Σύνδεση

View Full Version : Asus Cross X 125 / (Honda CT 125 - Copycat) το επόμενο best seller?

PSHLOUKOS
09/07/2025, 10:10
Υπο το όνομα Asus Cross X 125 παρουσιάζεται μια αντιγραφή του Honda CT 125, του Offroad παπιού που προσωπικά θα ήθελα πάρα πολύ να αποκτήσω αλλά δυστυχώς δεν έρχεται ευρώπη.

Ως άτομο που θέλει να ξεκινήσει στο χώμα, πάντα είχα στο μυαλό μου 2-3 πράγματα που θα ήθελα απο την μηχανή που θα χρησιμοποιούσα.
1) Χαμηλό βάρος για να μην μου βγει η μέση (ότ)αν πάει να μου πέσει
2) Χαμηλό ύψος σέλας, έτσι ώστε να μπορώ να κάνω κωπηλατική με τα πόδια μου σε περίεργες καταστάσεις εδάφους
3) Αυτόματο/Ημι-αυτόματο κιβώτιο για να μην χρειάζεται να ασχολούμαι με συμπλέκτη.
4) Ιδανικά να μην χρειάζεται άπειρη συντήρηση ούτε να κοστίζει πάρα πολύ.

Προφανώς το να έχει μία άλφα απόσταση απο το έδαφος και μεγάλους αρκετά τροχούς τα θεωρώ προφανή.

Αυτά όλα τα έβλεπα στο Honda CT 125. Ένα μηχανάκι που θα μπορούσα να χρησιμοποιώ μέσα στην πόλη, θα μπορούσα να κάνω μια κοντινή εκδρομούλα με ταχύτητες 80-90, αρκετά ελαφρύ έτσι ώστε να πάει σε μονοπάτια που πιο βαριές adventure δυσκολεύονται (ή μάλλον οι αναβάτες τους δυσκολεύονται) και συντήρηση αραιά και χαλαρά.

Αλλά απο την μία δεν τα φέρναν ελλάδα και απο την άλλη έκανε..... 5-6-7 χιλιάρικα? Κάτι τέτοιο.

Και πετυχαίνω χθές αυτό το άρθρο.

https://www.bikeit.gr/nea-montela-diafora/item/42345-asus-cross-x-125-ena-a-cross-entyposiako-papi-gia-oles-tis-apaitiseis

Offroad παπί με 18άρες ζάντες και τιμή 2150 ευρώ.
Γύρω στα 9 άλογα, σέλα στα 760mm, απόσταση απο το έδαφος στα 180mm (όσο περίπου ενα CB500X) και 115 κιλά στεγνό.

Μία γρήγορη αναζήτηση στο google δείχνει ότι κυκλοφορεί στην Μαλαισία απο τον Δεκέμβριο του 23 υπό το όνομα Aveta Ranger Max Explorer.

463575

Δυσκολεύομαι να βρώ λόγους που θα το εμποδίσουν να γίνει ανάρπαστο.

Παραθέτω και παλαιότερο άρθρο του BikeIt

https://www.bikeit.gr/nea-montela-diafora/item/37276-aveta-ranger-max-explorer-otan-mia-kali-idea-eksaplonetai

Να σημειώσω πως συγκριτικά με το Aveta το Asus όπως πωλείται εδώ έχει δισκόφρενο πίσω αντί για ταμπούρο και ηλεκτρονικό ψεκασμό.

Πώς σας φαίνεται?

Nostradamus
09/07/2025, 11:24
Δεν θα το σκεφτόμουν για την χρήση που αναφέρεις (off road). Δεν βλέπω κανένα απολύτως λόγο να μην το κάνεις αυτο με ένα 125-250 εντουρο. Για μέσα στην πόλη μια χαρά είναι θα το ήθελα εύκολα μονο για το design του πράγματος.

Αμφιβάλλω ότι μπορείς να κάνεις εκδρομή με 80-90, πιο κοντά στα 65-75 θα έλεγα για παπι και γενικά μιλώντας, ( φυσικα, γυρνάς και την Ευρώπη αν είσαι τετοιος τυπος)..

Το honda θα το αγόραζα πανεύκολα απλά για να το έχω στο γκαράζ. Όπως και το monkey, gnom και λοιπά.. αλλά όχι για κάτι παραπάνω..

