View Full Version : Nmax 155 vs XT600E vs ?
Merimanga
18/08/2025, 18:01
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΠΛΟΣΕΝΤΟΝΟ
Καλησπέρα σε όλους. σκοπεύω σε μερικους μήνες να κάνω ενα πολύ μεγάλο ταξίδι περνώντας μέσα από πολλές πολλές χώρες. Στην κατοχή μου έχω ενα nmax 155 '23 με 24.000χλμ (ολα τα service αντιπροσωπεία και τα λαδάκια είτε κάθε 2.000χλμ είτε καθε 3.000χλμ λογω δουλειας προσπαθούσα καθε 2.000χλμ, αλλά δεν ηταν παντα εφικτο. Κουβερτούλα tucano, Puig Ζελατίνα V-Tech Touring ελαφρώς φιμέ, γνήσια σχάρα yamaha και λάστιχα metzeler roadtec (τα χω από τον μαρτιο και εχουν κανει γύρω στα 4.000χλμ). Το ταλαίπωρο το σκουτερίνι ΟΛΑ τα χλμ τα έχει κάνει delivery από την πρώτη στιγμή κυριολεκτικά. Ιδού το ερώτημα...γλυκοκοίταζα XT600E που το έχω ξαναοδηγήσει στο παρελθόν, ξέρω τι αθάνατο μηχανάκι ειναι αποδεδειγμένα εδω και δεκαετίες, παλιός πατροπαράδοτος αεροψυκτος κινητήρας, βρωμάει ο τοπος απο ανταλλακτικά, οικονομικότατο και νομίζω πως όλα αυτά ειναι είναι γνωστά σε ολους μας. Ποιο απ τα δύο λοιπον για το ταξίδι; Ξερω πως συγκρίνω σοκολατάκι με με πανσετάκι. Απλά το ενα είναι ήδη στην κατοχή μου, βρίσκεται ακόμα σε εγγύηση (αγορασμενο Ιούνιο του 24) και δεν θα ηθελα να βαλω χέρι κάνοντας service μόνος μου και δεν ξέρω τι παίζει με αντιπροσωπείες εξωτερικού (γιατι θα κάνω για πλακα 10.000χλμ ταξιδεύοντας και τι θα κάνω όταν θελήσει τα λαδακια του, τα τακακια του, ρυθμισμα τις βαλβιδουλες του;) Έχει τα ABS του μπρος πισω, τα tcs του, δεν έχει ταχύτητες, εχει μια κάποια προστασία απο τον αερα (α ξεχασα, εχω και υπεροχες χουφτίτσες), τους φορτιστές του, τα tubeless του, την άνεσή του. Το XT δεν εχει τίποτα από αυτά, νομίζω υπερτερεί μονο στον κυβισμό και στο μέγεθος ρόδας, αν ειμαι λαθος σας παρακαλώ ρίξτε τα φώτα σας, βοήθεια και συμβουλές ψαχνω, δεν ειμαι ο κύριος ξερολας. Ο λόγος που ο τίτλος ειναι αυτός που βλέπετε ειναι γιατί το ΧΤ είναι κατι που το γνωριζω από παλιά και νομιζω ολοι εχουμε μια ιστορία απο ένα βαριά κακοποιημένο ΧΤ το οποίο δεν έβγαλε ποτέ κιχ, επίσης είναι πολυ φθηνό και εκτός εγγύησης, μπορεί να πατήσει λιγουλακι και χωματακι (δεν εχω σκοπο, καθως εχω 0 εμπειρια σε χωμα, αλλα δεν ξερεις τι σου ξημερωνει, ποσο μάλλον στα ξενα) και έχοντας τις πολυ πολυ βασικές γνώσεις μπορώ και τα λαδακια του να αλλάξω και τις βαλβιδούλες του να ρυθμισω άμα λάχει, και καρμπυρατερ να ξεμοντάρω και να καθαρίσω και να σενιάρω, γενικά ο,τι κι αν χρειαστει ακόμη κι αν δεν εχω τις γνώσεις, έχω το μεράκι, την όρεξη, την κάψα να βαλω το χεράκι μου με αγάπη γουσταρω την μουτζούρα απο μωρό παιδί, τι να κανω; Θα προτίνατε κάτι άλλο; Μπανίζω που και που cbf 600 και gs 1150, παλι συγκρινω τωρα μπεκάτσα με λαυράκι. Το cbs εχει τα πλεονεκτηματα (σε σχεση παντα με το υπάρχον στην κατοχή μου nmax) την ανυπαρξια εγγυησης, των 4 γλυκιτατων, ησυχων κυλινδρων και τα κυβικά. Τα ιδια και για το gs 1150, -2 κυλίνδρους. Επισης σε σχεση με το ΧΤ υστερουν αυτα τα δυο στην απλοϊκότητα. Θελω να ζητήσω 1000 συγγνώμη για οποιον εφτασε να διαβαζει μεχρι εδώ και να του πω ευχαριστώ, μου ειναι δυσκολο να γραφω συνεχομενα κειμενα, ποσο μαλλον οταν ειμαι σαν τον μπατμαν (απλα παρακολουθω σιωπηλα).
Ειλικρινά δεν ξέρω προς τα που να κατευθυνθώ, ποια ειναι η ιδανικότερη επιλογη, προφανώς ο,τι κι αν χρησιμοποιήσω θα ναι φορτωμένο σαν γαϊδουράκι και αυτό παίζει πολυ σημαντικο ρόλο υποθέτω στην εξίσωση.
Καθε ειδους συμβουλη ειναι δεκτη, αν και εχω πει απιστευτα πολλα, αν εχω ξεχασει κατι σημαντικο να αναφερω, παρακαλω ρωτηστε με να δωσω κι αλλες πληροφοριες.
o_gavros
18/08/2025, 18:23
Φίλε,δεν πέφτεις πολύ έξω σε ότι περιγράφεις για το εξτι.
Μια επισήμανση, ένα τέτοιο εγχείρημα που περιγράφεις θέλει εκ προοιμίου σιδερένιο κωλαράκι, ειδικά αν ο παράγοντας χρόνος είναι και περιορισμένος. Πόσο μάλλον στη σέλα ενός εξτι εξακοσα. Δε μπορούμε να ξέρουμε τις αντοχές σου.
Impossible is nothing ομως όπως λέει κι ο Λιονέλ για τα φράγκα της Αντιμπας.
Το σκούτερ κι αυτό θα σε πάει,σαφώς πιο λαου λαου με τους όποιους περιορισμούς. Νομίζω ότι στο σκούτερ είναι λίγο πιο δύσκολα τα σέρβις,αν πρόκειται να γίνουν στο πεζοδρόμιο.
Σε εξτι,έχουμε κάνει σέρβις έτσι στο πουθενά,στη Γεωργία.δυο γερμανικά θέλει και ένα υποτυπώδες λεκανακι.
Ότι και να επιλέξεις,ΚΑΝΕ ΤΗ ΒΌΛΤΑ!!!
doctoras
18/08/2025, 19:05
:lol: + 1 για το κείμενο !
Ωραία τα γράφεις και φαίνεσαι καλά ενημερωμένος.
Πως μετά από τέτοια ανάλυση δεν έβγαλες και την απόφαση να μας πεις πήγα εκεί για αυτούς τους λόγους
Προσωπικά όπως το ακούω
αν δεν περισσεύουν τα φράγκα για να το φέρεις εκεί που θα ήθελες
Διαδοχικά οι επιλογές θα ήταν
Πρώτα το σκούτερ γιατί το πήρες κούτα
Μετά το χτ για την απλότητα του
Μετά το cbf γιατί δεν είναι πολύ περίπλοκο για τετρακύλινδρο (αυτό με τα καρμπς)
Και τέλος το 1150 αν και εφόσον γνωρίζεις ότι έχει αλλάξει μια φορά δίσκο συμπλέκτη και άξονα
PaNick67
18/08/2025, 19:55
Προσωπικά δεν θα ταξίδευα με μοτό που την έχω λίγους μήνες ειδικά τόσο παλιά μοντέλα.
