PDA

View Full Version : Δίλημμα για επιλογή νέας μοτο

Araxtos2501
15/06/2025, 12:08
Χαιρετώ την παρέα. Έχει χρειαστεί να διαβάσω αρκετές φορές το φορούμ σε διάφορα προβλήματα που είχα στη μοτοσυκλετική μου ζωή αλλά δεν είχε ποτέ χρειαστεί να γράψω. Βρίσκομαι σε μεγάλο διλλημα και θέλω τη βοήθεια του κοινού. Κάτοχος cb500x (πρώτο όχημα που αγόρασα καινούργιο) και το οποίο εκλάπη πριν μια εβδομάδα, είχα σκούτερ ως φοιτητής και μετά bmw f650gs - 06 μονοκύλινδρο.
Ευτυχώς έχω ασφάλεια κλοπής και έτσι όπως ήρθε το πράγμα ελπίζω να μην βρεθεί μέσα στο μήνα και να με αποζημιώσει η ασφάλεια αφού σε περίπτωση που βρεθεί με φθορές η ασφάλεια δεν αποζημιώνει τις φθορές ή τις απώλειες ανταλλακτικών, οπότε βρίσκομαι σε αναζήτηση δικύκλου που θα αντικαταστήσει το cb.
Από το cb δεν είχα πολλά παράπονα, περάσαμε μαζί σε ένα χρόνο 16.000 απροβλημάτιστα χλμ. Η βασική χρήση που κάνω είναι καθημερινές μετακινήσεις, αλλά θέλω και όταν βγει ο χρόνος και το μπάτζετ να μπορω να το καβαλήσω και να κάνω ταξίδι διπλός. Το μόνο που με χαλουσε είναι το ταξίδι σε εθνική καθώς είναι αρκετά κουραστικό και έτσι ψάχνω για ένα κλικ μεγαλύτερο. Έχω καταλήξει στο εξής διλλημα:
NC 750x μτχ από 21 και μετά - 8.000ε περίπου με έξτρα πάνω.
Qj motor 650svt καινούργιο, περίπου 7.000ε με έξτρα από το εργοστάσιο και ευχάριστη έκπληξη ότι φοράει τον V2 του vstrom.
Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω κανένα θέμα με τα κινέζικα, το μόνο που με προβληματίζει είναι πόσο άνετο θα είναι το δεύτερο στην κίνηση της Αθήνας - λόγω βάρους και πως θα ανταποκριθεί στη ταλαιπωρία που θα φάει στην κίνηση της πόλης. Το nc από την άλλη το θεωρώ πιο ασφαλή επιλογή αλλά υπολογίζω το χιλιάρικο που θα εξοικονομήσω. Εντός της εβδομάδας θα προσπαθήσω να τα οδηγήσω και τα δύο .
Αν υπάρχει κανείς κάτοχος qj που το χρησιμοποιεί ως commuter και μπορεί να μεταφέρει την εμπειρία του θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.

panavour
15/06/2025, 12:44
Το nc750 x είναι σίγουρη και ασφαλής λύση όσον αφορά την αξιοπιστία,είναι δοκιμασμένο και "αθάνατο".
Το qj 650 ,είναι λίγο καιρό στην αγορά και ακόμα δεν έχει "δοκιμαστεί" εκτενώς.Και στα δύο υπάρχει αρκετή " βιβλιογραφία" στο ίντερνετ.Το qj μπορείς να το τεσταρεις στην αντιπροσωπεία,και υποθέτω ότι μπορείς και το Χόντα.Μην πάρεις κανένα από τα δύο,αν δεν τα δοκιμάσεις.Το καινούργιο έχει και 2 η 3 χρόνια εγγύηση.Το μτχ είναι και λίγο τύχη, αναλόγως των προηγούμενων ιδιοκτητών.

thunder ace
15/06/2025, 12:56
Δεν υπαρχει διλημμα μεταξυ honda και QJ.

husky21
16/06/2025, 00:20
Δεν υπαρχει διλημμα μεταξυ honda και QJ.

πραγματικα ομως...

telegonos
16/06/2025, 00:31
Qj motor 650svt φοράει τον V2 του vstrom.

