View Full Version : Z900SE - το πρώτο εν Ελλάδι σπέσιαλ εντισιο!!
Ρε καθαρισε το φακό της κάμερας από τα λάδια...
:bawl:
Όλες οι φωτογραφίες είναι όπως στις ταινίες σου δείχνουν τον πρωταγωνιστή όταν βλέπει όνειρο...
o_gavros
25/05/2025, 08:00
όνειρο ζω και τετγια :p
karellen
25/05/2025, 08:20
Ρε καθαρισε το φακό της κάμερας από τα λάδια...
:bawl:
Όλες οι φωτογραφίες είναι όπως στις ταινίες σου δείχνουν τον πρωταγωνιστή όταν βλέπει όνειρο...
Έχει βάλει ωραιοποίηση,δε βλέπεις το κρικάκι πως λάμπει? :lol:
o_gavros
25/05/2025, 09:02
τι εχω βάλει;;;:bawl:
ασε με κάτω καημένε με τους περίεργοι
sotostzav
29/05/2025, 12:19
Το μεκανακ σπέρνει ρε…Σε διαδρομή μισής ώρας σε σφιχτό ορεινό κομμάτι και ένιωσα ότι το οδηγάω μια ζωή!Μπράβο και πάλι μπράβο για την επιλογή κμπάρε:beer:
Nostradamus
31/05/2025, 07:29
Γιάννη έλα αύριο για καφέ Μέγαρα να το δούμε ρε συ.. Κερνάει ούτως ή άλλως ο αντμιν της καρδιάς μας τους καφέδες όλη την ημέρα από ότι είπε.
ratamahatta
31/05/2025, 07:33
Γιάννη έλα αύριο για καφέ Μέγαρα να το δούμε ρε συ.. Κερνάει ούτως ή άλλως ο αντμιν της καρδιάς μας τους καφέδες όλη την ημέρα από ότι είπε.
Εετσι, να το απολαύσουμε από κοντά γιατί από φωτογραφίες δεν…..
RaGe_Raptor
31/05/2025, 07:36
καλορίζικο ρε φίλε :beer::beer::beer:
o_gavros
31/05/2025, 08:22
επειδή δεν έχω επαφή, πως δουλεύει αυτή η φάση αν κάτσει κι έρθω;
δεν έχετε δουλειές εκεί όλη τη μέρα; όταν δεν έχει γύρω γύρω όλοι εννοώ.
παίζει τύπου εξέδρα ασουμε;
καφές και σκιά καθημένων, υπάρχουν;
Έλα ρε. Μαζί θα καθόμαστε... απλά μια στο τόσο θα μπαίνουμε πίστα για 15 λεπτά και θα γυρνάμε...
motojojo
31/05/2025, 08:54
επειδή δεν έχω επαφή, πως δουλεύει αυτή η φάση αν κάτσει κι έρθω;
δεν έχετε δουλειές εκεί όλη τη μέρα; όταν δεν έχει γύρω γύρω όλοι εννοώ.
παίζει τύπου εξέδρα ασουμε;
καφές και σκιά καθημένων, υπάρχουν;
Όταν δεν εχει γυρω γυρω τσαπίζουμε την πίστα. Έλα να βάλεις κανα χεράκι....
sanctusan
31/05/2025, 08:54
Μπαίνεις κανονικά στο pitlane (:lol:) απλά δεν μπαίνεις στη πίστα.
Μπορεί να πεταχτώ και εγώ μια βόλτα κατά τις 16:00 :beer:
o_gavros
31/05/2025, 09:14
για δλεια μας θενε αυτοί Γιάνν'...
Χοσέ αρμανδο
και τι 4 ρε γιανν';;; θα εει σκοτινιας εκείνη την ώρα δε α βλεπουμ τίποτα
αν παίξει,θα εξαρτηθεί από την αποψινη κατανάλωση κρητικών αφεψηματων και σπιριτς, εγώ μιλάω για πρωί, καφεδάκι μουχαμπετι και το μεσημέρι σπίτι για κάρβουνα. Μια Κυριακή μας έχει μείνει για τα έθιμα :p
harris_x
31/05/2025, 09:16
Καφε, τοστ, σαντουίτς, κουλούρι Θεσσαλονίκης, σαλεπιιιιιιιιι....
Πάρε κοσμεεεεε
o_gavros
31/05/2025, 09:16
γίναμε
sanctusan
31/05/2025, 09:25
για δλεια μας θενε αυτοί Γιάνν'...
Χοσέ αρμανδο
και τι 4 ρε γιανν';;; θα εει σκοτινιας εκείνη την ώρα δε α βλεπουμ τίποτα
αν παίξει,θα εξαρτηθεί από την αποψινη κατανάλωση κρητικών αφεψηματων και σπιριτς, εγώ μιλάω για πρωί, καφεδάκι μουχαμπετι και το μεσημέρι σπίτι για κάρβουνα. Μια Κυριακή μας έχει μείνει για τα έθιμα :p
Εσείς τα αφεντικά Δευτέρα-Παρασκευή και το ΣΚ το παίζεται της παράδοσης, εμείς οι υπάλληλοι δουλευουμε Γιάνν'..... :p
o_gavros
31/05/2025, 09:29
εμείς ταφεντικα....:bawl:...με διπλωσες παναθεμα σε
γίναμε
Τώωωωωρα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Από πρίν είσαστε.........................................
https://www.youtube.com/watch?v=UkgVgUoLC0E
o_gavros
31/05/2025, 09:49
κρύβε λόγια ρε.
