Σύνδεση

View Full Version : Οδήγηση τη νύχτα!

o teos
15/07/2025, 12:11
Τι το τρομακτικό έχουν οι δρόμοι μες τα σκοτάδια.??επειδή το βλεπω πολυ σαν θέμα στην κουβέντα :rolleyes:

harris_x
15/07/2025, 12:14
Τι το τρομακτικό έχουν οι δρόμοι μες τα σκοτάδια.??επειδή το βλεπω πολυ σαν θέμα στην κουβέντα :rolleyes:

βγαίνουν τα σήματα μεταμφιεσμένα και σου κάνουν μπουυυυυυ :bawl:

grinderx
15/07/2025, 12:32
Προσωπικά δυσκολεύομαι λίγο τη νύχτα με το κράνος (που περιορίζει το οπτικό πεδίο) και με κακό φωτισμό λόγω ματιών (και απειρίας φυσικά). Με το αυτοκίνητο που οδηγώ για πάνω από 25 χρόνια γενικά δεν έχω θέμα..

o teos
15/07/2025, 12:38
βγαίνουν τα σήματα μεταμφιεσμένα και σου κάνουν μπουυυυυυ :bawl:

Ηλιθιε:lol:

o teos
15/07/2025, 12:39
Προσωπικά δυσκολεύομαι λίγο τη νύχτα με το κράνος (που περιορίζει το οπτικό πεδίο) και με κακό φωτισμό λόγω ματιών (και απειρίας φυσικά). Με το αυτοκίνητο που οδηγώ για πάνω από 25 χρόνια γενικά δεν έχω θέμα..

Οκ το ακουω...γενικα ειναι κουραστικό ναι...δε θα έπρεπε να σε τρομάζει ομως..;)

PaNick67
15/07/2025, 12:44

Οποτε μην οδηγησεiw στην υπολοιπη Ευρωπη νυχτα γιατι ειμaστε μαλλον η μοναδικη χωρα με φωτισμενους αυτοκινητοδρομους.

Απο εμπειρια παντως η εθνικη νυχτα ειναι αρκετα επικινδυνη γιατι την διασχιζουν ζωακια λογω σχετικης ησυχιας, αν υπαρχει κατι στο οδοστρωμα δεν θα το δεις ευκολα και δεν θα σε προειδοποισουν τα αναμενα στοπ των μπροστινων κι αν πας σιγα δεξια κινδυνευεις απο καποιον που θα 200ριζει στριβωντας με γραμμες και θα σε περασει φιλερ κοβοντας σου το αιμα, στο καλο σεναριο ( ολα τα παραπανω τα εχω δει, βιωσει )
Ο επαρχιακος με λογικες ταχυτητες ειναι ασφαλεστερος

Panos760
15/07/2025, 12:53
. Εγώ το ανάποδο παθαίνω.
Νύχτα κ αμάξι μου προκαλεί απίστευτη βαρεμάρα κ υπνηλία.
Πρέπει να έχω τέρμα μουσική.
Με το μηχανάκι μου έρχεται αεράκι, ακούω το μοτεράκι, νιώθω τις στροφές του δρόμου κ γενικά ξυπνάω.
Πρόσφατα ήρθα όλο επαρχιακό Βόλο -Παιανία από σκοτάδια.
Ανάβαση Μπράλου, Άμφισσα, Αράχωβα, Θήβα, Βίλια κλπ.

motojojo
15/07/2025, 13:18
Μεγάλο ρόλο παίζουν τα φανάρια του οχηματος. Αν έχεις καλούς προβολείς οδηγεις παντου άνετα.

Έχω κουραστει και με τα φωτα του αυτοκινητου γιατι φωτιζαν χαμηλά. Τώρα με τα λεντ δεν εχω θεμα.

Το ίδιο και με τη μηχανη. Το φαναρι της έχει αστείο φωτισμό, ειχα κανει βραδυ Μπραλο - Θηβα και με κουρασε. Από τότε που έβαλα λεντ στο φανάρι είδα θεαματική διαφορά και πλέον το σκοτάδι δεν με τρομάζει.