Τι έκανε λέει;

Ενδεχομένως, το RD των QJ να αγόρασε ένα vstrom 650, να έλυσαν τον κινητήρα, να τον μελετήσανε, και μετά να φτιάξανε ένα δικό τους που είναι παρόμοιος σε κάποια πράγματα.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο μάτι για να δει κανείς ότι για παράδειγμα ο suzuki κινητήρας δεν έχει ψύκτρες, ο κινέζικος έχει σαν να είναι αερόψυκτος.

Οπότε, οχι, δεν έχει κανέναν κινητήρα της suzuki, στην καλύτερη περίπτωση έχει ένα δικό τους αντίγραφο ''inspired by'', με μέταλα δικά τους κ.ο.κ.

moto_Princess
16/06/2025, 00:39
παρε το Honda και θα το ξανα πουλησεις οταν θες
πουλαγε εδω μεσα ενα παιδι ενα καλο.

Peterjackson
16/06/2025, 00:49
Από αυτά που έχω διαβάσει και συμβαίνουν και στον δικό μου τομέα, μόλις βγει κάτι από την παραγωγή, πουλάνε μέρος της τεχνογνωσίας σε κάποιον ή τον αφήνουν επι πληρωμή να τοὺς αντιγράψει όπως αυτός νομίζει, χωρίς να πάρει όμως όλα τα σχέδια και τις προδιαγραφές. Εξάλλου οι κινέζοι χεστηκαν για το reverse engineering. Μόνο την άδεια για να πουλήσουν εκτός Κίνας θέλουν και είναι καλυμμένοι.
Γι αυτό μόλις σταμάτησε η Kawasaki τους 650αρηδες τους πήραν κινέζοι και έβγαλαν το 650nk. Το ίδιο και η Suzuki που πλέον βγάζει v strom αλλά ως versatile και όχι ως διάταξη κινητήρα.

Πάντως το γεγονός ότι η QJ έχει και την Benelli δίνει από μόνο του μια εικόνα για την ποιότητα των μηχανών τους, σε αντίθεση με άλλους πουθεναδες που έσκασαν τώρα μαζεμένοι.

Nostradamus
16/06/2025, 06:16
Έχει εδώ στο φορουμ αναφορά από κάτοχο για το qj του σε ταξιδιωτικό παρέα με ένα nc.

CorpseAlive
16/06/2025, 08:12
παρε το Honda και θα το ξανα πουλησεις οταν θες
πουλαγε εδω μεσα ενα παιδι ενα καλο.

Θωμά ραψου !
Και σε είπαν παιδί και σου κάνανε και διαφήμιση !

Nomand
16/06/2025, 08:40
Παιζει το trk 702 τώρα προσφορά στα 6600 το απλό 6900 το χωμάτινο πάντως, καλύτερη επιλογή από το qj που ειναι και κακάσχημο κατ εμέ

Dimos35
16/06/2025, 08:48
Δεν υπάρχει δίλημμα φίλε.

Όταν υπάρχει για πώληση αυτό εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=164413) με 6.900 € που είναι πολύ προσεγμένο και όπως το θες. :beer::beer:

panavour
16/06/2025, 11:36
Δεν υπάρχει δίλημμα φίλε.

Όταν υπάρχει για πώληση αυτό εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=164413) με 6.900 € που είναι πολύ προσεγμένο και όπως το θες. :beer::beer:

συμφωνω και επαυξανω.:beer:

BLiTzER
16/06/2025, 20:20
Qj? Wtf is that? :lol:

panavour
16/06/2025, 20:32

maybe your next bike,if you deside it again.:bawl:

doctoras
16/06/2025, 21:38

Εγώ μόνο την C J αναγνωρίζω :D

https://en.m.wikipedia.org/wiki/C._J._Parker

stefanos
16/06/2025, 22:16
Προσωπικά για χιλιάρικο διαφορά HONDA - ΚΙΝΕΖΙΚΟ δεν θα έπαιρνα κινέζικο.
Αυτό ακούγεται και είναι προσωπική άποψη.
Θα πρότεινα να κάνεις ένα απλό υπολογισμό το επί πλέον κόστος από τα συχνότερα σέρβις που συνήθως απαιτούν τα Κινέζικα.