Χίλιες φορές το σκούτερ που είναι καινούργιο σχετικά, το ξέρεις, το συντηρείς, ξέρεις τι θέλει.
Όλα τα άλλα θα ήταν καλύτερα αν τα είχες κάμποσους μήνες στην κατοχή σου, είχες κάνει τα μαζεματακια τους και ήξερες τι και πώς.
Σε αυτήν την περίπτωση η λίστα του doctoras ανεστραμμένη όμως θα ήταν η δική μου πρόταση.
telegonos
19/08/2025, 00:34
Πήγαινε ανθρωπέ μου, και πάρε ένα ΤΕΤΡΑΚΥΛΙΝΔΡΟ ΕΝ ΣΕΙΡΑ να κάνεις ταξίδι που θέλεις.
Που θας πας ταξιδι με μεγάλο μονοκύλινδρο, να σε κάνει εισαγωγή για πρώιμο πάρκινσον κανά νοσοκομείο....
Το CBF600 που αναφέρεις (περί τα 75 άλογα τροχό, εκεί γύρω στα 200 κιλά ρεαλιστικό σύνολο) είναι ΑΨΟΓΟ για ταξίδι. Δεν είναι supersport, δεν είναι touring, δεν είναι το κορυφαίο σε κάποια επίδοση, ΑΛΛΑ θα σε ταξιδεύει με 130-140 χλμ/ω ξεκούραστα και ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ όλη μέρα, έχει και την ανεμοκάλυψή του, παίρνει και τα σαμάρια του στην ουρά, μια χαρά.
Ελεος δλδ κάπου, XT600 για ΤΑΞΙΔΙ , έχουμε 2025...
grinderx
19/08/2025, 00:42
FYI (που λένε και στο χωριό μου :p) συμφορουμίτης έκανε πέρσι πάνω κάτω Ιταλία με Vespa :)
Το CBF600 που αναφέρεις (περί τα 75 άλογα τροχό, εκεί γύρω στα 200 220 κιλά ρεαλιστικό σύνολο) είναι ΑΨΟΓΟ για ταξίδι. Δεν είναι supersport, δεν είναι sport-touring, δεν είναι το κορυφαίο σε κάποια επίδοση, ΑΛΛΑ θα σε ταξιδεύει με 130-140 χλμ/ω ξεκούραστα και ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ όλη μέρα, έχει και την ανεμοκάλυψή του, παίρνει και τα σαμάρια του στην ουρά, μια χαρά.
Το είχα 15 χρόνια. Το CBF είναι άψογο. Ταξιδεύει ανετότατα και ξεκούραστα όλη μέρα. Το μοτέρ του είναι όντως βελούδινο, και 200ρίζει για πλάκα. Στα 140 απλά γουργουρίζει το μοτέρ :)
Έχω κάνει ταξίδια δικάβαλος και φορτωμένος, και δεν καταλάβαινε τίποτα ούτε αυτό, ούτε κι εγώ ως οδηγός.
Και τέλος, είναι τέρας αξιοπιστίας!
Για ταξίδι έτσι όπως το περιγράφεις, το ΧΤ είναι το πλέον ακατάλληλο... Εκτός και αν οι χώρες που λες είναι προς Ασία, νοτιοανατολική Ασία. Εκεί, ναι, η απλότητα του ΧΤ θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο για σέρβις, βλάβες....
Αν μιλάς για Ευρώπη, ότι είπε ο τηλέγονος....
taisteal
19/08/2025, 02:22
Αν κινηθείς Ευρώπη σκούτερ
Αν πας Ασία-Αφρική μόνο εξτι αρκεί να μην έχεις ευαίσθητο πωπουδάκι.
sanctusan
19/08/2025, 06:51
Αν κινηθείς Ευρώπη σκούτερ
Αν πας Ασία-Αφρική μόνο εξτι αρκεί να μην έχεις ευαίσθητο πωπουδάκι.
Αυτό ακριβώς
Το ΧΤ σώζεται κάπως με μία καλή σέλα
ΓιώργοςΤΤ
19/08/2025, 07:07
Με το ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΤ, που το ξέρω, το έχω συντήρηση σωστά, ξέρω όλα τα κουσουρια και τις πατέντες που έχει πάω παντού.
Με ΧΤ που θα αγοράσω τυχαία, δεν πάω ούτε μέχρι το περίπτερο.
Αν θες να πας Ευρώπη, έχει υπόψιν ότι η μοτοσυκλέτα πρέπει να είναι ολόκληρη, δηλαδή να έχει φλας λειτουργικά, καθρέφτες και εργοστασιακή εξάτμιση, όχι μπουρι Φ.60.
Για εμένα και τα δύο είναι ακατάλληλα για την δουλειά που θες να κάνεις.
Merimanga
19/08/2025, 10:22
Πως μετά από τέτοια ανάλυση δεν έβγαλες και την απόφαση να μας πεις πήγα εκεί για αυτούς τους λόγους
Προσωπικά όπως το ακούω
Μετά το cbf γιατί δεν είναι πολύ περίπλοκο για τετρακύλινδρο (αυτό με τα καρμπς)
Και τέλος το 1150 αν και εφόσον γνωρίζεις ότι έχει αλλάξει μια φορά δίσκο συμπλέκτη και άξονα
Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι το οτι το σκούτερ είναι στην εγγύηση ακόμα και αν βάλω το χεράκι μου (ακόμη κι αν ήταν κάτι εύκολο κι απλό) θα χάσω την εγγύηση. Απ' την άλλη δεν ξέρω τι παίζει με αντιπροσωπίες Yamaha του εξωτερικού. Τώρα για τον κώλο, ΘΑ ΔΟΥΜΕ, θα κρατήσω το "impossible is nothing".
sanctusan
19/08/2025, 10:23
Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι το οτι το σκούτερ είναι στην εγγύηση ακόμα και αν βάλω το χεράκι μου (ακόμη κι αν ήταν κάτι εύκολο κι απλό) θα χάσω την εγγύηση. Απ' την άλλη δεν ξέρω τι παίζει με αντιπροσωπίες Yamaha του εξωτερικού. Τώρα για τον κώλο, ΘΑ ΔΟΥΜΕ, θα κρατήσω το "impossible is nothing".
Μα αυτό λέμε, ανάλογα που θα πας. Αν πας ευρώπη, πας σε συνεργείο Yamaha και είσαι κομπλέ. Αν πας Ασία ή Αφρική πάρε το ΧΤ γιατί ανάλογα που είσαι μπορεί να μην υπάρχουν καν συνεργεία.
Merimanga
19/08/2025, 10:23
Προσωπικά όπως το ακούω
Σ' ευχαριστώ. Ένας απ' τους ενδοιασμούς μου για το 1150 είναι και τα ανταλλακτικά του και η πολυπλοκότητα ΚΑΙ το κόστος τους ΑΝ τυχόν συμβεί το οτιδήποτε. Όπως είπα και στον Γαύρο, το σκούτερ με φρενάρει λόγω εγγυήσεων κλπ.
Merimanga
19/08/2025, 10:25
Μα αυτό λέμε, ανάλογα που θα πας. Αν πας ευρώπη, πας σε συνεργείο Yamaha και είσαι κομπλέ. Αν πας Ασία ή Αφρική πάρε το ΧΤ γιατί ανάλογα που είσαι μπορεί να μην υπάρχουν καν συνεργεία.
Οκ δεν το κατάλαβα στην αρχή, σε ευχαριστώ και πάλι.