Η παλιά εθνική δεν ειναι τόσο σκοτεινή, την περιμενα περισσοτερο. Γενικά ένα μεγάλο κομματι ειναι κατοικημενο (ακόμα και εκτος αστικου ιστου) και σε καποια σημεια φτάνει το φως και απο την εθνικη απο πάνω. Το πιο σκοτεινο κομμάτι ήταν οι στροφές του Ευταξία που ευτυχως δεν ειναι μεγαλο. Πιο πολύ φοβηθηκα τα αδεσποτα που υπάρχουν εκει (κυρίως στο πεταλο).
Γενικά η μονη δυσκολία προέκυπτε από αγνοια της διαδρομής (δεν την εχω κανει πολλες φορες για να τη γνωριζω καλα) και το τι ακολουθουσε πίσω από κάτι ανωφέρειες. Κατά τα άλλα το απολαυσα παραπάνω αποτι περίμενα.

Η νυχτερινή που καναμε πηγαινωντας στη βουνισια και μαλιστα με ψιχάλα ήταν πολύ χειρότερη. Εκει το λεντ και τα 10000λουμεν του εβγαλε τα λεφτά του.

DoctoR_k6
15/07/2025, 13:19
Αν κινεισαι με νορμαλ ταχυτητες και οι 2 τροποι ειναι οκ.
Απλα ο επαρχιακος περα απο καποιο ζωο που μπορει να παιξει (οπως και στην ΕΟ) εχει τους καθετους, διαφορα σημεια που εχει κινηση απο χωρια, πολεις, μαγαζια, καφε κλπ κλπ που ειναι επισης επικινδυνο.
Φωτα καλα και διαφανη ζελατινα...αλλα προπαντως νορμαλ ταχυτητα. :D

Maira
15/07/2025, 13:25
Μεγάλο ρόλο παίζουν τα φανάρια του οχηματος. Αν έχεις καλούς προβολείς οδηγεις παντου άνετα.

Έχω κουραστει και με τα φωτα του αυτοκινητου γιατι φωτιζαν χαμηλά. Τώρα με τα λεντ δεν εχω θεμα.

Το ίδιο και με τη μηχανη. Το φαναρι της έχει αστείο φωτισμό, ειχα κανει βραδυ Μπραλο - Θηβα και με κουρασε. Από τότε που έβαλα λεντ στο φανάρι είδα θεαματική διαφορά και πλέον το σκοτάδι δεν με τρομάζει.

Η παλιά εθνική δεν ειναι τόσο σκοτεινή, την περιμενα περισσοτερο. Γενικά ένα μεγάλο κομματι ειναι κατοικημενο (ακόμα και εκτος αστικου ιστου) και σε καποια σημεια φτάνει το φως και απο την εθνικη απο πάνω. Το πιο σκοτεινο κομμάτι ήταν οι στροφές του Ευταξία που ευτυχως δεν ειναι μεγαλο. Πιο πολύ φοβηθηκα τα αδεσποτα που υπάρχουν εκει (κυρίως στο πεταλο).
Γενικά η μονη δυσκολία προέκυπτε από αγνοια της διαδρομής (δεν την εχω κανει πολλες φορες για να τη γνωριζω καλα) και το τι ακολουθουσε πίσω από κάτι ανωφέρειες. Κατά τα άλλα το απολαυσα παραπάνω αποτι περίμενα.

Η νυχτερινή που καναμε πηγαινωντας στη βουνισια και μαλιστα με ψιχάλα ήταν πολύ χειρότερη. Εκει το λεντ και τα 10000λουμεν του εβγαλε τα λεφτά του.

Αρκεί να μην έχεις θέμα γενικά!
Λόγω φωτοφοβίας, ή θα πρέπει να μην έχει καθόλου φώτα ο δρόμος και η περιοχή γύρω γύρω, και βλέπω σα γάτα, ή να είναι φωτισμένος κανονικά ο δρόμος.
Εχθές δεν είχα τα γυαλιά για οδήγηση τη νύχτα (τα οποία είναι αρκετά κουραστικά για τα μάτια βέβαια), αλλά ευτυχώς ο Road με τα φώτα του μπροστά και με τα δικά μου ακριβώς από πίσω, στο περισσότερο της διαδρομής δεν είχα θέμα.
Όταν είχαμε αυτοκίνητα από απέναντι, έβλεπα μόνο το φανάρι του! :bawl::bawl::bawl:

Ευτυχώς δεν είχε πολύ κίνηση!

