View Full Version : Πλυστικο
Peterjackson
17/05/2025, 15:58
Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό μέρος, αλλά θα ήθελα ανά ακούσω γνώμες και κάποιο πιεστικό πλυστικό.
Προορίζεται για να καθαρίσει αυλές, τσιμέντα, τζαμαρίες, χαλιά και στον πάτο κάνα όχημα.
Έβλεπα το Karcher k7 που έρχεται με το στρογγυλό εξάρτημα για τα χαλιά αλλά από την άλλη κοστίζει και 460€.
Βέβαια αν είναι να το πάρω και να ξενοιάσω για μια ζωή χαλάλι.
Σε πιο τσιγκούνικο mood, έχω βρει κι ένα Bosch με 150€, το οποίο είναι επίσης με μεταλλική αντλία, κάτι που νομίζω ότι είναι σημαντικό σε τέτοιο μηχάνημα.
Εσείς τι χρησιμοποιείτε; Έχετε να πρότεινε κάποιο άλλο;
Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό μέρος, αλλά θα ήθελα ανά ακούσω γνώμες και κάποιο πιεστικό πλυστικό.
Προορίζεται για να καθαρίσει αυλές, τσιμέντα, τζαμαρίες, χαλιά και στον πάτο κάνα όχημα.
Έβλεπα το Karcher k7 που έρχεται με το στρογγυλό εξάρτημα για τα χαλιά αλλά από την άλλη κοστίζει και 460€.
Σε πιο τσιγκούνικο mood, έχω βρει κι ένα Bosch με 150€, το οποίο είναι επίσης με μεταλλική αντλία, κάτι που νομίζω ότι είναι σημαντικό σε τέτοιο μηχάνημα.
Eγώ έχω τούτο δω (https://www.praktiker.gr/p/nilfisk-c-120-7-6-plystiko-mixanima-120bar-150063?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=21697310371&utm_content=&utm_term=&gad_source=1&gad_campaignid=21697312027&gbraid=0AAAAADc48QxrxFwtn9E2VfLgp6iBO5SZs&gclid=CjwKCAjw56DBBhAkEiwAaFsG-kDrkeIOw0B_VFTJXYCx3WzqjusIBLN4BRlIiJTl34Zzzz67dmlFPBoCZu0QAvD_BwE) (είχα γράψει για αυτό κάπου εδώ μέσα)
Απόλυτα ευχαριστημένος για την ίδια με σένα χρήση. Απέφυγε τα Karcher, πολύ ακριβά για πλαστική τρόμπα νερού που έχουν.....
thunder ace
17/05/2025, 19:15
αυτο εχω και γω......10 χρονια και δεν εκανε κιχ
Η Nilfisk είναι σαφώς καλύτερη εταιρεία από την Karcher, ιδιαίτερα στα μικρότερα μοντέλα.
Karcher στη ζώνη μέχρι 250 ευρώ είναι πεταμένα λεφτά με τις πλαστικές αντλίες που φοράνε. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου τα τελευταία χρόνια με τα πλυστικά οπότε παίζει και κάποια πράγματα να έχουν αλλάξει. Πάντως από Nilfisk θα ξεκίναγα την έρευνα μου.
Εάν δεν κάνεις συχνή χρήση πάρε το K3 που είναι σε προσφορά στα 99 ευρώ και εξτρα με 20 ευρω το δοχείο αφρου, εγω δύο φορές που προσπάθησα να πλυνω τα χάλια με το πιεστικο δεν τα κατάφερα πάντως
grinderx
17/05/2025, 22:43
Αν δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις δες αυτό
https://www.praktiker.gr/m/p/nilfisk-c-100-7-5-plystiko-mixanima-100bar-150061
Peterjackson
17/05/2025, 23:59
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Θα πάω μια βόλτα από τα πρακτικές με την πρώτη ευκαιρία για να δω τα Nilfisk.
Κάτι προβλήματα που αναφέρουν ορισμένοι σε κριτικές για τα πιστόλια τους σας απασχόλησαν ποτέ;
o_gavros
18/05/2025, 07:59
έχω ένα μικρό B&D του 50ρικου πάνω από δεκαετια. για αυλές, αμάξια και λοιπά τέτοια συναφή, μου φτάνει και περισσεύει.
το μόνο που ζητάει κατά καιρούς είναι ορινγκακια στις συνδέσεις.αστειο φιξ.
Έχω επίσης ένα Bosch Aquattack 120, αυτό είναι σαφώς πιο αναβαθμισμένο, αρκετή δύναμη. και αυτό πολλά χρόνια χωρίς κιχ.