Merimanga
19/08/2025, 10:32
Για ταξίδι έτσι όπως το περιγράφεις, το ΧΤ είναι το πλέον ακατάλληλο... Εκτός και αν οι χώρες που λες είναι προς Ασία, νοτιοανατολική Ασία. Εκεί, ναι, η απλότητα του ΧΤ θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο για σέρβις, βλάβες....
Αν μιλάς για Ευρώπη, ότι είπε ο τηλέγονος....
Σε ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κατασταλάξει ακόμα για τις τοποθεσίες, μία σκέψη που κάνω τώρα είναι Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Τουρκία, Καζακστάν, Μογγολία, Κίνα, Ιαπωνία...
sanctusan
19/08/2025, 10:34
Σε ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κατασταλάξει ακόμα για τις τοποθεσίες, μία σκέψη που κάνω τώρα είναι Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Τουρκία, Καζακστάν, Μογγολία, Κίνα, Ιαπωνία...
Οργανωμένο σε βρήσκω :D
o_gavros
19/08/2025, 10:37
Το τεστ αντοχής των μαλακών σου μορίων, να ΜΗΝ είναι όταν ξεκινάς για αυτή τη μεγάλη βόλτα.
Επίσης για οπουδήποτε ανατολικότερα της Τουρκίας, το σκούτερ το ξεχνάς
motojojo
19/08/2025, 10:41
Αν κατάλαβα καλα, σκεφτεσαι το σκουτερ για ταξιδι στη Μογγολία και σε προβληματίζει η εγγύηση;
Αν πας Ιαπωνία πάρε το NMax και πήγαινε στα κεντρικά Yamaha. Λογικά αυτοί, αν σε πιστέψουν, θα σου δώσουν από μόνοι τους ένα ΧΤ να γυρίσεις :lol:
Merimanga
19/08/2025, 11:22
Αν κατάλαβα καλα, σκεφτεσαι το σκουτερ για ταξιδι στη Μογγολία και σε προβληματίζει η εγγύηση;
ΜΑΛΛΟΝ δεν έπρεπε να την αναφέρω :uplate:
Merimanga
19/08/2025, 11:26
Αν πας Ιαπωνία πάρε το NMax και πήγαινε στα κεντρικά Yamaha. Λογικά αυτοί, αν σε πιστέψουν, θα σου δώσουν από μόνοι τους ένα ΧΤ να γυρίσεις :lol:
Διακρίνω ένα ειρωνικό ύφος; Αν ναι, μήπως αντί για ειρωνία να βοηθούσες ή απλά να αγνοούσες; Ακόμη κι αν κάτι σου φαίνεται χαζό, γιατί νιώθεις την ανάγκη να το παίξεις ιστορία αγαπητέ μου, θα μπορούσες απλά να πεις δυο κουβέντες να με κατατοπίσεις; <3 Αν κάνω λάθος κι ήταν καλοπροαίρετος ο λόγος σου, σχώρα με.
sanctusan
19/08/2025, 11:31
Διακρίνω ένα ειρωνικό ύφος; Αν ναι, μήπως αντί για ειρωνία να βοηθούσες ή απλά να αγνοούσες; Ακόμη κι αν κάτι σου φαίνεται χαζό, γιατί νιώθεις την ανάγκη να το παίξεις ιστορία αγαπητέ μου, θα μπορούσες απλά να πεις δυο κουβέντες να με κατατοπίσεις; <3 Αν κάνω λάθος κι ήταν καλοπροαίρετος ο λόγος σου, σχώρα με.
Θεωρώ ότι διακρίνεις λάθος το χαβαλέ-πείραγμα με την ειρωνία
Merimanga
19/08/2025, 11:36
Θεωρώ ότι διακρίνεις λάθος το χαβαλέ-πείραγμα με την ειρωνία
Το ελπίζω και ζητάω συγγνώμη για την καχυποψία μου. Έχω δει πολλές φορές εδώ να υπάρχουν κακοπροαίρετα σχόλια, χωρίς να προσφέρουν κατι στο thread (πέρα από την ψυχαγωγία κάποιων).
motojojo
19/08/2025, 11:40
ΜΑΛΛΟΝ δεν έπρεπε να την αναφέρω :uplate:
Όχι καλά εκανες για να καταλάβουμε τη σοβαρότητα του πράγματος.
Όχι βρε συ, πλάκα κάνω. Απλά μου φαίνεται τραβηγμένο να θες να πας Μογγολία και Ιαπωνία με σκούτερ. Αν έλεγες για Ευρώπη θα σου έλεγα βουρ. Από την άλλη παίζει και το πόσα λεφτά θες να δώσεις για μηχανάκι, γιατί τέτοιο ταξίδι από μόνο του είναι πανάκριβο φαντάζομαι.
sanctusan
19/08/2025, 11:42
Το ελπίζω και ζητάω συγγνώμη για την καχυποψία μου. Έχω δει πολλές φορές εδώ να υπάρχουν κακοπροαίρετα σχόλια, χωρίς να προσφέρουν κατι στο thread (πέρα από την ψυχαγωγία κάποιων).
Προσωπικά δεν είμαι εδώ για να προσφέρω σε κάποιον αλλά για την ψυχαγωγία μου. Ακολουθώ τους κανόνες αλλά αν δε είχε και λίγο χαβαλέ, δεν θα είχε νόημα.
Κουβέντα για μηχανές και χαβαλές, το νόημα για μένα.
Χαλάρωσε....καμία ειρωνεία, καλοπροαίρετος χαβαλές είναι. Δω μέσα όλοι πειράζουμε ο ένας τον άλλον.
Αν διαβάσεις αρκετά θέματα θα το καταλάβεις.
Πάω τώρα να banαρω όσους μου την είπαν για την μπαγκαζιέρα..... :D
Merimanga
19/08/2025, 11:45
Όχι καλά εκανες για να καταλάβουμε τη σοβαρότητα του πράγματος.
100% Δεν είναι ούτε τρολλ ούτε απλά για να είχαμε να λέγαμε το thread.
Αν διάβασες στην αρχή (ή σε κάποια απάντησή μου) είπα πως δεν έχω κατασταλάξει για το σύνολο των χωρών κι ούτε είμαι άσσος της γεωγραφίας. ίσως θα έπρεπε πρώτα να έχω βρει την διαδρομή και ύστερα να κοιτάξω για μηχανάκι.
Merimanga
19/08/2025, 11:46
Χαλάρωσε....καμία ειρωνεία, καλοπροαίρετος χαβαλές είναι. Δω μέσα όλοι πειράζουμε ο ένας τον άλλον.
Αν διαβάσεις αρκετά θέματα θα το καταλάβεις.
Πάω τώρα να banαρω όσους μου την είπαν για την μπαγκαζιέρα..... :D
Είμαι ευαισθητούλης (πνευματικά, όχι ο ποπος μου) :p
sanctusan
19/08/2025, 11:48
100% Δεν είναι ούτε τρολλ ούτε απλά για να είχαμε να λέγαμε το thread.
Αν διάβασες στην αρχή (ή σε κάποια απάντησή μου) είπα πως δεν έχω κατασταλάξει για το σύνολο των χωρών κι ούτε είμαι άσσος της γεωγραφίας. ίσως θα έπρεπε πρώτα να έχω βρει την διαδρομή και ύστερα να κοιτάξω για μηχανάκι.
Αυτό είναι μια αλήθεια.
Διαλέγεις διαδρομή και μετά μηχανή ή το ανάποδο, αποφασίζεις το όχημα και μετά με βάση που μπορεί να φτάσει αποφασίζεις τις χώρες.
Αυτό είναι μια αλήθεια.
Διαλέγεις διαδρομή και μετά μηχανή ή το ανάποδο, αποφασίζεις το όχημα και μετά με βάση που μπορεί να φτάσει αποφασίζεις τις χώρες.
