View Full Version : arai quantic 2025 προβλημα επτακοσιων ευρω ...
καλησπερα
εχουν περασει απο το κεφαλι μου ενα astro r
δυο viper gt
ενα axess 2
ολα small, 55-56 cm
αγορασμενα απο ελλαδα η ευρωπη
δυο απο αυτα τα εχω ακομη σαν ''δευτερα''
τα αλλα μου εσωσαν το κεφαλι...
παντα απολυτα ικανοποιημενος με ολα και σε ολα, ορκιζμενος φανατικος arai
πριν μερικες μερες αγοραζω ενα quantic small 55-56cm
οπως παντα δλδ, απο ελλαδα αυτη την φορα
το φοραω στην πρωτη βολτα (520 χλμ συνολο)
με σφιγγει αφορητα στα πλαινα, μετα απο μιση ωρα πρεπει οπωσδηποτε να σταματησω για τουλαχιστον δεκα λεπτα
να συνελθω, μου μουδιαζει το κεφαλι αν συνεχισω,,,
στο μετωπο ειναι οκ, το αγορασα απο ιντερνετ αλλα και να το δοκιμαζα παλι θα το αγοραζα
αφου εφαρμοζει μια χαρα -- στην αρχη τουλαχιστον δεν νιωθω κατι λαθος
δεν το εβαλα ακομη αγγελια, αλλα δεν την γλιτωνω ... απο οτι καταλαβαινω...
Road Pirat
10/07/2025, 20:31
Δεν έχει ανταλλακτικά εσωτερικά σε άλλο μέγεθος για να το προσαρμόσεις?
George_M.
10/07/2025, 21:00
Δεν τον ενοχλούν τα μαλακά εσωτερικά αλλά οι κυρίως προστασίες
Πίεση στους κροτάφους ψηλά στις γωνίες του κεφαλιού δεν διορθώνεται δυστυχώς ούτε ανοίγει άλλο.
telegonos
10/07/2025, 21:10
Ξυρισματάκι στο φελιζολ, εκει που σε πιέζει;
basilis_k6
10/07/2025, 21:15
Ξυρισματάκι στο φελιζολ, εκει που σε πιέζει;
Το εχω κανει με ντρεμελ σε μικρη επιφανεια στο εμπρος μερος του μετωπου. Εγινε αψογο. Θελει υπομονη ομως και καλο χερι σχετικα εμπειρο. Αν τον πιέζει γενικα στα πλαινα δεν θα ειναι τοσο ευκολο, ειναι μεγαλες επιφανειες και πρεπει να γινει και συμμετρικο. Ειναι παντως μια καλη επιλογη.
telegonos
10/07/2025, 21:35
Το εχω κανει με ντρεμελ σε μικρη επιφανεια στο εμπρος μερος του μετωπου. Εγινε αψογο. Θελει υπομονη ομως και καλο χερι σχετικα εμπειρο. Αν τον πιέζει γενικα στα πλαινα δεν θα ειναι τοσο ευκολο, ειναι μεγαλες επιφανειες και πρεπει να γινει και συμμετρικο. Ειναι παντως μια καλη επιλογη.
Για όσα εγραψες ακριβώς, έγραψα κι εγώ ξυρισματΑΚΙ. Μην πάρει το μαχαίρι και αρχίσει κόβει, είναι λεπτοδουλειά, θέλει υπομονή, δοκιμή και προσοχή.
DoctoR_k6
10/07/2025, 23:51
Συνήθως στα σημεία γύρω από το κεφάλι ψηλα(κρόταφο) όταν το δοκιμάζεις και ενοχλεί το καταλαβαίνεις αμέσως.
Περίεργο να μην είχε καθόλου ενόχληση και στη δοκιμή.
Έχει εσωτερικό pad από 5mm έως 12mm βλέπω για το small.
Αλλα δεν ξέρω αν θα πεις σε αυτή την διαδικασία γιατί θες το ελάχιστο ένα 70-75αρι.
doctoras
11/07/2025, 07:06
πάντως έχει αλλάξει η φόρμα των arai των τελευταίων χρόνων, και εγώ (ενώ είμαι ή 56 ή 57 δεν θυμάμαι ακριβώς) σε παλαιότερα arai επίσης φορούσα S στα μοντέλα της τελευταίας 5ετίας φοράω M
σε review μοντέλων τους είναι γενική διαπίστωση αν το πρόσεχες θα το είχες συμπεριλάβει πριν την αγορά
δεν πειράζει βάλε το αγγελία και πάρε αυτό που πρέπει
peterTHErider
11/07/2025, 07:16
Τα μαξιλαράκια έχουν όλα διάφορες στρώσεις που μπορείς να προσθαφαιρέσεις στρώματα μέσα από το ύφασμα που είναι παμφθηνα.
Εγώ άλλο σκέφτομαι επειδή αγοράστηκε από το ίντερνετ.η αραι όπως και άλλες εταιρείες έχουν διαφορετικά σχήματα κελύφη ανάλογα την ήπειρο επειδή διαφέρουν πολύ τα σχήματα του κεφαλιού.
Μήπως πήρες κανένα που είναι για Ιαπωνία ή για καυκάσιους?
Γράφει το κράνος μέσα νομίζω αν είναι ευρωπαϊκό.
