Σύνδεση

View Full Version : Ηλεκτρικό Ποδήλατο (πόσο να πουλήσω;)

KostasRS
17/07/2025, 10:16
Καλημέρα
Εδώ και 1 χρόνο ο αδελφός της γυναίκας, μου έχει αφήσει στο υπόγειο το παρακάτω ηλεκτρικό ποδήλατο A2B Metro.

463743 463744

Πριν το φέρει εδώ έκανε αλλαγή στην μπαταρία με imitation. Είναι πλήρως λειτουργικό, το μόνο θεματακι του είναι ότι λόγω της imitation μπαταρίας δεν υπάρχει η ένδειξη στο κοντέρ αλλά την τσεκάρεις από ένδειξη στο πλαϊνό μέρος της μπαταρίας.

Θέλω να το βάλω αγγελία στο car λόγω μη χρήσης του και δεν ξέρω τι λεφτά να ζητήσω για αυτό.

Έριξα μια ματιά στο car και είδα ότι κάποιος πουλάει ένα ίδιο αλλά με original μπαταρία στα 1400€.
Να το βάλω 500€;:cool:
Να το βάψω μπλέ και να το βάλω στην κατηφόρα να πάει στην θάλασσα; :)
Μου πιάνει χώρο στο υπόγειο και μου σπάει τα νεύρα :rolleyes:

Ποια η γνώμη σας;

Ευχαριστώ

kordix
17/07/2025, 11:55
Καλημέρα
Εδώ και 1 χρόνο ο αδελφός της γυναίκας, μου έχει αφήσει στο υπόγειο το παρακάτω ηλεκτρικό ποδήλατο A2B Metro.

463743 463744

Πριν το φέρει εδώ έκανε αλλαγή στην μπαταρία με imitation. Είναι πλήρως λειτουργικό, το μόνο θεματακι του είναι ότι λόγω της imitation μπαταρίας δεν υπάρχει η ένδειξη στο κοντέρ αλλά την τσεκάρεις από ένδειξη στο πλαϊνό μέρος της μπαταρίας.

Θέλω να το βάλω αγγελία στο car λόγω μη χρήσης του και δεν ξέρω τι λεφτά να ζητήσω για αυτό.

Έριξα μια ματιά στο car και είδα ότι κάποιος πουλάει ένα ίδιο αλλά με original μπαταρία στα 1400€.
Να το βάλω 500€;:cool:
Να το βάψω μπλέ και να το βάλω στην κατηφόρα να πάει στην θάλασσα; :)
Μου πιάνει χώρο στο υπόγειο και μου σπάει τα νεύρα :rolleyes:

Ποια η γνώμη σας;

Ευχαριστώ

Πόσα km έχει? Και πόσο καιρό έχει μπει πάνω η νέα μπαταρία?

KostasRS
17/07/2025, 12:08
το κοντερ γράφει 740km, η μπαταρία είναι πάνω 1.5 χρόνο περίπου

telegonos
17/07/2025, 16:18
Οπως με ΟΛΑ τα ηλεκτρικά, η καλύτερη λύση είναι αυτή που έκανε ο Σκανδιναυός με το Τεσλα (https://www.youtube.com/watch?v=DG9Izqp6WWU) του.

Πας βρίσκεις ένα λατομείο π.χ. στην Μερέντα, στήνεις κάμερες, ζητάς να σου δώσουν λίγο TNT που σπάνε τα βράχια για χαλίκι, και το ανατινάζεις.

Οτι πιο ταιριαστό για τα ηλεκτρικά και θα γίνεις και viral στο ιντερ το νετ.

BTW ο ίδιος Σκανδιναυός έχει ένα ωραίο κανάλι που συνθλίβει διάφορα πράγματα σε υδραυλική πρέσσα και συγκρίνει ξέρω γω, παλιό σφυρί με αμερικάνικο σφυρί με κινέζικο σφυρί πόσους τόνους άντεξαν πριν την συνθλιβή. Απόλαυση

kordix
18/07/2025, 08:22
το κοντερ γράφει 740km, η μπαταρία είναι πάνω 1.5 χρόνο περίπου

Τα km είναι πολύ λίγα. Στο δικό μου που είναι άλλο μοντέλο έχω κάνει σε λιγότερο από 3 χρόνια περίπου 14.000 km .

Η νέα μπαταρία αν είναι σε καλή κατάσταση τότε όλα οκ οπότε μπορείς να το βάλεις γύρω 800-1000 αν καινούργιο έχει 1400 ευρώ και αν δεν φύγει κατεβαίνεις σιγά σιγά.

Να ψάξεις πόσο το δίνουν σε διάφορα ηλεκτρονικά μαγαζιά για να έχεις καλύτερη εικόνα.

