
14/05/2025, 07:56
..Αλήθεια, δεν ξέρω τί να κάνω.
Το ελέγχει μηχανικός να είσαι οκ με τα λειτουργικά. Την εμφάνιση την διορθώνεις.
Να δει και το επόμενο που είναι σε καλύτερη τιμή.
harris_x
14/05/2025, 13:16
462390
Στραβοκολλημένη η ρίγα και χτυπάει πολύ στο μάτι.
Αυτό μου έκανε κι εμένα εντύπωση απο την πρώτη ματιά.
thunder ace
14/05/2025, 13:35
Τα σκουριασμενα σταντ δεν τα ειδε κανενας;
βρες και τσιμπα ενα καλη επιλογη(rc42) ειχα βρει ένα παρατημένο σκούρο πράσινο και το έδωσα σε ένα γνωστό πριν μερικά χρόνια αφού το βόλταρα κάνα μήνα εχει και καλύτερα στο car.gr..:beer:
Υ.γ.εμενα μαρεσει o χρωματισμός freddie spencer..