PDA

View Full Version : Ποιο απτά δύο? (για τα ελληνικά δεδομένα)

Σελίδες : [1] 2

LowDay9646
10/08/2025, 03:13
Σιγά σιγά σκέφτομαι σοβαρά για την πρώτη μου μηχανή. Έχω καταλήξει σε δύο, gsr600 και sv650. Δεν κοιτάω er6 και hornet για λόγους εμφάνισης, δεν μου κλικαρουν.

Το θέλω για καθημερινή χρήση σε προάστια, αρκετά ταξίδια και την περιστατική σπορ οδήγηση.

Το GSR το είχε ο πατέρας μου και μια ζωή μου λέει πως ήταν η καλύτερη μηχανή που έχει οδηγήσει ποτέ, αλλά δεν έχω ακούσει τίποτα για το SV. Το μόνο που σκέφτομαι, πέρα από αυτονομία, είναι ο χαρακτήρας του μοτέρ, το cb500f για παράδειγμα μου είχε κακοφανεί πως σκορτσαρε στα χαμηλά, και το τρελό και απότομο engine brake, δεν ξέρω αν είναι έτσι όλα τα δικύλινδρα, οπότε το i4 είναι μονόδρομος, ή άμα ήταν μεμονωμένη περίπτωση και το SV είναι πιο ομαλό.

Γενικά από καταναλώσεις, γκάζι, πάτημα και στρίψιμο, άνεση, και γενική χρήση, πως συγκρίνονται? Και φυσικά τα μοτέρ με τον χαρακτήρα και πως θα συμπεριφέρονται σε ταξίδια και πόλη.

Θα πήγαινα να τα τσεκάρω, αλλά είναι ταξίδι και για τα δύο, οπότε δεν με παίρνει και πολύ να τρέχω με την δουλειά.

Ευχαριστώ.

patsavour
10/08/2025, 03:19
Πρώτες μηχανές με 100 άλογα η πρώτη και 80 η δεύτερη;Για ξανασκεψου το λίγο.
Αν όμως επιμενεις το gsr πιστολι,καιει τον πατο του,ακατάλληλο για πόλη,πολύ ψηλές στροφές,γι' αυτό και δεν πουλησε ιδιαίτερα,πωλειται όμως σαν μτχ σε τιμές χώμα.Το sv πιο χρήσιμο ,πιο φιλικό,πιο καθημερινό.

LowDay9646
10/08/2025, 04:54
Αν όμως επιμενεις το gsr πιστολι,καιει τον πατο του,ακατάλληλο για πόλη,πολύ ψηλές στροφές,γι' αυτό και δεν πουλησει ιδιαίτερα,πωλειται όμως σαν μτχ σε τιμές χώμα.Το sv πιο χρήσιμο ,πιο φιλικό,πιο καθημερινό.

Όσον αφορά την δύναμη, δεν με λες και μικρό, θα το μάθω ότι και να πάρω, δεν με ενδιαφέρει και τόσο η δύναμη για τρέξιμο, απλά αυτά τα δύο μου γυάλισαν. Απλά το sv, είναι ομαλό ή κάνει σαν να έχει parkinson σε σύγκριση με i4? Έχω ακούσει τα δικύλινδρα σκορτσαρουν γενικά, πχ το cb500 μου είχε βγάλει το λάδι στα μαθήματα, κλώτσαγε σαν μουλάρι στα χαμηλά, ένας απτους λόγους που χαζεύω το gsr.

Ilias_83
10/08/2025, 07:29
Φαντάζομαι μιλάς για το προηγούμενο SV οπότε το budget έχει ανέβει από 1000 στα 2000-3000. (πούλησες το Xsara?)
Γνώμη μου με δεδομένη τη μικρή σου εμπειρία είναι να κοιτάξεις κάποιο καινούργιο ή ακόμα καλύτερα αν βρεις ένα πολύ ελαφρώς μεταχειριαμένο με υπολοιπόμενο εγγύησης κινέζικο 300-400cc
Θα σου κοστίσει τα ίδια χρήματα, θα είναι απροβλημάτιστο ώστε να μπορείς να επικεντρωθείς στην οδήγηση και όχι στο τι κάνει το μηχανάκι και τέλος όταν με το καλό αποφασίσεις θα το πουλήσεις χωρίς να έχεις χάσει πολλά χρήματα είτε στη μεταπώληση, είτε στη συντήρηση.

LowDay9646
10/08/2025, 07:43
Φαντάζομαι μιλάς για το προηγούμενο SV οπότε το budget έχει ανέβει από 1000 στα 2000-3000. (πούλησες το Xsara?)
Γνώμη μου με δεδομένη τη μικρή σου εμπειρία είναι να κοιτάξεις κάποιο καινούργιο ή ακόμα καλύτερα αν βρεις ένα πολύ ελαφρώς μεταχειριαμένο με υπολοιπόμενο εγγύησης κινέζικο 300-400cc
Θα σου κοστίσει τα ίδια χρήματα, θα είναι απροβλημάτιστο ώστε να μπορείς να επικεντρωθείς στην οδήγηση και όχι στο τι κάνει το μηχανάκι και τέλος όταν με το καλό αποφασίσεις θα το πουλήσεις χωρίς να έχεις χάσει πολλά χρήματα είτε στη μεταπώληση, είτε στη συντήρηση.

Έπιασα καλοκαιρινή οπότε το xsara μένει για τώρα, αλλά το budget είναι γύρω στα 2~2.5k. Ναι, μιλάω για μοντέλα του 8 και τα δύο. Δεν μπορώ να διαθέσω κάτι παραπάνω, και ούτε θέλω να σου πω την αλήθεια... Αλλά δεν θέλω μετά από λίγα χρόνια να κάθομαι να αλλάζω, οπότε ένα από τα δύο, και έχω στόχο τα 10 με 15 χρόνια. Τα υπόλοιπα στο πρώτο ποστ, δεν θέλω κάτι πιο μικρό πάντως, εκτός άμα είναι τόσο καλό και σε αυτή την τιμή.

karellen
10/08/2025, 08:02
Πας μονοκούκι για sv.
Πιο μανιτζέβελο στην πόλη, αξιοπρεπεστατο για ταξίδια και ιδανικό για την εμπειρία σου. Το gsr θα σε κουράσει με τον Ι4 και συν τοις άλλοις ανεβάζει πιο εύκολα θερμοκρασίες στην πόλη.

LowDay9646
10/08/2025, 08:10
Πας μονοκούκι για sv.
Πιο μανιτζέβελο στην πόλη, αξιοπρεπεστατο για ταξίδια και ιδανικό για την εμπειρία σου. Το gsr θα σε κουράσει με τον Ι4 και συν τοις άλλοις ανεβάζει πιο εύκολα θερμοκρασίες στην πόλη.

Ωω, δεν είχα σκεφτεί καν τις θερμοκρασίες... Το sv παλεύεται με την ζέστη? Επίσης κάνει σκορτσαρισματα κλπ, ή είναι smooth?

mikes
10/08/2025, 08:13
το er6 του 08, ΔΕΝ ειναι ασχημο μηχανακι.
ειναι ενα πανεμορφο μηχανακι, με κακασχημο προβολεα. :p

το hornet του 08, ΔΕΝ ειναι ασχημο μηχανακι.
ειναι ενα ομορφο μηχανακι με κακασχημη ουρα. :p

αυτο με τα σκορτσαρισματα που λες, ΔΕΝ ισχυει.
η το cb500 που οδηγουσες ειχε θεμα, η εσυ λογο απειριας, δεν εχεις μαθει καλα
ακομα πως να χειριζεσαι σωστα ενα μηχανακι μεσαιου κυβισμου.