Τέλος δεν μου αρέσουν τα ποδήλατα με μικρούς τροχούς σε διάμετρο αλλά είναι ιδιαίτερα βολικά για όσους θέλουν να συνδυάσουν καθημερινή μετακίνηση με ΜΜΜ.

KostasRS
18/07/2025, 08:42
Οπως με ΟΛΑ τα ηλεκτρικά, η καλύτερη λύση είναι αυτή που έκανε ο Σκανδιναυός με το Τεσλα (https://www.youtube.com/watch?v=DG9Izqp6WWU) του.

Πας βρίσκεις ένα λατομείο π.χ. στην Μερέντα, στήνεις κάμερες, ζητάς να σου δώσουν λίγο TNT που σπάνε τα βράχια για χαλίκι, και το ανατινάζεις.

Οτι πιο ταιριαστό για τα ηλεκτρικά και θα γίνεις και viral στο ιντερ το νετ.

BTW ο ίδιος Σκανδιναυός έχει ένα ωραίο κανάλι που συνθλίβει διάφορα πράγματα σε υδραυλική πρέσσα και συγκρίνει ξέρω γω, παλιό σφυρί με αμερικάνικο σφυρί με κινέζικο σφυρί πόσους τόνους άντεξαν πριν την συνθλιβή. Απόλαυση

έχεις δίκιο, δεν μπορώ να σχολούμε με τοστιέρες κλπ ηλεκτρικά :) και ο ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρεται να βγάλει κάποιο κέρδος.
Πριν λίγο το έβγαλα στην αυλή και με την πρώτη ευκαιρία θα κατέβει μέχρι τους κάδους σκουπιδιών.

motojojo
18/07/2025, 08:48
Καινουργιο έχει 1400 ή μτχ;
Γιατι αλλαχτηκε η μπαταρία τόσο νωρίς;
Η οριτζιναλ πόσο έχει;

Το πουλάς για λογαριασμό του ή εσύ μόνος σου;

Ilias_83
18/07/2025, 08:59
Δύσκολη πίστα η πώληση.

Καινούργιο έκανε όσο έκανε, αλλά καινούργιο έπαιζε επιδοτηση 40% ή μέχρι 800€ (1300 για πολύτεκνους) και δόσεις από το όποιο κατάστημα.
Τώρα στην πράξη, το ποδήλατο έχει τη λογική του σπαστού χωρίς να είναι σπαστό, έχει μικρό τροχό χωρίς λόγο λοιπόν, έχει το μοτέρ πίσω και όχι στη μεσαία τριβή και τέλος είναι 32 κιλά αν τα χαρακτηριστικά που βρήκα είναι σωστά.
Τη μάρκα δεν την ξέρω, οπότε προσπαθώντας να μπω στη λογική του υποψήφιου αγοραστή και πάντα με κάθε επιφύλαξη (γιατί με την περιουσία του άλλου να παίζεις τον έξυπνο δεν είναι ωραίο) γράφω:

Ο ποδηλάτης ξέρει ήδη ποδήλατα και μάρκες, αν ποτέ αγοράσει ηλεκτρικό θα αγοράσει κάτι εντελώς διαφορετικό σε ηλεκτρικό ποδήλατο και θα τα σκάσει για αυτό.
Ο άσχετος που βρήκε καλή ιδέα το commuting με ποδήλατο στην Αθήνα πιθανότατα έχει ξεκινήσει και κοιτάει φθηνά.
Έχει δει πχ στο πρακτικερ το σπαστό 20άρι Egoboo με 1000€ και το έχει ψάξει στο σκρουτζ και ξέρει πως έχει 800€. Ίσως τσιμπήσει με τις αναρτήσεις και τα δισκόφρενα του A2B, αλλά δεν θα τις πληρώσει πολύ παραπάνω από αυτό που έχει δει στο σκρουτζ.

Και επειδή δεν μου παει καθόλου να σου γράψω βάλτο x€ θα έλεγα να το πας με δοκιμές από πάνω προς τα κάτω βλέποντας τι ανταπόκριση έχει η αγγελία σου.

KostasRS
18/07/2025, 09:50
τα πράγματα έχουν ως εξής:
το ποδήλατο αγοράστηκε μεταχειρισμένο με την λειτουργική original μπαταρία του και ο άνθρωπος έκανε περίπου 10 km την ημέρα για να πάει και να έρθει στην δουλεία του (περιοχή Μαρούσι). Σε 1 μήνα το βαρέθηκε και το παράτησε στο πάρκινκ.
Μετά από καιρό που πήγε να το λειτουργήσει είδε ότι η μπαταρία του δεν φόρτιζε και το πήγε σε κάποιο ηλεκτρολογείο της περιοχής και του άλλαξε την μπαταρία με κάποια ιμιτασιον απ' ότι μου είπε.
Το ποδήλατο βγήκε πάλι στον δρόμο για λίγο και μετά μου το έφερε εδώ στον Ωρωπό και το έβαλα στο υπόγειο προς φύλαξη.