λοιπόν εγώ ψήθηκα για μουχαμπετι, δέκα λεπτά δίπλα μου θα είστε,αν δεν έχουμε τίποτα δράματα με τις τσικουδιες το βράδυ,θα σας δω το πρωί εκεί.
υπάρχει συνθηματικό για την είσοδο; με στέλνει ο Τάκης και κλείσιμο του ματιού ασουμε;
κρύβε λόγια ρε......
υπάρχει συνθηματικό για την είσοδο;
.......με στέλνει ο Τάκης και κλείσιμο του ματιού ασουμε;
Αμ' δεν πάτε γιά τρακαντέι και τα σχετικά.......
Γ ια άαααααααααααλλο λόγο πάτε......................
Nostradamus
31/05/2025, 10:24
Ρε όλη μέρα έξω καθόμαστε.. άσε που χάνουμε και τα σεσιο τα πρωινα... :lol:
Απλά ντυνομαστε για πόλεμο και λέμε /λετε/λεν ηρωικές ιστορίες από το παρελθον και για ψάρεμα...
Έλα λέμε ότι ώρα σηκωθείς..
o_gavros
31/05/2025, 10:25
βαγγλαν,θα σταματήσεις να μαρτυρας ρε;
κρύβε λόγια ρε.
λοιπόν εγώ ψήθηκα για μουχαμπετι, δέκα λεπτά δίπλα μου θα είστε,αν δεν έχουμε τίποτα δράματα με τις τσικουδιες το βράδυ,θα σας δω το πρωί εκεί.
υπάρχει συνθηματικό για την είσοδο; με στέλνει ο Τάκης και κλείσιμο του ματιού ασουμε;
Να φοράς πορτοκαλί σακάκι με ένα ροζ τριαντάφυλλο στο πέτο για να σε αναγνωρισουμε.
Επίσης καπέλο με αυτιά γάτας (αν δεν έχεις, πε μου να σου φέρω ένα της κόρης μου)
CorpseAlive
31/05/2025, 10:42
Μην μου τον πειράζετε τον Γιάννη ρε μλκς.....
θα του στρίψει και θα πετάξει καμία φωτογραφία με 1.000.000 φωτεινότητα/blur πάλι και θα μας τυφλώσει μία και καλή.
o_gavros
31/05/2025, 10:45
μην κοντραρετε τανεσπου γιατί θα σκάσω με σορτσάκι Νίκουγκαλη ριπαπα έξω και σαϊοναρα ενατεσσερο με νύχι κόνδορα...
τα στοματακια κλειστά
sanctusan
31/05/2025, 11:00
Αμ' δεν πάτε γιά τρακαντέι και τα σχετικά.......
Γ ια άαααααααααααλλο λόγο πάτε......................
Κορίτσα δεν έχει...
Φαί δεν έχει...
Απορώ που πάει το μυαλό σου..... :rolleyes:
sotostzav
31/05/2025, 15:19
Δω είναι που συζητάμε για το καινούργιο το ζητα το εννιακοσα;Καλησπερά και καλή βραδιά κιόλας..
sanctusan
31/05/2025, 15:36
Εσύ ήρθε για το Ζ900 ή για το χαβαλέ;
o_gavros
31/05/2025, 15:43
εδώ είμαστε για τη ζωή,όχι για τις πληροφορίες
Δω είναι που συζητάμε για το καινούργιο το ζητα το εννιακοσα;Καλησπερά και καλή βραδιά κιόλας..
Δω είναι που συζητάμε το 900κόσα το συγκεκριμένο του μαρινάτου.
Η γενική συζήτηση είναι αλλού....
Εγώ ήρθα για ριπαπά ννηγΓιά πάνω από λεβιέ ταχυτήτων και αλλαγές με νύχι αντίχειρα αριστερου ποδιου.
Πού εξυπηρετούμαι παρακαλώ;
Φωτογραφικό υλικό από κάμερες ΑΛΛων παρακαλώ, ευχαριστώ.
o_gavros
01/06/2025, 08:24
κάτσε λίγο γιατί τώρα φιλιονται αγκαλιάζονται εδώ οι μυστήριοι
o_gavros
01/06/2025, 10:52
https://youtu.be/cg3iSl7pA9w?si=OvuL_H2SW6fUbrPy
CorpseAlive
01/06/2025, 12:00
κάτσε λίγο γιατί τώρα φιλιονται αγκαλιάζονται εδώ οι μυστήριοι
Φορέσανε τα πέτσινα ?
o_gavros
01/06/2025, 12:06
ότι φαντάζεσαι σε μπλου οϋστερ, συνέβη.
εγώ βέβαια γελάω με την όλη εξέλιξη γιατί πήγα χαβαλες και τουρίστας. Αν ήμουν και εγώ αρματωμένος,ίσως να μην είχα τόση όρεξη για γέλια
CorpseAlive
01/06/2025, 12:39
ότι φαντάζεσαι σε μπλου οϋστερ, συνέβη.
