PDA

View Full Version : Αεροσιμπιεστές (κομπρεσέρ αέρα)

Grafton 505
21/08/2025, 17:12
Ψάχνω έναν τέτοιο για καθαρά οικιακή χρήση. Όυτε καν ερασιτεχνική δηλαδή.

Με λίγο ψάξιμο κατέληξα στα 24 ltr ντεπόζιτο σαν την καλύτερη σχέση τιμής / εργαλείου για μένα.

Η χρήση φυσικά θα έιναι φούσκωμα σε λάστιχα οχημάτων (Bike , car and bike) κυρίως.

Από μάρκες διαβάζω καλές κριτικές για τις Toros. Και έχω βρει και μία GoodYear ατα 150€.

Όσοι έχετε, τί έχετε και αν παίρνατε τι θα παίρνατε ;

RaGe_Raptor
21/08/2025, 17:19
κάποιο κόκκινο (δεν γνωρίζω κατασκευαστή) 100 λίτρων από τα πάλαι ποτέ άλεξ πακ το οποίο ,ανέλπιστα, έχει βγει σκυλί μαύρο!
τα Toros τα έχω ακουστά γενικότερα αλλά ας πει κανένας που έχει. πιθανότατα ένα τέτοιο θα έπαιρνα.

billyka
21/08/2025, 19:54
Έχω Toros αλλά 100 λίτρα δικυλινδρο με ονομαστική παροχή 412 λίτρα.Τωρα που έχω αυτό,δεν θα έπερνα με τίποτα 25 λίτρα, φαντάζομαι ένα φσσστ θα κάνει το 25 και θα αδειάζει

daz
21/08/2025, 20:23
Έχω Toros αλλά 100 λίτρα δικυλινδρο με ονομαστική παροχή 412 λίτρα.Τωρα που έχω αυτό,δεν θα έπερνα με τίποτα 25 λίτρα, φαντάζομαι ένα φσσστ θα κάνει το 25 και θα αδειάζει

Δυο φστ θέλει το 6άρι μου για να ξεκινήσει να δουλεύει πάλι αλλά σε 10" σταματάει πάλι.
Το 100αρι κάνει και σοβαρές δουλειές. Το 24άρι είναι μια χαρά για τη χρήση που το θέλει.

Εγώ με το 6άρι δουλεύω μέχρι και όργανο διαρροής κυλίδρων. Για ελεγχο ελαστικών το βγάζω απ' την πρίζα και το παίρνω μαζί μου.
Το 24άρι είναι και overkill, μη σου πω, για τη χρήση που το θελει. (παρ' όλα αυτά δε προτείνω μικρότερο)
Εκτός και αν βάλει κανένα εργαλείο αέρα ή πιστόλι βαφής. Δε κάνει για τέτοια.

doctoras
21/08/2025, 21:53
Εχω το 24ρι 2,5hp toros καμιά 5ετια έχω φουσκώσει λάστιχα από τα αυτοκίνητα μηχανάκια, ως φυσητήρι σε καθαρισμούς, έχω ακόμη ψιλό βάψει,
Η ιπποδύναμη είναι αρκετή για να κρατάει ένα 4-6 bar σε συνεχόμενη λειτουργία.

Είμαι ικανοποιημένος από την ποιότητα λειτουργίας του.

silkman
21/08/2025, 22:31
Αν θες μονο για φούσκωμα παρε αυτό. Τη γκουμουτσα τον αεροσυμπιεστη μονο στο σπιτι μπορεις να τον εχεις

Και κανει και για τα παιχνιδια των παιδιων στην παραλία ή όπου αλλου θες..

https://www.skroutz.gr/s/34175909/Xiaomi-Mi-Portable-Electric-Air-Compressor-1S-BHR5277GL-Trompa-CHeriou-me-Manometro.html

Οχι σ αυτην την τιμη βεβαια, 35ε το ειχα παρει

grinderx
21/08/2025, 23:06
Συμφωνώ. Δε νομίζω ότι χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για τις χρήσεις που ανέφερες.

lazarefa
22/08/2025, 07:06
Αν θες μονο για φούσκωμα παρε αυτό. Τη γκουμουτσα τον αεροσυμπιεστη μονο στο σπιτι μπορεις να τον εχεις

Και κανει και για τα παιχνιδια των παιδιων στην παραλία ή όπου αλλου θες..

https://www.skroutz.gr/s/34175909/Xiaomi-Mi-Portable-Electric-Air-Compressor-1S-BHR5277GL-Trompa-CHeriou-me-Manometro.html