Θα προσθέσω, και που φτάνει η τσέπη....
Merimanga
19/08/2025, 11:50
Και για λίγο extra context, οι επιλογές που είχα στην κεφάλα μου εξαρχής είναι αυτές, διότι θα προτιμούσα να γλιτώσω όσο περισσότερα γίνεται στα έξοδα του μοτό και να φάω όσα περισσότερα γίνεται σε κάθε τοποθεσία. Δεν είναι τυχαίες οι επιλογές μοτο 20+ ετών.
sanctusan
19/08/2025, 11:55
Για μένα δεν είναι σωστός τρόπος σκέψης.
Θα περάσεις πολλές ώρες πάνω στη μηχανή για να είσαι σε μια παλιατζούρα που πηθανόν να σε αφήσει οπουδήποτε.
Αν δε σε νοιάζει το ταξίδι με μηχανή και θες απλά φθηνό μεταφορικό, πήγαινε με το τρένο, just saying
Merimanga
19/08/2025, 11:55
Δουλεύω remote με (για δεδομένα Ελλάδας) καλό μισθό. Άρα η δουλειά δεν σταματάει (όσο έχει μπαταρία το λάπτοπ και πρόσβαση στο διαδίκτυο), δεν χρειάζεται δηλαδή να αποταμιεύσω εξ αρχής όσα χρήματα (+1 μαξιλαράκι ασφαλείας για τυχόντα σκηνικά) χρειάζονται για ΟΛΟ το ταξίδι. Δεν λέω να φύγω με 200€ στην τσέπη κι έχει ο θεός, ελπίζω να καταλαβαίνετε το σκεπτικό μου. Θα υπάρξει προτεοιμασία και πλάνο προφανώς, ΑΛΛΑ το θέλω και λίγο πάμε κι όπου μας βγάλει (μέχρι ενός σημείου).
Merimanga
19/08/2025, 11:57
Θα περάσεις πολλές ώρες πάνω στη μηχανή για να είσαι σε μια παλιατζούρα που πηθανόν να σε αφήσει οπουδήποτε.
Αν δε σε νοιάζει το ταξίδι με μηχανή και θες απλά φθηνό μεταφορικό, πήγαινε με το τρένο, just saying
Δεν θα υπήρχε αυτό το thread εδώ, θα ήτανε σε κάποιο facebook group με κόσμο που ταξιδεύει κάνοντας ωτοστόπ.
o_gavros
19/08/2025, 12:05
Βούρ στον πατσά.
Σήμερα είμαστε,αύριο δεν είμαστε
harris_x
19/08/2025, 12:08
Αυτό ακριβώς
Το ΧΤ σώζεται κάπως με μία καλή σέλα
Προσωπικά δεν είμαι εδώ για να προσφέρω σε κάποιον αλλά για την ψυχαγωγία μου. Ακολουθώ τους κανόνες αλλά αν δε είχε και λίγο χαβαλέ, δεν θα είχε νόημα.
Κουβέντα για μηχανές και χαβαλές, το νόημα για μένα.
Τα παραπάνω πάντως μοιάζουν με προσφορά στο θέμα του φίλου :winka:
Merimanga
19/08/2025, 12:11
Σταμάτα...είμαι παρεξηγιάρης. :eek:
harris_x
19/08/2025, 12:14
Δε σου φαίνεται :beer:
Welcome :beer::beer::beer:
sanctusan
19/08/2025, 12:25
:D :D :D :D :D :D
Ναι αλλά το κάνω για ψυχαγωγικούς λόγους :p
Merimanga
19/08/2025, 12:29
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕΕΕ :cry::cry::cry::cry: :lol::lol::lol::lol::lol:
harris_x
19/08/2025, 12:32
:D :D :D :D :D :D
Ναι αλλά το κάνω για ψυχαγωγικούς λόγους :p
:moutza::moutza::moutza:
* και δε μ' αρέσει αυτό το emoji... :yuck: , αλλα σου χρειαζότανΕ :a38:
Θα σε φτιάξουμε εμεις, έννοια σου :p
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕΕΕ :cry::cry::cry::cry: :lol::lol::lol::lol::lol:
Αμ, δεν πρόκειται, έπεσες σε περίοδο που γενικά είναι νεκρό το κλίμα, οπότε....τράβα κουπί και κλάψε όσο θες :tooth:
Διακρίνω ένα ειρωνικό ύφος; Αν ναι, μήπως αντί για ειρωνία να βοηθούσες ή απλά να αγνοούσες;
Μπαίνει, λοιπόν, ένας τυχαίος τύπος σε ένα φόρουμ, με ακριβώς 0 συμμετοχή σε οτιδήποτε το αφορά, μόνο για να λύσει το πρόβλημά του, και έχει την απαίτηση όλοι να τρέξουν να τον βοηθήσουν (ή να προσπεράσουν) πριν εξαφανιστεί ξανά. Μέχρι να χρειαστεί πάλι βοήθεια. Κοίτα να δεις πράγματα.
Merimanga
19/08/2025, 13:35
Μπαίνει, λοιπόν, ένας τυχαίος τύπος σε ένα φόρουμ, με ακριβώς 0 συμμετοχή σε οτιδήποτε το αφορά, μόνο για να λύσει το πρόβλημά του, και έχει την απαίτηση όλοι να τρέξουν να τον βοηθήσουν (ή να προσπεράσουν) πριν εξαφανιστεί ξανά. Μέχρι να χρειαστεί πάλι βοήθεια. Κοίτα να δεις πράγματα.
\(^o^)/ αγκαλίτσα; Χρειάζεσαι λίγη αγάπη..
Έλα βρε συ, είναι και ο Merimanga παρεξηγιάρης, μην γίνεσαι κι εσύ αυστηρός. Όλοι τυχαίοι δεν ήμασταν (ή είμαστε ακόμη) οταν ήρθαμε εδώ; Για να ρωτήσεις κάτι δηλαδή σε ένα forum, πρέπει να έχεις ιστορικό συμμετοχής πρώτα; Ή είναι απαραίτητο, να συννεχίσεις να γράφεις; Ούτε βλέπω κάποια απαίτηση "όλοι να τρέξουν". Απλά τον πείραξε η ειρωνία, που βέβαια ήταν υπερβολικό μιας και ήταν προφανές ότι ήταν απλά ένα αστείο.
SeniorCanardo
19/08/2025, 14:40
Με το ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΤ, που το ξέρω, το έχω συντήρηση σωστά, ξέρω όλα τα κουσουρια και τις πατέντες που έχει πάω παντού.
Με ΧΤ που θα αγοράσω τυχαία, δεν πάω ούτε μέχρι το περίπτερο.
Ρε συ θα μας τρελάνεις, το δικό σου δεν πάει ούτε μέχρι το λιμάνι να το ρίξεις στην θάλασσα, όχι να πάει στην Ασία. :bawl:
Για τον φίλο που ρωτάει.
ΕΓΩ μοτοσυκλέτα 25 ετίας (και μάλιστα μονοκύλινδρη), δεν θα την έπαιρνα για μακρινό ταξίδι.
Εκτός και αν του έχει γίνει πρόσφατος, εξονυχιστικός έλεγχος και ανακατασκευή, όπου απαιτείται, από ΜΑΣΤΟΡΑ (με όλα τα γράμματα κεφαλαία), που γνωρίζω και εμπιστεύομαι.
Έπειτα κάνα δυο κοντινά, δοκιμαστικά ταξίδια και μετά βλέπουμε.
Ειδικά το XT που ήταν η χαρά του κάγκουρα, που έκανε τη μετάβαση από παπί σε μοτό και είναι τα περισσότερα, πάρε το ένα, κάψε το άλλο.