Μακάρι να βγει καλούτσικο. Είναι πανέμορφο..

PSHLOUKOS
09/07/2025, 11:36
Για ένα 125-250 εντούρο πρέπει να δώσεις αρκετά παραπάνω χρήματα.
Εκτός αυτού εαν δεν βγαζει πινακίδες χρειάζεσαι τρεηλερ. Επίσης η συντήρησή τους είναι πολύ απαιτητική συνήθως με τις ώρες.
Εκτός και αν πας σε καποιο ψευτοεντουρο που η μοναδική επιλογή που κυκλοφορεί ειναι το CRF 300L/Rally που η τιμή τους τα καθιστά απαγορευτική.
Ή ίσως ένα klr 230 αν βρεις καποιο καλο μεταχειρισμένο ή WR 250r που ειναι δυσεύρετα και ακριβά.

Ψέμματα πλέον υπάρχει και της Voge 300 adventure και η Rieju εβγαλε επισης το aventura rally 307.

kostaskk
09/07/2025, 12:39
Ένα glx του 1990 με lifan 110 μοτερ και τρακτερωτα λάστιχα πιθανόν θα μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα στο χώμα με αυτό,, και θα είναι ποιο πρακτικό στην καθημερινότητα και πολυ ποιο φτηνό.

PSHLOUKOS
09/07/2025, 12:50
Ένα glx του 1990 με lifan 110 μοτερ και τρακτερωτα λάστιχα πιθανόν θα μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα στο χώμα με αυτό,, και θα είναι ποιο πρακτικό στην καθημερινότητα και πολυ ποιο φτηνό.

Το glx εχει τη μιση αποσταση απο το εδαφος, τη μιση διαδρομη αναρτησεων και 35 ετών σκουριά επάνω του οπότε αμφιβάλλω για την πρώτη σου δήλωση.
Αν βρείς κάπως ένα που δεν είναι τελείως σαπιο το σασσί του και δεν χρειαστει 500 ευρώ σε μαζέματα, τότε το πιο φθηνό το ακούω.
Αλλά πιο πρακτικό στην καθημερινότητα γιατί?

kostaskk
09/07/2025, 18:45
Η απόσταση από εδαφος μοιάζει ίδια,
35 χρόνων αλλά οι τσοπάνηδες ακόμα με αυτά πάνε στα βουνά, μισή τιμή θα έχει περίπου ένα καλό,
Πρακτικό γιατί αυτό δεν έχει τον χώρο ανάμεσα στην σέλα και τιμόνι που έχει το glx, όπου μπορείς να βάλεις μια κούτα, τσουβαλι,εξάδα νερά,βαλίτσα και να το μεταφέρεις όπου θες χωρίς δεσίματα κτλ

STF
09/07/2025, 19:01
Το CT125 της Honda το ονειρεύομαι σαν project μηχανάκι εδώ και χρόνια. Μη γελιέσαι όμως φίλε PSHLOUKOS δε πρόκειται να γίνει ανάρπαστο το Μαλαισιανό μηχανάκι γιατί παρά την δελεαστική τιμή του αυτή η κατηγορία έχει ειδικό κοινό. Όπως θα έχεις παρατηρήσει στους δρόμους ούτε DAX βλέπεις, ουτε ΖETAKIA, ούτε GROM.... Γιατί να δεις CT125?. Είναι μηχανάκια που ΟΛΟΙ τα θέλουνε λίγοι όμως πάνε στο ταμείο.

Εμένα μου αρέσει το ταξίδι με τους μικρούς κυβισμούς και γιαυτό με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο. Το Honda θα το έπαιρνα αύριο. Το ASUS είναι πολύ δελεαστικό αλλά δεν το αποφασίζω. Ίσως αν η παρέα ακολουθούσε να το έβλεπα. Σε επίπεδο παρέας θα έβγαινε απίστευτος χαβαλές με δαύτα και θα μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα (διήμερα/τριήμερα με κατασκήνωση στα βουνά κτλ).

https://www.youtube.com/watch?v=zz216UlA-t4&t=1067s

Tallyban
09/07/2025, 19:52
Πολύ καλό μηχανακι να μη βαράει στις λακούβες,διανομη,ενοικιαζόμενο στα νησιά,πατημενοι χωματόδρομοι,8λ βενζίνη ..μια χαρά

Nostradamus
09/07/2025, 20:10
Και το αντίστοιχο της γιαμαπα (PG-1 νομιζω) είναι μούρλια..