το yamaha xj6 το ξερεις? για δες το κι αυτο. ειναι πολυ αξιολογο και ομορφο μηχανακι

464174

grinderx
10/08/2025, 08:54
Αν όμως επιμενεις το gsr πιστολι,καιει τον πατο του,ακατάλληλο για πόλη,πολύ ψηλές στροφές,γι' αυτό και δεν πουλησε ιδιαίτερα,πωλειται όμως σαν μτχ σε τιμές χώμα.Το sv πιο χρήσιμο ,πιο φιλικό,πιο καθημερινό.
Πρώτη μου μηχανή το XJ6 που λέει ο Μικές (το ντυμένο όμως), Ι4 με 78 άλογα. Δίπλωμα έβγαλα πέρσι στα 45 μου. Μέχρι τότε ούτε παπί 50άρι δεν είχα οδηγήσει. Υπομονή και ωριμότητα χρειάζεται και όλα γίνονται :)

LowDay9646
10/08/2025, 11:13
Πρώτη μου μηχανή το XJ6 που λέει ο Μικές (το ντυμένο όμως), Ι4 με 78 άλογα. Δίπλωμα έβγαλα πέρσι στα 45 μου. Μέχρι τότε ούτε παπί 50άρι δεν είχα οδηγήσει. Υπομονή και ωριμότητα χρειάζεται και όλα γίνονται :)

Μήπως θυμάσαι πόσο έκαιγε το xj? Το χάζευα γιατί είναι κουκλί, αλλά λέω i4 θα καίει.

LowDay9646
10/08/2025, 11:19
το er6 του 08, ΔΕΝ ειναι ασχημο μηχανακι.
ειναι ενα πανεμορφο μηχανακι, με κακασχημο προβολεα. :p

το hornet του 08, ΔΕΝ ειναι ασχημο μηχανακι.
ειναι ενα ομορφο μηχανακι με κακασχημη ουρα. :p

αυτο με τα σκορτσαρισματα που λες, ΔΕΝ ισχυει.
η το cb500 που οδηγουσες ειχε θεμα, η εσυ λογο απειριας, δεν εχεις μαθει καλα

το yamaha xj6 το ξερεις? για δες το κι αυτο. ειναι πολυ αξιολογο και ομορφο μηχανακι

464174

Το XJ6 το έχω ακούσει και μου αρέσει πολύ, απλά είδα i4 και 75 ίππους, και λέω άμα είναι να καίει και αυτό λόγω του μοτέρ, άσε gsr να έχει τουλάχιστον δύναμη. Αλλά Hornet και er6 γενικά τα απεχθάνομαι, από πάνω έως κάτω. Δεν ξέρω γιατί, δεν χτυπάνε καθόλου ωραία σε εμένα προσωπικά.

Και δεν νομίζω να είχε θέμα, απλά όταν το πήγαινα με πολύ χαμηλές στροφές σκορτσαρε, σχεδόν στο ρελαντί. Γενικά μου αρέσει αμάξι-μηχανή να τα πήγαινω σχεδόν ρελαντί. Μου έμεινε από το αμάξι αυτό που για να πάει καλά το πάω με 1200~1500σαλ. Και θα ήθελα το μηχανάκι να έχει τέτοιο χαρακτήρα, ομαλό σαν βούτυρο στα χαμηλά.

KostasRS
10/08/2025, 11:47
SV από εμένα, δικύλινδρο V-twin. Είναι πιο ευέλικτο και κατάλληλο για καθημερινή χρήση

BLiTzER
10/08/2025, 12:20
Εννοείται το δικύλινδρο.

Κατά τ' άλλα μένω στο ότι η καλύτερη μοτοσικλέτα που οδήγησε ποτέ ο πατέρας ήταν το GSR. :lol:

runner
10/08/2025, 12:30
To gsr σιγουρα θα ζεσταινεται και θα καιει πιο πολλα απο το SV. Φανταζομαι κοιτας για μοντελο με abs. Απο το 2007 ξεκινησαν να βαζουν abs στο SV αλλα προαιρετικα. Μην κοιταξεις μοντελο χωρις αυτο.

patsavour
10/08/2025, 12:57
Εννοείται το δικύλινδρο.

Κατά τ' άλλα μένω στο ότι η καλύτερη μοτοσικλέτα που οδήγησε ποτέ ο πατέρας ήταν το GSR. :lol:

Ε δεν έχουμε όλοι την δυνατότητα να οδηγουμε μια μηχανή τον μήνα,και να την πουλαμε μετά.Ατιμη κοινωνία,που άλλους τους ανεβαζεις,κι άλλους τους ριχνεις στα ταρταρα Κε πετροχειλο μου.

mikes
10/08/2025, 13:37
Το XJ6 το έχω ακούσει και μου αρέσει πολύ, απλά είδα i4 και 75 ίππους, και λέω άμα είναι να καίει και αυτό λόγω του μοτέρ, άσε gsr να έχει τουλάχιστον δύναμη. Αλλά Hornet και er6 γενικά τα απεχθάνομαι, από πάνω έως κάτω. Δεν ξέρω γιατί, δεν χτυπάνε καθόλου ωραία σε εμένα προσωπικά.

Και δεν νομίζω να είχε θέμα, απλά όταν το πήγαινα με πολύ χαμηλές στροφές σκορτσαρε, σχεδόν στο ρελαντί. Γενικά μου αρέσει αμάξι-μηχανή να τα πήγαινω σχεδόν ρελαντί. Μου έμεινε από το αμάξι αυτό που για να πάει καλά το πάω με 1200~1500σαλ. Και θα ήθελα το μηχανάκι να έχει τέτοιο χαρακτήρα, ομαλό σαν βούτυρο στα χαμηλά.

αρα καταληγουμε στη 2η εκδοχη, οτι δλδ λογο απειριας, δεν εχεις μαθει καλα

μπορει η βασικη αρχη λειτουργιας των κινητηρων εσωτερικης καυσης να ειναι η ιδια,
αλλα ο τροπος που αυτη εφαρμοζεται διαφερει μεταξυ αυτοκινητου και μοτοσυκλετας.
η μηχανες εχουν αλλο δουλεμα, δε μπορουν να πανε σχεδον ρελαντι, γιατι χαμηλα απλα
δεν αποδιδουν. και αν στο cb500 ειχες θεμα οπως λες, με ενα 4κ τοσο χαμηλα τα πραγματα
θα ειναι πολυ χειροτερα. πραγμα που σημαινει οτι αν θες να το πηγαινεις τοοοοσο χαλαρα,
ξεχνας τα 4κυλινδρα, και κοιτας αποκλειστικα 2κ. για να μη σου πω πως ξεχνας οτιδηποτε
πανω απο 300 κυβικα καθως σου ειναι αχρηστο. ποιος ο λογος να εχεις μια μηχανη με
παραπανω δυναμη, αν δεν εχεις σκοπο να τη χρησιμοποιησεις??

grinderx
10/08/2025, 13:57
Μήπως θυμάσαι πόσο έκαιγε το xj? Το χάζευα γιατί είναι κουκλί, αλλά λέω i4 θα καίει.
Γενικά καίει λιγότερο απο GSR και FZ6 (ένας από τους λόγους που το επέλεξα έναντι αυτών). Εχω βγάλει Αθήνα -Π. Επίδαυρο (Στορκ) και πίσω με ενα ντεπόζιτο (περίπου 270km). Αλλά πήγαινα νορμάλ (έως συντηρητικά στην επιστροφή λόγω κούρασης) και επίσης βοηθά το γεγονός ότι παίρνει 17lt καύσιμο.

katsar
10/08/2025, 14:31
δε μπορουν να πανε σχεδον ρελαντι, γιατι χαμηλα απλα
δεν αποδιδουν. και αν στο cb500 ειχες θεμα οπως λες, με ενα 4κ τοσο χαμηλα τα πραγματα
θα ειναι πολυ χειροτερα. πραγμα που σημαινει οτι αν θες να το πηγαινεις τοοοοσο χαλαρα,
ξεχνας τα 4κυλινδρα, και κοιτας αποκλειστικα 2κ.