:whistle::whistle::whistle: Να θυμάμαι να παίρνω τα γυαλιά μαζί!
Παρ' όλα αυτά η επιστροφή ήταν καλύτερη από το πήγαινε!

grinderx
15/07/2025, 13:58
Οποτε μην οδηγησεςι στην υπολοιπη Ευρωπη νυχτα γιατι ειμστε μαλλον η μοναδικη χωρα με φωτισμενους αυτοκινητοδρομους.
Έζησα 15 χρόνια στη Βρετανία και είχα οδηγήσει νύχτα με αρκετά πυκνή χιονόπτωση που με δυσκολία έβλεπες στα 2-3 μέτρα ή/και τα φώτα του μπροστινού (αν υπήρχε κάποιος μπροστά). Και δεν είναι όλοι οι αυτοκινητόδρομοι εκεί χωρίς φώτα (σε μεγάλο βαθμό όντως ισχύει πως δεν υπάρχει φωτισμός παντού).

Αλλά ήμουν συγκεκριμένος. Μίλησα για μένα και τα δικά μου μάτια σε σχέση με τη μηχανή, την απειρία μου (δίπλωμα έβγαλα τέτοια εποχή πέρσι) και συγκεκριμένο κομμάτι της διαδρομής που ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος (Κακιά Σκάλα). Ο καθένας είναι διαφορετικός, οπότε να μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια.

Γενικά συμφωνώ στα παραπάνω και ιδιαίτερα στο τονισμένο. Την προηγούμενη Δευτέρα γυρνώντας από Βίλια με τον Panos760 ήμουν λίγο πιο άνετος μια και ξέρω τη συγκεκριμένη διαδρομή κάπως καλύτερα από αυτή που κάναμε χθες.

Phantom
15/07/2025, 14:20
Σημείωση:
Σε γενικές γραμμές οι αυτοκινητόδρομοι σε όλη την Ευρώπη έχουν φωτισμό τη νύχτα μόνο σε διασταυρώσεις και κόμβους (εισόδου, εξόδου, ισόπεδους, ανισόπεδους, κυκλικούς κ.ο.κ.)
Στην Ελλάδα λόγω του πως είναι σχεδιασμένοι οι 3/4 μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι που έχουμε (ΠΑΘΕ, Εγνατία , Ε65 και Ιονία Οδός) οι διασταυρώσεις και οι κόμβοι είναι σχετικά πυκνοί (και αρκετοί) και γι αυτό μεγάλο κομμάτι τους φωτίζεται.
Το ίδιο ισχύει σε γενικές γραμμές και για το επαρχιακό δίκτυο.
Η μελέτη για τον φωτισμό των διασταυρώσεων/κόμβων αποτελεί τεχνικό κομμάτι που εκτελείται με το σχεδιασμό ενός δρόμου. Δεν είναι κάτι που γίνεται "μετά", αλλά προαπαιτούμενο.

Bowleno
15/07/2025, 14:25
Στην προπερσινή ετήσια, μετά το φαι στην ταβέρνα και τον καφέ αργότερα, ο Γιώργος (Λευκάδιος) μου πρότεινε να γυρίσουμε όλοι μαζί (5 άτομα) από νέα εθνική οδό και προτίμησα τελικά τον επαρχιακό/παλιά εθνική, (:moutza: στα μούτρα μου)
Και να με πιάνει το θεοσκόταδο πάνω στο βουνό, ψυχή δεν έπαιζε, μηδέ βενζινάδικο...σκιάχτικα για τα καλά. Αν κοιτούσε κάποιος από κάτω, θα έβλεπε ένα φως να κάνει ζιγκ Ζαγκ :lol: ένα τρίωρο μετά, με τις αναθυμιάσεις έφτασα σπίτι... Δεν το προτείνω. Το μόνο καλό, δεν πέτυχα πες έναν να έρχεται από απέναντι και έβλεπα μια χαρά τον δρόμο..

PortisHead
15/07/2025, 14:27
Εγω απλά βρισκω καποιον κ@@λωμενο πιτσιρικα, τον τσιγκλαω απο πισω στην αρχη και καλα να κοντραριστουμε, και τον εχω μετα μπροστα μου σαν οδηγο.
Εγω απλα ακολουθω τα κοκκινα πισω φωτα του και βλεπω και ανετα μπροστα μιας και φωτιζει με τα δικα του.
Προχθες γυρναγα απο παλια Λειβαδια - Ελευσινα και πηγαινα τραινο με ενα Fiesta EcoBoost μπροστα μου, Ari Vattanen ο μικρος.