εγώ βέβαια γελάω με την όλη εξέλιξη γιατί πήγα χαβαλες και τουρίστας. Αν ήμουν και εγώ αρματωμένος,ίσως να μην είχα τόση όρεξη για γέλια
Ναι τα έμαθα , ε εντάξει άλλη φορά να έχουν πέτσινα για προικισμένα αγόρια σαν και εμένα και θα ήταν όλα μέλι, τώρα θα τους μετράγαμε όλοι μεταξύ μας ( τους χρόνους ) .
sanctusan
01/06/2025, 12:43
Ποιος να είναι ο γκαντέμης άραγε; Ποιος ήταν ο ξεκάρφωτος της διοργάνωσης που δεν είχε σκοπό να μπει στο TD;
Μάλλον είναι ο ίδιος που όταν κανονίζουμε βόλτα.....βρέχει....
o_gavros
01/06/2025, 12:48
462802
CorpseAlive
01/06/2025, 12:52
462802
Γιάννη για αναβολή που θέλω να πάρω για ένα δικαστήριο, μπορείς να περάσεις από Εφετείο Αθηνών 4/6/2025?
o_gavros
01/06/2025, 13:19
μάθανε ότι διανυκτερεύσουμε και περνάνε να δούνε τωρα, κατάλαβες;
γελάω γιατί κι αυτή ψέμα είναι.
τόσο καθαρό μόνο όταν το πήρα από το μαγαζί
Που το βλέπεις το καθαρό???
Ζούμαρε λίγο...
462821
Πάρε και την original σε link
https://photos.app.goo.gl/GPf5djGXNMfGBtkc8
ratamahatta
02/06/2025, 11:48
Επιτέλους είδαμε το Z το αληθινό…..ένα πλύσιμο το θέλει Γιαννο
doctor_john
03/06/2025, 07:38
Δεν τους πιστεύω.. συνεχίζουν την γραμμή που είχαν στις τιμονόπλακες το '99.. μπορεί και πιο πίσω.
Ωραίοι και ωραίες* τιμονόπλακες!
* με κριτήρια ναυπηγείου :lol:
doctoras
03/06/2025, 10:29
Πάρε και την original σε link
https://photos.app.goo.gl/GPf5djGXNMfGBtkc8
βάλτε το ντε πάνω στο θρεντ να ομορφαίνει λίγο το νημα
462882
Αυτό δεν το είπαμε....αν και γάυρος πήρες πράσινο μηχανάκι σου το αναγνωρίζω ότι είσαι πανω απο σωβρακα και φανέλες !
:beer:
βάλτε το ντε πάνω στο θρεντ να ομορφαίνει λίγο το νημα
462882
Αυτό δεν το είπαμε....αν και γάυρος πήρες πράσινο μηχανάκι σου το αναγνωρίζω ότι είσαι πανω απο σωβρακα και φανέλες !
:beer:
Δεν το είχαν σε κοκκινάκι, καρντιά μου.....
motojojo
03/06/2025, 12:52
Καφασακι κοκκινο;
Ντροπη.
grinderx
03/06/2025, 13:16
Γιατί, τί έχουν τα κόκκινα καφασάκια;; :hmm:
462883
:tomates: :p
o_gavros
03/06/2025, 14:49
με κόκκινο καφάσι, είσαι +2,5 Hp & +1,8Nm πάνω αυτομάτως.
είναι γνωστά αυτά
Κόκκινο μηχανάκι κάτω από τον γαύρο θα είναι σαν σερβιέτα με περίοδο.
Τούμπανο το z !!!
Καλοτάξιδο και καλά κεράσματα τσαγιών
CorpseAlive
03/06/2025, 16:33
Κόκκινο μηχανάκι κάτω από τον γαύρο θα είναι σαν σερβιέτα με περίοδο.
Ή ο γάυρος σαν μνπν.
o_gavros
03/06/2025, 16:44
https://youtu.be/w0d0glOrA0E?si=5rnxdAZoqn00lpJl
Ή ο γάυρος σαν μνπν.
Από όσο θυμάμαι, ήταν....:p
Γιάννη καλοτάξιδο το εργαλείο !!!
harris_x
19/06/2025, 16:12
Τσώνη εδώ είσαι:
463117
463118
463119
o_gavros
19/06/2025, 16:45
Χαΐρλαε με τούτο θα γίνω η χαρά του σμερφ και ξαναμανα μέγας χορηγός της γΕλΑς, να λείπει το βύσσινο.
Άσε που περιμένω μες το μήνα,την ακραπα που έρχεται από την καφασακι
harris_x
19/06/2025, 19:14
Χαΐρλαε με τούτο θα γίνω η χαρά του σμερφ και ξαναμανα μέγας χορηγός της γΕλΑς, να λείπει το βύσσινο.
Άσε που περιμένω μες το μήνα,την ακραπα που έρχεται από την καφασακι
Αυτά ειναι!
Με το καλό λοιπόν η ακραία!!!
o_gavros
01/08/2025, 21:40
Μιας και έχω πάει κουβά με το θέμα του τελικού ως τώρα (έχει φύγει το παιδί, ο καύσωνας,η βροχή,ο πόλεμος στην Ουκρανία,η τοξικότητα της αριστεράς και δεν συμμαζευεται από δικαιολογίες), κι ακόμα περιμένω, για πείτε ρε σεις καμιά γνώμη.
Έχω πάρει ένα φίλτρο αέρα ΚΝ το οποίο σκεφτόμουν να τοποθετηθεί όταν με το καλό μπει απάνω και η εξάτμιση.