αν σημερα θα ψώνιζα πιεστικό για το αμάξι και την αυλή,το B&D θα τσίμπαγα πάλι.
Ilias_83
18/05/2025, 08:19
Από το 2004 είχα ένα Karcher K5 στα 140 bar. Πέρα από το εβδομαδιαίο πλύσιμο του αυτοκινήτου (ή και των αυτοκινήτων), έπλενε χαλιά, βεράντες, πατζούρια, κατέβαινε στο χωριό μαζί μου (με το πολύ κακό νερό) και καθάριζε και εκεί το σπίτι εξωτερικά και γενικά είχε αποδειχθεί σκυλί.
Πριν δύο χρόνια η πίεση δεν ήταν επαρκής και μετά από έλεγχο η Karcher μου είπε πως δεν με συμφέρει πλέον η επισκευή του, οπότε αποφάσισα να το ανιτακαταστήσω. Η αντικατάσταση, μετά από έρευνα online ήταν ένα Nilfisk Core 140 (στα ίδια bar που είχα συνηθίσει δηλαδή). Απέφυγα τα Karcher λόγω της πλαστικής τρόμπας.
Δεν έχω δουλέψει αντίστοιχα σύγχρονο πιεστικό την Karcher, αλλά πέρα από το γεγονός πως το Nilfisk είναι σημαντικά πιο αθόρυβο, δεν έχει σχέση με το Karcher 25έτιας. Ούτε ως προς την ποιότητα των πλαστικών και τη στηβαρότητά του (το οποίο είναι δεκτό δεδομένης πολύ καλύτερης τιμής του), αλλά δυστυχώς ούτε και ως προς την απόδοση.
Δεν βγάζει ούτε κατά προσέγγιση τα bar που έβγαζε το Karcher.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Θα πάω μια βόλτα από τα πρακτικές με την πρώτη ευκαιρία για να δω τα Nilfisk.
Κάτι προβλήματα που αναφέρουν ορισμένοι σε κριτικές για τα πιστόλια τους σας απασχόλησαν ποτέ;
Αυτές οι κριτικές αφορούν βάρβαρους χρήστες, όταν σταματάς, π.χ. την εργασία για να μαζέψεις, ας πούμε, σκουπίδια και πετάς κάτω το πιστόλι (ναι, το έχω δει να συμβαίνει, σε γείτονα) αυτό σου φταίει μετά αν σπάσει, παρουσιάσει δυσλειτουγία κ.λ.π.;
Το πιστόλι του εργαλείου που έχω, είναι πλαστικό, καλής μεν ποιότητας αλλά πλαστικό (όπως και όλα της αγοράς, άλλωστε) και θέλει στοργή και προδέρμ....
και εγω το Nilfisk 110 εχω χρονια τωρα ....
Εχει "βιαστει" αρκετα με το αποκοριφωμα να πλενει ταρατσες (αρκετη ωρα συνεχως) χωρις να κανει κιχ.
stefanos
18/05/2025, 11:36
Να έχεις υπόψιν ότι στην περιοχή των 150 bar ενδεχομένως να αφήνεις σημάδια σε μάρμαρα μωσαϊκά μπετό από κοντά θέλει λίγο προσοχή γιατί φεύγουν κομμάτια, για μοτοσυκλέτες δεν το συζητάμε.
fasarias
18/05/2025, 12:45
Άλλο πράγμα η ονομαστική και άλλο η πραγματική πίεση λειτουργίας του μηχανήματος.
Όλα τα πιεστικά αναφέρουν στα χαρακτηριστικά τους λογικά και τις 2 τιμές.
Εγώ έχω πάρει του Lidl το parkside των 170bar αλλά δεν το έχω πολυχρησιμοποιήσει να σου πω την αλήθεια για να έχω ολοκληρωμένη και πλήρη άποψη, σίγουρα είναι πολύ δυνατό πάντως.
Φίλος έχει nilfisk, γύρω στα 150 € έδωσε μπορεί και λίγο παραπάνω, με μέτρια εως ελάχιστη χρήση, χαλιά, μπαλκόνια, παντζούρια κλπ και σε ενάμιση χρόνο πήρε το πιστόλι στο χέρι.
Έκανε πατέντα κι έβαλε ενα παλιό του lidl αλλά τώρα κοιτάει για καλό πλυστικο της karcher.
Αν θέλετε απόδοση δεν είναι δείκτης τα μπαρ αλλά τα λίτρα ανά ώρα.