Με συγχωρείς αλλά δεν ισχύει αυτό που γράφεις.

Nikos77
10/08/2025, 14:56
Ας πω και γω τη γνώμη μου μια και είμαι κάτοχος gsr 600.
Βελούδινη λειτουργία όπου κινουμαι πολλες φορες με 6η και κατω απο 50χλμ μεσα στη πόλη χωρις σκορτσαρισματα.
Καμία σχέση για παράδειγμα με 2κυλινδρο versus.
Άνετη σελα οδηγού συνοδηγού.
Made in japan και η ποιότητα φαινεται και ειναι δεδομένη....ασπαστο μηχανακι.
Υπάρχουν άριστα και σε καλη τιμη και ο λόγος ειναι πως hornet fazer και z750 πουλούσαν περισσότερο χωρις αυτο να σημαίνει οτι ηταν καλυτερα. Όλα είχαν τα συν και πλην τους.
Το μειον θα έλεγα η κατανάλωση όπου το καλύτερο μέσα πόλη ειναι 4,8 με οδήγηση ύπνου και το ανώτερο 7,6.
Ταξίδι εχω πέσει στα 4,2 με παρεα σε επαρχιακούς δρόμους.
Θερμοκρασίες δε με ενόχλησαν ποτε αφού δεν ειναι σαν τα σημερινα euro5.
Εγώ για μεσα πόλη τις περισσότερες φορές εχω σκούτερ αφού είναι πιο ξεκούραστο

LowDay9646
10/08/2025, 15:30
Ε δεν έχουμε όλοι την δυνατότητα να οδηγουμε μια μηχανή τον μήνα,και να την πουλαμε μετά.Ατιμη κοινωνία,που άλλους τους ανεβαζεις,κι άλλους τους ριχνεις στα ταρταρα Κε πετροχειλο μου.

Είχε περάσει από δίχρονο Aprilia τσοπερακι, σε eliminator 400, varadero 1000 και το gsr. Από αυτά και ότι άλλο είχε οδηγήσει από δω και εκεί, μόνο το gsr του έμεινε στο μυαλό. Αλλά για εμένα έτσι όπως το ακούω μάλλον προς sv θα κινηθώ. Θα τα τσεκάρω και τα δύο, αλλά υπάρχει ένα bias προς τα εκεί.

LowDay9646
10/08/2025, 15:32
αρα καταληγουμε στη 2η εκδοχη, οτι δλδ λογο απειριας, δεν εχεις μαθει καλα

μπορει η βασικη αρχη λειτουργιας των κινητηρων εσωτερικης καυσης να ειναι η ιδια,
αλλα ο τροπος που αυτη εφαρμοζεται διαφερει μεταξυ αυτοκινητου και μοτοσυκλετας.
η μηχανες εχουν αλλο δουλεμα, δε μπορουν να πανε σχεδον ρελαντι, γιατι χαμηλα απλα
ξεχνας τα 4κυλινδρα, και κοιτας αποκλειστικα 2κ. για να μη σου πω πως ξεχνας οτιδηποτε
πανω απο 300 κυβικα καθως σου ειναι αχρηστο. ποιος ο λογος να εχεις μια μηχανη με
παραπανω δυναμη, αν δεν εχεις σκοπο να τη χρησιμοποιησεις??

Για να μην ψοφάει εθνική και ανηφόρες. Και λογικό να είμαι άπειρος, 5 φορές έχω οδηγήσει σε ένα πάρκινγκ με όριο 30. Εντάξει, θα μάθω να το οδηγώ, οκ, άλλο είναι το θέμα εδώ και με έχουν καλύψει τα παιδιά.

LowDay9646
10/08/2025, 15:36
Ας πω και γω τη γνώμη μου μια και είμαι κάτοχος gsr 600.
Βελούδινη λειτουργία όπου κινουμαι πολλες φορες με 6η και κατω απο 50χλμ μεσα στη πόλη χωρις σκορτσαρισματα.
Καμία σχέση για παράδειγμα με 2κυλινδρο versus.
Άνετη σελα οδηγού συνοδηγού.
Made in japan και η ποιότητα φαινεται και ειναι δεδομένη....ασπαστο μηχανακι.
Υπάρχουν άριστα και σε καλη τιμη και ο λόγος ειναι πως hornet fazer και z750 πουλούσαν περισσότερο χωρις αυτο να σημαίνει οτι ηταν καλυτερα. Όλα είχαν τα συν και πλην τους.
Το μειον θα έλεγα η κατανάλωση όπου το καλύτερο μέσα πόλη ειναι 4,8 με οδήγηση ύπνου και το ανώτερο 7,6.
Ταξίδι εχω πέσει στα 4,4 με παρεα σε επαρχιακούς δρόμους.
Θερμοκρασίες δε με ενόχλησαν ποτε αφού δεν ειναι σαν τα σημερινα euro5.
Εγώ για μεσα πόλη τις περισσότερες φορές εχω σκούτερ αφού είναι πιο ξεκούραστο

Κάτσε ρε συ... Δηλαδή συντηρητικά μπορώ να πιάνω γύρω στα 5-5.5 λίτρα? Τότε αλλάζει ακραιως το θέμα. Και άμα λειτουργεί πολύ ομαλά στα χαμηλά τότε τέλεια! Αλλά τα 7+, πως στα πιάνει? Με τρέξιμο, ψηλές στροφές, επιταχύνσεις? Πόσα χμ σου βγάζει ένα ντεπόζιτο? Σορρυ για τις ερωτήσεις, ενθουσιαστηκα

mikes
10/08/2025, 16:02
Με συγχωρείς αλλά δεν ισχύει αυτό που γράφεις.

το "μου αρεσει να κινουμαι σχεδον ρελαντι" το ελαβες υπ'οψιν σου? γιατι εγω πανω σ'αυτο
πατησα και γραφω οτι γραφω...

απ'την προσωπικη μου εμπειρια απ'οτι εχω καβαλησει μεχρι στιγμης, "σχεδον ρελαντι" απλα δεν κινειται
κανενα φυσιολογικα γιατι δεν ειχε αρκετη δυναμη (η μαλλον "ωθηση" για να το πω σωστοτερα)

εγω προσωπικα που ειμαι πολυ χαλαρος οδηγος (το μοτερ μου δεν ξερει τι συμβαινει πανω απ τις
7000 στοφες) σε πολυ τεμπελικους ρυθμους μεσα στη πολη, της ταξης των -30 χαω το μοτερ μου πρεπει να γυριζει
το λιγοτερο στις 2500 για να μπορεσει να κινηθει καπως αξιοπρεπως το μηχανακι.. προσωπικα, επιλεγοντας
την καταλληλη σχεση, το κραταω παντα αναμεσα στις 3500-4000 χαω σε αστικη μετακινηση.
στις 4000 με 6η εχω 90 χαω στο κοντερ. er6n το μηχανακι

basilis_k6
10/08/2025, 16:08
Το θέλω για καθημερινή χρήση σε προάστια, αρκετά ταξίδια και την περιστατική σπορ οδήγηση.
.