Είναι όμως καλή ιδέα αυτό;
Ή μήπως να περιμένω να γράψει καμιά δεκαριά χιλιάδες χλμ να έχει ανοίξει το μοτέρ για τα καλά και μετά κούμπωμα το φίλτρο;
RaGe_Raptor
01/08/2025, 21:45
Μιας και έχω πάει κουβά με το θέμα του τελικού ως τώρα (έχει φύγει το παιδί, ο καύσωνας,η βροχή,ο πόλεμος στην Ουκρανία,η τοξικότητα της αριστεράς και δεν συμμαζευεται από δικαιολογίες), κι ακόμα περιμένω, για πείτε ρε σεις καμιά γνώμη.
Έχω πάρει ένα φίλτρο αέρα ΚΝ το οποίο σκεφτόμουν να τοποθετηθεί όταν με το καλό μπει απάνω και η εξάτμιση.
Είναι όμως καλή ιδέα αυτό;
Ή μήπως να περιμένω να γράψει καμιά δεκαριά χιλιάδες χλμ να έχει ανοίξει το μοτέρ για τα καλά και μετά κούμπωμα το φίλτρο;
θα το ελευθερώσεις από πίσω (εξάτμιση), θα το ελευθερώσεις από μπροστά (φίλτρο), σίγουρα θα χρειαστείς καύσιμο (φλασάρισμα). είναι που είναι φτωχά αυτά τα euro112, θα το κάνεις πάμπτωχο.
stefanos
01/08/2025, 21:51
Οι ψεκασμοί διαβάζουν παραμέτρους και προσαρμόζουν το μίγμα ανάλογα.
Δεν είναι καρμπυρατέρ ανέβηκα σε βουνό κάτσε να αλλάξω ζιγκλέρ γιατί είναι πλούσιο και δεν τσουλαει.
sanctusan
02/08/2025, 06:47
Βάλτο πάνω Γιάνν'. Τα φίλτρα Stage 1 τα προσαρμόζει μόνη της η μονάδα. Και δεν σε νοιάζει για το στρώσιμο, τα μηχανικά μέρη την ίδια δουλειά κάνουν.
Εξατμίσεις, φίλτρα κλπ ανοησίες.....το κρίσιμο ερώτημα είναι:
Θα βάλεις μπαγκαζιέρα;;;; :p
Εξατμίσεις, φίλτρα κλπ ανοησίες.....το κρίσιμο ερώτημα είναι:
Θα βάλεις μπαγκαζιέρα;;;; :p
Εχεις καμμιά περισσευούμενη;;;;;;;;;;
sanctusan
02/08/2025, 09:15
Τι μπαγκαζιέρα να βάλει το ταγάρι;
Κάθε φορά πάμε ταξίδι και κουβαλάει μία σκληρή σκουπιδοσακούλα που αποκαλεί λουκάνικο. :p
Θυμάμαι στα σύνορα Κροατία-Σλοβενία, οι Σλοβένοι παραλίγο να μη μας βάλουν στη χώρα έτσι όπως το είχε δέσει. :moutza:
o_gavros
02/08/2025, 09:24
Ρε μπακαλιάρε,το λάστιχο κοίταγε ο μυστήριος που είχε γίνει θλικ, όχι το σάκο.
Μπαγκαζιερα;;; :a11:
καφάσι λαϊκής ή τέφρα!11!
doctor_john
02/08/2025, 10:57
Ρε σατανάδες πρωϊνιάτικο, νομίζω το φίλτρο δεν έχει "stage". Τα φίλτρα με πλακάκι διορθώνουν το κουτί στην ουσία.
Αυτό με την αυτόματη ρύθμιση για παραπάνω καύσιμο, δεν έχω καταφέρει να το βρω σαν λειτουργία.
Ρωτάω τον μηχανικό για κάθε μοτό που τους πάω, αν έχει κάποια hardware ρύθμιση κ.λπ.
Ένας ή δύο μου είπαν πως μπορεί να κάνει μικρές αλλαγές, σε ποσοστά που καλύπτουν την πυκνότητα του αέρα.
Σε πραγματική αλλαγή ποσότητας του αέρα, εκτός όσων υπολογίζουν στο εργοστάσιο, χρειάζεται αρκετά παραπάνω.
Τείνω να πιστεύω πως αυτή η λειτουργία "δανείζεται" στοιχεία από την πορεία της χαρτογράφησης. Σαν να την μετακινεί ένα βήμα προς τα εκεί που χρειάζεται.
πχ είχες 5 αέρα και 2 καύσιμο στις 3500rpm, τώρα το έχεις στις 3200rpm και ας έχεις 4.8 αέρα..
H διόρθωση με λιγότερο καύσιμο όπως στα βουνά, είναι πολύ ευκολότερη και έντονη έχοντας τον λ να αποτρέπει πολύ πλούσιο μίγμα, την βοήθεια της πίεσης που έχει το κουτί κ.λπ.
Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει να μάθω περισσότερα γι' αυτήν την λειτουργία θα το ήθελα.
Το να αλλάξεις φίλτρο μόνο, σε τετρακύλινδρο που στρώνει, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι δραματικά.
Η εξάτμιση κρατά τα καυσαέρια και σίγουρα δεν το πιέζεις ιδιαίτερα.
Θα το έκανα αν παρατηρούσα πιο ομαλή λειτουργία του κινητήρα (ρελαντί) με το ανοικτό φίλτρο, κρύος και ζεστός.
Μου φαίνεται δύσκολο να καταλάβουμε διαφορά σε τετρακύλινδρο αυτής της κλάσης αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Ίσως είναι καλύτερα τώρα που περιμένεις να διαβάσεις για την μοτό, να έχεις μια εικόνα πως λειτουργεί ο κινητήρας και πώς διαμορφώνουν την λειτουργία του οι διάφορες ρουτίνες από την ecu.