Οχι σ αυτην την τιμη βεβαια, 35ε το ειχα παρει

Έχω το συγκεκριμένο 4+ χρόνια (τότε το είχα αγοράσει λίγο πάνω από τα 30 ευρώ, στην πορεία ακρίβυνε αρκετά και μάλλον αναίτια).
Όλα αυτά τα χρόνια το έχω χρησιμοποιήσει μόνο για έλεγχο πίεσης ελαστικών σε ΙΧ αυτοκίνητο (17άρια ελαστικά) και συμπλήρωμα πίεσης αέρα (μέχρι 4-5 psi συμπλήρωμα).
Για να συμπληρώσει 4-5 psi στις 17 ίντσες, θέλει αρκετή ώρα (τουλάχιστον 1,5-2 λεπτά), οπότε θα έλεγα ότι για ξεφούσκωτα ελαστικά (πχ μετά από κλατάρισμα) δεν το συστήνω. Συγκεκριμένα προ 2ετίας μου είχε τύχει να έχω πάρει βίδα σε ελαστικό, και αφού άφησα παρκαρισμένο το αμάξι για 3 ημέρες (όπου μέχρι τότε δεν είχα πάρει χαμπάρι), να βρω το ελαστικό με πίεση γύρω στα 8psi (ξεφούσκωτο δηλαδή). Εννοείται ότι χρησιμοποίησα ένα κομπρεσεράκι ρεύματος από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου για να το φουσκώσω (προσωρινά μέχρι το πλησιέστερο βουλκανιζατέρ), το οποίο μάλιστα χρειάστηκε γύρω στα 5 λεπτά αν θυμάμαι, και όχι το Xiaomi.
Επίσης στο Xiaomi σταδιακά τα παίζει η μπαταρία του (αναμενόμενο εν μέρει), το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι μέσες - άκρες κάπου στη 2ετία έχει αρχίσει να θέλει σαφώς πιο συχνή φόρτιση (μέχρι κάποια στιγμή η μπαταρία του να είναι για αλλαγή ή πέταμα όλη η συσκευή, σε εμένα ευτυχώς όχι ακόμα).
Συμπερασματικάα, στα 30κάτι ευρώ ήταν σχετικά καλή αγορά (καθώς έχει και συμπαθητική ποιότητα κατασκευής και ωραίο design, όπως τα περισσότερα προιόντα Xiaomi). Στα λεφτά που πωλούνταν τον τελευταίο χρόνο σίγουρα δεν θα το αγόραζα.

doctoras
22/08/2025, 09:29
Αυτό έχω συγκεκριμένα
https://www.skroutz.gr/s/7231312/Toros-TM-24-2-5-Monofasiko-Kompreser-Aeros-me-Ischy-2-5hp-kai-Aerofylakio-24lt-40137.html?utm_campaign=skroutz_share&utm_source=ios

SeniorCanardo
22/08/2025, 09:41
Εγώ έχω το λιντλίσιο, που μοιάζει ύποπτα με το toros του δόκτορος από πάνω, σε πολύ χαμηλότερη τιμή. (Αν θυμάμαι κάτω από κατοστάρικο είχε).

Το 24άρι δεν είναι και ότι καλύτερο σε φορητότητα, εγώ μετά από λίγο καιρό βαρέθηκα να το κουβαλάω και πήρα το xiaomaki.

Τώρα το έχω μόνιμα στο εργαστήριο για καθαρισμούς, φούσκωμα ελαστικών, ( όταν αλλάζω ελλαστικά, αρκετά συχνά) και το έχω χρησιμοποιήσει με συμβιβασμούς και υπομονή και για βαψίματα.
Αλλάζω το λαδάκι του συχνά, καθαρίζω το φίλτρο του ακόμα πιο συχνά και δεν έχει βγάλει κιχ!

Η xiaomi (τα εχω ξαναπεί) είναι για να συμπληρώνεις αέρα, άντε να γεμίσει από τέρμα άδεια και δυο λάστιχα παπιού (μάλλον 1,5) .
Ως εκεί!
Επίσης δεν είναι γρήγορη.
Είναι μια χαρά για περιστασιακή χρήση και έλεγχο πίεσης ελαστικών και συμπλήρωμα αν απαιτείται.

Grafton 505
23/08/2025, 16:24
Δυο φστ θέλει το 6άρι μου για να ξεκινήσει να δουλεύει πάλι αλλά σε 10" σταματάει πάλι.
Το 100αρι κάνει και σοβαρές δουλειές. Το 24άρι είναι μια χαρά για τη χρήση που το θέλει.

Εγώ με το 6άρι δουλεύω μέχρι και όργανο διαρροής κυλίδρων. Για ελεγχο ελαστικών το βγάζω απ' την πρίζα και το παίρνω μαζί μου.
Το 24άρι είναι και overkill, μη σου πω, για τη χρήση που το θελει. (παρ' όλα αυτά δε προτείνω μικρότερο)
Εκτός και αν βάλει κανένα εργαλείο αέρα ή πιστόλι βαφής. Δε κάνει για τέτοια.

Για εξάρι ξεκίνησα, αλλά βλέποντας τις τιμές κατέληξα ότι συμφέρει το 24αρι.

Αυτό έχω συγκεκριμένα
https://www.skroutz.gr/s/7231312/Toros-TM-24-2-5-Monofasiko-Kompreser-Aeros-me-Ischy-2-5hp-kai-Aerofylakio-24lt-40137.html?utm_campaign=skroutz_share&utm_source=ios

Αυτό έχω βάλει στο μάτι.

thunder ace
23/08/2025, 17:15
Αυτό έχω συγκεκριμένα

ειχα αυτο το μοτερ με 50L καζανι
Αυτο το 24L λογικα πρεπει να του κανει.

katsar
23/08/2025, 19:41
Το χιαομι μία φορά το δοκίμασα και το έκανα δώρο,προσωπικά προτιμώ να δουλεύω και κουβαλάω μαζί μου μία κανονική τρόμπα ποδιού double barrelled και ας πιάνει χώρο+βάρος.
Συμφωνώ σε ότι γράφτηκε περί ταχύτητας και αντοχής,πολύ overated item.

papg
24/08/2025, 06:48
Εχω Toros 25ντάρι απ το 1994 σκύλος μαυρος λαδάκια αλλαγή ,και άδειασμα συχνά πυκνά τα νερά απ το καζάνι.