BLiTzER
16/06/2025, 22:48
maybe your next bike,if you deside it again.:bawl:

Ούτε αν μου το χαρίσουν.

Αλλά γενικά αν κάποιος είναι σε δίλημμα μεταξύ Χόντα και Τζιανσινλόνγκ, καλύτερα πάντα να πάρει το δεύτερο.

Panos76
17/06/2025, 13:35
Παίζει και το X cape, κοίταξέ το και αυτό.

(προσωπικά θα ζοριζόμουν, θα έβαζα και καμιά δόση, θα το έπαιρνα γυμνό, αλλά θα πήγαινα σε τρανσάλπ)

STF
17/06/2025, 17:23
Ένα Honda NC750X του 2021 απέναντι σε ένα QJ650 του 2025....

Δηλαδή ένα Honda που σε 2 χρόνια θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και που σε 2 χρόνια θα πουλιέται ΣΙΓΟΥΡΑ σε καλύτερη τιμή. Με το πρώτο θα πάρεις σχεδόν τα λεφτά σου πίσω με το δεύτερο θα χάσεις αρκετά περισσότερα.

Δεν υπάρχει Κ-Α-Ν-Ε-Ν-Α Κινέζικο που να φοράει μοτέρ από japan μοτοσυκλέτα. Ούτε KLX250/300, ούτε CB500, ούτε V-Strom 650. Όλες φοράνε αντίγραφα αυτών των κινητήρων -μη αδειοδοτημένα μάλιαστα- για αυτό έχουν και μικροδιαφορές στο εμφανισιακό. Με αυτήν την ιστορία τέλος. Από εκεί και πέρα τα Κινέζικα έχουν ήδη εδραιωθεί, έχουν γίνει αποδεκτά -το δείχνει η αγορά- έχουν βοηθήσει πολύ τον μοτοσυκλετισμό στη χώρα μας καθώς έχουν φέρει νέο αίμα στη μοτοσυκλέτα και όλα καλά. Οι λοιπές καραμέλες και τα καθρεπτάκια πλέον δεν χρειάζονται (φοράει μοτέρ v-strom κτλ).
Αν έχεις το χρήμα, αν θέλεις να διατηρήσεις εμπορική αξία, αν θέλεις ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ αξιοπιστία παίρνεις το HONDA. Αν τα λεφτά δε σου φτάνουν, σου αρέσει η όψη του QJ και πρέπει να πάρεις κάτι άμεσα πάρε αυτό. Όμως στη σύγκριση δεν υπάρχει αντικειμενικό δίλλημα, μόνο υποκειμενικό που αφορά το εμφανισιακό και το οικονομικό.

panavour
17/06/2025, 17:43
Ούτε αν μου το χαρίσουν.
Δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να σου χαρίσω ένα,έτσι για να σε δοκιμάσω.Ιδωμεν όμως.Θα παίξω Τζόκερ το βράδυ.

Araxtos2501
17/06/2025, 21:32
Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες - ακόμη και τις όχι και τόσο καλοπροαίρετες χαχα. Πήγα οδήγησα σήμερα το NC σε αντιπρόσωπο. Είχε βέβαια το καινούριο και σε DCT και μου άρεσε τόσο πολύ που μάλλον δεν θα δοκιμάσω κάτι άλλο. Το ενέκρινε και το ταίρι (γιατί με το cb είχα παράπονα για τη σέλα του συνοδηγού). Είδα και το NC που πουλάει ο φίλος εδώ αλλά θέλω>21 , μου αρέσει πολύ περισσότερο και εξωτερικά. Το μόνο πρόβλημα τώρα είναι να πάρω τα λεφτά από την ασφάλεια κλοπής. Επί τη ευκαιρία επειδή κάποιος φίλος μου άναψε φωτιές επί αυτού. Τη μηχανή την πήραν έξω από το σπίτι μου (Περιστέρι), δεν είχε συναγερμό, κλείδωνα απλά τιμόνι και αλυσίδα στη ρόδα. Έχει κανείς εμπειρία από ασφαλιστικές - μπορεί να πουν ότι επειδή δεν ήταν σε πάρκινγκ και δεν είχε συναγερμό δεν αποζημιώνουν (interamerican);; Παρακαλώ τα φώτα σας