Άσε τον "παπά" "δεν σπάνε, δεν χαλάνε", πάνε ρώτα κάνα "μαντρά" πόσα κομμένα έχει.
Από την άλλη αν ψάχνεις για "True Adventure", "Πάμε και όπου βγει", "Ταναπου όλα", "Ichy φλωράκι eat my dust" και άλλα τέτοια...
Όρμα, απάνω τους και σε καλό να σου βγει.
Πάντως, το δικό μου μονοκύλινδρο παρτάλι 20ετίας, δεν το εμπιστεύομαι ούτε για 200χλμ ταξίδι και μόνο όπου φτάνει η οδική.
Best of luck, θα σου χρειαστεί.
:beer:
\(^o^)/ αγκαλίτσα; Χρειάζεσαι λίγη αγάπη..
Sendnudes και το συζητάμε.
Τα XT600 είναι όλα λιωμένα. Όλα.
patsavour
19/08/2025, 19:05
Μην ξοδεύεσαι σε χρεπια 30ετιας.Κρατα το σκούτερ και πήγαινε το ταξιδακι σου,αφού είσαι και μέσα στην εγγύηση.Για να πας , αλλά και να γυρίσεις.Αργοτερα όταν θα μαζέψεις χρήμα, πάρε κάτι με περισσότερα κυβικά,για να κάνεις πιο μακρυνό,και πιο άνετο ταξίδι.
taisteal
20/08/2025, 02:25
Τα XT600 είναι όλα λιωμένα. Όλα.
Υπάρχουν πολλά που είναι σαν καινούργια απλα βγαίνουν Κυριακές αργίες κτλ βόλτα.
Μεριμαγκα με πολλή αγάπη θα σου πω οτι όταν αναλώνεσαι στο ποιο μηχανάκι είναι καλύτερο για το τάδε ή το δείνα ταξίδι τότε συνήθως δεν πας πουθενά.
Είναι απλά τα πράγματα,όπου εχει πολιτισμό πας με οτι θες και όπου δεν έχει παίρνεις ενα που δεν σπάει δεν χαλάει,το μαζεύεις και δρόμο.
turogalos
20/08/2025, 04:38
Πώς νιώθεις με το ΝΜΑΧ φορτωμένο σε πολύωρη διαδρομή με μεγάλες ταχύτητες; Μπορείς να πηγαίνεις 2-3 ώρες χωρίς στάση σε αυτοκινητόδρομο με όριο 120χλμ/ω αργά το βράδυ για να φτάσεις στον προορισμό/ξενοδοχείο σου, ίσως και πριν αρχίσει η βροχή; Τέτοια ταξίδια δεν είναι μόνο βόλτα, έχουν πολλή κούραση και πρέπει να κάνεις αρκετά χιλιόμετρα μέχρι τον προορισμό σου. Αν σταματήσεις αλλού, τότε έχασες τα λεφτά του δωματίου που είχες κρατήσει. Είναι σαν να σηκώνεσαι το πρωί στην Αθήνα, πας στον Βόλο όπου και ξεκουράζεσαι μαξ 1 ωρίτσα και μετά γυρνάς πίσω Αθήνα. Στον γυρισμό σε πιάνει αέρας και για 2 ώρες είσαι στην τσίτα να μην σε πάρει και πετάξει στο αντίθετο ρεύμα. Φτάνεις κομμάτια σπίτι. Την επόμενη το πρωί ξυπνάς και ξανακάνεις την ίδια διαδρομή. Αν είσαι άτυχος με βροχή. Πώς νομίζεις θα είναι το κορμί σου με τέτοια καταπόνηση;
Δεν κρίνω το ΝΜΑΧ μιας και εγώ ΧΜΑΧ έχω. Αλλά επειδή το 1960 κάνανε τον γύρω της Ευρώπης δικάβαλα με 50άρα Βέσπα δεν σημαίνει πως θα ήταν λογικό το 2025. Όσο για μονοκύλινδρο 600άρι σε ταξίδι...... :cry:
kostaskk
20/08/2025, 11:18
Νmax γιατί απλά ρίχνεις έναν σάκο στα πόδια άντε και καμιά τσάντα στην σχάρα και έφυγες, με φορτιστή, πάρε και κάναν ιμάντα μαζί,, η εγγύηση γιατί είναι πρόβλημα? Στην τελική βγάλε ντιζα κοντέρ η καλώδιο ότι έχει να μην γράψει χιλιόμετρα.. φίλος μου προτιμούσε παπί για να πάει παραλία 10 κμ απόσταση με στροφες γιατί το χτ τον κουραζε, έφτανε ιδρωμενος με το χτ, ενώ το είχαν μπιελαρει σε κάτι 160αρες τρέχοντας να προλάβουν πλοίο,, δλδ θα πρέπει να πας με 100 θα έχει κραδασμούς,ίσως μικρή αυτονομία, κατανάλωση λαδιού.
strokt up
20/08/2025, 14:37
Ζόρικο το χτ στο ταξίδι, ακόμα και με 250αρι ss θα μπορείς να κρατήσεις υψηλότερη μέση ταχύτητα. Μου κάνει εντύπωση που δεν πρότεινε κανείς ενα varadero mk2/mk3 ή κανένα v-strom/transalp.
160χλμ απόσταση έκανα με το Χτ 600.Η σέλα δεν με ενόχλησε καθόλου.Αυτο που με ενόχλησε ήδη στα πρώτα 50χλμ ήταν οι κραδασμοί στα γκρίπ.Στα διόδια όπου έπιασα τα κέρματα κουδουνιζαν όλα τα νεύρα των χεριών μου
Πάντως, το δικό μου μονοκύλινδρο παρτάλι 20ετίας, δεν το εμπιστεύομαι ούτε για 200χλμ ταξίδι και μόνο όπου φτάνει η οδική.
Κακώς φίλε,χάνεις! και ανταποδίδω :beer: Πιάνουν τα χέρια σου,δεν είσαι άσχετος γενικά,σίγουρα το έχεις μαζέψει.
Πιθανότητα να σε αφήσει έχει και το καινούργιο, εδώ τα διαβάζω δηλαδή .Βλέπω πολλά γέρικα σκυλιά να γυρνάνε εκεί έξω,
το ότι είναι σχεδόν ακατάλληλο λόγο εντούρο ας πούμε σχήματος άλλο καπέλο αυτό.
SeniorCanardo
20/08/2025, 18:44
Κακώς φίλε,χάνεις! και ανταποδίδω :beer: Πιάνουν τα χέρια σου,δεν είσαι άσχετος γενικά,σίγουρα το έχεις μαζέψει.
Πιθανότητα να σε αφήσει έχει και το καινούργιο, εδώ τα διαβάζω δηλαδή .Βλέπω πολλά γέρικα σκυλιά να γυρνάνε εκεί έξω,
το ότι είναι σχεδόν ακατάλληλο λόγο εντούρο ας πούμε σχήματος άλλο καπέλο αυτό.
Ναι μωρέ, αλλά και τα μέταλλα γερνάνε μαζί μας.:D
Μια καδένα που είναι στα όρια, ένα πιστονάκι που τσιμπάει λαδάκι, μια τσιμούχα που στάζει, μια φουρκέτα που θέλει αλλαγή, κλπ. μια μοτό 25ετίας πάντα κάτι θα ζητάει και δεν ξέρεις ακριβώς πότε.
Κανείς δεν κάνει ανακατασκευή μηχανάκι για να το πουλήσει έτοιμο στον επόμενο, άσχετο που όλα στο car είναι άψογα.
Αυτό που θέλω να πω και αφορά τον φίλο (αν παρακολουθεί το θέμα ακόμα) είναι πως, θα δώσει 2,5 χιλιάρικα για να πάρει ένα XT, πιθανότατα θα χρειαστεί να μαζέψει αρκετά πράγματα, άρα και επιπλέον χρήματα και πάντα στο μυαλό του θα υπάρχει το ερώτημα, "Λες να σκάσει;".