Αν θέλετε τη γνώμη μου γιατί έχω δουλέψει πανάκριβο karcher σε δουλειά και οικονόμο nilfisk σε δουλειά επίσης θα πω ότι και τα 2 είχαν + και -. Αν δε μιλάμε για επαγγελματική χρήση υπάρχουν αρκετά όχι τόσο επώνυμα που κάνουν εξίσου καλή δουλειά. Τώρα τρέχει στο amazon Γερμανίας για το bosch προσφορά. Εγώ λοιπόν θα κοίταγα 2 πράγματα. Την εγγύηση και την ευκολία εύρεσης ανταλλακτικών. Αν είναι να σου χαλάσει δεν έχει θέμα το τι μάρκα πήρες. Απλώς οκ αν είναι πολύ φθηνό είναι πιο πιθανό ενώ αν είναι πολύ ακριβό πονάει πιο πολύ. Just my two cents.
telegonos
18/05/2025, 16:56
Αν θέλετε απόδοση δεν είναι δείκτης τα μπαρ αλλά τα λίτρα ανά ώρα.
Όσο πιο λίγα ή όσο πιο πολλά είναι το καλό;
Ένας σκέτος σωλήνας βρύσης, πιάνει εύκολα 100 κιλά νερό στο λεπτό, αλλά αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα για την πλαστική του ικανότητα.
Λευκάδιος
18/05/2025, 17:17
Να έχεις υπόψιν ότι στην περιοχή των 150 bar ενδεχομένως να αφήνεις σημάδια σε μάρμαρα μωσαϊκά μπετό από κοντά θέλει λίγο προσοχή γιατί φεύγουν κομμάτια, για μοτοσυκλέτες δεν το συζητάμε.
Δεν παίζει ρόλο και το ακροφύσιο ;
Έχω ένα Karcher Κ4 εδώ και 1.5 περίπου χρόνο με δύο ακροφύσια.Ενα για πλύσιμο αυτοκινήτου/μηχανής και ένα για καθαρισμό σε πέτρες κλπ (πολύ πιο δυνατό το 2ο ακροφύσιο).
Δεν είχα ποτέ πλυστικό ,με το Κ4 πάντως μέχρι τώρα είμαι πολύ ικανοποιημένος με περιστασιακή χρήση.Αν θυμάμαι καλά είναι υδρόψυκτο και απ'ότι είχα διαβάσει αυτού του τύπου δεν ζεσταίνονται εύκολα σε παρατεταμένη χρήση (πχ χτες έπλυνα συγχρόνως δύο αυτοκίνητα χωρίς να αλλάξει κάτι στην απόδοση του) .
Όσο πιο λίγα ή όσο πιο πολλά είναι το καλό;
Ένας σκέτος σωλήνας βρύσης, πιάνει εύκολα 100 κιλά νερό στο λεπτό, αλλά αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα για την πλαστική του ικανότητα.
οσο ποιο πολλα τοσο καλυτερα.
Πίεση βγάζουν όλα....και τα μικρά και τα φθηνά
Σε αυλές και ταράτσες όμως θέλεις και παροχή μαζί με την πίεση
Εκεί μεγαλώνουν οι αντλίες και τα κοστη
PaNick67
19/05/2025, 08:26
Εχω το Bosch Aquatrak 130 εδω και εναμιση χρονο και εχω πλυνει.....τα παντα. Βεραντες, παντζουρια, πεζοδρομια, τοιχους, αυτοκινητα. Βολευει πολυ που εχει περιστρεφομενο ακροστομιο ( αυτο που ειναι για πατωματα και κανει μικρους κυκλους ειναι φοβερο! ). Ο αφροποιητης που εχει ειναι για τον μπεο, αλλα αν σε ενδιαφερει αυτο οι καλοι ξεκινουν απο τα 70€, πιο κατω ειναι πεταμενα λεφτα, συμφωνα με φιλο που εχει αγορασει 3-4
Στα πλυστικα ολα αυτα προσοχή μην την πατησετε σαν και μένα. Ειχα ενα παλιο Karcher και επειδη εχω πολύ ζεστο νερο απο την ηλιακο το δουλεψα με ζεστο / καυτο νερο. Το δικό μου την ακουσε και μίλησα με αντιπροσωπο και λεει χαλανε για πλάκα με το ζεστο νερο...
Στα πλυστικα ολα αυτα προσοχή μην την πατησετε σαν και μένα. Ειχα ενα παλιο Karcher και επειδη εχω πολύ ζεστο νερο απο την ηλιακο το δουλεψα με ζεστο / καυτο νερο. Το δικό μου την ακουσε και μίλησα με αντιπροσωπο και λεει χαλανε για πλάκα με το ζεστο νερο...