Θα σου δώσει πολύ καλύτερη εικόνα και θα μπορείς να βοηθήσεις τον μηχανικό μη τυχόν και ξεχάσει καμία όταν θα τις ακυρώνει. :D
Οπωσδήποτε στρώσιμο καλοκαιριάτικα θέλει ρύθμιση του λ να λειτουργεί όπως όταν είναι κρύο (να μην κόβει καύσιμο όταν ανιχνεύει άκαυστη).
Για εμενα μάζεψε τα περιφερειακά και πήγαινε για χαρτογραφήσεις και ακυρώσεις ρουτινών.
Δεν έχω διαβάσει το δικό σου, αν έχει προγράμματα θεωρώ ότι θα είναι καλύτερο να έχεις το πιο πλούσιο σε καύσιμο.
Διάβασε όμως γιατί αν αλλάζει μόνο η απόκριση μπορεί να σε ξεγελάσει.
o_gavros
02/08/2025, 11:11
Τζόνι όταν λες έχω στρώσει, τι ακριβώς εννοείς;
Γιατί σίγουρα δεν εννοείς τα πρώτα χίλια που έγιναν την πρώτη βδομάδα.
Είμαι τώρα στις ~4Κ , ενδεικτικά.
Απο βίντεο στο σωλήνα, μαθαίνω ότι το μηχανάκι είναι τέρμα φιμωμενο και πως μια σωστή (ολόσωμη όμως) εξάτμιση μαζί με ένα καστομ χάρτη, το απογειώνουν χωρίς κίνδυνο αξιοπιστίας!
Θέλει μελέτη το πραμα καθώς δεν είχα ποτέ ασχοληθεί με τα γαργαληματα.
sanctusan
02/08/2025, 11:11
Ένα παράδειγμα στα CP3 της Yamaha
Yamaha MT-09 (2024) DNA Air Filter P-Y9N24-01 (https://www.e-dnafilters.gr/gr/product/motorcycle-filters/yamaha/dna-2731/yma-mt-09/yamaha-mt-09-2024-dna-air-filter-p-y9n24-01)
Yamaha MT 09 (2024) DNA Air Filter Stage 2 and Cover P-Y9N24-S2 (https://www.e-dnafilters.gr/gr/product/stage-2-3-applications/yamaha/dna-2861/yma-mts2/yamaha-mt-09-2024-dna-air-filter-stage-2-and-cover-p-y9n24-s2)
Στο Stage 2 στη περιγραφή αναγράφει ''Συνιστάται η επαναβαθμονόμηση του καυσίμου για να εκμεταλλευτείτε πλήρως την αύξηση της ροής αέρα και να αποφύγετε τη λειτουργία του κινητήρα σε χαμηλή απόδοση!''
Edit: Προσθέτω
Το απλό αναφέρει
Αυτό το φίλτρο DNA είναι σχεδιασμένο ως ένα φίλτρο υψηλής ροής για χρήση σε δρόμο και σε αγώνες.
Το Stage 2
Αυτό το φίλτρο αέρα DNA® έχει σχεδιαστεί ως φίλτρο αέρα υψηλής ροής για αποκλειστική χρήση σε αγώνες.
Έχω την εντύπωση ότι το απλό φίλτρο είναι έτοιμο προς αντικατάσταση του εργοστασιακού και χρήση με εργοστασιακές ρυθμίσεις, αλλιώς δεν μπορεί να αναγράφει "για χρήση σε δρόμο" και δεν θα περνάει προδιαγραφές.
Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για την εξάτμιση, φαντάζομαι θα περνάει ΚΤΕΟ κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.
doctor_john
02/08/2025, 12:39
Τζόνι όταν λες έχω στρώσει, τι ακριβώς εννοείς;
Γιατί σίγουρα δεν εννοείς τα πρώτα χίλια που έγιναν την πρώτη βδομάδα.
Είμαι τώρα στις ~4Κ , ενδεικτικά.
Απο βίντεο στο σωλήνα, μαθαίνω ότι το μηχανάκι είναι τέρμα φιμωμενο και πως μια σωστή (ολόσωμη όμως) εξάτμιση μαζί με ένα καστομ χάρτη, το απογειώνουν χωρίς κίνδυνο αξιοπιστίας!
Θέλει μελέτη το πραμα καθώς δεν είχα ποτέ ασχοληθεί με τα γαργαληματα.
Την περίοδο που αναφέρεται σαν break in. Δεν θυμάμαι πόση είναι στα 4κ της kawa. Ίσως την ολοκληρώνεις.
Αξιοπιστία έχεις όταν το μίγμα κρατά την ισορροπία θερμοκρασίας σε διάρκεια και ανεβαίνει λίγο ανάλογα την πίεση που ασκείς και τις συνθήκες.
Με ρουτίνες που στερούν καύσιμο για άλλους λόγους από την υγεία του κινητήρα δεν μου φαίνεται πιο αξιόπιστο.
Το ξεφίμωμα έχει μια σειρά, πρώτα τι θες: γυμνό είναι, φαντάζομαι θέλεις άνεση, απόδοση και υγεία. Δεν νομίζω ότι θα θυσιάσεις υγεία - κόστος για να τελικιάζει λίγο πιο ψηλά κ.λπ.