Και άντε να είσαι κάπου στην Ελλάδα και να μείνεις, αν σου μείνει όμως κάπου στη μέση του "Πουθενιστάν";
Έχω παράδειγμα φίλου που ξεκίνησε να πάει Βαλκάνια και δεν πρόλαβε να φτάσει ούτε στα σύνορα και ας έκανε τα σέρβις τακτικά και ας το είχε πάρει δυο μέρες πριν από το μάστορα. (Σημείωση, δεν έφταιγε ο μάστορας, το γέρικο μουλάρι έφταιγε.).
Από την άλλη life is a gamble, που λένε και οι τουρίστες.
Sotirisxt
21/08/2025, 13:43
Δεν είναι όλα τα ΧΤ λιωμένα υπάρχουν ΧΤ που ακόμα είναι σαν καινούργια δεν τα έχουν πάρει όλα οι καγκουρες..Και αν υπάρχουν ΧΤ σε μάντρες που να δεις πόσα ΚΤΜ υπάρχουν..Σε ΧΤ που γίνονται τακτικά service πας παντού και δεν σε αφήνει στα καλά καθούμενα, γιατί σαν μονοκύλινδρο σε προειδοποιεί αν κάτι δεν πάει καλά αν είναι βαλβίδα η κάτι άλλο τώρα αν μιλάμε για ρεύματα πάλι σου δίνει σημαδια..Όσο για αυτό που διάβασα ότι βολεύει παπί και όχι ΧΤ οκ ανωμαλίες υπάρχουν τι να κάνουμε...
SeniorCanardo
21/08/2025, 14:03
Δεν είναι όλα τα ΧΤ λιωμένα υπάρχουν ΧΤ που ακόμα είναι σαν καινούργια δεν τα έχουν πάρει όλα οι καγκουρες..
178 αυτή τη στιγμή στο Car, για βάλε 2-3 να δούμε που αξίζουν, να βοηθήσουμε τον φίλο να βρει κάτι.
Αν δεν το πάρει αυτός, παίζει να το πάρω εγώ.
Και αν υπάρχουν ΧΤ σε μάντρες που να δεις πόσα ΚΤΜ υπάρχουν..
Άσχετο άλλα πάντα καλό.
Δεν είδα βέβαια να του προτείνει κανείς KTM.
Σε ΧΤ που γίνονται τακτικά service πας παντού και δεν σε αφήνει στα καλά καθούμενα, γιατί σαν μονοκύλινδρο σε προειδοποιεί αν κάτι δεν πάει καλά αν είναι βαλβίδα η κάτι άλλο τώρα αν μιλάμε για ρεύματα πάλι σου δίνει σημαδια...
Ναι σφυρίζει κλέφτικα 3 φορές.
Αν έχει γίνει ανακατασκευή και είναι στην πένα σαν το δικό σου, που έχεις ρίξει και ένα σκασμό λεφτά, ξέρει το μηχανάκι ή είναι γενικά έμπειρος, τότε μπορεί.
Sotirisxt
21/08/2025, 14:33
Κατά καιρούς μερικοί πουλάνε διαμάντια πραγματικά στο car.gr είναι να σε πιάνουν τα γέλια με την κατάσταση που είναι τραγική και την τιμή που είναι στον Θεό,και γράφουν κιόλας σε άριστη κατάσταση..Ναι το δικό μου όντως έχει πέσει πολύ χρήμα και δεν το μετανιώνω γιατί το έστησα όπως ήθελα,στο ηλεκτρονικό κοντέρ που έχω βάλει έχει και βολτόμετρο και βλέπω ανα πάσα στιγμή αν κάτι δεν πάει καλά με τα ρεύματα..Αλλά πηνία, ανόρθωτης η και ηλεκτρονική πάντα σε προειδοποιούν εκτός και αν το βλέπω έτσι εγώ λόγω εμπειρίας και προσωπικής απασχόλησης με τα ΧΤ..
strokt up
21/08/2025, 14:35
178 αυτή τη στιγμή στο Car, για βάλε 2-3 να δούμε που αξίζουν, να βοηθήσουμε τον φίλο να βρει κάτι.
Αν δεν το πάρει αυτός, παίζει να το πάρω εγώ.
Όπως τα ξεχώρισα εγώ απο το πιο ακριβό στο πιο φθηνό-το οποίο παρεπιπτόντως φένεται τίμιο και αυτό.
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/338604808-yamaha-xt-600e
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/47882926-yamaha-xt-600e
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/48039571-yamaha-xt-600e
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/48076372-yamaha-xt-600e
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/44420247-yamaha-xt-600e
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/48421004-yamaha-xt-600e
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/46925581-yamaha-xt-600e
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/47947505-yamaha-xt-600e
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/47021224-yamaha-xt-600e
bonus ενα motard https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/30129771-yamaha-xt-600e
harris_x
21/08/2025, 14:37
Όπως τα ξεχώρισα εγώ απο το πιο ακριβό στο πιο φθηνό-το οποίο παρεπιπτόντως φένεται τίμιο και αυτό.
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/338604808-yamaha-xt-600e
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/47882926-yamaha-xt-600e
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/48039571-yamaha-xt-600e
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/48076372-yamaha-xt-600e
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/44420247-yamaha-xt-600e
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/48421004-yamaha-xt-600e
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/46925581-yamaha-xt-600e
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/47947505-yamaha-xt-600e
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/47021224-yamaha-xt-600e
bonus ενα motard https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/30129771-yamaha-xt-600e
πλάκα κάνεις έτσι;;
ΓιώργοςΤΤ
21/08/2025, 14:48
Έπεσα από το κρεβατι, χωρίς πλάκα. Ειδικά το τελευταίο, μεγάλη ευκαιρία....
Ρε σοβαρά τώρα, 6.700€ ΧΤ 600? Ούτε καινουργιο δεν είχε τόσο.
harris_x
21/08/2025, 14:59
είναι μόνο για γνώστες :bawl:
taisteal
21/08/2025, 15:04
Ντροπή λίγο
6700 για εξτι
Ότι να'ναι το μυαλό του καθενός
Είναι το Last Edition, δεν είναι το απλό.
SeniorCanardo
21/08/2025, 15:40
Εδώ είναι το μυστικό ρε άμπαλοι...
"* ΑΤΡΑΚΑΡΙΣΤΟ - ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΧΤ !"
Τι να υπονοεί ο "γνώστης", ότι τα περισσότερα έχουν φάει σέντρα... :hmm:
strokt up
21/08/2025, 15:48
πλάκα κάνεις έτσι;;
το ζητουμενο ήταν να βρεθεί καθαρό εξτι, δεν βάλαμε ταβάνι στην τιμή. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα.
Sotirisxt
21/08/2025, 17:01
το ζητουμενο ήταν να βρεθεί καθαρό εξτι, δεν βάλαμε ταβάνι στην τιμή. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα.
Απλά είδαμε πως υπάρχουν καθαρά ΧΤ ναι κάποια με υπερβολική τιμή αλλά εδειξες πως δεν είναι όλα λιωμένα..
Ντροπή λίγο
6700 για εξτι
Ότι να'ναι το μυαλό του καθενός
Γιατί; :confused:
Τόσα του λείπουν, τόσα θέλει, ελεύθερη αγορά έχουμε.
Το αν πουληθεί ποτέ, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
(παίζει έντονα και να τον προγκάει η σύζυγος να το δώσει.....):lol:
doctoras
21/08/2025, 19:02
Πάντα μπορούν να βρεθούν μοντέλα με ελάχιστα για την ηλικία χλμ , άβαφα, προσεγμένα, καλοσυντηρημένα και με ένα ή δύο κάτοχους.