Υ.Γ.
Πως τα χουν κανει ετσι τα 1000ρια ρε παιδια? Ξερω το μοτερ του, αλλα στην ευθεια της θηβας τον ακολουθουσα με 170-180 και καποια στιγμη κουραστηκα.
Λογικα απο Ν.Εθνικη θα ειχα κοψει εγω απο κουραση κιαυτο θα συνεχιζε απτοητα.

THRESH
15/07/2025, 14:34
σε πρόσφατο περιστατικό, ήξερα οτι το μηχανάκι έχει μια μικρή δυσκολία στο διακόπτη , όταν αλλάζεις απο κανονικό φωτισμό σε μεγάλη σκάλα.

Ήμουν πάνω σε αριστερή παρατεταμένη στροφή, περιφερειακό δρόμο ταχείας, μπαριέρες εκατέρωθεν, επαρχία, 120-130km/h , κίνηση μηδέν , αποφάσισα να αλλάξω σε μεγάλη σκάλα.

Κολλάει , πλήρες σκοτάδι, καθόλου φωτισμός πουθενά, ούτε καν το φεγγάρι ...

Ενστικτωδώς, πλακώθηκα στα φρένα με κατεύθυνση προς την έξοδο της στροφής με τρομερό φόβο οτι θα βρώ μπαριέρες με τα πόδια ή κάτι πολύ άσχημο θα συμβεί.

Ξαναλέω , 120 και πλήρες σκοτάδι, πάνω σε στροφή.

Ευτυχώς, έκοψα πολύ και ξαναπάτησα τον διακόπτη πιο αποφασιστικά, είχα φως και πάλι ενώ αυτά τα δευτερόλεπτα φρεναρίσματος και πανικού, ευτυχώς , είχαν γίνει με μικρή απόκλιση απο την πορεία του δρόμου

Μέχρι σήμερα, ότι χειρότερο έχω βιώσει πάνω στη σέλα μετά απο δεκαετίες πλέον , απο δυνητική κατάσταση , φάση what if

Κλείστε το θέμα, οδηγείτε μόνο μέρα :lol:

ΥΓ στο σέρβις, που ήταν τις αμέσως επόμενες ημέρες, εννοείται οτι ήταν το πρώτο και βασικότερο θέμα που λύθηκε.
Η αιτία ήταν υγρασία μετά απο τα χρόνια που πέρασαν, στις επαφές του διακόπτη στη μεγάλη σκάλα και δεν έκανε σωστή επαφή.
Κάτι τέτοιο τελοσπάντων.

Peterjackson
15/07/2025, 14:36
Πολύ ωραία η οδήγηση το βράδυ, αλλά κάθε χρόνο αυξάνονται τα οχήματα χωρίς φώτα, τα οποία λόγω εντοπιότητας κινούνται και όπως γουστάρουν.
Επισης, τα τελευταία χρόνια αυξάνονται πολύ και τα αγριογούρουνα.

Το μόνο που με χαλάει στο Σουζούκι είναι τα φώτα του, αφού παρόλο που φοράει προβολακια, αυτά χτυπάνε τόσο χαμηλά που δεν μπορώ να τα εκμεταλλευτώ όταν δεν έχω όχημα απέναντι. Μάλλον πρέπει να αλλάξω την κεντρική λάμπα.

Bowleno
15/07/2025, 14:40
Πολύ ωραία η οδήγηση το βράδυ, αλλά κάθε χρόνο αυξάνονται τα οχήματα χωρίς φώτα, τα οποία λόγω εντοπιότητας κινούνται και όπως γουστάρουν.
Επισης, τα τελευταία χρόνια αυξάνονται πολύ και τα αγριογούρουνα.

Το μόνο που με χαλάει στο Σουζούκι είναι τα φώτα του, αφού παρόλο που φοράει προβολακια, αυτά χτυπάνε τόσο χαμηλά που δεν μπορώ να τα εκμεταλλευτώ όταν δεν έχω όχημα απέναντι. Μάλλον πρέπει να αλλάξω την κεντρική λάμπα.