πάντως έχει αλλάξει η φόρμα των arai των τελευταίων χρόνων, και εγώ (ενώ είμαι ή 56 ή 57 δεν θυμάμαι ακριβώς) σε παλαιότερα arai επίσης φορούσα S στα μοντέλα της τελευταίας 5ετίας φοράω M
σε review μοντέλων τους είναι γενική διαπίστωση αν το πρόσεχες θα το είχες συμπεριλάβει πριν την αγορά
δεν πειράζει βάλε το αγγελία και πάρε αυτό που πρέπει
Και γω σε φιλους αναβατες αυτο διαπιστωσαμε,αλλα εδω απ οτι καταλαβα συμβαινει το αναποδο.:confused:
DoctoR_k6
11/07/2025, 08:31
Το περιεργο ειναι οτι τον πιεζει αφορητα.
Δεν ξερω αν αυτα τα 5mm που εχει το μαξιλαρακι στο πλαι θα βοηθησουν τοσο. Αλλα ας αφαιρεσει να δει αν εχει αποτελεσμα.
Το καινουριο μου κρανος που εφερα απο Ιαπωνια ηταν ακριβως το μεγεθος και το φιτ με το προηγουμενο μου που ηταν Ευρωπαικο.
Thodoris_vara
11/07/2025, 08:36
καλησπερα
εχουν περασει απο το κεφαλι μου ενα astro r
δυο viper gt
ενα axess 2
ολα small, 55-56 cm
αγορασμενα απο ελλαδα η ευρωπη
δυο απο αυτα τα εχω ακομη σαν ''δευτερα''
τα αλλα μου εσωσαν το κεφαλι...
παντα απολυτα ικανοποιημενος με ολα και σε ολα, ορκιζμενος φανατικος arai
πριν μερικες μερες αγοραζω ενα quantic small 55-56cm
οπως παντα δλδ, απο ελλαδα αυτη την φορα
το φοραω στην πρωτη βολτα (520 χλμ συνολο)
με σφιγγει αφορητα στα πλαινα, μετα απο μιση ωρα πρεπει οπωσδηποτε να σταματησω για τουλαχιστον δεκα λεπτα
να συνελθω, μου μουδιαζει το κεφαλι αν συνεχισω,,,
στο μετωπο ειναι οκ, το αγορασα απο ιντερνετ αλλα και να το δοκιμαζα παλι θα το αγοραζα
αφου εφαρμοζει μια χαρα -- στην αρχη τουλαχιστον δεν νιωθω κατι λαθος
δεν το εβαλα ακομη αγγελια, αλλα δεν την γλιτωνω ... απο οτι καταλαβαινω...
Καλημέρα.
Ομοιοπαθής με άλλο μοντέλο..
Γιατί δεν κάνεις μια επίσκεψη σε συγκεκριμένο κατάστημα που σε βοηθάει πραγματικά να φέρεις το κράνος στα μέτρα σου;
Δεν το αναφέρω γιατί δεν ξέρω αν προβλέπεται.
Προσωπικά μου το έκανε "γάντι" για το κεφάλι μου.
Αν θες περισσότερες λεπτομέρειες στείλε μου ένα μήνυμα.
peterTHErider
11/07/2025, 09:02
Για κράνος αραι θα συμβουλευτείς τον Νίκο που είναι O expert.
απαντω σε ολους οσους ασχοληθηκαν κι ευχαριστω γι αυτο,
μια μερα πριν ανεβασω το thread ειχα στειλει email στα κεντρικα της arai europe
οι ανθρωποι απαντησαν χθες βραδυ και ζητησαν και συγνωμη που αργησαν να απαντησουν σε μια μιση μερα περιπου...
(μαλλον ιαπωνες θα εχουν υπαλληλους κι εδω στην ευρωπη :lol:)
λοιπον οπως και εσεις, αναφερουν κι αυτοι οτι μπορω να δοκιμασω να αφαιρεσω το εξτρα στρωμα που εχει το εσωτερικο κι αν
ακομη κι ετσι δεν ειμαι ευχαριστημενος τοτε να δοκιμασω διαφορετικου μεγεθους εσωτερικο.
θα δοκιμασω ενα - ενα τα βηματα αυτα και
σε απογνωση πλεον θα δοκιμασω να το ''φαω'' υπομονετικα μεχρι να μου ταιριαξει
δεν θα το βαλω αγγελια γιατι πιστευω οτι για να φυγει πρεπει να το ζητησω στα 5 κατοσταρικα ενω μου κοστισε μαζι με την
σκουρη ζελατινα max vision 770 ευρω
θα προσπαθησω και θα ενημερωσω το thread
basilis_k6 και telegonos τι bit χρησιμοποιησατε στο ντρεμελακι ???
basilis_k6
11/07/2025, 12:34
Εγω εβαλα το στρογγυλο γιαλοχαρτακι το ψιλο που ειχε μεσα οταν το πηρα. Δεν θυμαμαι αν γραφει νουμερα. Θεωρω πως ειναι πιο ευκολο απο κοπιδια κτλ.
Το εσωτερικο του κρανους (μαξιλαρι) συμπιέζεται και δεν υπάρχει περίπτωση η αλλαγη να σε βοηθησει. Το eps αλλαγη θεωρω ειναι ακραια περιπτωση. Καλυτερα πουλημα.