Δεν πάει να πει ότι όσοι αγοράζουν γενικώς μοτοσυκλετες θα τις λιώσουν στα χλμ.
Τώρα ως πωλητές υπάρχουν αυτοί που θα βάλουν μια μέση τιμή με βάση την διατήρηση του μοντέλου
Υπάρχουν και αυτοί που βάζουν εξωπραγματικές για την ελληνική αγορά τιμές
Αυτοί με τις εξωπραγματικές τιμες θα ήταν πιο λογικό να τα αναρτούν στο mobile.de ή στο αγγλικό auto trade και όχι στο car.gr που ο μέσος υπάλληλος του φτάνει ο μισθός τις πρώτες 20 ημέρες.
Γιατί οι «γνώστες» (δηλαδή συλλέκτες που έχουν πολλά λεφτά και καψούρα με τις μοτοσυκλετες) είναι ελάχιστοι μη πω μονοψήφιος ο αριθμός και έχουν μαζέψει ήδη πολλά μοντέλα στην κατοχή τους).
Συνεπώς αγορά με «γνώστες» στην Ελλάδα δεν υφίσταται
strokt up
21/08/2025, 19:55
Πάντα μπορούν να βρεθούν μοντέλα με ελάχιστα για την ηλικία χλμ , άβαφα, προσεγμένα, κακοσυντηρημένα και με ένα ή δύο κάτοχους.
Δεν πάει να πει ότι όσοι αγοράζουν γενικώς μοτοσυκλετες θα τις λιώσουν στα χλμ.
Τώρα ως πωλητές υπάρχουν αυτοί που θα βάλουν μια μέση τιμή με βάση την διατήρηση του μοντέλου
Υπάρχουν και αυτοί που βάζουν εξωπραγματικές για την ελληνική αγορά τιμές
Αυτοί με τις εξωπραγματικές τιμες θα ήταν πιο λογικό να τα αναρτούν στο mobile.de ή στο αγγλικό auto trade και όχι στο car.gr που ο μέσος υπάλληλος του φτάνει ο μισθός τις πρώτες 20 ημέρες.
Γιατί οι «γνώστες» (δηλαδή συλλέκτες που έχουν πολλά λεφτά και καψούρα με τις μοτοσυκλετες) είναι ελάχιστοι μη πω μονοψήφιος ο αριθμός και έχουν μαζέψει ήδη πολλά μοντέλα στην κατοχή τους).
Συνεπώς αγορά με «γνώστες» στην Ελλάδα δεν υφίσταται
Ανα καιρούς "ξένοι" ψωνίζουν απο το car.gr. Τώρα τελευταία έγινε μια απόβαση από Ιταλία και φύγανε μερικές αυτοκινητάμαξες μόνο με punto gt για παράδειγμα.
doctoras
21/08/2025, 21:47
Ανα καιρούς "ξένοι" ψωνίζουν απο το car.gr. Τώρα τελευταία έγινε μια απόβαση από Ιταλία και φύγανε μερικές αυτοκινητάμαξες μόνο με punto gt για παράδειγμα.
Ναι το ξερω κατά καιρούς είχα κάποιες κλήσεις από βαλκανιους, αλλά το δείγμα είναι μικρό για να πεις.. Ενώ η πλατφόρμα mobile.de έχει και ευρωπαϊκές καταχωρήσεις
Τώρα αν φτάσουμε να πάει να γίνει όπως με τα σπίτια (που συμπολίτες μας λόγω παρατεταμένης οικονομικής κρίσης) πουλάνε σε βαλκανιους, ειδικά εδώ πάνω βορεια Ελλάδα, - τι είσαι βαλκάνιος ενδιαφερόμενος; x 2 αν θέλεις..
Merimanga
22/08/2025, 09:05
Ακόμα εδώ είμαι... :nono:
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον strokt up για την έρευνα αγοράς.
Γνωρίζω πως στην πλειοψηφία τους τα xt είναι ΛΙΩΜΕΝΑ και ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΑ όπως και τα 640 (μιας και αναφέρθηκε κάπου η πορτοκαλί Θεά), αλλά υπάρχουν και xt που απλά πήγαιναν απ' το σημείο Α στο σημείο Β χωρίς καγκουριές και χωρίς γυφτιές (στα service τους).
Αν είναι να "μπλέξω" με xt, ας είναι ένα γέρικο που είχε χρήση παπιού κι όχι smr.
Τώρα αν είναι να δωσω 6700 για xt, ας τα δωσω για 950/990 που το χω και καψούρα (και πάει και παντού) κι ας φάω τα υπόλοιπα σε τρόμπες νερου, συμπλέκτη, βενζίνης και τζαμάκια αντλίας πίσω φρένου. :beer: Α..ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΒΕΝΖΙΝΗ
Σήμερα ζαχάρωνα cbf, αύριο λογικά 1150 :smokin:
SeniorCanardo
22/08/2025, 09:31
Ακόμα εδώ είμαι... :nono:
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον strokt up για την έρευνα αγοράς.
Γνωρίζω πως στην πλειοψηφία τους τα xt είναι ΛΙΩΜΕΝΑ και ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΑ όπως και τα 640 (μιας και αναφέρθηκε κάπου η πορτοκαλί Θεά), αλλά υπάρχουν και xt που απλά πήγαιναν απ' το σημείο Α στο σημείο Β χωρίς καγκουριές και χωρίς γυφτιές (στα service τους).
Αν είναι να "μπλέξω" με xt, ας είναι ένα γέρικο που είχε χρήση παπιού κι όχι smr.
Τώρα αν είναι να δωσω 6700 για xt, ας τα δωσω για 950/990 που το χω και καψούρα (και πάει και παντού) κι ας φάω τα υπόλοιπα σε τρόμπες νερου, συμπλέκτη, βενζίνης και τζαμάκια αντλίας πίσω φρένου. :beer: Α..ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΒΕΝΖΙΝΗ
Σήμερα ζαχάρωνα cbf, αύριο λογικά 1150 :smokin:
Κατασταλαγμένο, σε βλέπω και εσένα. :bawl:
Welcome to the rabbit hole!
Lioulios
23/08/2025, 01:31
Εχεις γραψει πουθενα πόσο είνα το μπάτζετ σου για μηχανακι ?
Αυτα που αναφερεις απο την αρχη εκτος του οτι δεν εχουν τιποτα κοινο , εχουν και διαφορετικες τιμες .
Ενα τετοιο ταξίδι απαιτει γνωσεις που φαινεται οτι δεν εχεις . 1η δουλεια λοιπον , πιασε δες πως γινεται και αν ειναι δυνατον , μίλα με ατομα που το εχουν κανει.
Μεχρι την Ιταλία και τρυγυρω μπορει να παει ο καθενας .Εσυ θες να φτασεις στην Κίνα .Αυτο χωρια του οτι θελει νεφρα , απαιτει και καλη προετοιμασια που διαφερει κατα πολυ απο μια απλη βολτα στα Βαλκανια και την Ευρωπη.
Ο προγραμματισμος πογ θα κανεις ειναι βασικοτερος απο το ιδιο το μηχανακι.
Το γεγονος οτι αναφερθηκε το σκουτερ και στη συνεχεια υπηρχαν ατομα που το δεχθηκαν σαν επιλογη ; με ξεπερναει . Και οχι και κανενα σκουτερ δηλ που θα μπορουσε κιολας να παει , αλλα το συγκεκρημενο που ειναι για να πηγαινεις να παρεις ψωμί και τσιγαρα .
Ενα ωραιο μηχανακι που θα μπορουσες να εχεις για αυτο το ταξίδι ειναι το himalayan.
Εγω παντως αν εκανα αυτο που θες να κανεις , αυτο θα επαιρνα .