Δεν έχω ανέβει ποτέ να πάω κάποια βόλτα εδώ δεν έχω γυρίσει καν τον διακόπτη και δεν ξέρω τι γίνετε με την μπαταρία του αυτήν την στιγμή.

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου

Σκέφτηκα να το βάλω αγγελία και ότι λεφτά πάρω να του τα δώσω μιας και απ ότι θυμάμαι είχε δώσει 2000€ να το αγοράσει μεταχειρισμένο

motojojo
18/07/2025, 10:24
Μα άμα δεν ξερεις σε τι κατασταση ειναι τι ακριβως περιμένεις να τιμολογήσεις; Βγαλτο στο δρόμο και αστο να το πάρει κανας γύφτος. Θα το ξεφορτωθείς άμεσα και ευκολα αλλα δεν θα πάρεις φράγκο.

KostasRS
18/07/2025, 11:10
έχεις δίκιο, το ΣΚ που θα έρθει ο ιδιοκτήτης να μας δει θα τον ενημερώσω ότι θα το πετάξω και ας κάνει ότι θέλει ........

motojojo
18/07/2025, 11:27
Λίγο που το κοιταξα το συγκεκριμένο περισσότερο ηλεκτρικο σκουτερ ειναι παρά ποδήλατο. Τα 500W του μοτερ το βαζουν πιο κοντα στα ηλεκτρικα μηχανακια (τα ηλεκτρικα ποδηλατα εχουν 250W).
Γι'αυτό και η τσιμπημένη τιμή αγοράς.

Από τη μια είναι γενικά κρίμα να πεταχτεί έτσι. Από την άλλη, κάτι ακομα που δυσχεραινει την πώληση του είναι το γεγονός ότι βρίσκεται στον Ωρωπο. Δεν ξερω πόσο εύκολο είναι για κάποιον να πεταχτει εκει να το δει και να το πάρει. Στην Αθήνα θα ήταν προφανως πιο ευκολο.

Για σενα που δεν το αγόρασες, όσο και να δωθεί όχι μόνο δεν έχεις χάσει, ίσα ίσα ειναι σαν να βρήκες χρήματα στο δρόμο. Προυποθέτει μόνο ένα μικρό μέρος από το χρόνο σου (εκτός από το χωρο σου).
Θα έλεγα μην το πετάξεις έτσι. Δώσε του μια ευκαιρία.

Panos76
18/07/2025, 11:34
Δεν μπορεί να το πάρει πίσω ο ιδιοκτήτης του και να ασχοληθεί ο ίδιος;

Είναι δυνατόν να πετάξει έτσι τα 2Κ που έδωσε; :confused:

Πες του αδερφέ χρειάζομαι τον χώρο, έλα πάρ'το.

KostasRS
18/07/2025, 11:52
αυτό του είπα πριν 10 ημέρες, δεν ξέρω τι θα κάνει σήμερα που θα το δει πεταμένο στο πίσω μέρος της αυλής

Panos760
18/07/2025, 12:01
Αν είναι σε καλή κατάσταση η μπαταρία του, τα 500€ τα πιάνει άνετα.
Κινείται κ χωρίς πετάλι από ότι μπορώ να καταλάβω.
Μετάδοση είναι ότι πιο φτηνό από Shimano, αλλά δεν είναι κακό.
Αναρτήσεις, δεν ξέρω αν θέλουν σέρβις, αλλά αυτά δεν ενδιαφέρουν κάποιον που θα πάρει το ποδήλατο για μερικές μετακινήσεις στην πόλη.
Ξαναγράφω.....με κάποιον τρόπο μάθε αν η μπαταρία είναι σε καλή κατάσταση, αν ναι, ξεκίνα με τα 700€ κ σίγουρα, στην χειρότερη θα το δώσεις 400-350€.

kordix
18/07/2025, 12:08
Το δικό μου είναι 750w και το δουλεύω με μικρή υποβοήθηση μόνο με πετάλι αλλά έχει τροχούς 29ρηδες. Είναι πολύ ευχάριστο το η/ποδήλατο για μικρές μετακινήσεις . Καμμιά σχέση όμως με σκούτερ.

KostasRS
18/07/2025, 12:30
με κάποιον τρόπο μάθε αν η μπαταρία είναι σε καλή κατάσταση, αν ναι, ξεκίνα με τα 700€ κ σίγουρα, στην χειρότερη θα το δώσεις 400-350€.

κάτσε να το βάλω για φόρτιση και θα σου πω το βραδάκι

doctor_john
18/07/2025, 14:18
Πόσο πωλείται καινούριο χρειαζόμαστε και το κόστος μιας μπαταρίας.

