View Full Version : cbr 600rr 2007, γονατίζει σε πορεία
moikan21
17/08/2025, 23:24
Μιλάμε για ενα cbr 600 rr 2007 το οποίο ηταν ακίνητο για 6 μηνες (προφανώς αλλαχτηκε η μπαταρία, αλλα καθαριστηκε και η πεταλουδα γκαζιού). Το μηχανάκι κάνει το εξής πρόβλημα, εκει που πας πορεία, γονατίζει (μηδενίζει το στροφόμετρο και σβήνει), καθαρήστικαν βαλβίδα σταν, πηνία και φύσες αλλα δεν ξέρω που αλλού να ψάξω παραπάνω. Στο ρελαντί δεν μου έσβησε πάντως που την είχα, δεν μπορώ να πω κατι παραπάνω για την συχνότητα του φαινομένου γιατι εχει τύχει να κανω 15 χιλιόμετρα χωρις να σβήσει και έτυχε και σε 3 χιλιόμετρα να μου σβήσει 4 φορές.
Ένας πιθανός ένοχος, η τρόμπα και το φίλτρο της....
kostaskk
18/08/2025, 03:02
Πώς καθαρίστηκαν τα Πηνεία?
Οι πόλοι τις μπαταρίας να είναι καλά σφιγμένοι.
Ίσως να δεις και καμιά γείωση,, άδειασμα βενζίνης και καινούρια μέσα,,, το σωληνάκι του καυσίμου τσεκάρισμα μην τσακίζει-μαγκωνει κάπου αν βγήκε το ντεπόζιτο.
Μετά τσεκαριμα τρομπας βενζίνης-πιεση, φίλτρο αυτής, βολτόμετρο πάνω για να δεις αν φορτίζει και αν κάνει καμία περίεργη πτώση τάσης όταν σβήνει,, ασφάλειες οργάνων, ανάφλεξης.. μπεκ?
RaGe_Raptor
18/08/2025, 07:33
κόβει εντελώς ρεύμα ή απλώς μηδενίζει το στροφόμετρο? αν το 2ο ίσως είναι αισθητήρας θέσης στροφάλου.
telegonos
18/08/2025, 08:52
Ρε σεις, η αντλία βενζίνης, όσο πρόβλημα κι αν έχει, δεν μηδενίζει και σβήνει το στροφόμετρο.
Υποψιάζομαι αισθητήρα θέσης στροφαλοφόρου, αισθητήρα θέσης εκκεντροφόρου, μπορεί και καλωδίωση. Οσο είναι κρύοι δουλεύουν, μόλις ζεσταθούν αρχίζουν τις διακοπές.
Επίσης, όταν αρχίζουν τα σβησίματα, ένοχος μπορεί να είναι και το κύκλωμα φόρτισης (γεννήτρια-ανορθωτής) το οποίο μπορεί να δυσλειτουργεί.
moikan21
18/08/2025, 09:39
αν ηταν η αντλία δεν θα εσβηνε και στο ρελαντι?
αν ηταν η αντλία δεν θα εσβηνε και στο ρελαντι?
Όχι απαραίτητα, αν έχει μια ελάχιστη πίεση, δίνει. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν ανεβαίνουν οι στροφές άρα και απαιτεί περισσότερη πίεση που η προβληματική αντλία δεν μπορεί να δώσει και σβήνει σαν να μένει από καύσιμο.
moikan21
18/08/2025, 20:33
μου το εκανε και σημερα, πηγαινα πολυ χαλαρα με πρωτη φτανωντας σπιτι, πατώντας συμπλέκτη δεν εσβησε... δεν ξερω τι φαση... δυστηχως ειμαι σε πολυ μικρό νησι και δεν εχω καποιο συνεργείο στην παρούσα φάση
sanctusan
19/08/2025, 06:58
CBR600 RR σε πολύ μικρό νησί;
Δεν είναι τίποτα, έχει σωκαριστεί από το μέγεθος του νησιού, έχει μάθει μόνο σε μεγάλα...
Κάτι σαν αυτό που βρήσκεται στην Ασιά
464304
mikRRopixel
21/08/2025, 16:16
μου το εκανε και σημερα, πηγαινα πολυ χαλαρα με πρωτη φτανωντας σπιτι, πατώντας συμπλέκτη δεν εσβησε... δεν ξερω τι φαση... δυστηχως ειμαι σε πολυ μικρό νησι και δεν εχω καποιο συνεργείο στην παρούσα φάση
Εμένα κάποια στιγμή (μοντέλο 2005) μου έσβηνε όταν έστριβα το τιμόνι ελαφρώς αριστερά. Κάτι τραβιόταν από καλώδιο ή κάτι έβρισκε στην κίνηση του τιμονιού και κοβόταν το ρεύμα. Πήγα σε ηλεκτρολόγο και μου το έφτιαξε, χωρίς να μάθω όμως πολλές λεπτομέρειες. Όταν σου σβήσει, τα φώτα, καντράν κλπ είναι ανοιχτά, παιρνουν ρεύμα δηλ;