View Full Version : Κολλημένα ρουλεμάν στο μοχλικο
BaresaMpiela
14/08/2025, 14:48
Καλησπέρα
Πήρα μια YSS ανάρτηση για το pegaso trail και σκέφτηκα μιας που θα μπω στον κόπο να την αλλάξω ας αλλάξω και τα ρουλεμάν του μοχλικου μιας Κ που ήμουν σίγουρος πως ο προηγούμενος δεν τα είχε δει ποτέ του. Και να που είχα δίκιο, όλα σκουριασμένα και κολλημένα. εκτως από εξωλκεα ρουλεμάν υπάρχει τρόπος να βγάλω τα παλιά και να βάλω τα καινούργια καπως? Δοκίμασα με ένα καριδακι και σφυρί αλλά δεν νιώθουν
Road Pirat
14/08/2025, 15:22
Πολύ ψιλό λάδι να μουλιασουν, και ζεσταμα με καμινέτο, λίγο λίγο, σε συνδυασμό και τα τρία, αλλά θέλει αρκετή υπομονή, και όχι βιαστικά
Μπόλικο WD 40 και ξαναπιάνεις την επόμενη.
Αν συνεχίζουν να μην νιώθουν,κόψιμο εσωτερικά με τροχάκι ντρέμλερ.
BaresaMpiela
14/08/2025, 16:58
Λάδι είχα μόνο 2050 οπότε δεν εβαλα.Τα έβγαλα τελικά . Με καρυδάκι στην διάμετρο του ρουλεμάν Κ ένα σφυράκι και κάνα μισάωρο να βαράω. Έχω φλόγιστρο τώρα και έβαλα τ ρουλεμάν στην κατάψυξη για να διευκολύνει όταν τα βάζω
Road Pirat
14/08/2025, 17:23
Καλό καθάρισμα στην φωλιά και ζέσταναν, θα μπουν πολύ εύκολα. Μετά καλό γρασαρισμα σε όλα, ιδανικά με κάποιο αδιάβροχο γράσο
BaresaMpiela
14/08/2025, 17:32
Τα καθάρισα με σκοτσ και καθαριστικό φρένων . Μια ερώτηση ακομα τα ρουλεμάν θα πρέπει να ακουμπάει το ένα το άλλο μέσα στην φωλιά? Η να μπουν ίσα ίσα έτσι ώστε να μπει Κ το καπάκι τους και να είναι πρόσωπο?
Απ' ότι είδα το μοχλικο του είναι ένας βραχίονας με δύο ρουλεμάν,ένα σε κάθε άκρη.Μέγγενη έχεις?
BaresaMpiela
14/08/2025, 18:17
Ακριβώς. Δεν έχω αλλά δεν χρειάζεστε τα έχω βάλει Κ μπορώ να τα σπροηω Κ άλλο μέσα . Απλά δεν ξέρω αν πρέπει να ακουμπήσουν μετάξι τους από την μέσα πλευρά η να υπάρχει ένα μικρό κενό ανάμεσα τους
BaresaMpiela
14/08/2025, 20:04
Τελικά τα έβαλα λίγο πιο μέσα από τ πρόσωπο . Οι τσιμουχες κάθονται σχεδόν πρόσωπο . Ελπίζω να μην είναι λάθος
Βάλε μια φωτογραφία το μοχλικο.
telegonos
14/08/2025, 20:46
Τελικά τα έβαλα λίγο πιο μέσα από τ πρόσωπο . Οι τσιμουχες κάθονται σχεδόν πρόσωπο . Ελπίζω να μην είναι λάθος
Ντάξει είναι, μην σε αγχώνει ότι ακουμπάνε. Μερικές μοίρες στρίβουνε κι αυτές με μικρή ταχύτητα, οπότε αν σκέφτεσαι ότι θα ακουμπάνε και θα τρίβονται ξέρω γω οι πλαστικές τσιμούχες του ενός στο άλλο, αυτό δεν συμβαίνει, γιατι κι αυτές γυρνάνε μαζί.
Ερώτηση, ενδιάμεσα από την μεσα μεριά, δλδ αν τα ρουλεμαν είναι Νο1+Νο2 στην μια μεριά και Νο3+Νο4 στην άλλη, ανάμεσα στα 2 και 3, δεν είχε ένα σωλήνα που ακουμπάει τα κέντρα των ρουλεμάν και γεφυρώνει το χάσμα;
Ή είναι τύπου βελονοειδή, ΧΩΡΙΣ εσωτερικό δακτύλιο, και δακτύλιος είναι ο άξονας του μοχλικου; Μια φωτό, θα βοηθούσε.
Λευκάδιος
14/08/2025, 21:46
Ντάξει είναι, μην σε αγχώνει ότι ακουμπάνε. Μερικές μοίρες στρίβουνε κι αυτές με μικρή ταχύτητα, οπότε αν σκέφτεσαι ότι θα ακουμπάνε και θα τρίβονται ξέρω γω οι πλαστικές τσιμούχες του ενός στο άλλο, αυτό δεν συμβαίνει, γιατι κι αυτές γυρνάνε μαζί.
Ερώτηση, ενδιάμεσα από την μεσα μεριά, δλδ αν τα ρουλεμαν είναι Νο1+Νο2 στην μια μεριά και Νο3+Νο4 στην άλλη, ανάμεσα στα 2 και 3, δεν είχε ένα σωλήνα που ακουμπάει τα κέντρα των ρουλεμάν και γεφυρώνει το χάσμα;
Ή είναι τύπου βελονοειδή, ΧΩΡΙΣ εσωτερικό δακτύλιο, και δακτύλιος είναι ο άξονας του μοχλικου; Μια φωτό, θα βοηθούσε.
Αυτό πρέπει να είναι το σχεδιάγραμμα
https://www.oemmotorparts.com/en/model/aprilia/pegaso-strada-trail-650-ie/2005/drawing/rear-shock-absorber
BaresaMpiela
14/08/2025, 21:54
https://imgur.com/a/xTxgSjL
Ελπίζω αυτό να βοηθήσει
BaresaMpiela
15/08/2025, 11:21
Τσακάλια ευχαριστώ για την βοήθεια
Τ συναρμολόγησα την μηχανή με τις τσιμουχες όπως φαίνεται στην φώτο και μετά θα τ πάω βόλτα .