Μετά το hardware: τι περιορισμούς έχουν στην πορεία του αέρα (ή τι μη βοηθήματα, πχ velosity stacks που λειτουργούν μόνο στις υψηλές κ.λπ.)
Τέλος το software: χάρτες απόκρισης πεταλούδων αέρα, λ, pair, χάρτες τροφοδοσίας, ακυρώσεις κ.λπ.
Εφόσον ξέρεις τι στοχεύεις δεν ξεφεύγεις εύκολα και απλά επενδύεις πρώτα στην καλή λειτουργία και μετά στις επιδόσεις που έρχονται έτσι και αλλιώς.
έτσι μου φαίνεται εμένα..
Ένα παράδειγμα στα CP3 της Yamaha
Yamaha MT-09 (2024) DNA Air Filter P-Y9N24-01 (https://www.e-dnafilters.gr/gr/product/motorcycle-filters/yamaha/dna-2731/yma-mt-09/yamaha-mt-09-2024-dna-air-filter-p-y9n24-01)
Yamaha MT 09 (2024) DNA Air Filter Stage 2 and Cover P-Y9N24-S2 (https://www.e-dnafilters.gr/gr/product/stage-2-3-applications/yamaha/dna-2861/yma-mts2/yamaha-mt-09-2024-dna-air-filter-stage-2-and-cover-p-y9n24-s2)
Στο Stage 2 στη περιγραφή αναγράφει ''Συνιστάται η επαναβαθμονόμηση του καυσίμου για να εκμεταλλευτείτε πλήρως την αύξηση της ροής αέρα και να αποφύγετε τη λειτουργία του κινητήρα σε χαμηλή απόδοση!''
Edit: Προσθέτω
Το απλό αναφέρει
Αυτό το φίλτρο DNA είναι σχεδιασμένο ως ένα φίλτρο υψηλής ροής για χρήση σε δρόμο και σε αγώνες.
Το Stage 2
Αυτό το φίλτρο αέρα DNA® έχει σχεδιαστεί ως φίλτρο αέρα υψηλής ροής για αποκλειστική χρήση σε αγώνες.
Έχω την εντύπωση ότι το απλό φίλτρο είναι έτοιμο προς αντικατάσταση του εργοστασιακού και χρήση με εργοστασιακές ρυθμίσεις, αλλιώς δεν μπορεί να αναγράφει "για χρήση σε δρόμο" και δεν θα περνάει προδιαγραφές.
Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για την εξάτμιση, φαντάζομαι θα περνάει ΚΤΕΟ κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.
Και εγώ έτσι το βλέπω. Ίδιας "αντίστασης" φίλτρα με το δεύτερο να αυξάνει την υπάρχουσα ροή με το αεροβοήθημα.
Υποτίθεται πως για να εκμεταλλευτείς την παραπάνω ροή θα έχεις ανοίξει πορτοπαράθυρα να μπεί η δροσιά του Μάη κ.λπ.
Θεωρούν δεδομένο πως εργοστασιακά είσαι τέλειος στο μίγμα κάτι που ειμαι σίγουρος πως θα σου πουν λεπτομέρειες απο κοντά.
Αυτό με το κτεο δεν το πολυ κατάλαβα.. περνάω και εγώ καθημερινά στο πήγαινε για την δουλειά, τις προάλλες πήγα να κάνω μια κολίτσα, έπιασε η μλκια και πέρασα όρθιος.. σημαίνει κάτι; :lol:
sanctusan
02/08/2025, 13:03
Μερικές φορές μιλάς με γρύφους και δεν σε πιάνω
doctor_john
02/08/2025, 13:09
η τέχνη αντιγράφει την ζωή, αυτό να θυμάσαι.. :a024:
o_gavros
02/08/2025, 13:35
Και μες το θαμπος το θαμπό
Παίρνω αμπαριζα να μπω
Και με πετάνε οξω
Με λύγισε το συμβάντο :lol:
RaGe_Raptor
02/08/2025, 14:24
Κρίμα καινούργιο εργαλείο να το αφήσεις στο έλεος υποθέσεων. Αφού αποφάσισες να παρέμβεις, καν'το ολοκληρωμενα.
harris_x
02/08/2025, 14:27
Εγω θα έλεγα να αφήσεις το μηχανάκι στην ησυχία του.
DoctoR_k6
02/08/2025, 14:43
Εγώ θα έπιανα τα 10Κ και μετά ολόσωμη/φιλτρο και φλασαρισμα να γίνει πανικός!!!
doctor_john
02/08/2025, 14:48
Εγω θα έλεγα να αφήσεις το μηχανάκι στην ησυχία του.
Ώπ! να και οι ανησυχίες στα πορτοκαλί paddock..
Κρίμα καινούργιο εργαλείο να το αφήσεις στο έλεος υποθέσεων. Αφού αποφάσισες να παρέμβεις, καν'το ολοκληρωμενα.
Εχει δίκιο το παιδί!
..τοοο κοκκινοο φουστάαανι ... (https://www.wossnerpistons.co.uk/product/z900-rs-high-comp-forged-piston-kit/)
o_gavros
02/08/2025, 15:58
Ρε μλκς είπαμε μοτογρ φορεβα αλλά πως στον Αχιλλέα φτάσαμε στα σφυρήλατα μπιστονια;;;
Δηλαδή κάπου ωπα ασουμε
Πάμε πάλι.
Αναμένεται όταν ξεγαμηθει ο αντιπροσωπας, ένα τελικό με το Σκορπιό.