δεν υπαρχει κατι τετοιο.
το πιο κοντινο σε αυτα ολα ειναι ενα Ζ750+μοντες

LowDay9646
10/08/2025, 16:25
δεν υπαρχει κατι τετοιο.
το πιο κοντινο σε αυτα ολα ειναι ενα Ζ750+μοντες

Δεν υπάρχει μηχανή που κάνει για καθημερινή, ταξίδια, και κάνα στρίψιμο, και να είναι λίγο ομαλή ταυτόχρονα χωρίς να καίει σαν αμάξι? Δεν είναι κάτι εξωπραγματικο, νορμάλ χρήση είναι.

RaGe_Raptor
10/08/2025, 16:27
Δεν υπάρχει μηχανή που κάνει για καθημερινή, ταξίδια, και κάνα στρίψιμο, και να είναι λίγο ομαλή ταυτόχρονα χωρίς να καίει σαν αμάξι? Δεν είναι κάτι εξωπραγματικο, νορμάλ χρήση είναι.

SV650.

Nikos77
10/08/2025, 16:28
Κάτσε ρε συ... Δηλαδή συντηρητικά μπορώ να πιάνω γύρω στα 5-5.5 λίτρα? Τότε αλλάζει ακραιως το θέμα. Και άμα λειτουργεί πολύ ομαλά στα χαμηλά τότε τέλεια! Αλλά τα 7+, πως στα πιάνει? Με τρέξιμο, ψηλές στροφές, επιταχύνσεις? Πόσα χμ σου βγάζει ένα ντεπόζιτο? Σορρυ για τις ερωτήσεις, ενθουσιαστηκα
Θα μπορούσες άνετα 5,5 αν δε κανεις μικρές αποστάσεις...δεν ειναι για τέτοιες. Θεωρώ με βάση την εμπειρία σου πως δε σου κάνει το gsr. Ένα τεποζιτο βγάζει απο 200 περιπου έως 300 αλλα αυτο εχει να κάνει που και πως κινείσαι

o_gavros
10/08/2025, 17:19
300 χλμ αυτονομία με γσρ;;;
Ρε παιδιά,όνειρα βλέπουμε; Το μηχανάκι ρουφαγε μπιτζινα με μπουρι της σόμπας.
Ή μήπως νομίζει κανείς ότι με Ι4 γουργιυριστο θα μένει το δεξί γκριπ ήσυχο μόλις ξεθαρεψει;
χαμηλομέρη, δυστυχώς για σένα, είσαι πολύ άπειρος για να εκτιμήσεις τι ακριβώς μας ρωτάς. Δεν είναι όλα μεταβιβασιμα δεδομένα καθώς στην εξίσωση μπαίνει ο εκάστοτε αναβάτης.
Άλλος είναι λουλουδατος (ο μικες),άλλος είναι σπιντι Γκονζάλες (ο τεος), άλλος το τρώει και ζοριζεται και άλλος το τρώει και δροσίζεται και πάει λέγοντας.
Θεωρώ κι εγώ ότι μάλλον πρέπει να γίνεις λίγο πιο διαλλακτικός στη σκέψη ότι θα το κρατήσεις στάνταρ πολύ καιρό (ίσως και να) και πως επίσης το σουθουκι είναι πιο κομμένο και ραμμένο στα θέλω σου τα τωρινά

BLiTzER
10/08/2025, 17:44
...το σουθουκι είναι πιο κομμένο και ραμμένο στα θέλω σου τα τωρινά

Και τα δύο σουζούκι είναι. :lol:

katsar
10/08/2025, 17:47
το "μου αρεσει να κινουμαι σχεδον ρελαντι" το ελαβες υπ'οψιν σου? γιατι εγω πανω σ'αυτο
πατησα και γραφω οτι γραφω...

απ'την προσωπικη μου εμπειρια απ'οτι εχω καβαλησει μεχρι στιγμης, "σχεδον ρελαντι" απλα δεν κινειται
κανενα φυσιολογικα γιατι δεν ειχε αρκετη δυναμη (η μαλλον "ωθηση" για να το πω σωστοτερα)

εγω προσωπικα που ειμαι πολυ χαλαρος οδηγος (το μοτερ μου δεν ξερει τι συμβαινει πανω απ τις
7000 στοφες) σε πολυ τεμπελικους ρυθμους μεσα στη πολη, της ταξης των -30 χαω το μοτερ μου πρεπει να γυριζει
το λιγοτερο στις 2500 για να μπορεσει να κινηθει καπως αξιοπρεπως το μηχανακι.. προσωπικα, επιλεγοντας
την καταλληλη σχεση, το κραταω παντα αναμεσα στις 3500-4000 χαω σε αστικη μετακινηση.
στις 4000 με 6η εχω 90 χαω στο κοντερ. er6n το μηχανακι

ωραία, (σχεδόν) κανένα 2κ δεν του αρέσει να κινείτε σχεδόν στο ρελαντί ειδικά σε χαμηλές ταχύτητες πόλης ,ένα 600ρι για να μην πω και 400ρι 4Κ τσουλάει ευχάριστα με λιγότερες RPM
και χωρίς την συχνή ανάγκη για αλλαγές.Επίσης ψόφια 2κ σαν το δικό σου -και το δικό μου μην το πάρεις στραβά- δεν υπάρχει λόγος να τα πας και πολύ πάνω από τις 7κ RPM,για να κερδίσεις τι
από την στιγμή που στις 7 ή και πιο πριν έχει το κορύφωμα της δύναμης και μετά μαζεύει αργά-αργά χιλιόμετρα τελικής μόνο.

o_gavros
10/08/2025, 17:48
Σωστά ναι, το εσβι εννοώ ρε μυστηριε

BLiTzER
10/08/2025, 18:00
Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει ένα όχημα να κινείται στο ρελαντί, μηχανάκι ή αυτοκίνητο. Κι εγώ θέλω να οδηγάω χωρίς χέρια αλλά δε γίνεται.

Nostradamus
10/08/2025, 18:05
Το gsr έκαιγε κάτω απο 6 -6.5 όταν ήταν σβηστό και κουκουλωμενο στην πυλωτή.

Πάρε το sv.

motojojo
10/08/2025, 18:16
Άμα θέλεις να πηγαίνεις ρελαντι με 4κ, φρόντισε να ανεβάσεις το ρελαντί στις 3000.

mikes
10/08/2025, 18:36
ωραία, (σχεδόν) κανένα 2κ δεν του αρέσει να κινείτε σχεδόν στο ρελαντί ειδικά σε χαμηλές ταχύτητες πόλης ,ένα 600ρι για να μην πω και 400ρι 4Κ τσουλάει ευχάριστα με λιγότερες RPM
το 4Κ που ειχα καποτε, σε αστικη μετακινηση με πολυ χαμηλες στροφες, δυσανασχετουσε και συμπεριφερονταν πολυ χειροτερα απ'οτι τα δυο 2κ που περασαν απ'τα χερια μου.. βεβαια ηταν κοντα 110 αλογα αν θυμαμαι καλα, και "σπορ" μηχανακι.. (triumph tt600)

και χωρίς την συχνή ανάγκη για αλλαγές.Επίσης ψόφια 2κ σαν το δικό σου -και το δικό μου μην το πάρεις στραβά-
γιατι να το παρω στραβα? ποιο 2κ ΔΕΝ ειναι ψοφιο σε σχεση με ενα αντιστοιχο 4κ δλδ??

δεν υπάρχει λόγος να τα πας και πολύ πάνω από τις 7κ RPM,για να κερδίσεις τι
δε ξερω, εγω δε το παω παραπανω, σε αυτο μπορει να σου (μας) απαντησει ο asxetost που πηρε er6 και το οδηγει να να ειναι Ζ1000 :p :lol:

αυτα τα ολιγα...
(το δικο σου μη το λες ψοφιο δημοσια, γιατι θα το διαβασει κανα καγκουρι με τδμ και θα σε κραξει.. :lol: )

Nikos77
10/08/2025, 18:49
Εγώ όπως είπα μιλάω σαν κάτοχος του gsr (όχι μου ειπαν σου ειπα) και με τη δικιά μου οδήγηση εχω δει απο 4,2 έως 7,6.
Εχω πάει βόλτα με μέλος απο δω μέσα οπου γεμιζαμε μαζι(αν θέλει ας βγει να πει).
Είχα και tdm όπου σε επαρχιακούς επίσης είχα χαμηλή στα 3,3 οποτε παιδιά ο καθένας διαφέρει στις χαμηλές με τις υψηλές καταναλώσεις.