Peterjackson
17/06/2025, 21:39
Είναι δεδομένο ότι θα αναγράφεται στο συμβόλαιό σου.
Ομοίως αναγράφονται και όλες οι περιπτώσεις στις οποίες αποζημιώνεσαι ή όχι. Διαφορετικά, όλο και κάποιος ασφαλιστής θα γνωρίζει ώστε να σου εξηγήσει καλύτερα το συμβόλαιό σου.

STF
18/06/2025, 09:41
Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες - ακόμη και τις όχι και τόσο καλοπροαίρετες χαχα. Πήγα οδήγησα σήμερα το NC σε αντιπρόσωπο. Είχε βέβαια το καινούριο και σε DCT και μου άρεσε τόσο πολύ που μάλλον δεν θα δοκιμάσω κάτι άλλο. Το ενέκρινε και το ταίρι (γιατί με το cb είχα παράπονα για τη σέλα του συνοδηγού). Είδα και το NC που πουλάει ο φίλος εδώ αλλά θέλω>21 , μου αρέσει πολύ περισσότερο και εξωτερικά. Το μόνο πρόβλημα τώρα είναι να πάρω τα λεφτά από την ασφάλεια κλοπής. Επί τη ευκαιρία επειδή κάποιος φίλος μου άναψε φωτιές επί αυτού. Τη μηχανή την πήραν έξω από το σπίτι μου (Περιστέρι), δεν είχε συναγερμό, κλείδωνα απλά τιμόνι και αλυσίδα στη ρόδα. Έχει κανείς εμπειρία από ασφαλιστικές - μπορεί να πουν ότι επειδή δεν ήταν σε πάρκινγκ και δεν είχε συναγερμό δεν αποζημιώνουν (interamerican);; Παρακαλώ τα φώτα σας

Για την τάξη των πραγμάτων και διευκρινίζω πως γράφω καλοπροαίρετα (φαίνεται ότι χρειάζεται αυτός ο πρόλογος πλέον). Δεν διάβασα ούτε μια κακοπροαίρετη γνώμη (έκατσα και ξαναδιάβασα τις δυο σελίδες). Διάβασα γνώμες. Σκέτο.
Όταν ζητάς γνώμη για ένα δίλλημα σου από ένα φόρουμ με "χ" αριθμό μελών πρέπει να είσαι έτοιμος να διαβάσεις και πράγματα που δεν ταιριάζουν με την δική σου οπτική. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να τις μεταφράσεις ως κακοπροαίρετες.

Καλοτάξιδη όποια και αν καταλήξεις αν και φαίνεται προς μάλλον πας προς το Honda. Και το QJ να έπαιρνες θετικές ευχές θα έπαιρνες.

PortisHead
18/06/2025, 09:57
Ψιλοασχετο αυτο που θα πω, αλλα επειδη πηγα βολτα μετα απο πολυ καιρο σε επαρχιακό δρομο
με στροφιλικια και ανηφοροκατηφορες και συγκινήθηκα :rolleyes: οτι και να παρεις...μη λυπηθεις τα κυβικά.
Αν σε παιρνει οικονομικα, ασε τα 650cc και 750cc και πηγαινε στα 1000cc +
Δεν υπαρχει τίποτα σαν τη ροπή.

Araxtos2501
26/06/2025, 12:16
Φίλε αν σου πω ότι το κατάλαβα αυτό με τη ροπή με το nc. Σε σχέση με το cb500 που οδηγούσα πριν ακόμη και τα 750 ήταν αποκάλυψη. Σα να είχε δύναμη να τραβάει ρε παιδί μου. Αφού είχα και το κορίτσι πίσω (για να πάρω και από εκεί έγκριση χαχα) και παραλίγο να φύγει πίσω σε μια φάση.