Ένα τελικό μοναχοτ δεν κάνει σοβαρή διαφορά. Ίσα να δώσει λίγο γρεζι θέλω.
Και το ερώτημα, προς ώρας, ήταν να περιμένω λίγο για να κοτσαρω και το φίλτρο ή όχι;
Όσο τον μηχανάκι είναι σε εγγύηση δεν ακουμπάω ούτε βίδα, πόσο μάλλον να το φλασαρω
Τώρα το είδα!
Καλοτάξιδο Γιάννη, να το καταευχαριστηθείς!
doctoras
02/08/2025, 18:50
Γιάννη μιας και αναφέρεσαι στην εγγύηση, ρώτα και τον αντιπρόσωπο αν καλύπτει στη εγγύηση τις παραπάνω light μετατροπές, ποτέ δεν ξέρεις...μη σου πει μετά μα-μου
Απο εκεί και μετά και εγώ θα πήγαινα με τα παιδιά, αν κάνεις stage 1 οπωσδήποτε re-map, αλλιώς δείγματα καυσαναλυσης σε διαφορετικές συνθήκες μη πάει να γίνει καμία στραβή
o_gavros
02/08/2025, 19:07
Τελικό και φίλτρο θα μπουν από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο που το πήρα Χρήστο.
Δεν τίθεται θεμα
Γιάννη βάλε το τελικό και άσε το μαμά φίλτρο αέρα
Αν στο φίλτροκουτι έχει πεταλούδα που δουλεύει με υπό πίεση κατάργησε τη τώρα ή μετά την εγγύηση να παίρνει αέρα σε όλες τις στροφές
DoctoR_k6
03/08/2025, 00:01
Τελικό και φίλτρο θα μπουν από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο που το πήρα Χρήστο.
Δεν τίθεται θεμα
Αν έχεις όρεξη το μετράς χωρίς φίλτρο, με φίλτρο και τα δύο μαζί (τελικό-φίλτρο) να δεις πως δουλεύει.
Αποφασίζεις όταν το δει ο «ειδικός» τι είναι καλύτερο να κάνεις.
Θεωρώ μόνο φίλτρο και τελικό θα είναι οκ.
Το τελικό έρχεται με σιγαστήρα ή φωτιά τα σαββατόβραδα; :lol:
harris_x
03/08/2025, 08:47
Το τελικό έρχεται με σιγαστήρα ή φωτιά τα σαββατόβραδα; :lol:
464027
o_gavros
03/08/2025, 09:04
Ταπωμενο ρε, δεν ψήνομαι για κατάρες από όπου περνάω και το κυριότερο: δεν θέλω άλλα νταραβερια με τα Στρουμφ
DoctoR_k6
03/08/2025, 09:34
Ταπωμένο Ε;; Φακ!!!
Ξένερα ρπμ.
harris_x
03/08/2025, 09:38
Δεν ειναι καιροί για πρίγκιπες :sad:
doctor_john
03/08/2025, 11:12
Αφήνω το παρακάτω λινκ για τους φίλους που διαβάζουν και έχει μείνει ακόμα η σκέψη: μα, είναι δυνατόν;
Έχει πολλά μοντέλα μοτό, αυτό που μου αρέσει είναι πως εξηγεί τον ρόλο κάθε διαδικασίας που προτείνει.
Είναι γραμμένο πολύ απλά (σαν site) και βολεύει η αυτόματη μετάφραση για όποιον θέλει.
https://www.ivansperformanceproducts.com/index.htm
Τζών το θηρίο σου δείχνει αρκετές διαφορές στην διαχείριση απο το RS (ευτυχώς), ακόμα και ο ήχος του είναι λίγο διαφορετικός από επιλογή.
Αυτό που εστιάζω σαν τελείως χαλαρή διόρθωση, εκτός "stage" κ.λπ. είναι το φιλτροκούτι.
Δεν κατάφερα να βρω το καπάκι του δικού σου, στα υπόλοιπα υπάρχει τοίχωμα στο κέντρο που χωρίζει το φιλτροκούτι στα δύο.
Είναι λίγο μαλακία αν υπάρχει, ειδικά όταν χρειάζεσαι πολύ αέρα.
Πάρα πολύ εύκολη η αφαίρεση, έχει νόημα όσον αφορά την κίνηση και την "μορφή" του αέρα (τον χρειαζόμαστε να κάνει στροβιλισμούς).
Θεωρώ σίγουρο ότι θα μαλακώσει η καμπύλη απόδοσης χωρίς αυτό. Με μέτρηση μπορεί να δεις λίγο χαμηλότερες στροφές στις ίδιες ταχύτητες και λίγα παραπάνω τελική.
Δεν είναι αυτός ο στόχος, η πιο ισορροπημένη λειτουργία είναι.
Μιλώντας για ισορροπία, μην τρομάξεις με τις χοάνες. Δες το ρομαντικά, πως βλέπουμε τα κτήρια στο γκάζι..
Αντί να έχουν "διπλής ενέργειας" το κάθε ένα, λένε οι 2, 3 χαμηλά, 1, 4 ψηλά.. αυτά δεν τα ενοχλούμε, είναι μέρος της χαρτογράφησης, πάνε παρέα.
Oι Brock's που είναι κάπως σοβαροί, δίνουν τα oem των 1,4 σετάκι για αντικατάσταση των 2,3 χωρίς άλλη ρύθμιση.
stefanos
04/08/2025, 21:22
Πάντως το καλό με τα Euro 5 είναι ότι έχουν obd ii οπότε με ένα ELM 327 και μια σχετική εφαρμογή στο τηλέφωνο μπορεί να έχεις μια εικόνα live τι παίζει.