Στέφανε αν πάρεις ένα, θα πάρω και εγώ.. :lol:

strokt up
09/07/2025, 21:11
Κάλη φάση φαίνεται. Ιδανικό θα έλεγα για καθημερινό μουλάρι στην επαρχία, που θα πας νωρίς το πρωί στο καφενείο, αλλά πρίν απο αυτό θα πας να δεις αν "κάρπησαν" τα λιοστάσια. Θα έχεις και μόνιμα εκτός την πίσω σέλα να βάζεις ένα τσουβάλι καλαμπόκι για τις κότες. Έχει και την βάση για το τελάρο τέρμα πίσω, τι άλλο να θελήσεις; Και το μοτέρ να καρφώσει στην πενταετία το βλέπω ήδη το λιφάν το 125 πάνω του.

sanctusan
09/07/2025, 23:43
Το καλό με αυτά τα νονέιμ ασιάτικα είναι πως συνήθως είναι κόπιες honda και ξέρει να τα φτιάχνει ο καθένας.
Με σύρμα, ταναλάκι και λαμαρινόβιδες το φτιάχνεις μόνος σου στο σπίτι.
Επίσης βρήσκεις ανταλακτικά και κάτω από τις πέτρες. Όπως προαναφέρθηκε, και το μοτέρ να σπάσει, πετάς ένα lifan επάνω και έφυγες.

Το αρνητικό με αυτά τα νονέιμ ασιάτικα κατά την εμπειρία μου είναι πως μονίμως θα πρέπει κάτι να αλλάζεις και κάτι να μαζεύεις.
π.χ. Skyteam Skybongo, σε 3 μήνες είχαν σκορπήσει όλα τα ρουλεμάν(μπρος, πίσω και τιμόνι), το ενα διακοσμητικό στο πλάι αμόλησε σε μιά λακούβα και το κουβαλάγαμε στα χέρια να πάμε πίσω να το βάλουμε (αυτό έγινε μπροστά στα μάτια μου και πήγα να σαβουριαστώ τότε με το hornet γιατί προσπαθούσα να το αποφύγω να μην το πατήσω)

Είναι να σου κάτσει το joker σε αυτά

PSHLOUKOS
10/07/2025, 08:21
Και το αντίστοιχο της γιαμαπα (PG-1 νομιζω) είναι μούρλια..

Στέφανε αν πάρεις ένα, θα πάρω και εγώ.. :lol:

Μακάρι να το φέρουν ευρώπη. Τούμπανο φαίνεται

panavour
10/07/2025, 14:36
Η ουσία σ αυτά είναι η χαμηλη τιμή.Ολα είναι αντιγραφα ιαπωνικων.Τα οποία βέβαια έχουν την υπερδιπλασια τιμή.

sanctusan
11/07/2025, 01:42
Η χαμηλή τιμή σε αυτά έχει ουσία, όταν δεν σε αφήσει αρκετές φορές, όταν δεν είναι όλο ζημιές και όταν τα λεφτά που κέρδισες σε αγορά δεν τα πληρώνεις σε συνεργεία και ανταλακτικά.

Η φτήνια τρώει τον παρά, λένε στο χωριό μου.

Αν πετύχει αξίζει τον κόπο, αν όχι, είσαι μόνιμα με μια παναγία στο στόμα και το χέρι στη τσέπη.

Βέβαια όλα αυτά συνεπάγωνται των απαιτήσεων, της χρήσης, των γνώσεων να κάνεις κάποιες δουλειές μονος και άλλα πολλά

PSHLOUKOS
11/07/2025, 09:24
Η χαμηλή τιμή σε αυτά έχει ουσία, όταν δεν σε αφήσει αρκετές φορές, όταν δεν είναι όλο ζημιές και όταν τα λεφτά που κέρδισες σε αγορά δεν τα πληρώνεις σε συνεργεία και ανταλακτικά.

Αν πετύχει αξίζει τον κόπο, αν όχι, είσαι μόνιμα με μια παναγία στο στόμα και το χέρι στη τσέπη.