KostasRS
18/07/2025, 15:01
αν ενδιαφέρεσαι κάνε τον κόπο να πάρεις παρακάτω τηλέφωνο για να πάρεις πληροφορίες, είδα ότι παλιότερα πουλούσε τέτοια.
https://www.epb.gr/en/product/ilektriko-podilato-polis-a2b-metro/
Σχετικά με την μπαταρία μάλλον μόνο από ebay απ ότι βλέπω ή με κάποια πατέντα από ηλεκτρολόγο εδώ στην Ελλάδα
https://www.ebay.com/itm/405696295872?_skw=a2b+bike&itmmeta=01K0ESQEW3F75NECXD368H9H33&hash=item5e756233c0:g:7AcAAOSw4IRmVKLx&itmprp=enc%3AAQAKAAAA8IUNi59bckQcV2ImusJGAkG%2Fl%2FcGQilvFCJLo7oaqrUj2u91CmPpx7xTtfcx6wHlLJgsMYt8FTX SBaWlG5G%2BA%2BykHKlH9dNbr1uvmPTTXTSVjuF3giPajodANkke1hi2A9BOThSwluLBvegW0B0XgquGqyp8Rj2QbhRURuwqifp %2F58bKJp2%2FccHWosdg5TTPS4A3FYhqd2Mu05Sqw8PSt4A9o4jTjz16C02FkRv5vk%2FK%2BNzjJ2%2F9G995OKi7po%2BU5Ks lAyhxAF06JQ%2F0IKkQBx5tAdtGEFq0VVMDg%2FfDRiMS1%2B%2BYesCwEP85x0cXWVweKA%3D%3D%7Ctkp%3ABk9SR5zu3dmDZg

KostasRS
18/07/2025, 17:10
5 ώρες στην φόρτιση, η μπαταρία δείχνει ότι είναι full αλλά δεν γουστάρει το μοτορι :)
Μάλλον λόγω ακινησίας και αυτή η μπαταρία τα έπαιξε.
Έκανα δοκιμή και έκανα πετάλι στον αέρα και είδα ότι δούλευε το κοντέρ.

motojojo
18/07/2025, 18:39
Άν έχει κουμπί να πηγαινει μονο του, γυρνάει το μοτερ;

Στον αέρα δεν ειναι απίθανο να μην δουλευει, δοκίμασε να δωσεις πετάλι στο δρόμο. Αν δεν αντιληφθει φορτιο στο πηδάλι δεν δουλευει το μοτερ.

KostasRS
18/07/2025, 18:56
Οκ, θα τσεκάρω αύριο, ευχαριστώ

kordix
18/07/2025, 19:21
Άν έχει κουμπί να πηγαινει μονο του, γυρνάει το μοτερ;

Στον αέρα δεν ειναι απίθανο να μην δουλευει, δοκίμασε να δωσεις πετάλι στο δρόμο. Αν δεν αντιληφθει φορτιο στο πηδάλι δεν δουλευει το μοτερ.

Κανονικά πρέπει να δουλεύει οπότε ίσως έχει χαλάσει το το παπαρακι που διαβάζει την κίνηση του άξονα μεσαίας τριβής και δίνει κίνηση στο μοτέρ.

Με το χειρογκαζο δουλεύει το μοτέρ? Αν όχι τότε πολύ πιθανό να τα έχει παίξει το controller . Αν η μπαταρία φορτίζει κανονικά τότε είναι αλλού το πρόβλημα.

Μπορεί να είναι και κάτι πολύ απλό όπως ένα τσακισμένο καλώδιο ή κάποια σύνδεση που δεν έχει κουμπώσει καλά.

geioann
18/07/2025, 20:35
Μην το πετάξεις, κρίμα είναι. Τουλάχιστον χάρισε το. Για κάποιον μπορεί να είναι πολύτιμο εργαλείο.

Tedvj23
18/07/2025, 23:21
Μην το πετάξεις, κρίμα είναι. Τουλάχιστον χάρισε το. Για κάποιον μπορεί να είναι πολύτιμο εργαλείο.

+1:wave2:

telegonos
19/07/2025, 11:29
έχεις δίκιο, δεν μπορώ να σχολούμε με τοστιέρες κλπ ηλεκτρικά :) και ο ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρεται να βγάλει κάποιο κέρδος.
Πριν λίγο το έβγαλα στην αυλή και με την πρώτη ευκαιρία θα κατέβει μέχρι τους κάδους σκουπιδιών.

Νταξ, για πλακίτσα στα εγραψα, όχι για σοβαρά.

Προφανώς είναι αντικείμενο με μια κάποια αξία, εγώ θα το έβαζα μια τιμή να φύγει, π.χ. αν εχει 1400 ευρώ, θα το έβαζα ένα 500ρι αγγελία, και να μου αδειάσει ο χώρος αφού δεν το θέλω, και να πάρω κάτι.