Υ.Σ. συμφωνώ πως ο topic starter δεν κανεο για gsr

RaGe_Raptor
10/08/2025, 19:00
Εγώ όπως είπα μιλάω σαν κάτοχος του gsr (όχι μου ειπαν σου ειπα) και με τη δικιά μου οδήγηση εχω δει απο 4,2 έως 7,6.
Εχω πάει βόλτα με μέλος απο δω μέσα οπου γεμιζαμε μαζι(αν θέλει ας βγει να πει).
Είχα και tdm όπου σε επαρχιακούς επίσης είχα χαμηλή στα 3,3 οποτε παιδιά ο καθένας διαφέρει στις χαμηλές με τις υψηλές καταναλώσεις.

αληταράδες! (βγες ρε αν τολμάς :bawl: )

LowDay9646
10/08/2025, 19:47
Θα μπορούσες άνετα 5,5 αν δε κανεις μικρές αποστάσεις...δεν ειναι για τέτοιες. Θεωρώ με βάση την εμπειρία σου πως δε σου κάνει το gsr. Ένα τεποζιτο βγάζει απο 200 περιπου έως 300 αλλα αυτο εχει να κάνει που και πως κινείσαι

Ναι δεν ξέρω, θα πάω να το δω καλού κακού, δεν βλάπτει, και θα δω και το sv. Και είτε οποίο κάτσει, ή όποιο βολέψει καλύτερα στα χέρια.

LowDay9646
10/08/2025, 19:56
Τέλος πάντων, να μην τα πολυλεμε μάγκες, θα τα τσεκάρω και τα δύο, και κάνα δυο ακόμα γιατί ωραία όλα στην θεωρία, αλλά δεν ξέρω τι θα κάτσει πιο ωραία στο χέρι και το πόδι. Ξέρω γω, μπορεί να με βολέψει καλύτερα κάνα kle στην πράξη, ξέρω γω πια, θα δείξει...

basilis_k6
10/08/2025, 19:59

3,3 l/100? ουτε με to 110cc σκουτερ μου δεν τα βλεπω αυτα.

φιλε lowday
μαλλον το sv θα σου κατσει καλυτερα αλλα πασχει αρκετα στα ταξιδια. δεν εχει δυναμη το μοτερ του, ειναι για χαλαρες βολτες. παντως με τα λεφτα που δινεις δεν αξιζει να το ψαχνεις τοσο πολυ. παρτο, δεν σου κανει? δωστο σε 1-2 χρονια. οτι ειχε να χασει το εχασε. ουτως η αλλως δεν ξερεις τι θες γιατι δεν εχεις οδηγησει ακομα, ολα τα κρινεις απο γραπτα κυριως. μπορει συντομα να αποφασισεις οτι θες περισσοτερη δυναμη η περισσοτερο φερινγκ για τα ταξιδια. με ενα sv ξεκινας απο μια καλη βαση παντως, ουτε καιει, ουτε χαλαει.

Creeper
10/08/2025, 20:40
σε αυτο μπορει να σου (μας) απαντησει ο asxetost που πηρε er6 και το οδηγει να να ειναι Ζ1000
Έπρεπε να δεις, ειδικά σε κάθε δεξιά στροφή των μεγάρων στο τρακ day το μπαρμπαδοστήσιμο μου και την ταχύτητα μου και θα ανακαλούσες άρδην:bawl::bawl::bawl:

LowDay9646
10/08/2025, 21:59

φιλε lowday
μαλλον το sv θα σου κατσει καλυτερα αλλα πασχει αρκετα στα ταξιδια. δεν εχει δυναμη το μοτερ του, ειναι για χαλαρες βολτες. παντως με τα λεφτα που δινεις δεν αξιζει να το ψαχνεις τοσο πολυ. παρτο, δεν σου κανει? δωστο σε 1-2 χρονια. οτι ειχε να χασει το εχασε. ουτως η αλλως δεν ξερεις τι θες γιατι δεν εχεις οδηγησει ακομα, ολα τα κρινεις απο γραπτα κυριως. μπορει συντομα να αποφασισεις οτι θες περισσοτερη δυναμη η περισσοτερο φερινγκ για τα ταξιδια. με ενα sv ξεκινας απο μια καλη βαση παντως, ουτε καιει, ουτε χαλαει.

Θα πάω να κάνω test ride και στα δύο, θα πάρω οποίο νιώθω καλύτερα και όπως το είπες, αν στο μέλλον θέλω κάτι άλλο, και τα δύο πωλούνται εύκολα.

Τώρα από κατανάλωση, θα δούμε, πρώτα απ όλα είναι το χέρι, και αν δεν, βλέπουμε.

Όντως 70 ίπποι δεν του φτάνουν για ταξίδια? Δεν είμαι και για 170 εθνική πάντως... Ακόμα και με το αμάξι σπάνια να πιάσω πάνω από 100.

basilis_k6
10/08/2025, 22:10
Όντως 70 ίπποι δεν του φτάνουν για ταξίδια? Δεν είμαι και για 170 εθνική πάντως... Ακόμα και με το αμάξι σπάνια να πιάσω πάνω από 100.

μεχρι τα 120 ειναι σουπερ. αν αυτο σε καλυπτει.

grinderx
10/08/2025, 22:12
και χωρίς την συχνή ανάγκη για αλλαγές.Επίσης ψόφια 2κ σαν το δικό σου -και το δικό μου μην το πάρεις στραβά- δεν υπάρχει λόγος να τα πας και πολύ πάνω από τις 7κ RPM,για να κερδίσεις τι
από την στιγμή που στις 7 ή και πιο πριν έχει το κορύφωμα της δύναμης και μετά μαζεύει αργά-αργά χιλιόμετρα τελικής μόνο.
Επιβεβαιώνω για το XJ6. Είναι ακριβώς έτσι. Άλλωστε ένα πιο ήρεμο Fazer 600 είναι ρυθμισμένο και για χαμηλομεσαίες.

φιλε lowday
Συμφωνώ με το Βασίλη. Έτσι όπως μας τα γράφεις κι εγώ για SV σε κόβω.

Μιλάω κι εγώ τώρα με την τεράστια εμπειρία μου σε μοτοσυκλέτες! :p

BLiTzER
10/08/2025, 22:40
Ακόμα και με το αμάξι σπάνια να πιάσω πάνω από 100.

Ένα 125άρι σκούτερ χρειάζεσαι.

harris_x
10/08/2025, 22:57

Αυτο θα έγραφα!

LowDay9646
10/08/2025, 23:01

Θα τολμούσες να βγεις εθνική για 3ωρο ταξίδι με ανηφόρες, κατηφόρες, ακραίες στροφές και κατσικοδρομους στην βόρεια Πελοπόννησο με σκούτερ? Εγώ πάντως όχι.

harris_x
10/08/2025, 23:33
Θα τολμούσες να βγεις εθνική για 3ωρο ταξίδι με ανηφόρες, κατηφόρες, ακραίες στροφές και κατσικοδρομους στην βόρεια Πελοπόννησο με σκούτερ? Εγώ πάντως όχι.

Με ενα 250-350, άνετα.