Πολύ πρακτικό τουλάχιστον στο επίπεδο που αντιλαμβάνομαι, τάση θερμοκρασία ψυκτικού αέρα εισαγωγής...
sanctusan
05/08/2025, 07:38
Πάντως το καλό με τα Euro 5 είναι ότι έχουν obd ii οπότε με ένα ELM 327 και μια σχετική εφαρμογή στο τηλέφωνο μπορεί να έχεις μια εικόνα live τι παίζει.
Πολύ πρακτικό τουλάχιστον στο επίπεδο που αντιλαμβάνομαι, τάση θερμοκρασία ψυκτικού αέρα εισαγωγής...
Σε τέτοιες περιπτώσεις που έχεις όρεξη να ψαχτείς, μπορείς να κάνεις πολλά, αλλά θέλει δουλειά. Ξέρω μερικά αλάνια, laptop στο backpack, καλώδια γύρο τους και μετά σαν τους hacker πειράζουν νουμεράκια.
Και πραγματικά βλέπεις καλά αποτελέσματα!!!
o_gavros
05/08/2025, 07:59
Στη μάνα σου το'πες; :lol:
Κάηκα
Σε τέτοιες περιπτώσεις που έχεις όρεξη να ψαχτείς, μπορείς να κάνεις πολλά, αλλά θέλει δουλειά. Ξέρω μερικά αλάνια, laptop στο backpack, καλώδια γύρο τους και μετά σαν τους hacker πειράζουν νουμεράκια.
Και πραγματικά βλέπεις καλά αποτελέσματα!!!
Σα να με περιγράφεις ρε ατιμε
sanctusan
05/08/2025, 08:58
Στη μάνα σου το'πες; :lol:
Κάηκα
Σα να με περιγράφεις ρε ατιμε
Εσύ γιατί πετάγεσαι; :D
doctor_john
05/08/2025, 09:55
Είναι εύκολο να εξηγηθεί η τεχνολογία obd ii;
Απλά τι κάνει και τι χρειαζόμαστε.
sanctusan
05/08/2025, 10:14
Είναι εύκολο να εξηγηθεί η τεχνολογία obd ii;
Απλά τι κάνει και τι χρειαζόμαστε.
On-board diagnostics
Πληροφορίες για faults και άλλα στη μοτοσυκλέτα. Πληροφορίες από κάθε αισθητήρα live ή από καταγραφή.
Αυτά ανάλογα με το πόσα επιτρέπει η μοτοσυκλέτα και ανάλογα τις δυνατότητες έχει το διαγνωστικό που τρέχεις.
Τέλος είναι ένας τρόπος σύνδεσης για φλασάρισμα και διορθώσεις μιγμάτων με άλλες αφαρμογές.
Αυτά από ότι έχω διαβάσει και χαζολογόντας ώστε αργότερα βγαίνοντας από την εγγύηση να το κάνω μόνος μου. Δεν είμαι επαγγελματίας ούτε κανένας ψαγμένος.
motojojo
05/08/2025, 11:15
Δεν ειναι τεχνολογία, ένα πρωτόκολλο επικοινωνιας είναι που κάνει τις δουλειες που είπε ο αποπανω.
doctor_john
05/08/2025, 13:27
Μοναδικό; Όχι bluetooth κ λπ.;
Πως μπορώ να μάθω αν υπάρχει σε κάποιο μοντέλο και από πότε;
Τι χρειάζεται να έχει το κντ;
PaNick67
05/08/2025, 14:05
Μοναδικό; Όχι bluetooth κ λπ.;
Πως μπορώ να μάθω αν υπάρχει σε κάποιο μοντέλο και από πότε;
Τι χρειάζεται να έχει το κντ;
Για αυτοκίνητα μια εφαρμογή, Torque λέγεται η οποία σε συνδυασμό με το ELM 327 BT adapter σου δίνει μια σειρά από μετρήσεις, σφάλματα, κλπ. και δυνατότητα να τα διαγράφεις.
Πιθανότατα υπάρχουν κι άλλες που μπορούν να κάνουν περισσότερα αλλά νομίζω όχι από κινητό, από PC.
doctor_john
05/08/2025, 14:46
Άρα ψάχνω τον adapter που καλύπτει εμένα και με βάση αυτόν το αντίστοιχο λογισμικό;
Είναι δεδομένο πως αν είναι euro5 η έκδοση έχει αυτό το feature η ecu;
Ευχαριστώ όλους!
Ρε σεις... Εδώ είναι για το σπέσιαλ του μαρινάτου, ο άνθρωπος ένα φίλτρο και ένα τελικό θέλει να βάλει όλο κι όλο, ούτε καν μπαγκαζιερα...
Υπάρχει section με μετατροπές, βελτιώσεις και ότι τραβάει η ψυχούλα σας. Ανοίξτε θέμα και συνεχίστε εκεί...:D
o_gavros
05/08/2025, 16:50
Εμένα δε με ενοχλεί το μαδομουνι, μοτογρ είμεθα άλλωστε, πότε κάποιο θρεντ κύλησε όπως αρχινισε;
Μαζι με το βασιλικό, ποτίζεται κι η γλάστρα και ας κορεδεβει το μ00νι ο γιανν'ς