Βέβαια όλα αυτά συνεπάγωνται των απαιτήσεων, της χρήσης, των γνώσεων να κάνεις κάποιες δουλειές μονος και άλλα πολλά

Σωστός. Δεν έχει τίποτα αξία όταν μένεις στην άκρη του δρόμου, χαλάς το σάββατό σου, κρατάς πίσω τη παρέα σου ή ακόμα χειρότερα σε αφήσει στην μέση του βουνού.

Για αυτό και δεν μπόρεσα ποτέ να εκτιμήσω τα 1000 καλά που είχε η Caponord. Επειδή πάντα έτρεμε η καρδιά μου.

Πάντως το συγκεκριμένο το σκεφτόμουν σαν δεύτερο για μέσα στην Αθήνα για να μην καίω το Burgman των 280 κιλών χωρίς λόγο και αν αποδειχτεί αξιόπιστο να το δοκιμάσω και σε κανεναν χωματόδρομο.

Εμφανισιακά τουλάχιστον μου έκανε άμεσο click. Όπως και το PG1

panavour
11/07/2025, 10:17

Σωστός. Δεν έχει τίποτα αξία όταν μένεις στην άκρη του δρόμου, χαλάς το σάββατό σου, κρατάς πίσω τη παρέα σου ή ακόμα χειρότερα σε αφήσει στην μέση του βουνού.

Για αυτό και δεν μπόρεσα ποτέ να εκτιμήσω τα 1000 καλά που είχε η Caponord. Επειδή πάντα έτρεμε η καρδιά μου.

Πάντως το συγκεκριμένο το σκεφτόμουν σαν δεύτερο για μέσα στην Αθήνα για να μην καίω το Burgman των 280 κιλών χωρίς λόγο και αν αποδειχτεί αξιόπιστο να το δοκιμάσω και σε κανεναν χωματόδρομο.

Εμφανισιακά τουλάχιστον μου έκανε άμεσο click. Όπως και το PG1

εχουν αλλαξει οι εποχες,μην ξαναλεμε τα ιδια,σιγουρα το χοντα ειναι καλυτερο,αλλα οι κινεζοι εχουν βελτιωθει.αλλωστε ποιος θα εδινε στην ελλαδα 5500 για παπι αντβεντουρ:lol:
και η χοντα επανεκδοσε το κλασσικο καμπ,σε 125 ,κανει σχεδον 5000 και δεν εχει πουλησει ουτε 10.ολοι daytona παιρνουν.και λογικο ειναι.με 5500 παιρνεις 500αρι καινουργιο.:beer:

sanctusan
11/07/2025, 12:35
Το καλό με αυτά τα νονέιμ ασιάτικα .....

Το αρνητικό με αυτά τα νονέιμ ασιάτικα....

π.χ. Skyteam Skybongo, σε 3 μήνες είχαν σκορπήσει όλα τα ρουλεμάν(μπρος, πίσω και τιμόνι), το ενα διακοσμητικό στο πλάι αμόλησε ....

εχουν αλλαξει οι εποχες,μην ξαναλεμε τα ιδια,σιγουρα το χοντα ειναι καλυτερο,αλλα οι κινεζοι εχουν βελτιωθει.αλλωστε ποιος θα εδινε στην ελλαδα 5500 για παπι αντβεντουρ:lol:
και η χοντα επανεκδοσε το κλασσικο καμπ,σε 125 ,κανει σχεδον 5000 και δεν εχει πουλησει ουτε 10.ολοι daytona παιρνουν.και λογικο ειναι.με 5500 παιρνεις 500αρι καινουργιο.:beer:

1.Αναφέρομαι στους no name Κινέζους (μη επώνυμες εταιρίες) και δεν θέλω να τσουβαλιάσω κάθε Ασιάτικη εταιρία. Η Daytona είναι χρόνια στο χώρο (αν και δεν τη θεωρώ κορυφή) , Asus δεν μπορώ να βρω ούτε το site.