DoctoR_k6
10/08/2025, 23:39
Θεματαρα!!!

:D

BLiTzER
10/08/2025, 23:40

Αν δεν πήγαινα πάνω από 100, ναι.

Bowleno
11/08/2025, 00:44

Εν τώ μεταξύ, 3ωρο, δεν είναι ταξίδι, μια καλή βόλτα είναι...

taisteal
11/08/2025, 00:51

464184

LowDay9646
11/08/2025, 04:52
Ρε είστε τρελοί ρε!!! XDXD

svaboda
11/08/2025, 06:51

Το αυτό, μια χαρά είναι οι 70hp και γω με 50hp κάνω άνετα ταξίδι σε νόμιμες ταχύτητες. Πιστεύω το εύρος 50-70 ίππων είναι ότι πρέπει για πρώτη μηχανή.

Το SV ψηφίζω.

Bowleno
11/08/2025, 07:13
Ρε είστε τρελοί ρε!!! XDXD

Πάνταααααα!!!

Αν, όμως, μείνεις, θα διαπιστώσεις ότι είμαστε και καλά παιδιά....:D

Bowleno
11/08/2025, 07:20
Το αυτό, μια χαρά είναι οι 70hp και γω με 50hp κάνω άνετα ταξίδι σε νόμιμες ταχύτητες. Πιστεύω το εύρος 50-70 ίππων είναι ότι πρέπει για πρώτη μηχανή.

Και για πρώτη και για τελευταία....εντός χώρας είναι ταμάμ, δεν χρειάζονται παραπάνω. ΠΟΤΕ δεν είχα στην κατοχή μου (το τι έχω οδηγήσει είναι άλλο καπέλο) μοτό πάνω από 50 ίππους και εσχάτως (στα γεράματα πια....) πήρα μια με....68 :D

RaGe_Raptor
11/08/2025, 07:23
με γεια το sv650. μια μοτοσυκλέτα πασπαρτού/ελβετικός σουγιάς. θα σου κάνει τα πάντα.

χαζοψάχνω κι εγώ για κάποιο παλιότερης γενιάς στη "σωστή" τιμή για να το έχω για καθημερινό. ιδανικά κάποιο που να θέλει "συμμαζέματα" για να βγει στο δρόμο.

harris_x
11/08/2025, 08:56
464184

Εσύ τι θες τώρα;

Σιγά μη βγούμε και στο εξωτερικό με βεσπακι... :look:

LowDay9646
11/08/2025, 09:39
Πάνταααααα!!!

Αν, όμως, μείνεις, θα διαπιστώσεις ότι είμαστε και καλά παιδιά....:D

Καλό κάνει λίγη τρελά, χρειάζεται! Και ναι ρε παιδιά, έχετε βοηθήσει απίστευτα! Τώρα δεν ξέρω για ταξίδι με σκούτερ... Αλλά για όλα τα υπόλοιπα με έχετε ξεμπερδέψει αρκετά. Αλλά μάλλον θα πάω να τα δω και τα δύο, γιατί να πω την αλήθεια, δεν ξέρω γιατί, με τρώει να δω το gsr.

harris_x
11/08/2025, 09:40
Καλό κάνει λίγη τρελά, χρειάζεται! Και ναι ρε παιδιά, έχετε βοηθήσει απίστευτα! Τώρα δεν ξέρω για ταξίδι με σκούτερ... Αλλά για όλα τα υπόλοιπα με έχετε ξεμπερδέψει αρκετά. Αλλά μάλλον θα πάω να τα δω και τα δύο, γιατί να πω την αλήθεια, δεν ξέρω γιατί, με τρώει να δω το gsr.

Μια χαρά ταξίδι θα κάνεις και με το σκούτερ. Και πιο άνετα.

DoctoR_k6
11/08/2025, 09:46
GSR λεω εγω.
Ι4 και τα μυαλα στα καγκελα!!
Βαζεις και μια καρατιμονα για καλυτερο χειρισμο και εισαι αρχηγος.

runner
11/08/2025, 10:33

Και 150 να θελει να παει, μια χαρα θα τα παει. Απλα δεν ειναι για μονιμα γιατι θα δει αλλες καταναλωσεις.

ratamahatta
11/08/2025, 10:58
Αν πάντως καταλήξεις στο sv,που προσωπικά θεωρώ πιο σωστή λύση, ψάξε για το s ώστε να εχεις και ανεμοκαλυψη

LowDay9646
11/08/2025, 11:20
Αν πάντως καταλήξεις στο sv,που προσωπικά θεωρώ πιο σωστή λύση, ψάξε για το s ώστε να εχεις και ανεμοκαλυψη

Δεν υπάρχει περίπτωση, δεν μου αρέσουν τα clip on, ούτε καν τα χαμηλά. Εδώ το cb500f του 13 μου φαινόταν χαμηλό. Ότι και να πάρω θα του βάλω ψηλό τιμόνι και θα βάλω ψηλό τζάμι, και δεν θέλω φερινγκ γιατί μισώ το λουκ.

Και για το τι θα καταλήξω, άμα πηγαίνοντάς το ψόφιο το gsr πιάνει κάτω από 6, θα πάω για αυτό κατευθείαν, και φυσικά αν κάθεται καλά στο σώμα μου. Έτυχε να δω ένα κοντά εκεί που δουλεύω και είναι πολύ ωραίο μέγεθος, πιο μικρό από το cb, και δεν είμαι και πολύ ψηλός, 1.73, οπότε πιστεύω θα βολέψει. Μου έχει κολλήσει άγρια. Δεν ξέρω, μάλλον θα πάω για αυτό να γουστάρω, δεν έχει νόημα να πάρω κάτι και να το βαρεθώ σε φάση που να βαριέμαι να το βγάλω, και να καταλήγω πάλι στο αμάξι, καλύτερα σκούτερ άμα είναι έτσι.

karellen
11/08/2025, 11:32
Είναι άτοπο να εξετάζεις καταναλώσεις 5,5 - 5,8 - 6 - 6.3 κ.ο.κ σε τέτοια μηχανάκια,ειδικά το gsr μπορεί να πάει για πλάκα από τα 5,5 στα 10λ/100 ανάλογα με την οδήγηση.
Άλλωστε το 0,5 ή το 1 λίτρο παραπάνω διαφορά που θα κάψεις σε μια βόλτα 100 χιλιομέτρων μεταφράζεται σε 1 ή 2 ευρώ,χαράς το πράμα,η ευχαρίστηση μετράει.

LowDay9646
11/08/2025, 11:38
Είναι άτοπο να εξετάζεις καταναλώσεις 5,5 - 5,8 - 6 - 6.3 κ.ο.κ σε τέτοια μηχανάκια,ειδικά το gsr μπορεί να πάει για πλάκα από τα 5,5 στα 10λ/100 ανάλογα με την οδήγηση.
Άλλωστε το 0,5 ή το 1 λίτρο παραπάνω διαφορά που θα κάψεις σε μια βόλτα 100 χιλιομέτρων μεταφράζεται σε 1 ή 2 ευρώ,χαράς το πράμα,η ευχαρίστηση μετράει.

Είναι και αυτό, gsr τότε να μην το ζαλίζω. Να γουστάρω, απλά να μην καίει 8αρια και 10αρια σε μόνιμη βάση. Οπότε λίγο άσκοπο το post... Τεσπα. Ευχαριστώ για το input παιδιά, απλά εγώ είμαι παπαρας και μου έχει κολλήσει το ρημάδι στο μυαλό, το μόνο που ξέρω είναι πως θα γουστάρω. Χαλάλι, καλή σας μέρα!

CorpseAlive
11/08/2025, 12:05
Μια χαρά ταξίδι θα κάνεις και με το σκούτερ. Και πιο άνετα.