Επισης θα κοιταγα μιας και οπως λες ασχολησαι με ιντερνετ κτλ , οποτε εχεις το νόΟΥ χάου να δω τι επιλογες υπαρχουν σε καποιες απο τις χωρες που θα παω σε ενοικίαση μοτο - παπιού και παρκινγκ το αλλο .
Καπογ ειχε πεσει το ματι μου παλιοτερα σε μια περιπτωση που καποιος - καποιοι ( δεν θυμαμαι) ειχαν αγορασει παπι και μετα το περας της φασης το πουλησαν παλι....εκει κατω ...στις Ασίες .
Οπως και να χει δες τα ολα αυτα , κατασταλαξε και παρε τις αποφασεις σου με κριτήριο παντα τη λογική και οχι το συναισθημα .
Σου ευχομαι απο τα βαθη της καρδιας μου αδελφέ να κανεις αυτο που ονειρεύεσαι και να το ευχαριστηθείς . Ελπιζω καποια στιγμή να ανοιξω καινα δω φωτογραφιες σου απο την αλλη ακρη του κοσμου .
Merimanga
23/08/2025, 17:53
Εχεις γραψει πουθενα πόσο είνα το μπάτζετ σου για μηχανακι ?
Αυτα που αναφερεις απο την αρχη εκτος του οτι δεν εχουν τιποτα κοινο , εχουν και διαφορετικες τιμες .
Ενα τετοιο ταξίδι απαιτει γνωσεις που φαινεται οτι δεν εχεις . 1η δουλεια λοιπον , πιασε δες πως γινεται και αν ειναι δυνατον , μίλα με ατομα που το εχουν κανει.
Μεχρι την Ιταλία και τρυγυρω μπορει να παει ο καθενας .Εσυ θες να φτασεις στην Κίνα .Αυτο χωρια του οτι θελει νεφρα , απαιτει και καλη προετοιμασια που διαφερει κατα πολυ απο μια απλη βολτα στα Βαλκανια και την Ευρωπη.
Ο προγραμματισμος πογ θα κανεις ειναι βασικοτερος απο το ιδιο το μηχανακι.
Το γεγονος οτι αναφερθηκε το σκουτερ και στη συνεχεια υπηρχαν ατομα που το δεχθηκαν σαν επιλογη ; με ξεπερναει . Και οχι και κανενα σκουτερ δηλ που θα μπορουσε κιολας να παει , αλλα το συγκεκρημενο που ειναι για να πηγαινεις να παρεις ψωμί και τσιγαρα .
Ενα ωραιο μηχανακι που θα μπορουσες να εχεις για αυτο το ταξίδι ειναι το himalayan.
Εγω παντως αν εκανα αυτο που θες να κανεις , αυτο θα επαιρνα .
Επισης θα κοιταγα μιας και οπως λες ασχολησαι με ιντερνετ κτλ , οποτε εχεις το νόΟΥ χάου να δω τι επιλογες υπαρχουν σε καποιες απο τις χωρες που θα παω σε ενοικίαση μοτο - παπιού και παρκινγκ το αλλο .
Καπογ ειχε πεσει το ματι μου παλιοτερα σε μια περιπτωση που καποιος - καποιοι ( δεν θυμαμαι) ειχαν αγορασει παπι και μετα το περας της φασης το πουλησαν παλι....εκει κατω ...στις Ασίες .
Οπως και να χει δες τα ολα αυτα , κατασταλαξε και παρε τις αποφασεις σου με κριτήριο παντα τη λογική και οχι το συναισθημα .
Σου ευχομαι απο τα βαθη της καρδιας μου αδελφέ να κανεις αυτο που ονειρεύεσαι και να το ευχαριστηθείς . Ελπιζω καποια στιγμή να ανοιξω καινα δω φωτογραφιες σου απο την αλλη ακρη του κοσμου .
Το μπάτζετ είναι 3000 (χρέπι xt με ό,τι χρειαστεί για να γίνει 100% αξιόπιστο) μέχρι 5000 το πολύ πολύ (cbf, 1150).
Όπως είδες ό,τι μοντέλο ανέφερα είναι αποδεδειγμένα άθραυστο (σε λογικά πλαίσια πάντα), για το himalayan δεν έχω καμία απολύτως άποψη, πάντα μου ήταν αδιάφορο, ΑΛΛΑ σ αυτή τη φάση ψάχνω ένα μηχανάκι αυστηρά για χρήση σαν εργαλείο κι όχι για γούστα άρα μπορεί και να καταλήξω εκεί αν και 1κύλινδρο (ποιος ξέρει; σίγουρα όχι εγώ :lol: )
Όντως όλα είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Το xt είναι ψοφίμι 1κύλινδρο, χωρίς καμία προστασία, αλλά πολύ φθηνό. Το cbf είναι 4κύλινδρο, φθηνό ταξιδιάρικο, με την κατάλληλη νομίζω προστασία από αέρα, αλλά αυστηρά δρόμου και το 1150 2κύλινδρο επίσης ταξιδιάρικο, στιβαρό (κουμούτσα), στην πλειοψηφία τους τα gs κόβουν τα δύσμοιρα βόλτες με την αθήνα με φορτωμένο μόνιμα ένα 3βαλιτσο από καφετέρια σε καφετέρια (δεν λέω για όλους προφανώς) και δεν ξέρω, αυτή η εικόνα μου χει μείνει από μικρός, πως είναι το must μηχανάκι για τεράστιο ταξίδι. Το xt πάει παντού (αλλά σου βγάζει την ψυχή) το cbf μόνο δρόμο, αλλά άνετα και το 1150 έχω την εντύπωση πως επίσης πάει παντού, αρκεί να μην πέσει πουθενά, γιατί θες 2 άτομα να το σηκώσετε.
Άμα είναι να πάρεις μονοκύλινδρο, κοίτα και το F650 gs. Ελαφρύ είναι, γκαζάκι μια χαρά για το είδος του, πάει και σε χωματόδρομο. Κατανάλωση μικρομεσαίου σκούτερ. Και συνήθως δεν το έχουν κανίβαλοι.
Tallyban
23/08/2025, 19:36
Συμφωνώ 100%, και το λέω εγώ που με τα ευρωπαϊκά είμαι μακριά και αγαπημένοι.
Το ΧΤ είναι ''άσπαστο'' αν του δώσεις μία σχετική φροντίδα κάτι που χρειάζεται σε όλα τα οχήματα.
Με το ΧΤ δεν θα μείνεις ποτέ από αντλία βενζίνης,κύκλωμα ψύξης,αισθητήρες ,abs, κάτι που θα συμβεί στα περισσότερα οχήματα κάποια στιγμή με το ανάλογο κόστος και μπελά .
Οι κάγκουρες τα ΧΤ τα πουλήσανε εδώ και καμιά 15τία ,μάντεψε τι καβαλάνε πλέον.Μία ανακατασκευή έστω προληπτικά για να ξέρεις τι καβαλάς δεν κοστίζει τόσο ακριβά.
Φυσικά σε Ε.Ο θα σε κουράσει όσο δεν φαντάζεσαι κυρίως λόγο της θέσης οδήγησης που θα σκάει όλος ο αέρας στο στήθος σου ,ειδικά μετά τα 100 μαλώνεις με το τιμόνι.Μετά τα 120 ξεκινάει
και το κοσκίνισμα στο τιμόνι και άσχετα με το ότι βλέπεις 160 εύκολα στο κοντέρ ούτε καν να ταξιδέψεις με 130.
patsavour
27/08/2025, 13:26
Φίλε μόλις που προλαβαίνεις για ΧΤ πένα.Σπευσε γρήγορα
Ένα Yamaha XT500 του 1976 πωλείται στο... κουτί του - BIKEIT! https://share.google/ALAuQIK1p1yvqSgi5