Λογικό δεν είναι; Εδώ τα σούπερ ντούπερ πανάκριβα καταδυτικά ρολόγια που αντέχουν τρελές πιέσεις, την ακούνε άμα μπεις 2-3 φορές στο ντους φορώντας τα...
Λογικό δεν είναι; Εδώ τα σούπερ ντούπερ πανάκριβα καταδυτικά ρολόγια που αντέχουν τρελές πιέσεις, την ακούνε άμα μπεις 2-3 φορές στο ντους φορώντας τα...
Υπερβολικός είσαι.
Peterjackson
19/05/2025, 22:35
Το δικό μου ρολόι πάντως δεν το έχω βγάλει ποτέ και για να το καθαρίσω από τα αντιηλιακά και τον ιδρώτα το μουχλιάζω σε ζεστό νερό.
Στο θέμα μας, βρήκα μοντέλο, βρήκα κι εξαρτήματα κι ευτυχώς βρήκα και αντιπροσωπεία για τα πρακτικερ λένε δεν αναλαμβάνουν τίποτα από την εγγύηση. Πρέπει να απευθυνθώ σε αντιπρόσωπο για σέρβις ή ανταλλακτικά. Κολοκυθιά δηλαδή.
Και μιας και το έφερε η μοίρα, για πλύσιμο της μηχανής εξ αποστάσεως για να φύγουν οι λάσπες, αν ρίξω νερό από μακριά στα σημεία που λασπωθήκαν, βγήκα στο χώμα ο αθεόφοβος, υπάρχει περίπτωση ζημιάς αν το κάνω με το πλυστικό; Έχω ακούσει ότι γενικά μηχανές και πλυστικά δεν πάνε μαζί, αλλά κάπως πρέπει να καθαριστεί και ο Μπάμπουρας.
turogalos
20/05/2025, 01:27
Εχω το Bosch Aquatrak 130 εδω και εναμιση χρονο και εχω πλυνει.....τα παντα. Βεραντες, παντζουρια, πεζοδρομια, τοιχους, αυτοκινητα. Βολευει πολυ που εχει περιστρεφομενο ακροστομιο ( αυτο που ειναι για πατωματα και κανει μικρους κυκλους ειναι φοβερο! ). Ο αφροποιητης που εχει ειναι για τον μπεο, αλλα αν σε ενδιαφερει αυτο οι καλοι ξεκινουν απο τα 70€, πιο κατω ειναι πεταμενα λεφτα, συμφωνα με φιλο που εχει αγορασει 3-4
Έχω και εγώ τον Aquatak 110 τον μικρούλη από το 2017 και είναι καταπληκτικός. Έχει αρκετά ωραία εξαρτήματα που τα βρίσκω που και που με έκπτωση στο Amazon.
Ο αφροποιητής που λες, φταίει το σαπούνι και όχι το μπουκάλι. Αγόρασα το Αutoglym polar blast και βγάζει μαρέγκα! Τόσο καλή σαπουνάδα που όταν δεν έχει λάσπες βάζω το σφουγγάρι μικροϊνων και πλένω κατευθείαν. Τα κανονικά υγρά πλυσίματος δεν αφρίζουν σωστά.
Λευκάδιος
20/05/2025, 02:12
Ο αφροποιητης που εχει ειναι για τον μπεο, αλλα αν σε ενδιαφερει αυτο οι καλοι ξεκινουν απο τα 70€, πιο κατω ειναι πεταμενα λεφτα, συμφωνα με φιλο που εχει αγορασει 3-4
Πήρα αφροποιητή από AliExpress με 12.5 ευρώ (τώρα έχει γύρω στα 24) και δεν ήταν καθόλου πεταμένα λεφτά.Ο γνήσιος της Karcher (ήταν στην συσκευασία όταν πήρα το μηχάνημα) ναι ήταν εντελώς άχρηστος.
telegonos
20/05/2025, 07:25
Το δικό μου ρολόι πάντως δεν το έχω βγάλει ποτέ και για να το καθαρίσω από τα αντιηλιακά και τον ιδρώτα το μουχλιάζω σε ζεστό νερό.
Στο θέμα μας, βρήκα μοντέλο, βρήκα κι εξαρτήματα κι ευτυχώς βρήκα και αντιπροσωπεία για τα πρακτικερ λένε δεν αναλαμβάνουν τίποτα από την εγγύηση. Πρέπει να απευθυνθώ σε αντιπρόσωπο για σέρβις ή ανταλλακτικά. Κολοκυθιά δηλαδή.