Scooter.gr σε κόβω , μεταγραφή αεροδρόμιου

o_gavros
11/08/2025, 12:18
Scooter.gr σε κόβω , μεταγραφή αεροδρόμιου
Αγαπάμε

Χαμηλομέρη, απάνω τους λεβεντημ
Τζιεσαρ;
Τζιεσαρ. Καπέλο σου.
Απλά να ξέρεις τα προγνωστικά σε δίνουν για φουνταριστό κουβά :p

svaboda
11/08/2025, 12:36
εσχάτως (στα γεράματα πια....) πήρα μια με....68 :D

στον ΝΤΡΟΧΟ;;; :bawl:

Bowleno
11/08/2025, 12:38
στον ΝΤΡΟΧΟ;;; :bawl:

Μπα, που τέτοια τύχη :bawl:

LowDay9646
11/08/2025, 12:51
Αγαπάμε

Χαμηλομέρη, απάνω τους λεβεντημ
Τζιεσαρ;
Τζιεσαρ. Καπέλο σου.
Απλά να ξέρεις τα προγνωστικά σε δίνουν για φουνταριστό κουβά :p

Δεν το παντρεύομαι κιόλας, αλλά άμα το αντέχει η τσέπη θα μείνει. Θα πέσει πολύ ταξίδι τον πρώτο καιρό, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

o_gavros
11/08/2025, 12:57
Όλοι μαζί σου είμαστε.
Άσε τα προγνωστικά να λενε

basilis_k6
11/08/2025, 13:46
τι να το κανεις το gsr αμα ταξιδευεις με 100?

zephyr1
11/08/2025, 13:56
Ετσι για το ξεκαρφωμα.

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/42873711-honda-cbr-500-r

Για να εισαι και στα 4,5 λιτρα καταναλωση.

patsavour
11/08/2025, 14:37
Παίρνεις το πιο ακατάλληλο για πρώτη μηχανή.Καλοριζικο,και ορθια χιλιόμετρα.

LowDay9646
11/08/2025, 14:57
τι να το κανεις το gsr αμα ταξιδευεις με 100?

Για την καυλα μου έτσι όπως το βλέπω. Και τι, δλδ για να πάρει μεγάλη μηχανή κάποιος πρέπει σον και καλά να πηγαίνει με 200? Χαλαρά και άγιος ο θεός!

LowDay9646
11/08/2025, 14:58
Παίρνεις το πιο ακατάλληλο για πρώτη μηχανή.Καλοριζικο,και ορθια χιλιόμετρα.

Δεν πειράζει, ζωή να'χουμε να κάνουμε μαλακιες. Να' σαι καλά!

LowDay9646
11/08/2025, 14:59
Ετσι για το ξεκαρφωμα.

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/42873711-honda-cbr-500-r

Για να εισαι και στα 4,5 λιτρα καταναλωση.

Δεν τα μπορώ τα clip on, και τα φερινγκ με χαλάνε φουλ. Άμα ήταν να έπαιρνα 500αρι θα τσίμπαγα er5 ή cbf500/cb500f.

basilis_k6
11/08/2025, 15:57
Για την καυλα μου έτσι όπως το βλέπω. Και τι, δλδ για να πάρει μεγάλη μηχανή κάποιος πρέπει σον και καλά να πηγαίνει με 200? Χαλαρά και άγιος ο θεός!

στην εθνικη πας με 100 και με το gsr καυλωνεις να το βλεπεις. ποσες ανωμαλιες εχεις βρε ανθρωπε?
:lol:

RaGe_Raptor
11/08/2025, 16:04
στην εθνικη πας με 100 και με το gsr καυλωνεις να το βλεπεις. ποσες ανωμαλιες εχεις βρε ανθρωπε?

We listen but we don't judge. Ποιος θα το ανοίξει? :D

Bowleno
11/08/2025, 17:20
Δεν πειράζει, ζωή να'χουμε να κάνουμε μαλακιες. Να' σαι καλά!

Μαζί σου με όσα (είπε αυτός που πήρε 4η φορά Kawa :lol:) αυτό είναι το αλατοπίπερο της ζωής :beer:

Προσοχή μόνο, οι μ@λακίες μας να ΜΗΝ κοστίσουν σε όσους αγαπάμε και μας αγαπούν.....

LowDay9646
11/08/2025, 17:24
Μαζί σου με όσα (είπε αυτός που πήρε 4η φορά Kawa :lol:) αυτό είναι το αλατοπίπερο της ζωής :beer:

Προσοχή μόνο, οι μ@λακίες μας να ΜΗΝ κοστίσουν σε όσους αγαπάμε και μας αγαπούν.....

Αυτό πάνω απ όλα, μαλακιες, μέχρι ένα όριο.

LowDay9646
11/08/2025, 17:30

Ίσως να είναι συναισθηματικό. Ήταν η μηχανή του πατέρα μου και με αυτήν μεγάλωσα, ίσως να έχω σαν απωθημένο μετά από τόσα χρόνια, δεν ξέρω.

Και που ξέρεις, μπορεί σε κάποια φάση να μου κολλήσει στο μυαλό και να το βάλω πίστα και να γουστάρω, γιατί σε δημόσιους δρόμους δεν τολμάω να κάνω μαλακιες. Οπότε θα δείξει, δεν θα έλεγα ακατάλληλο, απλά θα πάω προς τα γούστα μου. Idk...

sheanachai
11/08/2025, 17:30
Το gsr έκαιγε κάτω απο 6 -6.5 όταν ήταν σβηστό και κουκουλωμενο στην πυλωτή.

Γμτ... τώρα καταλαβαίνω τον Bowleno με τον καφέ. :lol:

zephyr1
11/08/2025, 17:34
Δεν τα μπορώ τα clip on, και τα φερινγκ με χαλάνε φουλ. Άμα ήταν να έπαιρνα 500αρι θα τσίμπαγα er5 ή cbf500/cb500f.

Δεν εχει κλιπ ον το μηχανακι αυτο ,και αν σε χαλανε τα φερινγκ πας σε cb500f που ειναι ακριβως το ιδιο γυμνο ,για τα καλα της τεχνολογιας τους ,οχι cbf500 που ειναι πριν εποχη.

Οτι γουσταρεις και σ αρεσει.:)

bulmont
11/08/2025, 17:40

...... Ξέρω γω, μπορεί να με βολέψει καλύτερα κάνα kle στην πράξη, ξέρω γω πια, θα δείξει...

Βε στρόμ σε βλέπω να καταλήγεις.........

o_gavros
11/08/2025, 17:44
Βγάζει μάτι βασικά

billyka
11/08/2025, 17:45
Δίκιο έχουν που λένε για σκουτερ.Δεν πας πάνω από 100..Οκ, τρώγεται.Θες να κινεισαι ρελαντί...Τα τετρακύλινδρα 600 δουλεύουν ψηλά,χαμηλά είναι ψοφιμια..Ψηλό τιμόνι και ζελατίνα θέλεις..Καμία σχέση με το gsr δηλαδή..Όλα αυτά που ζητάς,είναι εντελώς αντίθετα από αυτά που δίνει ένα gsr..Ο μόνος λόγος που το κοιτάς είναι η νοσταλγία.Καλυτερα ένα cbx 500.Αλλα αν θες μην δίνεις σημασία σε τίποτα από αυτά που λέω και πάρε αυτό που σου κάνει κλικ.Στην πορεία,και ειδικά αν οδηγήσεις και άλλης κατηγορίας μηχανάκια,θα καταλάβεις από μόνος σου ότι δεν κάνει αυτό το μηχανάκι για αυτά που θέλεις.