2.Δεν έχουν αλλάξει όσο νομίζεις, το συμβάν με το Skyteam που γράφω έγινε το 2023

PSHLOUKOS
11/07/2025, 13:16
1.Αναφέρομαι στους no name Κινέζους (μη επώνυμες εταιρίες) και δεν θέλω να τσουβαλιάσω κάθε Ασιάτικη εταιρία. Η Daytona είναι χρόνια στο χώρο (αν και δεν τη θεωρώ κορυφή) , Asus δεν μπορώ να βρω ούτε το site.
2.Δεν έχουν αλλάξει όσο νομίζεις, το συμβάν με το Skyteam που γράφω έγινε το 2023

Asus ειναι η ελληνική εταιρεία που τα εισάγει και κολλάει απλά το όνομα. Η κατασκευάστρια είναι η Aveta η οποία επίσης είναι παντελώς άγνωστη οπότε ενισχύω το επιχείρημά σου. Παρακαλώ

Tallyban
11/07/2025, 19:39
Γνωστοί που έχουν πάει Αφρικες και ν.αμερικές,παντού βλέπουν μοτοσυκλέτακια κινέζικα με μοτέρ αντίγραφο cg,(125/150cc),τέρμα γκάζι στους αυτοκινητόδρομους (έχουν 5 ταχύτητες αυτά).
Βέβαια δεν έχουν ψεκασμό να χαλάσει.

Nostradamus
12/07/2025, 13:41
Λοιπόν το είδα απο κοντά σε λευκό σε γνωστο εμπορο και φιλο, στην Αναπαυσεως στα Βριλήσσια. ... Το μοτοσυκλετακι τα σπάει... ότι εχει έρθει (καμία 90 κομμάτια λέει) είναι πουλημενα ολα. Επόμενη παραλαβή απο Σεπτέμβρη. Δεν το πιστευει πόσος κόσμος τον καλεί για πληροφορίες.. βοηθάει βέβαια και η χαμηλή τιμή και η πρώτη καλή εικόνα που αποκομίζεις..

Η εξατμηση του κάνει απίστευτα ωραίο θόρυβο... Ολα μεταλλικά, φτηνός διακόπτης αυτός της μίζας και φαίνεται σαν να το βάλανε στο "ποδι"... οι υπόλοιποι μια χαρά. Στρογγυλό ηλεκτρονικό οργανακι, αλαρμ, δισκόφρενα μπρος πίσω, ωραίο ψαλιδακι, κάθεσαι "ψηλα", εχει 100 διαφορετικές σχαρες να δέσεις ότι σου κατέβει..

Α ρε Ιάπωνες, φέρτε τα δικά σας να γίνει χαμός...

panavour
12/07/2025, 14:12
Α ρε Ιάπωνες, φέρτε τα δικά σας να γίνει χαμός...

Με 5500 χιλιάρικα σίγουρα θα γίνει χαμός.

Nostradamus
12/07/2025, 15:00
Ξέχασα να πω, σε μια λογική τιμή:lol:

AUFGEBRACHT
12/07/2025, 15:44
αλλωστε ποιος θα εδινε στην ελλαδα 5500 για παπι αντβεντουρ:lol:

Όποιος δεν έχει €14.770 να πάρει σκούτερ X-ADV.

SeniorCanardo
15/07/2025, 11:29
Μια χαρά φαίνεται το εντούροπαπο.

Με 2k και κομιούτερ και βολτίτσα στο βουνό και άμα έχεις όρεξη σίγουρα θα παίρνει και "σκάλισμα".

PSHLOUKOS
16/07/2025, 11:28
Μια χαρά φαίνεται το εντούροπαπο.

Με 2k και κομιούτερ και βολτίτσα στο βουνό και άμα έχεις όρεξη σίγουρα θα παίρνει και "σκάλισμα".

Δίνεις και λίγα παραπάνω και το κάνεις ετσι (ΑΙ)

463726

Γιώργης
16/07/2025, 11:57
Στο κεντρικό τούνελ επάνω απ τον κινητήρα φαίνεται να έχει διπλό σωλήνα που κατεβαίνει μέχρι κάτω. Βέβαια χωρίς να ξεκουμπώσουμε πλαστικά για να το επιβεβαιώσουμε δεν μπορούμε να ξέρουμε στα σίγουρα. ΑΝ ισχύει όμως αυτό, λογικά θα έχει μεγαλύτερη αντοχή απ τα απλά παπιά με τον μονό σωλήνα σκελετού. Ίσως τα καταφέρνει καλύτερα στο φόρτωμα ή στις ταλαντώσεις από το χώμα.

Tallyban
16/07/2025, 20:14
Μακάρι οι άνθρωποι που τα φέρνουνε στην επόμενη καραβιά να τα παραγγείλουν με κάγκελα στυλ τροχαίας,αμα κρεμας σακούλες από το γάντζο να μην αιωρούνται.