Και μιας και το έφερε η μοίρα, για πλύσιμο της μηχανής εξ αποστάσεως για να φύγουν οι λάσπες, αν ρίξω νερό από μακριά στα σημεία που λασπωθήκαν, βγήκα στο χώμα ο αθεόφοβος, υπάρχει περίπτωση ζημιάς αν το κάνω με το πλυστικό; Έχω ακούσει ότι γενικά μηχανές και πλυστικά δεν πάνε μαζί, αλλά κάπως πρέπει να καθαριστεί και ο Μπάμπουρας.
Αμα κάποιος είναι παντελώς άνοιωθος, και αρχίσει να βαράει με την πίεση, ότινάναι, όπωςνάναι, με οτικλισηναναι, ε ναι, μπορει να γινει ζημειά.
Δεν σημαδεύουμε με την πιεση, ψυγείο (σταβωνουν οι ψυκτρες), αλυσίδα (μπαίνει το νερό μέσα από τα oring), μοχλικό-έδραση αμορτισέρ-ψαλιδιού, ρουλεμάν στα κέντρα τροχών, ρουλεμάν τιμονιού, εισαγωγή αέρα αν έχει ram air, εξοδο εξάτμισης, εκτεθειμένα ηλεκτρικά μέρη και καλωδιώσεις-φις-φλαντζάκια στα καπάκια που βγαίνουν τα καλώδια από τον κινητήρα, τσιμούχα κίνησης και όποια άλλη τσιμούχα, κλειδαριές, όργανα, χειριστήρια τιμονιού.
Επίσης, δεν σημαδεύουμε ποτέ προς τα πάνω, ανάποδα ως προς την βαρύτητα. Δεν πάμε κάτω από την μηχανή και σημαδεύουμε προς τα πάνω μέσα από το ντεπόζιτο για παράδειγμα. Σημαδεύουμε πάντα, προς τα κάτω, όπως θα έτρεχε και η βροχή, γιατι ο κατασκευαστής έχει προβλέψει την σχεδίαση της μοτοσυκλέτας, έτσι ώστε το νερό της βροχής να φεύγει προς τα κάτω χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα.
Μετά, αφού στεγνώσει καλά η μηχανή, γρασώνουμε αλυσίδα, και λιπαίνουμε κλειδαριές μέσα, έδραση μανετών και ότι άλλο μικροκινούμενο.
PaNick67
20/05/2025, 08:31
Πήρα αφροποιητή από AliExpress με 12.5 ευρώ (τώρα έχει γύρω στα 24) και δεν ήταν καθόλου πεταμένα λεφτά.Ο γνήσιος της Karcher (ήταν στην συσκευασία όταν πήρα το μηχάνημα) ναι ήταν εντελώς άχρηστος.
Αναφερομουν σε αγορα απο Ελλαδα και ειπα τι μετεφερε φιλος που ξεκινησε detailing. Δεν ειμαι τοσο της λεπτομερειας εγω, βαριεμαι. θα δοκιμασω ομως την προταση του turogalos πιο πανω γιατι αν γλυτωσω τον κουβα, ακομα καλυτερα :lol:
BabisStinson
20/05/2025, 12:39
Karcher K3 από το 2016 και δεν έχει κάνει κιχ και το έχω έξω στην βεραντα, το βαρανε βροχες κλπ. Απλά ξεθώριασε το κίτρινο πλαστικό. Απλά ΔΕΝ κάνει αν θες συνεχομενη ροη για παρα πολυ ωρα, πχ να πλυνεις τοίχους κλπ. Πρέπει να κάνεις διαλειμματα. Αν πλένεις αυτοκίνητο είσαι οκ. ο κουνιάδος μου το έχει κάψει 2 φορές, τώρα ψάχνουμε τι να πάρει.
Ο αφροποιητής ο μεγάλος της Καρχερ είναι μάπα, τον πήρα και τα κλαίω. Έπρεπε να έχω πάρει από εταιρεία άλλη. Τώρα κοιτάω τι να προτιμήσω. Θέλω καλό αφρό σε συνδυασμό με Labocosmetica Primus για πρόπλυση.
fasarias
20/05/2025, 21:54
Την προσεχή Δευτέρα 26/5 έχει το Lidl ένα μικρό πιεστικό στο φυλλάδιο του, όσοι ενδιαφερόμενοι αν θέλετε ρίξτε ένα βλέφαρο