BLiTzER
11/08/2025, 17:52
Κάτσε να σε βοηθήσω. Το GSR όχι "το καλύτερο" μηχανάκι δεν είναι, αλλά ούτε στο τοπ 500 της τελευταίας 20ετίας δεν μπαίνει. Ίσως στο τοπ 10 αδιαφορίας.

You are welcome.

Bowleno
11/08/2025, 18:07
Γμτ... τώρα καταλαβαίνω τον Bowleno με τον καφέ. :lol:

Επιτέλους ένας που με νιώθει.....:lol:

motojojo
11/08/2025, 18:07
Με κοκκινο στις 14000σαλ, μονο για χαλαρή οδήγηση στο ρελαντί δεν είναι.

Με 6η κατω απο 20χαω/1000σαλ, στα 100 θα θες λίγο πανω από 5000. Ίσα που θα ξυπνάει το μοτέρ.

Με τοσο κοντό κιβωτιο ο συμπλέκτης δουλεύει υπερωρίες. Δεν είναι κουμπώνω μια ταχύτητα και πάω. Σε κατσικόδρομους και ακραίες στροφές αμα το πας χαμηλά ευκολα βγαίνεις εκτός ωφελιμου ευρους λειτουργίας μοτέρ και βρίσκεσαι ξαφνικα χωρις ισχύ με τον κινητηρα να σκορτσαρει.

Τεσπα, αμα σου αρέσει πάρτο, να σου φύγει η κάψα. Μπορει όντως να σου αρέσει και να το κρατήσεις. Αλλιώς θα μείνει αιώνιο απωθημένο που θα είναι χειρότερο από μια εξτρα αλλαγή μηχανακίου.

Βασικά GB350 θες αλλά δεν φτάνει το μαρούλι.

Bowleno
11/08/2025, 18:17

Κοίτα....αυτό που σου λέν(μ)ε, υπάρχουν μεγάλες και μεγάλες μηχανές που κάνουν για διαφορετική χρήση, έκαστη.
Π.χ. το Τ100 (bonnevile) της trioumph με 300 παραπάνω κυβικά από αυτές που κοιτάς, είναι απόλαυση να τις πηγαίνεις 80-100 καθώς έχουν χαμηλόροπο μοτέρ, "αυτοκινητάδικο".
Το GSR ΔΕΝ ανήκει σε αυτήν την κατηγορία....θα σου βγάλει την πίστη.

LowDay9646
11/08/2025, 18:17
Βε στρόμ σε βλέπω να καταλήγεις.........

Μακριά και αγαπημένοι XD

LowDay9646
11/08/2025, 18:32
Με κοκκινο στις 14000σαλ, μονο για χαλαρή οδήγηση στο ρελαντί δεν είναι.

Με 6η κατω απο 20χαω/1000σαλ, στα 100 θα θες λίγο πανω από 5000. Ίσα που θα ξυπνάει το μοτέρ.

Με τοσο κοντό κιβωτιο ο συμπλέκτης δουλεύει υπερωρίες. Δεν είναι κουμπώνω μια ταχύτητα και πάω. Σε κατσικόδρομους και ακραίες στροφές αμα το πας χαμηλά ευκολα βγαίνεις εκτός ωφελιμου ευρους λειτουργίας μοτέρ και βρίσκεσαι ξαφνικα χωρις ισχύ με τον κινητηρα να σκορτσαρει.

Τεσπα, αμα σου αρέσει πάρτο, να σου φύγει η κάψα. Μπορει όντως να σου αρέσει και να το κρατήσεις. Αλλιώς θα μείνει αιώνιο απωθημένο που θα είναι χειρότερο από μια εξτρα αλλαγή μηχανακίου.

Βασικά GB350 θες αλλά δεν φτάνει το μαρούλι.

Πιστεύω θα το δω αυτό, μάλλον αυτό θα πάρω, και στην τελική αν δεν μου κάνει το δίνω, εύκολα θα πουληθεί. Και πότε δεν ξέρεις, μπορεί να βάλει κάνα μικρόβιο για επιταχύνσεις και στροφές, δεν το έχω καθόλου απίθανο. Αν δεν, τότε θα το αλλάξω για κάνα kle ή strom όπως λένε τα παιδιά.

Όσον αφορά το πως θα πηγαίνω, μπορεί να μου έχει κολλήσει απτό αμάξι που πάω έτσι που έχει θέμα. Γτ μια φορά που οδήγησα ένα rx8 ενός φίλου είχα πάθει πλάκα. Δεν ξέρω άμα θα μου κάτσει έτσι και αυτό, από αυτά που λέτε, ο χαρακτήρας του μοτέρ ίδιος μου ακούγεται, θα δείξει. Το πολύ πολύ να το παίρνει ο πατέρας μου, βσκ αυτό είναι το μόνο σίγουρο XD, θα το ψάχνω και δε θα το βρίσκω.

LowDay9646
11/08/2025, 18:38
Κοίτα....αυτό που σου λέν(μ)ε, υπάρχουν μεγάλες και μεγάλες μηχανές που κάνουν για διαφορετική χρήση, έκαστη.
Π.χ. το Τ100 (bonnevile) της trioumph με 300 παραπάνω κυβικά από αυτές που κοιτάς, είναι απόλαυση να τις πηγαίνεις 80-100 καθώς έχουν χαμηλόροπο μοτέρ, "αυτοκινητάδικο".
Το GSR ΔΕΝ ανήκει σε αυτήν την κατηγορία....θα σου βγάλει την πίστη.

Ωραίο τα bonnie και τα χαζεύω από απόσταση, η τιμή και συντήρηση είναι απαγορευτική.

Μου έχει κολλήσει τώρα, στην χειρότερη θα το δώσω για τίποτα άλλο, ίσως και πιο καινούριο αν επιτρέπει η κατάσταση τότε. Αλλά μέχρι τότε βλέπω.

Bowleno
11/08/2025, 18:44
Ωραίο τα bonnie και τα χαζεύω από απόσταση, η τιμή και συντήρηση είναι απαγορευτική.

.

Ισχύει....είναι δυο από τους λόγους που το απέρριψα στην τελική επιλογή μου, πριν 3 βδομάδες, περίπου.
Απλώς στο έβαλα για να καταλάβεις ότι δεν κάνουν όλες για όλα.....

parkaris
11/08/2025, 19:18
Guzzi v7 θες,χαλαρότητα,κάποια αλογάκια ,άνετο,γυμνό,προοπτική να γίνει μόνιμο μηχανάκι στη ζωή σου

LowDay9646
11/08/2025, 19:26
Guzzi v7 θες,χαλαρότητα,κάποια αλογάκια ,άνετο,γυμνό,προοπτική να γίνει μόνιμο μηχανάκι στη ζωή σου

Αυτό δεν είναι που έχει το μοτέρ στραβό? Με το γκάζι δεν θα κουνάει τη μηχανή? Δεν ξέρω, περίεργο μου ακούγεται.

parkaris
11/08/2025, 19:36
Ναι ,είναι λίγο περίεργο,κατηγορία Bonneville σκέψου το , αλλα αφου δεν σε ενδιαφέρει καθαρό sportiness το πέταξα κουβέντα να γίνεται.Αεροψυκτο.
Για να μείνω στα αρχικά μηχανάκια ένα SV είναι πιο safe επιλογή ,ωραίο κλασσικές γραμμές το γνωρίζουν τα συνεργεία.

Tallyban
11/08/2025, 19:46
Πάντως ένα Μπαντιτ 400αρι ενός φιλου που είχα οδηγήσει έπαιρνε την έκτη και επιτάχυνε ομαλά από πολύ χαμηλές στροφές,θα έχει πρόβλημα το 600 που είναι 50% παραπάνω κυβικά με ψεκασμό και διπλες πεταλούδες στην εισαγωγή;