Και λάμπα να αλλάξεις, αν δεν ρυθμίσεις την σωστή θέση, αρχίδι@ θα βλέπεις πάλι...

thunder ace
15/07/2025, 14:47
Από τα πχ 30 αξιδια πού έχω κανει,τα 29 τά έχω κάνει βράδυ.
Μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω βράδυ.

PSHLOUKOS
15/07/2025, 14:47
Προτιμώ την εθνική οδό τα βράδια λόγω χαμηλότερης πιθανότητας (οχι μηδενικής) να πεταχτεί κάποιο ζώο (μτφ) και επειδή απαιτεί λιγότερες γνώσεις της διαδρομής. Γενικά σε συνθήκες χαμηλότερης ορατότητας προτιμώ να έχω 2-3 λωρίδες απο 1. Χθες πάντως με την σχεδόν ανύπαρκτη κίνηση και τον πλατύ δρόμο την κατευχαριστήθηκα την επιστροφή.

Peterjackson
15/07/2025, 14:48
Και λάμπα να αλλάξεις, αν δεν ρυθμίσεις την σωστή θέση, αρχίδι@ θα βλέπεις πάλι...

Η κεντρική είναι οκ ως προς την κατεύθυνση της, αλλά είναι ψόφια. Τα προβολάκια πιθανολογώ ότι επίτηδες είναι χαμηλά, είναι εργοστασιακά, για να μην τυφλώνουν τους απέναντι. Παρόλα αυτά, τα χρησιμοποιώ πάντα για να είμαι όσο πιο ορατός γίνεται.

Panos760
15/07/2025, 14:50
Εμένα, ο μοναδικός μου φόβος στην οδήγηση την νύχτα είναι οι λακκούβες.
Στα Βίλια έχει άριστο οδόστρωμα κ οδηγείς όπως την ημέρα.
Η παλιά εθνική έχει παντού λακκούβες, γραμμές τρένων περίεργες κλίσεις, εναλλαγές στενού οδοστρώματος, αρκετή κίνηση το καλοκαίρι, αυτοκίνητα που σταματούν όπου νά 'ναι.
Εντάξει, μια στο τόσο καλά είναι, αλλά γενικά προσωπικά την βαριέμαι λίγο.

Nostradamus
15/07/2025, 14:52
Ενα βασικο θεμα εχει το επαρχιακο δικτυο και ειναι η ελλειψη διαγραμμισης (οχι τοσο στο κεντρο οσο κυριως στα ακρα/ορια της ασφαλτου). Αυτο σπανια θα το πετυχεις εκτος Ελλαδας. Δεν εχεις ιδεα πολλες φορες που στο διαολο παει το πραγμα.

husky21
15/07/2025, 15:11
Εμενα δεν με φοβιζει η οδηγηση το βραδυ
απλα δεν μου αρεσει καθολου κ με κουραζει περισσοτερο
οποτε αποφευγω να οδηγω το βραδυ
Εννοειται οτι μειωνω σημαντικα την ταχυτητα μου το βραδυ

KostasRS
15/07/2025, 15:18
με κουράζει πολύ η οδήγηση το βράδυ και την αποφεύγω. Το z650rs που έχω τώρα, αν και έχει led από την μάνα του δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος

Maira
15/07/2025, 15:29
Γενικά η ταχύτητα το βράδυ θα πρέπει να είναι μειωμένη. Για ζώα πάντως φύσεως που μπορεί να πεταχτούν. Μου αρέσει πολύ η οδήγηση τη νύχτα αρκεί να μην κυκλοφορεί ψυχή. Η εναλλαγή φως σκοτάδι μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη, όταν για μερικά δευτερόλεπτα απλά δε βλέπεις τίποτα. Για κάποιον που δεν έχει θέμα, το καταλαβαίνει για κλάσματα δευτερολεπτου. Όπου κι αν οδηγάς, κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις. Ο καθένας τα σταθμιζει με βάση τα δικά του θέλω και ιδιορρυθμιες, και αποφασίζει κάθε φορά! :wave2:

STF
15/07/2025, 15:53
Η οδήγηση το βράδυ θέλει δυο πράγματα μόνο. Χαμηλότερη ταχύτητα (για να προλάβεις να σώσεις απροσδόκητα περιστατικά που μπορεί να τύχουν) και καλά φώτα.
Δυστυχώς λίγες μοτοσυκλέτες έχουν καλά φώτα και ακόμη πιο λίγες... σωστά φώτα. Τη λύση δίνει σωστή επιλογή έξτρα φώτων και δίνω ιδιαίτερη βάση στο σωστή (και ως προς την ποιότητα των φώτων -δεν μας φταίνει τίποτα οι απέναντι- και ως προς την τοποθέτηση. Δεν εννοώ τα καραγκιοζιλίκια που βλέπω με 4,6,8 σετ φώτων... Δυο σωστά προβολάκια είναι υπεραρκετά σε συνδυασμό με τα κύρια φώτα της μοτοσυκλέτας.

RaGe_Raptor
15/07/2025, 16:24

τα κατάμαυρα αγριογούρουνα!!!

επίσης όταν σε πιάνει η νύχτα απρογραμμάτιστα και είσαι με την φιμέ!!!

KostasRS
15/07/2025, 16:32
Δεν εννοώ τα καραγκιοζιλίκια που βλέπω με 4,6,8 σετ φώτων...

Είναι και αυτοί που βγαίνουν για λαγό

Panos760
15/07/2025, 16:37
Το δικό μου μηχανάκι (NC 750 integra) παίρνει λάμπα αλογόνου
Δεν κάνει την νύχτα μέρα, αλλά δεν έχω παράπονο από απόδοση φωτισμού.
Έχει κάποιος αλλάξει αλογόνου με led κ να έχει δει αξιοσημείωτη διαφορά, προς το καλύτερο φυσικά;

zephyr1
15/07/2025, 17:38
Εμενα παντα μ αρεσε να ταξιδευω νυχτα ,μετα τα 48 επεσαν τα προβολακια των ματιων μου και πλεον τ αποφευγω.

Αυτο ειναι και το μονο μου προβλημα για οδηγηση νυχτα,που οσο περναν τα χρονια θα χειροτερευει και δεν αλλαζουν.:cry:

husky21
15/07/2025, 18:11
Ξεχασα να πω επισης ενα μπραβο στην ΚΤΜ για τα
cornering lights που κανουν πραγματικα πολυ καλη
δουλεια κ φωτιζουν το εσωτερικο της στροφης υπο κλιση

https://youtu.be/p8qolUQT7S4

harris_x
15/07/2025, 18:13
To ταξίδι τη νύχτα είναι το αγαπημένο μου, πλέον όμως, λόγω των πολλών περιστατικών με αγριογούρουνα, με το μηχανάκι το αποφεύγω.

Πέρα όμως από αυτό, το πρόβλημα με το μηχανάκι είναι ότι δεν βλέπεις στο εσωτερικό της στροφής, οπότε δεν μπορείς να ευχαριστηθείς την οδήγηση με σβέλτο ρυθμό.
Αν όμως ο δρόμος είναι φωτισμένος ή έχεις cornering lights, αλλάζει :vroum:

Yγ: Την κυριακή που επέστρεφα από Πόρτο Γερμενό (όχι απο Βίλια), στο δρόμο συνάντησα 4 αλεπούδες. Προσοχή όσοι κινείστε στα μέρη αυτά.

ratamahatta
15/07/2025, 19:05
Εμενα δεν με φοβιζει η οδηγηση το βραδυ
απλα δεν μου αρεσει καθολου κ με κουραζει περισσοτερο
οποτε αποφευγω να οδηγω το βραδυ
Εννοειται οτι μειωνω σημαντικα την ταχυτητα μου το βραδυ
Μια απο τα ίδια, επίσης η ορατότητα είναι περιορισμένη ώστε να δεις τι έρχεται

motojojo
15/07/2025, 19:23
Έχει κάποιος αλλάξει αλογόνου με led κ να έχει δει αξιοσημείωτη διαφορά, προς το καλύτερο φυσικά;

Εγω. Και ναι εχω δει μεγάλη διαφορά.

Στην επομενη βολτα έλα να μετρησουμε ποιος το έχει μεγαλύτερο!

(το φως)

Panos760
15/07/2025, 20:06
Εγω. Και ναι εχω δει μεγάλη διαφορά.

Στην επομενη βολτα έλα να μετρησουμε ποιος το έχει μεγαλύτερο!

(το φως)

Ωραία!

motojojo
15/07/2025, 20:27
Ξεχασα να πω επισης ενα μπραβο στην ΚΤΜ για τα
cornering lights που κανουν πραγματικα πολυ καλη
δουλεια κ φωτιζουν το εσωτερικο της στροφης υπο κλιση

https://youtu.be/p8qolUQT7S4

Τι λες τωρα!
Γενικά δεν ειναι κακο το φως που έχει, αλλά το στροφής κάνει πραγματικά δουλεια!
Με την απλή λάμπα αλογόνου που είχε το δικό μου και ήταν ηδη κακο το φως έμπαινα στη στροφή κυριολεκτικά στα τυφλά!

Lioulios
16/07/2025, 13:16
Mε ενα καλο κεντρικο φως και με τους προβολεις τοποθετημενους κατω αριστερα- δεξια , δεν εχω θεμα τω νυχτα .Αντιθετως μου αρεσει κιολας .
Με σκουτερ χωρις καλο φως , η ιδια διαχρομη βγαινει οπως βγαινει εμπειρικα .Αν την εκανα 1η φορα , θα πηγαινε 20χλμ/ω πιο κατω .

STF
16/07/2025, 22:53

Δυστυχώς είναι θέμα πως συνεργάζονται με τον κάθε καθρέπτη (κάποια καθρέπτες με χρήση led δεν κάνουν καλύ διάχυση και γεμίζεις με μαύρα κενά αν και έχεις ποιο λευκό φως). Μόνο με δοκιμή θα μάθεις.

grinderx
16/07/2025, 23:01
Δυστυχώς είναι θέμα πως συνεργάζονται με τον κάθε καθρέπτη (κάποια καθρέπτες με χρήση led δεν κάνουν καλύ διάχυση και γεμίζεις με μαύρα κενά αν και έχεις ποιο λευκό φως). Μόνο με δοκιμή θα μάθεις.
Αυτό ακριβώς! Το βλέπω και στο δικό μου που ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του έβαλε LED (μπρος, πίσω και φλας). Γενικά είναι ΟΚ όμως.

Panos760
16/07/2025, 23:47
Αυτό το έχω ακούσει από πολλούς κ ισχύει κ για τα αυτοκίνητα.
Τα led θέλουν κατάλληλο κάτοπτρο , αλλιώς φωτίζουν όπου να'ναι, το φώς τυφλώνει τους απέναντι κ άλλα παρόμοια.

Panos760
16/07/2025, 23:49
Αυτό ακριβώς! Το βλέπω και στο δικό μου που ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του έβαλε LED (μπρος, πίσω και φλας). Γενικά είναι ΟΚ όμως.
Στα Βίλια, όπου πήγαινα μπροστά, σε έβλεπα από τον καθρέφτη να έχεις δυνατό φως.
Βέβαια, δεν ήξερα εσύ τι έβλεπες κ αν το φως είχε σωστή κατανομή.

ΓιώργοςΤΤ
17/07/2025, 09:11
Στο ταξίδι: Δεν οδηγάω νύχτα για τον απλό λόγο ότι η ρουτίνα μου είναι να ξυπνάω στις 05.30 και να έχω σβήσει πριν τις 23.00. Οπότε οποιοδήποτε ταξίδι βράδι, βγάζει εκτός το βιολογικό μου ρολόι. Επίσης προτιμώ όπου είναι να φτάσω, να το κάνω έως το μεσημέρι ώστε να έχω την μέρα μου κανονικά από θέμα φαγητού και ύπνου.

Στην καθημερινότητα: Τρία από τα 4 καθημερινα μου δρομολόγια γίνονται νύχτα τον χειμώνα. Με το DT η αλήθεια είναι ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα, μιας και τα πιο πολλά χλμ τα κάνω σε δρόμους χωρίς διαγράμμιση και φωτα. Με το Tiger είδα φώς αληθινό. Λευκό φως, καλύπτει όλο το πλάτος του δρόμου και έχει σωστή αποκοπή ώστε να μην τυφλωνει τα οχήματα που έρχονται στο αντιθετο ρεύμα.

grinderx
17/07/2025, 09:17
Στα Βίλια, όπου πήγαινα μπροστά, σε έβλεπα από τον καθρέφτη να έχεις δυνατό φως.
Βέβαια, δεν ήξερα εσύ τι έβλεπες κ αν το φως είχε σωστή κατανομή.
Είναι αυτό που έγραψε ο STF περί καλής διάχυσης και μαύρων κενών.